Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: Δημόσια διαβούλευση, προτάσεις και θέσεις μας - συμπληρωματική επιστολή


Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά,
Σύμφωνα με τις επιστολές οι οποίες σας απεστάλησαν, και θέλοντας να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σας αποστέλλουμε και αυτή τη συμπληρωματική επιστολή που ενδεχόμενα θα σας βοηθήσει ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτό ότι αδικείται ο κλάδος μας κατά συρροή και επιβάλλεται η άμεση επέμβασή σας προκειμένου να ακουστούν οι φωνές απόγνωσής μας στους αρμόδιους αυτού του κράτους.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ωράρια εργασίας Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ενώ οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί που επανδρώνουμε λόγου της φύσης της εργασίας μας, λειτουργούν σε 24ωρη βάση, εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καλύπτοντας μόνο την πρωινή και την απογευματινή βάρδια, χωρίς Κυριακές και αργίες και υπερωρίες όταν αυτές απαιτούνται.
Έτσι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το υπάρχων προσωπικό, βάση των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών τους , αλλά βάση του προαναφερόμενου περιορισμένου ωραρίου που ισχύει μέχρι σήμερα.
Συνεπώς ζητάμε την πλήρη ενσωμάτωσή μας.
2. Καθηκοντολόγιο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ενώ τα καθήκοντα στο κομμάτι που αφορούν την δασοπυρόσβεση είναι πλήρες, σε αυτό που αφορά τα αστικά συμβάντα υπάρχει ο όρος « συνεπικουρούν » ο οποίος περιορίζει αυτά τα καθήκοντα σε βοηθητικά και όχι πλήρη, κι ενώ έχουμε εκπαιδευτεί επαρκώς κατά τη διάρκεια της σχολής από την οποία αποφοιτήσαμε και έχουμε προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό για να επεμβαίνουμε σε αυτά. Η χρόνια εμπειρία μας αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την πρόσληψή μας.
Έτσι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το υπάρχων προσωπικό, βάση των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών τους, αλλά βάση του προαναφερομένου καθηκοντολογίου που τις περιορίζει στο κομμάτι των αστικών συμβάντων.
3. Απορρόφηση των επιλαχόντων Συμβασιούχων Πυροσβεστών του διαγωνισμού βάση του Ν. 3938/2011 του άρθρου 15 παραγράφου 6 όπου ρητώς ορίζει ότι οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη.
Καταγραφή των οργανικών του θέσεων και κενών από το Αρχηγείο ώστε να μας γνωστοποιήσει τα κενά που δημιουργήθηκαν για το έτος που πέρασε, και βάση του ως άνω Νόμου όπως αυτός επίσης ορίζεται ότι ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει τα 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μονίμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψη τους έτους.
Ως αφορά την εκπαίδευση των επιλαχόντων που προέρχονται από την κατηγορία Συμβασιούχων Πυροσβεστών, λόγου της χρόνιας εμπειρίας τους, αυτή θα γίνει στις κατά τόπους υπηρεσίες εργασίας τους, χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετα κονδύλια για την εκπαίδευση τους. Συνεπώς δε μιλάμε για λειτουργία των Πυροσβεστικών Ακαδημιών.
Όπως έγινε με την αρχική πρόσληψη των 3.400 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Οπότε με την απορρόφηση των επιτυχόντων για τα έτη 2013 – 2014 όπως ορίζει ο Ν. 3938/2011 (άρθρο 15 παρ. 6) αποφεύγεται το ενδεχόμενο της μη πρόσληψης τους,
4. Πρόσληψη των συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών μετά την λήξη της πενταετίας (2008 – 2012) στης 31/10/2012 και ανανέωση με νέα πενταετία (2013 – 2017) με 8μηνη εργασία βάση του Π.Δ 124/2003 και όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ 121/2007 και με βασική προϋπόθεση να μην εξαιρεθεί κανένας από τους ήδη υπάρχοντες, καθώς διαθέτουν την πολυετή εμπειρία που απαιτείται
5. Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 χορηγείται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους οδηγούς ανοικτών φορτηγών και βαρέων οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, όχι σε συγκεκριμένα επαγγέλματα άλλα σε όλους τους οδηγούς που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο , και σύμφωνα με τις κατά καιρούς αποφάσεις του Αρείου Πάγου που ορίζουν πώς:  "Το επίδομα αυτό ...αφορά την πραγματική απασχόληση του εργαζομένου στη θέση που δικαιολογεί την καταβολή του επιδόματος, αδιαφορώντας αν αυτός έχει ή όχι την ειδικότητα ή ακόμα και αν δεν απασχολείται μόνιμα σε αυτή"
Το επίδομα αυτό χορηγούνταν μέχρι πρότινος και στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης αλλά και στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες, που είχαν την ειδικότητα οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων με δίπλωμα Γ’ κατηγορίας και άνω και οδηγούν οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
Επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί στη μισθοδοσία μας διότι δικαιωματικά μας ανήκει.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το εν λόγο επίδομα κόπηκε και επιστρέφεται αναδρομικά από τους δικαιούχους που το λάμβαναν, με την αιτιολογία ότι το επάγγελμα του Πυροσβέστη δεν εντάσσεται στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Το παράδοξο όλης της υπόθεσης είναι ότι οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες δεν εντασσόμαστε στο Ειδικό Μισθολόγιο του μονίμου προσωπικού με ασφάλιση δημοσίου, αλλά στο Ενιαίο Μισθολόγιο με ασφάλιση ΙΚΑ όπου και χορηγείτε.
6.Επίσης τα ένσημα των οδηγών που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών (κωδικός 106), τώρα εντασσόμαστε στα μικτά ένσημα (κωδικός 101).Οπότε οι κρατήσεις γίνονται βάση του κωδικού 106 και όχι 101.
Ευελπιστούμε στην άμεση τηλεφωνική επαφή μας, προκειμένου να δρομολογηθεί συνάντηση για περαιτέρω θέσεις και διευκρινίσεις.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας
Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: Δημόσια διαβούλευση, προτάσεις και θέσεις μας


