Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371            ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.               
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com


ΠΡΟΣ :  1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π   2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  71                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   10/03/2015

                                              ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 

Συνάδελφοι,
Την Κυριακή που πέρασε ( 18/03/2015)πραγματοποιήθηκε η 16η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας . 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους  - παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες  - δυο βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κος Χρήστος Καραγιαννίδης από το Νομό της Δράμας και ο κος Ρίζος από το Νομό Έβρου.
Επιπροσθέτως , μας τίμησαν με την παρουσία τους , ο κος Ανδρεαδάκης Βασίλειος, Γ. Γραμματέας της ΠΟΠΥΣΥΠ και ο κος Καζαντζίδης Νικόλαος ,  Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Ομολογουμένως η συμμετοχή των συναδέλφων που παραβρέθηκαν δεν ήταν η απαιτούμενη, όταν μάλιστα έχουμε ήδη ενημερώσει για κάποιες αλλαγές στο καταστατικό όπου εκεί  είναι απαραίτητη η απαρτία των συναδέλφων. Μην μπαίνετε στη λογική να δηλώνετε την τηλεφωνική συμπαράστασή σας  και τη σύμφωνη γνώμη σας σε ότι αποφασιστεί. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται . Απαιτείται η παρουσία σας.       Το μόνο ελαφρυντικό που υπάρχει είναι αυτό με τις καιρικές συνθήκες που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν σύμμαχος. Την επόμενη φορά λοιπόν, απαιτείται να δώσετε το παρόν , ώστε να συναποφασίσουμε για τη συνέχειά μας και την πορεία μας ως ανεξάρτητοι πλέον , μέσα στους κόλπους της Ομοσπονδίας.
Να ενημερώσουμε συνοπτικά όσους δεν παραβρέθηκαν και που την επόμενη φορά οφείλουν να δώσουν το παρόν. Είναι μια διαδικασία που συμβαίνει μια φορά το χρόνο και το παρόν δεν είναι υπερβολή.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις συναντήσεις μας στην Αθήνα , τις επαφές με την πολιτική ηγεσία και τις ενημερώσεις που κάναμε στους βουλευτές της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο. Όσοι ενημερώνεστε από την σελίδα του Σωματείου ενημερωθήκατε για όλα αυτά. Δεν σας κουράζουμε με επαναλήψεις.
Εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνάντησή μας ήταν η τοποθέτηση των καλεσμένων μας και φυσικά οι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις  των συναδέλφων σε ένα διάλογο εξαιρετικά διαφωτιστικό για το τι μέλλει γενέσθαι στα πεπραγμένα του κλάδου μας.
Μετά την ενημέρωση του Προέδρου , δόθηκε ο λόγος στον κο Καραγιαννίδη ώστε να τοποθετηθεί για τα θέματα του κλάδου μας και κατ’ επέκταση τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι εντός του εξαμήνου, θέματα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας , δρομολογούνται προς την επίλυσή τους.    
Όσο αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα και για τον κλάδο μας ακόμη πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι στόχος είναι η εξάλειψη των προβλημάτων που αφορούν τις πολλές ταχύτητες . Είναι, μας ανέφερε, αντικρουόμενο με τη λογική του Υπουργείου η μη καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος , οπότε αποτελεί και την πρώτη προτεραιότητα. Επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, υφίστανται και μετεκλογικά, όσο αφορά το κομμάτι των Επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2011 καθώς και η ομογενοποίηση στο Π.Σ.     
            
Ο κος Καραγιαννίδης δεν έμεινε μόνο σε αυτές τις δηλώσεις του αλλά στην πορεία συμμετείχε και στην τοποθέτηση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου στις θέσεις που παρουσίασε και που θα αναφερθούμε παρακάτω.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κο Ρίζο , ο οποίος ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον κο Καραγιαννίδη που γνωρίζει πλέον πολύ καλά τα ζητήματά μας , θα σταθεί αρωγός για την επίλυση των θεμάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει το μαγικό ραβδί για να λυθούν τα θέματα αλλά χρειάζεται ένας αγώνας από κοινού ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κατόπιν ζητήθηκε τοποθέτηση από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας  για το τι προτίθεται να πράξουν , τι έχουν πράξει και σε ποιες λύσεις – κινήσεις  προσανατολίζονται. 
Ο κος Ανδρεαδάκης , απευθυνόμενος στους βουλευτές , ζήτησε τη βοήθειά τους ώστε να ενταχθεί το επάγγελμα του Πυροσβέστη γενικότερα στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι υπήρχε νομικό κώλυμα για να επαναχορηγηθεί στους οδηγούς διότι δεν απασχολούνται αποκλειστικά ως οδηγοί,  εκτελώντας και υπηρεσίες ως μάχιμοι.
Αντικρουόμενες απόψεις που δεν βοηθούν στην όποια διεκδίκηση του επιδόματος ... αυτή άλλωστε ήταν η απόφαση του λογιστηρίου του Κράτους για να περικοπή το επίδομα και όχι δική μας.
Έκανε μια εκτενή αναφορά στη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας που μετρά ένα χρόνο και πλέον στο συνδικαλιστικό τιμόνι.  
Έγινε αναφορά στα περιβόητα Συμβούλια Μεταθέσεων τα οποία υπήρξαν και η δική μας κόκκινη γραμμή όσο αφορά τις συμμετοχές και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν σε αυτά συνάδελφοι που ουδεμία σχέση είχαν με την Ομοσπονδία. 
Οι απόψεις -όπως και τότε-  ήταν αντικρουόμενες.
Ο κος Ανδρεαδάκης αναφέρθηκε επίσης στις προθέσεις που υπήρχαν με την προηγούμενη Κυβέρνηση να συνεχιστεί και φέτος η περικοπή του 10% των Συμβασιούχων Πυροσβεστών , βάζοντας θέτοντας έτσι τον κίνδυνο κάποιοι συνάδελφοι να μείνουν εκτός εργασίας την προσεχή αντιπυρική περίοδο. Αυτή η τοποθέτηση εκτός από τους παρόντες συναδέλφους , θορύβησε και τους βουλευτές που είχαμε ως καλεσμένους. Υπάρχει όπως ενημερωθήκαμε από τον Γ. Γραμματέα πρόταση από την Ομοσπονδία για απασχόληση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών , 6 μήνες στο Πυροσβεστικό Σώμα και τους άλλους 6 μήνες σε έναν άλλο δημόσιο φορέα.
Η Ομοσπονδία ,όπως μας ανέφερε ο κος Ανδρεαδάκης, στηρίζει την πρόταση για όσους συναδέλφους εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2009, να προστεθούν στον πίνακα των Επιτυχόντων – Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Κεφάλαιο Επιλαχόντες. Μας ανέφερε ότι δεν δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς εσωτερική διαταγή προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τον αριθμό των 12.942. Πρότασή τους αποτελεί η απασχόληση των εναπομεινάντων Επιλαχόντων να απορροφηθεί σε άλλο φορέα από αυτόν του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω προτάσεις της Ομοσπονδίας τα «μην» και τα «δε δύναται» , αποτελούν λεγόμενα της προηγούμενης Κυβέρνησης . Έτσι δικαιολογείται και η έκρηξη του κου Καραγιαννίδη όταν υπενθύμισε στον Κύριο Ανδρεαδάκη ότι έχει αλλάξει η κυβέρνηση αυτής της χώρας και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν κανόνα για την παρούσα Κυβέρνηση.   
Του ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς , να πάψει να κινδυνολογεί και να συμμαχήσει η Ομοσπονδία με τους εκπροσώπους αυτής της Κυβέρνησης ούτως ώστε τα ζητήματά μας να αντιμετωπιστούν άμεσα και στο μέγιστο. Σε καμιά περίπτωση τα μέχρι τώρα δεδομένα , δεν αποτελούν και δική μας πρόθεση, κατέληξε ο κος Καραγιαννίδης , ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη από το συνδικαλιστικό όργανο της Ομοσπονδίας.
Διεκδικείς το μέγιστο και δέχεσαι το ικανοποιητικό και  ουσιαστικά αυτό που διεκδικείς.
Στη συνέχεια αναγνώστηκε ο διοικητικός  ο οικονομικός απολογισμός  και ο  οικονομικός προϋπολογισμός  ακολούθησε η ψήφιση τους .
Πέρασαν   ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης .  
Αλλά λόγο έλλειψης απαρτίας θα τεθούν εκ νέου στην επόμενη Γενική Συνέλευση που θα ορισθεί σύντομα .
Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια αυτής της ενημέρωσης καθώς δεν αναφερθήκαμε σε τοποθετήσεις και ερωτήματα των συναδέλφων κυρίως ως προς τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας. 
Προς αποφυγή της κόπωσης που μπορεί να προκαλέσουμε στο κοινό των επισκεπτών μας.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ως Σωματείο αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι για να επιτύχεις αυτό που θες πραγματικά , αρκεί πρώτα να το πιστέψεις. 
Αν δεν το πιστέψεις, δεν μπορείς να το διεκδικήσεις.

                                                                        Με τιμή το                                                                                                                  
                                                             Διοικητικό Συμβούλιο 
                                                            του Σωματείου