Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για το νέο έτος προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας


Θα ήθελα στο χρονικό σημείο του τέλους του χρόνου, να σας διατυπώσω την βαθιά και από καρδιάς ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου, για όσα προσφέρατε στην Ελληνική κοινωνία τη δύσκολη ώρα της.
Το 2012 υπήρξε δύσκολο, αλλά και ελπιδοφόρο. Δρομολογήθηκαν καθοριστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, αλλά και μια συνολική προσπάθεια βελτίωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας μας.
Στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, χάρη στο έργο των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2012 υπήρξε χρονιά με σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του εγκλήματος, στην αποκατάσταση της ευνομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κατάφερε - παρά τα μεγάλα προβλήματα σε μέσα και το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν οι χειρότερες της τελευταίας εικοσαετίας - να αντιμετωπίσει με το μικρότερο δυνατό κόστος στο φυσικό περιβάλλον τις πυρκαγιές στα δάση μας.
Το 2013 θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας, με τις προκλήσεις να απαιτούν πραγματικές τομές στον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η αναδιάρθρωση και η αναβάθμισή τους, όπως και οι σημαντικές αλλαγές στη φύση και το οργανόγραμμα του ίδιου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, θα αποτελέσουν τη διαμορφούμενη απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.
Γνωρίζω και κατανοώ την πικρία για τις οικονομικές επιβαρύνσεις εις βάρος σας. Εσείς είστε που καθημερινά θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική σας ακεραιότητα προς χάριν του κοινωνικού συνόλου. Οφείλουμε όμως να έχουμε αίσθηση της ιστορικής συγκυρίας και της κρισιμότητας των στιγμών. Η συγκυρία απαιτεί συστράτευση δυνάμεων, προκειμένου να υπερβούμε τις αντιξοότητες που η οικονομική κρίση μας έχει επιβάλλει. Μόνο έτσι θα διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των αδικιών.
Δε ζητώ λοιπόν τίποτα λιγότερο από μια υπερπροσπάθεια από την καθεμία και τον καθένα από σας. Μόνο η υπερπροσπάθεια θα επιτρέψει να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας που αποτελεί το απαραίτητο υπόβαθρο για την δημοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη.
Με σύμμαχο τη βαθιά αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και με πίστη στις δυνατότητες σας και την αποδεδειγμένη φιλοπατρία σας, προσδοκώ το 2013 να γίνει μία νέα αφετηρία για όλους μας. Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε καλό για εσάς και τις οικογένειές σας. Καλή Χρονιά!
Νικόλαος Δένδιας
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ- ΑΓΑΠΗ- ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 ή την παράδοση των πινακίδων και χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ακόμη πάει στην εφορία ή στην τράπεζα για να τακτοποιήσουν την οφειλή.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν παραλάβει την ειδική απόδειξη για το τέλος κυκλοφορίας το 80% των πολιτών που είναι υποχρεωμένοι και γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μια μικρή παράταση. Την απόφαση θα πάρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Η παράταση θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό, το κράτος θέλει να διασφαλίσει ότι όσοι δεν έχουν μπορεί μέχρι τώρα, θα πάνε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στα ταμεία του κράτους θα μπουν κι άλλα χρήματα.

Μόνο την περασμένη Παρασκευή, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, 860.000 προσήλθαν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα.
Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.  (Σ.Γ ΜΠΡΑΒO ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ;)

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού από απόψε μέχρι και την Κυριακή 30/12

Αθήνα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13.45

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα (28/12/12) το βράδυ στα δυτικά.

Αύριο Σάββατο 29/12/12 η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τιςισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία στη βορειοανατολική χώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ και ηθερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Την Κυριακή 30/12/12 τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην κεντρική και νότιο χώρα και στο Αιγαίο και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα:

•· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

•· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

•· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

•· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•· Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

•· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Πηγη: Πολιτικη Προστασια www.gscp.gr

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αιφνίδιος θάνατος συναδέλφου

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Λαμπάκη Μανώλη  τον οποίο πρόδωσε η καρδιά του σε ηλικία 35 ετών.

