Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εκλογικο Επιδομα στις 15 Ιουλιου


Το Εκλογικο Επιδομα θα μπει στις 15 ΙΟΥΛΙΟΥ απο πληροφοριες..
Πυρκαγιά μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στην Επίδαυρο, κοντά στη Μόνη Αγνούντος. Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καλλιθέας του Ηρακλείου της Κρήτης πάνω από τη Βιομηχανική Περιοχή.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ερώτηση του Κ.Κ.Ε. στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την λήψη μέτρων της νέας αντιπυρικής περιόδου


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών
Θέμα: Λήψη μέτρων για τη νέα αντιπυρική περίοδο.
Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αποκαλύπτονται για μια ακόμη χρονιά οι τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τα δάση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εγκατάλειψης των δασών, με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση τους στα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.
Η παραπέρα υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας σε βάρος της ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης των δασικών μας οικοσυστημάτων, η μεταφορά και η ανάθεση δασικού αντικειμένου σε ιδιώτες, οι αντιλαϊκές - αντιδασικές αλλαγές στην νομοθεσία, οι διαδικασίες εξπρές για την «αξιοποίηση» των ορεινών όγκων και υδάτινων πόρων από επιχειρηματικούς ομίλους, οι ελλείψεις σε μόνιμο δασικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή έχουν οξυνθεί, τη φετινή χρονιά, ακόμη περισσότερο.
Η αναγκαία χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας, πρέπει να εξασφαλίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό προσωπικό και να διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό.
Στο Πυροσβεστικό Σώμα υπολειτουργούν υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού, υπάρχει αποσάθρωση υποδομών και εγκαταστάσεων, συνέπεια της πλήρους υποβάθμισης της συντήρησης και της επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού. Με πρόσφατο νόμο η επισκευή των οχημάτων της Πυροσβεστικής ανατίθεται σε συνεργεία των Περιφερειών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής.
Οι μειώσεις των δαπανών για την Πυροσβεστική, το διάστημα 2009-2013, προσεγγίζουν τα 150.000.000 εκατ. ευρώ. Μόνο για το έτος 2013 σε σχέση με το 2012, οι πιστώσεις ήταν μειωμένες κατά 44.622.130,00 ευρώ. Επίσης ενώ οι δαπάνες για το 2013 ήταν 350.059.000, για δε το 2014 είναι μειωμένες ακόμη περισσότερο κατά 3.832.000 ευρώ.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την ψήφιση του νόμου περί της «Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» και την Υπουργική Απόφαση που ακολούθησε και επανακαθορίζει την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τη λειτουργική και επιχειρησιακή δράση του σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση.
Άνοιξε το δρόμο για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυρόσβεσης με την καθιέρωση της ανταποδοτικότητας, μέσω της κοστολόγησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στο κοινωνικό σύνολο, στις περιπτώσεις που δεν συντρέχει λόγος επείγοντος ή γενικότερα θέματα αρμοδιοτήτων.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μέσω της αξιολόγησης να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες πυρόσβεσης, να εντατικοποίηση παραπέρα τις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσιακές συνθήκες στην υπηρεσία. Υπάρχει διαρκής μείωση των οργανικών θέσεων, κάτι που ήδη έγινε με το νόμο 3938/11, καταργώντας 4.000 οργανικές θέσεις και συνεχίζεται από τις συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης υπάρχουν απλήρωτες ώρες υπηρεσίας καθώς και χρωστούμενα ρεπό στο προσωπικό. Αυτά όλα θα συνοδεύονται με την εφαρμογή της κινητικότητας - διαθεσιμότητας του προσωπικού, μισθολογικές περικοπές καθώς και απολύσεις προσωπικού.
Διατηρείτε η απαράδεκτη κατηγοριοποίηση - τριχοτόμηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής σε μόνιμο, πενταετούς θητείας και εποχικούς.
Η κυβέρνηση με μεγαλύτερη ευελιξία θα μπορεί πλέον, να συγχωνεύει ή να καταργεί πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια, να τα μετατρέπει σε εποχικά, τη στιγμή που είναι διαπιστωμένες οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υπηρεσίες.
Ο νέος νόμος έχει στο προσανατολισμό του την αύξηση ακόμη περισσότερο των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση.
