Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ


ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com


ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 89 ΜΕΓΑΡΑ: 10/08/2015

ΠΡΟΣ: Προεδρείο ΠΟΠΥΣΥΠ

Κοιν.: 1) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Αναστ. Μαυρόπουλο
2) Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ

ΘΕΜΑ: «1011/03.08.2015 ορθή επανάληψη του εγγράφου της ΠΟΠΥΣΥΠ».

Αξιοσημείωτα είναι τα παρακάτω:
Την Τετάρτη, 4 ημέρες μετά την συνάντηση, η ΠΟΠΥΣΥΠ έβγαλε ανακοίνωση να μας ενημερώσει για την συνάντηση με τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. στην οποία αναφέρει ότι:
«Η πολιτική ηγεσία σε όλη την Ελλάδα είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για την υλοποίηση των δεσμεύσεών του την ολοκλήρωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και εταίρων».
Ερωτούμε. Είναι σίγουρο ότι αναφέρθηκε σε όλες τις τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας;
Παρακάτω. «Παρόλο που χρειάστηκε παραπάνω χρονικό διάστημα», «απρόσμενες εξελίξεις», «έχει δοθεί η εντολή στον Αρχηγό του Α.Π.Σ.».
Πότε δόθηκε; Τι αφορά η εντολή που έχει δοθεί για ομογενοποίηση των 4.000;
Των 1.420 περίπου συμβασιούχων; Των 700 περίπου επιλαχόντων;
Και για ποια άλλα θέματα; Ωράρια, Μ.Α.Π., καθηκοντολόγιο, μεταθέσεις; Δεν στοιχίζουν τίποτα αυτά. Γιατί τα κάνετε γαργάρα;
1) Ομογενοποίηση προσωπικού.
Γράφετε «Εφόσον βρεθούν χρήματα» (2.240 άτομα). Ερωτούμε.
Η τελευταία απόφαση του συνεδρίου της ΠΟΠΥΣΥΠ που έχουμε πάρει, αναφέρει είναι για εργασιακή αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων και 5ετών πυροσβεστών.
Με ποια απόφαση ή εξουσιοδότηση η ΠΟΠΥΣΥΠ δέχεται σαν τετελεσμένο για τους 2.240; Γιατί όχι για το σύνολο; Γιατί είτε έστω και για αύξηση του αριθμού αυτού τουλάχιστον; Παρακάτω αναφέρετε «αναλόγως τα χρήματα», «το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί πότε θα διατεθούν χρήματα παρουσιάζοντας παράλληλα και σχετικό έγγραφο» (Το είδε κανείς; Γιατί δεν το αναρτάτε; Το πήρατε στα χέρια σας; Είναι επίσημο; Έχει υπογραφές και από ποιους;). «Σχετικό έγγραφο με τις βασικότερες ανάγκες και προτεραιότητες του Υπουργείου».
Ποιες είναι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του Υπουργείου; Π.χ. προβλέπεται κάτι για τα Μ.Α.Π. πέραν των άλλων; Άγνωστο σε μας τους κοινούς θνητούς.
Παρακάτω γράφετε «Μεσοπρόθεσμο 2016-2019 είναι η μονιμοποίηση των 2.240», άρα το αποδεχόμαστε και τέλος. «Αλλά και η πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών για τη νέα αντιπυρική περίοδο».
Συνεπώς, δεν αναφέρετε ούτε πόσο χρόνο είναι η νέα αντιπυρική και μιλά για πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών, οπότε για νέα προκήρυξη, όχι επιμήκυνση της παλιάς. Το 6+6 μήνες τι έγινε; Πήγε περίπατο; Με το υπ αρ πρωτ 86/4/8/15 σας γραφούμε για επιμήκυνση συμβασιούχων και ως δια μαγείας το αναφέρετε στην συνάντηση με τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. γιατί πολύ απλά είχε ξανασυζητηθεί ποιο πριν και μουγκα εσείς
2) Συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Γράφετε, «έχει ξεκινήσει η διαδικασία και η καταγραφή των αναγκών του Π.Σ. για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών. Δεν θα χάσουν τη δουλειά τους οι παλιοί συμβασιούχοι ΕΠΙΣΗΜΩΣ η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την αντιπυρική.