Καταβλήθηκαν εξαιρέσιμα και οι αποζημιώσεις από τις εκπαιδεύσεις των μηχανών

Όπως μας πληροφορούν συνάδελφοι, μαζί με την καταβολή των εξαιρέσιμων του 2012 (υπερωρίες - νυχτερινά - εκτός έδρας - αργίες) καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και τα οφειλόμενα από την εκπαίδευση στις μηχανές "Ηφαιστος". Συνάδελφοι ελέγξτε τους λογαριασμούς σας για την πίστωση των εξτρά χρημάτων.

Απάντηση ΑΠΣ σε ερωτήματα της ΠΟΣΠΥΔ



Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Διασυρμος Συναδελφων σε καναλι.?. Ερωτηματα...



Που θα Φτασει ???

  • Και ξανα Λιγες μερες πριν το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ το οποιο ειναι ΓΙΑ Ι-ΗΛΙΚΙΕΣ- ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ συνεχιζονται τα "παραπονα" στα καναλια για αυτους που ειναι Ι1
  • Δεν εμπιστευεσθαι το Δικαστηριο.. ?
  • Δεν εχετε ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ??
  • Εχετε οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ καθαρο ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ??
  • Ειμαστε ΟΛΟΙ Ι 1 ?
  • ΔΕΝ Υπαρχουν αποφασεις του Σ.τ.Ε ?
  • Δεν τις αναφερει η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του Ν.Σ.Κ ?
  • Αν καποιος υπηρετησε Ι 8 και το αλλαξε μια βδομαδα πριν απολυθει ειναι καλυτερος απο καποιον που υπηρετησε Ι1 εγινε Ι 4 απο Πνευμονια 1 μηνα πριν την ΑΠΟΛΥΣΗ και το αλλαξε μεταγενεστερα ?
  • Ειναι θεμα ΥΓΕΙΑΣ ή ΟΧΙ ?
  • Στο 07:38 λεει τους Συναδελφους στο βιντεο "Γιωταδες" ενω ειναι Ι1 Σωματικα και Ψυχικα ??
  • Γιατι το κρυβατε και δεν καλεσατε και τους "παρανομους" να μιλησουν ωστε να τους Εκθεσετε ???
  • Το πατε πολυ μακρυα και ηδη ολες οι ανακριβειες και Υβρεις θα απαντηθουν μετα το Δικαστηριο. ΔΕΝ μπορειτε να προκαλειτε τους Συναδελφους ΧΩΡΙΣ να υπαρξουν ΝΟΜΙΚΕΣ συνεπειες..
  • 17 Ιανουαριου αφηστε ΝΗΦΑΛΙΑ την δικαιοσυνη να αποφασισει..
Καλη χρονια "Συναδελφισσα" ευχομαι την Δικαιοσυνη που τοσο επιθυμεις να βρεθει ωστε ολοι να συνεχισουμε την ζωη μας... ΛΕΙΠΕΙ η νηφαλιοτητα ομως...

Εχετε κατηγορησει Συναδελφους σε Βουλευτες - Δημοσιογραφους ως ανικανους "Γιωταδες" και ολα τα λοιπα, ολα ομως εχουν τα ορια τους και θα κληθει οποιος Συναδελφος ή Συναδελφισσα στην Δικαιοσυνη να απαντησει.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή προς τον ΓΓ του Υπουργείου ΠτΠ


