Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ



Tα κριτήρια αξιολόγησης για την παραμονή στο Δημόσιο


Για αδικαιολόγητη χαλάρωση στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο τα προηγούμενα χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Υπήρχε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο. Θα τολμούσα να πω ότι υπήρχε μία ομερτά στο δημόσιο η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές οι οποίες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Είχαμε περιστατικά δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ποινικά, ήταν στη φυλακή, κι εξακολουθούσαν να πληρώνονται επειδή η πειθαρχική διαδικασία στο δημόσιο δεν είχε κινηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε:«Εμείς λέμε κάτι απολύτως σαφές. Εχουμε μια στρατηγική πάρα πολύ ξεκάθαρη η οποία επιταχύνει τη διαδικασία πειθαρχικής αξιολόγησης στο δημόσιο. Τα πειθαρχικά εκδικάζονται πολύ γρηγορότερα απ’ ότι εκδικάζονταν, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αδικαιολογήτως απόντων με ελέγχους οι οποίοι γίνονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη παρουσιαστεί στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι καλούνται στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα και έχουμε ήδη ζητήσει την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, πλαστά δικαιολογητικά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι την Παρασκευή (02/08) αναμένεται να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα αφορά στην κατάρτιση των κριτηρίων και στη μοριοδότηση όσων υπαλλήλων μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας: «Τα κριτήρια προκειμένου να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι οι οποίοι θα μπουν στην κινητικότητα, αλλά και στη συνέχεια οι υπάλληλοι οι οποίοι θα επανατοποθετηθούν, είναι σχετικά παρεμφερή η διαδικασία της μοριοδότησης, είναι μία διαδικασία η οποία έχει γίνει σε απόλυτη συνεννόηση το ΑΣΕΠ και μοριοδοτεί την εργασιακή εμπειρία, τα προσόντα, την απόδοση των υπαλλήλων, αλλά και τον τρόπο εισαγωγής τους στο δημόσιο».

Οσον αφορά στην συνεργασία του με τα υπόλοιπα υπουργεία ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τα υπουργεία συνεργάζονται υπό την προϋπόθεση ότι θα τους τεθούν συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», ενώ στην ερώτηση: “ Δεν έχετε παράπονο από κάποιον συνάδερφό σας που σφυρίζει αδιάφορα για τη διαδικασία;” Απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν έχω επισημάνει κάτι τέτοιο. Σας διαβεβαιώνω ότι αν το επισημάνω στην πορεία είναι χρέος μου την όποια καθυστέρηση να την επισημάνω πρώτα απ’ όλα στον καθ΄ύλην αρμόδιο που είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος εποπτεύει αυτή τη διαδικασία».
Αναλυτικά για τα κριτήρια μοριοδότησης στο Δημόσιο

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στην οποία -εκτός των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας- για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο, θα μοριοδοτούνται οι παρακάτω κατηγορίες:

- Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό με μόρια και σειρά προτεραιότητας που είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ.

- Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

- Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό, όπου στην επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ.

- Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης, θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994 που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ.

- Τα πειθαρχικά αδικήματα καθώς και οι απουσίες επί μακρό χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν αρνητική μοριοδότηση στην τελική βαθμολογία του υπαλλήλου.
ΑΣΕΠ, ΕΣΔΔΑ και πτυχία

Ειδικότερα, υψηλή θα είναι η… βαθμολογία για τους εισερχόμενους στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και κατόχους πτυχίων. Έτσι, για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα συνυπολογίζονται: ο βαθμός πτυχίου, ο βαθμός δεύτερου πτυχίου καθώς και ο μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος σπουδών, εάν ο υπάλληλος είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή του υπαλλήλου σε επιμορφωτικά σεμινάρια και το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας καθώς και ο βαθμός αξιολόγησης που έχει λάβει τα προηγούμενα έτη.

Υπάλληλοι ΔΕ και εισελθέντες στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα υπάρχουσες πληροφορίες, χαμηλή μοριοδότηση θα έχουν:

α) Υπάλληλοι που έχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

β) Όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ μετά το 1994.