Κύριε Βουλευτά,
Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι η Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πραγματικότητα. Σίγουρα τέτοιου είδους ενέργειες αποσκοπούν στην πρόοδο του οποιουδήποτε κλάδου για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά καιρούς. Επειδή όμως είναι πολύ νωπή στη μνήμη μας, η απόκλισή μας από την Επιτροπή που δημιουργήθηκε προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο εμάς (Ν.3938/2011) , θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται έχοντας την ελπίδα ότι θα τις προωθήσετε.
Πρόκειται λοιπόν για τις δικές μας προτάσεις έτσι όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι πραγματικά ωφέλιμη μια τέτοια Αναδιάρθρωση στο Πυροσβεστικό Σώμα και θα βοηθήσει κατ΄ επέκταση στην εύρυθμη λειτουργία του, ώστε να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί προς όφελος πάντα του τόπου μας.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν:
Δημόσια διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις»
Άρθρο 19: Χαρακτήρας Π.Σ. και πυροσβεστικού προσωπικού
Το άρθρο 3 του ν. 3511/2006 αντικαθίσταται ως εξής: Άρθρο 19 παραγρ. 2: Το πυροσβεστικό προσωπικό είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, έχει ιδιαίτερη ιεραρχία, αντίστοιχη της στρατιωτικής, και δικούς του κανόνες πειθαρχίας, εφοδιάζεται με ειδικό δελτίο ταυτότητας και φέρει στολή. Διέπεται από δικούς του οργανικούς νόμους και κανονισμούς και μόνον για όποια θέματα δε ρυθμίζονται από αυτούς, εφαρμόζεται η νομοθεσία που ισχύει για τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους. Άρθρο 19 παραγρ. 2: «το Πυροσβεστικό προσωπικό είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι». Άρθρο 15 N. 3938/2011 Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης
Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Πυροσβέστες  πενταετούς υποχρέωσης», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Συνιστώνται 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. Ο αριθμός των οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται με προεδρικό διάταγμα που προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.
Εμείς που ανήκουμε; Συνεπώς όπου αναφέρεται πυροσβεστικό προσωπικό δεν υπάγονται «το πολιτικό προσωπικό, σχέσεις ιδιωτικού δικαίου, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες» .
Άρθρο 19 παραγρ. 5α: Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
α) Καθορίζονται ο κανονισμός στολών του πυροσβεστικού, επί θητεία και εποχικού προσωπικού, ο τύπος και το περιεχόμενο του ειδικού δελτίου ταυτότητας του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς επίσης τα εφόδια, τα μέσα και ο εξοπλισμός, που φέρει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Άρθρο 19 παραγρ. 5α: «καθορίζονται οι κανονισμοί στολών των πυροσβεστών επί θητεία και εποχικού προσωπικού».
Το άρθρο του 15 του Ν.3938/11 που ψηφίστηκε ομόφωνα από τα κόμματα της Βουλής μας ονομάζει Π.Π.Υ. δηλ. Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με σύμβαση Δημοσίου Δικαίου. Αν κρίνουμε συνεπώς από το γεγονός ότι ήδη οι συμβασιούχοι δεν θα ανανεώσουν πενταετία και προτείνεται 1+2 αντιπυρικές, η ηγεσία πιθανώς επιχειρεί με τον όρο «επί θητεία» να σπάσει την πενταετία σε 1 ή 2 χρόνια ή σε οτιδήποτε την εξυπηρετεί. Συνεπώς όπου «επί θητεία» πρέπει να αντικατασταθεί σε Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και όπου Εποχικοί Πυροσβέστες σε Συμβασιούχους Πυροσβέστες. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι παράλογη και εκ του πονηρού.
Άρθρο 19, παραγρ. 5γ: Ο τρόπος και ο χρόνος λειτουργίας των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, ο χρόνος εργασίας του προσωπικού του και τα σχετικά με αυτή δικαιώματα και υποχρεώσεις από την εκτέλεση της υπηρεσίας του.
Άρθρο 19, παραγρ. 5γ: «Με απόφαση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. καθορίζονται ο τρόπος και ο χρόνος λειτουργίας του Π.Σ., ο χρόνος εργασίας του προσωπικού και τα σχετικά με αυτά. Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και το πυροσβεστικό προσωπικό του τελούν σε διαρκή ετοιμότητα για την εκπλήρωση της αποστολής τους. Για τον σκοπό αυτό οι Υπηρεσίες λειτουργούν σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του έτους και το πυροσβεστικό προσωπικό θεωρείται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία σε κάθε περίπτωση, που καθίσταται αναγκαία η επέμβασή του.
Εμείς τι ωράριο θα δουλεύουμε ? Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καλύπτοντας μόνο την πρωινή και την απογευματινή βάρδια, χωρίς Κυριακές και αργίες και υπερωρίες όταν αυτές απαιτούνται
Άρθρο 27: Ανασυγκρότηση Συμβουλίων Π.Σ. Το άρθρο 7 του ν. 3511/2006 (ΦΕΚ 258Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
Άρθρο 27, παράγρ.1στ: Από έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), ως μέλη.
Άρθρο 27, παράγρ.1στ. «Το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού συγκροτείται από έναν εκπρόσωπο της ΠΟΕΥΠΣ και της ΕΑΠΣ ως μέλη». Εμείς από ποιόν θα εκπροσωπούμαστε ?
Βλέπουμε σε όλες τις αναφορές του νόμου την ονομασία «επί θητεία προσωπικό».
Με τον νόμο 4058/2012 (άρθρο 17 παράγραφο 3) που αναφέρει ρητώς ότι  το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος διακρίνεται στις εξής κατηγορίες : Α) Πυροσβεστικό Προσωπικό.
Β) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
Γ) Πολιτικό Προσωπικό. Παρακαλούμε να αντικατασταθούν όλες αυτές οι αναφορές για το «επί θητεία προσωπικό» με την ονομασία που δίνεται στον  νόμο 4058/2012 (άρθρο 17 παράγραφο 3) Β) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, και του νόμου 3938/2011.? Όπως συνέβη πρόσφατα, όπου υπήρξε συζήτηση για την τροποποίηση του Ν.3938/11 που αφορούσε Π.Π.Υ. και δεν συμμετείχαν εκπρόσωποί μας?
Άρθρο 41: Διάρθρωση – Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων
Άρθρο 41, Τμήμα 2ο , παρ. στ: Η παρακολούθηση και ενημέρωση από τη Νομική Υπηρεσία του Α.Π.Σ., υποθέσεων που αφορούν ποινικές και αστικές δίκες κατά Υπαξιωματικών – Πυροσβεστών και εποχικών πυροσβεστών για αδικήματα που διέπραξαν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και η φροντίδα για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.
Άρθρο 41, Τμήμα 2ο , παρ. στ: Πρέπει να απαλειφτεί ο όρος εποχικοί πυροσβέστες από τη διάταξη αυτή καθώς το Τμήμα αυτό δεν είναι αρμόδιο για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Άρθρο 41, Τμήμα 3α: Ο χειρισμός των πάσης φύσεως θεμάτων πρόσληψης πυροσβεστικού επί θητεία ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού, η μέριμνα για την επαναπρόσληψή του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η έκδοση των απαραίτητων διοικητικών πράξεων. Άρθρο 41, Τμήμα 3α: «Εποχικού και επί θητεία προσωπικού». Όπου «επί θητεία» πρέπει να αντικατασταθεί με Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.). Επίσης να προστεθούν στο τμήμα αυτό αντίστοιχες διατάξεις όπως αυτές της παρ. α του άρθρου 41 περί «ρύθμισης θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης όπως τοποθέτηση μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετακινήσεων, μετατάξεων»
Άρθρο 41, Τμήμα 3ο παρ. ε: Η παρακολούθηση της αριθμητικής δύναμης του πυροσβεστικού επί θητεία ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού και η μέριμνα για τις διαδικασίες συμπλήρωσης των κενών της οργανικής δύναμης.
Άρθρο 41, Τμήμα 3ο παρ. ε: «η μέριμνα για τις διαδικασίες συμπλήρωσης των κενών της οργανικής δύναμης». Από τη στιγμή όμως που το Π.Σ. δεν έχει προβεί σε καταγραφή των οργανικών του θέσεων και κενών, καθίσταται προφανώς δυσδιάκριτος ο καθορισμός των οργανικών κενών, οπότε δεν δύναται να εφαρμοστεί ο Νόμος 3938/2011 που κάνει αναφορά για την απορρόφηση των επιλαχόντων από το διαγωνισμό Π.Π.Υ .
Άρθρο 42: Διάρθρωση – Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών
Άρθρο 42, Τμήμα 2ο παραγρ. γ: Η ρύθμιση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού. Άρθρο 42, Τμήμα 2ο παραγρ. γ: Να γίνει αναφορά και για τους Π.Π.Υ. καθότι στον Ν.3938/11 ορίζεται ότι για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του, εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του μόνιμου προσωπικού. Το Α.Π.Σ. όσον αφορά το ασφαλιστικό άλλοτε επικαλείται τον ΚΕΥΠΣ και άλλοτε ΙΚΑ. Πρέπει να καθοριστεί η νομοθεσία που διέπει τα Σώματα Ασφαλείας.
Άρθρο 42, Τμήμα 2ο παραγρ. ε: Η ρύθμιση θεμάτων που έχουν σχέση με τις εκτός έδρας αποζημιώσεις του προσωπικού, αποζημιώσεις μελών Συμβουλίων και Επιτροπών και τα επιμίσθια των καθηγητών. Άρθρο 42, Τμήμα 2ο παραγρ. ε: Ομοίως και για τα εκτός έδρας το Α.Π.Σ. εφαρμόζει παράνομα στους Π.Π.Υ. ότι προβλέπεται για τους δημοσίους υπαλλήλους και ότι προβλέπεται για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας. Το ίδιο συμβαίνει και μισθολογικά, άλλες αποδοχές ο Π.Π.Υ., άλλες αποδοχές ο μόνιμος.
Άρθρο 42, Τμήμα 2ο παρ. ι: Η πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου όλων των δικαιολογητικών πρόσληψης επί θητεία προσωπικού και Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης και διαβίβαση αυτών στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου/Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την καταβολή αποδοχών, ασφαλιστικών εισφορών, έκδοση χρηματικών ενταλμάτων και λοιπών οικονομικών ζητημάτων αυτών. Άρθρο 42, Τμήμα 2ο παρ. ι: Η πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου όλων των δικαιολογητικών πρόσληψης του επί θητεία προσωπικού, δηλαδή των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόληση, εξονυχιστικός και πλήρες έλεγχος για όλο το προσωπικό, και όχι μόνο σε αυτών των δυο κατηγοριών προσωπικού, από τη στιγμή που μας έχουν αναθέσει την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών, και την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.
Άρθρο 42, Τμήμα 5ο, παραγρ. η : Ο καθορισμός των ατομικών ειδών του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, η διάρκεια χρήσης αυτών, καθώς και η διενέργεια των αναγκαίων πράξεων για τη χορήγησή τους. Άρθρο 42, Τμήμα 5ο, παραγρ. η: «ο καθορισμός των ατομικών ειδών του πυροσβεστικού προσωπικού καθώς και των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης». Τελικά οι Π.Π.Υ. θεωρούνται εδώ πυροσβεστικό προσωπικό ή όχι? Δεν ξεκαθαρίζεται στο Νόμο.
Άρθρο 45: Αρμοδιότητες και Λειτουργία των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων
Άρθρο 45, Τμήμα 1ο, παραγρ. α : Ορίζουν, με απόφαση του Αρχηγού Π.Σ. και μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, προσωπικό με καθήκοντα δασοπροστασίας που διατίθεται για την υποβοήθηση και υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας. Το εν λόγω προσωπικό κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αναλαμβάνει πυροσβεστικά καθήκοντα. Άρθρο 45, Τμήμα 1ο, παραγρ. α : Καθήκοντα δασοπροστασίας έχουν βάση νόμου οι Π.Π.Υ. άρα 6 μήνες λοιπόν πυροσβεστικά καθήκοντα  και 6 μήνες σε "δράσεις πολιτικής πυροπροστασίας". Το Π.Σ με νόμο υπάγεται στη Γ.Γ.Π.Π. Άρα περιπολικά όλων τον χρόνο και όχι μόνο για την αντιπυρική περίοδο. Η πρόσληψη μας είναι στο Π.Σ, και οι συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν την υποστήριξη προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας, μπορούν να γίνουν μέσα από αυτό, που διαθέτη το κατάλληλο προσωπικό, κτιριακές εγκαταστάσεις , και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό. Αυτό όμως  δεν είναι άνιση μεταχείριση των εργαζομένων και κατ  επέκταση αντισυνταγματικό, μιας και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα είναι κάτω από τις διαταγές της Πολιτικής Προστασίας ?
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις τα τηλέφωνά μας είναι στη διάθεσή σας. Ευελπιστούμε στη άμεση προώθηση του θέματος.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις όποιες προσπάθειες και ενέργειές σας.
Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επιστολή του Σωμ. Πυροσβεστών Κρήτης στον Υπ. ΠτΠ για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του ΠΣ.


Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
 Στο σχέδιο διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση του πυροσβεστικού σώματος έχουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:
  1. Το πυροσβεστικό σώμα έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως μία υπηρεσία η οποία, με την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των αντρών της, διαφυλάσσει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό για τους πολίτες αυτό της ασφάλειάς τους και μάλιστα δωρεάν. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στόχος είναι η μετατροπή του σε έναν ακόμα φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.
  2. Υποτιμά - υποβαθμίζει - προσβάλλει το θεσμό του πενταετή πυροσβέστη και γενικά τον απλό πυροσβέστη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τον αξιωματικό. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι οι αξιωματικοί στηρίζονται  στις πλάτες των απλών πυροσβεστών(συμβασιούχων- πενταετών -μονίμων πυροσβεστών).
  3. Γίνεται κουβέντα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης για εμάς (συμβασιούχους πενταετείς)  χωρίς εμάς. Το βλέπετε δίκαιο;
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
 Ας παραδειγματιστείτε από το πως ο εθνάρχης μας Ελευθέριος Βενιζέλος ψήφιζε τα νομοσχέδια.
Το σωματείο μας προτείνει να  ανακαλέσετε το σχέδιο που έχετε θέσει για διαβούλευση και να προχωρήσετε άμεσα σε διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των (αξιωματικών – μόνιμων πυροσβεστών - ΠΟΣΠΥΔ) .
Είμαστε σύμφωνοι με τις επισημάνσεις που έχει κάνει η ΠΟΣΔΥΔ.
Οι κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα, μας επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της πολιτείας.
Πρέπει να αφουγκραστείτε και μία φορά τους κατώτερους και  όχι μόνο τους ανώτερους.*
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως σε διαφορετική περίπτωση μας εξαναγκάζετε να ακολουθήσουμε το δρόμο του αγώνα. Τη μόνη οδό, που και στο παρελθόν ακολουθήσαμε, και οδήγησε στη δικαίωσή μας.