Αξιότιμε κ. Γενικέ καλές γιορτές.
Στις 14/11/2012, πριν 1 ½ μήνα περίπου που είχε πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ δεσμευτήκατε για μερικά εργασιακά θέματα που χρίζουν διευκρινήσεων, και είναι:
  1. Μας δηλώσατε ότι 2013-2014 οι Πυροσβεστικές Ακαδημίες θα είναι κλειστές. Βάσει Ν. 3938/11 η λίστα απορρόφησης ισχύει για 3 έτη και απορροφούνται 50% των κενών του Π.Σ.
    • Αν δεν γίνει απορρόφηση τελικά το 2013-2014 τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία για την κάλυψη των επιλαχόντων; Απ’ όσο γνωρίζουμε τα κενά είναι περίπου 350 άτομα ήδη, συνεπώς το 50% είναι 175 άτομα.
    • Σας θυμίζουμε ότι οι εκπαιδεύσεις των Π.Π.Υ. είναι ανέξοδες για το Π.Σ. καθότι γίνονται στις ήδη υπάρχουσες κατά τόπους Υπηρεσίες οπότε έχουμε μηδαμινό κόστος.
    • Σας ερωτούμε, θα προβεί το Υπουργείο το 2013 στην πρόσληψη των 175 επιλαχόντων;
  2. Δεν έχουμε πάρει απάντηση για την εξέλιξη της προκήρυξης των 750 ατόμων. Θα προχωρήσει εντέλει η προκήρυξη αυτή;
  3. Πότε θα γνωρίζει τις ακριβείς δαπάνες το Υπουργείο για το έτος 2013 όσον αφορά τον χρόνο και τον αριθμό απασχόλησης των συμβασιούχων;
    • Σας θυμίζουμε ότι έχει λήξει η δεκαετία των συμβασιούχων πυροσβεστών (Π.Δ. 124/02, Π.Δ. 121/07)
    • Το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. θα προχωρήσει σε ανανέωση του υπάρχοντος προσωπικού καθότι οι απαντήσεις που παίρνουμε μέσω αναφορών στη Βουλή είναι ασαφείς.
    • Ποιες οι δαπάνες για τον χρόνο και τον αριθμό απασχόλησης των συμβασιούχων πυροσβεστών; Ανανέωση πενταετίας θα γίνει; Αν ναι, πότε θα τροποποιηθεί το Π.Δ.; Αξιότιμε κ. Γενικέ σας υπενθυμίζουμε ότι στις 14/11 μας δηλώσατε ότι τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε νεότερα σχετικά με τις ανανεώσεις πενταετίας των συμβασιούχων πυροσβεστών και 1 ½ μήνα μετά καμία εξέλιξη δεν έχουμε, δεν αναφέρετε τίποτα στις επερωτήσεις και στις αναφορές στην Βουλή.
  4. Αξιότιμε κ. Γενικέ, σχετικά με το επίδομα των 150 € που αδίκως κόπηκε γνωρίζουμε ότι στοιχίζει περίπου 5.000.000 € και σε πρόσφατη αναφορά στη Βουλή ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ν. Δένδιας μας απάντησε ότι όντως το δικαιούμαστε.
    Αξιότιμε κ. Γενικέ, οι συνάδελφοί μας είναι έντονα δυσαρεστημένοι από αυτή την περικοπή σε βαθμό που σκέφτονται:
    Α) Να μην οδηγούν τα σχετικά οχήματα.
    Β) Να μην ανανεώσουν τα επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης εφόσον πλέον επωμίζονται μόνο ευθύνες και κινδύνους και πληρώνονται λιγότερα από τους μάχιμους πυροσβέστες και να γνωρίζουν ότι είναι οι μόνοι υπάλληλοι οδηγοί στο Ελληνικό Δημόσιο που δεν το χορηγούνται.
    Συνεπώς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια νομικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά προκειμένου να χορηγηθεί το παραπάνω επίδομα σε όλους τους Π.Π.Υ. και συμβασιούχους πυροσβέστες.
Επιπλέον, και ενώ τα σχετικά έγγραφα έχουν αποσταλεί από το ΑΠΣ στην ΥΔΕ και στην ΕΑΠ από τις 14/12, μέχρι και σήμερα 24/12, οι ΠΠΥ αποτελούν τους μοναδικούς εργαζομένους των σωμάτων ασφαλείας που δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη το δώρο Χριστουγέννων, δείχνοντας για ακόμη μία φορά η πολιτεία με τον τρόπο αυτό τον διαχωρισμό του προσωπικού σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
Αξιότιμε κ. Γενικέ, παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.

