Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Χ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ





ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ

πατηστε επανω στα εγγραφα

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


και ναι, ενω καποιοι εχουν μονο τις ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ και τις ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ στο μυαλο τους ,καποιοι κοιτουν να "ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ" η απορροφηση ΟΛΩΝ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ολα ειναι ΔΥΝΑΤΑ..


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ" ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ
πατηστε επανω στα εγγραφα


Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο  μετά τις 19.30  η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι ( λίγο μετά τις 15.00) κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Η φωτιά έχει κάψει δύο σπίτια, ενώ πολλές αυλές σπιτιών παραδόθηκαν στις φλόγες.
Επίσης στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σ.Δ
Δεν εχουμε πληροφοριες για τον τραυματισμο,ελπιζουμε να ειναι ελαφρα..

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ..


           Διοικηση πειραια      
και ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πατηστε ΠΑΝΩ στα εγγραφα για ανετο ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ΕΡΩΤΗΣΗ του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ του ΒΟΥΛΕΥΤΗ της 
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ κατοπιν επιστολης του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ/ΑΡΚΑΔΙΑΣ




και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!ΑΝ σας ΚΑΛΥΨΕ ειναι στην ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ !

Ροδος (Χωρις Σχολια)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος.
Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.00 στην περιοχή Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

-02:00

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πανε πισω οι Συναντησεις με τον Υπουργο

Πισω Πανε οι Συναντησεις της Ομοσπονδιας με τον Υπουργο.
Λογω "Ξενιου Δια"-Των Μεγαλων Δασικων Πυρκαγιων- και Τωρα με Το Θεμα των Περικοπων Στα ΣΩΜΑΤΑ Ασφαλειας..

Τα Θεματα ειναι Πολλα και Μεγαλα Οποτε Υπομονη.... 

Η ΕΑΠΣ ζητά την παραίτηση του αρχηγού στην περίπτωση που πέρασουν τα μέτρα


Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από το πυροσβεστικό φτωχολόγιο – μισθολόγιο Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από το πυροσβεστικό φτωχολόγιο – μισθολόγιο
"Κύριε Αρχηγέ,

Το Πυροσβεστικό προσωπικό που έχετε την ύψιστη τιμή ως Αξιωματικός να ηγείστε , καθημερινά δίνει τη μάχη με τον κίνδυνο, και πολλές φορές τον ίδιο τον θάνατο στα πύρινα μέτωπα, αλλά και τις καθημερινές εκφράσεις της διακινδύνευσης της καθημερινότητας.

Το προσωπικό που
ηγείστε, με πενιχρά μέσα, αλλά και με  πενιχρές αμοιβές προσπαθεί να εγγυάται την πολιτική προστασία της ελληνικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας με αποτελεσματικότητα την ύπαρξη του κοινωνικού κράτους στην Ελληνική Δημοκρατία.

¨Όπως  και εσείς καλά γνωρίζεται, οι αμοιβές του πυροσβεστικού  προσωπικού  τα τελευταία  χρόνια σφαγιάστηκαν  από τους εκτελεστές του μνημονίου, βυθίζοντας το στην φτώχεια και την ανέχεια, δημιουργώντας ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της προσφερόμενης εργασίας των Πυροσβεστών και των σημερινών  αποδοχών τους.

Η οικονομική  κατάσταση που βιώνει το πυροσβεστικό προσωπικό είναι δεινή. Παρόλα αυτά η τρόικα  των  οι στυγνών δανειστών, των κερδοσκόπων των αγορών και των διαχειριστών του μνημονίου, θέλουν να αφαιμάξουν πάλι τις εναπομείναντες πενιχρές αποδοχές του πυροσβεστικού προσωπικού.

Την ώρα που οι Πυροσβέστες σε όλη την χώρα δίνουν μια σκληρή μάχη στα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας, κάτω από  πρωτοφανή εργασιακές συνθήκες «μεσαιωνικού τύπου» οι  λογιστικοί διαχειριστές της κρίσης,  επεξεργάζονται σχέδια νέων περικοπών του πυροσβεστικού φτωχοκάματου.

Κύριε Αρχηγέ,

Το προσωπικό που ηγείστε βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης.

Σας καλούμε  να θέσετε επιτέλους κόκκινη γραμμή στην νέα αυτή επιχειρούμενη σφαγή του εισοδήματός μας, στον αυτό νέο εμπρησμό της ζωής μας.

