Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ- ΑΡΚΑΔΙΑΣ



Χρόνο με το χρόνο τα εργασιακά προβλήματα που αφορούν  τους συμβασιούχους και 5ετης πυροσβέστες τους  ήρωες του καλοκαιριού όπως τους ονόμαζαν, διογκώνονται χωρίς κανείς από την κυβέρνηση  να κάνει μια  προσπάθεια να δώσει μια λύση.
    Σε οικονομική εξαθλίωση και σε μια πολυετή ομηρία βρίσκονται 1500 συμβασιούχοι πυροσβέστες μαζί και οι οικογένειες τους καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί για φέτος ακόμη η πρόσληψη τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει .
    Επί σειρά ετών προσλαμβάνετε αυτό το έμπειρο προσωπικό από το Π.Σ για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά με συμβάσεις που αρχικά ήταν με Π.Δ 8μηνες, και πέρσι και φέτος «καταφέρνουν» να μας προσλάβουν μόνο για 4 μήνες. Δεκάδες καλοκαίρια την βγάζουμε στα πύρινα μέτωπα χωρίς ούτε μία φόρα να νιώσουμε την έννοια  «διακοπές» με την οικογένεια μας,  και  από τους κυβερνώντες  εισπράττουμε την μέγιστη  αδιαφορία και τον εμπαιγμό.
    Πλέον με 4 μήνες εργασίας το χρόνο  δεν  μπορούμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας,  και από φέτος δεν θα μπορούμε να μπούμε ούτε στο ταμείο ανεργίας.
    Οι αρμόδιοι δεν σκέφτηκαν να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης μας πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδο με συνέπεια να έχουμε φτάσει ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής και το Π.Σ να στερείτε την βοήθεια μας, και κανείς δεν ξέρει πότε θα μας προσλάβουν .
    Άλλοι  4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, που σημαίνει σχεδόν το 50% της δύναμης των εργαζομένων στο Π.Σ δεν μπορούν να εργαστούν αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες αλλά και να μετακινηθούν εκτός έδρας λόγο ελλείψεις οικονομικών πιστώσεων. Και όλα αυτά ενώ τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται κάθε μέρα σε εξέλιξη.
    Με μισθούς των 600 ευρώ,  5ετης και συμβασιούχοι πυροσβέστες πέρσι αρχές του καλοκαιριού παίρναμε ένα επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  (120 ευρώ το μήνα) το οποίο δικαιούμασταν, όμως μετά από 4 μήνες μας το έκοψαν και μας το πήραν μάλιστα και αναδρομικά πίσω.
   Εδώ και 5 χρόνια οι συμβασιούχοι έχουμε να χορηγηθούμε φόρμες εργασίας, ενώ οι 5ετης δουλεύουν με μία φόρμα εδώ και 2 χρόνια.
Δεδουλευμένα εκτός έδρας του 2012 μας τα χρωστούν ακόμη.
  Παρόλα αυτά εμείς για την προστασία των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας ΟΤΑΝ μας ζητηθεί, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ  είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα μέγιστα  στη μάχη με τις πυρκαγιές και όχι μόνο.
  Παρότι το μέγιστο φιλότιμο μας το έχουμε πληρώσει με ανθρώπινες ζωές. 
                                                    

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ενημέρωση μελών (ΑΠ 136)



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.: 136 Μέγαρα: 28/05/2013
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:
1) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
2) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Πρωθυπουργό
κ. Αντώνιο Σαμαρά
2) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Δένδια
3) Ελληνικό Κοινοβούλιο
4) Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμε κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ,
Όπως σας έχουμε πει και προφορικά, θα πρέπει να επισπευτούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες στο ΣτΕ.
Σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον εισηγητή του 5ου Τμήματος κ. Ντουχάνη που έχει αναλάβει το Π.Δ. για τους συμβασιούχους πυροσβέστες μας δήλωσε ότι μπορεί μέσα στην εβδομάδα να «κοιτάξει» το σχέδιο αν είναι «νομότυπο». Μας δήλωσε ακόμα ότι επεξεργάζεται αυτή την περίοδο το νομοσχέδιο «Αθηνά» περί πανελλαδικών εξετάσεων και έχει φόρτο εργασίας και θέλει χρόνο!!! Μας επισήμανε ότι το Α.Π.Σ. μπορεί εφόσον βεβαιωθεί η νομιμότητα του Π.Δ. από το ΣτΕ να υπάρξει αναδρομικότητα στο υπό έκδοση ΦΕΚ και το Α.Π.Σ. να προχωρήσει κανονικά στην πρόσληψη μέχρι να βγει το ΦΕΚ.
Κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ, παρότι το σχέδιο Π.Δ. βρίσκεται με επείγον επισήμανση στο ΣτΕ από 14/05, παρότι σας έχουμε οχλήσει τόσες φορές, δεν βλέπουμε αποτελέσματα.
Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρόταση του εισηγητή και να βγει άμεσα διαταγή πρόσληψης καθότι φαίνεται ότι «δεν» υπάρχει η απαραίτητη πίεση από την μεριά σας να προχωρήσει το Π.Δ. άμεσα.
Μην ξεχνάτε ότι χάνονται πολύτιμες μέρες εργασίας για τους συναδέλφους και η πολιτεία είναι ανέτοιμη ενόψει πυρκαγιών.
Θα προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες άμεσα αξιότιμε κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ;
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Ενημέρωση μελών