Σ.Δ *
Σημαντικο, οχι μονο τους ανωτερους,,και τους κατωτερους..
Αλλιως ενας ηγεμονας δεν μαθαινει ποτε τι παει στραβα..  Sun Tzu

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επισκεψη του Αρχηγου στα Ιωαννινα (Ανακοινωση Σωματειου)



Απο οτι Φαινεται κανεις δεν ξερει τιποτα παρα μονο οταν ειναι πολυ αργα Συναδελφοι..
Απ οτι φαινεται καποιοι εχουν τα "Σχεδια" τους. Και τα Σωματεια μας τα "Δικα" τους, Ευτυχως..!
Σ.Δ
Τα  Σχολια Δικα μας.! Αλλο ενα Σωματειο που μιλησε ΣΩΣΤΑ.. 

ΑNAKOIΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΕΠΟΠΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


     Στην πόλη της Ηγουμενίτσας παρευρέθη 23/2/2013 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ. Ο πρόεδρος του σωματείου μας, συνάντησε τον βουλευτή για περίπου 15 λεπτά και αφού τον ευχαρίστησε, για την βοήθεια  του κόμματός του και τις  πολλές επερωτήσεις στην βουλή για τους Π.Π.Υ. και τους συμβασιούχους, στην συνέχεια του έθεσε τους  προβληματισμούς και την  δυσαρέσκεια για τον τρόπο αντιμετώπισης των Π.Π.Υ. σχετικά με ωράρια, νυχτερινά, εκτός έδρας, ασφαλιστικό, 150€,διαταγές του Α.Π.Σ. που δεν εφαρμόζονται επειδή έτσι θέλουν, νομοσχέδιο έκτρωμα που σε λίγες μέρες πάει στην βουλή.
Ο κ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ έδειξε να γνωρίζει αρκετά θέματα και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μας για την επίλυση των προβλημάτων  μας.
Στα πλαίσια των συναντήσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου μας το σωματείο μας θα έχει συνάντηση με τον τοπικό βουλευτή τις Ν.Δ.  κ. ΜΠΕΖΑ Α.
και στις 3/3/2013 με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. ΔΕΝΔΙΑ Ν.                                                                   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

  Συνάντηση με εκπροσώπους των Πυροσβεστών είχαν σήμερα, Σάββατο 23.02.2013 οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα βασικά σημεία του Νομοσχεδίου που προωθεί η  τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την “αναβάθμιση  των Υπηρεσιών” του  Πυροσβεστικού Σώματος και  διαπιστώθηκε ότι επί της ουσίας η αναδιάρθρωση που προωθείται είναι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από την αναδιάρθρωση που είναι αναγκαίο να γίνει.
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) έχει εκφράσει αντίθετη γνώμη γιατί ουσιαστικά το σχέδιο νόμου δεν απαντάει στα διαρκή αιτήματά τους για την προώθηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πυροσβέστες (μόνιμους και συμβασιούχους πενταετίας) καθώς και θέματα μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού της Π.Υ.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη τάσσονται στο πλευρό των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος και θα εργασθούν προκειμένου να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συνάντηση με τη Διοίκηση της Π.Υ. Ηρακλείου και Κρήτης ενόψη και της νέας αντιπυρικής περιόδου και της προετοιμασίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

23.02.13
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή του Σωμ. Ηλείας προς τον Υπ. ΠτΠ για την αναδιάρθρωση

Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,
Πολλά τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μας οι οποίοι ανακύπτουν από την επικείμενη αναδιάρθρωση του
Π.Σ. για τους Π.Π.Υ
Πρώτιστα, ακόμα και η ίδια η ονομασία μας δεν έχει αποσαφηνιστεί . Ήμασταν Π.Π.Υ. και τώρα αίφνης
γινόμαστε ΄ ΄ επί θητεία πυροσβέστες ΄΄.
Κάτι τέτοιο αυτόματα μας ‘εξοστρακίζει’ από τους κόλπους των μονίμων υπαλλήλων.
Είμαστε δηλαδή ‘κάτι άλλο’ του οποίου την ταυτότητα αγνοούμε ακόμα και τώρα.
Συγκεκριμένα, μεγάλες είναι οι αποκλίσεις στα εργασιακά καθήκοντα, στις μισθολογικές αποδοχές, στις
υπηρεσίες εκτός έδρας .
Αιτούμαστε ,κ, Υπουργέ, την άρση των πλαφόν ωρών απασχόλησης και την εξίσωση καθηκόντων και
μισθολογική με τον μόνιμου πυροσβεστικού υπαλλήλου.
Σε αντίθετη περίπτωση βέβαιες και αναμενόμενες θα είναι οι όποιες αρρυθμίες και αναστατώσεις
στο εργασιακό περιβάλλον με τους μόνιμους πυροσβέστες.
Αν δεν πραγματοποιηθεί η πλήρης ένταξη των Π.Π.Υ. μέσω της επικείμενης αναδιάρθρωσης κακό παρά
καλό θα κάνετε .
Κάτι τέτοιο θα δείξει ότι δεν γνωρίζετε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους κόλπους του Π.Σ.
Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι οι Π.Π.Υ. και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν στο Π.Σ. από
20 χρονών ,αποκτώντας ουσιαστική και σημαίνουσα εμπειρία . Επιπλέον έχουν τελειώσει επιτυχώς την
ακαδημία του Π.Σ. Μετά,από όλα τα παραπάνω, ΄’δεν σας κάνουν ‘ γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία ;

