Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μεταθέσεις ΠΠΥ που εμπίπτουν σε ειδικά άρθρα

ΑΠΟ 



Υπό άμεση υλοποίηση μεταθέσεις και αποσπάσεις ΠΠΥ

Σε συνάντηση που είχε χτες η ΠΟΠΥΣΥΠ με το νέο Αρχηγό του ΠΣ κ Παπαγεωργίου, ο τελευταίος διαβεβαίωσε πως στο αμέσως προσεχές μέλλον θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των ΠΠΥ στα υπηρεσιακά συμβούλια, ώστε να είναι εφικτές οι μετακινήσεις ΠΠΥ με βάση τα προβλεπόμενα.
Επίσης, σήμερα πληροφορηθήκαμε πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί διαταγή στο psnet με τα ονόματα συναδέλφων ΠΠΥ που εγκρίνεται η μετακίνησή τους και εμπίπτουν σε μετάθεση με άρθρα.

Αναφορά του Σωμ. Ανατ. Κρήτης για χορήγηση ΜΑΠ

Πλήρως... απροστάτευτοι είναι οι Πυροσβέστες του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης, οι οποίοι στερούνται των βασικών Μέσων Ατομικής Προστασίας!
Όπως επισημαίνει το ανωτέρω Σωματείο Πυροσβεστών σε σχετικό έγγραφο, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρόσληψή τους ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, δεν τους έχουν χορηγηθεί ακόμα βασικά Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), όπως κράνος επέμβασης αστικού συμβάντος, 2η στολή, πυροσβεστική ζώνη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, όταν καλούνται να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Το έγγραφο Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης διαβίβασε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Νότης Μαριάς, ο οποίος ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.
Αναδημοσίευση από CretePlus.gr
Αθήνα, 27/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το θέμα της χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης.
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης, αναφορικά με τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
Το ανωτέρω Σωματείο Πυροσβεστών επισημαίνει πως, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρόσληψή τους ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, δεν τους έχουν χορηγηθεί ακόμα βασικά Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), όπως κράνος επέμβασης αστικού συμβάντος, 2η στολή, πυροσβεστική ζώνη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, όταν καλούνται να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 111 ΜΕΓΑΡΑ: 28 / 11 /2013
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Θέμα: Τελετή παράδοσης - παραλαβής Αρχηγίας του Π.Σ.
Στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιεί το Σωματείο παρέστη στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Αρχηγίας του Π.Σ. στον προαύλιο χώρο του Α.Π.Σ.
Μετά το πέρας της τελετής έγιναν επαφές και συνομιλίες με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας μας όπως με Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ., κ. Γ.Γ.ΠΡΟ.ΠΟ, κ. Αρχηγό , κ. Υπαρχηγό , κ. Επιθεωρητή Νότιου Αιγαίου, κ. Επιτελάρχη, κ. Περιφερειάρχη κλπ.
Πλούσιο Φώτο ( 85 ) ρεπορτάζ από την σημερινή Τελετή παράδοσης - παραλαβής Αρχηγίας του Π.Σ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30-11-2013.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Α) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-11-2013
1.ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΜΕΤΡΑ.
2. ΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

Β) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1-12-2013
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.
2. ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

Γ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2-12-2013
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΠΠΥ ΟΔΗΓΩΝ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ


ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΣ 14/11/2013
http://firemastersface.blogspot.gr/2013/11/blog-post_14.html
Πριν από περίπου μισό μήνα είχαμε αναρτήσει στο blog μας το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του παιδιού ενός συναδέλφου εποχιακού πυροσβέστη Θανάση Παναγιωτόπουλου που υπηρετούσε μέχρι και πριν από δυο μέρες στο πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ Πατρών.Από τις πληροφορίες που είχαμε το μικρο αγγελούδι του συναδέλφου ταξίδεψε προ ημερών στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ωνασειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι γονείς του παιδιού αλλά αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι η υγεία του παιδιού πάει προς το καλύτερο χάρη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υποβοήθηση ορισμένων ιατρικών μηχανημάτων. Η επόμενη επίσκεψη με τους ιατρούς που παρακολουθούν το παιδί είναι μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα που θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Εγώ προσωπικά σαν firemastersface(ANΔΡΕΑΣ ΡΗΓΑΣ) αλλά και ο πατέρας του παιδιού Θανάσης Παναγιωτόπουλος ευχαριστούμε από καρδίας όλους αυτούς που βοήθησαν για να μαζευτούν τα πρώτα έξοδα για τις πρώτες εξετάσεις του παιδιού.
Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γνωστούς και αγνώστους που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του και από το υστέρημα τους
Επισης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα blog-site που χωρίς δευτερη σκέψη όταν τους έστειλα την αναρτηση να την προωθήσουν το έκαναν αμέσως και είναι τα παρακάτω

