Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-1-2014

Αρ.πρωτ: 35 Μέγαρα 31/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έντονη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ επί του Σ/Ν του Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την
«Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος»
Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου στην βουλή που αφορά μεταξύ άλλων και την «αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος» το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, σοβαρά ενοχλημένο επισημαίνει τα κάτωθι απευθυνόμενο τόσο στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και στο Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
Παρά τις δεσμεύσεις, κατόπιν πολλαπλών συναντήσεων αλλά και δημόσιων τοποθετήσεων και δηλώσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα αυτό της « Ομογενοποίησης» του προσωπικού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, από το περιεχόμενο των άρθρων του Σ/Ν, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ την αξιοπρέπεια, την νοημοσύνη και τον αγώνα μας, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μας, απαξιωτικά από το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Στο εν λόγο νομοσχέδιο ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ οι δεσμεύσεις, ούτε στα στοιχειώδη, όπως αυτά απαριθμούνται παρακάτω, και αφορούν κυρίως την «Ομογενοποίησης» και τα οποία διευκρινίζεται πως δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
I. ΟΜΟΙΑ καθήκοντα των Π.Π.Υ με αυτά των μονίμων πυροσβεστών.
II. Συμμετοχή στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού και ενός μέλους της ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ
III. Ανανέωση της λίστας των επιτυχόντων ΠΠΥ για άλλα δυο (2) χρόνια (σύνολο δηλ. πέντε χρόνια).
Κάτωθι, παραθέτονται οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, επί του Σ/Ν με σκοπό την πλήρη ομογενοποίηση του προσωπικού, προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα να αποτελέσει πραγματικό βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας
1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ
2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)
3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.
4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότηση τους .
5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.
Για όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ απευθύνεται και ευελπιστεί στην στηρίξει όλων των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε οι δίκαιες προτάσεις της Ομοσπονδίας να υλοποιηθούν στο σύνολό τους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
6974 709262

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
6986 131046

Έγγραφο προς Πρόεδρο & Γ. Γραμματέα Γ.Σ.Ε.Ε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004
ΠΡΩΤ ΑΘΗΝΩΝ Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – Μέγαρα
Τ.Κ. 19100 ΤΗΛ - FAX: 2296029144
Μέλος ΓΣΕΕ – www.pospid.gr – email: pospid@gmail.com
Αρ.πρωτ: 34 Μέγαρα 30/1/2014
Προς Πρόεδρο & Γ. Γραμματέα Γ.Σ.Ε.Ε
Υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου
Αξιότιμοι κύριοι,
Με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην βουλή που αφορά την « Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος και Άλλες διατάξεις » θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ εις βάρος μας, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ και του Π.Σ.
Παρά τις δεσμεύσεις τους σε πολλαπλές συναντήσεις που είχαμε μαζί τους αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα αυτό της « Ομογενοποίησης» του προσωπικού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, από το περιεχόμενο των άρθρων, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ την αξιοπρέπεια, την νοημοσύνη και τον αγώνα μας, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μας, απαξιωτικά από το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Στο εν λόγο νομοσχέδιο ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ οι δεσμεύσεις τους, ούτε στα στοιχειώδη, που κινούνται στην κατεύθυνση της «Ομογενοποίησης » και τα οποία δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τον Κρατικό Προϋπολογισμό Όπως:
1) ΟΜΟΙΑ καθήκοντα των Π.Π.Υ με αυτά των μονίμων πυροσβεστών,
2) Συμμετοχή στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού και ενός μέλους της ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ (στο εν λόγο συμβούλιο ήδη συμμετέχουν μέλη από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του σώματος)
3) Ανανέωση της λίστας των επιτυχόντων ΠΠΥ για άλλα δυο (2) χρόνια (σύνολο δηλ. πέντε χρόνια).
Οι προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου προκειμένου να ομογενοποιηθεί πλήρως το προσωπικό του και να γίνει πραγματικός βραχίονας της πολιτικής προστασίας το Πυροσβεστικό Σώμα είναι :
1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. (Αυτά που δεν κοστίζουν όπως το καθηκοντoλόγιο αποτελούν δέσμευση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι μας, ενώ το κόστος των ωραρίων είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που αποκομίζονται.)
1β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ.(Σημ. Δεν μπορεί να λένε πολιτική και φυσική ηγεσία ότι έχουν πρόθεση να ομογενοποιήσουν το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ και από την άλλη με το άρθρο αυτό να μας διαφοροποιούν σε άλλη μια περίπτωση.
2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)
3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.
4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικόδικαίωμα.
4Β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότησητους.
5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος (προσληφθέντες το 2009,ηλικία,τίτλος σπουδών ,κ.α) τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.
Σας καλούμε, ως Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο αλλά και ως παρατάξεις , να λάβετε θέση, προκειμένου, αφενός ν' ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ αυτή η ΑΔΙΚΙΑ και αφ εταίρου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος οργανισμός πυρασφαλείας της χώρας, που θα μπορεί αξιόπιστα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.pdf557.92 KB
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ (2014).pdf1.43 MB

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Καλούνται τα σωματεία μέλη μας να προγραμματίσουν άμεσα τις επαφές τους με τους κατά τόπους βουλευτές των νομών τους και να τους ενημερώσουν για τις προτάσεις μας πάνω στο σχέδιο νόμου που αφορά την αναδιοργάνωση του Π.Σ.
Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση επι των βασικών άρθρων του σχεδίου νόμου.
Το Δ/Σ της ομοσπονδίας

Παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης κ. Νίκος Δένδιας παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου το Σχέδιο Νόμου: «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».
Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου. Την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσίασαν αναλυτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Α΄ Χρήστος Παρθένης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας, αντίστοιχα.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Τσόγκας Νικόλαος :
Με την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέσα από το Νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα επιτυγχάνεται μείωση των δομών της κατά 36%.
Συγκεκριμένα θεσμοθετούνται :
• Ο Γενικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας
• Τρία γραφεία υποστήριξης, ένα εκ των οποίων το Γραφείο Διαχείρισης Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης του γνωστού ελπίζουμε σε λίγο καιρό σε όλους μας «112» και
• Δύο Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας με τέσσερα τμήματα η κάθε μία.
Αναφορικά με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης το «112», σας γνωρίζουμε ότι αν οποιοσδήποτε Έλληνας ή ξένος Υπήκοος βρεθεί σε έκτακτη ανάγκη, οπουδήποτε στην Ελληνική Επικράτεια και για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας των τριών Σωμάτων, ΕΛ.ΑΣ-Π.Σ –ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-αλλά και του ΕΚΑΒ, θα μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά μέσω του 112 με το ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο και άμεσα ο αντίστοιχος κρατικός λειτουργός θα ενεργοποιεί την Υπηρεσία του, ώστε να βρεθεί δίπλα στον πολίτη την ώρα που έχει την ανάγκη μας.
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, που βλέπετε και στην οθόνη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει τη Συντονιστική Αρχή Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί πλέον και επίσημα τον επιχειρησιακό της βραχίονα.
Η αποστολή της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας διευρύνεται αφού περιλαμβάνει πλέον και τα θέματα εκτίμησης του κινδύνου καταστροφών, καθώς και τον έλεγχο της εφαρμογής του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας.
Η Συντονιστική Αρχή θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης σε πρώτο χρόνο των Φυσικών Καταστροφών, τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Θα ήθελα εδώ να σημειώσω τα εξής :
Με την Νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται αυτό που εφαρμόζεται σε όλες τις σύγχρονες χώρες που διαθέτουν ανεπτυγμένο θεσμό Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή Πολιτική Προστασία στην ολοκληρωμένη της μορφή, που συνοψίζεται στη ολοκλήρωση του κύκλου, πρόληψη – αντιμετώπιση – αποτίμηση – σχεδιασμός – πρόληψη.
Περαιτέρω, όλες οι επιχειρησιακές αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Αντιμετωπίζεται ριζικά η παθογένεια της πολυδιάσπασης αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις δυνάμεις του Π.Σ., στις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημιουργούνται σε περιφερειακό επίπεδο, ενιαία επιχειρησιακά κέντρα που θα συντονίζουν τόσο τις δυνάμεις του Π.Σ. όσο τα στελέχη των Ο.Τ.Α, αλλά και τους εθελοντές, υπό μία ενιαία Διοίκηση.
Όλοι πλέον κατά την διάρκεια εξέλιξης του συμβάντος τίθενται υπό την Διοίκηση του αρμόδιου Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο σημείο αυτό να μου επιτρέψετε να σας δώσω ένα παράδειγμα. Σε μια δασική πυρκαγιά που εμπλέκονται Πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στρατός, εθελοντές, περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και αρμόδια στελέχη του Δημοσίου όπως οι Δασάρχες, τον συντονισμό όλων θα έχει το Επιχειρησιακό κέντρο του Π.Σ. και υπεύθυνος για όλους ο Διοικητής του. Με τον τρόπο αυτό όπως προανέφερα καθένας γνωρίζει με σαφήνεια ποια είναι τα καθήκοντά του και σε ποιον υπάγεται κατά τη διαχείριση του συμβάντος.
Επίσης θεσμοθετείται Εθνική Πολιτική για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών με ορίζοντα 5ετίας με γνώμονα την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης. Αυτή εξειδικεύεται μέσα από τον Εθνικό Σχεδιασμό Έγκαιρης Προειδοποίησης, ο οποίος καταρτίζεται κάθε έτος από τη Συντονιστική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.
Ακόμα καθιερώνεται Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης με σκοπό τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας όλων των συστημάτων προστασίας των πολιτών από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων ή συμβάντων.
Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι εννοούμε.
Έχουν γίνει κατά καιρούς προσπάθειες από διάφορους φορείς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να εγκατασταθούν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης τεχνολογικά προηγμένα, τα οποία όμως στην πραγματικότητα ουδέποτε λειτούργησαν.
Γιατί αυτό; Γιατί κάθε φορέας, χρησιμοποιώντας τους όποιους διατιθέμενους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, εγκαθιστούσε ένα σύστημα βλέποντας μόνο το πεδίο αρμοδιότητάς του, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την διαλειτουργικότητα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την 24ωρη και απρόσκοπτη λειτουργία του και κυρίως χωρίς να έχει εξασφαλίσει την διασύνδεση του με τα υφιστάμενα κέντρα επιχειρήσεων.