Η πρότασή μας για να μην υπάρξει τριχοτόμηση του Π.Σ. είναι να αποσυρθούν , πρώτιστα , τα επίμαχα
άρθρα για τους Π.Π.Υ. Κατόπιν, να υπάρξει μία παράγραφος η οποία να ορίζει την ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ
ΤΩΝ Π.Π.Υ. ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Έτσι θα επιτευχθεί
Τούτος ο όρος , άλλωστε ,είχε επιτυχώς χρησιμοποιηθεί από τον τέως επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος
και νυν αρχηγό του Π.Σ. Κ. Γεωργακόπουλο , στα πλαίσια επίσκεψης το 2012 που πραγματοποίησε
ο ίδιος στον Πύργο Ηλείας.!!!
Ελπίζουμε και έχουμε την πεποίθηση ότι θα τροποποιήσετε τα επίμαχα σημεία , προκειμένου να
πρυτανεύσει η ομαλότητα και η εύρυθμη λειτουργία στο Π.Σ.

ένα ΠΑΝΤΡΕΜΑ μεταξύ ημών και των μονίμων πυροσβεστικών υπαλλήλων .

Επείγουσα ενημέρωση προς τα Σωματεία - Μέλη

Συνάδελφοι,
Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «Αναδιάρθρωση του Π.Σ.».
Δεδομένου ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά από όλους μας και πρέπει να γνωστοποιηθούν στους πάντες οι πατέντες που χρησιμοποιούνται από την πολιτική ηγεσία, καλούμε τα Σωματεία να επισημάνουν τις θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ, να επισκεφθούν το συντομότερο και να ενημερώσουν τους τοπικούς Βουλευτές όλων των κομμάτων πριν έρθει στη Βουλή.
Να ενημερωθούν οι Βουλευτές εκτός από τις παρατηρήσεις στη διαβούλευση, να επιδώσουν και την επιστολή προς τον Αρχηγό του Π.Σ. που αναφέρονται και αναλυτικά τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης για Π.Π.Υ.-Συμβασιούχους Πυροσβέστες.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Καταδίκη πρώην βουλευτή της ΝΔ για παράνομους διορισμούς στο Δημόσιο



Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη κάθειρξης 5 ετών του πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Ε. Παπανικολάου, λόγω των χρημάτων που ελάμβανε υποσχόμενος διορισμούς στο Δημόσιο
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο τέως βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου του Ηλία σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπως επίσης επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του, επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου του Μαρίνου, καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων κ. Στεργίου, που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών. Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά η ποινή μειώθηκε κατά ένα έτος, κατόπιν αναίρεσης, που έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών, καθώς τους αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.
Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Ακόμη, οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση δεν παραβίασε την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, εν όψει της απαξίας της πράξης και του ύψους της ποινής που επιβλήθηκε. Δηλαδή, κρίθηκε ότι ήταν σωστό το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους.
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση ο επίμαχος βουλευτής (διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από 16.8 - 12.10.1989 και από 8.4.1990 - 11.9.1993) από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1997 στο Ναύπλιο με «περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση και από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Στυλιανό Στεργίου και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένες περιουσίες, πείθοντας κάποιους σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», η δε συνολική ζημιά που προξενήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.), ζημιά την οποία τελικά ωφελήθηκαν οι δύο. Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Εφετείου οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου είναι «πρόσωπα που διαπράττουν απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια».
Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.
Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.
Στην όλη αυτή προσπάθεια, όπως έλεγε, συνεργαζόταν με τον κ. Στεργίου ο οποίος ήταν οικονομικά ευκατάστατος εργοστασιάρχης, με ακίνητη περιουσία στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με καταθέσεις στις Τράπεζες και με γνωριμίες στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας, ενώ είχε και γνωριμίες με υπουργούς και βουλευτές.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος γονέας έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Τράπεζας Πίστεως 8.804 ευρώ (3 εκ. δρχ.) προκειμένου το παιδί του να διοριστεί στο Δημόσιο στη θέση που ήθελε. Για τον κάθε διορισμό ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει αρχικά 4.402 ευρώ και μεταγενέστερα 5.869 ευρώ.
Οι υποσχέσεις αυτές έπεισαν εννέα γονείς οι οποίοι κατέθεσαν στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 - 4,5 εκ. δρχ.) προκειμένου να διοριστούν τα παιδιά τους.
Όπως επισημαίνει η εφετειακή απόφαση ο Παπανικολάου και ο Στεργίου γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα για τους υποσχόμενους διορισμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διορίσουν στο Δημόσιο κ.λπ. (οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν).
Παρ' όλα αυτά και οι δυο έβλαψαν περιουσιακά τους εννέα γονείς συνολικά με 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.) και οφελήθηκαν το ποσό αυτό οι δύο κατηγορούμενοι, αφού ουδέποτε το επέστρεψαν παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις που δεχόντουσαν.
Τέλος, το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι για τις εννέα αυτές περιπτώσεις οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου «τέλεσαν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια» τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλαδή τις τέλεσαν «επανειλημμένα με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και έχοντας σταθερή ροπή προς τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων ως στοιχείο της προσωπικότητάς τους».
πηγη:  news247

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

Κανεις δεν ειδε ποτε ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
σε ΤΡΟΧΑΙΑ ή σε ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ  ??
Να ανεβασουμε καμια ΦΩΤΟ τοτε !!!


Συνάδελφοι σήμερα στο Πρωτοδικείο στην Ευελπίδων στο κτίριο 9 αίθουσα 14 πραγματοποιήθηκε εκδίκαση υπόθεσης  7 συναδέλφων από την Κοζάνη για την διεκδίκηση  τις μονιμοποίησης  .  Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ παρίσταται, μαζί με τους νομικούς του γραφείου του κ Νικολιτσόπουλου.
Από τους 7 δυστυχώς οι 2 δεν βρίσκονται εν ζωή λόγο τροχαίου, και ένας  εργάζεται στο δήμο μόνιμος.  
Για άλλη μία φορά Αξιωματικός εκπρόσωπος του ΑΠΣ ισχυρίστηκε ως μάρτυρας ότι εμείς εργαζόμαστε σαν επικουρικό προσωπικό στο Π.Σ ,  δεν πάμε σε αστικά συμβάντα, δεν πάμε μόνοι μας σε φωτιές κτλ η γνωστή καραμέλα. Τα ξέρει άραγε ο Αρχηγός μας αυτά; Από ότι ξέρω  για της καταθέσεις του εν λόγο αξιωματικού η ΠΟΣΠΥΔ θα  ζητήσει από τον Αρχηγό εξηγήσεις .
Το ωραίο τις ιστορίας  είναι ότι εκείνη την ώρα που εκδικαζόταν η υπόθεση είχε πλημμυρίσει το υπόγειο του κτιρίου από την βροχή και ένα πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα 5ετη έκανε άντληση υδάτων…….

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ                    Άρτα   22/02/2013
             ΣΩΜΑΤΟΣ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 95/2012                             Αριθ. Πρωτ.
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
        Τ.Θ. 42 Τ.Κ. 47100 ΑΡΤΑ



Θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξη αλλά και την ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ μας, απέναντι στο έκτρωμα-σχέδιο νόμου, που αφορά στην αναδιοργάνωση του Π.Σ.
 
Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει ίχνος εκτίμησης και σεβασμού, προς το πρόσωπό μας, από το Υπουργείο και τους γνωστούς πληροφοριοδότες του,  μέσα από το αρχηγείο- που όπως αποδεικνύεται- ήταν οι μόνοι που είχαν γνώση του περιεχομένου, του σχεδίου αυτού.
 
Αυτή είναι η στάση τους απέναντι στους πυροσβέστες, που επί τόσα χρόνια σηκώνουν το βάρος της δασοπυρόσβεσης, πληρώνοντας το τίμημα με την ίδια τους τη ζωή!!!
 
Ποιοί βρίσκονται άραγε πίσω απ' αυτό το καραγκιοζιλίκι;;;
 
Ποιούς άραγε, εξυπηρετεί το σχέδιο αυτό;;;
 
Συνάδελφοι...
 
Για όλους αυτούς τους λόγους- που πολύ σωστά- έχουν επισημανθεί από την ΠΟΣΥΠΥΠ, θεωρείται αυτονόητη η θέση μας, υπέρ της 
ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ, αυτού του εκτρώματος.
 
Επίσης ζητούμε
την στήριξη όλων των βουλευτών που αγωνίζονται και αγωνιούν, για τις δύσκολες μέρες που μας περιμένουν.
 
Ήδη το σωματείο μας, έχει αποστείλει ενημερωτικές επιστολές στους τοπικούς βουλευτές και αναμένεται- τις επόμενες μέρες- να ολοκληρωθούν και οι κατ' ιδίαν ενημερώσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους- σωματεία - ΠΟΠΥΣΥΠ, να λάβουν θέσεις επίθεσης, απέναντι σ' αυτό, το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ σχέδιο νόμου και ταυτόχρονα να προετοιμάζονται με κάθε μέσο ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, στην σκόπιμη και εκ του πονηρού επίθεση εναντίον μας.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Βλαχογεώργος Αλέξανδρος                             Μαργώνης Θεοφάνης

Εκδίκαση αγωγών μονιμοποιήσεων

Σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα η εκδίκαση των αγωγών που έχουν κατατεθεί για μονιμοποίηση από ΠΠΥ και Συμβασιούχους από την περιοχή της Κοζάνης. Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ παρίσταται, μαζί με τους νομικούς του γραφείου του κ Νικολιτσόπουλου.

