Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα { Ι } και τα "τυχαια" Δημοσιευματα....ΜΕΡΟΣ 'Β


Λοιπον
Με μεγαλα γραμματα για Αυτους που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ..
Για να Ξερουμε και τι λεμε…και όχι να κραυγαζουμε..
Αυτοι  που απόκαλειτε «Γιωταδες»  υποτιμητικα είναι  Ι1 για την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΟ-και  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (γιατι ανω των 45 η επιτροπες του Π.Σ όπως οριζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μπορουν να τους εξετασουν γιατι ΔΕΝ είναι πια ΕΦΕΔΡΟΙ και ΔΕΝ μπορουν να ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ την ΣΩΜΑΤΙΚΗ τους Ικανοτητα  ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ).Δεν νομιζω  λοιπον το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ να ΜΗΝ αναγνωριζει ΤΟ Ι1 ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ..Διοτι αν δεν το αναγνωριζει θα πρεπει ή να στειλει παλι για ΘΗΤΕΙΑ τους Ανθρωπους ή να τους παρει και στα 45 τους να τους περασει μια επιτροπη…ΓΕΛΟΙΟ ? Όταν πανε για ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι στρατιωτες ακομα ή όταν πανε στον ΠΟΛΕΜΟ μεχρι τα 45 τους..
Το καταλαβατε το παραδοξο ? Η να το πουμε παλι ?
Οσο για τα ΜΗ αλλαγμενα,αφου «το θυμηθηκε» μετα από 10 χρονια, από τα αυτι και στον ΔΑΣΚΑΛΟ (ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ) οι κατω των 45 και από τα αυτι και στις Επιτροπες του Π.Σ (ισοτιμες με τις Στρατιωτικες) οι ανω των 45..
Οσο για το Ευαγγελιο του Ιουδα (την Δηλωση) ΟΛΕΣ οι κατά τοπους ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ του Π.Σ ελεγαν «ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ότι ειστε ΤΩΡΑ» αν ειστε Ι1 οποια στιγμη αρκει να ειστε αυτή,αν ειστε ανω των 45 την άλλη..ΑΡΑ το δεχονταν ως ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ..
ΑΝ ο ΝΟΜΟΣ είναι ΑΣΑΦΗΣ το Σ.Τ.Ε τον εχει ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ,,ΔΙΑΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΑ…
Στα “πτωματα” των Ανθρωπων (αυτων τουλαχιστον)!δεν θα μπειτε….
Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΝΟ(Ι)ΜΗΑ είναι Στη Φαντασια σου..

Συναδελφοι Δεν εχουν τιποτα που να τους Στηριζει και αρχισαν τον "Σαματα"..Οποιος δεν νιωθει "Γιωτας" ας κανει τις Ενεργειες του στην Δικαιοσυνη ωστε να μην Θιχτει αλλο η αξιοπρεπεια του..

Honi soit qui mal y pense

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πυρκαγιά στο δάσος της Σπιάτζας στην Ηλεία.!

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δάσος της Σπιάτζας στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά πήρε σύντομα διαστάσεις, ενώ στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και δύο αεροπλάνα.

κειμενο: protothema.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση σε έγγραφο της ΕΑΚΠ