Τέλος αξιοποιούμε, ενθαρρύνουμε και κινητοποιούμε όλους τους εθελοντές, δημιουργούμε Ενιαίο Μητρώο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και Π.Σ., πιστοποιούμε τους εθελοντές μέσω της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπου τους εκπαιδεύουμε και ικανοποιούμε τα χρόνια αιτήματα τους, όπως είναι η ασφαλιστική τους κάλυψη και η χορήγηση αδειών τους για να μπορούν να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.
Στο Πυροσβεστικό Σώμα με την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών του, επιτυγχάνεται μείωση των δομών σε ποσοστό 30% από την υφιστάμενη κατάσταση, (όπως βλέπετε δεξιά σας και στις διαφάνειες) με συνέπεια να είναι πιο ευέλικτο και να αναδεικνύεται πλέον ως επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Αποκτάμε έτσι, τις προϋποθέσεις ανταπόκρισης με αμεσότητα και επιχειρησιακή επάρκεια στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις και διαθέτουμε μηχανισμούς για την εξέλιξη μας, τη διαρκή αναπροσαρμογή της λειτουργίας μας στη βάση ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος που αξιοποιεί το προσωπικό του με σχέδιο, στρατηγική, μετρήσιμη αποτελεσματικότητα και προσδιορισμένη διαθεσιμότητα οικονομικών πόρων και μέσων.
Συγκεκριμένα:
Μετεξελίσσεται το Αρχηγείο σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα, το Επιτελείο.
Δημιουργούνται στο Σώμα δύο αυτόνομοι Κλάδοι. Ο Κλάδος Επιχειρήσεων και ο Κλάδος Υποστήριξης.
Ενοποιούνται τα Συντονιστικά - Επιχειρησιακά Κέντρα Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπυρόσβεσης και το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σ’ ένα ενιαίο κέντρο. Επιτυγχάνουμε έτσι μια κλήση από τον πολίτη, μια εντολή από το ενιαίο κέντρο και μια συντονισμένη επέμβαση από πολλούς φορείς.
Αλλάζει έτσι, το επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά σε επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, και επιταχύνεται η ανταπόκριση στα συμβάντα αρμοδιότητάς του, ώστε να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο άμεσα δίπλα στον πολίτη.
Ενισχύεται ο εθελοντισμός και αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό με πιστοποιημένη εκπαίδευση και επιμόρφωση των στελεχών.
Δημιουργούνται κατάλληλα όργανα και διαδικασίες για ταχεία απορρόφηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα.
Εξοικονομούνται πόροι, εξορθολογίζονται δομές και διαδικασίες και ενισχύονται οι μηχανισμοί λογοδοσίας και διαφάνειας.
Συστήνεται Τμήμα Κοστολόγησης Επιχειρήσεων για την επεξεργασία οικονομικών στοιχείων με σκοπό την αποτίμηση κόστους - οφέλους σε όλα τα συμβάντα αρμοδιότητας του Π.Σ. Ο Περιφερειακός Διοικητής προσδιορίζει πλέον το ανώτατο κόστος επισκευής και συντήρησης οχημάτων για έλεγχο της σπατάλης.
Ένα παράδειγμα που συναντούμε κατά κόρον στις δασικές κυρίως πυρκαγιές. Πολλά οχήματα ακινητοποιούνταν λόγω της έντονης καταπόνησής τους στο πεδίο της πυρκαγιάς από μια μικρή βλάβη. Μέχρι τώρα θα έπρεπε να γίνει προϋπολογισμός να πάει στις οικονομικές υπηρεσίες, να εγκριθεί και μετά να πάει το όχημα για επισκευή. Πλέον το όχημα θα επισκευάζεται άμεσα, με εντολή του Περιφερειάρχη που συντονίζει την πυρκαγιά, από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειάς του, κερδίζοντας έτσι χρόνο και προσωπικό αφού θα απαιτείται λιγότερη γραφειοκρατία.
Ενισχύεται επιπλέον ο οικονομικά ανταποδοτικός χαρακτήρας στις παρεχόμενες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, όπως η διενέργεια μελετών και πιστοποιήσεων επ’ αμοιβή, καθώς και το εκπαιδευτικό έργο και η διενέργεια σεμιναρίων.
Το Πυροσβεστικό Σώμα αποκτά νέα, σύγχρονη επιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία με τις Υπηρεσίες Εναερίων και Πλωτών Μέσων να ενισχύουν από αέρα και θάλασσα τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης. Επιτυγχάνουμε έτσι την μεταφορά πεζοπόρων τμημάτων και μηχανημάτων ακριβώς στα σημεία επέμβασης, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.
Συστήνεται Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων με διακλαδικό χαρακτήρα, που λειτουργεί όλο το 24ωρο το Ε.Σ.Κ.Ε.
Το Ε.Σ.Κ.Ε. θα έχει διαρκή σύνδεση με τα Κέντρα Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, καθώς και των αεροδρομίων της χώρας και παράλληλα επικοινωνεί και συνεργάζεται με τα αντίστοιχα κέντρα άλλων χωρών.
Ενισχύονται οι αρμοδιότητες των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων, καθώς οι Διοικητές τους πλέον αποφασίζουν για την κατανομή δυνάμεων στην Περιφέρειά τους, εποπτεύουν τα κλιμάκια αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, διενεργούν διαγωνισμούς και προσδιορίζουν τα όρια κόστους επισκευής οχημάτων και εξοπλισμού, συντονίζουν τα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων του Π.Σ. και τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας και παρακολουθούν την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αρμοδιότητάς τους με αντικείμενο την πολιτική προστασία.
Με τη σύζευξη των δυνάμεων Πυροσβεστικού Σώματος και Πολιτικής Προστασίας γίνεται καλύτερη η συνεργασία σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, με επικεφαλής σε περίπτωση συμβάντος τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, επιτυγχάνοντας έτσι την αποφυγή τυχόν σύγχυσης αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων.
Τέλος, με την ίδρυση Διεύθυνσης Επιθεώρησης και Ελέγχου που υπάγεται απ’ ευθείας στον Αρχηγό και λειτουργεί υπό την εποπτεία Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενισχύονται οι μηχανισμοί λογοδοσίας και ελέγχου στο Πυροσβεστικό Σώμα.
ΣυνημμένοΜέγεθος
Παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου.pdf6.54 MB

