Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 31 / 3 / 2013 και ώρα 10.30 στο ξενοδοχείο Novus City Hotel στην Καρόλου 23 (Πλατεία Καραισκάκη) .
Το κάλεσμα απευθύνετε στα προεδρεία των σωματείων και των επιτροπών που έχουν συσταθεί για αυτό τον σκοπό.
Οποίος επιθυμεί να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο έχουμε πάρει προνομιακή τιμή 40 εύρω με πρωινό το 2 κλινο στο Crystal City hotel Αχιλλέως 4, Μεταξουργείο (τηλ.2105205145) Στην υποδοχή θα πρέπει να πείτε ότι είστε Πυροσβέστες και έχουν κανονίσει με την Κα. Κωσταντίνα αυτήν την τιμή.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση μελών για την ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Σ. »


ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 28 ΜΕΓΑΡΑ: 29 / 03 / 2013
ΠΡΟΣ:
1) Π.Π.Υ. & Συμβασιούχους Πυροσβέστες
2) Πίνακες ανακοινώσεων
ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση μελών για την ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Σ. »
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Κ. Αρχηγού παρουσία του Κ. Αφάλη Επιτελάρχη
Κ. Σπανέα Κλαδάρχη Β’ κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και άλλον αρμοδίων διευθυντών και τον εκπροσώπων που εμπλέκονται στα ζητήματα που μας αφορούν καθώς και της επιτροπής εργασίας που έχει δημιουργηθεί για να βγάλει το πόρισμα, και εμείς συμμετείχαμε με τον πρόεδρο της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. τον πρόεδρο της Κορίνθου της Σαλαμίνας του Κιάτου της Σάμου της Χίου τον αντιπρόεδρο του Αιγίου και τον Γ.Γ των Μεγάρων.
Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και έγινε σε ήρεμο τόνο προεδρεύοντας της συνάντησης ο Κ. Αρχηγός
μας ανάλυσε της προθέσεις του Σώματος για το θέμα της τροποποίησης του 3938/2011, το επίδομα τον οδηγών (150αρι) το θέμα τον αδειών, την έκτος έδρας αποζημίωση, του ωραρίου εργασίας, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τον διαγωνισμό των 725, τους επιλαχόντες του 3938/2011, τους συμβασιούχους πυροσβέστες, το καθηκοντολόγιο, και την ομογενοποίηση μας.
Στην διερευνητική αυτή πρώτη συνάντηση που κράτησε 2 ώρες λόγο της πολυάριθμης παρουσίας και επειδή έπρεπε να ακουστούν και να ειπωθούν όλες οι απόψεις από τους παραβρισκόμενους με μεγάλη προσοχή όλα αυτά που μας είπαν και εμείς από την μεριά μας θέσαμε τους προβληματισμούς μας και αντιπροτείναμε σε όλα τα θέματα λύσεις που κατά την άποψη μας ήταν προς την καλύτερη εργασιακή μας καθημερινότητα και αφού υποσχεθήκαμε ότι θα μεταφέρουμε όλα όσα συζητηθήκαν σήμερα ανανεώσαμε το ραντεβού μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης όλων τον εκπροσώπων τον 32 πρωτοβάθμιων σωματείων που θα γίνει την Κυριακή και θα τους πάμε πλέων και γραπτές της αποφάσεις που θα λάβουμε όλοι μαζί από κοινού.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ ΘΕΜΑ: «Περί διασπαστών και Π.Π.Υ.» Απάντηση έγγραφου Ε.Π.Π.Υ.Ε. αρ. πρωτ. 84/16.3.2013