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 62 ΜΕΓΑΡΑ: 27/ 05/ 2013
Προς:
Αξιότιμο Διοικητή 1ης ΕΜΑΚ
κ. Βασίλειο Σαξιώνη
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
4) Π.Δ.Π.Υ. Αττικής
5) Ελληνικό Κοινοβούλιο
6) Εισαγγελία Πρωτοδικών
Αθηνών
7) Γ.Σ.Ε.Ε.
8) Επιθεωρητές Δημόσιας
Διοίκησης
9) Υπουργείο Διοικητικής
Μεταρρύθμισης
10) Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Την Παρασκευή 24/05/2013 πληροφορηθήκαμε ότι δώσατε εντολή μετακίνησης ομάδας πενταετών για φωτιά στην Ύδρα.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τα παρακάτω:
1) Βάσει ποιας γραπτής διαταγής έγινε η μετακίνηση αυτή;
2) Ποιος διέταξε προφορικά την μετακίνηση αυτή;
3) Γιατί δεν υπακούσατε σε διαταγή του Α.Π.Σ. που απαγορεύει μετακινήσεις, νυχτερινά και εκτός έδρας των Π.Π.Υ. μέχρι έγκρισής τους;
4) Πως θα πληρωθούν οι παραπάνω συνάδελφοι;
Αξιότιμε κ. Διοικητά, γνωρίζουμε όλοι ότι εκτός έδρας και νυχτερινά δεν έχουν εγκριθεί και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα εγκριθούν, γνωρίζουμε όλοι ότι δεν έχουν αναδρομική ισχύ.
Κύριε Διοικητά, δεν βγαίνει αντιπυρική εις βάρος των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων πυροσβεστών.
Αξιότιμε κ. Διοικητά παρακαλούμε στο μέλλον να είστε πιο προσεκτικός στις ενέργειές σας με τους Π.Π.Υ. και συμβασιούχους.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ



Σε νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο.
Πρόσθεσε μάλιστα, "ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται", αφού είναι φυσικό, όπως είπε, προκλητικά μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών.
"Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Δένδιας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το κέντρο της Αθήνας τo 2012 έκλεισε 796 φορές από πορείες που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων, δηλαδή πάνω από 2 φορές τη μέρα.
Κατά τη συνάντηση, η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της σε νομοθετική ρύθμιση "που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα", όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος.
Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν την ευθύνη μόνο για τις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις και απέδωσε το πλήθος των διαμαρτυριών στις πολιτικές που ασκούνται. Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι η ΓΣΕΕ, με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών, θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα αυτό, "αλλά δεν θα δεχθεί την ποδηγέτηση της εκτελεστικής εξουσίας".
Σ.Γ   Κοιτάξτε με τι ασχολείται ο κ. Υπουργός μας αντί να προσλάβει τους 1500 συμβασιούχους πυροσβέστες.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΘΕΜΑ : «Υγειονομική εξέταση Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.: 135 Μέγαρα: 27/05/2013
Προς:
1) Συμβασιούχους Πυροσβέστες
2)Πίνακες ανακοινώσεων
3) Όλα τα Σωματεία μέλη
Κατόπιν επικοινωνίας με το Α.Π.Σ. όσοι συναδελφοι επιθυμούν να περάσουν άμεσα από τις ιατρικές εξετασείς εντός της εβδομάδας ώστε να προσληφθουν αμέσως όταν τους ζητηθεί να ακολουθήσουν της παρακάτω διαδικασίες
ΘΕΜΑ : «Υγειονομική εξέταση Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».
Σε όσους από τους Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, έγινε λύση σύμβασης εργασίας το έτος 2012 και προκειμένου να εξακριβωθεί, η πιστοποίηση της καλής κατάστασης της υγείας τους, να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα ή βεβαίωση από Κρατικό Νοσοκομείο, και όπου αυτό δεν λειτουργεί, βεβαίωση Κέντρου Υγείας.
Επίσης, θα πρέπει να έχουν και ψυχική υγεία σύμφωνα με τα ισχύοντα για κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών και θα πρέπει επιπρόσθετος να προσκομίσουν βεβαίωση από ψυχίατρο (από Κρατικό Νοσοκομείο) σύμφωνα με την οποία θα εξακριβώνονται οι ψυχικές τους ικανότητες, ιδίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η δομή της προσωπικότητας, η σκέψη και η αντίληψη.
Τέλος μπορούν να υποβληθούν στις ανωτέρω διαδικασίες όσοι Π.Π.Υ., (εποχικοί πυροσβέστες) διεγράφησαν για σωματική ικανότητα από τους κυρωμένους πίνακες επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΘΕΜΑ: « Παράπονα Μελών για δήλωση κ. Ντόλιου Γεώργιου Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.»



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 61 ΜΕΓΑΡΑ: 24/ 05/ 2013
ΠΡΟΣ:
Μέλη Σωματείου
Πίνακες ανακοινώσεων
Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.
ΘΕΜΑ: « Παράπονα Μελών για δήλωση κ. Ντόλιου Γεώργιου Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.»
Κατόπιν παραπόνων και μετά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για καταγγελίες από τους γνωστούς άγνωστους και ανωνύμους υπερασπιστές της αλήθειας και γνωστές και άγνωστες υπερασπίστριες της αλήθειας που ήξεραν αλλά δεν έλεγαν , καθώς και γενικά σε θέματα εργασιακά και όχι μόνο η Διοίκηση του Σωματείου θέλοντας να λάμψει όλη η αλήθεια διαχωρίζει την θέση της και δεν αποδέχεται τίποτα από αυτά που φέρετε να δηλώνει ο κ. Ντόλιος Γεώργιος στο 15ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Συλλέγονται όλες οι αναρτήσεις που έχουν γίνει και εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί έγγραφο διαμαρτυρίας και παραπόνων με της συνημμένες δηλώσεις που φέρετε να έκανε στο 15ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. προς τον κ. Ντόλιο Γεώργιο να μας διευκρινίσει σε ποιους αναφερόταν όταν έλεγε όλες αυτές τις σοβαρές καταγγελίες και τις απαράδεκτες συμφωνίες που φέρετε να ήταν παρών να μας πει τα ονόματα τους.
Υπενθυμίζουμε σε όλους εσάς που συστηματικά αγνοείται να θυμηθείτε ότι το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. συμμετέχουν πληθώρα ακόμα συναδέλφων μελών από όλη την Ελλάδα και καλό θα ήταν τα παράπονα σας να τα θέτετε και να τα εκφράζετε και σε αυτούς, διότι οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι συλλογικές και κατά πλειοψηφία, στο sait της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. είναι όλο το Δ.Σ. αναρτημένο αν έχετε απορία που θα το βρείτε.
Το Δ.Σ. είναι πάντα στην διάθεση των μελών του για οποιαδήποτε συζήτηση και εξεύρεση λύσεων σε οποιοδήποτε εργασιακό θέμα προκύψει.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΜΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΡΑΚΟΣ

Ενημέρωση μελών

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Γεωργακόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες του Α.Π.Σ. και με τον Γ.Γ. Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιο Μπούρα καθώς και επικοινωνία με τον Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Γεωργιάδη και με το ΣτΕ.
  1. Για τους συναδέλφους συμβασιούχους έχει ξεμπερδέψει το θέμα με την Π.Υ.Σ. Αναμένουμε συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα του ΣτΕ για το Π.Δ. Ζητήσαμε από τον κ. Αρχηγό να προχωρήσει το Α.Π.Σ. μέχρι να ξεμπερδέψουμε από το ΣτΕ σε διαταγή για ιατρικές εξετάσεις των συμβασιούχων συναδέλφων ώστε να κερδίσουμε χρόνο. Εντός της εβδομάδας η ΠΟΠΥΣΥΠ θα ενημερώσει τους συναδέλφους τι διαδικασία θα ακολουθηθεί με τους γιατρούς γιατί το Α.Π.Σ. δεν μπορεί να βγάλει διαταγή αν δεν βγει το Π.Δ. Υπήρξε επικοινωνία του κ. Μπούρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ ώστε να επισπευτεί το σχέδιο Π.Δ. μέσα στην εβδομάδα. Δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος ότι θα κάνει ότι μπορεί.
  2. Θα γίνουν προσπάθειες να εξευρεθούν άλλα 2 εκ. ευρώ για υπερωρίες νυχτερινά κ.λ.π.
  3. Το Α.Π.Σ. δηλώνει αισιόδοξο για την χορήγηση των 150 €, για να γίνει όμως πρέπει να γίνει νέα ΚΥΑ και ειδικότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα, μόνο λόγια.
  4. Το Π.Δ. περί αδειών βρίσκεται και αυτό στο ΣτΕ.
  5. Για την διαταγή για τις 45 ημέρες κανονική άδεια δεν έχουμε ούτε από εκεί κάτι συγκεκριμένο. Στην ιστοσελίδα της ΠΟΠΥΣΥΠ έχει αναρτηθεί ο ΚΕΥΠΣ (κατηγορία «Μεταφόρτωση Εγγράφων») εκεί μέσα υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις όλου του προσωπικού του Π.Σ. ας λάβουν γνώση οι συνάδελφοι. Δείτε και σχετικό βίντεο με απαντήσεις Δένδια στη Βουλή στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη για εργασιακά θέματα στην ιστοσελίδα της ΠΟΠΥΣΥΠ.
  6. Για τα δικαστήρια περί αορίστου, έχουν επιδοθεί οι δικαστικές αποφάσεις στο Π.Σ. και αναμένουμε ενέργειες.
    280 συνάδελφοι έχουν επιδικαστεί και θα πάρουν 2.500 € έκαστος με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών προσωρινά εκτελεστέες.
    Έχουν ενημερωθεί τα Σωματεία Κεφαλονιάς, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Σερρών, Ηρακλείου, Πιερίας, Ημαθίας και οι συνάδελφοι από Θεσ/κη. Αναμένονται και άλλες αποφάσεις δικαστηρίων για τα 176 € και για μονιμότητα.
Ξεκίνησε ήδη η αντιπυρική και πάλι θα μείνουμε στα «θα» προκειμένου να πατήσουν πάνω μας. Εκκρεμούν από πέρυσι τα περί μονιμοποίησης, ομογενοποίησης είτε εξομοίωσης Π.Π.Υ. κ.λ.π. περί καθηκοντολόγιου, περί επιδόματος 150€, περί ωραρίων, περί αδειών, περί Μ.Α.Π. Όλα στο «θα»….

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκεί όπου ξεθάβονται και οι θαμμένες (ΕΔΕ)…

Τι σου είναι η καταραμένη φτώχεια… Τι σου είναι η ανάγκη… Τι σου κάνει η πίεση από την Τρόικα (εξωτερικού)…. 
Αυτές είναι οι «αβάστακτες» επισημάνσεις που προέκυψαν από το ρεπορτάζ μας. Γιατί τα θαύματα στο Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζονται… Δεν είναι μόνο το θαύμα του...
Πυροσβέστη που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ναι άπιστοι, σε διαθεσιμότητα.... λόγω του ότι κατηγορείται για την δολοφονία ενός άτυχου Πακιστανού, δεν είναι μόνο τα θαύματα των υποδίκων που προάγονται και όχι μόνο ήρθε τώρα και άλλο ένα θαύμα….

