Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση μελών

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 116 ΜΕΓΑΡΑ: 10/10/2015
ΠΡΟΣ:
1) Προεδρείο ΠΟΠΥΣΥΠ
2) Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Ελεγκτικής Επιτροπής ΠΟΠΥΣΥΠ».
Στην πρόσκληση με αριθμό πρωτ. 615/12.01.2015 καλέσατε τον συνάδελφο Αργύρη Κολλιαλή για έλεγχο στα γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ και γράφετε στο τέλος «το κόστος των μεταφορικών θα επιβαρύνει την Ομοσπονδία μας».
Α) Αφ’ ενός η παρουσία του συναδέλφου στα γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ δεν προβλεπόταν στο καταστατικό παρουσιάστηκε ο συνάδελφος στο τελευταίο συνέδριο στα γραφεία,
Β) Το μηδαμινό κόστος των 20 - 30 ευρώ δεν καλύφθηκε ποτέ οπότε μην αντιγράφετε έγγραφα χωρίς να τα τηρείτε. Πάμε παρακάτω. Στο υπ’ αριθμ. 1053/06.10.2015 γράφετε «σας έχουμε καλέσει επανειλημμένως».
Πρώτο παραμύθι. Τηλεφωνικά επικοινωνήσατε με τον συνάδελφο πριν λίγες μέρες όπως σας γράψαμε και στο υπ’ αριθμ. 111/28.09.2015. Από τον Γενάρη, 9μηνες μετά, ή 5 - 10 μέρες μπρος πίσω ήταν το μέγα πρόβλημα;
Τα τελεσίγραφα καλά είναι να στέλνετε και σε κανά εργοδότη.
Δεύτερο παραμύθι. Το 1053/06.10.2015 το στείλατε με fax και e-mail στις 08.10.2015, δύο μέρες μετά και γράφετε 6.10.2015.
Τρίτο παραμύθι. «Το αργότερο μέχρι το Σάββατο 10.10.2015 και ώρα 13.00 τυχόν κώλυμα συμμετοχής». Από τι προβλέπεται να σας ειδοποιήσει από πιο πριν;
Για να ξέρετε αν θα πάρετε το καράβι; Όταν κάνατε τα μαγειρέματα με τις εκλογές, ξέρατε ότι από το νησί δουλειά δε γίνεται.
Άλλωστε υπάρχει ο Γιώργος στην Αθήνα πάει, ανοίγει, τα γραφεία και τα βλέπουν στην τελική. Ή μήπως υπάρχει άλλος λόγος;
Τέταρτο παραμύθι. «Θα θεωρηθεί ότι δεν επιθυμείτε να ασκείτε τα καθήκοντα του μέλους και κατ’ αυτό τον τρόπο υποβάλετε εμμέσως την παραίτησή σας». Αυτό επιθυμείτε; Ο διακαής πόθος σας είναι; Για να βάλετε δικό σας;
Τέλος, πάμε στην ουσία επειδή για μια ακόμα φορά δυστυχώς έχετε χάσει τη μπάλα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
1) Ο συνάδελφος Αργύρης Κολλιαλής όπως και ο π. Ταμίας Κ. Παπαντώνης έχουν υπογράψει τον απολογισμό του 2014 όπως επιθυμούσατε και στα γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ.
2) Σας έχει ζητήσει ο συνάδελφος με επιστολές του, όπως υποχρεούστε, στις 08.01.2014 και στις 22.06.2015 τα αντίγραφα παραστατικών αλλά τον γράψατε. Το καταστατικό πάλι το τηρείτε και το ερμηνεύετε και με ότι θυμάστε κατά το δοκούν.
3) Δεν προβλέπεται η παρουσία του στα γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ, ούτε από το προηγούμενο, ούτε από το τωρινό καταστατικό. Άλλωστε η χρονική και μόνο πρόθεση είναι εκ του πονηρού σε συγκεκριμένο τόπο και πίεση χρόνου, τακτική προσφιλή σε σας.
4) Αλήθεια γιατί δεν αναφέρετε τι λέει το καταστατικό «έχει δικαίωμα να λαμβάνει γνώση όλων των βιβλίων».
5) Αναφέρει το καταστατικό « η Ελεγκτική Επιτροπή συνεδριάζει υποχρεωτικά εντός 10 ημερών πριν το τακτικό ή έκτακτο συνέδριο ». Ούτε τέτοιος λόγος υπάρχει ή τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε.
6) Επειδή ότι αναφέρεστε στον οικον. Απολογισμό του 2014 αναφέρεστε στο προηγούμενο έτος ισχύει και το προηγούμενο καταστατικό. Ρωτήστε λίγο να μάθετε. «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια» αγαπητοί συνάδελφοι.
7) Να σας θυμίσουμε ότι μετά το συνέδριο του 2015 ζητήσατε υπογραφή από την Ελεγκτική Επιτροπή και πήρατε την υπογραφή του Αργύρη Κολλιαλή και του π. Ταμία Κ. Παπαντώνη μετά το συνέδριο και σας στείλαμε τα έγγραφα μέσω fax. Τώρα τι άλλαξε και θέλετε την παρουσία του ; Άλλωστε τότε μας αποστείλατε μέσω e-mail από τον λογιστή τον απολογισμό και τον ελέγξαμε εν ταχεία και με διορθώσεις τότε πριν έρθουμε Αθήνα. Παλικάρι πρόεδρε εσύ δεν έπαιρνες τον Παπαντώνη τηλέφωνο και του’ λεγες υπόγραψε τα και στείλτα; Να βγάλουμε την αλληλογραφία; Το θυμάστε; Άλλα ίσχυαν τότε;
Τώρα γιατί δεν του στέλνετε τον απολογισμό το πόρισμα και να ελέγξει και να σας απαντήσει; Πυροσβέστης είναι όχι λογιστής. Η πρόθεσή του είναι να ελέγξει και υπογράψει ότι προβλέπεται πλην όμως όχι με χρονοδιακόπτη και εν συντομία και άρπα κόλλα.