3) «Βάσει του καταστατικού» όπως γράφετε, έχουν αλλάξει τα άρθρα αυτά. Θα έπρεπε να κάνουμε εκλογές μόνο και μόνο εάν είχαμε μέλη μόνο Π.Π.Υ. Από τη στιγμή που είναι και συμβασιούχοι, δεν έχει αλλάξει τίποτα! ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ! Παντογνώστες , διαβάστε και λίγο, ρωτήστε και κανένα νομικό σύμβουλο.
4) Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ισχύει ως έχει. Ρωτήστε την διοίκηση του πρώην σωματείου σας Θεσσαλονίκης που από την σύσταση του Ταμείο Αλληλοβοήθειας το 2007 ασκούσε την διοίκηση του, Π.Χ. πως την περίοδο του 2010 κατάφερε και έδωσε 78.050 ευρώ και από την ώρα που άλλαξε χεριά έπεσε στα 25.000 με 30.000 ευρώ ?
5) Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία είτε έχουν κάνει, είτε θα κάνουν, προβλέπεται με μεταβατικές διατάξεις.
6) Περί εκπροσώπησης στη Γ.Σ.Ε.Ε. Γιατί έχει στείλει κάλεσμα η Γ.Σ.Ε.Ε. και καλεί τον Κ. Κολοκυθά Ευάγγελο ως σύνεδρο στο συνέδριό της; Η Γ.Σ.Ε.Ε. εκπροσωπεί τις σχέσεις εργασίας και από τη στιγμή που υπάρχει Ι.Κ.Α. και συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είναι μέλος τους. Να θυμίσουμε σχέσεις αορίστου, ιδιωτικού δικαίου και έργου είναι σε ένα Σωματείο. Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ΠΟΕΙΔ, Υπ. Εθνικής Άμυνας κ.λ.π. Αλήθεια το καταστατικό που αντιγράψατε από εμάς, γράφετε εκπροσώπηση Εργατικό Κέντρο, Α.Δ.Ε.Δ.Υ; Που υπάρχει αυτό; Για πείτε μας; Εργατικό και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μπράβο πατέντα!
Τις εκλογές δεν απαντήσατε, πρακτικά λέτε ότι έχετε αλλά δεν είδαμε πόσοι ψήφισαν 20, 25 άτομα; Για ενημερώστε τα μέλη σας; Γιατί τα κρύβετε τόσο καιρό; Για να μην γίνει ένσταση μήπως ; Βγάλτε τα αποτελέσματα, ψηφίσαντα μέλη πόσα ήταν; Με την επιστολική ψήφο που θα κάνατε πόσους ψήφους πήραν το Δ.Σ.; Εκτός αν είναι κρατικό απόρρητο. Πως θα γίνει προσβολή των εκλογών κύριοι αφού δεν τις έχετε γνωστοποιήσει; Και γιατί το πήρατε το πρακτικό; Γιατί σας τα ζήτησε το Α.Π.Σ. και τι είχε καταγγείλει η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. για κοιτάξτε τις ημερομηνίες; Αφού χάσατε την ιδιότητα, όπως λέτε, για μάθετε και πείτε μας πήγε κανένα μέλος σας του Δ.Σ. και ψήφισε πρόσφατα για εργατικό κέντρο και Γ.Σ.Ε.Ε.; Για πείτε μας ; Βρείτε κανένα νόμο, καμία απόφαση πριν γράψετε τα ωραία ψεύτικα σας λόγια. Γιατί ψάχνει η Γ.Σ.Ε.Ε. τον Κ. Κολοκυθά; Για πείτε μας; Που προβλέπεται η εκπροσώπηση εργατικού και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.; Διατυμπανίζετε ότι θα πάρετε απόφαση να πάτε στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Τότε τι το θέλετε το Σωματείο; Αφού θα ενταχθείτε στην Π.Ο.Ε.Υ.ΠΣ και συμφωνείτε και με την ΕΑΠΣ.
Κανένα πρόβλημα, πέστε μας πως ενώ κάνετε τόσες συναντήσεις πάτε πάντα διαφορετικά άτομα κάθε φορά πως δεσμεύετε της απαντήσεις που παίρνετε τόσο από τους θεσμικούς παράγοντες όσο και από την φυσική και πολιτική ηγεσία μας που άλλα σας λένε άλλα κάνουν και άλλα καταλαβαίνετε απλά και μόνο γιατί είσαστε πάντα αντ’ αυτού και ξέρουν όλοι ότι και να σας πουν στην επομένη προγραμματισμένη συνάντηση σας θα πάνε άλλοι ??, Δεν μας είπατε που συναντήσετε τον Ko Τάσο Μαυρόπουλο Γραμματέα τμήματος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ –Ε.Κ.Μ. διότι αν κρίνουμε από την φωτογραφία στης 12 Μαρτίου 2013 η συνάντηση έγινε ή σε Πυροσβεστική Υπηρεσία (που ίσως έχει δική του ο ΣΥΡΙΖΑ ή ίσως έχετε εσείς ως Ε.Π.Π.Υ.Ε. θα μας πείτε πειστικά ίσως) ή τρεχάτε ξοπίσω του και όπου θα τον προλαβαίνατε μόνο και μόνο να βγάλετε μια φωτογραφία ως τρόπαιο ενώ περιφρονήσατε απαξιωτικά την βουλή που ήταν όλοι οι φορείς εκεί.
Δεν περνάνε αυτά κύριοι πολιτικάντηδες διασπαστές του αγώνα όλων μας καθώς με τις αποσπασματικές προσωπικές στρατηγικές που ασκείτε για να κάνετε τις φιλοδοξίες σας πράξη και να αναδείξετε την προσωπική σας αίγλη δεν σταματάτε πουθενά.
Άλλα λέτε, Άλλα κάνετε, Άλλα γράφετε.
Λυπούμαστε και να μας συγχωρέσετε που πέφτουμε στο επίπεδο των διασπαστών αλλά δεν μας αφήνουν επιλογή με την παραπληροφόρηση που ασκούν έως και σήμερα.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


