Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

KAI TA ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.



Σύμφωνα με διαταγή του ΑΠΣ σχετικά με το ωράριο εργασίας των ΠΠΥ  έχουμε τα παρακάτω:
Οι ΠΠΥ δεν προβλέπετε να εργάζονται πάνω από 37,5 ώρες εβδομαδιαίος  σε καμία περίπτωση βάση της υπ. Αρ.17850οικ. Φ. 105.6 11 Απριλίου 2012 διαταγής του ΑΠΣ. Η διαταγή αυτή συνεχίζει και λέει ότι οι Διοικητές να την εφαρμόζουν πιστά.
Συνεχίζοντας και βάση της διαταγής 31591 30 -5-2013 του ΑΠΣ οι ΠΠΥ δεν θα εργάζονται πέραν του Ωραρίου τους καθώς δεν δικαιούνται ανάλογες αναπαύσεις όπως το μόνιμο προσωπικό .
Κατ εξαίρεση και όταν το συμβάν δεν θεωρείτε εκτός έδρας ( δηλ μεγαλύτερο των 40 χλμ από την Υπηρεσία ή πέραν της 12ης νυκτερινής ώρας ) μπορούν να εργαστούν πέραν του προγραμματισμένου ωραρίου  τους και να αποζημιωθούν από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΟ  ΤΟΥΣ  11 ΩΡΕΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013. 



ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ.
Και το ξαναλέω το ωράριο εργασίας είναι 07:30-22:00 για 15ωρο και 07:30-14:00. 14:00-22:00 για 7,5ωρο αυτό ισχύει μέχρι να εγκριθούν τα εκτός έδρας και αν εγκριθούν……
Οι συνάδελφοι ΠΠΥ βάση του Ν. 3938 κατά την διάρκεια της αντιπυρικής (θερινούς μήνες ) δικαιούνται να χορηγηθούν άδεια όσες  μέρες παίρνει και ο κάθε μόνιμος Πυροσβέστης στην Υπηρεσία που εργάζονται. (Π.χ 6 μέρες ο μόνιμος για καλοκαίρι 6 και ο 5ετης  )
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕ ΑΝΑ ΒΑΡΔΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
Οι συμβασιούχοι μέχρι νεοτέρας δεν εργάζονται Κυριακές, νυχτερινά , υπερωρίες , και δεν μετακινούνται εκτός έδρας( πάνω από 40χλμ ή μετά τις 10 το βράδυ. Τον Ιούνιο προβλέπετε να εργαστούν 15 ώρες , τον Ιούλιο 157,5, τον Αύγουστο 157,5, τον Σεπτέμβρη 150 κτλ.
 Η κανονική άδεια χρεώνετε στον συμβασιούχο Πυροσβέστη μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.: 168 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Μέγαρα: 28/06/2013
Προς:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
Κοιν.:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Υπογραφή συμβάσεων εργασίας συμβασιούχου προσωπικού».
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ,
Για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, διαπιστώνεται ανικανότητα, ανευθυνότητα και επιπολαιότητα στο Π.Σ.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ αδιαφορείτε για όσα συμβαίνουν.
Αξιότιμε κ. Γενικέ η μισή Ελλάδα σας πήρε τηλέφωνο γιατί κόψατε τους 16 συμβασιούχους πυροσβέστες και απαντάγατε σε όλους «δεν το ξέρω το θέμα».
Πόσοι πρέπει να σας πάρουν τηλέφωνο να το μάθετε;
Δεν το ξέρετε ή δεν θέλετε να το ξέρετε κ. Γενικέ; Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Α.Π.Σ. ο κ. Σπανέας δεν σήκωνε τηλέφωνο, ο δε κ. Κουτσούκος δήλωσε αναρμόδιος.
Κύριε Γενικέ θα ασχοληθείτε επιτέλους με τα προβλήματα του Π.Σ.;
Μαζί με τον κ. Δένδια έχετε 1 χρόνο στις καρέκλες σας και διαφορά και αποτελέσματα για τα προβλήματα του Π.Σ. δεν είδαμε, αντίθετα πολλαπλασιάζονται και συσσωρεύονται.
Ο κ. Υπουργός έχει αναθέσει σε σας τα θέματα και εσείς κ. Γενικέ κάνετε συναντήσεις και παρασυναντήσεις για να περνάει ο καιρός.
Βάσει ποιας διάταξης κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ στην διαταγή 37416 Φ 300.16/27.06.2013 αναφέρετε «θα τηρηθεί με απόλυτη ακρίβεια η σειρά που κατέχει ο κάθε υπάλληλος» και με αυτό τον τρόπο «κόψατε» 16 άτομα, δηλ. 16 άτομα Χ 800 € μηνιαίως Χ 5 μήνες; = 64.000 €, το μηνιάτικο ενός golden boy.
Γιατί μπήκατε στην διαδικασία να κόψετε κόσμο; Από που προβλέπεται;
Αμ, το άλλο; Στην 1Β της διαταγής ορθώς προσλαμβάνονται όσους παράνομα διώξατε, λόγω Ι πέρυσι αλλά πάλι αφήσατε τους μισούς απ’ έξω γιατί δεν είχαν λήξη στις 31/10/2012.
Ο συνάδελφος από την Τήνο Κ.Σ. που προσέφυγε και δικαιώθηκε στην Εισαγγελία Σύρου, στο συνήγορο του πολίτη και στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και σας ζήτησαν να το προσλάβετε και εσείς πάλι τον αφήσατε απ’ έξω!!!
Κύριοι αποκαταστήστε την δικαιοσύνη και προσλάβετε τους συναδέλφους.
Δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο.
Αξιότιμε κ. Γενικέ πάρτε θέση και ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Π.Σ. και μη συμπεριφέρεστε σαν «τουρίστας» στο Υπουργείο.
Κύριε Αρχηγέ ελέγξτε για τα νόμιμα, διασταυρώστε τα παραπάνω.
Δεν είναι σωστό για το Α.Π.Σ. να μην επικοινωνεί το ένα τμήμα με το άλλο και να βγάζει άλλη απάντηση το ένα, άλλη το άλλο και στο τέλος να είναι και λάθος.
Κύριοι της εξουσίας, λυπούμαστε που μας αναγκάζετε να σας γράφουμε με αυτούς τους τόνους. Αφυπνιστείτε, πάρτε αποφάσεις, λύστε προβλήματα και μην ροκανίζετε το χρόνο.
Κύριε Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ, τι θα κάνετε επιτέλους με τα 150 € των Π.Π.Υ., με την εξομοίωση του προσωπικού και με την αναδιάρθρωση του Π.Σ.;
Καλείτε τους Π.Π.Υ. :
• Για συμβάντα εκτός έδρας με θα, θα πληρωθείτε, άλλους τους στέλνετε σαν πυροφύλακες με δικά τους οχήματα,
• Αλλού εφαρμόζουν στη «ζούλα», μέχρι να τους πάρουμε χαμπάρι, οι Διοικητές 11.00-18.30, 12.00-19.30, 13.00-20.30, που τις βρίσκετε όλες αυτές τις πατέντες; Που είναι η νομιμότητα σε όλα αυτά που πράττετε αξιότιμοι κύριοι;
Ολισθαίνει το Π.Σ. Εκκρεμότητες στα εναέρια, εκκρεμότητες εργασιακές στο προσωπικό, εκκρεμότητες στα Μ.Α.Π., εκκρεμότητες στα οχήματα, έλλειψη όλων των παραπάνω και τόσα άλλα και εσείς περιμένετε και άλλα από τους πυροσβέστες των 600-800 €.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωση μας. Το fax είναι το 22960.29144 και το e-mail είναι pospid@gmail.com. Οι απαντήσεις που μας αποστέλλει ο κ. Σπανέας έρχονται μόνο ταχυδρομικά με καθυστέρηση 25 έως 30 ημερών.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ωραριο Συμβασιουχων Πυροσβεστων



Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Ανακοίνωση των βουλευτών Δημήτρη Τσουκαλά, Μαρίας Διακάκη, Χαράς Καφαντάρη και Στάθη Παναγούλη, μελών της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.  
Πριν ένα μήνα δηλώσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης διαβεβαίωναν για
ετοιμότητα της πολιτείας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η πραγματικότητα ωστόσο, διαψεύδει τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.       Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα και προσωπικό εξοπλισμό, ο διαχρονικός οργανωτικός κατακερματισμός, καθώς και η υποτίμηση των ειδικών απαιτήσεων δασοπυρόσβεσης υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα του «επιχειρησιακού σχεδιασμού της πρόληψης και όχι μόνο της καταστολής» του Πυροσβεστικού Σώματος. Τίθεται σε διαρκή κίνδυνο η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Ιδιαιτέρως επισημαίνουμε το γεγονός πως τα τεχνικά και οργανωτικά κενά και ελλείμματα θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τη ζωή των Πυροσβεστών.    
Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος απαιτεί πρωτίστως, πληρότητα σε ανθρώπινο δυναμικό. Η εσκεμμένη και επιδεικτική καθυστέρηση εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου της πρόσληψης των 1500 συμβασιούχων πυροσβεστών με μισθούς πείνας και με συμβάσεις που δεν τους επιτρέπουν μετά την τετράμηνη ανάσα εξαθλίωσης τους να μπουν στο ταμείο ανεργίας, αποκαλύπτει τη μεθοδευμένη αποδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας.
Η εμμονή σε πολιτικές επιλογές με μοναδικό στόχο τη λογιστική μείωση του δημοσιονομικού κόστους απαξιώνει κάθε κοινωνική και περιβαλλοντική ανάγκη και προτεραιότητα. Η απαξίωση και η έλλειψη σχεδίου για ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης της Δασοπυρόσβεσης – Δασοπροστασίας βασιζόμενη στο τρίπτυχο ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των δημόσιων λειτουργιών στους τομείς αυτούς, προλειαίνοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση τομέων της δραστηριότητάς τους.     
Οι πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης πριμοδοτούν την διαχείριση δημόσιων λειτουργιών με όρους συμβάσεων εργασίας διευρύνοντας το πεδίο της ανασφάλειας και πολιτικής ομηρίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Παράλληλα συνεχίζεται ο εμπαιγμός των 725 επιτυχόντων του διαγωνισμού Δοκίμων πυροσβεστών επί διετία, με απόπειρες πελατειακής χειραγώγησής τους, εν αναμονή του προσδιορισμού της ημερομηνίας πρόσληψης τους, ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά ακυρώνει τη πρόσληψής τους στη βάση του ΜΠΔΣ. Η πραγματικότητα είναι ότι η άρνηση της πρόσληψής τους είναι καθαρά πολιτική επιλογή.
Ο υπουργός κ. Δένδιας αρνείται την κατάθεση εγγράφων σε αίτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με τις ενέργειες του Αρχηγείου του Π.Σ. με αστείες δικαιολογίες και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.    
Οι “αυστηρές” δηλώσεις με απειλές προς το προσωπικό του Π.Σ και εμπλεκόμενων φορέων στην Δασοπυρόσβεση, των κ. Σαμαρά και Δένδια προ μηνός για την φετινή αντιπυρική περίοδο είναι ενδεικτικές των αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών εμμονών τους. Οι προτεραιότητες της πυροπροστασίας δεν υπαγορεύονται πρωτίστως από τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις αλλά από το “success story” των ιδιωτικών κερδών της αναμενόμενης “πιο γόνιμης τουριστικής περιόδου”. Αναθέτουν καθήκοντα πυροπροστασίας στον “κάθε πολίτη” με την ευτελή δήλωση του Κ. Δένδια: «θέλω δέκα εκατομμύρια πυροφύλακες», σαν να μην υπάρχει οργανωμένη κρατική δομή πυρόσβεσης, αντικαθιστώντας τις υποχρεώσεις της πολιτείας με μια καρικατούρα επικίνδυνου εθελοντισμού.
Ο κ. Δένδιας για να θολώσει τα νερά εξαγγέλλει για πολλοστή φορά από την αρχή της θητείας του την αναδιοργάνωση του Π.Σ. με κύριο σκοπό την μείωση των λειτουργικών δομών κατά 40%, με κλείσιμο Υπηρεσιών και Κλιμακίων, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου στην προσπάθεια να πείσει για το “έργο” που επιτελεί.       Εμείς έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τον Ελληνικό λαό και να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει αναδείξει επανειλημμένως όλα αυτά τα ζητήματα με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και κοινωνικές παρεμβάσεις. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών με το νεοφιλελεύθερο δογματισμό των πολιτικών εκπροσώπων τους, αποδιοργανώνει κάθε κοινωνική λειτουργία του κράτους, απαξιώνει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί κοινωνικά και περιβαλλοντικά αγαθά και θέτει σε κίνδυνο την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη και του κράτους       Η αποστολή των πυροσβεστών τη φετινή αντιπυρική περίοδο είναι δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά. Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στηρίζουμε το έργο τους, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, απαιτώντας την αναβάθμιση του Π.Σ. και την πραγματική ενίσχυση και διασφάλιση του προσωπικού.
BLOKO.GR

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Οι φωτιές "αποφλοιώνουν" την χώρα, όμως η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει τους επιτυγχόντες