Πάλι παίζετε με τις λέξεις. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία, το γνωρίζετε και τι θα περιλαμβάνει ξέρετε αλλά κάνετε την πάπια, όπως κάνατε με τις άδειες των Π.Π.Υ. πρόσφατα.
Μήπως έχει και όρια ηλικίας και ΛΟΚ κ.λ.π. η πρόταση;
Θα είναι μετά τον Σεπτέμβρη ίδια κυβέρνηση, ίδιοι Υπουργοί για να τηρηθούν τα αναφερόμενα;
Πείτε την αλήθεια στον κόσμο και μη στρουθοκαμηλίζετε και πετάτε το μπαλάκι ότι φταίνε πάντα οι άλλοι.
Άρα θα πάρει και νέους, συνεπώς μιλάμε για νέα προκήρυξη και νέα κριτήρια.
Ας θυμηθούμε τι έγινε το 1997-1998 που οι μισοί από εμάς πήγανε σπίτι τους τότε και ομοίως το 2003-2004. Τα συμπεράσματα δικά σας. Θα θυμηθούμε αυτές τις γραμμές όταν έρθει η ώρα. Τα έχουμε αναφέρει και στο υπ’ αριθμ. 86/04.08.2015 έγγραφό μας.
3) Επιλαχόντες.
Στο παλιό χαρτί αναφέρετε «έχουν παγώσει». Στο νέο χαρτί, της ορθής επανάληψης μετά το κράξιμο «προχωράνε». Ας θυμηθούμε με τη Ν.Δ., σε 1 ½ χρόνο πήραν 2 φορές συμβασιούχους – επιλαχόντες για την κάλυψη τον κενών θέσεων και με Ν.Δ. πάγωσε η διαδικασία έως τώρα. Τι έφταιγε άραγε;
Αφού πριν οι ίδιοι παίρνανε κανονικά τους επιλαχόντες; Με ίδια κυβέρνηση. Ξέρετε τι φταίει
Μπορεί να βγει κατεπείγουσα διαταγή για επίσπευση των δικαιολογητικών, όπως έχει γίνει και παλαιότερα, ακόμα και να προσλάβει πρώτα την κατηγορία των εποχικών λόγω πιο σύντομης εκπαίδευσης. Το απαιτήσαμε; ΟΧΙ.
4) Επικίνδυνο και ανθυγιεινό υπό ένταξη όλων των επαγγελμάτων.
Τότε αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ για όλους. Αρκετοί ωστόσο προσφεύγουν και δικαστικά. Μήπως πρέπει να το εξετάσει και η ΠΟΠΥΣΥΠ αυτό γιατί μπορεί το υπό ένταξη μπορεί να γίνει του Αγίου ποτέ. Ας το πάρουν τουλάχιστον οι οδηγοί όπως το έπαιρναν και τους γίνονται παράνομα κρατήσεις έστω και δικαστικά.
5) 2008-2009.
Καλά όποτε θυμάται η ΠΟΠΥΣΥΠ το ανακινεί και πώς να μην γίνει αυτό αφού δεν υπάρχει πλάνο ενεργειών και χρονικό όριο αυτών;
Ο αξιότιμος Γ.Γ. του ΠΡΟ.ΠΟ. λέει αυτό και το άλλο και καλά κάνει.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ τι κάνει; Μήπως έχετε μπερδέψει τις πλευρές συνάδελφοι;
Εύλογη και σωστή η συγνώμη του Προεδρείου αλλά καλά είναι όποιος πάει στη συνάντηση να το γράφει και αυτός καθότι κεκτημένη ταχύτητα μετά 4 ημέρες δεν θεωρείται.
Πιθανό είτε λόγω έλλειψης συνεννόησης μεταξύ σας. Είτε και λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος.
Ας προσεχθεί στο μέλλον, είναι που είναι λίγα τα έγγραφα των ενημερώσεων, είναι και γενικά και αόριστα λόγω μυστικότητας του Προεδρείου.
Βγείτε να ενημερώσετε ανά την Ελλάδα τον κόσμο μας γιατί όταν τους χρειαστούμε δεν θα είναι ούτε οι συνάδελφοι παρόντες.
Σκεφτείτε το. Γιατί να κατέβουν; Υπάρχει πλάνο διεκδικήσεων; Εξελίξεων αυτών και προτεραιοτήτων; ΟΧΙ.
Αφήστε τα γαυγίσματα και προσεγγίστε τον κόσμο με πράξεις και ενέργειες πριν είναι αργά για όλους μας.
Και κλείνοντας.
Μέσα στην συγκυρία των καιρών πάμε για 2η φορά σε εκλογές σε ένα χρόνο. Θα πάρουμε δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα ή θα πέσουμε για ύπνο όπως το Φλεβάρη και το Σεπτέμβρη;
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΜΕ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.
Ο φιλόσοφος λαός λέει «δώσε σε κάποιον εξουσία για να καταλάβεις την ποιότητά του σαν άνθρωπος». Ο νοών νοείτω.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747