Σας  καλούμε να  διαφυλάξετε ότι δεν θα μπει υπογραφή από κανένα πυροσβεστικό χέρι  σε  υπηρεσιακή πρόταση  που θα περιλαμβάνει μείωση έστω ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τον μισθό του πυροσβεστικού προσωπικού. Επιπροσθέτως,

- περιμένουμε να διασφαλίσετε ότι θα καταβληθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους χιλιάδες συναδέλφους που «δίκην» εσωτερικών μεταναστών, αποστάλθηκαν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σε όλα τα φλέγοντα μέτωπα της χώρας μας, όλο αυτό το καλοκαίρι.

- περιμένουμε από εσάς να διεκδικήσετε και να  διασφαλίσετε τουλάχιστον, έστω και συμβολικά αποζημίωση «δασικό επίδομα» για τις  αμέτρητες ώρες σκληρής και εκβιαζόμενης υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.

Κύριε Αρχηγέ,

Η πολιτεία σας τίμησε με την εμπιστοσύνη της,  αναθέτοντας την ευθύνη της αρχηγίας του ένδοξου Πυροσβεστικού Σώματος. Μόνο όμως η εμπιστοσύνη  και η αποδοχή των συναδέλφων σας προσδίδει την θέση του φυσικού ηγέτη του.

Τεθείτε  ηγέτης στον αγώνα μας  για να διασφαλίσουμε το δίκιο μας, την επιβίωσή μας. Μην  μας προδώσετε.

H ιστορική   παράδοση θέλει στην ήττα των ηγετών ή να αυτοκτονούν ή να παραιτούνται. Στην Ελλάδα  ο χριστιανικός πολιτισμός απαγορεύει το πρώτο."

Σ.Γ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΙΣ ΕΑΠΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. 
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.  
.
   Τέσσερις νέες πυρκαγιές ξέσπασαν πριν από λίγο στην Αγία  Κυριακή, λίγο     έξω από το Πανόπουλο και στο Γεράκι Αμαλιάδας.
    Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σορώνη Ρόδου.

      -15:30

Ισπανοί Εκκενωνουν τα Σπιτια τους Λογω Πυρκαγιων.

Πύρινο μέτωπο κατακαίει περιοχές δυτικά της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα περίπου 2.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους.

Παρακολουθούνται...επισήμως τα τηλέφωνα 50.000 Ελλήνων


η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία... η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία...
Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

Τα εντυπωσιακά αυτά
συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.

Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.

Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.

Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον...Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.

Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.

Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...».

Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν...

 ΤΟ ΒΗΜΑ
.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βαλκάνια σε πύρινο κλοιό

Ο Ευρωπαϊκος Νοτος Φλεγεται..
Ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την Κροατία και την ΠΓΔΜ.
Φαινεται οτι τα Βαλκανια ειναι στην ιδια κατασταση με την Ελλαδα.
Απο τον Σκοπό Φλώρινας, η πυρκαγιά προέρχεται από την ΠΓΔΜ.

Δεν τα βρίσκουν για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Στην σύσκεψη που διήρκησε  για πάνω από 2,5 ώρες έλαβαν μέρος εκτός από τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα , ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος  Παναγιωτόπουλος  και  οι αρχηγοί των τριών ενόπλων (κλάδων) των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

αποσπασμα αρθρου απο protothema.gr- ολο το αρθρο ΕΔΩ

Κρίσιμες αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια


Υπό το βλέμμα της Tρόικας που επιστρέφει σταδιακά από σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα ολοκληρώνεται το πακέτο των 11,5- 11,7 δισ. ευρώ. Η λίστα των μέτρων ακόμη δεν έχει «γεμίσει», φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τα ειδικά μισθολόγια, με έντονες τις πιέσεις εντός και εκτός Ελλάδος για να περικοπούν από φέτος. 

Η «μάχη» των ειδικών μισθολογίων κλιμακώνεται από σήμερα με επίκεντρο τους ενστόλους που εγείρουν και τις μεγαλύτερες ενστάσεις. Αυτή την ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας υποδέχεται στο γραφείο του τον αναπληρωτή του, Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά τους υπουργούς Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών,  σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με στόχο να  παρουσιαστούν στην ηγεσία της τρόικας που αναμένεται την προσεχή εβδομάδα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου αλλά και να ολοκληρωθεί η σύνταξη του Μεσοπροθέσμου και του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να υποκαταστήσει τις φετινές περικοπές ειδικών μισθολογίων (αξίας 205  εκατ. ευρώ) με «ισοδύναμες» οριζόντιες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013 (εξοικονόμηση ετησίως  600 εκατ. ευρώ) φέρεται να ανατρέπεται.

