Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείου Α.Μ.Θ. κατά την δεύτερη ημέρα συναντήσεων του στην Αθήνα

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

 

 



 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ :   ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &   ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                       Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371 ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.               Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com

ΠΡΟΣ :   1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :   1.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π   2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  88                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   26/03/2015

                                                       ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, συνεχίστηκαν οι επαφές μας στην Αθήνα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δράμας , κο Χρήστο Καραγιαννίδη, με τον οποίο είχαμε προγραμματίσει συνάντηση αμέσως μετά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
 
Με τον Κο Καραγιαννίδη επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και πραγματοποιήσαμε ραντεβού με τον διευθυντή του Υπουργού , κο Βασίλη Μαστρογιάννη. Τη σημερινή μέρα , σκοπός της συναντήσεώς μας ήταν η ενημέρωση του διευθυντή για την συνάντηση που είχαμε την Τρίτη με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ,Κο  Τάσο Μαυρόπουλο.
 
Για το μόνο που δεσμεύτηκε ο διευθυντής του Υπουργού ήταν η προώθηση των προβλημάτων του κλάδου μας , στον Υπουργό, κο Ιωάννη Πανούση και τόνισε ότι για τα δικά μας θέματα  πλέον – όπου και μας παρέπεμψε ουσιαστικά - αρμόδιος είναι ο κος Τάσος Μαυρόπουλος.
 
Από μεριάς μας , ενημερώσαμε τον κο Μαστρογιάννη ότι ο Υπουργός έχει ήδη στη διάθεσή του δυο (2 ) υπομνήματα με τα ζητήματά μας και που χρήζουν άμεσης επίλυσης , βάζοντας τα σε πρώτη προτεραιότητα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Είναι θέματα που αφορούν τους Συμβασιούχους, τους Επιλαχόντες και τους Πενταετείς πυροσβέστες  και επαναλαμβάνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν σε τροχιά επίλυσης καθώς η πρόληψη είναι σοφότερη της καταστολής, αν θέλουμε να επιτύχουμε την πραγματική εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Αυτές οι ιδιαιτερότητες μέσα στο Π.Σ πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου η δύναμη κάθε υπηρεσίας να χρησιμοποιείται ορθά και στο σύνολό της , για την πραγματική  Προστασία του Πολίτη και του περιβάλλοντος.
 
Λάβαμε τους αριθμούς πρωτόκολλων των εγγράφων – υπομνημάτων μας   και είναι 512Α/26-03-2015 και αριθμητικά το καθένα ξεχωριστά, 77,79 & 84.
 
Ο κος Καραγιαννίδης , όπως έχουμε προαναφέρει, που είναι πολύ καλός γνώστης των προβλημάτων μας και τα προωθεί άμεσα, τόνισε στον κο Μαυρόπουλο τη βαρύτητα και την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η πολιτική ηγεσία, ώστε όλα τα θέματά μας να πάρουν το δρόμο της επίλυσής τους.  
 
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
 
Έχοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στη φυσική μας ηγεσία, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Α.Π.Σ όπου συναντηθήκαμε με τον νέο Υπαρχηγό κο Καπέλιο Βασίλειο. Του ευχηθήκαμε δύναμη στα νέα του καθήκοντα  και του εκφράσαμε την επιθυμία μας  για μια ομαλή και ουσιαστική συνεργασία με το Σωματείο μας. 
Ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα που ακόμα συνεχίζουν να ταλανίζουν το θεσμό του Πενταετή Πυροσβέστη . Έδειξε πρόθυμος να μελετήσει με περισσότερη προσοχή και κατ’ επέκταση να στηρίξει τα αιτήματα του Σωματείου μας, κάνοντάς μας γνωστό ότι θα αποτελέσει αρωγό σε όλες τις προσπάθειές μας ώστε να επιλυθούν τα θέματά μας μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. 
 
Η συνάντηση μας κράτησε περίπου μισή ώρα και σε ένα εξαιρετικό κλίμα , αν κρίνουμε τη διάθεση που επέδειξε να ενημερωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες για τα αιτήματά μας.   
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
Εκ νέου ραντεβού με τον κο Καραγιαννίδη Χρήστο , μετά τη συνάντησή μας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , ήταν στο χώρο της Βουλής. Μετά από δική μας παρότρυνση ο κος Καραγιαννίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών, κο Νικόλαο Κωστούλα προκειμένου να μας ενημερώσει για την πορεία των υπομνημάτων που του κατατέθηκαν. 
 