Κύριοι,
Με την από 12-09-2012 επιστολή σας κοινοποιούμενη σ’ όλους τους εργαζομένους του Π.Σ καθώς και σ’ όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις τους Π.Σ. καλούσατε τόσο τους συμβασιούχους όσο και τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες να εγγραφούν στα σωματεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Δηλαδή:
  • Καλείτε τους συναδέλφους μας να εγγραφούν στα σωματεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ κατά παράβαση της απόφασης του Δ.Σ. της ίδιας της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., το οποίο στις 26-7-2012 αποφάσισε να μην εγγράψει ως μέλη της πενταετούς θητείας και συμβασιούχους πυροσβέστες. Κατά τρόπο, δηλαδή, προδήλως παράνομο και αντικαταστατικό μια ισχνή μειοψηφία της τάξεως μονοψήφιου ποσοστού παροτρύνει συναδέλφους να προσχωρήσουν στην Ομοσπονδία σας που με τον πλέον επίσημο τρόπο έχει αποφανθεί ότι είναι εναντίον τους.
  • Καλείτε επίσης τους συναδέλφους μας να εγγραφούν στα σωματεία μιας Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), η οποία ήταν αποδεδειγμένα κατά του θεσμού των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, καθώς στο συνέδριό της είχε αποφασίσει να ζητήσει από την Πολιτεία την απαλοιφή του άρθρου 15 από το Ν. 3938/2011 !!
  • Καλείτε τους συναδέλφους μας να εγγραφούν σε σωματειακές ενώσεις και μετέπειτα να ενταχθούν στο άρμα κομμάτων και παρατάξεων, ξεχνώντας ότι οτιδήποτε έχουμε κατορθώσει έως και σήμερα ως ΠΟΣΠΥΔ (και είναι πολλά αυτά που έχουμε πετύχει) το έχουμε καταφέρει γιατί ποτέ δεν προσκολληθήκαμε σε κόμματα και μοναδικός γνώμονας των κινήσεων μας ήταν και παραμένει το εργασιακό συμφέρον των συμβασιούχων- πενταετούς θητείας πυροσβεστών.
  • Καλείτε σήμερα τους συμβασιούχους πυροσβέστες να εγγραφούν στα σωματεία σας. Τόσα χρόνια γιατί δεν πράττατε κάτι αντίστοιχο; Τι άλλαξε ξαφνικά και μας αγαπήσατε;
  • Καλείτε τους συναδέλφους μας να εγγραφούν σε μια Ομοσπονδία όπου θα αποτελούν την ισχνή μειοψηφία, καθώς η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. απαριθμεί 8.000 περίπου μονίμους πυροσβέστες. Πώς λοιπόν θα διαφυλαχθούν και θα προασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας εντασσόμενοι σε Ομοσπονδία που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν επιθυμεί να προάγει τα συμφέροντα μας, δεδομένου ότι υπάρχει διαφορετικό διαπραγματευτικό πλαίσιο; Συμφωνεί η Ομοσπονδία στην οποία υπάγεστε να ισχύσει και για εμάς ό,τι ισχύει για το μόνιμο προσωπικό (καθήκοντα, ωράρια, αποδοχές, εκτός έδρας κλπ), γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Πείστε λοιπόν πρώτα το Δ.Σ. και το Συνέδριο της Ομοσπονδίας σας για κοινό διαπραγματευτικό πλαίσιο και στη συνέχεια να έρθετε να μας καλείτε για ένταξη. Να είστε δε βέβαιοι πάντως ότι η ΠΟΣΠΥΔ θα επιτύχει με κατάλληλες ενέργειες και κινήσεις τόσο την πλήρη ένταξη των π.π.υ στο μόνιμο προσωπικό όσο και τη βελτίωση των όρων εργασίας των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Κύριοι,
H ΠΟΣΠΥΔ στα 8 χρόνια δράσης της έχει να επιδείξει σημαντικό και αξιομνημόνευτο έργο. Αύξηση χρόνου εργασίας συμβασιούχων πυροσβεστών, Ν. 3938/2011 για τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, 50 και πλέον συλλαλητήρια, καταλήψεις, εξώδικα, μηνύσεις κλπ. Σεβόμενη δε τα σωματεία των μονίμων ουδέποτε ενέγραψε στους κόλπους της μονίμους πυροσβέστες, καίτοι υπάρχει καταστατική πρόβλεψη ως προς τούτο.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να ανακαλέστε το περιεχόμενο του από 12-09-2012 εγγράφου σας καθώς και την επισυναπτόμενη αίτηση εγγραφής στις πρωτοβάθμιες ενώσεις. Άραγε έχετε ενημερώσει τις ενώσεις για τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες θα εμπλακούν σε περίπτωση εγγραφής στους κόλπους τους συμβασιούχων και πενταετούς θητείας πυροσβεστών;
Σας καλούμε συνεπώς να απέχετε από κάθε πράξη παρότρυνσης εγγραφής και ένταξης συμβασιούχων και πενταετούς θητείας πυροσβεστών στα σωματεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., επιφυλασσόμενοι σε αντίθετη περίπτωση για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειάς μας σύμφωνα άλλωστε με τις διατάξεις του άρθρου 25 Συντάγματος και των άρθρων 14 και 30 του Ν. 1264/1982

Από την παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ στο συλαλλητήριο της 26/9

Αντιπροσωπεία συναδέλφων (μονίμων, συμβασιούχων και πενταετούς υποχρέωσης), τόσο από την ΠΟΣΠΥΔ όσο και από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των μονίμων πυροσβεστών, εδωσε σήμερα από κοινού το παρών στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, ενάντια στα νέαμέτρα διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας.
Η παρουσία της μικρής αυτής αντιπροσωπείας αν και αρκετά περιορισμένη, αφού για άλλη μία φορά η αδιαφορία των περισσοτέρων εκ των συναδέλφων που δεν εργάζονταν σήμερα κέρδισε και δεν τους «επέτρεψε» να συμμετάσχουν, έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χειροκροτήθηκε από τους άλλους εργασιακούς φορείς που λάμβαναν μέρος στην κινητοποίηση, αποδεινύοντας πόσο ψηλά στην συνείδηση του πολίτη βρίσκεται ο πυροσβέστης.
Ας το λάβουμε αυτό υπ' όψιν, καθότι αποδυκνείει ότι ο πυροσβέστης είναι ΕΝΑΣ, είτε πρόκειται για μόνιμο, συμβασιούχο, πενταετή ή εθελοντή.ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


g












ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟ Π.Σ;


Από πληροφορίες μου μέχρι τέλος του Μήνα,  άντε το πολύ την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη θα έχουμε αλλαγή Αρχηγού και όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ&ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τα { Ι } και η Το-Υοτα (και για ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ) ΜΕΡΟΣ 'Α

Η απαντηση στην "καταγγελια"..

Ήρθαμε πάλι ή μας Έφεραν στην συζήτηση σχετικά με τα “Δίκαια” τα “Νόμιμα” και όλες τις λοιπές κραυγές-παρακαλια μιας και άλλων 20, που δημιουργούν εντυπώσεις Υπέρτατης παρανομίας και Φύλαξης των Άξιων (άραγε αν αποδειχθεί ότι ο νόμος είναι παρωχημένος θα χαρούν και θα νιώσουν Δικαίωση ?) ή το μόνο που θέλουν είναι να μπουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ?? Τι;δεν έχουμε τα ΜΟΡΙΑ ?, ας Σφάξουμε τους από πάνω..Ελλάδα είμαστε η χωρά με τους περισσότερους νομούς στον ΠΛΑΝΗΤΗ κάτι θα βρούμε να είναι “παράνομο”.
Άραγε βρήκαν κάτι τόσο ΑΝΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ όμως ?
Η μήπως κυνηγούν αέρα ?
Ο υπουργός μαθαίνω δεν κάνει δεκτή την Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. Ξέρετε ποια γνωμοδότηση,
ΟΧΙ, όχι αυτή,αυτή ήταν που δεν μας συνέφερε,,αυτί την “αγνοείς” ή ρωτάς άλλου..
Την άλλη έλεγα εγώ του άλλου Ν.Σ.Κ που είναι το Ανώτατο χαρτί,που είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ γιατί μας ΣΥΜΦΕΡΕΙ...

Συνεχίζεται με ερωτήσεις προς “Ναυτιλλομένους”..
Επιτροπές προσλήψεων του Π.Σ – ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ των Ελλήνων (Ευτυχώς αυτή αναγνωρίζει την Επανεξέταση της από ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ) και είπα ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ-ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ το απολυτήριο σου αγόρι μου, μην μας ξαναρχίσεις πάλι για Θητεία..!!!
ΜΟΝΟ για Μετεκπαίδευση ή Πόλεμο αν θες...ΜΑ μου είπαν στην Πυροσβεστική ΔΕΝ θα με δεχθούν,αφήστε με να Υπηρετήσω πάλι..............

