Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

φωτιές το απόγευμα στην Πελοπόννησο


Η τρίτη φωτιά και η σοβαρότερη βρίσκεται σε εξέλιξη και εκδηλώθηκε στις 16.27 ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας

Τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Πελοπόννησο, με πρώτη στον σκουπιδότοπο της Καραθώνας στην Αργολίδα, που εκδηλώθηκε στις 14.40. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και επιχειρούν για να την θέσουν υπό έλεγχο, 11 άνδρες της πυροσβεστικής με 4 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού έκαναν για ώρες 2 αεροσκάφη πεζετέλ.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.20 στην θέση Ξερόβουνα Ταϋγέτου στην Μεσσηνία και βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά που πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό καίει σε δυσπρόσιτη βραχώδη περιοχή του Ταϋγέτου και επιχειρούν να την κατασβέσουν 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, με υποστήριξη 5 οχημάτων και 2 αεροσκάφη πεζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού ως και πριν από λίγο.

Η τρίτη φωτιά και η σοβαρότερη που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδηλώθηκε στις 16.27 ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας. Η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις, καίει δασική έκταση με πουρνάρια κι εξελίσσεται πλησίον του χωριού Αηδόνια, χωρίς όμως να απειλεί άμεσα τον οικισμό.

πηγη : protothema.gr