Η μεσοσταθμική μείωση των μισθολογίων  δικαστικών, ιατρών, καθηγητών, διπλωματών, πολιτικού προσωπικού, αστυνομίας, ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξης του 12-14% αλλά  προτείνεται να είναι κλιμακωτή για να προστατευθούν κλάδοι που έχουν ήδη πληγεί σημαντικά αλλά και  φέρουν ισχυρές αντιστάσεις.

Στην επικρατούσα πρόταση το μεγαλύτερο «μαχαίρι» θα μπει σε δικαστικούς  και διπλωμάτες, της τάξης του 20%, καθώς είναι η ομάδα με τα υψηλότερα εισοδήματα. Ακολουθούν με 10% περίπου οι εκπαιδευτικοί και ιερείς, με 8% οι ιατροί και με το πολύ 5% μείωση στους ενστόλους.

Μετωπα Αυτη την Ωρα



Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση Πύλου, στη Μεσσηνία.
Στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής ξέσπασε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη
Δασική πυρκαγιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γρεβενά και Φλώρινα.

27/08-18:30

Πυροσβέστες Κεντρικής Μακεδονίας προς Δένδια: "Ξεσπιτωθήκαμε καί εξοντωνόμαστε"


"κ.Υπουργέ
Όλοι γνωρίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι το δυσκολότερο των  τελευταίων ετών, αφού η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό το Π.Σ. (με ελλείψεις προσωπικού, την τριχοτόμηση του προσωπικού, τα μειωμένα εναέρια μέσα, τα προβλήματα στη συντήρηση και λειτουργία των οχημάτων, τη  μηδενική πρόληψη κ.α), σε συνάρτηση με λάθη παραλήψεις και αστοχίες στο
σχεδιασμό και τη λειτουργία του Π.Σ. τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δημιουργήσει την έντονη ανησυχία σε όσους ανήκουμε στο Π.Σ. σχετικά με την δυνατότητα ανταπόκρισης μας σε δύσκολα και πολλαπλά συμβάντα.
Τις τελευταίες ημέρες και ώρες γινόμαστε αποδέκτες αποφάσεων από τους Ανώτατους Αξιωματικούς της Ηγεσίας μας που μας προκαλούν απορία και πάρα πολλά ερωτήματα, σχετικά με την ταλαιπωρία των Πυροσβεστών και την επιχειρησιακή κάλυψη που προσφέρουν απέναντι στους πολίτες, με αποφάσεις που είναι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ…. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι όταν ακούμε τις λέξεις ΄΄ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ……..….΄΄ από τους επιτελείς μας που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά  διαχείριση κρίσεων και συμβάντων, να μην εκτιμούν σωστά και τα καταπίνουν το προσωπικό, που καθημερινά δίνει μάχη με τις φωτιές και τα στοιχεία της φύσης.   Όπως σίγουρα γνωρίζετε εδώ και τρείς (3) περίπου εβδομάδες, υπάρχει δυστυχώς στη Κ.Μακεδονία Μερική επιφυλακή του προσωπικού, εξαιτίας της πυρκαγιάς του Α. Όρους που παραμένουν αρκετά οχήματα στην περιοχή μέχρι και σήμερα, που καθημερινά
 γίνονται αλλαγές στο προσωπικό με τεράστια προβλήματα στη Διοικητική μέριμνα των πυροσβεστικών Υπαλλήλων. Σίγουρα όμως δεν γνωρίζεται αλλά πρέπει να μάθετε ,  ότι οιυπάλληλοι του Π.Κ. Αγίου Όρους όλο αυτό το διάστημα έχουν φύγει από τα σπίτια τους , τις οικογένειες τους και παραμένουν εκεί χωρίς να υπάρχει μέριμνα και ενημέρωση για το χρόνο που θα αναπαυθούν και θα έχουν ελεύθερο να επιστρέψουν στα σπίτια τους , έχοντας ξεπεράσει τα όρια αντοχής και ανοχής.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν γνωρίζεται αλλά πρέπει να μάθετε πως όλοι οι υπάλληλοι στις Π.Υ. , τα Π.Κ. και τους Π.