Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Προγραμματισμός Δαπάνης για μονιμοποίηση 4000 Π.Π.Υ

Αριθ. Πρωτ : 1055                                                                                              Αθήνα: 07/10/2015

                                                                 Προς :
Βουλευτές ΕλληνικούΚοινοβουλίου

Θέμα: « Προγραμματισμός Δαπάνης για μονιμοποίηση 4000 Π.Π.Υ »
Αξιότιμοι Κ. βουλευτές,
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συζήτηση στην βουλή σχετικά με την έγκριση του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019.
   Σε ότι μας αφορά άμεσα σας ενημερώνουμε ότιστον προγραμματισμό που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Προ.Πο.  έχει συμπεριληφθεί και προβλεφθεί η δαπάνη για την Ομογενοποίηση του Π.Σμε το υπ΄ΑριθμΠρωτ. 8001/1/9 - α΄από 27-4-2015 Γ.Δ.Ο.Ε.Σ., στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019 και αναμένεται η ψήφισή τουΠιo συγκεκριμένα στονπρογραμματισμό του Υπουργείου έχει συμπεριληφθεί η δαπάνη για την περίπτωση μονιμοποίησης των 2200 περίπου Π.Π.Υ που πληρούν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011 αλλά και η δαπάνη για την περίπτωση μονιμοποίησης και των 4000 Π.Π.Υ.           
Η Ομογενοποίηση του Προσωπικού αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για το Π.Σ,  η σοβαρότητα και η αναγκαιότητα του οποίου επανειλημμένες φορές έχει επισημανθεί από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ αλλά και αποτελεί το σοβαρότερο αδύνατο σημείο, για την υλοποίηση του πενταετούς στρατηγικού και επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης και λειτουργίας του, από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού.
Οι διαφοροποιήσεις που παρουσιάζονται (σε καθήκοντα, ωράρια, μισθολόγιο, ασφαλιστικό, άδειες, μεταθέσεις) αποτελούν τροχοπέδη στην εφαρμογή κανονισμών και μόνο προβλήματα δημιουργούνται στην πρόοδο του Πυροσβεστικού Σώματος , όταν το προσωπικό αυτό κατηγοριοποιείται, λόγω αυτών των διαφοροποιήσεων και της άνισης μεταχείρισής του.
Κύριοι Βουλευτές,
Σας καλούμε, με εντιμότητα και ευθύτητα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και να στηρίξετε την θέση της Ομοσπονδίας μας, ώστε να εγκριθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019 ο Προγραμματισμός της δαπάνης που έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Προ.Πο και αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρεώσεις, ώστε μέσα από την υποχρέωση της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Πολιτείας διαχρονικά απέναντί μας, να επέλθει και απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετατρέποντάς το ταυτόχρονα σε έναν σύγχρονο Οργανισμό, που θα μπορεί να ανταποκριθεί αξιόπιστα και απρόσκοπτα στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που παρουσιάζονται.
                                                      Με εκτίμηση
                                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                 Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                   Τηλ: 6945 956027