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Τα λόγια είναι περιττα ενα μεγάλο μπράβο σε όλους
ΕΣΕΠΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ
Παναγόπουλος Γερασιμάκης Υποδιοικητής Σταθμού Κάτω Αχαιας
THEBEST.GR
Όλοι η Πάτρα και όχι μόνο ήταν μαζί μας
BLOKO.GR
H σελίδα με τις έγκυρες πήγες των Σωμάτων Ασφάλειας
PETRASKANDALOU.BLOGSPOT.GR
Tο blog των αποκαλύψεων
NEMEAPRESS.BLOGSPOT.GR
Ο πολύ καλός φίλος Γιώργος Θεοφίλης
FIRENEWS.GR
Σελίδα με θέματα πυροσβεστών και όχι μόνο
FIREFIGHTERS2012.BLOGSPOT.GR
Συναδελφικό blog Πυροσβεστών
SPYTH.BLOGSPOT.GR
Συναδελφικό blog Πυροσβεστών
JIMYSGREEK-SECURITY.BLOGSPOT.GR
Ιδιωτική Ασφάλεια στην Ελλάδα. πολύ καλός φίλος ο Δημήτρης
FORESTFIREFIGHTERSGREECE.BLOGSPOT.GR
Συναδελφικό blog Πυροσβεστών
ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΊ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΊΔΑ
Η ομάδα του facebook που έκανε και αυτή ότι μπορούσε και την ευχαριστώ θερμά
Καθώς επίσης και σε όλους τους φίλους στο facebook που κοινοποίησαν την ανάρτηση γενικότερα στο διαδίκτυο και καταφέραμε να μαζευτούν έστω και τα μισά χρήματα για την επέμβαση.

Σ.Δ 
Οι Ευχες ΟΛΩΝ μας να πανε ολα καλα και οτιδηποτε χρειαστει να Βοηθησουμε Οπως Μπορουμε. 

Φωτεινο αντικειμενο στον ουρανο της Δυτικης και Βορειας Ελλαδας

Σημειώνεται πως η πτώση φλεγόμενου αντικειμένου έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλονιάς.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από την Ζάκυνθο αναφέρουν ότι πολλά νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές, γεγονός που αποδίδεται στην πτώση του μετεωρίτη.

Η πτώση του φλεγόμενου αντικειμένου αναστάτωσε ακόμα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα πολιτών σε ΜΜΕ, που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς ήταν αυτό που είδαν.


κειμενο: protothema.gr

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τελετη Παραδοσης Παραλαβης Σημερα & Λυπης Ομως


Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Π.Σ.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΥΔΤΠΤΠ κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, εκπρόσωποι των Αρχηγών Γ.Ε.Σ. και Γ.Ε.Ν., ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Βουλευτής Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσώτης,o Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου ΔΤΠΤΠ , Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.



Αποσπασμα κειμενου και Φωτο αποhttp://www.fireservice.gr


Σ.Δ
Λυπης ομως γιατι ελειπαν οι  Συναδελφοι μας των οποιων η "Λυση Συμβασης" Συνεπεσε με αυτη την Ημερομηνια.
Ευχομαι να ειναι ΠΑΡΩΝ σε τετοιες Περιπτωσεις στο Μελλον με την Στολη τους...


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σωματείο Π.Π.Υ. &εποχικών υπαλλήλων Πυρόσβεσης & Διάσωσης Ν. Πιερίας

Σωματείο Π.Π.Υ. &εποχικών υπαλλήλων Πυρόσβεσης & Διάσωσης Ν. Πιερίας &Ν. Ημαθίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”
Μέλος της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. (κωδ.:11) Μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης
Φαρμάκη 24, ΚατερίνηΤ.Κ. 60100 Τηλ. 23510 33635, 697 2285538 Fax: 23510 33635
E-mail: splashpan@yahoo.gr
Κατερίνη26 Νοεμβρίου2013
ΑριθμόςΠρωτοκόλλου ..10/2013
Προς:
ΓενικόΓραμματέαΠολιτικήςΠροστασίας
κ. ΠάτροκλοΓεωργιάδη
Κοιν.:
1) κ.Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
2) Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο Δένδια
3) Βουλή των Ελλήνων (Να διανεμηθεί στους Βουλευτές)
4) Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. κ.Ιωάννη Παναγόπουλο
5) Γενικό Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Νικόλαο Κιουτσούκη
6) Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σας όσον αφορά το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στις συναντήσεις που είχατε με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.)
Με εκτίμηση
Για λογαριασμό του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας
Ευαγγέλου Ιωάννης                            Ντουλαπτσής Παναγιώτης

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 109 ΜΕΓΑΡΑ: 25 / 11 /2013
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Θέμα: Ευχές για την ανάληψη των νέων καθηκόντων ως Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος
Στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιεί το σωματείο έγινε συνάντηση με τον νέο Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο ΠΣ Σπανέα Στέφανο και του εκφράσαμε της ευχές για την ανάληψη τον νέον καθηκόντων του και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.
Ο κ. Επιτελάρχης μας διαβεβαίωσε ότι με στην επόμενη μισθοδοσία μέσα στο Δεκέμβριου θα μπουν τα
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σχέδιο αναδιάρθρωσης


To ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ βγηκε στην σελιδα της Ομοσπονδιας. Τα αρθρα για το Πυροσβεστικο Σωμα ειναι απο το 63 - το 100.

Σας παραθετουμε το Αρθρο απο την ομοσπονδια ΕΔΩ και θα ακολουθησει αναρτηση του..

Υποβολή προτασεων για το σχέδιο νόμου

Καλούνται οι συνάδελφοι να υποβάλλουν τις προτάσεις / παρατηρήσεις τους για το σχέδιο νόμου περί αναδιάρθρωσης του ΠΣ στο e-mail της ΠΟΠΥΣΥΠ   pospid@gmail.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 95 – Τ.Κ. 24100
ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ: 27210/90411
AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 128 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 22/11/2013
ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Αξιότιμε Κ. Γεωργιάδη,
Στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, είχαμε τρεις συναντήσεις μαζί σας, σε επισκέψεις που πραγματοποιήσατε στο Νομό μας.
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, σας μεταφέραμε την αγωνία και την ανησυχία των συναδέλφων για την εξαγγελθείσα ( αναδιάρθρωση του Π.Σ)
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, χωρίς να μπείτε σε λεπτομέρειες, μας διαβεβαιώσατε, πως δεν θα θιγεί ο κλάδος μας, αλλά μέσα από την αναδιάρθρωση, θα αναβαθμιζόταν κιόλας, δια της περιβόητης ομογενοποιήσης
Τα ίδια λόγια και υποσχέσεις είχαν εισπράξει και οι εκπρόσωποι μας στην ΠΟΠΥΣΥΠ κατά τις συναντήσεις, που είχαν μαζί σας στην Γ. Γρ. Πολ. Προστασίας, τον Ιούλιο και το Αύγουστο του 2013.
Πριν λίγες ημέρες, διαβάσαμε τις προτάσεις του σ/ν όσον μας αφορά και διαπιστώσαμε το μέγεθος του εμπαιγμού που συντελείτε εις βάρος 4.000 οικογενειών των Π.Π.Υ, καθώς επιχειρείται η υποβάθμιση του κλάδου μας και όχι η αναβάθμιση που μας υποσχεθήκατε.
Κύριε Γενικέ,
Θα σταθούμε σε 2-3 σημεία για να καταδείξουμε την συνέχιση των προβλημάτων που τελικά δεν λύνονται με τις προτάσεις του σ/ν.
Δεν νοείτε οι ΠΠΥ να αναλαμβάνουν κύρια καθήκοντα μόνο κατ’ εξαίρεσην κ. Γενικέ, είμαστε εκπαιδευμένοι πυροσβέστες και μπορούμε να ενταχθούμε και στο καθηκοντολόγιο αλλά και στα ωράρια, κάτι που μας είχατε υποσχεθεί.
Επίσης όσον αφορά τα συμβούλια μεταθέσεων, είναι αδιανόητο να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Τέλος, στο άρθρο 92 παρ. 1β προτείνεται η επαγγελματική μας εξόντωση σα Πυρ/στες, αφού προβλέπετε με ένα Π.Δ. να γινόμαστε δασεργάτες ή κάτι άλλο που θα αποφασίζει ο εκάστοτε Υπουργός.
Κύριε Γενικέ, είμαστε Πυροσβέστες γιατί αυτό εκπαιδευτήκαμε να εξασκούμε και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτούμε ότι θα εξασκούμε στο μέλλον .
Είμαστε μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ και θα στηρίξουμε τις αποφάσεις της για να αποσυρθούν οι επίμαχες προτάσεις- άρθρα που μας υποβαθμίσουν ενώ αντιθέτως θα στηρίξουμε κάθε αλλαγή –τροποποίηση άρθρων που θα αναβαθμίσει το Π.Σ. και θα δώσει και σε όλους τους Π.Π.Υ τη δυνατότητα να εξασκήσουν το λειτούργημα που ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ευελπιστούμε στην απόσυρση ή αντικατάσταση των επίμαχων άρθρων.
Με τιμή
Για το ΔΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ.                                      ΚΑΖΟΛΕΑ ΝΙΚ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤ. ΠΟΛ. κ ΝΙΚ. ΔΕΝΔΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΡΑ ΠΥΡΓΟΣ Δ/ΝΣΗ : ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 99 (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΥΡΓΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ 21/11/2013
ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά
ΑΡ.ΠΡΩΤ : 17/2013
ΚΟΙΝ: 1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
2. Αρχηγό Π.ΣΑντιστράτηγο
κ. Βασίλη Παπαγεωργίου
