Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Απειλεί με παραίτηση ο Πανούσης μπροστά στην επέλαση των κουκουλοφόρων - Αιχμές σε όσους συζητηθούν με τρομοκράτες

Η ανεξέλεγκτη δράση των αντιεξουσιαστών όλες αυτές τις ημέρες, με τα σοβαρά επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο να συμβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση, την εισβολή και τα συνθήματα στη Βουλή, φαίνεται πως είναι η σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση ο οποίος ωστόσο δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και απλά σχολιάζει περιμένοντας τις εντολές του Μαξίμου.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το προκλητικό βίντεο που έδωσαν οι κουκουλοφόροι στη δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδας αντιεξουσιαστών που δείχνει να έχουν μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε καταφύγιο και ορμητήριο και από εκεί να "βομβαρδίζουν" τους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ.
Μάλστα στο βίντεο για το οποίο όπως φαίνεται καμαρώνουν για τη δράση τους, οι κουκουλοφόροι καίνε στην πύλη του Πολυτεχνείου την ελληνική σημαία, ενώ φαίνεται πως έχουν καλλιτεχνική φλέβα αφού το έχουν "ντύσει" και με μουσική.
Και ενώ οι κουκουλοφόροι καίνε, σπάνε και βανδαλίζουν ότι βρουν μπροστά τους, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας πως οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό με σκοπό να αναβιώσει ο Δεκέμβριος του 2008 που είχε σκοτωθεί από πυρά ειδικού φρουρού ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Απειλεί μάλιστα με παραίτηση από το υπουργείο σε περίπτωση που δεν ξεκαθαριστεί η πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως "εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια
Όπως επισημαίνει ο κ. Πανούσης, τα συνθήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, αλλά είναι πολιτικά. Μάλιστα, αφήνει αιχμές και προς άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, λέγοντας πως η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες.
Ο κ. Πανούσης όμως συνεχίζει και φαίνεται πως είναι καταπέλτης και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο καλεί να λάβει άμεσα ξεκάθαρες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του, αναφέρει πως "ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή στο θέμα" .
Αναρωτιέται μάλιστα εάν ο κ. Τσίπρας "θα παίξει με το 4% των έξαλλων ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε, τους σοβαρούς συντηρητικούς και προοδευτικούς πολίτες".