-Συνάντηση στις 12/03/2013 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στον Υφυπουργό τέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου μας , καθώς και η απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Οικονομικών τη Γενική Διεύθυνση Μισθών 22η Μισθολογίου τμήμα Β’ της 14/02/2013 με αριθ. Πρωτ.2/90800/0022 σε έγγραφο μας που του είχαμε αποστείλει στης 28/11/2012 με αριθ. Πρωτ. 74 και το είχε παραπέμψει στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα : ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. Τον ενημερώσαμε εκτενέστερα για το επίδομα του επικινδύνου και ανθυγιεινού και του καταθέσαμε όλα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το εν λόγο επίδομα χορηγείται στους οδηγούς που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο , και στη δική μας περίπτωση γίνεται εξαίρεση, και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι και οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με την ειδικότητα του οδηγού, και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες επίσης με την ειδικότητα του οδηγού - που είναι και η πραγματική τους απασχόληση - δικαιολογεί την καταβολή του επιδόματος, μιας και εντασσόμαστε στο Ενιαίο Μισθολόγιο με ασφάλιση ΙΚΑ, και όχι στο Ειδικό Μισθολόγιο του μονίμου προσωπικού με ασφάλιση δημοσίου.
Μας διαβεβαίωσε μετά την ενημέρωση και την κατάθεση των αποδεικτικών στοιχείων, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το επαναπροσδιορισμό του εν λόγο επιδόματος, αφού ενημερωθούν οι αρμόδιοι και αποφανθούν για την επαναχορήγηση του, στους δικαιούχους. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και πιστεύουμε ότι θα δώσει λύση σε κάποια από τα προβλήματα που συζητήθηκαν .
-Συνάντηση στις 12/03/2013 στη Βουλή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βουλευτή Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, τον υπεύθυνο στον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Τσουκαλά, τον συνεργάτη του κ. Χαρίλαο Φλώρο και τον υπεύθυνο στον Τομέα Εργασίας κ. Δημήτρη Στρατούλη, στους οποίους επίσης θέσαμε τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους Π.Π.Υ και Συμβασιούχους, καθώς και τις προτάσεις μας για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. και θέματα τα οποία παραπέμπουν στην τροποποίηση του νόμου 3938/2011. Ενημερωθήκαμε για την επίκαιρη ερώτηση του ιδίου που είχε κατατεθεί στη 4/3/2013 μετά από συνάντηση μας , για το επίδομα επικινδύνου και ανθυγιεινού, και μας ενημέρωσε ότι είναι προγραμματισμένη να απαντηθεί την Παρασκευή 15/3/2013 , αν και αποτελεί πάγια τακτική του Υπουργείου Οικονομίας να μην απαντούν στις προθεσμίες που ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής. Σε αυτή την περίπτωση θα ξανακατατεθεί . Μας διαβεβαίωσαν ότι οι προτάσεις και θέσεις μας θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα μας κοινοποιήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μετά την συνάντηση μας με το Βουλευτή Έβρου της Ν.Δ κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο στο γραφείο του στην Ορεστιάδα στις 08/03/2013 που του είχαμε θέση τα προβλήματα τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, των συναδέλφων Συμβασιούχων και επιλαχόντων, διότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, του ζητήσαμε να γίνει κατάθεση επερώτησης του ιδίου, την οποία θα συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ με τα ερωτήματα :
1) Πότε θα γνωστοποιηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Π.Σ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απορρόφηση των επιτυχόντων επιλαχόντων Π.Π.Υ ?
2) Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και για πόσους μήνες, καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε το διάστημα των 4,5 μηνών δεν κάλυψε σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες των Υπηρεσιών.
Με το κ. Δερμετζόπουλο στης 12/03/2013 συναντηθήκαμε εκ νέου στην Βουλή για την συγκέντρωση υπογραφών από άλλους συναδέλφους του βουλευτές ,αλλά και την άμεση προώθηση της επερώτησης. Έτσι οι υπογράφοντες Βουλευτές έφτασαν τους 34 από όλη την επικράτεια της χώρας, η οποία και κατατέθηκε με Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων 8449 ημερομηνία κατάθεσης 14/03/2013.
-Επίσης στις 12/03/2013 για την κατάθεση επερώτησης από το Βουλευτή Έβρου Ν.Δ κ. Άκη Γεροντόπουλο με Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων 8348 ημερομηνία κατάθεσης 12/03/2013 και θέμα την Αποκατάσταση αδικιών υπηρεσίας στους Π.Π.Υ και ερωτήματα :
1) Αν η εκπαίδευση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δε διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτή του μόνιμου προσωπικού, εκτελούν καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, πώς δύναται να έχουν επικουρικό ρόλο στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού?
2) Όταν τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα στον ελλαδικό χώρο, πώς είναι δυνατόν μετά τη 10η βραδινή αλλά και τις Κυριακές – Αργίες να επιτρέπεται η απογύμνωση και η αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων που λειτουργούν 365 ημέρες επί 24ωρου βάσης , ενώ υπάρχει η δυνατότητα επάνδρωσης από Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης?
-Στις 13/03/2013 στην Ιπποκράτους στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη έγινε συνάντηση με τους κ. Θόδωρο Τσίκα, μέλος της κεντρικής επιτροπής, και τον κ. Γρηγόρη Σκιαδόπουλο συνεργάτη, με θέματα συζήτησης την αναδιοργάνωση του Π.Σ και τα προβλήματα που αφορούν τους Π.Π.Υ και Συμβασιούχους Πυροσβέστες . Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, παρατηρήσεων , προτάσεων, θέσεων , και επιχειρηματολογία για τη διαμόρφωση του προγράμματος από πλευράς ΠΑ.ΣΟ.Κ στο οποίο υπήρξε δέσμευση ότι θα υπερκαλυφθούν και οι δικές μας θέσεις και προτάσεις .
-Στις 13/03/2013 είχαμε επικοινωνία με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσου του συνεργάτη του Βουλευτή Έβρου κ. Μαρίνο Ουζουνίδη και αναμένεται επίσης συνάντηση, για την ανάπτυξη των θέσεων και προτάσεων μας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
-Στις 13/03/2013 επίσης συναντηθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη . Στον υπουργό θέσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας , και του επιδώσαμε δυο υπομνήματα με τις θέσεις και προτάσεις μας , ένα για τα προβλήματα και ένα για τη αναδιοργάνωση του Π.Σ. μετά τη δημόσια διαβούλευση. Οι θέσεις μας έγιναν αποδεκτές μετά από επιχειρηματολογία μας στο σύνολο τους και προωθήθηκαν άμεσα με υπόμνημα του ιδίου, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη .
Μας διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεσή μας, ώστε να συμβάλει στην ανάδειξη των προτάσεων και θέσεων μας, στην αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όπως μπορείτε να διακρίνετε, υπάρχει η καλή θέληση από μεριά τους αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση εφησυχασμός από τη μεριά μας. Είμαστε μαζί τους σε τακτική επικοινωνία και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει ενημερωτικό για τα μέλη μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου

ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΣ 24.00 ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ www.pyrosvestes.gr/

ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΣ 24.00 ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ www.pyrosvestes.gr/