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Πολλά σωματεία έχουν αποστείλει τις υπεύθυνες δηλώσεις για να γίνει η συνδικαλιστική παρακράτηση των μελών τους μέσω της μισθοδοσίας, αλλά δεν έχουν στείλει τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που χρειάζονται.
Επιπλέον λοιπόν των υπεύθυνων δηλώσεων θα πρέπει να προσκομίσουν στο αρμόδιο τμήμα του Α.Π.Σ:
1)Α.Φ.Μ σωματείου
2) Διεύθυνση Σωματείου
3) Τροποποίηση καταστατικού
4) Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου τραπέζης. Να φαίνεται το όνομα του δικαιούχου σωματείου, ο αριθμός λογαριασμού και το ΙΒΑΝ.
Από το Δ/Σ της ομοσπονδίας

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

προτάσεις του σωματείου πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Θέσεις και προτάσεις για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, επιλαχόντες, συμβασιούχους...

Στα επόμενα 24ωρα ο Δένδιας πρόκειται να ανακοινώσει την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, πάνω σε ... εκσυγχρονιστικά μοντέλα οργάνωσης και διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρον παρουσάζει η πρόταση του σωματείου πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης που ακολουθεί...
"Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν την πλήρη ομογενοποίηση  του πυροσβεστικού προσωπικού, ώστε να αρθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν στο Π.Σ.,  για να μπορούν να εφαρμοστούν  αυτά
που ορίζονται από τον Κ.Ε.Υ.Π.Σ για όλο το προσωπικό απαρέγκλιτα χωρίς εξαιρέσεις.
Οι όποιες διαφοροποιήσεις (σε καθήκοντα, ωράρια, μισθολόγιο, ασφαλιστικό, άδειες, μεταθέσεις)  είναι τροχοπέδη στην εφαρμογή κανονισμών που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην όποια πρόοδο του Π.Σ. όταν το προσωπικό αυτό κατηγοριοποιείται, λόγω αυτών των διαφοροποιήσεων και της άνισης μεταχείρισής του.
1.  Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011  Διεύρυνση περιπτώσεων Μονιμοποίησης   Αντικατάσταση διατάξεων της παρ. 8 του Άρθρου 15  του 3938/2011 .
Συνεπώς προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης σε όσους είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,  και σε όσους  θα έχουν αποκτήσει  μέχρι τη λήξη της 5ετιας,  τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  των οποίων η πρόσληψη έγινε αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους , σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προϋπηρεσία  και τα εναπομείναντα έτη υπηρεσίας τους στο Π.Σ  θεμελιώνοντας  έτσι συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

2.  Ομογενοποίηση  προσωπικού με πλήρη καθήκοντα,  ωράρια εργασίας και άδειές για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
α) Πλήρη καθήκοντα    Τα καθήκοντα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης πρέπει να είναι πλήρες και όχι κατά περίπτωση  όταν συντρέχουν ειδικοί και έκτακτοι υπηρεσιακοί λόγοι ή δεν αρκεί το υπόλοιπο προσωπικό, τότε και  μόνο τότε, κατ’ εξαίρεση  να επιτρέπετε η διάθεση του εν λόγο προσωπικού σε κύριες πυροσβεστικές δράσεις  για την αντιμετώπιση αυτών.  Συνεπώς προτείνουμε πλήρη εξομοίωση καθηκόντων ώστε οι υπηρεσίες  να  αξιοποιήσουν όλο το πυροσβεστικό προσωπικό βάσει των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών που συνέχεια αυξάνονται,  ώστε να γινόμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί προς όφελος του τόπου μας,  και όχι να υπάρχει διαχωρισμός του προσωπικού, που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην άσκηση των καθηκόντων του πυροσβεστικού έργου καθώς επίσης και  συνθήκες άνισης μεταχείρισης  του προσωπικού και εργαζομένους πολλών ταχυτήτων,  μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο.
β) Πλήρη ωράρια εργασίας    Οι Υπηρεσίες του Σώματος που επανδρώνουμε λόγω της φύσης της εργασίας μας  λειτουργούν  365  ημέρες το χρόνο σε 24ωρη βάση για την άμεση αντιμετώπιση του οποιουδήποτε συμβάντος  προκύψει.                Εμείς παρέχουμε τις υπηρεσίες μας  καλύπτοντας μόνο την πρωινή και την απογευματινή βάρδια, χωρίς νυχτερινή εργασία, Κυριακές, αργίες, και υπερωρίες όταν αυτές απαιτούνται.  Παρά μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο δίνονται επιπλέον ώρες και αυτές βάσει πλαφόν το οποίο ορίζει τον ανώτατο αριθμό αυτών όσον  αφορά νυχτερινά, Κυριακές - εξαιρέσιμες, εκτός έδρας και υπερωρίες οι οποίες χρησιμοποιούνται με φειδώ και δεν επαρκούν ούτε για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου.     Συνεπώς προτείνουμε την πλήρη ενσωμάτωσή μας στα ωράρια εργασίας, έτσι ώστε οι υπηρεσίες να αξιοποιήσουν το υπάρχον προσωπικό, βάσει των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών τους , και όχι βάσει του προαναφερόμενου περιορισμένου ωραρίου που ισχύει μέχρι σήμερα.   γ) Άδειες   Οι Πυροσβέστες  Πενταετούς Υποχρέωσης  ανήκουν στο Πυροσβεστικό προσωπικό, εντάσσονται  στην κατηγορία Γενικών Καθηκόντων και δεν διαφοροποιούνται σε τίποτα όσον αφορά το Πυροσβεστικό έργο από το μόνιμο προσωπικό. Έτσι σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Υ.Π.Σ πρέπει και να λαμβάνουν όλες τις άδειες  που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό.

3.  Αμειβόμενη υπερεργασία Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης   Έχουμε δηλαδή σε τρείς περιπτώσεις επιφυλακής, ολόκληρης βάρδιας και εργασίας πέραν του ωραρίου είτε σε συμβάν είτε όχι, και αντί να αμειφθούμε για την υπερεργασία μας  αυτή, θα μας χορηγείται αντίστοιχος χρόνος ανάπαυσης                                                                                                 Συνεπώς προτείνουμε  αμειβόμενη υπερεργασία για την ίση μεταχείριση όλου του Πυροσβεστικού προσωπικού.

4.  Ανανέωση  της θητείας των Π.Π.Υ  μέχρι την συνταξιοδότησή  τους που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα μονιμοποίησης στο  Π.Σ   Συνεπώς όσοι συνάδελφοι  δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό,  προτείνεται κατ΄ εφαρμογή του νόμου η ανανέωση της θητείας τους  μέχρι την συνταξιοδότησή  τους.                                                                                               

5.  Απορρόφηση  των  επιλαχόντων  του  διαγωνισμού  Πυροσβεστών Πενταετούς  Υποχρέωσης  βάσει του Νόμου  3938 / 2011 στο Άρθρο 15 παράγραφος 6                                                        
α)  Απορρόφηση των επιλαχόντων βάσει του Νόμου  3938 / 2011 στο Άρθρο 15 παράγραφος 6 . Με εξαίρεση των αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή  του παρόντος νόμου, ο αριθμός των προσλαμβανομένων κατ' έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μονίμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους .
β)  Οι πίνακες των επιτυχόντων ισχύουν για 3 έτη και ήδη διανύουμε το τρίτο έτος και έχει γίνει μόνο η αναπλήρωση των κενούμενων θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που προέκυψαν.   Σε περίπτωση μη απορρόφησης όλων των επιλαχόντων  να τεθεί θέμα παράτασης του πίνακά για 2 έτη.   Αναγνωρίζοντας έτσι η πολιτεία την χρόνια προσφορά τους στην προστασία του Έλληνα πολίτη, της περιουσίας, του περιβάλλοντος, αλλά και της πολύτιμης εμπειρίας τους  .

6. Συμβούλιο  Επιτελικού σχεδιασμού    Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.Σ)

7.  Ρύθμιση για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες εκτός ρύθμισης   Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Συμβασιούχων Πυροσβεστών έχει μειωθεί σημαντικά για πολλούς λόγους. Συνεπώς αυτό που ζητάμε είναι η διασφάλιση της εργασίας των όσων απέμειναν, να συνεχιστεί μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και φυσικά να εκλείψει η διαδικασία αναμονής , έτσι προτείνουμε τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.   Να πάψει η διαδικασία που κάθε χρόνο πραγματοποιείται προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές από όλους τους συναρμόδιους φορείς ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

8.  Ρύθμιση για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες του 2009   Εκτός ρύθμισης βρέθηκαν να αιωρούνται περίπου 200 συνάδελφοι που εισήχθησαν στο Σώμα το 2009 καθώς η ψήφιση του Νόμου 3938/2011 τους είχε εξαιρέσει. Κατά συνέπεια , στα πλαίσια του διεκδικητικού πλαισίου και αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στη δημόσια ασφάλεια προτείνουμε:  
α). Σε περίπτωση πραγματοποίησης νέου διαγωνισμού , μετά την απορρόφηση των επιλαχόντων όπως αυτή προβλέπεται στον ήδη υπάρχον, να μοριοδοτηθούν όσοι εισήχθησαν ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες το 2009, αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους ανά ειδικότητα ( μάχιμοι - οδηγοί ).  
β). Όσοι εξ αυτών πληρούν τα τυπικά προσόντα, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  να μοριοδοτούνται ανάλογα και όσοι έχουν υποχρεωτική εκπαίδευση  να απορροφηθούν στην Πολιτική Προστασία
  Σ.Δ  Πολύ ενδιαφέρον και καλή πρόταση 

Με αυτό τον τρόπο απαλείφουμε ένα μέρος της αδικίας που υπέστησαν και αξιοποιούμε έμπειρο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των εκάστοτε Υπηρεσιών που ανήκουν.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ώστε να στηριχθούν όλοι οι συνάδελφοι . "
Σ.Δ   Συνάδελφοι εν όψει Ν/Σ η Ομοσπονδία και τα Σωματεία πρέπει να έχουν κοινή γραμμή. Τα αιτήματα πρέπει να είναι ίδια. 
Πολύ καλές οι παραπάνω προτάσεις του Σωματείου 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά

Κουνιέται συνεχώς το νησί, μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ τη νύχτα - Σήμερα αυτοψία σε σχολεία και δημόσια κτίρια - Τα κτίρια του νησιού άντεξαν - Περισσότερες οι ζημιές στο Ληξούρι - Σύναξη των κορυφαίων σεισμολόγων στο νησί που θεωρείται μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές παγκοσμίως.


Για μεγάλο μετασεισμό μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά, έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο γνωστός σεισμολόγος είπε πως το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, ενώ τόνισε πως η πλούσια μετασεισμική δταστηριότητα στο νησί είναι κάτι απόλυτα λογικό. Ο κ. Τσελέντης εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι ο κύριος σεισμός πέρασε, συγκεκριμένα είπε πως τα 5,8 Ρίχτερ ήταν «κατά 90% ο κύριος σεισμός», ενώ συνέστησε στους κατοίκους του νησιού των οποίων τα σπίτια δεν υπέστησαν ζημιές να επιστρέψουν σε αυτά. Ωστόσο, σημείωσε πως η αξιοπρεπής δόμηση στην Κεφαλονιά βοήθησε ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα. «Αν ο σεισμός είχε γίνει σε άλλο σημείο της χώρας θα είχαμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά.



Να μη γυρίσουν σπίτια τους κάλεσε τους κατοίκους ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος
Να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους αν έχουν πάθει ζημιές ζήτησε από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο κ. Παπαζάχος, είπε ότι η επιτάχυνση που δέχθηκαν τα κτίρια ήταν της τάξης του 0,4%, στο όριο, δηλαδή που προβλέπει ο αντισεισμικός κανονισμός κατασκευής των κτιρίων. Για το λόγο αυτό είπε ότι αν δεν ελεγχθούν από μηχανικούς τα σπίτια οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν σε αυτά.
Ανέβασε επίσης το μέγεθος του σεισμού σε 6,1 Ρίχτερ.

Επισης σε ολο το Νησι υπαρχουν Ζημιες σε κτιρια - Αυτοκινητα - Δρομους - & Κατολισθησεις.

Πληροφοριες απο Πρωτοθεμα..

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π ΠΑΝΩ ΣΤΟ Ν/Σ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Π.Σ - Έγγραφο προς Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου 26/1/2014.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Μέγαρα: 26/01/2014
Αριθμ. Πρωτ.: 30
ΠΡΟΣ:
Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
Θέμα: «Οι πέντε βασικές μας προτάσεις επί του Ν/Σ που αφορούν την αναδιοργάνωση του Π.Σ»
Αξιότιμοι κ. Βουλευτές …
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις πέντε βασικές μας προτάσεις πάνω στο Ν/Σ που αφορά την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ.
Οι περισσότερες από αυτές, αποτελούν δέσμευση της Πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι μας και όπως θα δείτε και εσείς αν υλοποιηθούν στο σύνολο τους η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό είναι πάρα πολύ μικρή συγκριτικά με τα οφέλη που αποκομίζονται στο Π.Σ και κατ' επέκταση στη κοινωνία μας.
Οι προτάσεις μας αυτές είναι:
1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. (Αυτά που δεν κοστίζουν όπως καθηκοντολόγιο και άδειες, αποτελούν δέσμευση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι μας, ενώ το κόστος των ωραρίων είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που αποκομίζονται.)
1β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ.(Σημ. Δεν μπορεί να λένε πολιτική και φυσική ηγεσία ότι έχουν πρόθεση να ομογενοποιήσουν το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ και από την άλλη με το άρθρο αυτό να μας διαφοροποιούν σε άλλη μια περίπτωση. Εάν όμως μας δώσουν καθήκοντα όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού το εδάφιο ιβ αυτοαναιρείται.)
2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)
3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.
4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
4Β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότηση τους.
5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος (προσληφθέντες το 2009,ηλικία,τίτλος σπουδών ,κ.α) τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.
Σας καλούμε ως καθ’ υλη αρμόδιους να πράξετε το καθήκον σας στηρίζοντας τις προτάσεις μας αυτές στο κοινοβούλιο ώστε να επιτευχθεί απρόσκοπτα, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Π.Σ.
Παρακαλούμε ενημερώστε για τις ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε κατάλληλα τα μέλη μας .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ



                                                    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Με το υπ’ αριθμ. έγγραφο αρ.πρωτ:26 Ημερομ:24/01/2014 σας έχουμε ενημερώσει για τους βουλευτές οι οποίοι είναι μέλη της επιτροπής που θα επεξεργαστεί το ν/σ του υπουργείου Προ.πο και αφορά την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ.
Καλούνται τα σωματεία να ξεκινήσουν επαφές με όλους τους Βουλευτές των νομών τους, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη της επιτροπής που επεξεργάζεται το ν/σ στα 5 βασικά μας σημεία:
1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. (Αυτά που δεν κοστίζουν όπως καθηκοντολόγιο και άδειες, αποτελούν δέσμευση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι μας, ενώ το κόστος των ωραρίων είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που αποκομίζονται.)
1β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ.(Σημ. Δεν μπορεί να λένε πολιτική και φυσική ηγεσία ότι έχουν πρόθεση να ομογενοποιήσουν το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ και από την άλλη με το άρθρο αυτό να μας διαφοροποιούν σε άλλη μια περίπτωση. Εάν όμως μας δώσουν καθήκοντα όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού το εδάφιο ιβ αυτοαναιρείται.)
2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)
3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.
4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
4Β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότηση τους.
5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος (προσληφθέντες το 2009,ηλικία,τίτλος σπουδών ,κ.α) τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.
Για το Δ/Σ της ομοσπονδίας
Ο πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος
Ο Γ.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΩΣΙΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑ ΤΑ ΥΠΑΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ:

ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ερώτηση της ΕΠΠΥΕ για τις Άδειες των Πενταετών Πυροσβεστών


                             
               ΠΡΟΣ : Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
              1ο Νομικό Τμήμα 



ΚΟΙΝ : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και 
                 Προστασίας του Πολίτη 
                 Αξιότιμο Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο 
             2. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 
                 Αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο 
             3. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος 
                 Αξιότιμο κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο

ΘΕΜΑ : << Άδειες Πενταετών Πυροσβεστών >>.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ Π.Σ. 20/1/2014


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-01-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-01-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

2. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (25-01-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

3. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (26-01-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ, ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Εσωτερικών, β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, γ) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ε) Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της.
Σύνθεση επιτροπής
Θέση Κόμμα Όνομα
Πρόεδρος Ν.Δ. Βιρβιδάκης Επαμεινώνδα Κυριάκος
Αντιπρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ντόλιος Πασχάλη Γεώργιος
Γραμματέας Ν.Δ. Υψηλάντης Αναστασίου Βασίλειος - Νικόλαος
Μέλος Ν.Δ. Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας
Μέλος Ν.Δ. Βογιατζής Γεωργίου Παύλος
Μέλος Ν.Δ. Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος
Μέλος Ν.Δ. Γιακουμάτος Χαραλάμπους Γεράσιμος
Μέλος Ν.Δ. Κακλαμάνης Μιχαήλ Νικήτας
Μέλος Ν.Δ. Καραγκούνης Ανδρέα Κωνσταντίνος
Μέλος Ν.Δ. Κατσαφάδος Ιωάννη Κωνσταντίνος
Μέλος Ν.Δ Κοντογεώργος Αθανασίου Κωνσταντίνος
Μέλος Ν.Δ. Κουτσούμπας Βασιλείου Ανδρέας
Μέλος Ν.Δ. Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος
Μέλος Ν.Δ. Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου ΄Αννα
Μέλος Ν.Δ. Μπασιάκος Αθανασίου Ευάγγελος
Μέλος Ν.Δ. Νεράντζης Δημητρίου Αναστάσιος
Μέλος Ν.Δ. Νταβλούρος Περικλή Αθανάσιος
Μέλος Ν.Δ. Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη
Μέλος Ν.Δ. Παυλόπουλος Βασιλείου Προκόπιος
Μέλος Ν.Δ. Ταγαράς Χρήστου Νικόλαος
Μέλος Ν.Δ. Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ
Μέλος Ν.Δ. Τζαβάρας Γεωργίου Κωνσταντίνος
Μέλος Ν.Δ. Ψυχάρης Σταύρου Ανδρέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Βούτσης Γεωργίου Νικόλαος
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Γαϊτάνη Γεωργίου Ιωάννα
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Γεροβασίλη Βασιλείου Όλγα
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Κατριβάνου Ηλία Βασιλική
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Κοντονής Νικολάου Χαράλαμπος-Σταύρος
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Κωνσταντοπούλου Νικολάου Ζωή
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μητρόπουλος Παναγιώτη Αλέξιος
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Μιχελογιαννάκης Δημητρίου Ιωάννης
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Παναγούλης Βασιλείου Ευστάθιος (Στάθης)
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Σακοράφα Ηλία Σοφία
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Σταμπουλή Αποστόλου Αφροδίτη
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλάς Βασιλείου Δημήτριος
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κωνσταντινόπους Κωνσταντίνου Οδυσσέας
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ρήγας Θεοφάνη Παναγιώτης
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σαλτούρος Παναγιώτη Δημήτριος
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τριαντάφυλλος Δημοσθένη Κωνσταντίνος
Μέλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Γιαταγάνα Θεοδώρου Χρυσούλα - Μαρία
Μέλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Καπερνάρος Ηλία Βασίλειος
Μέλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Χρυσοβελώνη Γεωργίου Μαρίνα
Μέλος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Γερμενής Σπυρίδωνος Γεώργιος
Μέλος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κασιδιάρης Παναγιώτη Ηλίας
Μέλος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κουκούτσης Νικολάου Δημήτριος
Μέλος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων
Μέλος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πανούσης Αποστόλου Ιωάννης
Μέλος Κ.Κ.Ε. Γκιόκας Χρήστου Ιωάννης
Μέλος Κ.Κ.Ε. Χαλβατζής Εμμανουήλ Σπυρίδων
Μέλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κουράκος Θωμά Ιωάννης
Μέλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Λοβέρδος Νικολάου Ανδρέας
Μέλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα

«Μπούμερανγκ» για τους ενστόλους η απόφαση ΣτΕ: Ερχονται μειώσεις αντί για αυξήσεις

«Ενιαίο» μισθολόγιο για όλους μέχρι να καλυφθούν έως 1,1 δισ. ευρώ


Η απόφαση ίσως τελικά ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες ανατροπές στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, κάτι που έχει ήδη ζητήσει η Τρόικα

«Μπούμερανγκ» για τους στρατιωτικούς ή και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να αποδειχθεί τελικά η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνει αντισυνταγματικές και άκυρες τις μειώσεις μισθών των ενστόλων. Η συζήτηση αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για την Τρόικα που έχει ήδη ασκήσει πιέσεις για να ισχύσουν μεγαλύτερες ανατροπές στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.


Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται ευθέως και με περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων. Ήδη αυτές έχουν υποστεί μειώσεις έως 25% λόγω της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς υπάρχει οργανική σύνδεση μεταξύ συντάξεων και μισθών κάθε βαθμίδος. Για παράδειγμα, ο συνταξιούχος που φέρει τον βαθμό του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ από 2.500 ευρώ, έχει κατέβει στα 1.700 ευρώ.


Αποσπασματα Αρθρου. πρωτοθεμα.

Διαβαστε ολο το Αρθρο ΕΔΩ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΑΙΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Μέγαρα 22/1/2014
Το νεοεκλεγέν συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους συνέδρους που παραβρέθηκαν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 19/01/2014 και τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και τους συναδέλφους που εκπροσωπούν. Η συμμετοχή ήταν καθολική και άγγιξε το 99%.
Λόγω της ανάληψης των νέων καθηκόντων από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στην ενημέρωση τις τελευταίες ημέρες. Πλέον, με τις αρχαιρεσίες ολοκληρωμένες, η ενημέρωση θα είναι άμεση.
Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 22/1/2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝΑριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com


Αρ. Πρωτ. 23 Μέγαρα 22/1/2014
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Το νεοεκλεγέν Δ/Σ της ομοσπονδίας μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ.Γ Πολιτικής προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα τρέχον θέματα μας.
Ο κ. Γενικός μας ενημέρωσε ότι:
1)Άμεσα το ν/σ της αναδιοργάνωσης του Π.Σ θα κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στην βουλή.
2) Δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία για την πρόσληψη των συναδέλφων συμβασιούχων για την νέα αντιπυρική περίοδο.
Την επόμενη μέρα 21/01/2014 σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε κ.Πανταζή Κων/νο παρουσία του υφυπουργού εργασίας κ. Κεγκέρογλου Βασίλη, συζητήθηκαν περιπτώσεις παραβάσεων σε εργασιακά μας δικαιώματα όπως (ωράρια, άδειες, υπερωρίες κ.α) και ζητήθηκε η επέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του όπου εκδηλώνονται τέτοιου είδους φαινόμενα.
Τις επόμενες μέρες αναμένονται νέες συναντήσεις και με άλλους φορείς που χρήζουν αρμοδιότητα στα θέματα μας .
Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ

 ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΔΡΕΙΑ  ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Π.Σ
          Περίπου 100 σύνεδροι έδωσαν το παρόν στο συνέδρειο της ομοσπονδίας απο 23 Σωματεία

Ξαναπάρθηκαν και σε αυτό το συνέδρειο αποφάσεις που αφορούν Συμβασιούχους και Πενταετής συναδέλφους. Εγιναν εκλογές ΔΣ ομοσπονδιας. Εκλέγησαν νέα άτομα.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε»

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι περικοπές των αποδοχών για το σύνολο των ενστόλων.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου διότι χρεοκοπήσαμε.

«Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη» είπε.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι προς το παρόν δεν υπάρχει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις.

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε στον BHMA 99,5 ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, όμως στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση δεν μπορεί να τοποθετηθεί αν δεν δει προηγουμένως την απόφαση.

TO NEO Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ




ΠΡΟΕΔΡΟΣ :                  Φαραντάκης  Αλεκος
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:     Κωσταντουδάκης  Διονύσιος
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  :        Ανδρεαδάκης  Βασίλης
ΤΑΜΙΑΣ:                         Παπαντώνης  Κωνσταντίνος
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:     Παπαναστασίου Γιάννης
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:     Κετίκογλου Θεόφιλος
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:    Βλαχογιώργης Αλεκος
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:  Λάρδας  Πέτρος
ΑΝ. ΤΑΜΙΑΣ :                Καραδημητρίου  Αντώνης
ΜΕΛΗ     1) Γουρδουράκος  Γεώργιος, 
                 2) Καζαντζίδης Νίκος,
                 3) Χατζηγιαννάκης Εμμανουήλ,
                 4) Κοτσιώνης  Φώτιος