Αναμένει απάντηση στην αλληλογραφία ο συνάδελφος και παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω αν υπάρχει ίσως δημοκρατία και διάθεση για τήρηση του καταστατικού που επικαλείστε.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- - Ο - -Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ίσχυε έως την έγκριση τροποποίησης του νέου )
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ- ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Άρθρο 9ο
1. Το Πανελλαδικό Συνέδριο των αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας είναι το ανώτατο όργανο και μπορεί να αποφασίζει για όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της, δηλαδή:
Α) Πραγματοποιεί τον έλεγχο των διοικητικών και οικονομικών πράξεων της Διοικήσεως.
Β) Εγκρίνει τον Απολογισμό της Διοικήσεως.
Δ) Τροποποιεί εφαρμόζοντας τους νόμους το παρόν Καταστατικό.
ΣΤ) Εγκρίνει την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση της Διοικήσεως.
3. Το τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο καλείται με απόφαση της Διοικήσεως της Ομοσπονδίας και μετά από έγγραφη πρόσκληση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα ή τους νόμιμους αναπληρωτές τους, η οποία ορίζει το χρόνο, τον τόπο και τα θέματα της Ημερήσιας διατάξεως και η οποία κοινοποιείται τριάντα (30) ημέρες προ της ενάρξεώς του.
4. Το έκτακτο Πανελλαδικό Συνέδριο καλείται όταν το θεωρήσει σκόπιμο και αναγκαίο το Διοικητικό Συμβούλιο ή ζητήσουν τη σύγκλησή του με αίτηση όπου αναγράφονται τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης το ένα τρίτο (1/3) των αντιπροσώπων των οικονομικώς τακτοποιημένων Σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχει υποχρέωση να καλέσει το Πανελλαδικό Συνέδριο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Το έκτακτο Συνέδριο βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντες το 1/2 τουλάχιστον του όλου αριθμού των αντιπροσώπων των οικονομικά τακτοποιημένων και εχόντων δικαίωμα ψήφου σωματείων.
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Άρθρο 25ο
1. Η Ελεγκτική Επιτροπή έχει τρία (3) μέλη που εκλέγονται από το Πανελλαδικό Συνέδριο ταυτόχρονα με το Δ.Σ. το οποίο έχει την ίδια θητεία.
2. Αρμοδιότητα της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης από το Δ.Σ. για την οποία συντάσσει σχετική έκθεση που υποβάλλει στο τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο. Για το σκοπό αυτό έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση όλων των βιβλίων και των δικαιολογητικών των εξόδων και εσόδων. Η Ελεγκτική Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα δύο από τα μέλη της.
3. Εκτός από τα τακτικά μέλη εκλέγονται και τρία αναπληρωματικά από τους επόμενους κατά σειρά επιτυχίας υποψήφιους που καλούνται να καταλάβουν τη θέση που κενώθηκε σε περίπτωση παραίτησης ενός τακτικού μέλους.
4. Σε περίπτωση που η Ελεγκτική Επιτροπή διαπιστώνει ανωμαλίες στην οικονομική διαχείριση έχει το δικαίωμα να αναφερθεί στο Δ.Σ. και να ζητήσει από αυτό λήψη μέτρων και καταλογισμό ευθυνών.
ΠΟΠΥΣΥΠ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com
Αριθ. Πρωτ: 1053 Αθήνα: 06.10.2015
Αρ. Σελίδων: 1
Προς : Κολλιαλή Αργύριο
Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Πρόσκληση Ελεγκτικής Επιτροπής»
Αξιότιμε κ. Κολλιαλή,
κατόπιν της απόφασης του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 18.01.2015, σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο επί του απολογιστικού έτους 2014, καλείστε την Δευτέρα 12.10.2015 και ώρα 13:00 να παρευρεθείτε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας – Πειραιώς & Βούλγαρη 1, Ομόνοια – προκειμένου να διενεργηθεί και ολοκληρωθεί ο απολογιστικός έλεγχος από την Ελεγκτική Επιτροπή της οποίας είστε εκλεγμένο μέλος.
Επανειλημμένως σας έχουμε καλέσει να συμμετέχετε στις εργασίες της Ελεγκτικής Επιτροπής όμως αρνείστε, χωρίς αιτιολογημένο λόγο, να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας όπως οφείλετε και έχει καταστεί πλέον δύσκολη ακόμα και αυτή η ίδια η επικοινωνία μαζί σας.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να μας δηλώσετε (μέσω email στο pospid@gmail.com ή στα τηλέφωνα του Προέδρου, Γεν. Γραμματέα και Ταμία) το αργότερο έως το Σάββατο 10.10.2015 και ώρα 13:00 τυχόν κώλυμα συμμετοχής σας στις εργασίες της Ελεγκτικής Επιτροπή κατά την ανωτέρω ημερομηνία. Σε περίπτωση που και αυτήν την φορά, αναιτιολόγητα δεν παρουσιαστείτε στις εργασίες της Ελεγκτικής Επιτροπής, θα θεωρηθεί ότι δεν επιθυμείτε να ασκείτε τα καθήκοντά του μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής και ότι κατά αυτόν τον τρόπο υποβάλλετε εμμέσως την παραίτησή σας.
Σας επισημαίνουμε ότι η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εργασιών της Ελεγκτικής Επιτροπής και την εν γένει ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως τα έξοδα μετακίνησής σας θα καλυφθούν από την Ομοσπονδία.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262 Τηλ: 6945 956027