Θα συνεχίσουμε με τα μη Αλλαγμένα Ι που σε καμιά Δυτική Δημοκρατία δεν θα τους άφηναν 10 χρονιά σε μια Δουλειά και μόλις “Ανακάλυπταν” ότι είναι χαμηλότερης Σωματικής Ικανότητας αντί να τους “Εκτελέσουν” θα τους Έστελναν τους ΑΝΩ των 45 στις Επιτροπές του Π.Σ και τους ΚΑΤΩ των 45 στην ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ για Εξέταση Όπως ορίζει το Σύνταγμα που είναι λογικό να μην αποκλείει κανέναν ελληνα πολίτη που είναι αρτιμελής και έχει Υπηρετήσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και την ΠΑΤΡΙΔΑ..

αν ΕΣΠΑΣΕ τον αντίχειρα του από Ανάκρουση έχει μια φοβερή εφεύρεση,την ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ..μέχρι τα 45 έτη που είναι ΕΦΕΔΡΟΣ και μετά που δεν είναι στην Δικαιοδοσία του ΣΤΡΑΤΟΥ στις Επιτροπές του Φορέα του...Αυτό, για την ΩΡΑ. Αν το νομικό τμήμα του Π.Σ δεν επικοινώνησε με το Νομικό τμήμα της Στρατολογίας ας το κάνουν τώρα χωρίς “εκτελέσεις” αναίμακτα εν καιρό ειρήνης !!!
Και αυτά ο κύριος Δενδιας τα Γνωρίζει οπως και ο κύριος Χρυσοχοιδης και ο κύριος Οθωνας και ο κύριος Οικονομου.
Μην κυνηγούμε Μάγισσες λοιπόν, εγώ θα τους καλούσα να αναγνωρίσουν το Λάθος και να Διόρθωναν την Παράγραφο..Δεν μπορει να το βλέπουν Πανεπιστημιακοί-να το βλέπουν Στρατιωτικοί – Συνταγματολόγοι και Δικαστικοί και να μην το βλέπουν μερικοί Άλλοι.
Επρεπε να μας Ειχαν παρει Ολους, μαζι σας.. Μην κανιβαλιζομαστε Ομως, γιατι αλλο που δε θελουν να κλεισουν τις λιστες με τους επιλαχοντες αν συνεχισετε να δρατε σαν Δουρειος Ιππος..Εχουν μεινει 1900 ανθρωποι απ εξω και δεν μπορουν μετα απο ολη τους την ΖΩΗ στο Π.Σ να πανε αλλου..Πρεπει ολοι οι Συμβασιουχοι να απποκατασταθουν ειτε στα Δασαρχεια ειτε στο Π.Σ ειτε στην Π.Π..
Αν από αυτά βλέπετε κάτι παράλογο τότε πέφτω ποοοολυ έξω.
Τα παιδιά είναι Ι1 είτε σας Συμφέρει είτε όχι..Το να “έχουν υπηρετήσει” αναφερόταν πριν τον νόμο για τις ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ διατυπωμένο για να μπαίνουν άνθρωποι ΨΥΧΙΚΑ και ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ στο Π.Σ και στα Σώματα Ασφαλείας..Αλλιως θα ΕΠΡΕΠΕ να ΥΠΗΡΧΕ διαταξη στην ΘΗΤΕΙΑ που να λεει "ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ" ή "ΑΝ ΠΟΝΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΤΕ ΑΝΑΒΟΛΗ" γιατι η ΘΗΤΕΙΑ σας ειναι ΑΚΥΡΗ για το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ..
Και αν δεν τον ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΟΥΝ-ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΟΥΝ θα τους προκαλέσει τόσο μεγάλα προβλήματα όσα και το να βάζεις ακόμα βενζίνη σε Αυτοκίνητο που είναι πια Ηλεκτρικό..!

Πειτε τα αυτά στους τοπικους σας Bουλευτες-Στρατιωτικους-Δικαστικους..
Μην καθεστε Συμβασιουχοι- Πενταετεις..ειναι λογικα πραγματα και τα καταλαβαινουν.!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012


Κοινωνία  /  21 Σεπτεμβρίου 2012 15:39
Καταγγελία συμβασιούχου πυροσβέστη στο nocomments: Από μπαλάκι του ενός και του άλλου, καταλήξαμε «όμηροι» του Δένδια
Την απαράδεκτη ομηρία που υφίστανται εκατοντάδες συμβασιούχοι πυροσβέστες καταγγέλλει αναγνώστρια του nocomments με επιστολή που μας απέστειλε. Την δημοσιεύουμε με την ελπίδα να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα που βιώνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ..
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 4000 Π.Π.Υ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟ 2011.
ΟΙ 3.400 ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 600 ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ…
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΣ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ι1.
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ(?) ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΣΚ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ «Ι» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
ΤΟ ΝΣΚ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ «Ι» ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΟΛΑ…
ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΛΑΚΙ..
ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ…
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ «Ι»..
ΕΝΩ ΠΗΓΕΣ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ!!!!!!!
ΤΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕ?
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ????
ΑΚΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ:
- «Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ…»
-»Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ…»
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ’ΕΞΩ?ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ…Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ…ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ…ΛΟΓΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ…ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ?ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ…ΓΙΑΤΙ?
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ….
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟ’Ι’ΚΑ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ» ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ….ΑΝ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ…ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ 4000.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ… ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΕΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ…ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ…ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ………
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ…ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ…

 ΠΗΓΗ:  nocomments.gr

 Σ.Γ   KOYIZ:   Ποιά να είναι η αναγνώστρια άραγε;
 Για να σας βοηθήσω είναι απο Bόρεια Ελλάδα και είναι η ίδια που έστελνε επιστολές παλιότερα
 στο bloko.gr και όχι μόνο..........ε σας βοήθησα πολύ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ

Καλη αρχη λοιπον και μεινετε συντονισμενοι-εχουμε ερωτησεις για ολους-Βουλευτες-Αξιωματικους-Συνταγματολογους-Στρατιωτικους...Αν ο νομος ειναι ασαφης και μη εναρμονισμενος θα φυγει αυτος και οχι οι ανθρωποι που παρατησαν Δουλειες-Περιουσιες-Ζωες για να ΜΑΖΕΨΟΥΝ τα Απαραιτητα ΜΟΡΙΑ..Ειναι ενας Νομικος αναχρονισμος στην Χειροτερη και θα το Δειτε..

Μεινετε Συντονισμενοι....