Θέμα: ‘Προτάσεις του Σωματείου μας για την ομογενοποίηση του προσωπικού του ΠΣ
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας, που αφορούντην αναδιάρθρωση του Π.Σ
Θεωρούμε ότι καμία αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν καταφέρουμε προηγουμένως να ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ., τους Π.Π.Υ με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
1. Καθηκοντολόγιο των Π.Π.Υ, ΟΜΟΙΟ με αυτό των πυροσβεστών.
2. Για το Χρόνο εργασίας κ τις άδειες ΟΜΟΙΑ εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τους πυροσβέστες.
3. Ένταξη των Π.Π.Υ ΠΛΗΡΩΣ στον Κ.Ε.Υ.Π.Σ.
4. Ένταξη των Π.Π.Υ στον Κανονισμό Μεταθέσεων του μονίμου πυροσβεστικού προσωπικού.
5. Στη σύνθεση του Συμβουλίου Μεταθέσεων και του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού, να συμμετέχει κι από ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ, όπως και οι ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ.
6. Αντικατάσταση των διατάξεων του ίδιου νόμου (Ν.3938), για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων των οποίων η πρόσληψη έγινε, αφότου
είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους, αλλά όπως έγινε και με τους δημοτικούς αστυνομικούς το 45ο έτος της ηλικίας τους σε συνδυασμό με τα χρόνια προυπηρεσίαςστο Π.Σ,και όπου αλλούεχουνετσιοστε να τους δίνουν το δικαίωμα, θεμελίωσης σύνταξης.
7. Να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης και στους συναδέλφους που θα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο στο
τέλος της 5ετίας, κι όχι μόνο σ' αυτούς που ήταν εξ' αρχής κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.
8.Να ανανεώνεται η 5 ετης σύμβαση ,μέχρι να φτάσουν στο όριο συνταξιοδότησης, όσων δεν πληρούν τις προυποθέσεις για μονιμότητα.
9. Να καλύπτονται τα κενά του Π.Σ. από την λίστα επιλαχόντων.
10. να αναγνωριστούν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας
των Π.Π.Υ και όχι μόνο έως (7) όπως ορίζεται.
Πιστεύουμε πως οι προτάσεις μας οδηγούν στην ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ, καιδεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Υ.Γ
Εσείς είστε οι αρμόδιοι ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές στο σύνολο τους και μ' αυτό τον τρόπο να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των Π.Π.Υ
Με τιμή ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ                              ΜΠΟΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μη υλοποίηση δικαστικής απόφασης που αφορά συναδέλφους συμβασιούχους πυροσβέστες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
ΑΠ.: 302 Μέγαρα: 25-11- 2013
ΠΡΟΣ:
Αρχηγό Πυροσβεστικού
Σώματος
κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
Κατ’ αρχάς θέλουμε να σας συγχαρούμε για την επιλογή σας στη θέση του Αρχηγού του Π.Σ. και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Με το παρόν έγγραφό μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι βάσει της υπ’ αρ. 1023/2013 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το Π.Σ. υποχρεούται να αποδέχεται τις υπηρεσίες έξι συναδέλφων μας υπό το καθεστώς εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με τις αντίστοιχες ειδικότητες και αποδοχές. Η απόφαση μάλιστα έχει κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή. Τούτο σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα έπρεπε ήδη εδώ και ενάμισι μήνα να απασχολεί τους συναδέλφους μας. Κάτι τέτοιο, όμως, παρανόμως δεν έχει υλοποιηθεί έως και σήμερα.
Πέραν της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι συνάδελφοί μας, ειδικότερα δε σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας όπως η σημερινή, το Πυροσβεστικό Σώμα παρανομεί καθώς δεν συμμορφώνεται σε δικαστική απόφαση (άρθρο 232 Α Ποινικού Κώδικα), ενώ για κάθε ημέρα άρνησης υφίσταται υποχρέωση καταβολής από την πλευρά του Π.Σ. ποινικής ρήτρας ύψους 100 €.
Εν όψει των ανωτέρω, ζητούμε όπως αντιμετωπίσετε με τη δέουσα σοβαρότητα το κρίσιμο αυτό ζήτημα.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Νεο Εκτακτο Δελτιο Επιδεινωσης Καιρου

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΑΡΙΘΜΟ Α.Α. 27/2013 Ε.Δ.Ε.Κ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-11-2013) ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (26-11-13):

Α) ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ KAI ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ).