Εκχωρεί αρμοδιότητες πυρόσβεσης στους Δήμους με συνέπεια τη διαφοροποίηση - κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, διότι τα φτωχά λαϊκά στρώματα μαζί με τη διογκωμένη φορολογία της Τοπικής Διοίκησης, επωμίζονται ήδη, σε πολλούς δήμους, πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για την παροχή υπηρεσιών πυρόσβεσης, με τη δημιουργία εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων, αφού τη δαπάνη λειτουργίας τους την επιβαρύνεται ήδη ο δημοτικός προϋπολογισμός.
Επίσης διατηρείται η ευελιξία των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού της Πυροσβεστικής σε συνδυασμό με τη διευθέτηση του χρόνου υπηρεσίας όπως τη ρυθμίζει το Π.Δ 25/2013. Οι περικοπές στους μισθούς συνέβαλαν στην εκτεταμένη αποχώρηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης, καθώς και προσωπικού με εξειδικευμένη γνώση στο πυροσβεστικό αντικείμενο.
Σε εργασιακή ομηρία παραμένουν οι εποχικοί πυροσβέστες. Οι πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Πυροσβεστικού Σώματος την τελευταία τριετία αποτυπώνουν τη φθίνουσα πορεία των δαπανών για τις αμοιβές του εποχικού προσωπικού:
Προϋπολογισμός Οικονομικού έτους 2012 64.600.000
Προϋπολογισμός Οικονομικού έτους 2013 55.000.000
Προϋπολογισμός Οικονομικού έτους 2014 50.000.000
Οι αμοιβές των εποχικών είναι κουτσουρεμένες και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, επιδεινώνει το γεγονός ότι ενώ πρόκειται για προσωπικό που απασχολείται πέντε μήνες, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η κυβέρνηση τους στερεί τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
Ο αντιπυρικός σχεδιασμός πρέπει να έχει στον προσανατολισμό του την πρόληψη, με την κατάλληλη οργάνωση των υποδομών και του έμψυχου υλικού των επίγειων δυνάμεων, που η συμβολή τους κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Επίσης αντί η κυβέρνηση να δαπανά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για την ενοικίαση εναέριων μέσων και μάλιστα με μίσθωση μέσω ανάθεσης, από το Νατοϊκό οργανισμό NAMSA, θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να είχε ανανεώσει τον εναέριο στόλο. Η ιδιοκτησία και η συντήρησή τους πρέπει να είναι αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους, με την αξιοποίηση της επισκευαστικής βάσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
Είναι απαραίτητη η απορρόφηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών και η αύξηση του προσωπικού της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής, όλων των βαθμίδων επιστημονικού, τεχνολογικού, εργατοτεχνικού, με μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά και κατάλληλη εκπαίδευση. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές με την χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Προστασίας του Δασικού πλούτου, με την κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό, με αποκλειστική κάλυψη των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων και διατάξεων, χαρτογράφηση και απογραφή του δασικού πλούτου, την ταξινόμηση των δασικών εκτάσεων. Τα δασικά οικοσυστήματα να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με τη διαχείριση της προστασίας και ανάπτυξης των δασών, της αντιπυρικής προστασίας και της προστασίας από κάθε είδους καταπατητές.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί,
1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άρτια προετοιμασία των μηχανισμών πυρασφάλειας και πυρόσβεσης του κράτους ενόψει της αντιμετώπισης της νέας αντιπυρικής περιόδου.
2. Πότε η κυβέρνηση θα προσλάβει το απαραίτητο εποχικό προσωπικό και πόσους, για την άμεση προετοιμασία, αντιμετώπισης των οξυμμένων προβλημάτων της νέας αντιπυρικής περιόδου.
3. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καθιερώσει σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους τους πυροσβέστες, καθώς και την πρόσληψη άλλων, στα πλαίσια κάλυψης των υπαρκτών αναγκών της πολιτικής προστασίας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασικών μας οικοσυστημάτων;
4. Πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα προσλάβει και τους υπόλοιπους 500 δόκιμους πυροσβέστες, καθώς και τα παιδιά των θανόντων πυροσβεστών, που κωλυσιεργεί επί μια τριετία ;
5. Σκοπεύει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία και να χορηγήσει στο εποχικό προσωπικό της Πυροσβεστικής τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που δικαιούνται;
Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Διαμάντω Μανωλάκου
Γιώργος Λαμπρούλης
Σπύρος Χαλβατζής
Αναδημοσίευση από Pirosvestes PentaetousYpoxreosis Ellados