Ποιο; Αυτό που ανάγκασε τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΠΣ να ξεθάψει την ΕΔΕ για την ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ 10.000 ΛΙΤΡΩΝ βενζίνης από την Πυροσβεστική Ακαδημία και να ζητήσει την συνέχιση της, την ολοκλήρωση της, ας το βαφτίσουν όπως θέλουν…. Εμείς εδώ είχαμε αποκαλύψει στις 28 Νοεμβρίου 2012 (βλέπε εδώ) το θέμα, βλέπετε είμαστε πράγματι «το blog των αποκαλύψεων», ότι για δύο χρόνια τώρα και βάλε κάποιοι έχουν θάψει την ΕΔΕ. Και μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση είχαμε προειδοποιήσει τον κύριο Δένδια γιατί τον θεωρούσαμε ηθικό στοιχείο…

Αλλά προφανώς ο κύριος Δένδιας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ή πάει με ρυθμούς χελώνας ή αν δεν έχει να κάνει το θέμα με την Χρυσή Αυγή λίγο τον νοιάζει. Λόγω λοιπόν της κατάστασης με τις απολύσεις στο Δημόσιο, με το θέμα των επίορκων, και τα παρόμοια, αναγκάστηκε να ζητήσει το αυτονόητο, να δει που βρίσκονται, τι έχει γίνει, σε όλες τις σοβαρές ΕΔΕ της τελευταίας πενταετίας…. Έτσι λοιπόν έγινε και το θαύμα το να ξεθαφτεί η υπόθεση κλοπής των καυσίμων από τον Διευθυντή Οικονομικού, που όχι μόνον έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά έπρεπε ήδη να είχαν καταλογιστεί και τα ποσά και οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να πληρώσουν για την ζημία του Δημοσίου… Μάλιστα μετά μπορεί να λάμβαναν οι αξιωματικοί αυτοί, αν εμπλέκονται αξιωματικοί, και ανώτατη, πολύ ανώτατη θέση!!!  Σε αυτό το ΠΣ όλα είναι πιθανά!

Δυστυχώς για την κατάσταση αυτή δεν ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ κανένας. Αυτά που συμβαίνουν στο Πυροσβεστικό Σώμα με τα όσα έχουμε αποκαλύψει είναι απίστευτα. Όλα αυτά είναι ντροπή για τους μάχιμους πυροσβέστες που, με την ίδια τους την ζωή πολλές φορές, σώζουν την αξιοπρέπεια του Σώματος, αυτή που την καταρρακώνουν κάποιοι άλλοι… Τι κρίμα….

ΘΕΜΑ: «Έγγραφο Διασπαστών Αρ. πρωτ. 107 στις 18.05.2013 Ομιλία Προέδρου Διασπαστών στο συνέδριο ΠΟΕΥΠΣ»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων
Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 60 ΜΕΓΑΡΑ: 24/ 05/ 2013
ΘΕΜΑ: «Έγγραφο Διασπαστών Αρ. πρωτ. 107 στις 18.05.2013 Ομιλία Προέδρου Διασπαστών στο συνέδριο ΠΟΕΥΠΣ»
Μπράβο κ. Πρόεδρε, ωραία ομιλία έκανες στο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ. Πρώτη φορά σε είδαμε να διαβάζεις από χαρτιά τόσα χρόνια. Μόνος σου τα έγραψες ή στα έγραψε άλλος ή άλλη;
Μπράβο κ. Πρόεδρε για την μελέτη αφού είναι μηδέν ευρώ, γιατί δεν έχει την ίδια άποψη το οικονομικό τμήμα του Α.Π.Σ. και το Γεν. Λογιστήριο του κράτους και μας μπερδεύετε.
Κάντε μια επερώτηση με βουλευτή στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους να πάρετε απάντηση. Άντε να δούμε.
Αναλογιστική μελέτη ξέρετε τι είναι ; Έτσι, ρωτάμε ! Καλή συνεργασία με την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και την Ε.Α.Π.Σ. Ναι συμφωνούμε. Για πες μας κ. Πρόεδρε, 1.500 άτομα, ως 35 ετών που έχει προωθηθεί για μονιμότητα Π.Π.Υ., συμφωνείτε ή όχι;
κ. Πρόεδρε η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στο συνέδριο είπε κατάργηση των Άρθρων 1,2 του 3938/11, δηλ. κατάργηση των Π.Π.Υ. Συμφωνείτε κ. Πρόεδρε ή διαφωνείτε; Εξηγήστε μας για να το καταλαβαίνουμε και εμείς ;
Ψηφίστηκε υποχρεωτική ένταξή μας στο ταμείο των μονίμων.
Εσύ που λες κ. Πρόεδρε να πάνε οι πάνω από 35 και οι κάτω από 40; Και πως οι πάνω από 40 θα πληρώνουν ταμείο στους μόνιμους αφού μετά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει; Μπράβο κ. Πρόεδρε, καλά τα’ πες.
«Το ζητούμενο είναι να φτάσουμε εμείς, εσάς».
Ποιοι; Οι έως 35, λύκειο; Όλοι; Πάνω από 35 δεν είσαι και εσύ ή νομίζουμε;
«Να στηρίξετε την ομογενοποίηση του Π.Σ.». Ναι βρε Γιώργο, ότι πεις. Κατάργηση των Άρθρων 1,2 του Ν.3938/11 προτείνουν στην ΠΟΕΥΠΣ. Τα αντίθετα απ’ ότι ζητάτε. Ούτε τον εαυτό σου δεν πείθεις.
Δηλαδή κ. Πρόεδρε πήγατε και είπατε όλοι μαζί. Ποιοι και πόσοι δεν έχει σημασία,
ούτε πως, δεν στοιχίζουμε καθόλου και πάρτε μας σας παρακαλούμε.
Λες παρακάτω: «Οκτώβριο 2012 με την πρόθεση να ενώσουμε όλους τους πενταετείς». Συνάδελφοι πάλι τα μπερδέψατε. Μαζί ήμασταν αλλά επειδή θέλατε καρέκλες μεγαλύτερες και δεν .. ευδοκίμησε κάνατε τη διάσπαση. Υπάρχουν γεγονότα που κρινόμαστε όλοι παιδιά.
Γράφετε για 750 μέλη.
Πως τα προλαβαίνετε; 350 άτομα λέτε για παρακράτηση στο Α.Π.Σ., 500 λέτε την άλλη μέρα στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και 750 άτομα τη μεθεπόμενη στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. δηλ. στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα πάτε θα πείτε 1.500;
Μπράβο και σ’ ανώτερα συνάδελφοι συνδικαλιστές σε όλη την Ελλάδα.
Τρέμετε όλοι οι συνδικαλιστές της χώρας φεύγουνε ή είναι αδιάφοροι οι εργαζόμενοι στους κωλοτούμπες γράφονται. Να δούμε τι άλλα παραμύθια θα ακούσουμε. Ο κ. Δένδιας φέρεται ότι ίσως συντόμως θα αλλάξει Υπουργείο. Το ξέρετε; Το λέτε στα μέλη;
Συγχαρητήρια και σ’ ανώτερα.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013




Φωτια από το μεσημέρι στο Λασίθι, σε περιοχή ανάμεσα στη Βασιλική και την Παχιά Άμμο.