ΘΕΜΑ : ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟ. του ΠΟ


<<.........Η Επιτροπή καταρτίζει τους πίνακες επιτυχόντων ανά κατηγορία υποψηφίων με βάση τον αριθμό των μορίων κάθε υποψηφίου. Οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη.
Όσοι προσλαμβάνονται κατά το χρονικό διάστημα της τριετίας αυτής απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο πρόσληψης τους τα προσόντα που προβλέπονται από την προκήρυξη, εκτός της ηλικίας την οποία απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης. Με εξαίρεση των αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο αριθμός των προσλαμβανομένων κατ' έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μονίμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους έτος..........>>
Έχει παρέλθει ήδη το ένα (1) έτος και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα κενά που δημιουργήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα...διανύουμε το δεύτερο έτος χωρίς να έχει απορροφηθεί μέρος των επιλαχόντων για το προηγούμενο έτος, εκτός από τα κενά που δημιουργήθηκαν μέσα στους 4000 Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
Επιπρόσθετα, οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος.
Έχοντας υπόψη ότι διαθέτουν τουλάχιστον 10ετή εμπειρία και μετά τις 2 ( δύο) συναπτές 5ετίες που εργάστηκαν στο Σώμα, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η εκ νέου ανανέωση της πενταετίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι επανδρώνουν τα περιπολικά κατά τους θερινούς μήνες ( αντιπυρική περίοδος από 1/5 έως 31/10 )και η μη πρόσληψή τους θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα από τις Υπηρεσίες να καλύψουν νευραλγικές περιοχές υψηλής επικινδυνότητας όπως είναι τα δάση.
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη:
1) Πότε θα γνωστοποιηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απορρόφηση των επιτυχόντων επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης?
2) Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και για πόσους μήνες, καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε το διάστημα των 4,5 μηνών δεν κάλυψε σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες των Υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι, πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν και τη χώρα μας και καλό θα ήταν να μη ζήσουμε καλοκαίρια όπως το 2007...
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις τα τηλέφωνά μας είναι στη διάθεσή σας. Ευελπιστούμε στη άμεση προώθηση του θέματος.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις όποιες προσπάθειες και ενέργειές σας.
Αθήνα, 12 Μαρ 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια.
ΘΕΜΑ: Πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών και απορρόφηση επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ο διαγωνισμός των 4000 Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που έγινε αποκλειστικά για την εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, παρουσιάζει καθυστέρηση ως προς την εφαρμογή του.
Ο Νόμος 3938/2011, στο Άρθρο 15 παράγραφος 6, αναφέρει ρητά ότι οι πίνακες των επιτυχόντων ισχύουν για 3 (τρία) έτη. Πιο συγκεκριμένα:
«...Η Επιτροπή καταρτίζει τους πίνακες επιτυχόντων ανά κατηγορία υποψηφίων με βάση τον αριθμό των μορίων κάθε υποψηφίου.
Οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη.
Όσοι προσλαμβάνονται κατά το χρονικό διάστημα της τριετίας αυτής απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο πρόσληψης τους τα προσόντα που προβλέπονται από την προκήρυξη, εκτός της ηλικίας την οποία απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.
Με εξαίρεση των αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο αριθμός των προσλαμβανομένων κατ' έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μονίμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους έτος....»
Έχει παρέλθει ήδη το ένα (1) έτος και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα κενά που δημιουργήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα...διανύουμε το δεύτερο έτος χωρίς να έχει απορροφηθεί μέρος των επιλαχόντων για το προηγούμενο έτος, εκτός από τα κενά που δημιουργήθηκαν μέσα στους 4000 Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
Επιπρόσθετα, οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος.
Έχοντας υπόψη ότι διαθέτουν τουλάχιστον 10ετή εμπειρία και μετά τις 2 ( δύο) συναπτές 5ετίες που εργάστηκαν στο Σώμα, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η εκ νέου ανανέωση της πενταετίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι επανδρώνουν τα περιπολικά κατά τους θερινούς μήνες (αντιπυρική περίοδος από 1/5 έως 31/10 ) και η μη πρόσληψή τους θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα από τις Υπηρεσίες να καλύψουν νευραλγικές περιοχές υψηλής επικινδυνότητας όπως είναι τα δάση.
Ενόψει όλων των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη:
1. Πότε θα γνωστοποιηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απορρόφηση των επιτυχόντων επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης;
2. Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και για πόσους μήνες, καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε το διάστημα των 4,5 μηνών δεν κάλυψε σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες των Υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι, πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν και τη χώρα μας και καλό θα ήταν να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του καλοκαιριού του 2007.
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βουλευτής Έβρου
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Βουλευτής Β’ Θεσ/νίκης
3. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Βουλευτής Δράμας
4. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Βουλευτής Μεσσηνίας
5. ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΗΛΙΑΣ Βουλευτής Τρικάλων
6. ΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Κορινθίας
7. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Βουλευτής Α’ Πειραιώς
8. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Βουλευτής Πιερίας
9. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Βουλευτής Πιερίας
10. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Βουλευτής Κιλκίς
11. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Βουλευτής Πέλλας
12. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Βουλευτής Τρικάλων
13. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ Βουλευτής Φλώρινας
14. ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Βουλευτής Ηλείας
15. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ Βουλευτής Σερρών
16. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Βουλευτής Άρτας
17. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Λάρισας
18. ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ Βουλευτής Φωκίδας
19. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Βουλευτής Πρέβεζας
20. ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ Βουλευτής Πέλλας
21. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Βουλευτής Βοιωτίας
22. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ Βουλευτής Ιωαννίνων
23. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Βουλευτής Ρεθύμνου
24. ΣΙΟΥΦΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Βουλευτής Καρδίτσας
25. ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ Βουλευτής Πιερίας
26. ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ Βουλευτής Φθιώτιδας
27. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Βουλευτής Ημαθίας
28. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Βουλευτής Χαλκιδικής
29. ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Βουλευτής Ηρακλείου
30. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ Βουλευτής Δωδεκανήσου
31. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Βουλευτής Αργολίδας
32. ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Βουλευτής Κορινθίας
33. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Βουλευτής Λασηθίου
34. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΣ 12/3/2013 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ Κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ
Μετά την συνάντηση μας με το Βουλευτή Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο στο γραφείο του στην Ορεστιάδα στης 08/03/2013 του θέσαμε τα προβλήματα των συναδέλφων Συμβασιούχων και επιλαχόντων, τους προβληματισμούς τους αλλά και τις ανησυχίες για τα παρακάτω θέματα που τους αφορούν, και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, του ζητήσαμε να καταθέσει επερώτηση την οποία θα συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές από τη Ν.Δ .
Με τα ερωτήματα που του θέσαμε :
1) Πότε θα γνωστοποιηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απορρόφηση των επιτυχόντων επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης?
2) Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και για πόσους μήνες, καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε το διάστημα των 4,5 μηνών δεν κάλυψε σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες των Υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι, πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν και τη χώρα μας και καλό θα ήταν να μη ζήσουμε καλοκαίρια όπως το 2007...
Με το κ. Δερμετζόπουλο στης 12/03/2013 συναντηθήκαμε εκ νέου στην Βουλή για την άμεση προώθηση της επερώτησης και την συγκέντρωση υπογραφών από άλλους συναδέλφους του βουλευτές , που με την προτροπή του ιδίου έφτασαν στους 34 υπογράφοντες από όλη την επικράτεια της χώρας, η οποία και κατατέθηκε .

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα διαμαρτυρίας

Συνάδελφοι,
Καλούνται τα Προεδρεία των Σωματείων είτε μέλη Δ.Σ. των Σωματείων μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ, να παραβρεθούν την Κυριακή το πρωί, 31/03/2013, στην Αθήνα και όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν και την Δευτέρα σε συναντήσεις με φυσικά και πολιτικά πρόσωπα και παράσταση διαμαρτυρίας.
Οι κυριότεροι λόγοι του καλέσματος είναι η ενημέρωση των Προεδρείων σχετικά την στασιμότητα των προβλημάτων, όπως:
1) Καμία ουσιαστική εξέλιξη για το θέμα των 150 €. Δεν έχουν γίνε ανάλογες ενέργειες από πολιτική και φυσική ηγεσία.
2) Ομοίως για τα θέματα ωραρίων, μεταθέσεων, εκτός έδρας, καθηκοντολόγιου, αδειών , επιλαχόντες, νοσχεδέδιο αναδιάρθρωσης Πυροσβεστικού Σώματος κλπ.
3) Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά με την εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Θα γίνει και ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα και τρέχοντα θέματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα, και θέματα κινητοποιήσεων κλπ.
4) Συντονιστικό συμβασιούχων.