Β) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (25-11-2013) ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΜΕ 700 ΜΕΤΡΑ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ροδος : 3 Νεκροι ενας Αγνοουμενος - Μεγαλες Καταστροφες


 
Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 50χρονου εκπαιδευτικού -
Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στο νησί.

Παρασκευή, 22η Νοεμβρίου 2013, ημέρα σταθμός στην ιστορία της Ρόδου με μια αναμενόμενη κακοκαιρία να μετράει τρεις νεκρούς, έναν αγνοούμενο που δυστυχώς η ελπίδα να βρεθεί ζωντανός έχει σβήσει, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια και 150 οχήματα, κατολισθήσεις και σπασμένους δρόμους και γέφυρες, γράφει το rodos report.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

H λίστα των απολύσεων - Από πού θα φύγουν υπάλληλοι το 2014



H λίστα των απολύσεων - Από πού θα φύγουν υπάλληλοι το 2014
Στο φουλ βάζει τις μηχανές του υπουργείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επιτευχθεί ο στόχος των απολύσεων που έχει συμφωνηθεί στο Μνημόνιο μετά τη σιωπηρή παράταση που διασφάλισε από την τρόικα για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Βάσει των συμφωνηθέντων, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 ως το τέλος του 2014.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη υποδείξει σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά τους φορείς που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε πέντε υπουργεία (Υποδομών, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης) έχουν υποδειχθεί φορείς που απασχολούν συνολικά περίπου 19.000 υπαλλήλους και που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με 2.000 υπαλλήλους λιγότερους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη προτείνει στα υπουργεία περικοπή προσωπικού που σε ορισμένους τομείς θα φθάσει ως και το 10%.

Ποιοι είναι στη λίστα

Μόνο στο υπουργείο Υποδομών έχουν υποδειχθεί 12 ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες απασχολούν σήμερα 12.708 υπαλλήλους. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες με προσωπικό 5.866 ατόμων και μετά οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ με 2.474 υπαλλήλους ο ΟΣΕ με 1.689 υπαλλήλους.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού του στην ΕΑΒ, στην ΕΛΒΟ, στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου και στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να μειώσει το προσωπικό στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και στον ΕΛΓΑ.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε επτά ανώνυμες εταιρείες, εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι η ΜΟΔ ΑΕ και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, τέλος, περικοπές προσωπικού ζητούνται στο Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και στον ΛΑΓΗΕ.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Τι αλλάζει στις συντάξεις.


Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).


Δειτε ολο το αρθρο: ΕΔΩ

2 Σεισμοι στην Κρητη Ξημερωματα Κυριακης

Δύο σεισμοι νότια και δυτικά του νησιού, με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,9 της Κλίμακας Ρίχτερ. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε νοτιοδυτικά των Χανίων, με εστιακό βάθος τα 55 χιλιόμετρα, και ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.



Επισης στο Μετωπο των Φυσικων καταστροφων ακαρπες παραμενουν οι ερευνες για τους αγνοουμενους στην ροδο και πολλα τα προβληματα απο την κακοκαιρια σε αττικη και αλλες περιοχες.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ



ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (23/11/13) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Α) ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ (23-11-13) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Β) ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (24-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, THN ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΜΕΤΡΑ). ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. Γ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ:
1. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
2. ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ), ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ (ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ).
3. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΜΕ 700 ΜΕΤΡΑ).

Δ) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (26-11-13) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΒΟΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ




Σαν ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε αναβολή για το Δικαστήριο που θα γινόταν την
Δευτέρα 25/11/2013 που αφορούσε την υπόθεση μονιμοποίησης τον 8 συναδέλφων μας .

Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα δοθεί


δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ
Ο ΟΑΕΔ κάθε χρόνο παρέχει στους επιδοτούμενους άνεργους Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας εάν έχουν πάρει επίδομα ανεργίας απο 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2013 και κατ’ αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης…
Έτσι και φέτος θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για το 2013 από τον ΟΑΕΔ. Το Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί από 18 έως 23 Δεκεμβρίου από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.
Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Την ακριβή ημερομηνία καταβολής του δώρου θα την δημοσιεύσουμε όταν υπάρξει ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ.

Ροδος: στους 2 ανεβηκε ο αριθμος των Νεκρων.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Εικόνες καταστροφής καταγράφονται στη Ρόδο το ξημέρωμα του Σαββάτου έπειτα από την φοβερή θεομηνία που έπληξε το το νησί και οδήγησε σε πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και αγνοείται ένας τρίτος.

Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ από σήμερα το πρωί αναμένεται στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αλλά και ένα Super Puma για να συνδράμουν στις έρευνες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 108 ΜΕΓΑΡΑ: 22 / 11 /2013
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Θέμα: Ευχές για την ανάληψη των νέων καθηκόντων ως Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
Στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιεί το σωματείο έγινε συνάντηση με τον νέο Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Δημοσθένη Καβέτσο και του εκφράσαμε τα της ευχές για την ανάληψη τον νέον καθηκόντων του και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.
Μας είπε ότι η πόρτα του θα είναι ανοιχτή

όποτε θελήσουμε να τον συναντήσουμε και θα είναι
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΔΟΣ

Θρίλερ με μια νεκρή και δύο αγνοούμενους στη Ρόδο.

Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τος δύο εκπαιδευτικούς.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντληση υδάτων ενώ συνολικά στο νησί επιχειρούν 11 συνεργεία με 27 πυροσβέστες. Ήδη οι πυροσβέστες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων.

Ρόδος: Δύο αγνοούμενοι απο την κακοκαιρια


Mετά από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Δημάρχου Ρόδου οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Πρωτοφανής είναι η θεομηνία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί της Ρόδου με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες.

Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας είναι να αγνοούνται δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 50χρονο και μια 30χρονη που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά όταν επιχείρησαν να διασχίσουν γέφυρα στην Κρεμαστή.

Μαζί τους, σύμφωνα με το rodiaki.gr, ήταν και ένας 30χρονος, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει.




Και οι τρεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι εκπαιδευτικοί από το ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των δύο εκπαιδευτικών. Στις έρευνες εκτός από πυροσβέστες συμμετέχουν αστυνομικοί, εθελοντές και λιμενικοί καθώς εκφράζονται φόβοι μήπως οι δύο αγνοούμενοι έχουν καταλήξει στη θάλασσα. Για τις ανάγκες της επιχείρησης έρευνας θα μεταβεί το Σάββατο το πρωί ομάδα της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma.



Ερωτηση Βουλευτη για τους Επιλαχοντες Συναδελφους



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 107 ΜΕΓΑΡΑ: 21 / 11 /2013
ΠΡΟΣ: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου

Θέμα: Ευχές για την ανάληψη των νέων καθηκόντων ως Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
Το ΔΣ και τα μέλη μας, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο, πράγματι δύσκολο, έργο σας υπό τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και ολόκληρη η χώρα. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να καθοριστεί συνάντηση με
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων του Π.Σ.

Κατόπιν συνεδρίασης του Πρωτοβάθμιου Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων, υπό την Προεδρία τουΑρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου, για την κάλυψη της κενής οργανικής θέσης του Υπαρχηγού, επελέγη ο Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος.

Το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε, επίσης, προακτέους:

α) στο βαθμό του Αντιστράτηγου ΠΣ , τον Υποστράτηγο ΠΣ Χαράλαμπο Αφάλη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. 

β) στο βαθμό του Υποστρατήγου ΠΣ, τον Αρχιπύραρχο Στέφανο Σπανέα.

Απο :http://ppy-2012-ellados.blogspot.gr

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Ερωτηση Βουλευτη για τον Διαγωνισμο μας, τα (Ι) ! ,και τους 225





ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ Γεννα η Ημερομηνια της Ερωτησης για αλλη μια φορα 10+ μερες πριν το Δικαστηριο..

Ερωτηματα: Ποιος ο λογος της ερωτησης αυτης μερες πριν το Δικαστηριο ? Ποιο σκοπο εξυπηρετει ?

