Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

"Ενέργειες Σωματείου Κέρκυρας Για Τη Διευθέτηση Υπηρεσιακών Θεμάτων Των Μελών Του"







Αριθ.Πρωτ: 2015/24                                                         Κέρκυρα 12  Μαρτίου  2015
                                   ΠΡΟΣ :  ΠΕΡ/ΚΗ ΠΥΡ/ΚΗ Δ/ΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
                                                                      
                                       ΚΟΙΝ : 1) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
                                                            κ. Ιωαννη  Πανούση     
                                             2) Αρχηγό Π.Σ.
                                             3) Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                                            4)ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κέρκυρας
                                            5) Ε.Υ.Π.Σ. Κέρκυρας
                                           6) Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κέρκυρας

Κύριε  Περιφερειάρχα,
Αναφορικά με το υπ’αριθ.πρωτ.438φ.211.9 τις 09/03/2015 έγγραφο σας, τρέφαμε την ελπίδα, ως συνδικαλιστικός φορέας, ότι θα αντιλαμβανόσασταν το άδικο της συμπεριφορά σας απέναντι μας περισσότερο στο ηθικό κομμάτι και όχι στο νομότυπο των πραγμάτων . Θεωρήσατε καλό μετά τις καταγγελίες που έγιναν 10-12/11/2014 και τις αναφορές παραπόνων των πυροσβεστών εναντίον σας να μας απαντήσετε παραπέμποντας μας στη νομοθεσία του Π.Δ. 210/92 και των Εγκυκλίων Διαταγών του Πυροσβεστικού Σώματος που καμία σχέση δεν είχαν με όσα είχαν καταγγελθεί , πασχίζοντας  να βρείτε  νομοθεσία  που να καλύπτει την πράξη σας.
Στο από 18/11/2014 αρ.πρωτ.416 έγγραφο μας που σας ζητήσαμε να μας καταθέσετε έγγραφα σχετικά με το πού βασίσατε   τον τρόπο που επιλέξατε  να δικαιολογήσετε τις εντολές σας… 
Ο σχετικός φάκελος που μας αποστείλατε  χαρακτηρίστηκε από τα ΕΛΤΑ ως αζήτητο, η δε μη παραλαβή του οποίου, όμως,  δεν αποτελεί ευθύνη του Σωματείο μας, όπως σπεύσατε να μας προσάψετε, διότι οι υπάλληλοι της γραμματείας του εργατοϋπαλληλικού κέντρου οι οποίοι παραλαμβάνουν την αλληλογραφία όλων των σωματείων της δύναμης του κέντρου., μάς διαβεβαίωσαν ότι ουδέποτε περιήλθε στα χέρια τους σχετικό  ειδοποιητήριο, το οποίο να αφορά το σωματείο μας.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Ν. Κέρκυρας  έχει  έδρα  με πλήρη  στοιχεία που αναγράφονται σε κάθε έγγραφό μας. Μόνο που σύμφωνα με το φωτοαντίγραφο του αποσταλθέντος  φακέλου που μας επισυνάψατε  μαζί  με το υπ.αριθ.πρωτ. 438 φ.211.9 της 9ης Μαρτίου 2015 έγγραφό σας, δεν αναγράφεται η διεύθυνση  και ο αριθμός . Γι’ αυτό  σε  επόμενη αλληλογραφία που θα αφορά  το Σωματείο  μας  παρακαλώ  να  αναγράφετε τα πλήρη  στοιχεία  αποστολής. Πέραν τούτου αντί να μας  χορηγήσετε απλά τα έγγραφα, προβήκατε σε  νουθεσίες σε συνδικαλιστικό Σωματείο. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε τα όρια της υπαλληλικής ιδιότητας και της συνδικαλιστικής ιδιότητας.Ως προς την ενημέρωση των μελών μας, επιλέγουμε ως Σωματείο την οδό της διαφάνειας και της ειλικρίνειας για την αποφυγή παρεξηγήσεων. Με δεδομένα τα προαναφερθέντα, σας ζητήσαμε έγγραφα τα οποία εσείς επικαλείστε ως απάντηση στις αναφορές παραπόνων των συναδέλφων της  10/11/2014.
Παρά την κοινοποίηση της διαταγής αριθ.πρωτ.19586 φ. 109.1 του Α.Π.Σ. προς όλες τις υπηρεσίες του Σώματος, κατά καιρούς παρουσιάζεται το φαινόμενο  αδράνειας της εν λόγω διαταγής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά, όπως στην περίπτωση της σχετικής υπ.αριθ.πρωτ. 2273 φ. 216.15 της 11ης Νοεμβρίου 2014 της ΠΕΡ/ΚΗΣ ΠΥΡ/ΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Για το λόγο αυτό, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προκειμένου να διευκολύνεται η ομαλή διεξαγωγή της Υπηρεσίας και να διασφαλίζεται πλήρως η ενημέρωση του προσωπικού.
Ως εκ τούτου ζητούμε την χορήγηση των εν λόγω εγγράφων για τους παραπάνω λόγους .
Στην απάντησή σας προς το συνδικαλιστικό μας φορέα, μας απαντάτε  με τρόπο που θίγει τα μέλη του Σωματείου και του Προεδρείου. Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεστε  για πολλοστή φορά στον υποτιθέμενο κατ’ εμάς πειθαρχικό έλεγχο .
Ως υπηρεσιακός παράγοντας ως προς το Σωματείο, δεν σας επιτρέπουμε και δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μας αντιμετωπίζετε σαν υπηκόους σας.
Σας παρακαλούμε, αν μη τι άλλο, να αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε και να ζητήσετε συγγνώμη από το Προεδρείο και τα μέλη του Σωματείου. Αν όντως θέλετε, δηλαδή, να συμβάλλετε όπως λέτε: «προς χάριν του υπηρεσιακού συμφέροντος»…
   Με  τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο 

-ο-                                                                                                  -ο-
Πρόεδρος                                                                                  Γραμματέας

Άνθης Ν. Γεώργιος                                                      Μπράτος Ο. Σπυρίδων