Ανακοινωση του Σωματειου Κερκυρας μετα απο Συναντηση με τον Αρχηγο



Δικαίωση για τα 176€

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους συναδέλφους που προσέφυγαν για το θέμα του επιδόματος των 176€ και μάλιστα έκρινε προσωρινά εκτελεστή την απόφαση. Η αγωγή που είχε κατατεθεί αφορούσε σε συναδέλφους από τους νομούς Κατερίνης, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Ηλείας και Ηρακλείου. Τα σωματεία των αντίστοιχων περιοχών έχουν ενημερωθεί σχετικώς.

Επερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα του ΠΣ

Μετά από επαφές της ΠΟΠΥΣΥΠ με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Καφαντάρη, το κόμα της καταθέτει αυτή τη στιγμή επερωτήσεις για θέματα που αφορούν τον αντιπυρικό σχεδιασμό του ΠΣ αλλά και ειδικότερα τον κλάδο μας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική συζήτηση στο κανάλι της Βουλής αυτή τη στιγμή.
Αναδημοσιεύεται παρακάτω το σχετικό άρθρο της Αυγής.
Γυμνός ο αντιπυρικός σχεδιασμός
Τη διγλωσσία της κυβέρνησης, που από τη μία δεσμεύεται ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο και θέτει προ των ευθυνών τους τους αρμοδίους φορείς και πολίτες διά των δηλώσεων του ίδιου του πρωθυπουργού ενώ από την άλλη διά στόματος υπουργού Δημόσιας Τάξης παραδέχεται ότι ο στόλος των εναερίων μέσων που έχουμε είναι γερασμένος, και ελλείψει χρημάτων "θα πορευτούμε με τα λίγα που έχουμε" στηλίτευσε χθες η αρμόδια ΕΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται από τους βουλευτές Δ. Τσουκαλά, Χ. Καφαντάρη και Μ. Διακάκη, ενώ παρέθεσε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δασοπυρόσβεση με κέντρο την πρόληψη.
Ο Δ. Τσουκαλάς εντόπισε, εκτός από τη διγλωσία της κυβέρνησης και προβλήματα που με δυσκολία έως αδυναμία θα καλυφθούν, μια ακόμα "επικίνδυνη αντίληψη" και "ροπή" σε θέματα που αφορούν τη δασοπυρόσβεση, αυτή της ιδιωτικοποίησης πτυχών της πυρόσβεσης, επικαλούμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και παραβλέποντας πως οι μνημονιακές πολιτικές είναι αυτές που έχουν διαμορφώσει αυτή την κατάσταση. "Καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει προστασία στους πολίτες ούτε από τη φωτιά", κατέληξε.
Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Η Χ. Καφαντάρη αναφέρθηκε αναλυτικά στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει φέτος το πυροσβεστικό σώμα, αλλά και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόληψη αλλά και τον συντονισμό των δασικών υπηρεσιών, της πυροσβεστικής και των ΟΤΑ. Όπως τόνισε, η αεροπυρόσβεση έχει φτάσει στα όριά της, ενώ φέτος είναι άγνωστος ο βαθμός ετοιμότητας των 21 Canader και δεν πρόκειται να έχουμε μισθωμένα ελικόπτερα. Η συμμετοχή των ιδιόκτητων εξαρτάται από το πόσοι πιλότοι και προσωπικό θα είναι διαθέσιμοι, ενώ η διαθεσιμότητα των υδροφόρων οχημάτων φτάνει το 70%. Προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα αυτά έχει να γίνει από πριν το Μνημόνιο, εδώ και 5 χρόνια, όπως υπογράμμισε.
Μιλώντας για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως είναι αναγκαία η επεξεργασία ενός άλλου μοντέλου δασοπυρόσβεσης, με επίκεντρο την πρόληψη, συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με προκαθορισμένους και διακριτούς ρόλους και αναβαθμισμένο και πιο ουσιαστικό ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας. Πρέπει, είπε, τα κονδύλια για την πρόληψη να διανέμονται στους ΟΤΑ αρκετά πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και να γίνεται και ο απαραίτητος έλεγχος, καθώς αναγκαία χαρακτήρισε και τη σύνταξη δασολογίου και δασικών χαρτών.
Η Μ. Διακάκη μίλησε για τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών, τις μισθολογικές περικοπές που φτάνουν το 45% του ετησίου εισοδήματός τους και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ομογενοποίηση του Π.Σ. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών δεν έχει γίνει, ενώ η μείωση της απασχόλησής του σε 5 μήνες, αντί για 8, τους αφαιρεί και το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας, ενώ το υπουργείο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, δεν έχει απαντήσει για τα λειτουργικά κενά.
Στην ασφυκτική πίεση που δημιουργούν οι συνθήκες εργασίας στους πυροσβέστες, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση σε καρδιακά επεισόδια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Τ. Μαυρόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας, επισημαίνοντας παράλληλα πως, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου για πρόσληψη των εποχικών από 1η Ιουνίου, η πραγματικότητα διαψεύδει, καθώς στις 29 Μαΐου αναμένεται να συζητηθεί στο ΣτΕ το αίτημα της πρόσληψης και στη συνέχεια να ακολουθήσει η υπόλοιπη διαδικασία που σημαίνει αρκετές ημέρες πέραν της 1ης Ιουνίου.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.: 126
Μέγαρα: 20/05/2013
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:
Αξιότιμο Πρόεδρο ΣτΕ
κ. Μενουδάκο
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά
2) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Δένδια
3) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτρ. Γεωργιάδη
4) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτ. Γεωργακόπουλο
5) Ελληνικό Κοινοβούλιο
6) Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Από 14/05/2013 έχει αποσταλεί προς συζήτηση τροποποίηση του Π.Δ. 121/2007. το 158/33
Μάλιστα το Π.Δ. 121/2007 είχε συζητηθεί παλαιότερα, επί Προεδρίας σας, του 5ου Τμήματος του ΣτΕ.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς έχουν δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των 1.500 συμβασιούχων πυροσβεστών έως 5 μήνες στις 01/06/2013.
Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του 5ου Τμήματος του ΣτΕ.
Παρακαλούμε θερμά να εξαντλήσετε όλα τα χρονικά περιθώρια για την συντομότερη συνεδρίαση του ΣτΕ γιατί μετά από αυτή του 5ου Τμήματος εκκρεμούν:
• Η καθαρογραφή της απόφασης.
• Υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
• Δημοσίευση σε ΦΕΚ
• Διαταγή για Ιατρικές εξετάσεις των συμβασιούχων πυροσβεστών.
• Διαταγή πρόσληψης συμβασιούχων πυροσβεστών.
Και όλα τα παραπάνω πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός 10 ημερών.
Παρακαλούμε να επιδείξετε την ανάλογη ευαισθησία καθότι αργότερη ημερομηνία πρόσληψης οι συνάδελφοι δεν θα εργαστούν 5 μήνες και θα χαθούν ημέρες και ένσημα εργασίας που έχουν τόσο ανάγκη δεδομένου ότι είναι και 7 μήνες άνεργοι.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Μανιτάκης: 3.000 διορισμοί εντός του 2013

