Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγή σκυτάλης στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας


Υπεγράφησαν πριν από λίγη ώρα τα Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπουν την "αλλαγή σκυτάλης" στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο κύριος Πάτροκλος Γεωργιάδης αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο
Ανάπτυξης, ενώ τη θέση του παίρνει ο κύριος Σεραφείμ Τσόκας, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας:
Ο Σεραφείμ Τσόκας εισήλθε στην Δημόσια Διοίκηση, έχοντας προηγουμένως εργαστεί  για αρκετά χρόνια στον Ιδιωτικό Τομέα. Διευθυντής Παραγωγής στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (1990-1994), Εμπορικός Διευθυντής σε διάφορες εταιρίες, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΑ (2010-2012), είναι μερικοί από τους σταθμούς της καριέρας του. Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, επιφορτισμένος με τα θέματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δίνοντας ειδικό βάρος στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στηνΠεριφέρεια Κρήτης, υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών της Ε.Ε. (2006-2009). Τον Ιούλιο του 2012 διορίστηκε Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑΣ
Γεννήθηκε το 1961 στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε ως οικονομολόγος. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές, σε μεταπτυχιακό επίπεδο(master), στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του New Haven.
Ήρθε σε επαφή με την πολιτική κατά τα πρώτα του χρόνια στο πανεπιστήμιο, αναπτύσσοντας έντονη δράση στοφοιτητικό κίνημα. Σε ηλικία μόλις 25 ετών εκλέγεται -πρώτος σε ψήφους- Δημοτικός Σύμβουλος Ασπροπύργου. Το 2000 έλαβε μέρος στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ δύο χρόνια αργότερα (2002) ήταν υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μέρμηγκα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Από το 2004 ο ίδιος και η οικογένεια του ζουν μόνιμα στηνΚρήτη, στον τόπο που αγάπησε όσο κανέναν άλλο, στο νησί που επέλεξε να κάνει πατρίδα του.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (25-09-2014) ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-09-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27-09-2014) Α) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Β) ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ( 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ).
Γ) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. Προς Τον Αρχηγό Π.Σ. Για Απάντηση Εγγράφων

Αριθ. Πρωτ. : 353 Αθήνα : 23.09.2014
Αρ. Σελίδων : 1
Προς Αξιότιμο :
Αρχηγό Π.Σ Αντιστράτηγο κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο.
Θέμα :<< Παροχή Διευκρινήσεων >>
Με τα έγγραφα μας υπ΄ αριθμών 234/9-7-2013 και 237/11-7-2014 τα οποία και σας επισυνάπτουμε εκ νέου, σας ζητήσαμε να μας γνωστοποιήσετε τα παρακάτω:
1)Πόσες ώρες ανάπαυσης προβλέπεται να μεσολαβούν ανάμεσα σε προγραμματισμένες υπηρεσίες φυλακής Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, όταν το ωράριο εργασίας του σταθμού του οποίου υπηρετούν είναι 8ωρο και πόσες όταν το ωράριο εργασίας του σταθμού είναι 15ωρο;
2)Σύμφωνα με τους περιορισμούς που απορρέουν από την ισχύουσα Νομοθεσία, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης δικαιούνται να τοποθετηθούν ή να μετακινηθούν σε σταθμούς Ειδικών Υπηρεσιών;
3)Εάν για την αντιμετώπιση έκτακτων και εξαιρετικών επιχειρησιακών αναγκών δύναται να εφαρμοστούν και για τους συμβασιούχους πυροσβέστες οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 15, των παρ.4 και 5 του άρθρου 23 καθώς και των παρ.3,4,5 του άρθρου 24 του π.δ. 210/1992.
4)Εάν δύναται να εφαρμοστούν, πώς αποζημιώνονται για τον επιπλέον του προβλεπόμενου χρόνου απασχόλησης που αντιστοιχεί για την αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων;
Οι παραπάνω επιστολές έως και σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα ώστε να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας να παρέχουμε ορθότερη και πληρέστερη ενημέρωση στα μέλη μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Με εκτίμηση για την
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Αν.Γεν.Γραμματέας

Αναφορά Βουλευτή Δημοκρατικής Αριστεράς κ.Αναγνωστάκη Δημήτριου Σχετικά Με Την Ένταξη Των Εποχικών Πυροσβεστών Του 2009 Στον Πίνακα Επιτυχόντων


Αναφορά Βουλευτών ΚΚΕ Σχετικά Με Την Ένταξη Των Εποχικών Πυροσβεστών Του 2009 Στον Πίνακα Επιτυχόντων




Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνολικά 25 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης έγιναν στάχτη από πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στους Βοριώνες Αμαρίου στο Ρέθυμννο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη 1:25 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν συνολικά 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και 1 εξαμελές πεζοπόρο τμήμα.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Καλιφόρνια: Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά

Επιστολή αξιωματικού στο «Βήμα»: Λάθος υπηρεσία ανέλαβε τη φωτιά στο Π.Φάληρο

«Καμία από τις 15 περίπου φιάλες ασετυλίνης, υγραερίου και προπανίου δεν είχε εκραγεί στο εσωτερικό του καταστήματος στο Παλαιό Φάληρο όπου βρήκε τραγικό θάνατο, την περασμένη Παρασκευή, ο 32χρονος πυροσβέστης στην προσπάθειά του να διασώσει μία 44χρονη γυναίκα που έχασε επίσης τη ζωή της. Ο μαύρος καπνός που εκλυόταν προερχόταν μόνο από την καύση πλαστικών και μέσα στο κτίριο δεν είχαν αναπτυχθεί "ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες" ή επικρατούσαν τόσο ζοφερές συνθήκες που να δικαιολογούν την τραγική κατάληξη στην επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων».
Αυτό φέρεται να είναι, σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής και άλλα πρόσωπα που παρακολουθούν την έρευνα, τα πρώτα συμπεράσματα από την εξέταση του χώρου όπου βρήκαν τον τραγικό θάνατο οι δύο άνθρωποι στο Παλαιό Φάληρο.
Αρχικά, υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι ο θάνατος του πυροσβέστη οφείλεται στην «κόλαση φωτιάς που υπήρχε από τις εκρήξεις φιαλών ασετυλίνης και υγραερίου και στην ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών».
Όμως από τα πρώτα ευρήματα αυτή η αναφορά καταρρίπτεται και φαίνεται να διαπιστώνεται ότι «επρόκειτο για την αντιμετώπιση ενός συνήθους περιστατικού αστικής πυρκαϊάς όπου ο θάνατος του πυροσβέστη οφείλεται σε λάθη στο σύστημα υποστήριξής του, στην προβληματική φιάλη πεπιεσμένου αέρα και σε συνολικά σφάλματα στη διαχείριση του περιστατικού».
«Το Βήμα» παρουσιάζει το πλήρες κείμενο που απέστειλε στέλεχος της Πυροσβεστικής (σ.σ. διατηρεί την ανωνυμία του) που φαίνεται να γνωρίζει άγνωστες πτυχές του τραγικού συμβάντος. Ανάμεσα στα άλλα περιγραφει και προσδιορίζει σειρά ελλείψεων, καθυστερήσεων και λαθών στην αντιμετώπιση του περιστατικού και μεταξύ αυτών ότι «λάθος υπηρεσία της Πυροσβεστικής» ανέλαβε την κατάσβεση της πυρκαϊάς.
Η επιστολή φέρεται να επιβεβαιώνει προηγούμενο δημοσίευμα του «Βήματος» («Άδεια φιάλη οξυγόνου στοίχισε τη ζωή του πυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο», 15.9.2014) για τα σφάλματα που οδήγησαν στον θάνατο του πυροσβέστη και της γυναίκας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια του άρθρου της 15/9/2014 σχετικά με την πυρκαγιά στο Π. Φάληρο και το θάνατο του ηρωικού πυροσβέστη και της άτυχης γυναίκας, καταθέτουμε ορισμένους σοβαρότατους προβληματισμούς και ερωτήσεις, με σκοπό την ανάδειξη του θέματος από πλευράς σας, μήπως αλλάξει κάτι και καταφέρουμε να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;
1. Καταρχήν ξεκινάμε από την τραγική διαχείριση και υποτίμηση του συμβάντος από το επιχειρησιακό κέντρο (199 ΣΕΚΥΠΣ) της Πυροσβεστικής, το συγκεκριμένο περιστατικό ανήκει στην περιοχή ευθύνης του 7ου πυρ/κού σταθμού Αθηνών και όχι του 5ου ΠΣ που έκανε την επιχείρηση. Για ποιο λόγο το ΣΕΚΥΠΣ έστειλε το συγκεκριμένο σταθμό; Θα ισχυριστεί κάποιος: και τι έγινε, το ίδιο δεν είναι; Φυσικά όχι διότι η σύνθεση των δυνάμεων θα ήταν πολύ καλύτερη σε ποιότητα και εμπειρία, σε σχέση με το έμψυχο υλικό. Ζητήστε τα στοιχεία από το Σώμα προς επιβεβαίωση, ποιος θα απαντήσει πειστικά στην οικογένεια που θα ισχυριστεί και δικαίως ότι αν πήγαινε ο 7ος ΠΣ το παιδί τους θα ήταν ζωντανό;
2. Η σύνθεση της εξόδου του 5ου ΠΣ Αθηνών ήταν τραγική και συγκεκριμένα στο πρώτο όχημα ήταν ένας οδηγός, ο αποθανών Αξ/κός υπηρεσίας και δύο δόκιμοι πυροσβέστες (πρώην πενταετείς), από τη σχολή που κάνουν πρακτική εκπαίδευση στις μάχιμες υπηρεσίες και φυσικά αντικειμενικά δεν μπορούσαν να προσφέρουν. Στο δεύτερο όχημα ο οδηγός και ένας πυροσβέστης που έχει τελειώσει τη σχολή τον Ιούνιο 2014, τραγική σύνθεση. Να απευθύνετε ερώτημα στην ηγεσία, τον περιφερειάρχη, το Διοικητή Αθήνας, για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση;