Ενημέρωση μελών - 21/9/2012

Συνάδελφοι,
Στις 19/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη.
Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των επιδόματος επικινδυνότητας και ανθυγιεινό και ζητήσαμε να διορθωθεί νομοθετικά η υπάρχουσα νομική ατέλεια χωρίς να κοπεί το επίδομα από τους συναδέλφους.
Ζητήσαμε:
* Να προβλεφτούν πιστώσεις για το 2013 για τους 1.750 συμβασιούχους συναδέλφους καθώς και να γίνει ανανέωση 5ετίας.
* Την εξομοίωση ωραρίων, εκτός έδρας και μισθολογίου με το μόνιμο προσωπικό.
* Να γίνει η απορρόφηση ων 150 επιλαχόντων και να γίνει η απορρόφηση όπως προβλέπεται των 900 περίπου επιλαχόντων.
Θίχτηκαν και τα θέματα του 2ου εκλογικού επιδόματος, των προϋπηρεσιών, των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, των ΜΑΠ, της αλληλογραφίας του Α.Π.Σ., των τηλεφωνικών συνδέσεων, εκτός έδρας 2010 και οδοιπορικών του 2010 για moto, προκήρυξη 750, τροποποιήσεις Ν.3938/2011 κ.λ.π.
Με παρέμβαση κου κ ΓΓΠΠ υπήρξε ενημέρωση από το ΑΠΣ για το θέμα των ταυτοτήτων των ΠΠΥ (2100 ταυτότητες έχουν παραδοθεί, 1300 είναι για υπογραφή στο γραφείο του Επιτελάρχη ΑΠΣ και απομένουν 600 για κατασκευή).
Υπήρξε συνάντηση και με τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Περδίκη και ολιγόλεπτο συνάντηση με τον Υπουργό κ. Δένδια.
Αναμένουμε ενέργειες για ενημέρωση της επόμενες ημέρες από την ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και αλλαγές στο Πυροσβεστικό Σώμα, στη δομή και τη λειτουργία του.
Συμμετέχουμε κανονικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 26/09.
Συνάδελφοι, τα προβλήματα μεγεθύνονται και πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα και όπως ένα ρητό που λέει «εάν αγωνιστείς μπορεί να χάσεις, εάν δεν αγωνιστείς έχεις χάσει σίγουρα».
Επαναλαμβάνουμε τα Σωματεία να αναρτούν τις ενημερώσεις μελών στους πίνακες ανακοινώσεων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι νέες αναφορές στη Βουλή για θέματά μας.
(i)nfo
Απο πληροφοριες Την τεταρτη αναμενεται να Υπαρξει Συναντηση του Υπουργου και Ανωτερων Αξιωματικων με Θεμα την Αναδιαρθρωση του Π.Σ..
To forestfirefightersgreece καλωσοριζει το firemastersface.blogspot.gr στον "ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ"..

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ερωτηση Βουλευτη Λευτερη Αυγενακη





Υ.Γ
ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ..
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ-ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ-ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ..

Για τα παλικάρια της πυροσβεστικής

Αυτή η χώρα σε εκπλήσσει πάντα με τη δύναμη των ανθρώπων της. Και μες τη μαυρίλα είναι παρήγορο να ανακαλύπτεις ήρωες της καθημερινότητας, που συνήθως περνάνε αθόρυβα και απαρατήρητοι. Γιατί, η «τσούλα η ιστορία», ασχολείται τάχαμου με τα σπουδαία και τους δήθεν μεγάλους.

Χθές, λίγο μετά τις 7, προκλήθηκε πυρκαγιά σ’ ένα ερημωμένο νεοκλασσικό στη....
γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου.

Σχεδόν, αμέσως κατέφτασε η πυροσβεστική παρά την κίνηση που επικρατούσε στους δρόμους. Δεν προλάβαινα να μετράω οχήματα.

Γέμισε ο δρόμος πυροσβέστες.

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, πήραν αμέσως τις θέσεις τους.

Ενας ανέλαβε να ρυθμίσει την κυκλοφορία (καθότι στο ημιανεξάρτητο ….κρατίδιο των Εξαρχείων δεν κυκλοφορεί αστυνομία), ένας άλλος συντόνιζε τα οχήματα, κάποιοι άπλωναν τις μάνικες και οι άλλοι ρίχτηκαν με αυτοθυσία να σβήσουν στη φωτιά.

Και ο επικεφαλής, εκεί μπροστά, στην πρώτη γραμμή!

Όχι σαν κάτι τύπους που συντονίζουν από το …γραφείο!

Μετά από λίγο έφτασε ένα γερανοφόρο όχημα. Με επιδέξιες μανούβρες πήρε θέση δίπλα στο φλεγόμενο κτίριο και ανύψωσε δυο πυροσβέστες πάνω από τη φωτιά. Ο καπνός ήταν πυκνός, η ατμόσφαιρα αποπνικτική και φλόγες πετάγονταν ψηλά.

Δεν καταλάβαιναν …Χριστό!

Τους πηγαινοέφερνε ο γερανός αριστερά δεξιά και με μια ισχυρή αντλία κυριολεκτικά βομβάρδιζαν τις εστίες.