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο  κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τελευταίο «κατόρθωμα» η ΠΝΠ για την ΕΡΤ, όπου σε μια νύχτα βρέθηκαν στο δρόμο 2500 εργαζόμενοι, ενώ   παράλληλα  «χτυπήθηκε» βάναυσα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το δικαίωμα της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.
Συγχρόνως,  πυρκαγιές ξεσπούν σε όλη τη χώρα  (το
Σάββατο 22Ιουνίου είχαμε 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές), ο κρατικός μηχανισμός  δείχνει για άλλη μια φορά ανέτοιμος, λόγω και των μνημονιακών πολιτικών, της ουσιαστικής ανυπαρξίας πρόληψης  και των τεράστιων ελλείψεων σε υλικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σε απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησής μας που συζητήθηκε στη Βουλή την 23.5.2013,   ο κ. Υπουργός είχε αναγνωρίσει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό του Π.Σ. και είχε δεσμευτεί δημόσια, ότι  η πρόσληψη των  εποχικών πυροσβεστών θα γίνει την 1η Ιουνίου. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει  επιδειχθεί  η πολιτική βούληση από πλευράς της κυβέρνησης  αυτό να υλοποιηθεί   έγκαιρα, η οποία  κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά σχετική νομοθετική πρωτοβουλία . Συγχρόνως,  δεν προχωρεί η πρόσληψη των 725 επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, δοκίμων πυροσβεστών.
Με τα δεδομένα αυτά, καταδικάζονται σε ανεργία 1500 περίπου οικογένειες, η καθυστέρηση δε  της πρόσληψής τους και για δημοσιονομικούς λόγους,   τους αποστερεί επιπλέον, το δικαίωμα  εγγραφής τους στο ταμείο ανεργίας.
Παράλληλα, ο δασικός πλούτος της χώρας, περιουσία του ελληνικού λαού,  είναι ανοχύρωτος και σε άμεσο κίνδυνο, παρά τις  προσπάθειες των ελλήνων πυροσβεστών, που για άλλη μια φορά ρίχνονται στη «μάχη της φωτιάς», με μόνο εφόδιο το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σ.Γ:  Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ                   Ηράκλειο 25-06-2013
Έδρα  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                         Αρ. πρωτ. 21
                          
. Προς Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοιν.
Αξιότιμο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Νικόλαο Δένδια
Αξιότιμο Αρχηφό Π.Σ κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Σήμερα 25/06/2013, λίγο πριν την εκπνοή του δευτέρου μήνα της αντιπυρικής περιόδου, το Π.Σ και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται σε λήθαργο. Μάλλον, οι τύχες του φυσικού περιβάλλοντος, όπως και η προστασία των περιουσιών των πολιτών, θα αφεθούν  έρμαια εξ'αιτίας  των μνημονιακών  υποχρεώσεων της χώρας μας. Στην σύσκεψη που είχατε 13/05/2013 με τους αρμόδιους υπουργούς τονίσατε την ανάγκη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας μας να είναι πανέτοιμος και ότι ολιγωρίες ΔΕΝ θα δεχτείτε. Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε ποιό βαθμό ετοιμότητας έχει αυτή την στιγμή το Π.Σ; Σας έχει ενημερώσει ο αρμόδιος υπουργός για τις καθυστερήσεις στην ουσιαστική θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές και όχι για τα σχέδια επί χάρτου με επικοινωνιακές περιοδείες που μόνο έξοδα δημιουργούν; Οι φωτιές κ. Πρωθυπουργέ δεν σβήνονται με συσκέψεις. Θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε  λοιπόν, για να δείτε σε τι σημείο βρίσκεται ο σχεδιασμός και με ποιές δικαιολογίες όλες οι ενέργειες μετατίθενται χρονικά και κυρίως "ελέω καιρού".
 Κύριε Πρωθυπουργέ, ΕΚΚΡΕΜΕΙ  η πρόσληψη 1500 συμβασιούχων πυροσβεστών 
  • παρότι  έχουν εγκριθεί τα κονδύλια για την πρόσληψη τους, που προβλέπουν απασχόληση τους για 5 μήνες,
  • παρότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική  περίοδος ως γνωστόν από 1ης  Μαΐου, ενώ  έπρεπε να είχαν προσληφθεί από την έναρξή της
  •  παρότι  λόγω συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί η μάχιμη δύναμη του Π.Σ.
  • παρότι  περιμένουμε φέτος 17.000.000 τουρίστες- όπως πολύ σωστά επισημάνατε-  αλλά και εξ' αιτίας των  κλιματικών  αλλαγών των τελευταίων ετών ( κάτι που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το έργο του Π.Σ), θεωρούμε ότι  οι αρμόδιες ηγεσίες και οι επιτελείς τους, θα έπρεπε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, κι όχι να επιδείκνύουν, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ολιγωρία. Προφανώς ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ και ο Αρχηγός του Π.Σ για να εξοικονομήσουν χρήματα και να γίνουν αρεστοί για ακόμα μία φορά στην τρόικα και τις επιταγές της, αυτοί οι 1500 μαχητές στα μέτωπα των πυρκαγιών επί σειρά ετών και με πενιχρές αποδοχές θα εργαστούν ίσως 4 μήνες. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ συντεχνιακό το αίτημα έγκαιρης πρόσληψης των συμβασιούχων αλλά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό είναι  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ κ. Πρωθυπουργέ επανδρώνουν μαζί με τους 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης από το 1998- οπότε και ανατέθηκε η δασοπυρόσβεση στο Π.Σ- όλα τα περιπολικά πυρασφάλειας και τα πεζοπόρα τμήματα. Φέτος όλα λοιπόν λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά, δεν έχει γίνει η πρόσληψη  συμβασιούχων πυροσβεστών, δύο μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
 Επίσης βρισκόμαστε 18 μήνες, μετά την πρόσληψή μας, ως πυροσβέστες ΠΥΥ, ενώ έχει προηγηθεί μπαράζ συναντήσεων και συσκέψεων, με τις εν λόγω αρμόδιες ηγεσίες. Σκοπός αυτών των επαφών, ήταν να μας δοθεί η δυνατότητα, ν' απασχολούμαστε με πλήρη ωράρια και καθήκοντα στο Π.Σ.Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός πως οι ηγεσίες αυτές είχαν δεσμευθεί απέναντί μας, για εξεύρεση λύσης του προβλήματος, ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ των παραπάνω είναι, οι 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, να μην  μπορούν  να εκτελέσουν τα καθήκοντα  τους,  πέραν των 40 χιλιομέτρων αλλά  ούτε και  κατά την διάρκεια της νύχτας, αφού απαιτείται η έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων, για την αποζημίωσή τους.( σημ. μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν εγκριθεί).Επί πλέον παρατηρείται το φαινόμενο να έχει πυρκαγιές και το εν λόγω προσωπικό να μην μπορεί να μετακινηθεί. Επίσης, σήμερα 18 μήνες μετά την πρόσληψή μας και  ενώ μας χορηγούνται ένσημα, βαρέα και  ανθυγιεινά (ίσως  το ποιο επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα του ενιαίου μισθολογίου) δεν μας χορηγείται το αντίστοιχο επίδομα λόγω τυπικού θέματος, κατά τα λεγόμενα του  υπουργού   ΠΡΟ.ΠΟ. Επιπρόσθετα όταν και αν προσληφθούν και οι 1500 συνάδελφοι συμβασιούχοι θα αντιμετωπίζουν ακριβώς, το ίδιο πρόβλημα.
 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ συνεπεία των παραπάνω και πολλών ακόμα προβλημάτων, όπως είναι η καθυστέρηση στην χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας,ο μειωμένος κατά 50% περίπου, αριθμός των πυροσβεστικών αεροσκαφών και οχημάτων, τα οποία είναι δύσκολο να παρατεθούν σε μία επιστολή, καθιστούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνες, τις ηγεσίες, φυσική και πολιτική και διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος όπως σας ανέφερε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.
Αναμένουμε να εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας κατά παντός υπευθύνου και με αυτόν τον τρόπο αποδείξετε ότι οι δηλώσεις σας κατά την σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο δεν ήταν απλά κουβέντες χωρίς αντίκρισμα.
  Τα προβλήματα κ. Πρωθυπουργέ είναι πολλά περισσότερα και αναρίθμητα. Το ηθικό όλων που υπηρετούν στο Π.Σ , είναι πεσμένο και δεν αποτελεί καλό σύμμαχο στην αντιμετώπιση των συμβάντων που καλούνται να επέμβουν. Ενισχύστε το Π.Σ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Από τη Διοίκηση

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   O  Γ. Γραμματέας
       Ανδρεαδάκης Βασίλης                                                  Κυριακάκης Μάριος

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Αντιπρόεδρος κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:
Υφυπουργός: Παντελής Καψής

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γ. Μαυραγάνης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός: Δ. Κούρκουλας
Αναπληρωτής υπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης

Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός; Αθανάσιος Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Ενέργειας
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργός: Κώστας Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Συμεών Κεδίκογλου
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Γκιουλέκας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρολγου

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ανδριανού

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος Δένδιας


Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Τουρισμού:
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας:
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου
 

ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 119 / στης 15.6.2013 με ΘΕΜΑ: Απορρόφηση Επιλαχόντων Πενταετων. »

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail:pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 71 ΜΕΓΑΡΑ: 21/ 06/2013
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Αρμόδια γραφεία
ΠΡΟ.ΠΟ.
3) Αρμόδια τμήματα
Α.Π.Σ.
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 119 / στης 15.6.2013 με ΘΕΜΑ: Απορρόφηση Επιλαχόντων Πενταετων. »
«Έως την Τετάρτη το αργότερο προσλαμβάνονται άμεσα 22 επιλαχόντες πενταετείς».
Τετάρτη 19/06 παρήλθε. Επιλαχόντες δεν προσλήφθηκαν. Θα προσληφθούν όταν βγει Φ.Ε.Κ. και πάει στη Γ.Γ. της Κυβέρνησης. «Τετάρτη το αργότερο» Τα μισά άμα πιστεύαμε που γράφετε θα είχαμε γίνει μόνιμοι και θα είχαμε βγει και στη σύνταξη.
Αλλά άντε νέοι πελάτες οι 22, κάποιο κορόιδο θα γράψουμε σκέφτεστε.
«Με τη συμπλήρωση των 22 κενών, ανοίγει ο δρόμος για τους υπόλοιπους επιλαχόντες».
Πως ανοίγει βρε παιδιά, με μπουλντόζα;
Το ΠΡΟ.ΠΟ. λέει «δεν» νέα προκήρυξη το Α.Π.Σ. και πρώτο λέει 2013-2014 δεν μπαίνουν σχολές έχουμε αλλά το θέμα δεν είναι τι λέμε εμείς, είναι τι αποφασίζουν αυτοί.
«Την Τρίτη οι συμβασιούχοι πιάνουν δουλειά».
Πάντως σήμερα Παρασκευή 21/06 δεν έχει γίνει αυτό, και γιατί. Γιατί πρέπει να πάρουν το Ο.Κ. για τους 22 από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά Γ.Γ. Κυβέρνησης και μετά Φ.Ε.Κ. που πήρανε για να αφαιρεθούν από την λίστα των συμβασιούχων, αλλά πάλι έχουμε υπέρβαση των 1.500.
Το έγραψε, το είπε η Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. πολλές φορές εδώ και μήνες αλλά το Α.Π.Σ. και το ΠΡΟ.ΠΟ. πέρα βρέχει…
«Βοηθήστε την ένωσή μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
Μην χάσετε λεπτό συνάδελφοι.
Θα γίνετε μόνιμοι.
Θα δουλεύετε 24ωρο όπως λέει και ο Πρόεδρός σας.
Θα γραφτείτε στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αφού γίνετε μόνιμοι.
Θα γραφτείτε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού γραφτείτε στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και γίνετε μόνιμοι.
Θα περάσετε γιατρούς.
Θα γίνετε μόνιμοι όσοι έχετε τα τυπικά προσόντα, όταν και αν, και οι άλλοι σπίτι σας.
Θα γίνετε μόνιμοι όσοι είστε 35, άντε 40 ετών όταν και αν αποφασίσει η επόμενη ηγεσία και αν δεν μας στείλει σπίτι μας.
Θα πάρετε Μ.Α.Π.
Θα φτιαχτεί το καθηκοντολόγιο.
Θα φτιαχτούν οι «άδειες».
Θα δουλεύετε όπως τώρα «κρυφά» όπως λένε το Σωματείο σας και θα πληρώνεστε με «δανεικά» ρεπό όπως οι μόνιμοι. Έως τότε δουλειά, κάτω το κεφάλι και χαλαρά.
Όλα τα παραπάνω τώρα μέσα στο καλοκαίρι. Ετοιμαστείτε για την ομογενοποίηση συνάδελφοι να δυναμώσουμε.
Δεν χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε.
Δεν χρειάζεται να βγαίνουμε στο δρόμο.
Δεν χρειάζεται να «σπάμε τ’ αυγά».
Δεν χρειάζεται να γινόμαστε «κακοί».
Σε αυτή την ανακοίνωση είχαμε δύο «θα». Την Τετάρτη 19/06 οι 22 «θα». Την Τρίτη 18/06 οι συμβασιούχοι «θα» και άλλα δύο «θα» για μεταθέσεις-αποσπάσεις. 4 «θα» τα καταγράφουμε και αριθμούμε για να διαπιστώνετε και μόνοι σας τα παραμύθια. Δεν παίζουν οι συνάδελφοι. Είναι πάντα αξιόπιστοι και από άγνωστες πηγές…..
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΜΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ

Ενημέρωση μελών (ΑΠ 166)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.: 166 Μέγαρα: 21/06/2013
ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:
Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
Αξιότιμε κ. Γενικέ,
Παρότι σας έχουμε ενημερώσει μήνες πριν και αρκετές φορές, ότι μπορεί να υπερβεί ο αριθμός τους 1.500 συναδέλφους, μας καθησυχάζατε ότι θα τους πάρουμε όλους κ.λ.π., κ.λ.π. Αυτό τελικά δεν έγινε. Αν τους παίρνατε έστω και 25/06-25/10 είναι 4 μήνες άρα μπορείτε άνετα να καλύψετε και όσους είναι άνω των 1.500 ατόμων. Γιατί δεν το κάνετε κ. Γενικέ;
Εν τέλει αποφασίζετε να απορροφήσετε 22 επιλαχόντες Π.Π.Υ. για να μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων.
Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Γ.Γ. της Κυβέρνησης η έγκριση για την πρόσληψη των 22 συναδέλφων και το τηλέφωνο είναι 210.3385405.
Ο κωδικός πρόσληψης των 1.500 συναδέλφων είναι 69886 και το τηλέφωνο είναι 210.5279101 στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Επίσης δεδομένου ότι στο παρελθόν ήσασταν πολιτικός προϊστάμενος στο Εθνικό Τυπογραφείο, προτίθεστε αξιότιμε κ. Γενικέ να κάνετε κανένα τηλέφωνο να βγει αριθμός ΦΕΚ ποιο γρήγορα ώστε να μη χάνουμε μέρες εργασίας ή έχετε σκοπό να προσλάβετε τους συνάδελφους τον άλλο μήνα αξιότιμε κ. Γενικέ;
Ευτυχώς κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ που διαβεβαιώνατε ότι οι συνάδελφοι θα προσλαμβανόντουσαν 15/05 ή το αργότερο 01/06. Πάντως εδώ και τουλάχιστον 30 έτη είτε Δασαρχείο είτε σε Πυροσβεστική ποτέ άλλοτε μέχρι 23/06 η πολιτεία δεν είχε μείνει τέτοιο καιρό χωρίς συμβασιούχους πυροσβέστες. Μπράβο πρωτοπορία! - Ζήτω η τρόικα-
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 118 / στης 13.6.2013 με ΘΕΜΑ: Ειδικό μισθολόγιο τώρα που προλαβαίνουμε. »

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail:pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 70 ΜΕΓΑΡΑ: 21/ 06/2013
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Αρμόδια γραφεία
ΠΡΟ.ΠΟ.
3) Αρμόδια τμήματα
Α.Π.Σ.
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 118 / στης 13.6.2013 με ΘΕΜΑ: Ειδικό μισθολόγιο τώρα που προλαβαίνουμε. »
«Γνωρίζουμε ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή».
Πότε συνάδελφοι αφού κάθε Παρασκευή βγαίνει πρόγραμμα τι θα πάει στη Βουλή την επόμενη βδομάδα. Εσείς από πότε το μάθατε;
Το προσεχώς, είναι Ιούνιο ή Ιούλιο ή Σεπτέμβριο ή καθόλου; Ε;
«Το μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί τώρα».
Ναι, αύριο πρωί-πρωί.
«Εμμονή κάποιων να μας θεωρούν πυροσβέστες».
Δηλαδή, δεν είστε συνάδελφοι ;
Τέλος, οτιδήποτε έρθει στην Βουλή, για να μάθει ο κόσμος να μην τον δουλεύετε, πρέπει πρώτα να έχει γίνει οικονομική επιβάρυνση από το Γ.Λ.Κ.
Μόνο αν θέλει η ηγεσία και αν πάρει οικονομική επιβάρυνση μπορεί να προχωρήσει.
Πάντως το επίδομα των 150 € Χ 12 μήνες Χ 4.000 στοιχίζει παραπάνω από 7 εκατομμύρια και δεν το κάνουν. Πως βγάζετε 1.700.000 για εξομοίωση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε και τι «ομογενοποίηση» είναι αυτή που λέτε αφού άλλο είναι το μισθολόγιο των μονίμων, άλλο των ειδικών φρουρών, αλλά και τι έγινε, ας γράφουμε κανένα χαρτί να περνάει η ώρα.
Άντε και τον άλλο μήνα «μόνιμοι» ή ομογενοποίηση που είναι «σαν μόνιμοι».
Ωράρια, καθηκοντολόγιο, Μ.Α.Π. , επιλαχόντες, εκτός έδρας, αργίες, άδειες κ.α. πολλά, όπως είπαμε, καλά παιδιά… κιχ.
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΜΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ

ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 115 / στης 12.6.2013 με ΘΕΜΑ: Ομογενοποίηση του προσωπικού ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail:pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 68 ΜΕΓΑΡΑ: 17/ 06/2013
Προς:
1) Πίνακες ανακοινώσεων Υπηρεσιών
2) Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
3) Αρμόδια τμήματα Α.Π.Σ.
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 115 / στης 12.6.2013 με ΘΕΜΑ: Ομογενοποίηση του προσωπικού ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού»
Συνάδελφοι
ο Αρχηγός ήταν στη Θεσσαλονίκη, δεν τα είπατε; Δεν σας είπε ο κ. Αρχηγός; Τον ρωτήσατε; Γιατί όχι; Περί ομογενοποίησης, εξομοίωσης κ.λ.π.; Το αποστέλλετε στον κ. Αρχηγό;
Για πείτε μας και εμάς. Ο κ. Αρχηγός ποιον έχει πολιτικό προϊστάμενο; Δεν έχει τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Δένδια; Αφού τα έχετε κανονίσει όλα, γιατί δεν το σπρώχνει το Υπουργείο και το Α.Π.Σ.;
Τι κάνανε εδώ και 12 μήνες Α.Π.Σ. και ΠΡΟ.ΠΟ. για εμάς; Μόνο τους 130 επιλαχόντες πήρε και αυτό με πολύ γκρίνια, εισαγγελικές εντολές κ.λ.π. Είδατε κάτι άλλο;
Έλεγε ο κ. Αρχηγός για ομογενοποίηση λέτε. Και τι έγινε; Και για τους συμβασιούχους έλεγε 15/05, και; Ξεχνάτε κάθε καλοκαίρι, πόσα θα, θα, θα, ακούμε;
Δεν στοιχίζουμε ευρώ γράφατε μέχρι πρόσφατα. Τώρα μας λέτε 1.700.000 κ.λ.π.
Ζητήσατε αναλογιστική μελέτη; Πήρατε απάντηση από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους; Ξέρουμε την απάντηση. Αφήστε το.
«Εκτός αυτού, ποιος είπε πως δεν είμαστε περήφανοι που προερχόμαστε από τους εποχικούς»;
Μπράβο Συνάδελφοι το γράψατε το ανέκδοτο του μήνα.
Γι’ αυτό τους πετάξατε έξω αφού καλά-καλά ήμασταν 09/02/2012 στη σχολή, εσείς μια βδομάδα μετά τρέχατε για το Σωματείο και τους πετάξατε αμέσως έξω και τώρα λέτε «είμαστε περήφανοι».
Ντροπή σας, πατάτε ακόμα πάνω στους συναδέλφους. Τα ξεχάσατε.
Ξεφτιλίσατε και διαλύσατε το Σωματείο με 30 άτομα ψηφίσαντα από 250 μέλη που είχε.
Εδώ δεν δίνετε τα βιβλία του Σωματείου εδώ και 3 χρόνια και όχι μόνο. Μπράβο, κάνατε και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης 17.000.000 τουρίστες.
Γιατί δεν γράφετε συνάδελφοι για την ταμπακιέρα;
Δεν θα μπουν 4.000 μόνιμοι στο Π.Σ., το ξέρουμε όλοι, γιατί δεν το λέτε; Πόσων χρονών είναι το Προεδρείο σας;
Και πέρυσι μας έλεγαν δεν θα χάσει κανείς συμβασιούχος την δουλειά του και αντί για 5ετία το έκαναν 1 έως 2 έτη και από 8 μήνες απασχόληση το πάνε για 4 μήνες.
Άρα δεν τους πετάει στο δρόμο; Ναι ή όχι;
Και ταυτόχρονα δεν παίρνει επιλαχόντες; Ναι ή όχι; Θα αλλάξουν πολλά με εμάς;
Η πολιτική ηγεσία δεν μας θέλει και δεν μας ήθελε ποτέ γι’ αυτό και δεν είχε κάνει τίποτα για εμάς τόσα χρόνια. Είναι έτσι ή όχι;
Παράλληλα δεν μας θέλουν Α.Π.Σ. και μόνιμο προσωπικό και συνδικαλιστικά Σωματεία αυτών. Ναι ή όχι;
Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. δεν ζήτησε και πρόσφατα κατάργηση του θεσμού των Π.Π.Υ. και των οργανικών κενών; Ναι ή όχι;
Πειράζει που η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ναι;
Και όπως είπαμε συνάδελφοι η γλώσσα έχει βρει στο πάτωμα.
Τέλος γράφετε «καθώς υπάρχει το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Π.Σ.».
Που είναι; Που το είδατε; Έρχεται στη Βουλή; Θα έρθει; Αν έρθει, γιατί η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε και δεν θέλει να μας συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για εξομοίωση και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, γιατί άλλωστε; Γιατί δηλαδή να θέλει; Ναι ή όχι;
Και σεις ζητάτε γιατί ο Αρχηγός.
Για τον ίδιο λόγο που το Π.Δ. για τους συμβασιούχους δεν το τρέχουνε από τον Φεβρουάριο που ήταν έτοιμο στο Σ.τ.Ε. και το στείλανε μόλις στις 14/05.
Γιατί η πρόθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας όπως φάνηκε ήταν να είναι 4 μήνες και πρόσληψη όπως και πέρυσι στις 17 – 20/06. Τόσο απλό.
Θυμάστε την ανανέωση της 5ετίας το 2007; Ποιος την ήθελε εκτός του κ. Βύρωνα τότε;
Όλοι εναντίον ήταν; Είναι έτσι ή όχι;
Τον Ν.3938/11 ποιοι τον ήθελαν; Κ. Όθωνας και κ. Παπουτσής και όλοι οι άλλοι εναντίον.
Τώρα σας έχει πείσει η φυσική και πολιτική ηγεσία ότι είναι μαζί μας;
Εδώ το 150άρι το στείλανε περίπατο και περιμένετε τι; Και τους χαϊδεύετε;
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΜΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ

ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 113 / στης 6.6.2013 με ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Αρχηγού στην 2η ΕΜΑΚ»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail:pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 67 ΜΕΓΑΡΑ: 17/ 06/2013
Προς:
1) Πίνακες ανακοινώσεων Υπηρεσιών
2) Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
3) Αρμόδια τμήματα Α.Π.Σ.
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 113 / στης 6.6.2013 με ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Αρχηγού στην 2η ΕΜΑΚ»
«Σε ερωτήσεις που τέθηκαν από συναδέλφους της 2ης ΕΜΑΚ στον Αρχηγό».
Πρόεδρε εσύ ντρεπόσουν να τον ρωτήσεις τον κ. Αρχηγό; Δεν ήσουν εκεί ?
«Όλοι οι Π.Π.Υ. θα παραμείνουν στο Σώμα».
Συνάδελφε ήσουν εκεί;
Αν ήσουν γιατί δεν είπες στα παιδιά και στον κ. Αρχηγό τι σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία για μέχρι 40, 1.500-2.000 κ.λ.π.;
«Όσοι έχουν κριτήρια θα μονιμοποιηθούν».
Ποια κριτήρια Συνάδελφε; Αυτά που λέει ο Ν.3938/11 στο τέλος της πενταετίας;
Και τα άλλα, με γιατρούς, αγωνίσματα κ.λ.π., που κατατέθηκε στον επιτελικό σχεδιασμό; Γιατί δεν τα λες Συνάδελφε αυτά; Άρα συμφωνείς αρκεί να είναι το Προεδρείο μέσα. Άντε Πρόεδρε, πες τις «συμφωνίες».
«Προωθείται το ειδικό μισθολόγιο αλλά θέλει χρήματα».
Μα καλά συνάδελφε. Πάλι ψέματα; «Καθόλου δεν στοιχίζουμε» έτσι δεν λέγατε; Τώρα λέτε άλλα; Που προωθείται Πρόεδρε ; Στα συρτάρια του Α.Π.Σ.; Ε; Ξέρουμε. Σβήστε φωτιές κορόϊδα και θα, θα, θα…
«Για τους 725 περιμένει απάντηση».
Πρόεδρε, αφού το ξέρεις. Πάλι το παπί κάνεις; 725 το έχουν πει και στους ίδιους, δεν παίρνει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Μην δουλεύετε τα παιδιά.
«Για τα Μ.Α.Π. τέλος του χρόνου θα τα πάρουμε».
Συνάδελφοι πάλι τα ίδια; Το σύνολο των διακηρύξεων θα ολοκληρωθεί και θα δοθούν τα Μ.Α.Π. το 2014 γιατί για τότε έχουν προβλεφτεί πιστώσεις.
Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον κόσμο αυτά που ειπώθηκαν πραγματικά; Δύο τινά συμβαίνουν.
Είτε τα αποκρύπτετε για ίδια συμφέροντα, είτε ενημερώνεστε επιπόλαια.
Και για τα δύο επικίνδυνοι είστε.
«Για τις μεταθέσεις «κακός» τις ζητάμε».
Βρε Συνάδελφοι, 6 ημέρες πριν, στις 29/05 στο με αριθμ. Πρωτ. 110 γράφετε «πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το Α.Π.Σ.». «Μεταθέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν πριν την λήξη της αντιπυρικής εκτός κάποιων ελάχιστων». «Αποσπάσεις θα γίνουν οι αναγκαίες».
Σε μια βδομάδα λέτε και ξελέτε.
Η Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. έχει γράψει εδώ και καιρό, μεταθέσεις – αποσπάσεις δεν θα γίνουν.
Γιατί παραμυθιάζετε τον κόσμο;
«Γραφτείτε σε μας να σας κάνουμε μεταθέσεις».
Και εδώ που τα λέμε, που έταξες σε νησί του Ιονίου, Πρόεδρε, σε 3 άτομα «γραφτείτε σε μας και θα σας κάνουμε 24ωρο»;
Θα πληρώσετε εσείς τις υπερωρίες βρε παιδιά;
Πρόεδρε, έλα να μας το κάνεις το 24ωρο και εδώ στην Ε.Μ.Α.Κ. Όλο το Ιόνιο γελάει ακόμα.
Καλά, λέμε στο Α.Π.Σ. να σας δώσουν και κανένα γραφείο !
Δεν μας είπατε. Τι έγινε; Γίνατε μόνιμοι; Γραφτήκατε στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ, ε;
Γιατί δεν σας γράψανε, ε; Τα είπατε στον κόσμο;
Για την κατάργηση των Π.Π.Υ. που ψήφισε η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. τι λέτε; Γιατί δεν βγάζετε κίχ;
Εκείνο το 2-3% που είπε ο Αρχηγός, μήπως που έχει γραφτεί από καιρό από την Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.; Για δείτε κάτι ανακοινώσεις προ καιρού. Για κοιτάξτε τους μοναδικούς εκπροσώπους των Π.Π.Υ.!!
«Ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις, τώρα».
Από ποιον συνάδελφοι; Από τα μέλη σας; Θα σπάστε κανένα αυγό; χλωμό το κόβουμε.
Αλήθεια στο καταστατικό σας που αντιγράψατε, αντιγράψατε και το σήμα από τους μόνιμους, και μας είπαν ότι θα….
Καλά συνάδελφοι δεν έχετε λίγο φαντασία να βρείτε ένα σήμα για το Σωματείο σας;
Το άλλο; Γράφετε: «07/06 έφυγε το Π.Δ. από το Σ.τ.Ε. και το Υπουργείο και πάει για Πρόεδρο Δημοκρατίας».
Πάλι …….. γράφετε. Μετά το ΠΡΟ.ΠΟ. ήθελε υπογραφές από Εσωτερικών και Οικονομικών, μετά Πρόεδρο και μετά Φ.Ε.Κ. Γι’ αυτό μέχρι σήμερα 17/06 δεν έχει βγει πρόσληψη.
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΜΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013


Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και  Θρακομακεδόνες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σχετικά με την πρόσληψη των συμβασιούχων

Σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών, η κατάσταση έχει ως εξής: τα διαθέσιμα χρήματα επαρκουν για πρόσληψη 1500 ατόμων, όμως βεβαιώσεις από ιατρούς έχουν καταθέσει 1519 άτομα. Κατατέθηκε σήμερα ΦΕΚ για την πρόσληψη 22 επιλαχόντων ΠΠΥ εξ εποχικών, ώστε οι εναπομείναντες 1497 συμβασιούχοι να προσληφθούν έπειτα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ . . . .

Φακελος  “Εποχικοι” (5ετεις & Συμβασιουχοι)
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ...?..
Το Εγγραφο Απ 157 της Ομοσπονδιας που Θα αναλυσουμε και οι Εφευρεσεις προβληματων “εποχικων ”.. (Συμβασιουχων & Πενταετων)
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΦΩΤΙΖΟΥΝ
Aφου ετσι επιμενουν να μας αποκαλουν.!!!!
·        ΕΡΩΤΗΜΑ 1
Ποια είναι η πηγη που “αναβλυζει ” προβληματα ???
αραγε Υπαρχουν  ή είναι προς “εσωτερικην καταναλωσην” ??..

·        ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου -157
Στη συνάντηση της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Υπουργό κ. Δένδια, αρχές του μήνα, του είπαμε αν θέλει η ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. όσων έχουν τα προσόντα όπως προβλέπει ο Ν.3938/11 και μονιμοποίηση σε προσωποπαγείς θέσεις στο Α.Π.Σ. άμεσα. Ο Υπουργός παρουσία του Γ.Γ., του κ. Περδίκη, κ. Τσίγκα, το απέρριψε κατηγορηματικά λέγοντας ότι επιθυμεί λύσει για όλους.
Αυτό είναι γνωστό και στο Α.Π.Σ. και τα συνδικαλιστικά όργανα των μονίμων, οπότε μυθιστορήματα για κατανάλωση του στυλ απορρόφηση 35, 40, 45 στο Π.Σ. σαν μόνιμους είναι απορριπτέο από τον κ. Δένδια!!!
Τώρα το τι θα ήθελε ο κ. Γ.Γ., ο κ. Αρχηγός και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχει και πολύ σημασία.
Σημασία έχει τι προτίθεται να κάνει και αν κάνει ο κ. Υπουργός. Τα γράφουμε για να πάψουν οι
σεναριολογίες.

ΕΡΩΤΗΜΑ 2
Τι γινεται με τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ??? Εγκαταλειφθηκαν ???