Ο κος Κωστούλας  μας διαβεβαίωσε ότι τα υπομνήματά μας έχουν ήδη προωθηθεί στο Νομικό Τμήμα του Υπουργείου ώστε να μας δοθούν απαντήσεις  για τα περιθώρια άμεσης επίλυσής τους. Εάν μέχρι αύριο υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση , θα προγραμματιστεί ραντεβού στο οποίο θα παραστεί και ο κος Καραγιαννίδης.
 
Στη συνέχεια , συναντηθήκαμε με τη βουλευτή  Αχαΐας  κα Μαρία Κανελλοπούλου την οποία ενημερώσαμε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Συμβασιούχοι, ως Επιλαχόντες και ως Πενταετείς. Ιδιαίτερη βαρύτητα και ευαισθησία επέδειξε στο θέμα της πρόσληψης των Συμβασιούχων με βάσει την πρότασή μας να προσληφθούν συντομότερα της 1ης Ιουνίου. 
 
Η κα Κανελλοπούλου δήλωσε την επιθυμία να παραστεί στην αυριανή μας συνάντηση με την κα Αντωνοπούλου ώστε και η ίδια να αναδείξει το επείγον και τον όγκο του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.
 
Με επιπλέον στοιχεία ενημερώσαμε εκ νέου τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας καθώς επίσης και βουλευτές των Νομών: Ημαθίας , Τρικάλων, Κορινθίας, Αχαΐας, Αθηνών, Πειραιώς, Αττικής, Καστοριάς, Αρκαδίας, Πρεβέζης, Βοιωτίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης και Χανίων.
 
Κατά κοινή ομολογία, αυτό που θα βοηθήσει και θα ωθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μας είναι οι καταθέσεις ερωτήσεων οι οποίες θα συνυπογράφονται από το μεγαλύτερο ποσοστό των βουλευτών , ώστε να πιεστεί η πολιτική ηγεσία να δώσει λύσεις άμεσα στα θέματά  μας. Το θετικό είναι ότι δεν υπήρξε καμιά απολύτως αρνητική διάθεση από κανέναν και προσέγγισαν όλα τα θέματα με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον στη συλλογή των πληροφοριών που συνέλεγαν από τις προτάσεις και τις προτεινόμενες λύσεις του Σωματείου μας.
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
 
Σε ένα εξίσου καλό κλίμα συνεχίστηκαν οι συναντήσεις μας με τους ΑΝ.ΕΛ. Πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον κο Νίκο Νικολόπουλο, Κοινοβουλευτικό  Εκπρόσωπο & Γ. Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. ο οποίος ενημερώθηκε  εξίσου για όλα τα θέματά μας. Δεσμεύτηκε να ενημερώσει και τους υπόλοιπους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, έτσι ώστε να στηρίξουν και αυτοί, με τη διαδικασία της συνυπογραφής  και με κάθε τρόπο τα αιτήματά μας.  Φυσικά δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε συνεχώς ότι παντού καταθέταμε υλικό με τα θέματά μας, το καθένα ξεχωριστά, με επιχειρήματα, προτεινόμενες λύσεις  και τεκμηριωμένα από άποψη ισχύος.
 
Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον διευθυντή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό , κο  Κωνσταντίνο  Μεΐμάρη  . Κατατέθηκε υπόμνημα με τις θέσεις μας και την ιεράρχηση των θεμάτων προς επίλυση. Ο διευθυντής του κου Τέρενς Κουΐκ , δεσμεύτηκε να τον ενημερώσει άμεσα σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης και τι δύναται να επιλυθεί άμεσα και μας υποσχέθηκε συνεχή επικοινωνία. 
 
 
Σε αυτό το  σημείο να τονίσουμε ότι ο κος  Κουΐκ υπήρξε και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας Θράκης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι γνώστης  πολλών  προβλημάτων του τόπου μας , όπως και του κλάδου μας .   
 
Να σας υπενθυμίσουμε  ότι υπήρξε συνάντηση στο πρόσφατο παρελθόν από το Σωματείο μας.
 
Συνάδελφοι, είναι κοινά αποδεκτό και αντιληπτό ότι η επίλυση όλων των προβλημάτων του κλάδου μας είναι θέμα αποκλειστικά και μόνο πολιτικής βούλησης . Συνεχίζουμε να πιέζουμε και αν χρειαστεί ακόμα περισσότερο ώστε να μη μείνει το παραμικρό περιθώριο να ξεχαστεί απολύτως τίποτα από όσα μας απασχολούν. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί , αποδείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα και … ότι μοιάζει αδύνατο να γίνει δυνατό. Είναι θετικό ότι υπάρχει η διάθεση να μας ακούσουν και μάλιστα καταθέτουν  ιδέες  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. 
 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ … ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ …