Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση του Σωματείου Α.Μ.Θ. σε ανυπόστατους ισχυρισμούς του Βορείου Ελλάδος περί αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του προέδρου κατά την ενημέρωση μελών μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)
ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com


ΠΡΟΣ :  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
                                    2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
                                    3. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  66                                                                      ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   23/02/2015

ΘΕΜΑ : Απάντηση σε ανυπόστατους ισχυρισμούς περί αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του προέδρου κατά την ενημέρωση μελών

 Αγαπητοί συνάδελφοι Του Σωματείου Βορείου Ελλάδος

       Ο σκοπός της επισκέψεώς μου στο Π.Κ. Σουφλίου ήταν η ενημέρωση μελών του Σωματείου μας.

       Χωρίς να έχω κανένα θέμα με την παρουσία σας γιατί όλοι συνάδελφοι είμαστε και για τα ίδια προβλήματα παλεύουμε,  στην συγκεκριμένη ενημέρωση όπως και σε προηγούμενες συμμετείχατε ενεργά με ερωτήσεις  και για τις όποιες απορίες σας παίρνατε απαντήσεις, οπότε δεν αποδέχομαι το χαρακτηρισμό περί «αντισυναδελφικής συμπεριφοράς» .

      Στο Κλιμάκιο Σουφλίου έμεινα 2,5 και πλέον ώρες προς ενημέρωση των μελών του Σωματείου. Η παραμονή σας εκεί και με τα όσα ακούσατε, αποκομίσατε αυτά που αναφέρετε στο έγγραφό σας; Μην ακολουθείτε ανεπιτυχείς στρατηγικές παρερμηνεύοντας τα λεγόμενά μου. Δεν σας τιμά και κατ’ επέκταση από λάθος ερμηνείες , αποπροσανατολίζεστε και χάνεται την ουσία.

      Αν κρίνω επίσης από την άμεση αντίδραση σας με την ανάρτηση του εγγράφου σας … μακάρι αυτή την αμεσότητα και τα αντανακλαστικά που επιδείξατε τώρα, να τα είχατε και σε ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας.

      Από μέλη σας άκουσα παράπονα, για ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά σας και την επικέντρωσή σας σε ένα και μόνο σκοπό, άλλωστε είναι φανερό γιατί σε κάθε επίσκεψη μας  δράττουν την όποια ευκαιρία να παρακολουθούν την ενημέρωση από την αρχή μέχρι το τέλος.

      Όσον αφορά τα γραφόμενά σας, σε κάποια σημεία έχετε διαστρεβλώσει τα λεγόμενα μου, δεν ανάφερα ποτέ ότι η «Ομοσπονδία έχει τελειώσει» γιατί πολύ απλά η Ομοσπονδία είμαστε όλοι και δεν είναι κτήμα κανενός, μέσα από αυτή και μέσα σε αυτή έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες, με τις όποιες διαφορές μας.

      Τώρα όσον αφορά το προεδρείο και όχι όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , τις απόψεις μας και τις όποιες ενστάσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας του, τις έχουμε εκφράσει και σαν Σωματείο.

      Αν συμμετείχατε και εσείς στα όργανα ως ενεργό Σωματείο στις συναντήσεις των προέδρων ή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, θα είχατε άποψη για τις τοποθετήσεις  μου  επ αυτού  ή τις όποιες αντιρρήσεις μου στα όργανα της Ομοσπονδίας.  Απ’ ότι φαίνεται, δεν είστε ενήμεροι ούτε και γι’ αυτό .

      Όσον αφορά την διαπίστωση για τα Σωματεία - σφραγίδες που δεν είναι μόνο δική μου αλλά κοινή , σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί επανειλημμένως στα όργανα  της Ομοσπονδίας, για το πόσα εν τέλει είναι τα ενεργά Σωματεία που παράγουν έργο και στηρίζουν τις όποιες κοινές προσπάθειες με ενέργειες τους .

       Οπότε οι πληροφορίες σας για το αν, και τι είπαμε, στο συνέδριο είναι παντελώς άστοχες και αβάσιμες . Παραπληροφόρηση πιθανόν από κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται το λόγο μας ίσως ... Δεν κάνει κακό το να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που μας δίνονται .. βοηθάει στο να είμαστε αντικειμενικοί εν μέρει... Με μικροπρέπειες του τύπου " αντιδεοντολογίας " δεν μπορείτε παρά να πείθετε τους ευκολόπιστους και τους αδιάφορους του κλάδου που πιστέψτε μας , δεν είναι και πάρα πολλοί .

       Το γεγονός ότι είστε παρόντες στην ενημέρωση που γίνεται στα μέλη μου είναι επιλογή σας.    Δεν είναι επιλογή σας όμως να διαστρεβλώνετε τα όσα αναφέρω. Ξέρετε αυτό μπορεί να έχει και συνέπειες δυσάρεστες καθώς υπήρχε κι άλλος κόσμος εκεί για να επιβεβαιώσει το τι έχω αναφέρει τελικά.

       Και κάτι τελευταίο … αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τον πρόεδρο του Σωματείου, καλό θα ήταν το όποιο έγγραφό σας να το απευθύνεται και στον άμεσα ενδιαφερόμενο αποδέκτη, με τον οποίο υπάρχει η διένεξη και μετά να το απευθύνετε σε τρίτους … ακόμα και από  την κίνηση σας αυτή,  φαίνεται ότι το έγγραφό σας βγήκε μετά από την προτροπή τρίτου, για τους δικούς του λόγους (βλέπε τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας) και όχι με δική σας πρωτοβουλία .

        Συνεπώς, καλό θα ήταν να αλλάξετε τακτική καθώς αυτή δεν κερδίζει … και δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα …  
       
                                                                        Με τιμή για το
                                                Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου                                                                         
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    καν.  6948401282  & 750942                                                            κιν. 6988615400  & * 715400