Α.Π.Σ. Τμήμα Οργάνωσης – Επικοινωνίας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:43 ΜΕΓΑΡΑ: 16/ 05/2014
ΠΡΟΣ:
Α.Π.Σ.
Τμήμα Οργάνωσης – Επικοινωνίας
Fax: 210.7407933
ΚΟΙΝ.:
ΠΟΠΥΣΥΠ
Παρακαλούμε να μας αποστείλετε στο fax 22960.29144 τα παρακάτω έγγραφα:
1) Την υπ’ αριθμ. 9459 Φ 105.6/16.03.1987 διαταγή Α.Π.Σ.
2) Την υπ’ αριθμ. 3671 Φ 105.6/22.01.1982 διαταγή Α.Π.Σ.
3) Το Άρθρο του Π.Δ. 329/93 που μας αφορά και μνημονεύεται στο υπ’ αριθμ. 19410 οικ. Φ.105.6/15.04.2014 έγγραφό σας.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.
-Ο-                      -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ              ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με τον κ. Αρχηγό».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:95 ΜΕΓΑΡΑ: 21/ 06/2014
ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Βασ. Παπαγεωργίου
Κοιν.:
ΠΟΠΥΣΥΠ
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με τον κ. Αρχηγό».
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για συνάντηση μαζί σας για θέματα που αφορούν προβλήματα του Σωματείου μας.
Παρακαλούμε για ενέργειές σας και ενημέρωσή μας. Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                             -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος                 Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εφτασε στα σπίτια η φωτιά στην Κορινθία - Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

-Στο Γαλατάκι ενας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα-Στη μάχη με τις φλόγες στη Φθιώτιδα 44 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη-Σε εξέλιξη πυρκαγιά και σε χωματερή στη Τζια
Ωστόσο, μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει και η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας όπου πληροφορίες αναφέρουν πως οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών.
Μάχες με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες πυροσβέστες σε Λάρισα, Μαλαισίνα, Κορινθία και Τζια.

Πηγη: protothema.gr

Η κυβέρνηση επιστρέφει άμεσα τις περικοπές στους ένστολους

Άμεσα προτίθεται η κυβέρνηση να επιστρέψει τα χρήματα από τις περικοπές σε μισθούς ενστόλων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε την Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για την άμεση κατάθεση ρύθμισης με την οποία η κυβέρνηση θα συμμορφώνεται και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Δειτε ολο αρθρο ΕΔΩ
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιόκαμπος στο Νομό Λάρισας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:55 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά θεωρείται μεγάλη και καίει κοντά σε οικισμό, χωρίς να απειλούνται προς το παρόν οικίες. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.


Πηγη: protothema.gr

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΘΕΜΑ: «Οφειλόμενα συναδέλφων Π.Π.Υ. και Συμβ. Πυροσβεστών».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 66 ΜΕΓΑΡΑ: 06/06/2014
ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
ΘΕΜΑ: «Οφειλόμενα συναδέλφων Π.Π.Υ. και Συμβ. Πυροσβεστών».
Αξιότιμε κ. Γενικέ,
Σας επισυνάπτουμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1190196/11.12.2013 έγγραφο του Υπ. Οικονομικών σχετικά με την εκκρεμότητα που υπάρχει για την πληρωμή δεδουλευμένων συναδέλφων που δεν έγιναν λόγω κλοπής.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν οι συνάδελφοί μας. Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                        -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος                        Καρπούζης Φραγκίσκος
                                                       Τηλ.: 6977.522747

Kαταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας σε υπηρεσία της Κέρκυρας