γ) Οι εργαζόμενοι που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ «Παυλόπουλου».

δ) Οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς γραπτές εξετάσεις.

Μικρότερη βαρύτητα θα έχουν τα έτη προϋπηρεσίας, ενώ θα συνυπολογίζεται και η οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου.

Στους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα «βαθμολογούνται» το απολυτήριο λυκείου, η γνώση ξένης γλώσσας και η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, για την οποία θα πρέπει να υπάρχει αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και κατόπιν η προϋπηρεσία και τα κοινωνικά κριτήρια.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

. . . .


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, νότια Εύβοια, Κέρκυρα, Αργολίδα, Κορινθία, Χαλκιδική


Κανονικά στις 9 ή 10 Αυγούστου η μισθοδοσία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΟΔΗΓΩΝ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ
Εργατικό Κέντρο Χίου
Μαρτύρων 2, 82 100
Τηλ. 22710 23550 – φαξ.22710 23175
                                                                                    
      Αρ.Πρωτ.: 43                                                                       ΧΙΟΣ,   30/07/2013

ΠΡΟΣ:
  • Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια
  • τ. Υπουργό κ. Μουσουρούλη
  • Βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλο
  • Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές Χίου,
 είμαστε κι εμείς όπως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι από το πολιτικό κατεστημένο που έφερε την χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Όμως επειδή ξέρουμε πολύ καλά πόσο έχετε σταθεί στο πλευρό μας όσες φορές σας το ζητήσαμε σας στέλνουμε αυτή την επιστολή περιμένοντας για άλλη μια φορά να μας αποδείξετε ότι αποτελείτε εξαίρεση σε αυτό το σάπιο κατεστημένο.
Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε η φήμη για διαθεσιμότητα δασοπυροσβεστών που διαψεύστηκε, αλλά επειδή ξέρουμε πολύ καλά εδώ και 3 χρόνια πως λειτουργεί το σύστημα, δηλαδή παρουσιάζεται μια πληροφορία από τα διάφορα “golden boys” των ΜΜΕ, μετά ακλουθεί επίσημη διάψευση από πλευράς κυβέρνησης, όπως πχ έγινε με την ΕΡΤ, τους καθηγητές, όπως έγινε με τις δηλώσεις ότι δεν θα υπήρχαν μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ και χιλιάδες άλλα παραδείγματα. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε επισήμως ποια θα είναι η θέση σας στο δικό μας θέμα, σε περίπτωση δηλαδή που οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες τεθούν υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
 Γνωρίζετε πολύ καλά τους αγώνες μας και τις μάχες που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πούμε για τους χιλιοειπωμένους μας νεκρούς ας τους αφήσουμε επιτέλους να αναπαυτούν οι ψυχές τους. Δίνουμε μάχη 11 χρόνια για τα δίκαια αιτήματα μας. Επιτέλους πριν 2 χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία από μας δικαιώθηκε και περιμένουμε και την τελική δικαίωση και για τους υπόλοιπους συνάδελφους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι δεν μας αγάπησαν και δεν θα μας αγαπήσουν ποτέ, δικό τους θέμα. Ξέρουμε καλά ότι κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι επιτύχαμε. Ξέρουμε καλά ότι σε κάποιους βρωμάμε και τους βρωμίσαμε ακόμα περισσότερο επειδή είμαστε η μοναδική προκήρυξη που όλοι μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια και δεν μπόρεσαν να βάλουν κάποιοι τους δικούς τους από τα παράθυρα όπως έκαναν τόσα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων κι αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΡΔΑΣ                                                                                              ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΡΑΤΖΗΣ

Μετωπα Σημερα


Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοδέλες στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας & σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβιζες του Δ. Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων Κορινθίας.

Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σχέδια για κινητικότητα στο ΠΣ



Από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
29-07-2013
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, κ. Μητσοτάκη, δεύτερο κύμα «κινητικότητας» στο Δημόσιο ετοιμάζεται κατά τα τέλη Σεπτέμβρη σε όλα τα Υπουργεία.
Έντονα «ακούγεται» και γράφεται στον ηλεκτρονικό τύπο τελευταία και η κινητικότητα – απολύσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, με πρώτα θύματα τους πενταετούς υποχρέωσης και εποχικούς πυροσβέστες.
Μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, με φωτιές σε πολλά μέρη της χώρας και το Πυροσβεστικό Σώμα να δίνει με αυτοθυσία μάχη, χωρίς μέσα, εξοπλισμό και με μειωμένες αποδοχές, στα όρια της φυσικής εξόντωσης, λόγω ελλείψεων και σε προσωπικό, αλλά και λόγω της τριχοτόμησής του, οδηγούνται στην ανεργία εργαζόμενοι, εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών και υποχρεώσεων της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας σαν αριθμούς και μόνο, υλοποιώντας πολιτικές αδιέξοδες και συγχρόνως καταστροφικές.
Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αναγνώρισε την κατάσταση και τα σοβαρά προβλήματα στο Π.Σ., κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις 23-05-2013, δεν έχουν γίνει βήματα ενίσχυσης του Σώματος σε υλικά μέσα και εξοπλισμό, ενώ δεν έχουν αρθεί οι δυσλειτουργίες του λόγω και της τριχοτόμησης.
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει άμεση ανάγκη από υλικά και μέσα, καθώς εξακολουθεί να «ζητιανεύει» ελαστικά από διάφορους χορηγούς.
Επειδή
  • Οι εργαζόμενοι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και οι εποχικοί είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί και εκτελούν το καθήκον τους μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
  • Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας είναι σε διαρκή κίνδυνο λόγω έλλειψης πολιτικών ΠΡΟΛΗΨΗΣ (λόγω μνημονιακών περικοπών) και τα δάση μας, χωρίς διαχειριστικά σχέδια, είναι ουσιαστικά ανοχύρωτα.
  • Οι συνέπειες των πυρκαγιών και ο περιορισμός του δασικού μας πλούτου υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και καταστρέφουν το περιβάλλον, ενώ η επελαύνουσα κλιματική αλλαγή ενισχύεται.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  • Υπάρχει σχεδιασμός από την πλευρά του Υπουργείου για απολύσεις μέσω «κινητικότητας», στους πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες;
  • Θα προχωρήσει η ομογενοποίηση του Προσωπικού με ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.) στον Φορέα με ταυτόχρονη κατάργηση της τριχοτόμησης του Π.Σ;
  • Είναι τελικά σκοπός σας η ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων του ΠΣ αφού και με την επιδιωκόμενη συρρίκνωση του προσωπικού το Π.Σ. δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντα αυτά;
  • Θα ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μέσα, εξοπλισμό, υλικά ώστε να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στο δύσκολο έργο της;
  • Θα εφοδιασθεί το Π.Σ. με νέα ελαστικά για τα οχήματα, θα προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός που εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Χαρά Καφαντάρη
Δημήτρης Τσουκαλάς
Μαρία Διακάκη
Στάθης Παναγούλης

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Απο μπάρμπεκιου ξεκίνησε η φωτιά στη Ρόδο


Στρατιωτικός, κάτοικος του χωριού Ίστριο, προσπάθησε να ψήσει στην αυλή του σπιτιού του - Η φωτιά ξέφυγε από το έλεγχό του και έκαψε περί τα 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Ένας στρατιωτικός, κάτοικος του χωριού Ίστριο της Ρόδου, προκάλεσε σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών τη μεγάλη φωτιά στο νησί από το μπάρμπεκιου που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.

Ο 40χρονος συνελήφθη από την Πυροσβεστική υπηρεσία 40χρονος, καθώς κατηγορείται για την πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας κάψει περίπου 40.000 στρέμματα.

Ο 40χρονος κρατείται και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

πηγη: protothema.gr

. . .

Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τη Ρόδο. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 
τις Δημοτικές Ενότητες Νότιας Ρόδου και Λίνδου.Εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές, πεζοπόρα τμήματα και στρατιώτες δίνουν μάχη με τις φλόγες που κινούνται προς τα βόρεια του νησιού – Περισσότερα από 50.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. 

Δύσκολη η νύχτα και στην Κρήτη όπου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΗΜΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ 1000 ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ



H κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, και ειδικά η δεύτερη φάση της που οδηγεί άλλους 12.500 στη διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με το πιο σκληρό δίλημμα της διαδρομής της που μπορεί κάλλιστα να περιγραφεί με τη φράση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Aπό τη μία πλευρά είναι φανερό ότι οι αντοχές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εξαντλούνται, ενώ οι υπουργοί, παρά τις πρωθυπουργικές οδηγίες, δεν ανοίγουν ούτε τη συζήτηση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας.
Aπό την άλλη υπάρχει η πίεση των δανειστών. Mάλιστα, πληροφορίες της «HτΣ», αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είπε στη συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων ότι «η τρόικα είναι απολύτως ανελαστική» και αυτό συμβαίνει παρά τα επιτεύγματα στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις.
Mέσα σε αυτό τον κλοιό οι άνθρωποι του Mαξίμου αλλά και ορισμένοι υπουργοί έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Oι οπαδοί της «ηρωικής επίθεσης» που προτείνουν εκλογές το φθινόπωρο με λίστα που δεν θα περιλαμβάνει διαφωνούντες και αντάρτες και οι θιασώτες της «αγοράς χρόνου» που προτείνουν ταυτόχρονες εθνικές κάλπες με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές τον Mάιο του 2014.
Εκλογική τρικυμία φέρνει το δεύτερο κύμα κινητικότητας
Tο νέο στοιχείο δεν είναι πως κανένας δεν στοιχηματίζει για την τετραετία, αλλά πως κανένας δεν βλέπει τον βίο της κυβέρνησης πέρα από τη λήξη της ελληνικής προεδρίας τον Iούνιο του 2014. Kαταλύτη για τις εξελίξεις αποτελεί το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία, αλλά και η πορεία διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
«O σχεδιασμός των υπουργείων πρέπει να υλοποιηθεί με απόλυτη ακρίβεια», διαμηνύει το Mαξίμου, αλλά η πορεία προς την ανεύρεση άλλων 12.500 υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα εκτός από τις 5.500 που πρέπει να περάσουν επίσης στην κινητικότητα ως τον Σεπτέμβριο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα η πρόταση του Nίκου Δένδια να περάσουν στην κινητικότητα 1.000 επί θητεία δασοπυροσβέστες αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τον Eυάγγελο Bενιζέλο, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για κλάδο με ισχυρά κοινωνικά ερείσματα. Tο υπουργείο Aμυνας καλείται να συνεισφέρει στο πρώτο κύμα της κινητικότητας 400 υπαλλήλους από το πολιτικό προσωπικό, πέρα από την περικοπή των θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από την εκκαθάριση εν λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας, το σχέδιο της οποίας θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Aυγούστου. Ωστόσο, οι γνωρίζοντες συνομολογούν ότι δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αφού EAB, EΛBO και ΛAPKO, που μπαίνουν στην ίδια κατηγορία, έχουν διαφορετικό αντικείμενο παραγωγής.
Εκλογική τρικυμία φέρνει το δεύτερο κύμα κινητικότητας
Το υπουργείο Παιδείας
Προβλήματα υπάρχουν και με τη συνεισφορά του υπουργείου Παιδείας που προγραμματίζει 1.000 διοικητικούς υπαλλήλους από AEI και TEI, που πρέπει, όμως, να προκύψουν από την αυτο-αξιολόγηση των ιδρυμάτων, που είναι αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα Oκτωβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία.
Tα παραδείγματα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που θα διαμορφωθεί από την 1η Oκτωβρίου όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας. Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση θα κληθεί να νομοθετήσει για τους 12.500 υπαλλήλους και εκεί τοποθετείται και το «crash test». «Yπάρχουν ορισμένοι βουλευτές που δεν μπορούν να ψηφίσουν άλλα μέτρα, ακόμη και αν πρόκειται για προαπαιτούμενα...», έλεγε χαρακτηριστικά χθες κορυφαίος υπουργός αποτυπώνοντας το κλίμα που υπάρχει στην K.O. της NΔ. Mπορεί οι συνήθεις ύποπτοι να είναι ο Nικήτας Kακλαμάνης, ο Δημήτρης Kυριαζίδης και ο Γιώργος Bλάχος, αλλά οι προβληματισμένοι φαίνεται να είναι περισσότεροι. Ως εκ τούτου αυξάνεται η πιθανότητα διαγραφής από τη NΔ και αποδυνάμωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Oι οπαδοί των εκλογών το φθινόπωρο εκτιμούν ότι με την πρώτη απώλεια ψήφου από την πλειοψηφία ο Aντώνης Σαμαράς πρέπει να προκηρύξει εκλογές. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να συρθεί στις κάλπες χάνοντας σταδιακά τη δεδηλωμένη, αλλά να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Για τον λόγο αυτό εκτιμούν ότι προϋπόθεση για μια τέτοια κίνηση παραμένει να θέσει ο Aντώνης Σαμαράς θέμα ολοκλήρωσης του προγράμματος προς τους δανειστές, με το επιχείρημα ότι η χώρα κατάφερε τη μεγαλύτερη δυνατή προσαρμογή και προχωρεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Oι οπαδοί της εξάντλησης κάθε περιθωρίου μέχρι τις ευρωεκλογές επιμένουν πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να ζητήσει ελαστικοποίηση του τελικού αριθμού της κινητικότητας και των απολύσεων. Θεωρούν πως εφόσον ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το 2014 οι αγορές θα προεξοφλήσουν την έξοδο της Eλλάδος, οπότε και το κλίμα στο εσωτερικό θα βελτιωθεί. Ωστόσο, η πλειοψηφία στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση δείχνει να αγκομαχεί και αυτή η αίσθηση αναμένεται να ενταθεί εάν δεν υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» της λίστας, η ισχύς της οποίας εκπνέει με τη διασταλτικότερη ερμηνεία τον Nοέμβριο.
H τελική επιλογή είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί από το φθινόπωρο δεν μπορεί να οδηγήσει σε απρόοπτα. Aλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι βουλευτές θα γυρίσουν... αγριεμένοι από τις εκλογικές τους περιφέρειες μετά το καλοκαίρι, μεταφέροντας την πίεση των ψηφοφόρων τους.