Ποιοι "ενημερωσαν" τον βουλευτη και πως ? Του ειπαν αραγε για τις αποφασεις του Συμβουλειου της Επικρατειας ? Για τους νομους του Στρατου των Επανεξετασεων ?
Γιατι τοση Δυσπιστια ως προς το Δικαστηριο ? Δεν ειναι σιγουροι οτι θα κερδισουν ?
Απο ΠΟΤΕ γνωμοδοτικο ΟΡΓΑΝΟ μπορει να ΔΙΩΞΕΙ κοσμο και συνιστα ΑΠΟΦΑΣΗ ?
Ο Υπουργος γιατι ΔΕΝ την υπεγραψε και προχωρησε στις προσληψεις επιλαχοντων που ειχαν "μπλοκαρει" για ενα χρονο με τα Δικογραφα ?
Απο την ωρα που ΔΕΝ υπεγραφη ειναι εσωτερικο εγγραφο και δεν Υφισταται ?
Χιλιαδες Στρατιωτες εαν υπογραφοταν αυτο δεν θα ηταν πια εφεδροι  δεν θα ειχε καμια ισχυ η θητεια τους και θα επρεπε να τη ξανακανουν.Αλλα ο ΝΟΜΟΣ προεβλεψε τις επανεξετασεις Ι ωστε να ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ. Γιατι αλλιως οποιος παθαινε κατι δεν θα τον επανεφεραν θα τον αφηναν για παντα "ΑΣΘΕΝΗ & ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΝΑΡΩΣΗΣ"
Μπορει οποιος ειναι 56 χρονων να μην μπορει να γινει Νεοτερος.
Μπορει οποιος πηγε δημοτικο μετα το 80 και δεν ειχε Γυμνασιο να μην μπορει να το βγαλει.
ΑΛΛΑ η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Οσο για τις Δηλωσεις οι κατω των 45 ετων υπεγραψαν την Δηλωση οτι ειναι Ι1.
Διοτι το ειχαν Διορθωσει..Οπως και αλλοι πριν απο αυτους και χιλιαδες μετα απο αυτους.Αν συνομωτουν επιτροπες - Δικαστηρια - Νομοι - Συνταγματα - Στρατολογια Υπερ των Ι1 , τοτε καποιοι θελουν Ψυχιατρο..

Αλλα δεν πειραζει ας δημιουργησουμε "βαβουρα" και οτι γινει

Ας μην διατεινεστε λοιπον οτι νοιαζεστε για τους επιλαχοντες απο την στιγμη που απαιτειτε απομακρυνση χιλιαδων συναδελφων σας Επιτυχοντων και Επιλαχοντων με αποκλεισμο και χωρις να πιαστουν η αλλαγη Σωματικης Ικανοτητας - τα νυχτερινα δευτερης ευκαιριας - τα διπλωματα . να μην πιαστουν οι κοποι τους να μπουν στο Π.Σ για να μπειτε εσεις.
Αρκετα με την υποκρισια και την προπαγανδα..

Ηταν - Ειναι - και θα Παραμεινει ενα Θεμα Υγειας που απο την ΩΡΑ που διορθωθηκε εχει τελειωσει. 
Θα το δειτε στο δικαστηριο..

Αλλα αντι να ρωτουμε γιατι δεν πηραν και 200 απο τους δικους μας επιλαχοντες κοιταμε να  προσπαθουμε να δημιουργησουμε "κλιμα" και να μην ειμαστε ενωμενοι..

Προώθηση της επιστολής της ΠΟΠΥΣΥΠ στο κοινοβούλιο από τον Βουλευτή κ Αυγενάκη


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ειδικότερα, για αύριο Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Αττική από το απόγευμα. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σταδιακά θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη.

Αναλυτικα

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ( ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11/13) ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.

Α) ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (21-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (22-11-13).

Γ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (22-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα ο δήμος Καλαμάτας, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, μετά από αίτημα του δήμου και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Θουρίας, Καλαμάτας και οι τοπικές κοινότητες Σπερχογείας, Μικρομάνης, Ασπροχώματος και Άρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ο επιθεωρητής νότιας Ελλάδας αναλαμβάνει καθήκοντα υπαρχηγού της πυροσβεστικής