Δεν ξέρω πόσοι θα είχαν τα κότσια να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Κάποια στιγμή έρχεται αποκαμωμένος στο πεζοδρόμιο να πάρει μια ανάσα ένας πιτσιρικάς, ήταν και δεν ήταν 25, που μπαινόβγαινε μέσα στο κτίριο, ενώ η φωτιά έκαιγε ακόμα και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης. Τα μάτια του κόκκινα από τους καπνούς, μούσκεμα απ’ το νερό και τον ιδρώτα.

«Δεν είναι επικίνδυνο αυτό που κάνεις;» τον ρώτησα.

«Εγώ είμαι πυροσβέστης κύριε! Αυτή είναι δουλειά μου! Τι θέλετε; Να κοιτάω;»

Όταν ηρέμησαν τα πράγματα, τον ξαναπλησίασα.

«Πόσα λεφτά παίρνετε;»

Με κοίταξε μ’ ένα πικρό χαμόγελο. Κούνησε το κεφάλι του.

Δεν καταδέχτηκε να μου απαντήσει.

Προφανώς και δεν θα παίρνει όσα οι κύριοι Λιάρος και Κοττάκης στην ΕΡΤ!

Λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους, που κάθε μέρα ριψοκινδυνεύουν για να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία όλων μας, αυτό το άθλιο και ανάλγητο κράτος, θέλει να τους κόψει τους μισθούς για να σώσει την οικονομία της χώρα μας.

Αν ζούσε ο παππούς μου, θα έλεγε «αϊ , σιχτίρι κερατάδες!»

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επερώτηση του Βουλευτή των Αν. Ελλήνων Νότη Μαριά.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμό πρωτόκολλο 12/14-9-2012 επισυναπτόμενο έγγραφο του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατολικής Κρήτης η ψήφιση του νόμου 3938/2011 για την επαγγελματική αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών ενέτεινε τα προβλήματα του κλάδου.
Συγκεκριμένα οι θέσεις αποδείχτηκαν λίγες (3.400), με αποτέλεσμα την ύπαρξη 1018 επιλαχόντων και 900 πυροσβεστών εκτός ρύθμισης. Επιπλέον μετά από απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος να ενεργοποιήσει μια διαδικασία για τον αυτεπάγγελτο έλεγχο της σωματικής ικανότητας απόλυσης από τον στρατό, ο αριθμός συμβασιούχων μειώθηκε κατά 158 άτομα.
Όσον αφορά τη θητεία των προσλαμβανόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα με βάση το Π.Δ 121/2007 με σύμβαση ορισμένου χρόνου επεκτάθηκε στις 10 αντιπυρικές περιόδους με απασχόληση οκτώ μηνών. Η φετινή αντιπυρική είναι η τελευταία χρονιά μετά από μόλις τέσσερις μήνες και δέκα πέντε ημέρες καταστρατηγώντας το Π.Δ 121/2007. Σύμφωνα με απάντηση του κ. Δένδια θα είναι η τελευταία αντιπυρική που θα έχει συμβασιούχους.
Το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατολικής Κρήτης ζητά:
1. Την τροποποίηση του Π.Δ 121/2007, ώστε να εξασφαλιστούν 15 αντιπυρικές περίοδοι με ελάχιστο χρόνο εργασίας έξι μήνες
2. Την άμεση απορρόφηση περίπου 150 πυροσβεστών, οι οποίοι αν και βρίσκονται σε θέση διορισμού στον διαγωνισμό των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, δεν έχουν ακόμα προσληφθεί
3. Την εφαρμογή του ν. 3938/2011 για τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού κάνοντας χρήση της διάταξης του νόμου για αναπλήρωση του 50% των κενών θέσεων
4. Ίδια αμοιβή για ίδια καθήκοντα και ενοποίηση όλων στο ειδικό μισθολόγιο
5. Ωράριο με έγκριση ωρών
6. Ένταξη όλων των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την άμεση απορρόφηση των πυροσβεστών που βρίσκονται σε θέση διορισμού και των επιλαχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την ρύθμιση των θεμάτων των αντιπυρικών περιόδων, της αμοιβής, του ωραρίου και της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά;
3. Σε ποιες επιπλέον ενέργειες προτίθενται να προβούν για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατολικής Κρήτης;