Θα ενημερωθείτε μεταγενέστερα για την ώρα και τον τόπο της συνάντησης.

Απαντηση Υπουργου για ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ .....

NEA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Φωτιες σε Διαφορα Σημεια της Χωρας

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκεται φωτιά κοντά στο χωριό Σμυρτούλα στην Πρέβεζα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση λίγα μέτρα από την εθνική οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων και καίει καλαμιές.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Βρίνα Ολυμπίας, η οποία έχει κάψει περίπου τέσσερα στρέμματα πευκόδασους και άλλο ένα στρέμμα αγροτικής έκτασης.



Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πυρκαγιά στην περιοχή Καυκανιά της Ολυμπίας

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δάσος στην περιοχή Καυκανιά της Ολυμπίας. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής δυσκολεύει το δυσχερές σημείο (χαράδρα) όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.


Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ερώτηση Κυριάκου Γεροντόπουλου για αδικίες Πυροσβεστών 5ετούς.

Ο θεσμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ενίσχυσε σημαντικά την προστασία του Έλληνα πολίτη και οτιδήποτε συνεπάγεται γύρω από αυτή.

Ωστόσο υπάρχουν σημαντικά θέματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί όσο αφορά την συνδρομή τους, αν σκεφτεί κανείς την πολυετή και σαφώς χρήσιμη εμπειρία τους.

Έχοντας λοιπόν εκπαιδευτεί κατά τον ίδιο τρόπο με το υπάρχον μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό, παρόλα αυτά με το άρθρο 15 σε δύο διαφορετικές παραγράφους αμφισβητούνται τα καθήκοντα τους.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σύμφωνα με το ΦΕΚ, Αριθμός Φύλλου 61, του Νόμου 3938/2011 Άρθρο 15 και Παράγραφος 9 αναφέρει χαρακτηριστικά:

<< Οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.
Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση...>>

Στο ίδιο, Άρθρο 15 και Παράγραφος 10 αναφέρει ότι: 

<< Οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης υφίστανται κατάλληλη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ανάλογη εκείνων των μονίμων πυροσβεστών. Ο τόπος, ο χρόνος...>>


Ερωτάται ο Υπουργός:


1) Εφόσον η εκπαίδευση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δε διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτή του μόνιμου προσωπικού, και εκτελούν καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, πώς δύναται να έχουν επικουρικό ρόλο στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού;
2) Όταν τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα στον ελλαδικό χώρο, πώς είναι δυνατόν μετά τη 10η βραδινή αλλά και τις Κυριακές – Αργίες να επιτρέπεται η απογύμνωση και η αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών
και Κλιμακίων που λειτουργούν 365 ημέρες επί 24ωρου βάσης , ενώ υπάρχει η δυνατότητα επάνδρωσης από Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης;

Η ΩΡΑ της ΓΗΣ


Η Ώρα της Γης το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30

Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωήενεργοποιεί δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατεβάζει τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και πληθώρα άλλων σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα!

Η Ώρα της Γης ΕΔΩ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ



Συνάδελφοι στο πλαίσιο των συνεχών επαφών για τα ζητήματα των Πενταετών Πυροσβεστών και μέσα από τον καταιγισμό εξελίξεων που προκύπτουν καθημερινά έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα και ελπίζουμε να υπάρχει και καλή συνέχεια .
Συγκεκριμένα :

α) Απαλείφθηκε το επίμαχο άρθρο 45 που έδινε την δυνατότητα στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας κατά τους χειμερινούς μήνες, μέρος ή όλοι οι Π.Π.Υ. να απασχολούνται στα Δασαρχεία.

(ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ)

β) Απαλείφθηκε επίσης και το άρθρο 20 για την ίδρυση μέσου τον Δήμων εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών.

γ) Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει διευθετηθεί και το πρόβλημα των αποσπάσεων των πενταετών πυροσβεστών ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και κάποιοι συνάδελφοι που έχουν πραγματική ανάγκη να κάνουν χρήση της απόσπασης.

(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ? ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ/ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ)

δ) Εντός ολίγων ημερών βγαίνει και η διαταγή που θα καθορίζει τις ημέρες άδειας των Π.Π.Υ. η οποίες θα είναι στο σύνολο τους (45 ημέρες ) όσες και του μονίμου προσωπικού.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΓΩΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΕΥΠΣ.... ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ)

Συνάδελφοι γνωρίζουμε πως το εργασιακό μας μέλλον δεν είναι στην καλύτερη του θέση αλλά μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί με συνεργασία και προβολή των δίκαιων θέσεων μας θα καταφέρουμε τον τελικό μας στόχο που είναι η πλήρη ενσωμάτωση των Πενταετών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.(ΝΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΌΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΉΣΑΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ  ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Π.Σ. -ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ....)

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συναγερμός στη Ρόδο: Μεγάλη φωτιά απειλεί την κοιλάδα των Πεταλούδων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Ρόδο ανάμεσα σε Θεολόγο και Πεταλούδες, σε δασική περιοχή.


Επι τόπου βρίσκονται δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού με 10 οχήματα που επιχειρούν την κατάσβεσή της καθώς επίσης και ισχυρές δυνάμεις του στρατού, κάτοικοι της περιοχής και ιδιώτες με μηχανήματα που κινητοποιήθηκαν από τη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με την «Ροδιακή» τα αίτια που ξεκίνησε η φωτιά είναι άγνωστα μέχρι αυτή την ώρα και αυτό που επιδιώκουν τώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου είναι να αποκόψουν κάθε πιθανή επέκταση της πυρκαγιάς προς την κοιλάδα των Πεταλούδων.

