Τρίτη 30 Ιουλίου 2013



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΟΔΗΓΩΝ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ
Εργατικό Κέντρο Χίου
Μαρτύρων 2, 82 100
Τηλ. 22710 23550 – φαξ.22710 23175
                                                                                    
      Αρ.Πρωτ.: 43                                                                       ΧΙΟΣ,   30/07/2013

ΠΡΟΣ:
  • Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια
  • τ. Υπουργό κ. Μουσουρούλη
  • Βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλο
  • Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές Χίου,
 είμαστε κι εμείς όπως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι από το πολιτικό κατεστημένο που έφερε την χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Όμως επειδή ξέρουμε πολύ καλά πόσο έχετε σταθεί στο πλευρό μας όσες φορές σας το ζητήσαμε σας στέλνουμε αυτή την επιστολή περιμένοντας για άλλη μια φορά να μας αποδείξετε ότι αποτελείτε εξαίρεση σε αυτό το σάπιο κατεστημένο.
Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε η φήμη για διαθεσιμότητα δασοπυροσβεστών που διαψεύστηκε, αλλά επειδή ξέρουμε πολύ καλά εδώ και 3 χρόνια πως λειτουργεί το σύστημα, δηλαδή παρουσιάζεται μια πληροφορία από τα διάφορα “golden boys” των ΜΜΕ, μετά ακλουθεί επίσημη διάψευση από πλευράς κυβέρνησης, όπως πχ έγινε με την ΕΡΤ, τους καθηγητές, όπως έγινε με τις δηλώσεις ότι δεν θα υπήρχαν μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ και χιλιάδες άλλα παραδείγματα. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε επισήμως ποια θα είναι η θέση σας στο δικό μας θέμα, σε περίπτωση δηλαδή που οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες τεθούν υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
 Γνωρίζετε πολύ καλά τους αγώνες μας και τις μάχες που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πούμε για τους χιλιοειπωμένους μας νεκρούς ας τους αφήσουμε επιτέλους να αναπαυτούν οι ψυχές τους. Δίνουμε μάχη 11 χρόνια για τα δίκαια αιτήματα μας. Επιτέλους πριν 2 χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία από μας δικαιώθηκε και περιμένουμε και την τελική δικαίωση και για τους υπόλοιπους συνάδελφους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι δεν μας αγάπησαν και δεν θα μας αγαπήσουν ποτέ, δικό τους θέμα. Ξέρουμε καλά ότι κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι επιτύχαμε. Ξέρουμε καλά ότι σε κάποιους βρωμάμε και τους βρωμίσαμε ακόμα περισσότερο επειδή είμαστε η μοναδική προκήρυξη που όλοι μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια και δεν μπόρεσαν να βάλουν κάποιοι τους δικούς τους από τα παράθυρα όπως έκαναν τόσα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων κι αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΡΔΑΣ                                                                                              ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΡΑΤΖΗΣ