Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Bρισκόμαστε μέσα Ιουλίου συνάδελφοι τα πύρινα μέτωπα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι πυροσβέστες στο σύνολο τους δίνουν τους δικούς τους αγώνες καθημερινά.
Οι Διοικήσεις από την μεριά τους κάνουν τα πάντα ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό στην διάθεση τους . Οι γενικές επιφυλακές πάνε σύννεφο, σήμερα στην Αττική ,  χτές στη Μεσσηνία-Αρκαδία, προχτές στην Αργολίδα κτλ.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι ΠΠΥ είναι στο σύνολο τους ανημέρωτοι για το πώς πρέπει να εφαρμόζετε για αυτούς η επιφυλακή.  Γιατί δυστυχώς ούτε το Αρχηγείο έχει βγάλει μια διαταγή σχετική αλλά ούτε και η ομοσπονδία μας  έχει διευκρινίσει έως τώρα τι ισχύει .
 ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:
     I.        Σε Υπηρεσίες που εργάζονται 15ωρο πόσες ώρες επιφυλακή μπορεί να τεθούν  πριν ή μετά την βάρδια τους; 8 ώρες,15ώρες, 24 ώρες, 50 ώρες ;
    II.      Η επιφυλακή είναι εφαπτόμενη  της φυλακής (δηλ κολλητά) η μπορεί κάποιος που σχολάει από φυλακή στις 22:00 π.χ να τεθεί επιφυλακή την επόμενη μέρα από τις 07:00 το πρωί και μετά;
 III.            Υπάρχουν σε όλες τις Υπηρεσίες βιβλία επιφυλακών στα τηλεφωνεία; Ποιές ώρες γράφουμε εκεί;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΜΕΣΑ

Παρατηρήθηκε περίπτωση συνάδελφου να εργάστηκε την φυλακή του 07:30-22:00 και την επόμενη καλέστηκε επιφυλακή πήγε σε συμβάν (παρότι η φυλακή της μέρας εκείνης δεν πήγε πουθενά) αυτός γύρισε την μεθεπόμενη το πρωί…….