Μέγαρα:24/06/2014
Αρ.Πρώτ:210
ΠΡΟΣ:
1) Υπ.Προ.Πο 2)Υπ.Εργασίας&Κοινωνικής Ασφάλισης 3)Υφ.Εργασίας&Κοινωνικής Ασφάλισης
4)Περιφερειάρχη Π.Υ.Ι.Ν
Κοιν/ση:
1)Βουλευτές Ν. Κέρκυρας 2)Γεν.Γραμ.Πολ.Προστασίας
3) Αρχηγό Π.Σ
4)Υπαρχηγό Π.Σ κ.Αφάλη Χαράλαμπο
5) Γ.Σ.Ε.Ε
6) Ε.Υ.Π.Σ Κέρκυρας
ΘΕΜΑ: «καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας ».
Σε συνέχεια του υπ.αριθ. 404/13-06-2014 έγγραφο του Σωματείου Πυροσβεστών Κέρκυρας, αλλά και του υπ. Αριθμ.208/20-06-2014 εγγράφου της Ομοσπονδίας μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι οι ισχυρισμοί μας επαληθεύτηκαν στο ακέραιο.
Ενώ περιμέναμε την διευθέτηση των προβλημάτων που είχατε δημιουργήσει, έρχεστε με εκδικητικές τάσεις και βγάλατε περιπολικά με καταρρακτώδη βροχή και ταυτόχρονα ανακαλέσετε άδειες των ΠΠΥ συναδέλφων με το σκεπτικό ότι δεν τις δικαιούνται γιατί είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Γνωρίζετε κύριε περιφερειάρχη ότι είστε ο μοναδικός διοικητής πανελλαδικά που παρουσιάζει την συμπεριφορά αυτήν απέναντι μας;
Είστε ο μοναδικός που τρομοκρατεί, που απειλεί, που εκδικείται που καταπατεί νομοθεσίες, και αδιαφορεί για τις διαταγές του αξιότιμου αρχηγού μας.
Εύλογα λοιπόν μας γεννάτε το ερώτημα: Με ποιών τη στήριξη και για ποίο λόγο γίνονται όλα αυτά;
Όταν έχουν ενημερωθεί οι πάντες και δεν σας ανακαλεί στην «τάξη» κανείς.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα αντισταθούμε όποια και αν είναι τα ερείσματά σας.
Ούτως ή άλλως δεν εκφοβιζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε, πόσο μάλλον όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχη,
Να γνωρίζετε ότι έχουμε τη δύναμη και το θάρρος στα καλώς κείμενα να είμαστε μαζί σας αλλά θα μας βρείτε και σθεναρά απέναντί σας σε όλα τα κακώς κείμενα.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη κενών θέσεων Π.Π.Υ.».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 69 ΜΕΓΑΡΑ: 06/06/2014
ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Βασ. Παπαγεωργίου
Κοιν.:
ΠΟΠΥΣΥΠ
ΘΕΜΑ: «Κάλυψη κενών θέσεων Π.Π.Υ.».
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Πληροφορηθήκαμε ότι αυτή την στιγμή εργάζονται στο Π.Σ. 3.911 Π.Π.Υ.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πότε θα καλυφθεί το κενό των 89 ατόμων δεδομένου ότι δεν προκύπτει οικονομική επιβάρυνση στο προϋπολογισμό.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                            -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος                  Καρπούζης Φραγκίσκος  Τηλ.: 6977.522747

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ.

Μέγαρα:23/06/2014    
Αρ.Πρώτ:209
ΠΡΟΣ: 1) Υπ.Προ.Πο κ.Κικίλια Βασίλειο
Θέμα: «Ενημέρωση και επίλυση εργασιακών θεμάτων του κλάδου μας»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με παλαιότερη επιστολή μας,188/11-06-2014 εκκρεμούν σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και χρίζουν άμεσης επίλυσης.
α)πρόσληψη επιλαχόντων-επιτυχόντων Πυροσβεστών,
β) ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων,
γ) ομογενοποίηση προσωπικού του Π.Σ.
Παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση σας με την ομοσπονδία μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε από την μεριά μας και να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας επί αυτών.
Ευχαριστούμε εκ τον προτέρων για τις ενέργειες σας
Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολη 20/06/2014
Αρ.Πρώτ. 3
Προς: Δ.Σ ΠΟΠΥΣΥΠ
Αγαπητοί συνάδερφοι σας ενημερώνουμε για την ίδρυση του νέου σωματείου με την επωνυμία "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ"
με έδρα την Τρίπολη,αναγνωρισμένου με την υπ΄αριθμ. 12/2014 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Τριπόλεως. Στις 15-6-2014 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του νεοϊδρυθέν σωματείου στην Τρίπολη,όπου εξελέγη το νέο Δ.Σ. οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Εργατικού Κέντρου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη του για την πολύ μεγάλη προσέλευση τους.
Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε την ένταξη του Σωματείου μας
στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα :
1.Έγγραφη αίτηση,η οποία αναφέρει τον ακριβή αριθμό των εγγεγραμμένων μελών στο Μητρώο του σωματείου.
2.Ονομαστικό πίνακα των προσώπων που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
3.Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού.
4.Αντίγραφο αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΠΥΣΥΠ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την «καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας »

Μέγαρα:20/06/2014
Αρ.Πρώτ:208
ΠΡΟΣ:
1) Υπ.Προ.Πο 2)Υπ.Εργασίας&Κοινωνικής Ασφάλισης 3)Υφ.Εργασίας&Κοινωνικής Ασφάλισης
4)Περιφερειάρχη Π.Υ.Ι.Ν
Κοιν/ση:
1)Βουλευτές Ν. Κέρκυρας 2)Γεν.Γραμ.Πολ.Προστασίας
3) Αρχηγό Π.Σ
4)Υπαρχηγό Π.Σ κ.Αφάλη Χαράλαμπο
5) Γ.Σ.Ε.Ε
6) Ε.Υ.Π.Σ Κέρκυρας
ΘΕΜΑ: «καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας ».
Κύριε περιφερειάρχη,
Παρά το υπ.αριθ. 404/13-06-2014 έγγραφο του Σωματείου Πυροσβεστών Κέρκυρας, στο οποίο αναφέρεται η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας των συναδέλφων, εσείς, όχι μόνο δεν αποκαταστήσατε το πρόβλημα αλλά προχωρήσατε για τους Π.Π.Υ στην επιβολή εφαρμογής ωραρίου εργασίας 12.00’-19.30’ που αποτελεί «παγκόσμια» αποκλειστικότητα.
Βάση ποιάς νομοθεσίας – διαταγής προβαίνετε στις παραπάνω ενέργειες;
Η όλη στάση σας μέχρι και σήμερα που είστε περιφερειάρχης, δείχνει, κατά την γνώμη μας μια εμπάθεια στο θεσμό του εποχικού και ΠΠΥ πυροσβέστη που εφάπτεται των ορίων του ρατσισμού.
Όπως γνωρίζετε οι πενταετείς- συμβασιούχοι Πυροσβέστες έχουν επαινεθεί για την εργασιακή τους αρτιότητα και προσφορά και μάλιστα με μισθούς της τάξης του 1/3 του δικού σας.
Επίσης όλα αυτά, δημιουργούνται σε εποχή μεγάλης εργασιακής και κοινωνικής πίεσης, γεγονός που επιβάλλει να προσπαθούμε όλοι καθημερινά για τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ομαλότητας και γαλήνης ώστε να εκτελούμε απερίσπαστα – όπως πάντα- το καθήκον μας.
Πιστεύοντας στην αλλαγή της στάσης σας, θα σας προτείναμε να μην εφαρμόσετε ξανά μεθόδους που δημιουργούν εργασιακή αναταραχή και ανισότητα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Προς σωματεία τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ

Μέγαρα:20/06/2014
Αρ.Πρώτ:207
Προς: Πάσα ενδιαφερόμενο Σωματείο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τα σωματεία τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ, να υποβάλουν τα παρακάτω προβλεπόμενα από το Άρθρο 4 του καταστατικού δικαιολογητικά:
Άρθρο 4ο
1. Μέλη της Ομοσπονδίας γίνονται τα Σωματεία της Χώρας, τα οποία περιλαμβάνουν στη δύναμή τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης καθώς και πυροσβέστες απασχολούμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Απαγορεύεται η εγγραφή περισσοτέρων του ενός Σωματείων εφ’ όσον προέρχεται από την ίδια πόλη.
2. Για την εγγραφή Σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας απαιτείται απόφαση της Διοικήσεως της, η οποία εκδίδεται μετά την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:
Α) Έγγραφη αίτηση, η οποία να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των εγγεγραμμένων στο Μητρώο του Σωματείου φυσικών μελών.
Β) Ονομαστικό πίνακα των προσώπων, τα οποία αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
Γ) Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος Καταστατικού τους.
Δ) Αντίγραφο αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, από την οποία να προκύπτει η βούληση των φυσικών μελών για την εγγραφή του Σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας.
Ε) Καταβολή του δικαιώματος εγγραφής, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της αποφάσεως της Διοικήσεως για την έγκριση εγγραφής του Σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας.
3. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εγκρίνει ή απορρίπτει την αίτηση και την απόφασή της τη γνωστοποιεί με έγγραφο στο ενδιαφερόμενο Σωματείο το αργότερο μέσα σε ένα (1) μήνα από την υποβολή της αίτησης, άλλως μετά την παρέλευσή του, αυτή θεωρείται αυτοδικαίως εγκριθείσα από το χρόνο της υποβολής της. Η απόρριψη της αίτησης πρέπει να είναι αιτιολογημένη. Το Σωματείο, του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε μπορεί να προσφύγει στο αμέσως επόμενο τακτικό ή έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπου και θα αποφασιστεί τελεσιδίκως η εγγραφή ή μη του Σωματείου.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Για το Δ.Σ της ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ προς τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ






Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μάχη με τις φλόγες και με το χρόνο δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λέσβο βοηθούμενη από όλες τις δυνάμεις και τις υπηρεσίες του νησιού, ώστε να θέσει υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει εδώ και πολύ ώρα στη δασώδη περιοχή πάνω από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Στην περιοχή πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης τεσσάρων μποφόρ, ενώ έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Απο:protothema.gr