Τρεις χιλιάδες διορισμοί με βάση τον κανόνα «ένας προς πέντε», θα υπάρξουν εντός του τρέχοντος έτους, από τη λίστα των 10.000 και πλέον αδιόριστων του διαγωνισμού του 2009 - ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ).

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, για τον αριθμό των διοριστέων του 2009 που παραμένουν αδιόριστοι, ο κος Μανιτάκης ανέφερε πως το υπουργείο δεν είναι σε θέση να τον προσδιορίσει επακριβώς, λόγω του πλήθους των φορέων που προβαίνουν σε προσλήψεις. Παρά ταύτα, «έχουμε ζητήσει από τους φορείς να ενημερώνουν το υπουργείο για το πόσοι διορίζοντα κάθε χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, «εκείνοι που αναμένουν τον διορισμό τους είναι πάνω από 10.000.

Υπάρχει ο κανόνας του «ένας προς πέντε» (σ.σ. ένας διορισμός έναντι πέντε αποχωρήσεων), καθώς και η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015» ανέφερε ο υπουργός. «Ήδη βρισκόμαστε στο όριο του αριθμού αυτού, αλλά υπάρχει και ο περιορισμός των πιστώσεων που μας εμποδίζει να πληρώσουμε τα κενά που διαπιστώνονται από τις αξιολογήσεις...».

Ο κος Μανιτάκης έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει, πως «η σειρά επιτυχίας τηρείται αυστηρώς ανάλογα με τον φορέα όπου έχουν επιτύχει οι διοριστέοι».

Ο Β. Οικονόμου, επεσήμανε από πλευράς του πως με βάση την αναλογία «ένας προς επτά» που τηρείται σήμερα, σε μια σειρά από φορείς οι επιτυχόντες δεν θα διοριστούν ποτέ, λόγω λήξης ισχύος των διαγωνισμών.

«Αφού το κράτος δεν έχει λεφτά να τους προσλάβει και ήταν δέσμιο διεθνών συμβάσεων, γιατί έβγαλε 725 θέσεις προκήρυξης για την Πυροσβεστική, και σήμερα λέει πως δεν έχει λεφτά;» σχολίασε ο βουλευτής. «Μήπως πρέπει να πούμε στο κάθε παιδί πως τζάμπα περιμένει; Άμα του το πούμε όμως, θα υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σε κείνους που προκήρυξαν τους διαγωνισμούς. Ακόμα και με την αναλογία 1/1 το 2015, οι επιτυχόντες στην Πυροσβεστική δεν θα διοριστούν, καθώς ο διαγωνισμός έχει ισχύ διετίας».

«Το θέμα των διοριστέων ήταν για μας πρώτη φροντίδα και έγνοια» απάντησε ο κος Μανιτάκης, γιατί «πρώτοι που έχουν δικαίωμα στην εργασία και αξίωση για κατάληψη θέσης στο Δημόσιο, είναι οι διοριστέοι που περιμένουν τόσο καιρό να δικαιωθούν».