3. Ο επιχειρησιακός αξιωματικός (Κρόνος 15 - διακριτικό), ο οποίος είχε την ευθύνη να διαχειριστεί το περιστατικό ως ανώτερος αξιωματικός, ορισμένος για αυτό, μέχρι την άφιξη Διοικητών, δηλαδή το κρισιμότερο χρονικό διάστημα, τι ακριβώς έκανε και τι εντολές έδωσε; Εχει υπηρετήσει ποτέ σε μάχιμο υπηρεσία, έχει δει, όχι αντιμετωπίσει ποτέ του αστική πυρκαγιά μαζί με διάσωση; να απευθύνετε ερώτημα στην ηγεσία, τον περιφερειάρχη, το Διοικητή Αθήνας, και αν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί γιατί ορίσθηκε επιχειρησιακός αξιωματικός; (Υπάρχει αξιολόγηση), είναι δυνατό να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές; Ζητήστε τα στοιχεία από το αρχηγείο.
4. Έγινε προσβολή στο χώρο της πυρκαγιάς με εγκατάσταση, ώστε να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά, να υποβιβασθεί η θερμοκρασία, να γίνει ψύξη στις φιάλες ασετυλίνης; Το κρίσιμο διάστημα μόλις κατέβηκε ο δεύτερος πυροσβέστης και μετά έγιναν ενέργειες για προσέγγιση του πυροσβέστη που ήταν στο δεύτερο όροφο, τι εντολές έδωσε ο Κρόνος 15;
5. Από ποιον και γιατί έγινε αλλοίωση με διορθωτικό, στις ώρες εκκίνησης των οχημάτων του 7ου ΠΣ (7-2 και 7-1-2), στο βιβλίο κίνησης των οχημάτων του σταθμού, με ποιανού εντολή, τι έγινε με την αναφορά του αξιωματικού υπηρεσίας Β΄φυλακής γιατί δεν συσχετίζεται με όλη την ΕΔΕ που διετάχθη, ποιον θέλουν να καλύψουν; Πάνε να βγάλουν τρελούς 20 ανθρώπους. Να απευθύνετε ερώτημα στην ηγεσία, τον περιφερειάρχη, το Διοικητή Αθήνας, το Διοικητή ΣΕΚΥΠΣ.
6. Γιατί το 199 ΣΕΚΥΠΣ δεν έστειλε τις απαιτούμενες και κατάλληλες ενισχύσεις, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό γρήγορα, έστειλε δε πολύ αργά δύο κλιμακοφόρα 30 μέτρων τα οποία λόγω του όγκου τους δεν μπορούσαν να προσφέρουν, ενώ έπρεπε να στείλει οπωσδήποτε ένα βραχιονοφόρο 15 μέτρων που είναι πολύ πιο μικρό σε όγκο και ευέλικτο. Πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν αυτή η παράλειψη για τη δυσμενή εξέλιξη του περιστατικού; Τι ώρα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι διοικητές γιατί όταν έκανε τις δραματικές τελευταίες διαβιβάσεις ο νεκρός πυροσβέστης το κέντρο έμπλεξε τα μπούτια του κατά τη λαϊκή έκφραση και έπαιρναν τηλέφωνο τα πληρώματα των περιπολικών ανά την Αθήνα, που ήταν υπηρεσία, προκειμένου να ενεργήσει το 199 ΣΕΚΥΠΣ; Τι γύρευε Σάββατο πρωί-πρωί την επομένη ο ηλεκτρονικός στις εγκαταστάσεις του 199 ΣΕΚΥΠΣ, ο οποίος είναι αρμόδιος για το σύστημα καταγραφής των επικοινωνιών παρόντος της ηγεσίας του Σώματος τι ήταν τόσο επείγον αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις όλα έγιναν καλά. Να απευθύνετε ερώτημα στην ηγεσία, το περιφερειάρχη, το Διοικητή Αθήνας, το Διοικητή ΣΕΚΥΠΣ.
7. Για ποιο λόγο μέχρι τώρα, τη στιγμή που έχουμε δύο θανάτους, δεν έχει διατάξει προανάκριση ο εισαγγελέας, ποιος θα διασφαλίσει ότι θα γίνει αντικειμενική έρευνα, ποιος θα διασφαλίσει το σύστημα καταγραφής επικοινωνιών του 199 ΣΕΚΥΠΣ, δεν γίνεται έτσι στα ευνομούμενα κράτη, ρωτήστε.
8. Το κορυφαίο θέμα βέβαια είναι ο τρόπος διαχείρισης του προσωπικού στις μάχιμες μονάδες, πώς είναι δυνατόν αυτές να έχουν πάντα ελλείψεις, εν αντιθέσει με τα γραφεία που είναι υπερπλήρεις - πλήρεις διοικητικές υπηρεσίες γεμάτες. Το Σώμα εκεί είναι, οι υπάλληλοι στη μάχιμο υπηρεσία, οι μαύροι, οι μουντζούρηδες, τα χαμίνια, αυτοί που δουλεύουν για να πληρώνονται όλοι και ζουν ευτυχισμένοι και με ασφάλεια, το γνωρίζει και ο υπουργός στις πρόσφατες περιοδείες το λέει και το επισημαίνει και ο ίδιος, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα και κάθε χρόνο και χειρότερα, οι μεν με τις άδειες και τα ρεπό τους, οι δε με ελάχιστη άδεια, με μεγάλο ζόρι και γκρίνια και την ψυχή στο στόμα.
Ο λόγος που καταγράφονται αυτές οι σκέψεις, προβληματισμοί, ερωτήσεις, με πόνο και στεναχώρια, πέρα και πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις, μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να προβληματίσουν και να κρούσουν το κώδωνα του κινδύνου, ένα Σώμα αγαπητό στη κοινωνία, να μη γίνει μία κάκιστη δημόσια υπηρεσία ωχαδερφισμού, ρωτήστε, ψάξτε, βοηθήστε, μη μας εμπιστεύεστε αλλά όμως ασχοληθείτε, γιατί όταν ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας».
(tovima.gr)