Σ. εκτελούν πρόσθετη Υπηρεσία να καλύψουν τα κενά στα οχήματα που υπάρχουν εκεί, αλλά και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που παραμένει ο ίδιος του 2004 με ελλείψεις που ξεπερνούν το 40% σήμερα. (σχετικά με το συμβάν αυτό θα υπάρχουν ανακοινώσεις και ενέργειες μας τις επόμενες ημέρες)   Επίσης ενισχύουμε με δυνάμεις σε προσωπικό και σχήματα στην Περιοχή της Καλαμπάκας που ενώ δεν υπάρχουν φλόγες και αναζωπυρώσεις (σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων) η στιγμή που   έχουν αποσταλεί αλλαγές σε προσωπικό στα οχήματα με άγνωστο το χρόνο αποδέσμευσης τους, αφού δεν έχουν τηρηθεί όσα είχαμε ενημερωθεί από τους επιτελείς μας. Ακόμα  υπάρχουν δυνάμεις σε προσωπικό, από όλη τη Κ.Μακεδονία και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. στη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου. Όλα αυτά τη στιγμή που επίσημα απασχολείται το προσωπικό σε 36 και πλέον ωρες, σε συμβάντα και δύσκολες συνθήκες καύσωνα και εργασίας , με την Φυσική μας Ηγεσία να αρνείται πεισματικά την ενίσχυση των βαρδιών όλη τη διάρκεια του έτους με κατανομή του προσωπικού σε 3βαρδειες και την εκτέλεση 24ωρης Υπηρεσίας όπως νομιμοποιείται να κάνει , δημιουργώντας κλίμα προκατάληψης και αδικίας, αφού υπάρχει άνιση αντιμετώπιση του με άλλες Υπηρεσίες να λειτουργούν σε 8ωρο και άλλες με 24ωρο.
κ.Υπουργέ   Είναι πολύ εύκολα αντιληπτό από εσάς ότι με τη χρησιμοποίηση ατόμων στα ποιο πάνω ανοιχτά μέτωπα ( που για αρκετές ώρες υπάρχουν σε ενέργεια αλλαγών διπλά πληρώματα αλλαγών σε οχήματα και πεζοπόρα τμήματα), με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σε πλήρη ανάπτυξη και με τους δείκτες επικινδυνότητας και στατιστικά αλλά και μετεωρολογικά δεδομένα προηγούμενων ετών να περιμένουμε αύξηση των συμβάντων στη Β.Ελλάδα, εκφράζουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας αν είμαστε σε θέση ως Π.Σ. να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολα και πολλαπλά συμβάντα, με το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης .    Για όλα αυτά,  καθώς και για άλλα θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν, περιμένουμε την ανταπόκριση στο αίτημα που έχουμε εκφράσει για συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης μας μαζί σας, στις αρχές του Σεπτέμβρη κατά την παρουσία σας στη Δ.Ε.Θ. στη Θεσσαλονίκη.   Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε από τη πλευρά μας ότι θα εκτελούμε όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι και σήμερα με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό τα καθήκοντα μας, προσφέροντας τις υπηρεσίας μας απέναντι στους πολίτες και την Πολιτεία για την ασφάλεια της ζωής και της Προστασίας του Πολίτη και τις περιουσίας του, περιμένοντας από  εσάς ως Πολιτική Ηγεσία (αλλά και την Φυσική μας Ηγεσία) την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και που θα δημιουργεί συνθήκες εναρμονισμένες πλήρως ώστε να υπάρχει ένα σύγχρονο Π.Σ. που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο."
 Με    Τιμή Για το  Δ.Σ.
Ο                                    Ο
ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τσαλής Δημήτριος            Αμανατίδης Χαραλαμπος

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη ο εμπρηστής της Χίου - κατέκαψε το νησί επειδή δεν τον προσέλαβαν!

Δυο Έλληνες συνεληφθησαν την Κυριακή για τους εμπρησμούς σε Χίο και Ζάκυνθο που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.

Στη Χίο, ένας 24χρονος, ομολόγησε 14 εμπρησμούς στα βόρεια του νησιού, όχι όμως και τον πρώτο εμπρησμό κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο.

Ο πατέρας του δράστη είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ενώ ο ίδιος φέρεται δυσαρεστημένος γιατί δεν προσελήφθη στο Πυροσβεστικό Σώμα!

