Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών - Σωματείο Χίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΩΝ 2
Χίος: 24-10-2014 Προς: Μέλη Σωματείου
Αρ. Πρωτ: Κοιν: Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Κυριακή 19-10-2014, το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφ. Ανάπτυξης κ. Μηταράκη.
Στην συζήτηση που ακολούθησε τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας και του ζητήσαμε να προβεί σε ενέργειες προς τους ομότιμούς του αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυσή τους.
Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ώστε να είναι εφικτό άμεσα να δοθούν λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα, ωστόσο αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ιεράρχηση και προγραμματισμός για την επίλυση τους και ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή, σε οποιοδήποτε επίπεδο του δίνουν οι δυνατότητές του.
Επίσης, την Πέμπτη 23-10-2014, στα πλαίσια της επίσκεψης του Αρχηγού Π.Σ. και του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στην Π.Υ. Χίου, το Σωματείο μας πραγματοποίησε εκ νέου συνάντηση, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και προθέσεις τους αλλά και για την προώθηση των θέσεων που σαν Ομοσπονδία υποστηρίζουμε.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
α) Κανονιστικές πράξεις Ν.4249/2014.
β) Ομογενοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
γ) Αποκατάσταση Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
δ) Ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των συναδέλφων του 2009.
ε) Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
ζ) Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρες ώστε να μας κάνουν να αισιοδοξούμε άμεσα σε θετικές εξελίξεις.
Τα θετικά που αποκομίσαμε από την συζήτηση είναι:
α) Η πρόθεσή τους, όπως μας ανέφεραν, να καλυφθούν στο προσεχές μέλλον τα κενά που έχουν προκύψει στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
β) Η θετική γνώμη για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των συναδέλφων που προσελήφθησαν το 2009.
γ) Η υπογραφή της δαπάνης για την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
Συνάδελφοι, η γενική εικόνα που αποκομίσαμε όλο αυτό το διάστημα, είναι πως δεν υπάρχουν πραγματικές προθέσεις επίλυσης των προβλημάτων μας παρά μόνο τακτικές υπεκφυγής και εξοικονόμησης χρόνου.
Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να σταματήσουν οι λαϊκισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ανούσιοι χειρισμοί και συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, να αγωνιστούμε πραγματικά με τις δυνάμεις και τον τρόπο που η ιστορία έχει δείξει πως έχουμε, ώστε να σταματήσει αυτή η απαξίωση σε εμάς και τις οικογένειές μας.
Για το Δ/Σ του Σωματείου
Ο Πρόεδρος
Λάρδας Πέτρος

Ο Γεν. Γραμματέας
Φαρατζής Σωτήριος