Μπηκε το Δωρο...?

Για κοιτατε το Λογαριασμο, χριστουγεννιάτικο Θαυμα...!

Εξώδικο προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το δώρο Χριστουγέννων


Μετά την αποστολή του εξώδικου η Ενιαία Αρχή Πληρωμών επικοινώνησε με την ΠΟΣΠΥΔ απαντώντας πως δεν είναι δική της ευθύνη η μη καταβολή του δώρου, καθώς αυτή πληρώνει άμεσα μόλις δοθεί η εντολή. Η ΠΟΣΠΥΔ συνεχίζει την «αναζήτηση των ευθυνών» ώστε να πληρωθεί άμεσα το δώρο στους συναδέλφους...
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ
1. Ενιαία Αρχή Πληρωμών, Κάνιγγος 29 Αθήνα.
2. Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνιο Σαμαρά
2. Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
3. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
4. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Μουρούζη αρ. 4
5. Ελληνικό Κοινοβούλιο
6. Μ.Μ.Ε
Με το παρόν έγγραφο εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους πυροσβέστες πενταετείς υποχρέωσης. Παρ’ ότι μας είχατε επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι το δώρο θα μας καταβληθεί έως και τις 27 Δεκεμβρίου και άπαντες ευελπιστούσαμε ότι η καταβολή του θα λάμβανε χώρα έως και σήμερα, καθώς θα ανακούφιζε όλους μας από τις ήδη βεβαρημένες οικονομικές μας υποχρεώσεις μια και οι μηνιαίες μας αποδοχές είναι πενιχρές, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συνέβη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνετε κατ’ αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο τις ήδη αντίξοες συνθήκες διαβίωσής μας.
Αντιθέτως, εξ όσων γνωρίζουμε, το δώρο έχει ήδη καταβληθεί στο μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμα μία αφορά την ύπαρξη διαχωριστικής γραμμής με την άσκηση διαφορετικής πρακτικής επί των ίδιων ακριβώς θεμάτων, αφού αποτελούμε το μοναδικό κλάδο εργαζομένων που δεν έχει λάβει ακόμα το δώρο.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να μας καταβάλλετε άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας προκειμένου να προασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όποιους ανωτέρω αναφέρεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών.

Θάνατος συναδέλφου

Η ΠΟΣΠΥΔ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του συναδέλφου ΠΠΥ Φραγκάκη Νικόλαου από την Χίο που απεβίωσε και κηδεύεται σήμερα 24/12/2012.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσληψη 50 πτυχιούχων

Εκδόθηκε η διαταγή για την κατάταξη των 50 πτυχιούχων αξιωματικών στο ΠΣ. Στους πίνακες επιτυχόντων υπάρχουν και συνάδελφοι ΠΠΥ.
Καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στους νέους συναδέλφους.

*Κατεβαστε το Εδω

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση για συνάντηση με τον Αρχηγό ΠΣ


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο όπου και συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ για την τροποποίηση του Ν.3938/11.
Οι κυριότερες από αυτές ήταν:
Εξομοίωση με το μόνιμο προσωπικό σε όλα όσα απορρέουν, δηλ.:
  • Ωράρια σε 24ωρα και αποδοχές.
  • Άδειες ότι προβλέπεται και για το μόνιμο προσωπικό.
  • Καθηκοντολόγιο ομοίως.
  • Ασφαλιστικές εισφορές και ταμείο.
  • Συνταξιοδοτικό κ.λ.π.
Τέλος προτάθηκε να προχωρήσει άμεσα το Π.Σ. σε ενσωμάτωση των Π.Π.Υ. μέσα στο 2013 και όχι με την παρέλευση της πενταετίας.
Μετά τις πρώτες συνεδριάσεις και το πλαίσιο που θα οριστεί από την επιτροπή θα υπάρξουν και νέες ποιο εξειδικευμένες προτάσεις.
Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Α.Π.Σ. προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των μηνιαίων ωρών εργασίας καθότι καταγγέλονται υπερβάσεις Διοικητών οι οποίες απασχολούν Π.Π.Υ. τις αργίες χωρίς να υπάρχουν πιστώσεις και κάποιοι άλλοι πιέζουν Π.Π.Υ. να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις περί εργασίας.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές, είναι εξ ολοκλήρου παράνομες και θα μας βρουν αντίθετους απ’ όπου και αν προέρχονται και όποια συμφέροντα εξυπηρετούν.

Επιστολή προς ΑΠΣ για το ωράριο εργασίας


Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι:
  • Διοικητές Υπηρεσιών απασχολούν Π.Π.Υ. Κυριακές, εξαιρέσιμες και αργίες όπως 17, 25 και 26/12,
  • Και χωρίς να υπάρχουν σχετικές πιστώσεις.
Επίσης κάποιοι άλλοι «υποχρεώνουν» εθελοντικά Π.Π.Υ. να υπογράφουν Υπεύθυνες Δηλώσεις οι πενταετείς σχετικά με την απασχόλησή τους για τις μέρες αυτές καθώς επίσης διαμαρτύρονται συνάδελφοι ότι εργάζονται περισσότερες ημέρες μηνιαίως από το μόνιμο προσωπικό.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πέραν των 37,5 ωρών εβδομαδιαίως που ισχύει:
  • Τις ακριβείς ημέρες και ώρες απασχόλησης και τρόπο αυτού μηνιαίως όταν έχει 30 και 31 ημέρες ο μήνας ώστε στο μέλλον να γνωρίζουν όλοι πως και πόσο εργάζονται.
  • Τις Π.Υ. και Π.Κ. που έχουν ήδη καλύψει τις ανάλογες πιστώσεις για Π.Π.Υ. ώστε οι Διοικήσεις να μην προβαίνουν σε απασχόληση Π.Π.Υ. τις εξαιρέσιμες και αργίες και υπερωριακά.
  • Οι Π.Π.Υ. που θα απασχοληθούν τις Κυριακές και Αργίες του Δεκεμβρίου στις 17, 25 και 26 θα τις πληρωθούν κανονικά;
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.

Ερώτηση προς ΑΠΣ σχετικά με την προσφορά τηλεφωνίας πυροσβεστών

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ίσχυσε το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας της WIND και για τους Π.Π.Υ.
Μετά από μερικές ημέρες έναρξης του προγράμματος, το πρόγραμμα διακόπηκε για άγνωστους λόγους.
Πληροφορηθήκαμε ότι αναμένεται να προσδιοριστούν νέες προσφορές και νέες συμβάσεις εφόσον οριστεί αρμόδια επιτροπή του Α.Π.Σ. για να προχωρήσει στις σχετικές προσφορές κ.λ.π.
Και ερωτούμε. Προτίθεται η φυσική ηγεσία να συγκροτήσει την επιτροπή αυτή; Αν ναι, πότε προτίθεστε να γίνει αυτό;
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Την Παρασκευή το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Οι πιστώσεις θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ                    Άρτα   14/12/2012
              ΣΩΜΑΤΟΣ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 95/2012                             Αριθ. Πρωτ.144
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
         Τ.Θ. 42 Τ.Κ. 47100 ΑΡΤΑ


Προς   ΠΟΣΠΥΔ
     Κοιν.: Μέλη

Προς ενωσίτες
Το Σωματείο μας μετά την ανακοίνωση των «αγωνιστών-ενωσιτών» αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για την πενταετία, για τους επιλαχόντες που θα μπούνε για δουλειά σύντομα και για το Δώρο Χριστουγέννων που θα πάρουν οι συνάδελφοι μετά από σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων στους δρόμους της Αθήνας.
«Αγωνιστές σας ευχαριστούμε!»

Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας


                   Βλαχογεώργος Αλέξανδρος                     Μαργώνης Θεοφάνης                                      

17 Δεκεμβριου

"Τρεις Παιδες εν Καμινω"
Προστατες Αγιοι του Πυροσβεστικου Σωματος.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Εκτύπωση σημειωμάτων αποδοχών δώρου Χριστουγέννων για ΠΠΥ


Εκδόθηκε η διαταγή για την εκτύπωση των σημειωμάτων αποδοχών των ΠΠΥ για το δώρο Χριστουγέννων 2012. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μέχρι τις 27/12.


*Κατεβαστε το εδω

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εργασία ΠΠΥ κατά τον μήνα Δεκέμβριο

Πολλές ερωτήσεις και παράπονα υπήρξαν από συναδέλφους ΠΠΥ προς την ΠΟΣΠΥΔ σχετικά με τον αριθμό των υπηρεσιών που θα πρέπει να εργαστούν κατά τον μήνα Δεκέμβριο, λόγω των πολλαπλών αργιών που υπάρχουν στον μήνα αυτό.
Η ΠΟΣΠΥΔ επικοινώνησε με το Αρχηγείο ΠΣ και διασαφήνησε ότι οι ΠΠΥ θα πρέπει να εργαστούν καθ' όλο τον μήνα (από 1/12 εώς 31/12) συνολικά 18 επταμισάωρα (7,5ωρα) ή 9 δεκαπεντάωρα (15ωρα)

Περι Ενωσεως . . ?



Επιστολή προς Ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Μιχελογιαννάκη


Αξιότιμε κ. Βουλευτά,
Παρακαλούμε να προχωρήσετε στην παρακάτω αναφορά ή επίκαιρη ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.:
  1. Στην ΠΑΒ 914/18.10.2012 ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. απάντησε ότι βάσει του 2/16519/0022/24.02.2012 ΦΕΚ 465Β/24.02.2012 ΚΥΑ «οι πυροσβέστες Π.Π.Υ. εμπίπτουν λόγω συναφούς ειδικότητας στο ρυθμιστικό πεδίο των παραπάνω ΚΥΑ και συνεχίζοντας «εξετάζεται το ζήτημα της κατάρτισης και περαιτέρω προώθησης σχετικού σχεδίου ΚΥΑ».
  2. Παρακάτω αναφέρεται στην ίδια αναφορά ότι σχετικά με την ανανέωση νέας πενταετίας για τους συμβασιούχους ήτοι το Π.Δ. 121/2007 «πρόκειται να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή».
  3. Επίσης σχετικά με τη δεύτερη στολή των Π.Π.Υ. αναφέρεται «όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας των εν λόγω ειδών. Ότι το Π.Σ. υπέβαλε προτάσεις των υπό προμήθεια ειδών προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα προμηθειών 2012 του Υπ. Ανάπτυξης».
  4. «Επίσης έχει δρομολογηθεί από το Α.Π.Σ. η αντίστοιχη μισθολογική προσμέτρηση των ετών προϋπηρεσίας σχετικά με τους Π.Π.Υ. και συμβασιούχους πυροσβέστες».
  5. Τέλος αναφέρεται στον Ν.3938/2011 ότι «απαλοιφή, παρέμβαση, τροποποίηση, προσθήκη μπορούν να ενταχθούν μόνο με την αποτίμηση, εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για ένα χρονικό διάστημα».
Ερωτήματα προς τους κ. Υπουργούς:
  1. Πότε θα προχωρήσει το Υπουργείο για την έκδοση σχετικής ΚΥΑ για την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε Π.Π.Υ. και συμβασιούχους; Πότε θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Π.Δ. 121/2007 για ανανέωση πενταετίας του συμβασιούχου προσωπικού;
  2. Ποιες οι προτάσεις που υπέβαλε το Α.Π.Σ. στο ΥΠ.ΑΝ. και ποιο το πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου για το έτος 2012 για τη 2η στολή των Π.Π.Υ.;
  3. Δεν έχει προσμετρηθεί η προϋπηρεσία των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων και πόσο θεωρεί το Υπουργείο ικανό χρονικό διάστημα ώστε να προχωρήσει σε βελτιώσεις, απαλοιφή άρθρων του Ν.3938/11 για τους Π.Π.Υ.;
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Την επόμενη Τρίτη η έναρξη της εκπαίδευσης των επιλαχόντων ΠΠΥ

Οι επιλαχόντες ΠΠΥ αναμένεται να παρουσιαστούν για εκπαίδευση την ερχόμενη Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου.