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:  93   ΜΕΓΑΡΑ: 15/06/2014
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων Π.Υ.
Κοιν.: ΠΟΠΥΣΥΠ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Πρόσφατα ανάρτησε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των διασπαστών και κάτοχος της ιστοσελίδας Στερεάς
Ελλάδος, έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας.
Συνάδελφοι, λυπούμαστε ειλικρινά για το θράσος που σας διακατέχει.
Δεν φτάνει που «πετάξατε» τους συναδέλφους εποχικούς έξω, τους υπονομεύετε κιόλας, αντί να τους βοηθήσουμε για πλήρη εργασία και τους υπόλοιπους, πέραν των γνωστών ενεργειών σας, μπήκατε στο κόπο να ανακατώσετε και να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τους συναδέλφους εποχικούς να κάνουν 15ωρο και να γλυτώσουν μετακινήσεις και έξοδα αυτή την δύσκολη εποχή για όλους.
Είναι μέλη σας οι συμβασιούχοι; ΟΧΙ.
Έχετε έννομο συμφέρον; ΟΧΙ.
Γιατί κρύβετε τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου που αναρτήσατε, που είναι το 24561/1292,
το τηλέφωνο του Υπουργείου είναι 5295122,
δεν είναι πλέον Πειραιώς 40 αλλά Σταδίου 24,
το ερώτημα το κάνει η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος, Τ.Θ. 94, Καρδίτσα, Τ.Κ. 43100
και Προϊστάμενος Διεύθυνσης που υπογράφει το έγγραφο η κ. Ελένη Κεφάλα,
και ημερομηνία που κάνατε το έγγραφο είναι 5 Αυγούστου 2013, δηλ. ένα χρόνο πριν.
1) Επί της ουσίας στην σελίδα 1 «οι όροι του τρίτου εδαφίου που διατηρούνται εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι ότου αντικατασταθούν από εκείνους της νέας ΣΣΕ».
2) Το έγγραφο αναφέρεται μέχρι ότι έγινε στις 05/08/2013, δηλ. 1 χρόνο πριν.
3) Προβλέπεται και άμεση υπογραφή συμφωνίας Α.Π.Σ. κα ΠΟΠΥΣΥΠ βάσει της νομοθεσίας.
Τέλος, και στο έγγραφο που λέτε περί ηλικίας 40 και κουραφέξαλα που γνωρίζουμε ήδη και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είχε κατατεθεί προγενέστερο από το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, Τ.Θ. 126, Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100 και έχει δώσει απάντηση το Α.Π.Σ. με το υπ’ αριθμ. 39294 Φ.300.16/12.08.2013 και έχει κοινοποιηθεί και στην ΠΟΠΥΣΥΠ ένα χρόνο πριν.
Κατανοούμε ότι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε σε τον λόγο ύπαρξής σας, αλλά ψαρεύετε σε λάθος νερά για μια ακόμα φορά συνάδελφοι.
Επίσης, όπως ξέρουμε όλοι, στο συμβούλιο του επιτελικό σχεδιασμό συμμετέχει ένας εκπρόσωπος των ΠΠΥ προερχόμενος από την ΠΟΠΥΣΥΠ , ομοίως και τα 2 αιρετά μέλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ ενημερώνει και παρίσταται πανελλαδικά στις Γεν. Συνελεύσεις κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς μέχρι τώρα, και όπως φαίνεται, ούτε πρόκειται.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ εκπροσωπεί και εκφράζεται πραγματικά με εκλογές ανά Σωματείο και τοπικά και πανελλαδικά και όχι με «ψηφοφορίες με αλληλογραφία» όπως έχετε περάσει παρανόμως στο καταστατικό σας.
Θα προσπαθήσουμε να μην ασχοληθούμε άλλο μαζί σας.
Αν θέλετε να προχωρήσετε συντεταγμένα με την ΠΟΠΥΣΥΠ για όλα τα προβλήματα και όχι για το μέχρι τα 40 και Λύκειο που σας ενδιαφέρει.
Ο κόσμος θέλει ενιαία γραμμή, ενότητα, αγωνιστικότητα και λύση των προβλημάτων συνάδελφοι και όχι χαρτοπόλεμους και εντυπωσιασμούς.
Υ.Γ. : Να σας ευχαριστήσουμε για την επιστολή συμπαράστασης στο πένθος που αποστείλατε στον π. Πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ και νυν Ταμία Κων/νο Παπαντώνη καθώς δυστυχώς άλλοι συνάδελφοι μεμψιμοιρούσαν σε αυτό το δύσκολο συμβάν για εκείνον και τους οικείους του.

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                                              -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος             Καρπούζης Φραγκίσκος

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Mε περιουσιακά κριτήρια θα δίνεται το επιδομα ανεργίας.

Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας.
Για την καταβολή των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, δηλαδή υπ’ όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.
Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.
Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: Δημοκρατία
Η ΜΠΑΡΛΕΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΜΙΤΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΙΜΑ.
ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο - ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ (Rh negative)
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Εγγραφο του Σωματειου Αργολιδας&Αρκαδιας και απαντηση του Αρχηγειου για τα Απολυτηρια


  • Αυτά  που τώρα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των 4000 ( όπως λένε)5ετων πυροσβεστών προσπαθούν να δουν σχετικά με το  εάν ισχύουν ή όχι η μεταγενέστεροι τίτλοι σπουδών.    
  • Ένα  πρωτοβάθμιο σωματείο είχε καταθέσει ερώτημα προς τον Υπουργό  και προς το ΑΠΣ πριν ένα χρόνο και δεν διστάζει να ανεβάσει να δουν οι συνάδελφοι την απαντήση που πήρε απο το ΑΠΣ. 
  • Η ΕΠΠΥΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΣ; 
  • ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ;


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Μέγαρα : 14/6/2014
Αρ.Πρωτ.: 203
Προς : Σωματεία Μέλη
Ενημέρωση μελών
Τα σωματεία τα οποία επιθυμούν να εισπράξουν την ετήσια συνδρομή των μελών τους μέσω παρακράτησης από την μισθοδοσία των υπαλλήλων, να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους στο αρμόδιο τμήμα του Α.Π.Σ. το αργότερο εως την ερχόμενη Παρασκευή 20/6/2014 καταλυτική ημερομηνία. τα σωματεία που δεν θα προλάβουν την παραπάνω προθεσμία, δεν θα έχουν δυνατότητα να το πράξουν εντός του έτους 2014 αλλά πλέον τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2015.
Έως το τέλος Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους συναδέλφους για τα Νυχτερινά-εξαιρέσιμες-εκτός έδρας-υπερωρίες των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 και ότι άλλες εκκρεμότητες υπάρχουν σε συναδέλφους για το 2012.
Όσον αφορά την εκλογική αποζημίωση οι τελευταίες πληροφορίες από το Α.Π.Σ. αναφέρουν ότι τελικώς θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα, γύρω στις 15/7.
Τέλος παρακαλούνται τα σωματεία μέλη που δεν έχουν αποστείλει ακόμα μητρώα μελών τους προς την ομοσπονδία, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν ώστε εν συνεχεία να διαμορφωθεί το τελικό μητρώο Μελών της ομοσπονδίας μας.
Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Έως 500 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει σε 268.500 ένστολους το Δημόσιο

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων, σύμφωνα με το ΣτΕ - Ποιοι, πόσοι και πόσα θα πάρουν σε «αναδρομικές αυξήσεις»

Να πάρουν στα χέρια τους την απόφαση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να δουν πόσοι και πόσα πρέπει να πάρουν πίσω, ώστε να υπολογίσουν το κόστος που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό και πώς αυτό θα καλυφθεί.
 

Δειτε ολο το αρθρο: Εως 500 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει σε 268.500 ένστολους το Δημόσιο

Απάντηση ΠΟΠΥΣΥΠ σε έγγραφο [σχετ: « 57/04-06-2014»] του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Μ.Θ.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΟ ΛΥΚΕΙΟΥ  Μέγαρα:13/06/2014
Αρ. Πρωτ:190
Προς: Σωματείο Π.Π.Υ&Συμβ/χων
Ανατολ. Μακεδονίας &Θράκης
Κοιν/ση: Σωματεία Μέλη
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο»
Σχετ: « 57/04-06-2014 έγγραφό σας»
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας ενημερώνουμε:
1) Στην παρ.8 άρθρο 15 Ν.3938/2011 όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ.7 άρθρο 98Ν.4249/2014 ορίζεται ότι:«Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου,οι οποίοι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης τους δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους,μπορούν να ζητήσουν,αντί την ανανέωση της θητείας τους,να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών». Από το σαφές του νόμου προκύπτει ότι όλοι οι ΠΠΥ τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ,ανεξάρτητα του πότε αποφοίτησαν, μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό κατά την εφαρμογή του νόμου με μόνο περιορισμό να μην είχαν υπερβεί 40ο έτος της ηλικίας τους κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης τους ως ΠΠΥ. Σε διαφορετική περίπτωση εάν η πρόθεση ήταν διαφορετική, θα έπρεπε π.χ να αναφέρει «οι πυροσβέστες ΠΠΥ οι οποίοι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης τους ήταν απόφοιτοι λυκείου και δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας του……»
2) Ως προς την ενημέρωση, σε ότι μας αφορά στο ζήτημα αυτό, το σωματείο σας εκτός της τηλεφωνική επικοινωνία την οποία αναφέρεται στο έγγραφο σας έχει ενημερωθεί και σε 2 επιπλέον περιπτώσεις:α) κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τη συγκρότησης του τελικού διεκδικητικού πλαισίου επί του Ν.4249/2014 β) κατά την συζήτηση του Ν.4249/2014 στο κοινοβούλιο στην διάρκεια της οποίας από κοινού συντάξαμε το υπ’αριθμ 60/05-03-2014 με θέμα: «προτεινόμενες προσθήκες-τροπολογίες που αφορούν τους Π.Π.Υ» έγγραφο της ΠΟΠΥΣΥΠ και συμπεριλάβαμε το αίτημα αυτό, αποσκοπώντας σε δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού. Μεταγενέστερα ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών συναδέλφων που επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία μας εκδόθηκε η ανακοίνωση-ενημέρωση μελών 66/11-03-2014 από την οποία και ενημερώθηκαν εκ νέου τα σωματεία μέλη μας, τα οποία με την σειρά τους όφειλαν να ενημερώσουν τα μέλη τους.
3) Επιπλέον ενέργειες της ομοσπονδία μας θα πραγματοποιούνταν ως όφειλε, εάν αμφισβητούντο ή προσβαλλόταν το σαφές που αναφαίρετε στον νόμο από τον οποιοδήποτε αρμόδιο ή διάταξη και όχι για κάτι που με σαφήνεια ορίζεται.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία!
Για το Δ/Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος

Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 11-6-2014



 11-6-2014α.JPGΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ 18

ΣΥΝ/ΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΑΡ. ΚΑΤ. ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 97/26-03-2003
ΤΗΛ. & FAX: 2651073321
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 11-6-2014
Την Τετάρτη 11/6/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Κασσή και συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Επικεντρωθήκαμε στο θέμα των επιλαχόντων συναδέλφων και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας .
o Για τους επιλαχόντες τον ενημερώσαμε ότι τα κενά των Π.Π.Υ. είναι περίπου 90, του επισημάναμε τους λόγους (Ν.3938/2011) που το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ υποχρεούται να τους προσλάβει και ότι η πρόσληψή τους μόνο οφέλη θα έχει για το Σώμα (ελάχιστο κόστος-εμπειρία κλπ) και του ζητήσαμε να μεσολαβήσει για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και την απορρόφηση ,βάσει του νόμου, όλων των επιτυχόντων-επιλαχόντων.
o Αναφερθήκαμε επίσης στο θέμα των συναδέλφων που δεν τους δόθηκε το δικαίωμα να ενταχθούν στο Ν.3938/2011, να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να εργάζονται έξι μήνες στο Π.Σ. και έξι μήνες στην Πολιτική Προστασία.
o Για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τον ενημερώσαμε ότι χορηγούνταν μόνο στους οδηγούς Π.Π.Υ. αλλά ξαφνικά διακόπηκε η χορήγησή του, ότι το επάγγελμά μας είναι από τα πιο ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα, του υπενθυμίσαμε την απάντηση του κ. Δένδια στη Βουλή σε ερώτηση της κ. Καφάνταρη (έπρεπε να καταβάλετε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα στους Π.Π.Υ) και του ζητήσαμε να ασκηθούν πιέσεις για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε όλους τους Π.Π.Υ. (μάχιμους-οδηγούς) τονίζοντας ότι η προθεσμία για τις εισηγήσεις των υπουργείων λήγει στις 24/8/2014.
Ο κ. Κασσής μας δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα μας , θα στηρίξει τις θέσεις μας , θα ενημερώσει τον υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας κ. Κων/νο Τριαντάφυλλο και θα επικοινωνήσει με τον νέο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο                                  Ο

Πρόεδρος                         Γραμματέας

Κυρίτσης Χρήστος                   Φλώτσιος Αλέξανδρος

6943406844                  6945979977 & *748338