Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ξαφνικός πανικός στη Βουλή ΤΩΡΑ!


 - O κ. Βρούτσης απάλειψε διάταξη που όριζε ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες
- Μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο απλά για νομοθετικό πλεονασμό
- Σφοδρά πυρά από Κακλαμάνη και Ανδρεά Ψυχάρη για το φορολογικό νομοσχέδιο
- Σύσσωμη η αντιπολίτευση και βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ζητούν διευκρινίσεις για το 8ωρο

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το περιβόητο πολυνομοσχέδιο και το ήδη τεταμένο κλίμα έχει ξεφύγει τελείως μετά την κίνηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να απαλείψει συγκεκριμένη διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.

Η συγκεκριμένη διάταξη που απάλειψε ο υπουργός Εργασίας ήταν αυτή που ορίζει ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες ημερησίως επί 25 ημέρες το μήνα, ουσιαστικά δηλαδή το γνωστό σε όλους και ακόμα "απείραχτο" 8ωρο.

Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και σε βουλευτές της κυβέρνησης που ζητούν εξηγήσεις και επίσημες διευκρινίσεις από τα αρμόδια χείλη. Μάλιστα, θεωρούν πολλοί πως με αυτό τον τρόπο, πλαγίως είναι μία προσπάθεια να "μπει χέρι" και στο εργασιακό 8ωρο.

Ο κ. Βρούτσης προς το παρόν δεν έχει δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις για αυτή την κίνησή του, αλλά μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε πως πρόκειται για νομοθετικό πλεονασμό.

Ακόμα και οι "γαλάζιοι" βουλευτές πάντως είναι στα κάγκελα και μετά το ξέσπασμα του Νικήτα Κακλαμάνη που έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα της κυβέρνησης, ήρθε και η σειρά του βουλευτή Α Αθήνας, Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ουσιαστικά κατακεραύνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο κ. Ψυχάρης μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο και το ευτράπελο με τις αποδείξεις, δήλωσε πως δεν γίνεται να δίνει ραντεβού η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο για το συγκεκριμένο θέμα σαν να είναι σινεμά, ενώ έκανε λόγο για νομοσχέδιο γραμμένο στη λογική της κουρελούς.