Καταδίκη και αυστηρές ποινές για την τραγωδία των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία.


Αναδημοπσίευση από το mnodaros.blogspot.gr
Εκδόθηκε χθες (4-12-2012), ύστερα από διαδικασία οκτώ (8) μηνών, η απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Πύργου Ηλείας, για την καταστροφική πυρκαγιά της 24ης Αυγούστου 2007 στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και τα άλλα εκεί χωριά, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία μητέρα με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και τη πεθερά της.
Ειδικότερα, βάσει της απόφασης αυτής, κηρύχτηκαν ένοχοι για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για κοινό εμπρησμό από αμέλεια και για 36 ανθρωποκτονίες από αμέλεια οι παρακάτω:
  1. Ο τότε Νομάρχης Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 49 ετών και 3 μηνών.
  2. Ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών.
  3. Ο τότε Πυροφύλακας Μίνθης Ζαχάρως σε ποινή φυλάκισης 59 ετών και 9 μηνών.
  4. Ο τότε Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.
  5. Μία ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Παλαιοχώρι Ζαχάρως, που έβραζε κόλυβα και, από αμέλεια της, ξεκίνησε και επεκτάθηκε η φωτιά στο δάσος, σε ποινή φυλακίσεως 49 ετών και 9 μηνών.
Το Δικαστήριο, επίσης, αποφάσισε ότι, σε περίπτωση ασκήσεως εφέσεως, αυτή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δηλ. δεν θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες στη Φυλακή, μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο Εφετείο Πατρών.
Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των συγγενών των θυμάτων ήταν οι κ.κ.Αντ. Φούσας, Δημ. Κουσιουρής και Μανώλης Σταύρου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της αποφάσεως, ο κ.Αντ. Φούσας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ,προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Το Δικαστήριο, με τη σημερινή απόφασή του, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας των αρμοδίων και υπευθύνων για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους.
Ειδικότερα, καταδίκασε την αμελή συμπεριφορά των αρμοδίων τοπικώς στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, λόγω της οποίας βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και στα γύρω χωριά.
Αποκορύφωμα αυτής της καταστροφής ήταν να βρει τραγικό θάνατο και η μάνα των τεσσάρων ανήλικων παιδιών, την ώρα που προσπαθούσε, να τα σώσει από την πύρινη λαίλαπα, αλλά, δυστυχώς, κάηκαν τελικά και τα 4 ανήλικα παιδιά και η μάνα και η γιαγιά τους.
Με παρεκάλεσαν οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων να δηλώσω δημόσια την ικανοποίησή τους προς την Ελληνική Δικαιοσύνη για τη σωστή και δίκαιη απόφασή τους. Είναι δε η πρώτη φορά, μετά από 5 ½ χρόνια, που αισθάνονται ηθική δικαίωση για τον άδικο χαμό των προσφιλών τους προσώπων».

Διαταγή πρόσληψης επιλαχόντων ΠΠΥ

Εκδόθηκε από το ΑΠΣ η διαταγή πρόσληψης των επιλαχόντων ΠΠΥ κατηγοριών εποχικών και ιδιωτών.


* κατεβαστε τις Διαταγες ΕΔΩ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κατεβαστε το ΦΕΚ των 160 Θεσεων Επιλαχοντων ..

Κατεβαστε το εδω

Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε και να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια ώστε να χορηγηθούν οι συνάδελφοι το Δώρο Χριστουγέννων που προβλέπεται και από τη νομοθεσία πριν τα Χριστούγεννα.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.