Ενημέρωση Μελών-Νέα Στοιχεία Επικοινωνίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ. : 2130329842 - Fax : 21303340158
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email : pospid@gmail.com
Αριθ. Πρωτ. : 341 Αθήνα : 17/09/2014
Αρ. Σελίδων : 3
Προς
Όλα τα Μέλη Της Ομοσπονδίας
Θέμα : Ενημέρωση Μελών-Νέα Στοιχεία Επικοινωνίας
Συνάδελφοι,
Με την παρούσα επιστολή και στα πλαίσια βελτιστοποίησης και διευκόλυνσης της μεταξύ μας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι στοιχεία, με τα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τους ιθύνοντες :
1) Κεντρικά Γραφεία Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Διεύθυνση : Πειραιώς και Βούλγαρη 1
Πλατεία Ομονοίας
Τ.Κ. 10437
Τηλ:2130329842
Fax :2130334018
Email: pospid@gmail.com
2) Δ.Σ. Ομοσπονδίας
Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Δ.Σ. E-mail Τηλέφωνο
Φαραντάκης Αλέξανδρος Πρόεδρος proedros.popysyp@gmail.com 6974 709262
Ανδρεαδάκης Βασίλης Γενικός Γραμματέας gen.grammateas.popysyp@gmail.com 6986 131046
Κωνσταντουδάκης Διονύσης Αντιπρόεδρος Α' antiproedrosa.popysyp@gmail.com 6972 562941
Καζαντσίδης Νίκος Αντιπρόεδρος Β' antiproedrosb.popysyp@gmail.com 6944 391114
Παπαντώνης Κώστας Ταμίας tamias.popysyp@gmail.com 6977522747
Λάρδας Πέτρος Γραμ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων grammateastypou.popysyp@gmail.com 6936272670
Κετίκογλου Θεόφιλος Γραμματέας Οργανωτικού grammateasorganotikou.popysyp@gmail.com 6937294048
Βλαχογεώργος Αλέκος Αναπλ. Γενικός Γραμματέας an.gen.grammateas.popysyp@gmail.com 6972490180
Καραδημητρίου Αντώνης Αναπλ. Ταμίας an.tamias.popysyp@gmail.com 6985881061
Χατζηγιαννάκης Μανώλης Μέλος melos1.popysyp@gmail.com 6946154380
Γουρδουράκης Γιώργος Μέλος melos2.popysyp@gmail.com 6979 525825
Παπαναστασίου Γιάννης Μέλος melos3.popysyp@gmail.com 6940 650942
Κοτσιώνης Φώτης Μέλος melos4.popysyp@gmail.com 6988080405
3) Σωματεία Ομοσπονδίας
Α/Α ΟΝΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Email Τηλ. Προέδρου
1 ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ an.kriti.popysyp@gmail.com 6986131046
2 ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ anat.macedonia.thraki.popysyp@gmail.com 6940650942
3 ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ argolida.arkadia.popysyp@gmail.com 6981614908
4 ΑΡΚΑΔΙΑΣ ( ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗ ) arkadia.popysyp@gmail.com 6984576044
5 ΑΡΤΑΣ arta.popysyp@gmail.com 6972490180
6 ΑΧΑΪΑΣ-ΠΑΤΡΑΣ patra.popysyp@gmail.com 6977223123
7 Β.ΕΛΛΑΔΟΣ voria.ellada.popysyp@gmail.com 6977667818
8 ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ dyt.macedonia.popysyp@gmail.com 6944391114
9 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ dodekanisa.popysyp@gmail.com 6936880878
10 ΖΑΚΥΝΘΟΥ zakynthos.popysyp@gmail.com 6972092026
11 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ioannina.popysyp@gmail.com 6943406844
12 ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) kentr.macedonia.popysyp@gmail.com 6978197914
13 ΚΕΡΚΥΡΑΣ kerkyra.popysyp@gmail.com 6946391776
14 ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ kefalonia.ithaki.popysyp@gmail.com 6956617333
15 ΚΙΑΤΟΥ kiato.popysyp@gmail.com 6974705295
16 ΚΟΡΙΝΘΟΥ korinthos.popysyp@gmail.com 6983040188
17 ΛΑΥΡΙΟΥ lavrio.popysyp@gmail.com 6977011946
18 ΛΕΣΒΟΥ lesvos.popysyp@gmail.com 6985929809
19 ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ magnisia.popysyp@gmail.com 6977706791
20 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ(ΜΕΓΑΡΩΝ) megara.popysyp@gmail.com 6977522747
21 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ messinia.popysyp@gmail.com 6984076241
22 ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ nafpaktos.popysyp@gmail.com 6942849874
23 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΛΛΑΣ) pella.popysyp@gmail.com 6987044014
24 ΠΕΡΙΦ.ΚΡΗΤΗΣ perif.kriti.popysyp@gmail.com 6974709262
25 ΠΙΕΡΙΑΣ pieria.popysyp@gmail.com 6987118729
26 ΠΡΕΒΕΖΗΣ preveza.popysyp@gmail.com 6937294048
27 ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ pyrgos.popysyp@gmail.com 6978140293
28 ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ salamina.popysyp@gmail.com 6976085393
29 ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ samos.ikaria.popysyp@gmail.com 6985881061
30 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ stereaellada.popysyp@gmail.com 6980449834
31 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ chalkidiki.popysyp@gmail.com 6979060159
32 ΧΙΟΥ chios.popysyp@gmail.com 6936272670
Παρακαλώ όπως επικοινωνήσουν τα Σωματεία με το τηλέφωνο των γραφείων μας μεταξύ 8:30 - 16:30, προκειμένου να τους γνωστοποιηθούν οι κωδικοί πρόσβασης των emails τους.
Με εκτίμηση για την
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ. : 6974709262

Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βλαχογεώργος Γ.Αλεξανδρος
Τηλ. : 6972490180



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Με «ληγμένες» στολές στην κατάσβεση οι πυροσβέστες στη Δυτική Ελλάδα

Ανυπεράσπιστοι και χωρίς εφόδια, με την ευχή «Ο Θεός να μας βοηθήσει να γυρίσουμε ασφαλείς στα σπίτια μας», καλούνται σε καθημερινή βάση εδώ και χρόνια οι πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας, να ανταποκριθούν σε κάθε κλήση για πυρκαγιά και να συμμετάσχουν στην διάσωση ανθρώπινων ζωών, θέτοντας σε κίνδυνο την δική τους.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Καλο Ταξιδι Συναδελφε

Δωρεάν laptop και ίντερνετ για όσους πήραν κοινωνικό μέρισμα

Δωρεάν laptop και ίντερνετ για όσους πήραν κοινωνικό μέρισμα
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» και αφορά όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα.
Όσοι έχουν λάβει ή έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τους παρόχους κινητής ή και σταθερής τηλεφωνίας τόσο δωρεάν ίντερνετ, όσο και ένα laptop ή ένα tablet.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί το Νοέμβριο και στόχος του είναι να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει στην Ελλάδα όσο και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός.

Συγκεκριμένα η διαδικασία θα είναι ως εξής: Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο και θα ανταλλάσσουν με τις παροχές στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Το ποσό στο οποίο θα αντιστοιχεί το κουπόνι θα φτάνει τα 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές.

Πιο αναλυτικά οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν:

- Ιντερνετ για 12 μήνες
- Tablet ή laptop με το οποίο θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές

Όσες επιχειρησεις θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30/09.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε δικτυακό τόπο όπου θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (14-9-2014) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-9-2014) ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (14-9-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ.
2. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (15-9-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.
3. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (16-9-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ , ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
4. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-9-2014) ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
5. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Screenshot_1.pngΤο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας εκφράζει τη θλίψη του, για τον αδικοχαμένο Αρχιπυροσβέστη Μάντζιο Ματθαίο, κατά την εκτέλεση του πυροσβεστικού καθήκοντος. Στέλνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του συναδέλφου. Ευχόμαστε ο Θεός ν΄αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει υπομονή και δύναμη στην οικογένειά του να παλέψει αυτό το τραγικό και ξαφνικό γεγονός.
Είχαμε ευχηθεί να μην υπάρξει άλλη απώλεια συναδέλφου, αλλά επειδή το επάγγελμά μας είναι “ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ”, δεν το επιτρέπει…

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς έχασε τη ζωή του ο αρχιπυροσβέστης


Ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης, ως αξιωματικός υπηρεσίας του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ήταν από τους πρώτους, που έφθασε στην οδό Ιπποκράτους στο Παλαιό Φάληρο, λίγο πριν από τις 21:30. Όπως κάνουν
σε κάθε αστική πυρκαγιά, το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρθηκε να μάθει ήταν, εάν υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στο κτίριο, επάνω από το κατάστημα.

Ο γιος του ιδιοκτήτη τον ενημέρωσε ότι στον ημιόροφο ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα. Μαζί με έναν συνάδελφό του και χωρίς να χάσουν χρόνο ανέβηκαν γοργά τα σκαλοπάτια και μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατάφεραν να κατεβάσουν σώα τη γυναίκα. Μόλις έφθασαν στο ισόγειο, ο ίδιος άνθρωπος τούς ενημέρωσε ότι άλλη μία γυναίκα ήταν στον 2ο όροφο, καθώς η αδερφή του και ο γαμπρός του -που κατοικούν- στον 1ο ήταν απόντες.

Ο αρχιπυροσβέστης με τον συνάδελφό του δεν δίστασαν ούτε δευτερόλεπτο και ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο, προκειμένου να απεγκλωβίσουν και το δεύτερο άτομο. Όταν ήταν μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, σημειώθηκαν απανωτές εκρήξης φιάλων ασετιλίνης. Οι φλόγες άρχισαν να εξαπλώνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του κτιρίου πολλαπλασιάστηκε.

Στις σκάλες οι δύο πυροσβέστες γλίστρησαν και έπεσαν. Ο αρχιπυροσβέστης, όμως, αποφάσισε να συνεχίσει. Φθάνοντας στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ακόμα και με την ειδική μάσκα, που φορά. Το οξυγόνο της φιάλης αρχίζει να λιγοστεύει, αλλά γύρω του πέφτουν αντικείμενα, εγκλωβίζεται και δεν μπορεί ούτε να εντοπίσει τη γυναίκα, αλλά ούτε και να πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Από τον ασύρματό του καταφέρνει να διαβιβάσει μόνο μία φράση: "Μου τελειώνει το οξυγόνο. Ελάτε". Βγαίνει στο μπαλκόνι για να γλιτώσει από τους καπνούς και να βρει καθαρό αέρα, αλλά είναι αργά. Οι συνάδελφοί του θα τον βρουν αργότερα εκεί, στο μπαλκόνι, χωρίς σφυγμό.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Προγραμματισμός Συνάντησης με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα



Μέγαρα: 12-09-2014
Αρ. Πρωτ: 331
Προς: Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών,κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Θέμα: «Προγραμματισμός Συνάντησης»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε, ότι εκκρεμούν σημαντικά εργασιακά μας ζητήματα, τα οποία άπτονται αρμοδιότητας και συναρμοδιότητας του Υπουργείου σας.
α) Καταβολή επικινδύνου και ανθυγιεινού επιδόματος,
β) Ομογενοποίηση Προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος,
γ) Αποκατάσταση Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων θα επιθυμούσαμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, όπως προγραμματίσετε συνάντηση με την Ομοσπονδία μας το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.
Για την Ομοσπονδία
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

Προγραμματισμός Συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη Κ.



Μέγαρα: 12-09-2014 Προς: Υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης Αρ. Πρωτ: 330 κ. Μητσοτάκη Κυριάκο
Θέμα: «Προγραμματισμός Συνάντησης»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε, ότι εκκρεμούν σημαντικά εργασιακά μας ζητήματα, τα οποία άπτονται αρμοδιότητας και συναρμοδιότητας του Υπουργείου σας.
α) Καταβολή επικινδύνου και ανθυγιεινού επιδόματος,
β) Ομογενοποίηση Προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος,
γ) Αποκατάσταση Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων θα επιθυμούσαμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, όπως προγραμματίσετε συνάντηση με την Ομοσπονδία μας το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.
Για την Ομοσπονδία
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού-Υπόμνημα Προτάσεων της ΠΟΠΥΣΥΠ



Μέγαρα: 11-09-2014 Προς: Σωματεία-Μέλη
Αρ. Πρωτ: 329
Θέμα: «Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού-Υπόμνημα Προτάσεων»
Την Τετάρτη 10-09-2014 πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Σ. συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού με θέμα «Το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Π.Σ. 2015-2019» στην σύνθεση του οποίου συμμετέχει πλέον και ένας εκπρόσωπος των Π.Π.Υ. προερχόμενος από την Ομοσπονδία μας.
Το Συμβούλιο ενημερώθηκε αναλυτικά για το σχέδιο του προγράμματος, από τους υπευθύνους για την σύνταξή του αξιωματικούς και στην συνέχεια τα μέλη τοποθετήθηκαν διεξοδικά αναλύοντας τις θέσεις τους επί του σχεδίου ώστε να συνυπολογιστούν για την τελική διαμόρφωσή του.
Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπούμενη από τον Γεν. Γραμματέα Ανδρεαδάκη Βασίλειο ανέλυσε τις προτάσεις της, επισήμανε τα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν κατά την άποψή μας ώστε το Π.Σ. να καταστεί ένας λειτουργικότερος και αποτελεσματικότερος Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας.
Τα θέματα που επισημάνθηκαν από την Ομοσπονδία μας είναι:
1) Ομογενοποίηση Προσωπικού
2) Αποκατάσταση Συμβασιούχων Πυροσβεστών
3) Απαρχαιωμένος ο Στόλος Οχημάτων και Εναέριων Μέσων.
4) Έλλειψη ατομικού εξοπλισμού
5) Μειώσεις Πιστώσεων στο Π.Σ
6) Ελλιπή πρόληψη απο συναρμόδιους φορείς
7) Έλλειψη θεσμικού πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας
8) Εκσυγχρονισμός του Κ.Ε.Υ.Π.Σ
9) Αύξηση οργανικής δύναμης του Π.Σ
10) Αλλαγή του τρόπου οργάνωσης,εποπτείας και λειτουργίας των Εθελοντικών Οργανώσεων
11) Εξοικονόμηση πόρων από Ε.Σ.Π.Α και αλλά γενικά θέματα του Π.Σ
Επί της βάσης των ανωτέρω αναμένονται και άλλες συνεδριάσεις του συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος

Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

alert: ενημερωση

Νεκροί μια γυναίκα, ένοικος του κτιρίου, και ένας πυροσβέστης που προσπάθησε να την σώσει.

Τραγωδία με δύο νεκρούς το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο.

Ένας πυροσβέστης και μια ένοικος τριώροφου κτίριου στην οδό Ιπποκράτους 4 στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ ο άτυχος πυροσβέστης, ο οποίος ήταν περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να απεγκλωβίσει την γυναίκα από μπαλκόνι στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα καπνού.


Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσφατοι τραυματισμοί πυροσβεστών και έλλειψη θεσμικού πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας

ΕΡΩΤΗΣΗ
4 Σεπτεμβρίου 2014
· Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Πρόσφατοι τραυματισμοί πυροσβεστών και έλλειψη θεσμικού πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τον τραυματισμό τριών πυροσβεστών κατά την αντιμετώπιση συμβάντων, ανέδειξαν για μία ακόμα χρονιά το μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, κάτω από τον οποίο επιχειρεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρά τα επανειλημμένα κρούσματα παρόμοιων τραυματισμών, οι πυροσβέστες υποχρεώνονται ακόμα μέχρι και σήμερα να επιχειρούν κατ’ επανάληψη επικίνδυνες κατασβέσεις μέσα σε πεδία βολής και σε περιοχές όπου γίνονται ρίψεις νερού από ιπτάμενα μέσα.
Είναι γνωστό ότι το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη χώρα δίνει κάθε καλοκαίρι με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού σκληρές μάχες σε όλα τα πύρινα μέτωπα, ενώ εξίσου γνωστές -ιδίως στην Πολιτεία- είναι οι υστερήσεις σε μέσα και εξοπλισμό. Τα παραπάνω γεγονότα αναδεικνύουν για πολλοστή φορά, ότι η προσωπική ασφάλεια των πυροσβεστών παρά τα τραγικά διδάγματα του παρελθόντος με υψηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, συνεχίζει να είναι σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις του δικτύου πυρασφάλειας της χώρας, σε οργάνωση, προσωπικό και μέσα.
Οι πρόσφατοι τραυματισμοί των τριών πυροσβεστών επαναφέρουν στο προσκήνιο με «δραματικό τρόπο» (όπως αναφέρεται και στην επιστολή της ΕΑΠΣ προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) τον ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανθυγιεινό χαρακτήρα του πυροσβεστικού επαγγέλματος και λόγω των «εγγενών» συνθηκών, αλλά κυρίως και στην ουσία λόγω της επί σειρά ετών απουσίας από την πλευρά της Πολιτείας θεσμικού πλαισίου κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ενός θεσμικού πλαισίου, που σκοπό θα είχε τον κατά το δυνατό μέγιστο περιορισμό της έκθεσης των πυροσβεστών σε αυτές ακριβώς τις εγγενείς συνθήκες. Δυστυχώς παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, η Πολιτεία δεν έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Με το νόμο 4249/2014 (ΦΕΚ Α 73/24-3-2014) που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, προβλέπεται προεδρικό διάταγμα (ένα από τα 50 ΠΔ και ΚΥΑ που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νόμο για να έχει εφαρμογή) που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για να ρυθμιστούν θέματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, με τον άνωθι νόμο προωθείται η περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν πυροπροστασίας, με την εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με καταργήσεις, συγχωνεύσεις πυροσβεστικών δομών και υποκατάστασή τους από τον εθελοντισμό μέσω των χορηγιών των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και με την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων.
Κατόπιν των παραπάνω,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση του ΠΔ που προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο 4249/2014 σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος;
Προτίθεται να εντάξει το πυροσβεστικό επάγγελμα στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά με μειωμένο ωράριο εργασίας, για το προσωπικό του Επιχειρησιακού Τομέα;
Προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες και ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές και να αναβαθμίσει την εκπαίδευση του προσωπικού, ως ένα μέτρο για την ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού και τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων από την έλλειψή τους;
Προτίθεται να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, όπως απαιτούν οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος;
Γιατί δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν περί ΥΑΕ σύμφωνα με το Ν.3144/2003 και όπως αυτές κωδικοποιήθηκαν με το Ν. 3850/2010, όπως Τεχνικός Ασφάλειας, Ιατρός Εργασίας, σύσταση Εσωτερικής Υπηρεσίας Προστασίας Πρόληψης, τήρηση Ιατρικού Φάκελου για κάθε εργαζόμενο, κλπ και έχουν να κάνουν με τις «συνήθεις δραστηριότητες»;
Η ερωτώσα βουλευτής
Χαρά Καφαντάρη