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου -157
Αν ήθελε να κάνει κάτι ο κ. Δένδιας, ο κ. Γεωργιάδης εδώ και ένα χρόνο θα το είχαν κάνει όπως κάνανε με το μεταναστευτικό, όπως πρόσφατα σε 15 μέρες πέρασαν σχετική απόφαση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα.
Από τις 15/02 είχε σταλεί από το Α.Π.Σ. στο ΠΡΟ.ΠΟ. το σχέδιο Π.Δ. για τους συμβασιούχους και στάλθηκε στο ΣτΕ στις 14/05 και ακόμα να ολοκληρωθεί σήμερα 16/06, 4 μήνες που ήταν στο ΠΡΟ.ΠΟ. και 1 μήνα στο ΣτΕ. Γιατί άραγε;
Γιατί τόσο απλά θέλανε να εργαστούν τα παιδιά 4, 4 ½ μήνες όπως πέρυσι.
Αν θέλουν θα το κάνουν κύριοι. Αν δεν θέλουν πρέπει να τους πιέσουμε. Ξεχνάμε με προσωρινή διοίκηση της ΠΟΣΠΥΔ, τότε στις 27/12/2002, ο κ. Τσερτικίδης, Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. επί ΠΑΣΟΚ τότε ζήτησε ομάδα εργασίας για να λύσει δήθεν τότε το πρόβλημα και η ομάδα εργασίας συστάθηκε τελικά το 2011, δηλ. κοντά 10 χρόνια μετά.
Όποιος δεν διδάσκεται από το παρελθόν, αναλώνεται στο παρόν και χάνει το μέλλον συνάδελφοι.
·        ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου απ- 20 από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ 
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του κλάδου μας από την φυσική και πολιτική ηγεσία έφτασε σε σημείο που να προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση μας. Αυτή την στιγμή το σημαντικότερο θέμα που μας απασχολεί είναι η πρόσληψη των συμβασιούχων Πυροσβεστών. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας αναφέρουμε το ιστορικό ακριβώς όπως διαδραματίστηκε για να καταλάβετε την κοροϊδία, πέραν από αυτήν της πολιτικής ηγεσίας, και την κοροϊδία από την φυσική ηγεσία που κάθε χρόνο στηριζόταν σε εμάς για να βγάλει εις πέρας την αντιπυρική περίοδο. Η ίδιοι που μας έλεγαν ότι μας χρειάζονται με τις πράξεις και παραλήψεις τους μας δείχνουν ότι απλά δεν μας θέλουν στις τάξεις του Π.Σ .

·                    ΕΡΩΤΗΜΑ 3
Δηλητηριασμος του Ηθικου και της Προσωπικοτητας μας από ραδιο Αρβυλες, Παρεμβολες, (περι Καθαρσεως) αραγε καθαρση μονο από Πενταετεις «Εποχικους» ή ΟΛΟΙ  από το 1980 και after ?!?!?

·        ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου- 157
Την ΠΟΠΥΣΥΠ δεν την ενδιαφέρει να τρέχει, να γράφει υποθέσεις και εικασίες στο internet σεβόμενη τον αγώνα των συναδέλφων. Προσπαθεί να ολοκληρώνει κάτι και μετά να σας ενημερώνει σχετικά.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Απ - 83
     Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία του έλεγχου έχει τελειώσει  «και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» όπως γνωρίζει ο εν λογω κύριος.
     Η στάση του προαναφερόμενου – μετά και το τέλος της εκπομπής και στην συνέχεια της κουβέντας που είχε με τον πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ, Παπαντωνη  Κων/νο δείχνει εμπάθεια σε ένα κλάδο με μεγάλη ιστορία, με 22 νεκρούς, αμέτρητους,  τραυματίες, με επαίνους όχι μόνο από πρόεδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Δημάρχους κλπ, αλλά και που τον σέβεται όλος ο απλός κόσμος για όλα αυτά που τόσα χρόνια προσφέρει με αυταπάρνηση και μάλιστα με μισθό μικρότερο του 1/3 του δικού του.
Αλήθεια γιατί τόσο μένος κατά του θεσμού των πενταετών ;
    Μήπως ενοχλεί το γεγονός ότι μέχρι χθες διορίζονταν μόνο όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» ;

Οσο για το κερασακι στην τουρτα,,ξερετε για ποιο λεω..

Τοοοοο  Δόκιμοιεναντίον εποχικών πυροσβεστών

(που ΔΕΝ είναι ΔΟΚΙΜΟΙ)

Πως λοιπόν ακούστηκε σε αυτούς τους ανθρώπους η είδηση,ότι δόκιμοι Πυροσβέστες,νέα παιδιά,ζητούν να στηρίξουν τα όνειρά τους,επάνω σε εκείνους που χρόνια τώρα παλεύουν με την φωτιά,αλλά και τον αγώνα της προσωπικής τους επιβίωσης,με τον πενιχρό μισθό,που δεν τον λαμβάνουν όλο το χρόνο,παρά μόνο (οκτώ πριν)και πλέον πέντε μήνες ετησίως.
Θα κτίσουν την δική τους καριέρα στις στάχτες των άλλων;Εκείνων που είναι συνάδελφοι,που τόσα χρόνια απασχολούνται με εκείνο που γνωρίζουν,αυτό που μπορούν και στους δόκιμους με την πείρα τους να διδάξουν.

Παράλληλα,ο απλός κόσμος,δεν μπορεί να μην σκεφτεί,απλοικά και αγνά,-δεν υπάρχει συμφέρον για να αλλοιώσει την κρίση του.-
Να σκεφτεί αν και κατά πόσον είναι άξιοι να φέρουν τον τίτλο του Πυροσβέστη,νέα παιδιά που έχουν όλη την ζωή μπροστά τους,που είναι το μέλλον μας,όταν σκέφτονται και ενεργούν ΄έτσι,όταν τώρα,στο ξεκίνημα,δεν σέβονται εκείνους που ζητούν να διαδεχθούν!
Και…μεταξύ μας,συμφωνώ κι εγώ.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι ν’αγωνιστεί κανείς και να διεκδικήσει τα αυτονόητα,το δίκαιο,ότι θεωρεί δίκαιο…
Η διαφορά,βρίσκεται στον τρόπο που θα το διεκδικήσει και αυτή είναι εκείνη που τον χαρακτηρίζει!
Και υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι να διεκδικήσει τις το δίκαιό του και τα νόμιμα,απλώνοντας το χέρι και στον συνάδελφο,που έχει και αυτός τα δικά του δίκαια να διεκδικήσει…
Πόσο μάλλον,όταν αυτά τα δίκαια,είναι ποτισμένα με ιδρώτα και ψυχές συναδέλφων που »χάθηκαν» εν ώρα καθήκοντος.




Η χωρα αρχισε να εχει Πυρκαγιες ο Πλουτος – Οικονομια  πληγεται για άλλη μια φορα και το προβλημα μας είναι οι «ΕΠΟΧΙΚΟΙ» Πενταετεις και Συμβασιουχοι, (οι 600 Ιδιωτες περασαν από ΑΣΕΠ, λενε, εμεις μαλλον τοσο καιρο με χιλιαδες Ιατρικες Εξετασεις και 100 Ελεγχους, περασαμε ΙΛΑΡΑ φαινεται και όχι ΑΣΕΠ)….
Και κάθε μερα λεει ο καθενας ότι Θελει αδιαφορωντας για την εργασια και το ΗΘΙΚΟ που πρεπει να είναι ΑΚΜΑΙΟ και μετα ο καθενας από εμας παει στην ΜΑΝΑ – ΠΑΙΔΙ – ΓΥΝΑΙΚΑ και τον ΡΩΤΟΥΝ…
ΤΙ ειπαν παλι ΣΗΜΕΡΑ και εισαι ετσι ????????

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΕΠΟΧΙΚΟΙ»….