Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ .......



Πάμε για κρίσεις σήμερα; Το πιθανότερο! Η αλλιώς το Σάββατο.
 Συνήθως το ΑΠΣ όλα τα κάνει Σάββατο !!!
Αλλά τώρα είναι και το εφάπαξ, το σκέπτονται πολύ οι Αξιωματικοί από τον Πύραρχο και πάνω , ότι αν συνεχίσουν κινδυνεύουν να χάσουν ένα μεγάλο μέρος  του από το 2014 και μετά και είναι έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου …….Και προβληματίζετε ο αρχηγός μας πολύ.
Αλήθεια οι ΠΠΥ πότε θα πάρουν εφάπαξ ή Σύνταξη ;

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επι του πιεστηρίου.



·        Απο πληροφορίες μου η πρώτη αγωγή από την Δικηγορική Εταιρία Χρ. Νικολουτσόπουλου και συνεργατών του κατά συνάδελφου που δεν πλήρωσε την δικηγορική αμοιβή εκδικάστηκε με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να καλείτε να πληρώσει 3211 ευρώ. Αυτό συνάδελφοι θέλω να το λάβετε μόνο ως ενημέρωση και τίποτα άλλο.
·         Αυτή η «Ένωση 5ετων» μας λέει ότι τους ζητήθηκε από το ΑΠΣ να καταθέσουν τις προτάσεις τους . Γιατί δεν μας έχει αναρτήσει στο ιντερνέτ έως τώρα το έγγραφο που τους έχουν αποστείλει από το ΑΠΣ; Ή ένα οποιοδήποτε έγγραφο του ΑΠΣ που είναι αποδέκτες ;
·         Γιατί  απλά δεν τους αναγνωρίζουν ως εκπροσώπους των 5ετων και αυτοί παραμυθιάζουν τον κόσμο.

·         Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν 8 διαφορετικά  σωματεία . Τώρα που διαμαρτύρονται είναι και τα 8 μαζί , και μπράβο τους!! Οι κολοτούμπες που είναι τα τελευταία χρόνια να κατέβουν με την ΠΟΣΠΥΔ μαζικά στο δρόμο, αλλά ξέχασα τα προβλήματα αυτοί τα λύνουν με αλληλογραφίες προς το ΑΠΣ. Και το ΑΠΣ το μόνο που κάνει με τα χαρτιά τους είναι να γεμίζει τους κάδους ανακύκλωσης .

·         Πρέπει οι ενωσίτες να καταλάβουν ότι εκπροσωπούν το «δέντρο».
·         Γιατί το «δάσος» εκπροσωπείτε από την ΠΟΣΠΥΔ.
·         Και μην κάθονται και βγάζουν προτάσεις του ποδαριού γιατί δεν τους λαμβάνει κανείς υπόψη του.

·         Όσο για την ΕΑΠΣ την οποία είχα κατηγορήσει και στο παρελθόν για ενέργειες που φανέρωναν μόνο αντιπάθεια για τον κλάδο μας και είχε πειράξει και πολύ  τον τότε Πρόεδρο της (κ.Παντελεάκο)έχω να πω ότι ποτέ δεν ήθελαν στην πλειοψηφία τους και ας μην το έδειχναν τον Ν.3938 άρθρο 15  για αυτούς ήταν αγκάθι και τώρα πους τους περνάει προσπαθούν να μικρύνουν το αγκάθι να μην τους τρυπαει στο μέλλον πολύ.
·         Πρόσφατα κάλεσαν σε κοινό συμβούλιο την ένωση εθελοντών και έβγαλαν κοινές αποφάσεις . Γιατί δεν έκαναν αυτό άραγε και με την ΠΟΣΠΥΔ; Αφού μας θεωρούν συναδέλφους τους, αλλά και για το καλό του Π.Σ

Πρόγραμμα για την λαθροϋλοτομία από το υπ. Περιβάλλοντος


Μετά από απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των δασαρχείων, των διευθύνσεων δασών, των διευθύνσεων συντονισμού και επιθεώρησης δασών, αλλά και του συντονιστικού κέντρου δασοπροστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.

Συγκεκριμένα σήμερα - Πέμπτη υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, απόφαση για την υλοποίηση του ειδικού προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013».

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Δασών, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου. Όπως τονίζει το ΥΠΕΚΑ, το κόστος υλοποίησης των μέτρων αυτών είναι πολλάκις μικρότερο της βλάβης που προκαλείται από το έγκλημα της λαθροϋλοτομίας στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας και στην εθνική οικονομία.

Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, άμεσα, περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591), επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και καλώντας τους πολίτες σε συνεργασία ενάντια σε καταστροφικές παραβατικές συμπεριφορές.

Κειμενο απο protothema.gr

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση Σωματείου Άρτας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 95/2012
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Τ.Θ. 42 Τ.Κ. 47100 ΑΡΤΑ
Άρτα 23/01/2013
Προς ΠΟΣΠΥΔ
Κοιν.: Μέλη

Ειδαμε στο διαδυκτιο αναρτημενες προτασεις κολοτουμπας.
Καλα κανανε και περιμενανε την Ομοσπονδια, γιατι δεν εχουν τις γνωσεις να βγαλουν προτασεις οι ανανεωτες-αγωνιστες.
Καλα κανατε αγωνιστες και συμπρατετε με την ανωτερη ενωση μπας και στο μελλον σας δωσουν κανενα γαλονι-αστερακι.
Υ.Γ. Ο κοσμος σας εχει παρει χαμπαρι,εχει καταλαβει τους μεν και τους δε.
Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος
Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Μαργώνης Θεοφάνης

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Οι προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ

Μέγαρα, 13/12/2012
ΠΡΟΣ:
1) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο
2) Επιτροπή Επεξεργασίας Ν. 3938/2011

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
2) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη 


Με το παρόν έγγραφο μας, σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας επί του Ν. 3938/2011. Θα πρέπει να σημειώσουμε, όμως, ότι οι κάτωθι παρατηρήσεις μας διαμορφώθηκαν μόλις εντός 48ώρου, παρ’ ότι πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, καθώς ειδοποιηθήκαμε από το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής κ. Κανελλόπουλο μόλις χθες, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 ότι πρέπει να τις καταθέσουμε έως και την Παρασκευή το πρωί. Τούτο δε, καίτοι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, εξ όσων γνωρίζουμε. Θεωρούμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιπόλαια και μεροληπτικά από τον κ. Κανελλόπουλο.
Ειδικότερα οι προτάσεις μας έχουν ως εξής:

  • Άρθρο 15 παρ. 6: Σύμφωνα με όσα μας έχουν γνωστοποιηθεί, οι Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος δεν θα λειτουργήσουν ούτε το έτος 2013 ούτε το έτος 2014. Εντούτοις ο Ν. 3938/2011 (άρθρο 15 παρ. 6) ρητώς ορίζει ότι οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη. Δημιουργείται συνεπώς το εύλογο ερώτημα πως θα απορροφηθούν επιπλέον πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης όταν δεν λειτουργούν οι Σχολές;
Επίσης, στην ίδια παράγραφο του ως άνω Νόμου ορίζεται ότι «ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ` έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μόνιμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψη τους έτος». Από τη στιγμή όμως που το Π.Σ. δεν έχει προβεί σε καταγραφή των οργανικών του θέσεων και κενών, καθίσταται προφανώς δυσδιάκριτος ο καθορισμός του ποσοστού 50% που αναφέρει ο Νόμος. Δηλαδή αν δεν έχει καθόλου κενά δεν θα προσλάβει ποτέ π.π.υ;
  • Άρθρο 15 παρ. 8: Ορίζεται ότι «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψης τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών». Προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανισότητες που παρουσιάζονται σήμερα εντός του ΠΣ με τη δημιουργία δύο ταχυτήτων εργαζομένων (πενταετούς θητείας και μόνιμοι), ανομοιογένεια που παρουσιάζεται σε πολλούς τομείς, όπως π.χ. καθηκοντολόγιο, ωράριο εργασίας, βάρδιες, μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποδοχές, ασφαλιστικό κλπ, προτείνουμε η ένταξη στο μόνιμο προσωπικό να ισχύσει άμεσα, δηλαδή εντός του 2013. Προτείνουμε επίσης να αυξηθεί το όριο ηλικίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ισχύοντα όρια συνταξιοδότησης. Αναφορικά δε με τον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού, προτείνουμε να ισχύσει ό,τι ισχύει και για το μόνιμο προσωπικό. Θεωρούμε ότι η ομοιογένεια που θα προκύψει στο Σώμα θα συμβάλλει και στην εύρυθμη και ομαλότερη εν γένει λειτουργία του και μάλιστα άμεσα και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
  • Άρθρο 15 παρ. 9: Για τους λόγους που αναφέρουμε ανωτέρω προτείνουμε αναφορικά με τα καθήκοντα και τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) να ισχύσουν τα ισχύοντα για το μόνιμο προσωπικό.
  • Άρθρο 15 παρ10: Ορίζεται ότι: «Μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος αυτού, οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης μετατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Μεταθέσεων που ισχύει για το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό». Προτείνουμε η ρύθμιση αυτή να επεκταθεί πέρα από τις μεταθέσεις και στις μετακινήσεις και τις αποσπάσεις των π.π.υ.
  • Άρθρο 15 παρ. 11: Ορίζεται ότι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δεν προάγονται βαθμολογικά. Ο συνδυασμός της διάταξης αυτής με εκείνη της παρ. 15, όπου σημειώνεται ότι «οι μηνιαίες αποδοχές των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είναι αυτές που λαμβάνουν ως εποχικοί πυροσβέστες ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους και την οικογενειακή τους κατάσταση», έχει οδηγήσει σε σαφή υποβάθμιση του μισθολογικού επιπέδου των πενταετούς θητείας πυροσβεστών, καθώς πλέον έχουν περικοπεί τα επιδόματα που χορηγούνταν βάσει της ΣΣΕ. Για το λόγο αυτό προτείνουμε οι αποδοχές των π.π.υ. να είναι αντίστοιχες του μονίμου προσωπικού.
  • Άρθρο 15 παρ. 13: Ορίζεται ότι «Στους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης εφαρμόζονται οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες, με τη διαφορά ότι αντί της απόταξης επιβάλλεται σε αυτούς η ποινή της απόλυσης, η οποία εκτελείται από το όργανο που είναι αρμόδιο για την πρόσληψη τους». Για τους ίδιους λόγους που αναφέρουμε, δηλαδή για λόγους ισότητας και ομοιογένειας του προσωπικού του ΠΣ, προτείνουμε να ισχύσει ό,τι ισχύει και για το μόνιμο προσωπικό.
  • Άρθρο 15 παρ. 14: Ορίζεται ότι «Οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης απολύονται επίσης από την υπηρεσία στις εξής περιπτώσεις:{…} δ) για λόγους υγείας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν και για τους πυροσβέστες».Η διάταξη αυτή πρέπει να απαλειφθεί, γιατί έρχεται σ’ ευθεία αντίθεση με εκείνη της παρ. 17 , όπου ορίζεται ότι «Οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης τίθενται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, εφόσον κρίνονται σωματικά ανίκανοι για την εκτέλεση άλλης υπηρεσίας». Τούτο δε, καθώς δημιουργείται το παράδοξο από τη μία πλευρά να προβλέπεται στο νόμο ότι οι πενταετούς θητείας πυροσβέστες που κρίνονται σωματικά ανίκανοι θα αξιοποιούνται σε θέσεις γραφείου και από την άλλη πλευρά ότι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας θα απολύονται προφανώς μετά το πέρας της πενταετίας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να ισχύσει ό,τι ισχύει και στο μόνιμο προσωπικό.
  • Άρθρο 15 παρ15Όπως προαναφέραμε όσον αφορά στις αποδοχές των πενταετούς θητείας πυροσβεστών θα πρέπει να ισχύσουν τα του μόνιμου προσωπικού.

Οι ανωτέρω σκέψεις μας αποτελούν σε πρώτη φάση τις αρχικές μας προτάσεις επί του Ν. 3938/2011 και αναμένουμε σε δεύτερη φάση και κατά την εξέλιξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής να σας τις αναλύσουμε λεπτομερέστερα, επιφυλασσόμενοι για παράθεση περαιτέρω εξειδικευμένων προτάσεων κατόπιν θεσμικής ενημέρωσης των μελών μας.

Ενημέρωση μελών - 22/1/2013

Συνάδελφοι,
Σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη του Επιτελικού Σχεδιασμού και μετά τις όποιες αποσαφηνίσεις μας έχουν κάνει στο συνέδριο ο Υπεύθυνος του Α.Π.Σ. και ο εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ, οι αριθμοί έχουν ως εξής με κάποιες μικρές αποκλίσεις:
1.548 άτομα περίπου είναι μέχρι 35 ετών.
2.200 άτομα περίπου είναι πάνω από 35 ετών.
950 άτομα περίπου είναι πάνω από 45 ετών.
2200 άτομα περίπου είναι μέχρι 45 ετών.
Για όλα τα παραπάνω πρέπει να διευκρινιστούν αρκετές παράμετροι, όπως:
  1. Υπάρχουν πιστώσεις;
  2. Αν ναι, πόσες;
  3. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το 2013-2014 σχολές γιόκ.
  4. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εκτιμάται 5.000.000 € που στοιχίζει περίπου η χορήγηση του επιδόματος των 150 € των Π.Π.Υ. δυσκολεύονται να βρεθούν.
  5. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ενδεχόμενη μονιμοποίηση άμεσα των 4.000 Π.Υ. εκτιμάται με πρόχειρες διαδικασίες ότι στοιχίζουν περίπου 11.000.000 €.
  6. Πόσους θα απορροφήσουν; Πότε; Με ποιο καθεστώς;
  7. Μετά το 2015 το συνταξιοδοτικό προβλέπεται ότι για να συνταξιοδοτηθούν ένστολοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 35ετία, δηλ. αν προσληφθεί κάποιος 35 ετών θα πρέπει να βγει 70 χρονών στη σύνταξη, χώρια την αναγνώριση πλασματικών κ.λ.π.
  8. Θα αναγνωριστούν τα ένσημα ΙΚΑ παλαιότερα αν ναι πόσα; Ήδη με τον υπάρχον νόμο στο ενιαίο μισθολόγιο αναγνωρίζονται μόνο «7 έτη προϋπηρεσίας» στο Δημόσιο δεν πα να έχεις 50 χρόνια προΰπηρεσία.
  9. Συνταξιοδότηση ανάλογα με την ηλικία του κάθε Π.Π.Υ. αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να συνυπολογιστεί αν συμφέρει να βγει στη σύνταξη είτε με το καθεστώς του δημόσιου υπάλληλου, είτε με το καθεστώς για τα σώματα ασφαλείας, είτε με άλλες παραμέτρους, π.χ. συνταξιοδοτικό όπως και τα πολιτικά πρόσωπα του Π.Σ.
Συνάδελφοι, τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις κατά προσέγγιση και σας τα αναφέρουμε για να λάβετε υπόψη σας ότι χρειάζονται δεκάδες συνυπολογισμοί εφόσον και αν υπάρχουν χρήματα για να βγει κάτι …..!!!
Συνεπώς χρειάζεται χρόνος συνάδελφοι. Μην ξεχνάτε ότι για την τροποποίηση του Π.Δ. περί μεταθέσεων έχει συσταθεί Επιτροπή από τον Αύγουστο του 2012, δηλ. εδώ και περίπου 6 μήνες και ακόμα τίποτα…. Θυμηθείτε τι βγήκε τότε στη διαβούλευση του Ν.3938/11 και τι ψηφίστηκε μετέπειτα.
Αν υπάρχουν τα χρήματα, αν συμπλεύσουν ωράριο, εκτός έδρας, άδειες, μισθολόγιο, συνταξιοδοτικό κ.λ.π. Για πόσα άτομα και αν συμφωνήσουν η τρικομματική κυβέρνηση και όπως εκτιμάται πριν το Πάσχα να γίνουν όλα αυτά και εφόσον υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση, τότε βλέπουμε.
Το σίγουρο είναι ότι Α.Π.Σ. και Αξιωματικοί καίγονται να μας βάλουν σε βάρδιες και όμοιο καθηκοντολόγιο με αυτούς. Ωραία όλα, καλά να γίνει. Με τι μισθό; Με τι ισχύοντα για τις μεταθέσεις; Π.χ. θα είναι μεταξύ ππυ και μονίμων ή μεταξύ ππυ; Με τι συνταξιοδοτικό; Πόσους θα καλύπτει η ρύθμιση; Τι θα γίνει με όσους δεν καλύπτει; Όσοι κοπούν; Τελικά με τα τυπικά προσόντα τι θα γίνει; Γιατί τελικά πάλι να ισχύσει ύψος, ψυχοτεχνικά, μόρφωση, σχολές, ιατρικές εξετάσεις κλπ αφού είμαστε ενε ενεργεία;
Συνάδελφοι, όλα τα παραπάνω τα γράφουμε για να ξέρουμε όλοι μας τι υπάρχει και τι μπορεί να γίνει. Όπως αποφασίσαμε και στο πρόσφατο συνέδριό μας ότι χτίζεται πάνω στον Ν.3938/11 μας βρίσκει σύμφωνους, ότι γκρεμίζεται μας βρίσκει αντίθετους.
Τέλος πληροφορούμαστε ότι υπάρχει σύμπλευση τμημάτων του Α.Π.Σ. με τις προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ σε ίδιες αμοιβές, ωράριο, άδειες με το μόνιμο προσωπικό.
Υπήρξε και συνάντηση με τον κ. Αρχηγό για τα παραπάνω και τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε για άλλες εξελίξεις.

Ενημέρωση για το 9ο Συνέδριο

Συνάδελφοι,
Με πλήρη επιτυχία και καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 9ο πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ. Αξιοσημείωτο παρ’ όλες τις ακυρώσεις ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τις χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Παραβρέθηκαν 32 πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΥΔ. Ήρθαν συνάδελφοι από Έβρο, Ξάνθη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Κεφαλονιά, Άμφισσα, Ιτέα, Λειβαδιά, Χαλκίδα, Μαντούδι, Λαμία, Βόλο, Εύβοια, Αττική, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθο, Άργος, Κυκλάδες, Ρόδο, Χίο, Μυτιλήνη, Κω, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασήθι, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Άρτα, Κιάτο, Ναύπακτο, Λαύριο, Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Αίγιο, Καλάβρυτα κ.α. δίνοντας οι συνάδελφοι ένα ηχηρό και δυναμικό παρόν αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Ομόφωνα ψηφίστηκε τροποποίηση του Καταστατικού και απολογισμού 2011-2012.
Στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας υπήρξαν 35 περιπτώσεις για το 2011 και δόθηκαν 28.000 € και 40 περιπτώσεις για το 2012 και δόθηκαν 34.400 €. Το υπόλοιπο του Ταμείου είναι 234.000 €.
Απορρίφθηκε η πρόταση για τα 1.500 άτομα, όπως έχει διατυπωθεί, και όποια πρόταση δεν είναι προς βελτίωση του Ν.3938/11 και δεν είναι ξεκάθαρη θα μας βρίσκει απέναντι.
Δεν καλέσαμε εκπροσώπους κομμάτων κ.λ.π. Επιστολή απέστειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος της Επιτροπής του Α.Π.Σ. για τον Ν.3938/11 Κλαδάρχης κ. Δ. Κανελλόπουλος και ο κ. Ν. Τσιόγκας από την ΕΑΠΣ. Παρότι υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και απορίες συναδέλφων και οι δύο συνάδελφοι απάντησαν με υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις για πάνω από δύο ώρες και ανταλλάξαμε προβληματισμούς, προτάσεις και θέσεις ΕΑΠΣ, ΠΟΣΠΥΔ, Α.Π.Σ. κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν αφού τις περισσότερες φορές οι ηγεσίες περιορίζονταν μόνο σε χαιρετισμούς.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τα Σωματεία που παραβρέθηκαν στο συνέδριο, αψηφώντας έξοδα, καιρικές συνθήκες κ.λ.π. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Επιστολή προς Ηγεσία σχετικά με τις προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ


Μέγαρα, 21/01/2013
ΠΡΟΣ:
1) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο
2) Επιτροπή Επεξεργασίας Ν. 3938/2011
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
2) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
Σε συνέχεια του υπ’ αρ. πρωτ. 375/13-12-2012 εγγράφου μας, με το οποίο σας παραθέσαμε τις αρχικές μας προτάσεις επί του Ν. 3938/2011 και εν όψει της αυριανής σύσκεψης του Επιτελικού Σχεδιασμού, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
- Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου από 19-01-2013 Συνεδρίου μας οποιαδήποτε τροποποίηση του Ν. 3938/2011 που θα αντιτίθεται στα εργασιακά μας συμφέροντα θα μας βρει ενάντιους. Μόνο βελτιωτικές τροποποιήσεις θα γίνουν από την πλευρά μας αποδεκτές.
- Θα πρέπει να διασαφηνιστεί το καθεστώς της ανανέωσης της πενταετούς σύμβασης των πυροσβεστών εκείνων που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για ένταξη τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Είναι ασαφής η διάταξη για το αν θα γίνει ανανέωση της σύμβασης και πόσες φορές θα λάβει χώρα η ανανέωση αυτή.
- Θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας το Ν. 2612/1998 «Ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα», όπου σημειωτέον εμείς δεν ενταχθήκαμε παρ’ ότι εργαζόμασταν τότε στη Δασική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον οποίο το απορροφώμενο από τη Δασική Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα προσωπικό διέπεται από τις ίδιες διατάξεις με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό αναφορικά με το καθηκοντολόγιο και το μισθολογικό του καθεστώς και από παρεμφερείς διατάξεις ως προς το συνταξιοδοτικό του καθεστώς (πολιτικό προσωπικό). Πρέπει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι είμαστε εν ενεργεία πυροσβέστες και όχι ιδιώτες νεοπροσλαμβανόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα.
- Τέλος, σημειώνουμε ότι η ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί στο Υπουργείο το 2010, αντικείμενο της οποίας ήταν η εργασιακή μας τακτοποίηση, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με βάση τις ισχύουσες τότε συνταξιοδοτικές διατάξεις τουλάχιστον οι κατέχοντες το 49ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να μονιμοποιηθούν στο ΠΣ. Στο ίδιο συμπέρασμα εξάλλου είχε καταλήξει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με σχετικό του έγγραφο.
Ευελπιστούμε σε περαιτέρω ενέργειές σας αναμένοντας να σας εξειδικεύσουμε τις ανωτέρω προτάσεις μας, μόλις προσδιορίσετε ειδικότερα τα πλαίσια του αντικειμένου επεξεργασίας σας.

Σ.Δ εβαλα τα ενδιαφεροντα σημεια  σε εντονα για να τα δουμε ΟΛΟΙ.. Ελπιζω να δουμε και αλλες προτασεις.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνεδριάζει το Επιτελικού Σχεδιασμού

Αυτή τη στιγμή συνεδριάσζει στο ΑΠΣ το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, θα εξεταστεί και η στάση του ΑΠΣ σχετικά με την αναμόρφωση του νόμου 3938.
Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ ήδη μεταβαίνει στο ΑΠΣ. Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Βιντεο μεταξυ Του Προεδρου και του Αντιπροσωπου της Ε.Α.Π.Σ



Ακουστε το ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, μιλαει απο ΜΟΝΟ του....

Πολεμηθηκε η 5ΕΤΙΑ  ?
Αγαπουν τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ?
Μας θελουν μεσα στο Π.Σ ΟΛΟΥΣ ?

Βιντεο απο Συνεδριο. . . .

Ο κ.ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ (γραμματέας της Ομοσπονδίας) ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.

"ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣΟΥΝ... ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ... ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΡΧΗΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ , κλπ,  ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ... Π Ο Τ Ε ..."


Σχολιο απο FIREFIGHTERS 2012-ΠΠΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και μαλιστα πολυ ΕΥΣΤΟΧΟ !!!
Βιντεο απο FIREFIGHTERS CYCLADON

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ερωτηση Βουλευτη Αρτας Μετα απο Επαφες Σωματειου Αρτας



Πυροσβέστης Υπέβαλε μήνυση και..... ζητά τη σύλληψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη


Πυροσβέστης ο οποίος υπηρετεί στο Ηράκλειο υπέβαλε μήνυση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη!

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε προχθές το πρωί στο Α Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ στα
Δύο Αοράκια όπου  πήγε ο ίδιος και υπέβαλε την έγκλιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο της μήνυσης ο μηνυτής ζητάει την σύλληψη των τριών πολιτικών αρχηγών σε περίπτωση πώλησης ορυκτού πλούτου της χώρας ή πώλησης ελληνικού εδάφους!

Ο 37χρονος πυροσβέστης μας ανέφερε ότι «έχει περάσει πολλά στη ζωή του και δεν μπορεί να σκύψει το κεφάλι. Μας έχουν ξεπουλήσει, γι αυτό έκανα τη μήνυση» σχολιάζει και λέει επίσης ότι παλαιότερα ήταν «φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ, πλέον όμως δεν θέλω ούτε να τους δω. Δεν σκέφτηκα ούτε τα 100 ευρώ της μήνυσης»

Η κίνηση του να υποβάλει μήνυση προκάλεσε σάλο τόσο στην πυροσβεστική όσο και στην αστυνομία, λόγω κυρίως του γεγονότος ότι ο μηνυτής είναι ένστολος και οι κανονισμοί του Σώματος όπου υπηρετεί είναι συγκεκριμένοι και αυστηροί.

Όπως μας είπε ο ίδιος «ανώτεροι συνάδελφοί του που επικοινώνησαν μαζί του, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, όπως εκείνος τους είπε ότι είναι ανένδοτος και ότι κάνει το κάνει συνειδητά και δεν πρόκειται να υποχωρήσει»

«Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε από την αστυνομία για την ενέργεια του συναδέλφου. Ήταν το θέμα συζήτησης σήμερα στην πυροσβεστική. Πολλοί είπαν ότι έκανε καλά ο συνάδελφος που μήνυσε τους τρεις πολιτικούς Αρχηγούς- άσχετα εάν δεν βγει τίποτα θετικό- ενώ άλλοι σχολίαζαν ότι δεν έπρεπε καθόλου να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, λόγω του γεγονότος ότι είναι πυροσβέστης και υπόκειται σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς»

Ο 37χρονος έχει καταταγεί στο Πυροσβεστικό Σώμα με διαγωνισμό πριν από περίπου μια δεκαετία, ενώ πριν εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Ο ίδιος δηλώνει ότι πρόσκειται πολιτικά στο κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Σ.Γ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1/2012



Αθήνα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ώρα 14.00


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σε συνεχεία του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 15-1-2013, επισημαίνονται τα εξής:

•·         Οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη σημειώνονται σήμερα Πέμπτη (17-1-2013) στη Δυτική Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στέρεας προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
•·         Αύριο Παρασκευή (18-1-2013) τα παραπάνω έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
•·         Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ
•·         Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις/παγετός). Ειδικότερα:
•·                Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
•·                Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
•·                Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
•·                Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
•·                Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
•·                Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εσφαξαν 27χρονο Πακιστανό επειδή τους εμπόδιζε με το ποδήλατο

Πυροσβέστης που υπηρετεί στο Μαρκόπουλο είναι ο 29χρονος δράστης της δολοφονίας 27χρονου Πακιστανού, τα ξημερώματα στα Πετράλωνα. Ο δεύτερος δράστης, ένας 25χρονος, είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Εσφαξαν 27χρονο Πακιστανό επειδή τους εμπόδιζε με το ποδήλατο
Οι δράστες, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, επιτέθηκαν στον αλλοδαπό στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 και ο ένας τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Στη συνέχεια διέφυγαν με δίκυκλο. Μετά από αναζητήσεις οι δύο Έλληνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος. Κατά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι είχαν επάνω τους δύο στιλέτα.
Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.
Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά.
Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.
Για άγρια ρατσιστική δολοφονία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που επιτέθηκε παράλληλα στον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια καταλογίζοντάς του «επικοινωνιακά σόου»:
Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:
Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους.
Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν.
ΠΗΓΗ: ethnos. gr

Συνάντηση του συντονιστικού συμβασιούχων με τον ΓΓ κ Γεωργιάδη

Πραγματοποιήθηκε χθες 16/1/2012 συνάντηση του Γενικού Γραμματεά κ Γεωργιάδη με το συντονιστικό συμβασιούχων πυροσβεστών. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε όσα έχει εκφράσει και στην ΠΟΣΠΥΔ και ανέφερε πως η πρόθεση είναι να ανανεωθεί η απασχόληση των συμβασιούχων για ακόμη 1+2 χρόνια (2013 + 2014-15), δεδομένων και των πιέσεων για περικοπές από την τρόϊκα.

Ενημέρωση μελών για την ανανέωση των συμβασιούχων


Προωθείται ήδη σχετική νομοθετική ρύθμιση από το Α.Π.Σ. για την τροποποίηση του Π.Δ. 121/2007 σχετικά με την ανανέωση εργασίας των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Εκτός απρόοπτου αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Φεβρουάριο η σχετική ρύθμιση.

Επιστολή προς Αρχηγό ΠΣ για το επίδομα των 150€

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Στα πλαίσια της επαναχορήγησης του επιδόματος των 150 €, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποιο είναι το συνολικό κόστος της χορήγησης του επιδόματος:
Α) Στους οδηγούς Π.Π.Υ. και
Β) Σε όλους τους Π.Π.Υ.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.