κειμενο: newsbomb.gr


Συνάντηση του Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τον Αρχηγό ΠΣ


Συνάδελφοι,
Στη σειρά των συναντήσεων που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα, συμπεριλαμβανόταν και η επίσκεψή μας στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος όπως αυτό είχε ρυθμιστεί από τον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κύριο Δημήτριο Σαλτούρο, ο οποίος μας συνόδευσε και παρευρισκόταν στη συνάντησή μας με τον Αρχηγό του Π.Σ κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο .
Έχοντας υπόψη τα θέματα που έχουν προκύψει στο νέο θεσμό του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης και χωρίς να εξαιρούνται οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, εύλογα γεννούνται ερωτήματα τα οποία θέσαμε στον Αρχηγό του Π.Σ και δόθηκαν οι εξής απαντήσεις που σας παραθέτουμε :
-1- Όταν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο πώς δύναται να καλύπτουμε μόνο πρωινές κι απογευματινές βάρδιες και μετά να απογυμνώνονται οι Υπηρεσίες με το ελάχιστο προσωπικό που παραμένει? Πώς είναι δυνατόν το ίδιο ακριβώς να συμβαίνει τις Κυριακές και τις αργίες?
Απάντηση : Είναι θέμα πιστώσεων, και το επικρατέστερο είναι να εγκριθούν οι πιστώσεις που δίνονται κάθε καλοκαίρι με πλαφόν σε (νυχτερινά – Κυριακές αργίες – υπερωρίες – εκτός έδρας).
-2- Αν ο Νόμος 3938/2011 με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η εργασιακή μας αποκατάσταση, στο Άρθρο 15 παράγραφο 10, προβλέπει ότι η εκπαίδευση μας είναι ανάλογη εκείνης των μονίμων Πυροσβεστών ώστε να ασκούμε καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας.Πώς δύναται στα υπόλοιπα καθήκοντα που αφορούν τα αστικά συμβάντα να είμαστε επικουρικοί ? Γιατί δεν επιδιώκεται και την ορθή αξιοποίηση μας ώστε να επιτυγχάνεται, η καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών?
Απάντηση : Είμαι σύμφωνος στο να δοθούν πλήρη καθήκοντα στους Π.Π.Υ. και ανάλογη είναι η πρόθεση και από το Υπουργείο μας.
-3- Τί εννοείται ακριβώς στο άρθρο 45 της Δημόσιας Διαβούλευσης, 6 μήνες στο Πυροσβεστικό Σώμα και 6 μήνες στην Πολιτική προστασία για τους Π.Π.Υ που έχουν καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας? Ενώ η πρόσληψη μας έγινε στο Πυροσβεστικό Σώμα, πως μπορεί να γίνει η διάθεση σε άλλο φορέα όπως η Πολιτική Προστασία που έχει καθαρά συντονιστικό ρόλο και δεν διαθέτει προσωπικό, κτιριακές εγκαταστάσεις και κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό για τα συγκεκριμένα καθήκοντα..!
Απάντηση : Δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος από τις υπηρεσίες, και δεν είναι δυνατό ούτε υπάρχει πρόθεση να γίνει διάθεση προσωπικού.
-4- Θα διατηρηθούν τα Πεζοπόρα Αερομεταφερόμενα Τμήματα ? Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο με τη λήξη της αντιπυρικής στις υπηρεσίες όπου εδρεύουν, να υπάρχει υπερπλήρες προσωπικό και σε άλλες να υπάρχουν κενά , θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να αποσπασθούν σε άλλες υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει ποιο ορθή κατανομή προσωπικού και ενίσχυση υπηρεσιών για τους μήνες εκτός αντιπυρικής ? Υφίστανται αμοιβαίες μεταθέσεις με τους ιδιώτες που προσλήφθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό των 4000 ?
Απάντηση : Τα Πεζοπόρα Αερομεταφερόμενα Τμήματα θα διατηρηθούν όπως έχει. Είναι στις προθέσεις μας να διευθετηθεί το θέμα με αποσπάσεις μετά τη λήξη της αντιπυρικής για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, αλλά και την αξιοποίηση του προσωπικού. Είναι στις προθέσεις μας να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη, άλλωστε έχουν γίνει και μεταθέσεις, θα το δούμε και αυτό το ενδεχόμενο.
-5- Οι ώρες που μας δίνονται σε εβδομαδιαία βάση είναι 37,5. Πιστεύετε ότι είναι επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών?
Απάντηση : Είναι θέμα πιστώσεων. Γίνεται το καλύτερο δυνατό με βάση τις διαθέσιμες πιστώσεις, οι οποίες αν και μειωμένες, βασικό στόχο έχει την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών .
Όλα γίνονται με βάση τα διαθέσιμα και την ορθολογική χρήση τους.
-6- Οι άδειες στους Π.Π.Υ θα δίνονται με βάση τον ΚΕΥΠΣ ?
Απάντηση : Οι άδειες δίνονται βάσει ΚΕΥΠΣ και θα είναι 45 ημέρες το χρόνο.
-7- Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος ο αριθμός των κενούμενων θέσεων ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή του 50% για την απορρόφηση των επιτυχόντων επιλαχόντων Πυροσβεστών, όπως αυτή προβλέπεται από τον 3938/2011. Πότε θα είναι σε θέση το Αρχηγείο να μας ενημερώσει γι' αυτό το θέμα?
Απάντηση : Είναι επίσης θέμα πιστώσεων και εγκρίσεων από τα αρμόδια Υπουργεία εμείς μπορεί να θέλουμε, αλλά αν δεν υπάρχουν και οι ανάλογες πιστώσεις, δεν μπορεί να γίνει αυτό.
-8- Ποιός ο αριθμός των Συμβασιούχων Πυροσβεστών που θα απορροφηθούν για τη φετινή αντιπυρική περίοδο? Τί πρότεινε το Αρχηγείο και για πόσο χρονικό διάστημα απασχόλησης?
Απάντηση : Και η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών εξαρτάται από τις διαθέσιμες πιστώσεις, όλα από εκεί κρίνονται, όσο για το χρονικό διάστημα το επικρατέστερο είναι οι 5 μήνες εργασίας, άλλωστε είναι η εποχικότητα των αναγκών που επιβάλει την ενίσχυση του Π.Σ με επιπλέον προσωπικό για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που δημιουργούνται την καλοκαιρινή περίοδο .
Έχει σταλεί από πλευράς μας το αίτημα για την πρόσληψη του προσωπικού προς τα αρμόδια Υπουργεία, και περιμένουμε την έγκριση .
-9- Η διακοπή του επιδόματος του επικίνδυνου και ανθυγιεινού καθώς δεν εντασσόμαστε στο ειδικό μισθολόγιο αλλά στο ενιαίο. Τί θέση προτίθεται να πάρει η φυσική ηγεσία μας για αυτό το θέμα?
Απάντηση : Από πλευράς μας θέσαμε το θέμα στα αρμόδια Υπουργεία και χρειάζεται μια σειρά ενεργειών που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ζητήθηκε οικονομική μελέτη για το κόστος του εν λόγου επιδόματος .
Μια τέτοια επίσκεψη ήταν αναγκαία προκειμένου να μας γνωστοποιηθούν οι θέσεις της φυσικής ηγεσίας και ίσως με κάποια βαρύτητα περισσότερο με την παρουσία εκπροσώπου της δικομματικής κυβέρνησης. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι όποιες επαφές μας θα φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα.
Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε εξέλιξη και αποδείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Δεν επαναπαυόμαστε ...συνεχίζουμε ...
Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ



Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Απάντηση Δένδια σε αναφορά Ουζουνίδη




19 Μαρτίου 2013

Απάντηση σε αναφορά του βουλευτή Έβρου Μαρίνου Ουζουνίδη με θέμα «» έδωσε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού.
Σε απάντηση της ανωτέρω αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι το ωράριο εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης καθορίζεται επακριβώς δυνάμει της υπ’ αριθμ. 71728 οικ. Φ. 1056/ 06-12-2012 Διαταγής του κ. Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Το σύνολο των ωρών απασχόλησης της εν λόγω κατηγορίας προσωπικού δεν υπερβαίνει τις 37 Vi ώρες εβδομαδιαίως, υπολογισμένων τούτων σε μηνιαία βάση υπηρεσίας και απασχολείται, σύμφωνα με το ωράριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που υπηρετεί.
Όσον αφορά στην έγκριση ωρών υπερωριακής απασχόλησης, ως KUI για την απασχόληση κατά τις Κυριακές, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυχτερινές ώρες, σας ενημερο’τνουμε ότι το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος επεξεργάζεται σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει το μέγιστο αριθμό των ωρών που δύνανται να εργαστούν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, μέχρι και την 31-12-2013.
Περαιτέρω, το καθηκοντολόγιο των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης καθορίζεται με τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» καθώς και της υπ’ αριθμ. 13533 Φ. 105.10/ 4 Απριλίου 2012 Διαταγής του κ. Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τόσο τα καθήκοντα τους στα δασικά όσο και στα αστικά συμβάντα.
Αναφορικά με την κάλυψη των κενών θέσεων από επιλαχόντες υποψήφιους, οι οποίες δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο την κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών, ήδη εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού εντός του έτους 2013. Για δε την ανανέωση της πενταετίας των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης μελετάται τροποποίηση του π.δ. 124/2003 «Κανονισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης» προκείμενου να παραταθεί η σύμβαση εργασίας τους.
Πέραν αυτών, σας ενημερώνουμε ότι η εκπαίδευση των εποχικών πυροσβεστών διαρκεί 2 μήνες και πραγματοποιείται στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Σώματος, ενώ η εκπαίδευση των ιδιωτών υποψηφίων πυροσβεστών διαρκεί 4 μήνες και πραγματοποιείται στη Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εκδηλώνονται όλες οι, κατά περίπτωση, απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό και την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων του, στο πλαίσιο του εφικτού. Προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούμε κατάλληλα κάθε δημοσιονομική και εν γένει οικονομικού χαρακτήρα δυνατότητα που μας παρέχεται και συνεργαζόμαστε αρμονικά με τα συναρμόδια Υπουργεία, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Στόχος μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση για τη συνάντηση με Αρχηγό ΠΣ και ΓΓΠΠ

100_2170.JPG
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο και Θίχτηκε εκ νέου το θέμα των αδειών, ωραρίων, καθηκοντολόγιων.
Ο Αρχηγός μας δήλωσε ότι αναμένει απαντήσεις από ανάλογες υπηρεσίες του Α.Π.Σ. για το θέμα αυτό.
Θίχτηκε το θέμα του επιδόματος των 150 €. Μας παρέπεμψε στην πολική ηγεσία και το ΥΠ.ΟΙΚ.
Σχετικά με την ανανέωση των συμβασιούχων μας ενημέρωσε ότι το αίτημα έχει προωθηθεί από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και μετέπειτα στο Γ.Λ.Κ. και αργότερα θα πάει στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Προβλήματα υπάρχουν και με το θέμα των αλληλογραφιών από το Α.Π.Σ.
Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. στον οποίο διαμαρτυρηθήκαμε ότι δεν έχουμε λάβει εδώ και δύο μήνες την απάντηση από το Α.Π.Σ. για το κόστος του επιδόματος των 150 € καθώς και το κόστος για εξομοίωση των μισθών με το μόνιμο προσωπικό.
Ο κ. Γ.Γ. επικοινώνησε με την κ. Ραγκαβά και του ξαναέδωσε εντολή.
Αναμένουμε απάντηση.

 
Για το θέμα των συμβασιούχων ο φάκελος για την τροποποίηση του Π.Δ.121/2007 έχει σταλεί στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γ.Λ.Κ. από 28/02/2013, Διεύθυνση 21η προϋπολογισμού με Τμηματάρχη τον κ. Καλαϊτζίδη και τον φάκελο τον έχει χρεωθεί η κ. Παυλοπούλου στο τηλέφωνο 210-333.8279. Έχει γίνει η σχετική όχληση, και θα συνεχιστεί, από την ΠΟΠΥΣΥΠ.Ας πάρουν και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία και να πάει στο ΣΤΕ. Να ξεμπερδεύουμε το συντομότερο.
Για την προκήρυξη των 750 πυροσβεστών δεν πήραμε κάποια σαφή απάντηση από τον κ. Γενικό. Για το θέμα των 19 επιλαχόντων μένει προς το παρόν παγωμένο, ομοίως και για τους επιλαχόντες.
Σχετικά με το σχέδιο νόμου, επαναδιατυπώσαμε τις ενστάσεις μας, μας δηλώθηκε ότι έχουν γίνει δεκτές αρκετές παρατηρήσεις μας. Τον ενημερώσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των παρατηρήσεών μας και δεν είναι και πολύ σύμφωνοι με την «αναδιάρθρωση». Συμφώνησε ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για καθηκοντολόγιο, ωράρια, εκτός έδρας, άδειες κ.λ.π.
Ας φροντίσουν τα Σωματεία και οι συνάδελφοι να είναι σε εγρήγορση καθότι ο χρόνο κυλάει, τα προβλήματα διογκώνονται χωρίς να λύνεται τίποτα!!!
Ειδικά για τα 150 €, ωράρια, άδειες και την ανανέωση των συμβασιούχων παραμένουν στάσιμα.
Τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις για τα παραπάνω, η μόνη επιλογή είναι στο δρόμο. Οι δικαιολογίες τελείωσαν.
Τα προβλήματα τόσα χρόνια λύνονται στους δρόμους και με αγώνα και όχι στους καναπέδες και στο internet με φανφάρες και αερολογίες.
Ας φροντίσουν ειδικά και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αν θέλουν να δουλέψουν να δώσουν παρών στις κινητοποιήσεις και όχι να περιμένουν από άλλους να τρέχουν γι’ αυτούς….
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες ενημερώσεις και εξελίξεις.