Υ. Γ :  
  • ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΡΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ
  • ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ.
  • ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ;  ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ;
  • Ο ΕΧΘΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ.

Επιστολή Σωμ. Μεσσηνίας στον Πρωθυπουργό

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον
Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Π.τ.Π κ. Νικόλαο Δένδια
Τις τελευταίες ημέρες, μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πληροφορηθήκαμε ότι, υπήρξε πρόταση (άγνωστο από ποιους) προς το υπουργικό συμβούλιο περί διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών, που απορρίφθηκε στην παρούσα φάση, λόγω του ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Επειδή διαθεσιμότητα ίσον απόλυση είναι αυτονόητο πως αυτή η πληροφορία δημιούργησε αναβρασμό στις τάξεις των 4000 ΠΠΥ και 1500 συμβασιούχων πυροσβεστών δεδομένου πως ότι κυκλοφορεί σαν δημοσιογραφική πληροφορία, στην συνέχεια εφαρμόζετε για να σωθεί η χώρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριε Υπουργέ
Επιβάλλεται, να λάβετε ξεκάθαρη θέση άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα εντός του ΠΣ προς όφελος της κοινωνίας σχετικά με τα παραπάνω σενάρια.
Σας υπενθυμίζουμε πως, οι 4000 Π.Π.Υ και οι 1500 συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Π.Σ συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού έργου με μεγάλη εμπειρία που αποδεικνύεται από την αποτελεσματικότητα.
Αγαπάμε το λειτούργημα που υπηρετούμε και αποδίδουμε στην κοινωνία πολλαπλάσια την υπεραξία των 700 ευρώ που λαμβάνουμε ως μισθό.
Είναι άδικο για εμάς και τις οικογένειες μας να πλανάτε η απειλή της απόλυσης την στιγμή που δίνουμε ακόμα και την ζωή μας, αποδεδειγμένα στο καθήκον και προς όφελος της κοινωνίας.
Σας καλούμε να διαψεύσετε τις «Κασάνδρες» και να διαλύσετε τις σκιές απόλυσης που δημιούργησε η συγκεκριμένη πρόταση.

Σ.Γ Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να στείλουν ανάλογο και ακόμα ποιό σκληρό μύνημα προς τον Πρωθυπουργό, τον Δένδια, και τους κυρίους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. ΖΗΤΑΜΕ :
  Απο τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Δένδια να πάρουν ΑΜΕΣΑ δημόσια θέση πάνω στα δημοσιεύματα που βγήκαν και λένε ότι τέθηκε θέμα διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών .
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή τους δημιουργεί σκιές  με συνέπεια να  φέρει μεγάλη αγανάκτηση και αναβρασμό  στο κλάδο μας με απρόβλεπτα αποτελέσματα μέσα στον Αύγουστο. 

ΣΕΡΙΦΟΣ: EΠΕΦΤΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26-07-2013) σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Στην περιοχή δεν υπήρχε πυροσβεστικός σταθμός, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και το Σάββατο να απειλήσει κατοικίες των οικισμών Μεγάλου Λιβαδιού και Κουταλά.

Η ατμόσφαιρα αργά το απόγευμα ήταν αποπνικτική. Οι δύο οικισμοί εκκενώθηκαν μετά από απόφαση του διοικητή της αστυνομίας, Μάριου Κουρσουλίδη και στην περιοχή όπως βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες επικράτησε πανικός. Κάτοικοι αλλά και τουρίστες κατέβηκαν στη θάλασσα και κάποιοι άφησαν τις βαλίτσες τους στην στεριά και βούτηξαν για να αισθανθούν καλύτερα...


ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki

Σύμφωνα με το plektani.gr, οι κάτοικοι και οι λουόμενοι που ευρίσκοντο στο Μέγα Λιβάδι έφυγαν με βάρκες διότι κινδύνευαν και η φωτιά είχε αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και την πορεία της φωτιάς που πλησίαζε όλο και περισσότερο τα σπίτια...
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η φωτιά έκαψε δύο κτήρια, ένα σπίτι και ένα παλαιό διοικητήριο, στο Μεγάλο Λιβάδι. Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικής δυνάμεις, για τυχόν αναζωπύρωση.
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μετωπα Σημερα

Πύρινη κόλαση σε Σέριφο, Κρήτη και Ρόδο
Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι στη Σέριφο - Πληροφορίες ότι ήδη έχουν καεί δύο σπίτια -Οι φλόγες απείλησαν σπίτια και στους οικισμούς Αντισκάρι και Παϊγαδάκια στο Ηράκλειο -Καίγεται δασική έκταση σε μέτωπο 2 χιλιομέτρων στην περιοχή Ίστριο στη Ρόδο Ανεξέλεγκτη μαίνεται στην περιοχή της Μεσαράς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, πάνω από το χωριό Αληθινή, απέναντι από τις Μοίρες.
Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες στο χωριό Αντισκάρι, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, ενώ νωρίτερα κινδύνεψε και ο οικισμός Παϊγαδάκια.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ

Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τη λίστα, που παρουσιάζει η εφημερίδα "Έθνος", το κύριο βάρος του "δεύτερου κύματος" διαθεσιμότητας, θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, ενώ μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στα υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών και Εργασίας.
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αριθμός των πλεοναζόντων υπαλλήλων, προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων, η οποία διεξήχθη με τη συνεργασία του γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου με συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
Αναλυτικά η λίστα
Υπουργείο Παιδείας: 1.500
Υπουργείο Εσωτερικών (Δ. Αστυνομία): 3.000
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500
Υπουργείο Υγείας: 1.500
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Εργασίας: 600
Υπουργείο Οικονομικών: 400
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
Υπουργείο Πολιτισμού: 500
Υπουργείο Υποδομών: 750
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 100
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης: 20

