Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Επιστολή Σωμ. Μεσσηνίας στον Πρωθυπουργό

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον
Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Π.τ.Π κ. Νικόλαο Δένδια
Τις τελευταίες ημέρες, μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πληροφορηθήκαμε ότι, υπήρξε πρόταση (άγνωστο από ποιους) προς το υπουργικό συμβούλιο περί διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών, που απορρίφθηκε στην παρούσα φάση, λόγω του ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Επειδή διαθεσιμότητα ίσον απόλυση είναι αυτονόητο πως αυτή η πληροφορία δημιούργησε αναβρασμό στις τάξεις των 4000 ΠΠΥ και 1500 συμβασιούχων πυροσβεστών δεδομένου πως ότι κυκλοφορεί σαν δημοσιογραφική πληροφορία, στην συνέχεια εφαρμόζετε για να σωθεί η χώρα.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριε Υπουργέ
Επιβάλλεται, να λάβετε ξεκάθαρη θέση άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα εντός του ΠΣ προς όφελος της κοινωνίας σχετικά με τα παραπάνω σενάρια.
Σας υπενθυμίζουμε πως, οι 4000 Π.Π.Υ και οι 1500 συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Π.Σ συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού έργου με μεγάλη εμπειρία που αποδεικνύεται από την αποτελεσματικότητα.
Αγαπάμε το λειτούργημα που υπηρετούμε και αποδίδουμε στην κοινωνία πολλαπλάσια την υπεραξία των 700 ευρώ που λαμβάνουμε ως μισθό.
Είναι άδικο για εμάς και τις οικογένειες μας να πλανάτε η απειλή της απόλυσης την στιγμή που δίνουμε ακόμα και την ζωή μας, αποδεδειγμένα στο καθήκον και προς όφελος της κοινωνίας.
Σας καλούμε να διαψεύσετε τις «Κασάνδρες» και να διαλύσετε τις σκιές απόλυσης που δημιούργησε η συγκεκριμένη πρόταση.

Σ.Γ Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να στείλουν ανάλογο και ακόμα ποιό σκληρό μύνημα προς τον Πρωθυπουργό, τον Δένδια, και τους κυρίους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. ΖΗΤΑΜΕ :
  Απο τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Δένδια να πάρουν ΑΜΕΣΑ δημόσια θέση πάνω στα δημοσιεύματα που βγήκαν και λένε ότι τέθηκε θέμα διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών .
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή τους δημιουργεί σκιές  με συνέπεια να  φέρει μεγάλη αγανάκτηση και αναβρασμό  στο κλάδο μας με απρόβλεπτα αποτελέσματα μέσα στον Αύγουστο.