Ενημέρωση Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης - 10/3/2013


Συνάδελφοι,
Όπως ήδη σας ενημερώσαμε με προηγούμενο έγγραφό μας, οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά βαλλόμαστε από νέα δεδομένα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αδράνεια σε αυτές τις περιπτώσεις, αποτελεί κακό σύμβουλο.
Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε νέος γύρος επαφών με βουλευτές όλων των παρατάξεων της περιφέρειας μας, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουμε τα φλέγοντα θέματα του κλάδου μας , ζητώντας την παρέμβαση τους όπου αυτή είναι εφικτή. Οι επαφές που πραγματοποιήσαμε ως στιγμής είναι με 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πέντε βουλευτές της Ν.Δ , έναν ανεξάρτητο βουλευτή και έναν βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και εκκρεμούν κι άλλες, με προγραμματισμένα ήδη ραντεβού προς συνάντηση. Πρέπει να πούμε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να γίνει αρωγός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τους θέσαμε, και δεν είναι άλλα από τα παρακάτω:
1.Ωράρια εργασίας, αν θέλουμε να μιλάμε για ομογενοποίηση στο Π.Σ
2.Καθηκοντολόγιο, περιττός ο χαρακτηρισμός επικουρικοί
3.Επίδομα των 150 Ευρώ που αναίτια και παράνομα περικόψανε από ΠΠΥ και Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
4.Επιλαχόντες και απορρόφησή τους καθώς ήδη έχει παρέλθει ένα (1) έτος και δεν έχει απορροφηθεί το 50% των κενών οργανικών θέσεων που προέκυψαν στο Π.Σ, με βάση του Ν.3938/2011.
5. Πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό του 2012, καθώς και ανανέωση 5ετίας.
Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουν (κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στης 04/03/2013 για το επίδομα των 150€ επικίνδυνο και ανθυγιεινό , αναφορά στης 07/03/2013 προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων) εκ των βουλευτών που συναντήσαμε και ενημερώσαμε, και αναμένουμε και επόμενες επερωτήσεις όπως μας διαβεβαίωσαν οι υπόλοιποι βουλευτές θα κατατεθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας της οποίες και θα σας γνωστοποιήσουμε .
Επίσης, τέθηκαν θέματα σε δημόσια διαβούλευση όσο αφορά την Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος . Κάναμε τις προτάσεις μας ως Σωματείο γνωρίζοντας τα όσα διαδραματίζονται όσο αφορά και την προσπάθεια τους προς τροποποίηση του Νόμου 3938/2011 με τον οποίο προσληφθήκαμε.
Έχουμε επίσης προγραμματιστεί εκ νέου σημαντικά ραντεβού, για τα αποτελέσματα των οποίων θα σας ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφο μας
Συνάδελφοι, όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας.
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά προκειμένου να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να κερδίσουμε ότι μπορούμε περισσότερο, ακόμη και με αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Μη ξεχνάτε ότι όλα αυτά που κερδίσαμε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα κερδίσαμε, σε πείσμα όσων μας χλεύαζαν για αυτό που περιμέναμε… Το γεγονός και μόνο ότι το πετύχαμε , αρκεί για να τους πείσουμε ότι η υπομονή και η επιμονή μας - με ότι αυτό συνεπάγεται - είναι ανεξάντλητη.
Συνεχίζουμε………….
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ!
Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Απαντηση σε Ερωτημα 34 Βουλευτων σχετικα με ανανεωση 5ετιας Συμβασιουχων



Προωθειται η Τροποποιηση για Ανανεωση 5ετιας και για Χρονο εργασιας... Μενει να την Δουμε..

Ερωτηση Βουλευτη κ. Καραγιαννιδη σχετικα με το Επιδομα


Ενημέρωση μελών - 13/3/2013

Πραγματοποιήθηκε στις 11/03 στην Βουλή, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την αναδιάρθρωση του Π.Σ.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ και το Σωματείο Μεγάρων που παραβρέθηκαν επανέλαβαν τις θέσεις και την διαφωνία τους στο παρόν Νομοσχέδιο που προωθείται όπως φαίνεται και στο υπ’ αριθμ. 45/15.02.2013 έγγραφο της ΠΟΠΥΣΥΠ. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς δήλωσαν την αντίθεση στο Άρθρο που καταστρατηγεί τον Ν.1264/82 για τους αστυνομικούς. Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΥΠΣ δήλωσε ότι η ΠΟΕΥΠΣ διαφώνησε στο σύνολο του σχεδίου Νόμου και ζήτησε την απόσυρση και απόρριψη του σχ. Νόμου, την ομογενοποίηση του Π.Σ. και όπως δήλωσε το Προεδρείο επιθυμούν ένα Π.Σ. αδιαίρετο, αυτόνομο, ανεξάρτητο.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Γιάννης Σταμούλης εξέφρασε την αντίθεση της ΕΑΠΣ για το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Για το Άρθρο 45 περί προληπτικών προστασίας δήλωσαν ότι παραπέμπει στο 1850 όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες και διατύπωσαν τις ενστάσεις τους σχετικά με την Πολιτική Προστασία κ.λ.π.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ συμφωνεί με τις παραπάνω θέσεις των συναδέλφων του Π.Σ., χρειάζεται αρκετός δρόμος και πίεση ώστε να μην περάσει το μόρφωμα αυτό.
Την Κυριακή 10/03 το Σωματείο Μεσσηνίας πραγματοποίησε την ετήσια Γ.Σ. Έγινε ενημέρωση από τα Προεδρεία του Σωματείου και της ΠΟΠΥΣΥΠ για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.