Συνάντηση με τον υπεύθυνο για θέματα υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πραγματοποιήθηκε στην βουλή σήμερα 20/2/2013 συνάντηση με τον υπεύθυνο για θέματα υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ Τριαντάφυλλο Κωνσταντίνο Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Του δηλώσαμε την έντονη δυσφορία μας για τις εξελίξεις και τα θέματα που αφορούν Π.Π.Υ. και συμβασιούχους πυροσβέστες. Μέχρι σήμερα τα προβλήματα αυξάνονται, διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται. Του αναλύσαμε όλα τα προβλήματα που εντοπίσαμε με την διαβούλευση καθώς και όλα τα αλλά προβλήματα που δεν έχουν δοθεί ακόμα λύσεις όπως ωράριο , Μ.Α.Π. συμβασιούχους , εκτός έδρας καθώς και το έγγραφο προς τον Αρχηγό μας.
Ανανεώσαμε το ραντεβού σε λίγο καιρό για να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις από μεριά του κ. βουλευτού .

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                                               Ηράκλειο 20/2/2013 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ                                               Αρ. Πρωτ: 2
ΑΝΑΤΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ                

                                                                                               
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

                                                                  KOIN: 1) Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ
                                                                              2) Αρχηγείο Π.Σ
                                                                              3) Βουλευτές Κοινοβουλίου
                                                                               4) ΠΟΣΠΥΔ

Συνάδελφοι...

    Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσής σας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας, απέναντι στο σχέδιο νόμου, που φέρει τον τίτλο «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» που δόθηκε για διαβούλευση στις αρχές του μήνα.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ΔΕΝ αναβαθμίζει ,αλλά ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ το Π.Σ και δυστυχώς αυξάνει τα προβλήματα τόσο του σώματος, όσο και του προσωπικού του και πολύ περισσότερο των συμβασιούχων πυροσβεστών και των ΠΠΥ.
 
    Πρόκειται για ένα σχέδιο που αντί να δώσει λύσεις στο σημαντικότερο πρόβλημα αναδιοργάνωσης του Π.Σ, που είναι η πλήρης ενσωμάτωση των ΠΠΥ στο Σώμα, αντιθέτως  μας ΥΠΟΤΙΜΑ και μας ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ σε υπαλλήλους κατώτατης  κατηγορίας, σε υπαλλήλους του κλώτσου και του μπάτσου-χαμάληδες των υψηλά ιστάμενων. Εντελώς ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ, δεν μας αναφέρει καν με το όνομά μας που είναι ΠΠΥ, αλλά σε όλα τα άρθρα του, γίνεται λόγος για "πυροσβέστες επί θητεία", επιπλέον καθήκοντα δασοπροστασίας αποκλειστικά  για εμάς .Και όλα αυτά εκ του πονηρού για το τι μέλλει γενέσθαι αύριο.... 
 
Το σχέδιο νόμου αποτελεί ΚΟΛΑΦΟ για μας, αφού αφαιρεί κάθε δικαίωμα λόγου και εκπροσώπησης, των συμβασιούχων πυροσβεστών και των ΠΠΥ, μέσω της ομοσπονδίας μας, (ΠΟΠΥΣΥΠ), μάλλον θεωρώντας, πως πρέπει να έχουν λόγο και να αποφασίζουν, όλοι οι άλλοι για μας, ΧΩΡΙΣ εμάς!!!
 
Παράλληλα, δεν παραλείπει να μεριμνήσει αναβαθμίζοντας τις προαγωγές και τον ρόλο, των αξιωματικών ,αδιαφορώντας για τις τύχες του υπόλοιπου προσωπικού ...  Επιδεικτικά ΑΓΝΟΕΙ, Συμβασιούχους Πυροσβέστες και ΠΠΥ που αντιστοιχούν στο 1/3 του μάχιμου δυναμικού, του Π.Σ 
 
Οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ διατάξεις που εισάγει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ενός μηχανισμού, που θα αποτελέσει ΝΤΡΟΠΗ για την ιστορία και την κοινωνική προσφορά του Π.Σ
 
Με την εισαγωγή των αμειβομένων υπηρεσιών, το σχέδιο, μετατρέπει και το Π.Σ σε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, για τις υπηρεσίες που προσφέρει- προς όφελος των τοκογλύφων-αδιαφορώντας για τα δεινά του λαού, εξ' αιτίας σκόπιμων πολιτικών επιλογών.
Απόρροια όλων αυτών θα είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Π.Σ στη συνείδηση της κοινωνίας!!!!
 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους- σωματεία - ΠΟΠΥΣΥΠ, να λάβουν θέσεις επίθεσης, απέναντι σ' αυτό, το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ σχέδιο νόμου και ταυτόχρονα να προετοιμάζονται με κάθε μέσο ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, στην σκόπιμη και εκ του πονηρού επίθεση εναντίον μας. 


ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ και  ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ  σχεδίου νόμου και την αντικατάστασή του με ένα ΝΕΟ σχέδιο, που θα  αντικατοπτρίζει την ουσιαστική ανάγκη αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και θα επιφέρει την πλήρη εξομοίωση των ΠΠΥ όπως και την καθιέρωση του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.



Από τη Διοίκηση



    Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

      Ανδρεαδάκης Βασίλης                                  Κυριακάκης Μάριος




Σ.Δ

Πληθαινουν οι Φωνες, και ειναι προς την Σωστη Κατευθυνση. ..
Μπραβο στο Σωματειο Ανατολικης Κρητης ..