Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση Μελών του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβ/χων Πυρ/στων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 90 ΜΕΓΑΡΑ: 22/08/2015
ΠΡΟΣ: 1) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Αναστ. Μαυρόπουλο
2) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Βασ. Παπαγεωργίου
Κοιν.: Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ
ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας – αγανάκτησης από μέλος του Σωματείου μας που λάβαμε».
«Κύριε Γενικέ Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας,
Ο λόγος της επιστολής μου αυτής είναι καταγγελτικός και αφορά την καθυστέρηση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί και να γίνει η κατάταξη των 232 επιλαχόντων Π.Π.Υ. για την κάλυψη αντίστοιχων κενών θέσεων. Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των εποχικών.
Δυστυχώς, βλέπουμε μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των διαδικασιών. Αυτό μπορεί εύκολα κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας την ενημέρωση του Αρχηγείου του Π.Σ. στις 19.06.2015 βλέποντας ότι για την κλήρωση ενός υποψηφίου χρειάστηκαν 2 σχεδόν μήνες, για τον έλεγχο δικαιολογητικών 81 ατόμων από την κατηγορία μου και 49 από την κατηγορία των ιδιωτών χρειάστηκαν άλλοι 2 μήνες.
Ο χρόνος των ελέγχων έχει παρέλθει στις 9.8.2015 και δεν έχουν παραδοθεί τα ονόματα των ελεγχθέντων και ενώ έπρεπε αυτό να γίνει, ο αρμόδιος της επιτροπής, όπως μας ενημέρωσαν από την διεύθυνση προσωπικού του Αρχηγείου, πήρε άδεια χωρίς να παραδώσει τα σχετικά έγγραφα, με αποτέλεσμα η αγωνία μας να παρατείνεται.
Αλήθεια δεν υπάρχει συνέχεια στο Κράτος και στο Αρχηγείο; Στην κατηγορία των ιδιωτών ενώ η επιτροπή για υγειονομικά, αθλητικά, έχει συσταθεί εδώ και 2 μήνες εντούτοις δεν έχει προβεί στην σύνταξη του προγράμματος και στο κάλεσμα των υποψηφίων για να περάσουν τις δοκιμασίες. Θεωρώ λοιπόν και όχι μόνον εγώ αλλά κα όλοι οι συνάδελφοι ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες οι οποίες σε άλλες χρονιές για αντίστοιχη κάλυψη κενών κυριολεκτικά «έτρεχαν». Επίσης να σας ενημερώσω ότι πέρσι αρχές Αυγούστου κατατάχθηκαν 500 πυροσβέστες Γενικών καθηκόντων.
Θα μπορούσε λοιπόν να έχει βγει ΦΕΚ κατάταξης για την κατηγορία των εποχικών αφού η εκπαίδευση γίνεται στις κατά τόπους υπηρεσίες και παράλληλα να βγει το πρόγραμμα για τις αθλητικές και άλλες δοκιμασίες των ιδιωτών και με το πέρας όλων αυτών να γίνει η κατάταξή τους.
Θα σας παρακαλέσω να παρέμβετε δραστικά ώστε επιτέλους να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτός της ζωής μας και των οικογενειών μας.»
Αξιότιμε πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιε Μαυρόπουλε,
Ο κόσμος των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών είναι σφοδρά αγανακτισμένος γιατί παρότι αυτό το δύσκολο 6μηνο που επέλεξε η κυβέρνηση να κινηθεί με αυτό πλάνο ενεργειών για τον χώρο μας, δεν πράξατε τίποτα!!
Πέραν των οικονομικών θεμάτων και δυσχερειών που δικαιολογημένα υπάρχουν και για θέματα που δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση, δεν πράξατε τίποτα. Όπως π.χ. καθηκοντολόγιο Π.Π.Υ., άδειες Π.Π.Υ., μεταθέσεις, ωράριο, επιμήκυνση συμβάσεων των συμβασιούχων κ.λ.π.
Απορρόφηση των επιλαχόντων που έχουν 40 μόρια ούτως ή άλλως οι προηγούμενες 2 φορές που έχει γίνει η απορρόφηση των επιλαχόντων έγινε σε συντομότερο χρόνο και τότε μνημόνιο είχαμε και με εκείνες τις κυβερνήσεις.
Αξιότιμε κ. π. Γενικέ, σαν ελάχιστο δείγμα καλής πρόθεσης κάντε την ύστατη ώρα κάτι, έστω και τώρα. Και μπορείτε, και γίνεται. Ολοκληρώστε την διαδικασία των επιλαχόντων.
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ, ελπίζουμε να θυμάστε τι μας αναφέρατε στο Συνέδριό μας στις αρχές του 2015 «όποια κυβέρνηση και να βγει, αυτά που είναι να προχωρήσουν, θα προχωρήσουν». Ολοκληρώστε τουλάχιστον, αξιότιμε κ. Αρχηγέ, την διαδικασία των επιλαχόντων.
Ουδέποτε η επιτροπή δεν είχε αργοπορήσει τόσο που εκλέχθηκε μάλιστα επί της δικής σας θητείας, αξιότιμε κ. Αρχηγέ.
Αξιότιμε κ. π. Γενικέ, κ. Αρχηγέ, γνωρίζουμε ότι και ευαισθησία υπάρχει και αμεσότητα υπάρχει από μέρους σας, ολοκληρώστε τουλάχιστον το θέμα των επιλαχόντων.
Αξιότιμε κ. π. Γ.Γ., στα πλαίσια της ιδιότητας σαν υπεύθυνος τομέα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, σας ζητούμε άμεσα συνάντηση ώστε να μας ενημερώσετε τις προτίθεστε να κάνετε για τα προβλήματα των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων και ποιες οι θέσεις σας και οι δεσμεύσεις σας απέναντι στον κλάδο μας και την ΠΟΠΥΣΥΠ που ενδεχομένως θα συζητήσετε κατ’ ιδίαν, μια και που από το Προεδρείο της τελευταίας έχουμε ελλιπή ή καθόλου ενημέρωση.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο-                                                                -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος                             Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747