«Πετύχαμε, ώστε για κάθε έναν που απολύεται για συγκεκριμένους λόγους, να προσλαμβάνεται και ένας από τον κατάλογο του ΑΣΕΠ, πέρα από τον περιορισμό του 1/5 και τους άλλους δημοσιονομικούς περιορισμούς» ανέφερε ο κος Μανιτάκης. «Αν καταφέρουμε να απαλλάξουμε το Δημόσιο από εκείνους που δεν έχουν τα προσόντα, αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει δόλια μέσα και έχουν παραβεί το νόμο, εκείνους που είναι υπόλογοι πειθαρχικά και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε θα είμαστε σε θέση να προσλάβουμε τον αντίστοιχο αριθμό που παραμένει. Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν, ώστε εντός του 2014 να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε εκείνοι που αναμένουν με τόση καρτερικότητα, να δικαιωθούν. Και η προσπάθεια για ποιοτική αξιοποίηση και ανανέωση του προσωπικού, η χαλάρωση της αναλογίας 1/1 και η βελτίωση των δημοσιονομικών, θα μας επιτρέψει να απαλύνουμε την κοινωνική αυτή αδικία» κατέληξε ο υπουργός.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αντιπυρική ετοιμότητα: Δάσος τα…προβλήματα μπροστά στις φωτιές





Η έννοια της πρόληψης στην χώρα μας δεν έχει την δυναμική που θα όφειλε να έχει ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν μάλιστα η συζήτηση αφορά δασικές εκτάσεις που κάθε καλοκαίρι γίνονται παρανάλωμα του πυρός τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αν η διαδικασία της πρόληψης λειτουργούσε σωστά στην θέση των ευάερων και ευήλιων σπιτιών πάνω στα καμένα θα είχαμε τα δάση μας, που από τα πέρατα της γης έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα να θαυμάσουν. Το ζητούμενο είναι η προστασία των ελληνικών δασών να αναδειχθεί ως εθνικό θέμα. Γιατί τέτοιο είναι.
Φέτος, με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα πράγματα είναι πιο μαύρα από κάθε άλλη χρονιά. Στο ρεπορτάζ θα διαπιστώσετε ότι οι μειώσεις κονδυλίων από τις επιχειρήσεις πυροπροστασίας δημιουργούν μία βραδυφλεγή βόμβα που περιμένει την πρώτη σπίθα για να… εκραγεί.
«Άνοιξε» η φετινή αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική που είναι το άλφα και το ωμέγα της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, εμφανίζεται ανοχύρωτη για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών το καλοκαίρι που μας έρχεται. Ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το πυροσβεστικό σώμα είναι αυτό της συσσώρευσης μεγάλης καύσιμης ύλης. Φέτος τον χειμώνα λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων πολλές δασικές περιοχές έχουν μετατραπεί σε «προσάναμμα» και αυτό γιατί είναι πυκνή και χαμηλή η βλάστηση, που αν δεν αποψιλωθεί από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  φέτος πιο νωρίς από ποτέ, αποδεσμεύτηκαν 18,4 εκατ. ευρώ και μοιράστηκαν στους δήμους για να προβούν σε αποψιλώσεις. Τις πληροφορίες μας επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος κ. Νικόλαος Τσόγκας.
Ένα άλλο «καυτό» ζητούμενο είναι, πως δυστυχώς και οι προβλέψεις της πυροσβεστικής και ότι υπήρξανε φωτιές ακόμα και τους πρώτους μήνες της άνοιξης, αλλά και η θερμοκρασία που αναμένεται με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις να είναι υψηλή, αποτελούν έναν κακό οιωνό για το πυροσβεστικό σώμα.  Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αντιπυράρχου και προέδρου της ένωσης των Ελλήνων Αξιωματικών της Πυροσβεστικής κ. Γιάννη Σταμούλη :  «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι «κακό» καλοκαίρι όσον αφορά την πυροσβεστική χρονιά»
Μειωμένος Προϋπολογισμός
Ο φετινός προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 58,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτόν του 2012. ( Σ.Γ Bάλτε πλάτη και βοηθήστε  λέει ο κ. Υπουργός) Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε την αισθητή μείωση του προϋπολογισμού από το 2009 έως το 2013. Από το 2009 έως και φέτος η μείωση του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 163,7 εκατ. ευρώ.
Χρονιά
Ευρώ
2009
499.601.293€
2010
451.626.000€
2011
441.914.500€
2012
394.681.130€
2013
335.856.699€


