Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών Σωματείου Σάμου - Ικαρίας Έπειτα Από Συνάντηση Που Πραγματοποιήθηκε Με Μέλη Του ΣΥΡΙΖΑ Για Τα Σώματα Ασφαλείας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. ΕΔΡΑ ΣΑΜΟΣ Οδός: Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου Πέτρου Δημητρίου Αριθμός 2 Τ.Κ 83100 Σάμος
ΑΦΜ 997967397 ΤΗΛ.6944125971 22730-28010 FAX:211770115 e-mail:sopipidisi2004@yahoo.gr
ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ (αριθμ. Απόφ.132/2004 Μονομελούς πρωτοδικείου Σάμου ΣΩΜΑΤΕΙΟ 545)
ΣΑΜΟΣ: 01/12/2014
Θέμα : "Ενημέρωση Μελών"
Σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Σάμου ενημέρωση – συζήτηση με όλο το προσωπικό της υπηρεσίας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας από τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τα σώματα ασφαλείας, τον Τάσο Μαυρόπουλο συντονιστή του τμήματος σωμάτων ασφαλείας και μέλος της Κ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ και από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ νομού Σάμου Αγνή Καλογερή μέλος της Ε.Ε.Κ.Ε Εθνικής Άμυνας.
Έγινε μια μεγάλη συζήτηση για τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το ασφαλιστικό τους ταμείο, τη σύνταξη στα 62 και τέλος έγινε αναφορά στην χορήγηση ρουχισμού ΜΑΠ και την ανανέωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στόλου οχημάτων του Π.Σ.
Όσον αφορά τους Π.Π.Υ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκαν αν προτίθενται να προχωρήσουν σε:
1) Καθηκοντολόγιο και ομογενοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ώστε να μπορεί το πυροσβεστικό σώμα να λειτουργήσει καλύτερα.
2) Τι προτίθενται να κάνουν με τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
3) Τι θα γίνει με την κάλυψη των κενών Π.Π.Υ. και τους επιλαχόντες.
Τους εξηγήσαμε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επαγγελματική αποκατάσταση για όλους και θα πρέπει να βρεθεί λύση που να καλύπτει όλους τους πυροσβέστες (μόνιμο προσωπικό, Π.Π.Υ & Συμβασιούχους ).
Αυτό που μας ανέφεραν είναι ότι δεν γνωρίζουν το κόστος μιας πιθανής μονιμοποίησης των ΠΠΥ καθώς μας είπαν ότι σε αίτηση τους προς το Αρχηγείο του Π.Σ. για το κόστος μονιμοποίησης των Π.Π.Υ., το Αρχηγείο απάντησε πως δεν υπάρχουν τα κονδύλια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εργασίας.
Τέλος μας είπαν ότι τα προβλήματά μας είναι γνωστά αλλά απ’ ότι ειπώθηκε το πιο πιθανό είναι να μην προωθηθεί λύση στη παρούσα φάση από την κυβέρνηση για όλους και βέβαια δεν ξεκαθάρισαν σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς προτίθενται να κάνουν (λύση υπό προϋποθέσεις όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν).
- ο - -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

- ο -
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΟΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