Πρωθυπουργός και Υπουργός να πάρουν ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ



Όταν τέλος Ιούλιου η εντολοδόχος της τρόικας Ελληνική Κυβέρνηση σκέπτεται την διαθεσιμότητα των ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, τότε σκεφτείτε συνάδελφοι τι έχει να γίνει τους επομένους μήνες.
Όλα αυτά τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών από την υπουργική σύσκεψη παρουσία του κ. Σαμαρά, διαλύουν το κουράγιο, την ψυχολογία, και την όρεξη και δημιουργούν εργασιακή ανασφάλεια στους ήρωες του καλοκαιριού, στους εργαζόμενους των 700 ευρώ, στους εργαζόμενους που δίνουν την ζωή τους (μετράμε δεκάδες νεκρούς) για την προστασία του πολίτη και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Καλείτε ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. Δένδιας να πάρουν ΑΜΕΣΑ δημόσια θέση πάνω στα δημοσιεύματα που βγήκαν και λένε ότι τέθηκε θέμα διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών .
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή τους δημιουργεί σκιές  με συνέπεια να  φέρει μεγάλη αγανάκτηση και αναβρασμό  στο κλάδο μας με απρόβλεπτα αποτελέσματα μέσα στον Αύγουστο. 

EKEI ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.



Συνάδελφοι, επίσημη πληροφόρηση (περιμένετε επίσημη ανακοίνωση; Όταν βγει θα είναι αργά……) μέχρι αυτήν την στιγμή από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με το θέαμα τις κινητικότητας πυροσβεστών δεν υπάρχει, πάρα μόνο κάποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Θεωρούμε πως στο πυροσβεστικό σώμα δεν περισσεύει κάνεις. Εδώ και (6) μήνες το πυροσβεστικό σώμα ανήκει στην ραχοκοκαλιά της πολιτικής προστασίας της χώρας με όλες της διευρυμένες ιδιότητες του. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι στο πυροσβεστικό σώμα υπάρχουν 400 οργανικά κενά πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχουν υπεράριθμοι (ξεχάστε τις δηλώσεις του Δένδια πριν λίγο καιρό   .
«ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό».  Είπε κ. Δένδιας
Οι  δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στηρίζονται σε πληροφορίες που είχαν από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε, με την μόνη διάφορα πως σ΄ αυτό δεν συμμετείχε ο αρμοδίως  Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Δενδιας. Όπως καταλαβαίνεται κάνεις Υπουργός δεν θέλει να φύγουν οι υπάλληλοι του από το εκάστοτε υπουργείο γι΄ αυτο και μπαίνουν στην διαδικασία στο να προτείνουν υπαλλήλους από άλλα υπουργεία.
Η αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα στο ίντερνετ στα blog και στο FB δίνουν αφορμές για την στοχοποίηση μας σε σχέση με άλλους εργαζόμενους που σε τέτοιες στιγμές δεν βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου.
Συνάδελφοι όπως καταλαβαίνεται με την πρόσληψη μας ως πενταετείς πυροσβέστες τίποτα δεν έχει τελειώσει, φροντίστε για την συνδικαλιστική ενδυνάμωση του κλάδου μας και μην λειτουργείτε ο καθένας ατομικά. ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Ο κλάδος μας είναι ένας και αδιαίρετος αποτελεί το 1/3 της δύναμης του πυροσβεστικού προσωπικού καθώς και των αντιστοιχών οργανικών θέσεων.

Η Ένωση ήταν και παραμένει πάντα σε επαγρύπνηση , παρακολουθεί όλα τα θέματα από κοντά και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβει στο οποιοδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει. Το ζητούμενο είναι αν θα το καταλάβετε πότε θα
προκύψει……