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΕΕΙ Ο κ. Σαμαράς.
Τα «γερασμένα» οχήματα
Εκτός από την εμφανή μείωση του προϋπολογισμού οι πυροσβέστες έρχονται αντιμέτωποι και με άλλους είδους προβλήματα. Ένα απ’ αυτά είναι τα  πυροσβεστικά οχήματά. Υπολογίζεται πως πάνω από 1000 υδροφόρα είναι «γερασμένα».             Το κόστος συντήρησης και επισκευής των οχημάτων αυτών είναι μεγάλο. Εντύπωση προκαλεί ότι ελαστικά η πυροσβεστική έχει να προμηθευτεί από το 2007, όπου εκείνη τη χρονιά έχει προκηρυχτεί και διαγωνισμός, και μόλις πέρσι τον Οκτώβριο ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την έγκριση πίστωσης 1.500.000 ευρώ για την αγορά τους, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Νικόλαος Τσόγκας.
Όσον αφορά τα υδροφόρα οχήματα και αν αυτά είναι γερασμένα αλλά και κατά πόσο μπορούν να είναι αξιόπιστα ο κ. Τσόγκας τονίζει:
«Τα υδροφόρα οχήματα έχουν στην πλάτη τους ένα χρόνο ακόμα. Ο στόλος όμως του πυροσβεστικού σώματος από τους ολυμπιακούς αγώνες το 2004 έχει ανανεωθεί.  Ένα πυροσβεστικό όχημα όταν κουβαλάει εννιά χρόνια στη πλάτη του δεν είναι παλιό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν έχουμε και παλιά οχήματα.  Έχουμε και παλιά οχήματα αλλά γίνονται ανά τακτά διαστήματα συντηρήσεις και  ο στόλος είναι ετοιμοπόλεμος.»
Σ.Γ Γίνονται συντηρήσεις με έρανο που κάνει η κάθε Πυροσβεστική Υπηρεσία στον κάθε ιδιώτη που έχει λάστιχα, που έχει ανταλλακτικά, που είναι μηχανικός κ.α
Σε ερώτησή μας για το αν θα ανανεωθεί ο στόλος και θα αγοραστούν καινούργια οχήματα για την αντικατάσταση παλαιών, ο κ. Τσόγκας δήλωσε:
«Έχουν απεμπλακεί 65 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ μετά από παρέμβαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και  Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας  Πάτροκλο Γεωργιάδη για αγορά υδροφόρων. Από του χρόνου 200 υδροφόρα και περίπου στα 150 με 170 βοηθητικά θα είναι στη διάθεση του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος. Θα έχουμε στη κατοχή μας  περίπου 400 οχήματα καινούργια το 2014.»
Σ.Γ Να το δώ και να μην το πιστέψω. Αλλά εγκαταστάσεις υπάρχουν στις Π.Υ ώστε να προστατευτούν αυτά τα πανάκριβα αυτοκίνιτα;
Για τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος μας μίλησε και ο κ. Γιάννης Σταμούλης. Ο κ. Σταμούλης δήλωσε στο «Π» ότι πάνω από το 50% των οχημάτων της πυροσβεστικής είναι γερασμένα.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Τα αυτοκίνητα «γερνάνε» μέρα με τη μέρα. Και πλέον είναι γερασμένα. Ακόμα και τα νεώτερα που ανανεώθηκαν το 2004 είναι πλέον παλιά. Το 50% των οχημάτων του σώματος είναι πάνω από 10 χρόνια στην υπηρεσία. Ενώ το 6 με 6,5% των οχημάτων είναι πάνω από 30 χρόνων και είναι ακόμα σε λειτουργία. Τα χρησιμοποιούμε ακόμα»
Το Προσωπικό της Πυροσβεστικής
Η μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους οι πυροσβέστες αγγίζει το 40%. Αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμα και την καταρράκωση του ηθικού του πυροσβεστικού σώματος. Επίσης, πολλά είναι και τα επιδόματα που έχουν κοπεί λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.
Παρ’ όλα αυτά ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος κ. Νικόλαος Τσόγκας  δηλώνει πως: «Παρά την μείωση που έχουμε υποστεί, είναι η δουλειά μας τέτοια που όχι δε θα χτυπηθούμε, δίνουμε πάντα  το καλύτερο μας εαυτό. Δε πέφτει το ηθικό μας σε καμία περίπτωση. Αν και αρκετές μειώσεις είχαμε κι εμείς, δε μπορεί να κινδυνεύει ο άνθρωπος και εμείς να σκεφτόμαστε τον τραπεζικό μας λογαριασμό.»
Σ.Γ Όταν συνάδελφε παίρνεις 700 ευρώ όπως οι 5ετης και σου κόβουν το επίδομα το 150αρι και στο ζητούν και αναδρομικά πίσω τι έχεις να πεις για αυτό; Ενώ το δικαιούσαι

Όταν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν να δουν να προστίθενται χρήματα στο λογαριασμό τους από τις 10-11-2012 τι έχει να πει το ΑΠΣ για αυτό και τους εμπαίζει με την πρόσληψη τους ακόμα ενώ η αντιπυρική είναι σε εξέλιξη;
Τέλος, τονίζει ότι «σε πολλά πυροσβεστικά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά είναι η φύση της δουλειάς τέτοια, που πρέπει να αντιμετωπιστούν»
Σε ερώτησή μας για τις προσλήψεις των εποχιακών υπαλλήλων στο πυροσβεστικό σώμα και πότε αυτές θα γίνουν ο κ. Τσόγκας δήλωσε:
«Θα γίνουν προσλήψεις συνολικά 1500 ατόμων εποχικών υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας. Κάτι που έχει υπογράψει και το Συμβούλιο της Επικρατείας.»
ΜΑΛΟΝ Κ .ΤΣΟΓΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΣ……..ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ 8ΜΗΝΟ;
Για τους εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα μας μίλησε και ο κ. Γιάννης Σταμούλης. Ο κ. Σταμούλης δήλωσε:
«Οι φετινές πιστώσεις είναι μειωμένες κατά 25% σε όλα, σε σχέση με πέρσι. Το 1/3 του πυροσβεστικού προσωπικού είναι επιχειρησιακά μη αξιοποιήσιμο. Δε μπορούν να δουλεύουν αργίες, Κυριακές, υπερωρίες, και να φύγουν αλλού αποστολή. Αυτό σημαίνει ότι το ωράριο εργασίας τους είναι  από τις επτά το πρωί έως τις δέκα το βράδυ. Αυτήν είναι μία εγκληματική εφεύρεση. Γιατί  αντί να έχουμε στο σώμα πυροσβέστες πλήρους απασχόλησης κάναμε  υπαλλήλους τους συμβασιούχος πενταετούς υποχρέωσης. Για παράδειγμα εμένα οποιαδήποτε στιγμή της μέρας μπορεί να μου πουν έλα να σβήσεις τη φωτιά στη Πάρνηθα. Τον πυροσβέστη της 5ετής διάρκειας όμως, δε μπορεί να τον πάρει. Και αυτό το προσωπικό αγγίζει τους 4000.»
Σ.Γ  Ο 5ετης φταίει για αυτό; Μήπως οι 5ετης δεν θέλουν να δουλέψουν νυχτερινά και αργίες; Γιατί δεν λέτε ότι ο 5ετης και ο συμβασιούχος για να πάρει το εκτός έδρας πρέπει να απομακρυνθεί από την Υπηρεσία του 40 χλμ ενώ ο μόνιμος το παίρνει στα 50 μ. για δασικό συμβάν.
Από την μεριά του ο κ. Σταμούλης στέλνει μήνυμα προς την Πολιτεία δηλώνοντας πως «Αν η πολιτεία δεν κοιτάξει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα, θα πληρώσει τα λεφτά σε αποκατάσταση, που την απευχόμαστε όλοι μας, αλλά αυτήν είναι η πραγματικότητα»

ΠΗΓΗ: www.athenpress.gr