Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση για τις τελευταίες επαφές της ΠΟΠΥΣΥΠ




Συναντήσεις της ΠΟΠΥΣΥΠ με το νέο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και την ηγεσία του Π.Σ
Συνάδελφοι..
1) Με το νέο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, μέλη ΠΟΠΥΣΥΠ και συζήτησαν μαζί του φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν και που  άπτονται της αρμοδιότητάς του. ( Επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα 150 ευρώ και Ταμείο ανεργίας συμβασιούχων)
Ο Υφυπουργός εμφανίστηκε θετικός και δήλωσε πως θα ενημερώσει τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου του, ενώ παράλληλα θα προωθήσει τα θέματα στους συναρμοδίους, ομολόγους του υπουργούς.
Ακολούθως – όπως μας υποσχέθηκε- θα συγκαλέσει, νέα συνάντηση, μετά την τοποθέτηση του νέου Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση των ζητημάτων αυτών.
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, τα μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ έλαβαν μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο του Π.Σ, υπό τον Αρχηγό του σώματος, τον υπαρχηγό, τον επιτελάρχη προιστάμενο του νομικού τμήματος και τους προϊσταμένους των τμημάτων του σώματος.
 Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν:
Α) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, για όσους εμπίπτουν στα άρθρα του κανονισμού.
Για το θέμα αυτό ο Αρχηγός του Π.Σ εξέφρασε την άποψη να μη γίνουν την παρούσα χρονική στιγμή, τέτοιου είδους μεταθέσεις, εξ’ αιτίας του μεγάλου αριθμού των οργανικών κενών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και πρότεινε οι μετακινήσεις να γίνουν, μετά την ολοκλήρωση του Ν/Σ για την αναδιοργάνωση του Π.Σ, με δυνατότητα μετακίνησης σε ποσοστό 2% με 3%.
Β) ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ  των ΠΠΥ για τις ώρες που απασχολούνται πέραν του ωραρίου τους.
Σ’ ότι αφορά το θέμα αυτό, ο αρχηγός ξεκαθάρισε ότι, προς το παρόν δεν γίνεται να χορηγούνται επιπλέον αναπαύσεις, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι σύννομο με τις διατάξεις του ασφαλιστικού μας φορέα ( ΙΚΑ). Ωστόσο τόνισε πως θα καταβληθεί προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, μέσω του Ν/Σ για την αναδιοργάνωση του Π.Σ, ενώ τώρα διερευνούνται τρόποι εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ψήφιση του ν/σ.
2) Το θέμα της ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ και ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝσυζητήθηκε  σε σύσκεψη που ακολούθησε στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, οποίος εμφανίστηκε θετικός ως προς την επίλυσή του. Για να γίνει όμως αυτό, απαιτείται -όπως είπε- ΚΥΑ, κάτι που θα συζητηθεί μεταξύ των υπουργών  ΠΡΟ.ΠΟ και Οικονομικών.
Ο  Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, αφού μας επισήμανε για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του να εξαντληθεί το 5μηνο εργασίας των Συμβασιούχων συναδέλφων, ξεκαθάρισε ότι η καθυστέρηση στην πρόσληψή τους, δεν ήταν δική του υπαιτιότητα, αλλά οφειλόταν σε πολλές και άτυχες συγκυρίες. Επίσης είπε πως βρισκόμαστε εν αναμονή της έγκρισης των νυχτερινών, εξαιρέσιμων και υπερωριών των συμβασιούχων.
Ακόμα έδωσε εντολή στους νομικούς συμβούλους να ετοιμάσουν εισηγητικό προς τον Υφυπουργό  Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που θα προτρέπει και θα αιτείται την ΑΠΑΛΛΑΓΗ των Συμβασιούχων από το νόμο που επιβάλει τη μη χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

Παράλληλα μας διαβεβαίωσε για την σταδιακή ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ - όποτε αυτό καθίσταται εφικτό- όπως έγινε και με τους τελευταίους 22 επιλαχόντες, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των οργανικών κενών στο Π.Σ, αφού το Μεσοπρόθεσμο εμποδίζει την πρόσληψη ιδιωτών στο Σώμα, για τα επόμενα 2 χρόνια.
Ως προς το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ του προτείναμε την έκδοση ΚΥΑ και την χορήγηση του επιδόματος σε ΟΛΟΥΣ τους ΠΠΥ και τους Συμβασιούχους. Ωστόσο οι νομικού σύμβουλοι μας ενημέρωσαν, ότι για να χορηγηθεί στους οδηγούς, χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ δηλ. (Πυροσβέστης Γενικών Καθηκόντων – ειδικότητα Οδηγός).
Επίσης για τους μάχιμους χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι Πυροσβέστες σαν επάγγελμα στο νόμο χορήγησης του επιδόματος.
Όλα αυτά τα θέματα υποσχέθηκε πως θα τα συζητήσει με τον Υπουργό ΠΡΟΠΟ Νίκο Δένδια και ακολούθως θα μας ενημερώσει για τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις ενέργειες που θα γίνουν.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ..
Όπως διαπιστώνετε, οι ενέργειες από πλευράς Ομοσπονδίας συνεχίζονται με ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ, σε ΟΛΑ τα θέματα και για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.
Δεν επαναπαυόμαστε, αλλά βρισκόμαστε σε ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, χωρίς να αρεσκόμαστε σε ΔΗΘΕΝ ενημερώσεις των μελών μας, που περιορίζονται σε τηλεφωνικές  και ΜΟΝΟ επαφές, κι αυτές ΑΝΑ ΜΗΝΑ!!!!!!!!