Επιστολή προς Δένδια για το επίδομα των οδηγών


Κύριε Υπουργέ,
Με το παρόν έγγραφό μας σας απασχολούμε αναφορικά με έγγραφο του ΓΛΚ που σας απεστάλη, σύμφωνα με το οποίο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα περικοπεί με αναδρομική μάλιστα ισχύ από τους οδηγούς πυροσβέστες που συνδέονται με το ΠΣ τόσο με σχέση πενταετούς υποχρέωσης όσο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου!!
Ειδικότερα, στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 ορίζεται ότι «εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου, δύναται να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης του καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, η οποία εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».
Στην υπ’ αρ. οικ.2/16519/0022/24-2-2012 ΚΥΑ με την οποία καθορίστηκαν οι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού δεν συμπεριελήφθησαν τόσο οι πενταετούς υποχρέωσης όσο και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Μόνο εκ παραδρομής μπορούμε να θεωρήσουμε ότι συνέβη αυτό από πλευράς πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, καθώς λόγω της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου και της πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα μας εκείνη την περίοδο παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των έξι μηνών.
Κύριε Υπουργέ, είναι παράδοξο να μην χορηγείται το ανωτέρω επίδομα σε μια επαγγελματική κατηγορία που σε καθημερινή σχεδόν βάση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της φωτιάς και καλείται πολλές φορές με αντίτιμο την ίδια του τη ζωή να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Είναι παράλογο να εκτελούμε κατεξοχήν καθήκοντα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και να μην αμειβόμαστε με το αντίστοιχο επίδομα.
Κύριε Υπουργέ, πρέπει να συμβάλλετε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Άλλωστε κατά κανόνα οι προθεσμίες που τίθενται στις νομοθετικές διατάξεις έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα (ΣτΕ 2275/1987 και 3900/1988), ενώ στις περιπτώσεις εκείνες που τίθεται συγκεκριμένη προθεσμία, εντός της οποίας θα πρέπει να ασκηθεί η αρμοδιότητα, ο χαρακτηρισμός της προθεσμίας ως αποκλειστικής, όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μας με το Ν. 4024/2011, έχει την έννοια της έντονης υπόδειξης για ταχεία ενέργεια (ΣτΕ 2079/1987).
Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να πράξετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ.


  • Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2001 αναφέρει για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Εκεί λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε η ειδικότητα του πυροσβέστη, ως εκ τούτου όπως αναφέρει εγγράφως το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους προς το ΑΠΣ , οι Π.Π.Υ δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού . Το επίδομα αυτό  το δικαιούνται όσοι εργάζονται στο Νομό Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Φιλιατών, αλλά και όσοι η Υπηρεσία τους βρίσκετε σε ακτίνα έως  20 χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
  • Ωστόσο η ΠΟΣΠΥΔ με την βοήθεια των Νομικών Συμβούλων της προσπαθεί να αποτρέψει το κόψιμο του παραπάνω επιδόματος                                                  
  • Επίσης ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας και προϋπηρεσίας που μπορεί να αναγνωριστεί στο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικό είναι μέχρι 7 έτη. Ο χρόνος υπηρεσίας και της προϋπηρεσίας  που ξεπερνά τα 7 έτη δεν λαμβάνετε υπόψη για μισθολογική εξέλιξη. Ολα αυτά με βάση το Γεν. Λογiστήριο του Κράτους.    

Τα σημαντικότερα άρθρα του ΚΕΥΠΣ

Συνάδελφοι επειδή ο ΚΕΥΠΣ ισχύει για όλους μας και πρέπει να εφαρμόζεται για όλους μας, προς ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε σε ηλεκτρονική μορφή τα κυριότερα άρθραπου πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας. Ας κοιτάξουν να ενημερωθούν τα Σωματεία από την ιστοσελίδα μας καθώς και όλα μας τα μέλη.

Διαβαστε ΕΔΩ