Υπογράφηκαν πριν από λίγη ώρα τα Π.Δ. της αποστρατείας του πρώην αρχηγού του Π.Σ. Σωτήρη Γεωργακόπουλου καθώς επίσης, κι εκείνο για την ανάληψη των καθηκόντων του αρχηγού από τον αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, σε λίγη ώρα συνεδριάζει το ανώτατο συμβούλιο για την επιλογή του νέου υπαρχηγού. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θεωρείται ως δεδομένο ότι τη θέση καταλαμβάνει ο επιθεωρητής νότιας Ελλάδας Δημοσθένης Καβέτσος, ενώ επισης, στη χηρεύουσα θέση του επιθεωρητή, αναμένεται να τοποθετηθεί ο επιτελάρχης Χαράλαμπος Αρφάλης, ο οποίος θα προαχθεί στο βαθμό του αντιστρατήγου.
Ακολουθεί το βιογραφικό σημείωμα του νέου υπαρχηγού...
Ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος του Χρήστου, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1961 στον Άσσο Κορινθίας.
Το 1985 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Πυροσβέστης και το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους τοποθετήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω, όπου και υπηρέτησε έως τον Ιούνιο του 1992. Στη συνέχεια μετατέθηκε στην 1η Ε.Μ.Α.Κ.
Στις 10 Φεβρουαρίου 1993, κατά τη διάρκεια διάσωσης και κατάσβεσης πυρκαγιάς στη χαρτοβιομηχανία “SOFTEX”, καταπλακώθηκε μετά από ολοκληρωτική κατάρρευση του κτιρίου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις σε Αθήνα και Λονδίνο για την αποκατάσταση της υγείας του και μετά από δεκαοκτώ μήνες αναρρωτικής άδειας επέστρεψε στην Υπηρεσία του.
Τον Ιούλιο του 1998 μετατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κορίνθου και το Απρίλιο του 2007 στο 199 ΣΕΚΥΠΣ, ως Αξιωματικός επιχειρήσεων.
Τον Ιανουάριο του 2008 μετατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου ως Διοικητής.
Τον Ιανουάριο του 2010 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και του ανατέθηκε η Διοίκηση των Π.Υ. Δυτικής Αττικής.
Το 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τον Ιανουάριο του 2012 ορίστηκε Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Στις 16 Νοεμβρίου 2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος.
Έχει διατελέσει καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει λάβει μέρος στην κατάσβεση μεγάλων αστικών πυρκαγιών (ΕΛ.ΔΑ., ΠΕΤΡΟΛΑ, Χ.Υ.Μ.Α., τάνκερ “ANAFI” κ.ά.) σε κατάσβεση δασικών πυρκαγιών ανά την επικράτεια και σε μεγάλης έκτασης συμβάντα φυσικών καταστροφών, όπως σεισμοί, πλημμύρες κ.ά.
Η Υπηρεσία για αυτή του την προσφορά τον προήγαγε για Ανδραγαθία και του απένειμε δύο (2) φορές (έτη 1993, 1995) το Πυροσβεστικό Αριστείο Ανδραγαθίας, Εύφημη Μνεία τέσσερις (4) φορές (έτη 1995, 1997, 1997, 2005), Υλική Αμοιβή ίση με τρεις (3) μηνιαίους βασικούς μισθούς, Υλική Αμοιβή ίση με δύο (2) μηνιαίους βασικούς μισθούς, Υλική Αμοιβή εκατό (100) ευρώ, Υλική Αμοιβή πέντε (5) χιλιάδων δραχμών και επίσης του απένειμε το Χρυσό Σταυρό της Τιμής και τον Ταξιάρχη του Φοίνικα.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Δικητόλια και έχουν δύο γιους.
πηγη : www.bloko.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Αριθμ. Πρωτ.: 290 Μέγαρα: 19/11/2013
Αξιότιμε κύριε Παπαγεωργίου Βασίλη
Τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας σας.
Καλή Δύναμη.

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 105 ΜΕΓΑΡΑ: 19 / 11 /2013
Αξιότιμε κύριε Παπαγεωργίου Βασίλη
Σπεύδουμε να σας εκφράσουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια, για την απώλεια της πολυαγαπημένης σας μητέρας.
Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας και ευχόμαστε ειλικρινά ο Θεός να της χαρίζει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δίνει σε εσάς και την οικογένεια σας υγεία για να διατηρείτε ζωντανή την μνήμη της.

Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                                  -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ωράριο εργασίας Συμβασιουχων Πυροσβεστων για το μήνα Νοέμβριο


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Νεος Αρχηγος ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

O Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ. Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά.
Το 2009 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή Π.Υ. Δυτικής Αττικής, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.
Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.
Το Νοέμβριο του 2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού του Π.Σ.
Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ». Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.


Πληροφοριες κειμενου απο : fireservice.gr

Ευχομαστε Καλη Επιτυχια στα νεα του Καθηκοντα..!

Μετά τη Σαρδηνία, ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έρχεται στην Ελλάδα «εξασθενημένος»

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 105 - ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013/1530 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 19-11-13/09 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 990 ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 992 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ
20/03. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/22 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΜΕΛΙΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/22 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και θυελλώδεις ανέμους περιμένουμε από το βράδυ της Τρίτης καθώς ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα», που άφησε πίσω του 18 νεκρούς στη Σαρδηνία, αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα μας, αλλά αρκετά εξασθενημένος.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το απόγευμα περιμένουμε βροχές στα δυτικά και καταιγίδες στο Ιόνιο, όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 7 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Κυκλάδες και στην Κρήτη,νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί και θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Δειτε ολο το αρθρο ΕΔΩ.

Τα Πρωτα Αρθρα Σχετικα με την Αλλαγη Ηγεσιας στο Π.Σ

Κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αναλαμβάνει αιφνιδιαστικά ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος, Βασίλης Παπαγεωργίου.
Η αντικατάσταση του αποχωρήσαντος, Σωτήρη Γεωργακόπουλου, από τον κ. Παπαγεωργίου πραγματοποιείται με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Υ.Γ
Εχουμε εξελιξεις στην ηγεσια του Π.Σ.
Οταν θα υπαρξει επισημη πληροφορηση θα αναρτηθει.