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Μέγαρα: 06-09-2014
Αρ. Πρωτ: 322
Προς: Σωματεία-Μέλη
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Η Ομοσπονδία μας παραβρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δ.Ε.Θ. μέσω του εκπροσώπου της Αντιπροέδρου του Δ/Σ, Καζαντζίδη Νικολάου.
Στις ολιγόλεπτες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των εγκαινίων με τον Υπουργό Προ.Πο κ. Κικίλια Βασίλειο και τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, επισημάνθηκαν εκ νέου τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας με την προτροπή για την άμεση επίλυσή τους.
Ο Υπουργός, μας απάντησε για άλλη μία φορά, πως είναι γνώστης των προβλημάτων αυτών και πρόθυμος να συνεργαστεί, τόσο με την Ομοσπονδία μας όσο και με τους άλλους Συνδικαλιστικούς Φορείς του Π.Σ. μετά την αντιπυρική περίοδο, με την επισήμανση ότι οι λύσεις που θα προταθούν να είναι δίκαιες, νόμιμες και ηθικές προς όφελος του Π.Σ. και των εργαζομένων του.
Για το Δ/Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Αλέξανδρος

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Screenshot_1.pngΗμερομηνία 4-9-2014
Αρ.Πρωτ: 321
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό συλαλλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στην Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 6-9-'14 και ώρα 18:00. Χώρος συγκέντρωσης πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μετακινηθούν πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τα κατά τόπους εργατικά κέντρα για τις λεπτομέρειες μετακίνησής τους και με τον υπεύθυνο της κινητοποίησης-αντιπρόεδρο του Δ.Σ. ΚΑΖΑΝΤΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟ στο τηλ 6944 391-114
Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία.
Για το Δ.Σ. της ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Αλέξανδρος

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Alert: Πυροσβεστικο οχημα επεσε σε χαραδρα.

Το σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ορους. Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου νεκρός είναι ο μοναχός Αθανασίος, της Μονής Χιλανδαρίου και τραυματισμένοι δύο πυροσβέστες. 
Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Οι πυροσβέστες περιπολούσαν στην περιοχή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. 
Το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαράδρα μετά την υποχώρηση του εδάφους. 
Ο άτυχος μοναχός που είδε το συμβάν έσπευσε με το αυτοκίνητό του για να βοηθήσει τους δύο νέους, με αποτέλεσμα να πέσει και ίδιος στη χαράδρα και να χάσει τη ζωή του.

κειμενο : protothema.gr

Ενημέρωση από Σωματείο Ηλείας



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΡΑ : ΠΥΡΓΟΣ
Δ/ΝΣΗ : ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 99 (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ) Τ.Κ 27100 Αριθμ. Αποφ. Πρωτοδικειου Πυργου 243/2011 FAX: 2621020896Τηλ.Προεδρου 6945904847
ΠΥΡΓΟΣ 4/09/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ : 20/2014
ΠΡΟΣ
1. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο Π.Π.Υ (A.M 17394 ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η κηδεία του συναδέλφου θα γίνει στο τοπικό διαμέρισμα Γουμέρου του Δήμου Πύργου Ηλείας , σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ. στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.
Το Δ.Σ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος .
Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου.
ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ                                                     
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ                                                                 ΠΡΟΣ                  
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ                                                      1.  Γ.Σ.Ε.Ε.        
ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)                                                 2. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12)                                      3. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ                 
ΕΔΡΑ:  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ                                 4. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                                                                          
ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                5. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ                                                                                                                                                                                                                                          
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ  4η ΕΜΑΚ                                     6. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΠΗΣ           
Τ.Κ    69100                                                                                                 7. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ
E mail ipapanast@gmail.com                                                                                                                                                                                                                           ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 2510 611302 - 25510 38371                   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ   
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.     1. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
                                                                                                                                                                         
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 101                                                                                       ΚΟΜΟΤΗΝΗ   02/09/2014
ΘΕΜΑ  :  ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ
Καθώς η απραγία και η αδράνεια δεν είναι καλός σύμβουλος για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας , πόσο μάλλον σε καιρούς δύσκολους σαν αυτούς που διανύουμε , κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση με στόχο το  Δικαίωμα στην  Εργασία - Δημοκρατικά  - Κοινωνική Δικαιοσύνη .
Ως Σωματείο αποφασίσαμε να δώσουμε δυναμικό παρόν στην Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης ( Δ.Ε.Θ), το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014.  
Το Σωματείο είναι σε συνεννόηση με τα Εργατικά Κέντρα των πόλεων της περιφερείας μας , όσο αφορά την μετακίνηση των συναδέλφων από τις περιοχές τους προς τη Θεσσαλονίκη , με λεωφορεία που θα διατεθούν από τα Εργατικά Κέντρα .
Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μας ξαναδούν γιατί προφανώς έχουν λησμονήσει την ύπαρξή μας.
                                                                       Με τιμή το                                                                                       
Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                              
                                                                    του Σωματείου

           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                     ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ

   κιν.  6948401282  & 750942                                                            κιν. 6988615400  & * 715400