Εντύπωση είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος πάντα κατέφθανε πρώτος στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης...

Η σύλληψη έγινε από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών που είχαν μεταβεί στο νησί.

Σημειώνεται ότι από τις πυρκαγιές στη Χίο έγιναν στάχτη 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, χάθηκαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. Ένα καινούργιο μαστιχόδεντρο για να αποδώσει καρπούς χρειάζεται από πέντε έως οχτώ χρόνια.

Επίσης το πρωί συνελήφθη στη Ζάκυνθο ένας 60χρονος Έλληνας, για τον εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Κυλιόμενο στις 23 Αυγούστου.

Συνολικά εφέτος το καλοκαίρι συνελήφθησαν 250 άτομα για εμπρησμούς ανά την Ελλάδα. Οι 26 εξ αυτών ήταν από πρόθεση και οι 224 από αμέλεια.



ΠΗΓΗ: skai.gr


Σ.Δ
Εμεις τι να πουμε, οι πραξεις εμπρησμου ειναι φρικιαστικες. Απορω με το Σκεπτικο του Ανθρωπου αυτου, και ελπιζω να μην εχει αναμιξη στην Προσφατη καταστροφη του νοτιου Τμηματος του Νησιου.

27/08

Η Εικονα τα λεει ολα για ΑΥΡΙΟ..

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μυρσινοχώρι του Δήμου Πύλου Μεσσηνίας

26/08- 16:50

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

'Σωτήρια" επέμβαση των μνημονιακών διαχειριστών και των τροικανών αφεντάδων της χώρας γιά τα έντονα προβλήματα της χώρας μας σημειώθηκε.

Συγκεκριμένα οι νεοκατακτητές της χώρας μας,  μετά τις κραυγές αγωνίας των Ελλήνων Πυροσβεστών ότι λόγω των τεραστίων περικοπών  στο Π.Σ. υπάρχει πρόβλημα ελαστικών, καυσίμων, οχημάτων και λοιπού πυροσβεστικού εξοπλισμού, αποφάσισαν την αποστολή νέου τύπου οικολογικού και κυρίως φθηνού πυροσβεστικού μέσου, το οποίο και παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007 (Μαυρη Επετειος)

Αυτοι που τους ειχαν κοντα τους το Ζουν Καθε Μερα..

Καποιοι εχασαν Συναδελφους-Καποιοι Συζυγους-Καποιοι τα Παιδια τους..Το κενο που αφησαν θα κρατησει για Παντα..





Εποχικός Πυροσβέστης Τσώκος Ιωάννης.
Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1984 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών στο Δ.Δ. Μίστρου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Γιαπλέ Δημήτριο.

Εποχικός Πυροσβέστης Γιαπλές Δημήτριος
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1982 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στο Δ.Δ. Θεολόγου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Τσώκο Ιωάννη.

Εποχικός Πυροσβέστης Τζούμας Ανδρέας
Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου1964, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Νιάρχο Αθανάσιο.

Εποχικός Πυροσβέστης Δρακόπουλος Ιωάννης
Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1978 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Νιάρχο Αθανάσιο και Τζούμα Ανδρέα.

Εποχικός Πυροσβέστης Νιάρχος Αθανάσιος
Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου1963 και ήταν έγγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Τζούμα Ανδρέα

Εποχικός Πυροσβέστης Δούνιας Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1964, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Αρεόπολης Λακωνίας, στις 24 Αυγούστου 2007.

Εποχικός Πυροσβέστης Μαρκάκης Στυλιανός
Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1970 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Κορομηλά Νικήτα και Τζανάκη Ηρακλή.

Εποχικός ΠυροσβέστηςΤζανάκης Ηρακλής
Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1967 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Κορομηλά Νικήτα και Μαρκάκη Στυλιανό.

Εποχικός Πυροσβέστης Κορομηλάς Νικήτας
Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1973, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες,Μαρκάκη Στυλιανό και Τζανάκη Ηρακλή.


Και για να Θυμωμαστε και την Οικογενεια που Χαθηκε Αδικα στις φλογες 4 Παιδια 1 Μητερα και 1 Γιαγια.. Το αρθρο Μιλα για αυτους και για τις Συνθηκες κατω απο τις οποιες χαθηκαν..
αρθρο περιοδικο hotdoc τευχος αυγουστου.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βέργη του Δ.Βισαλτίας στο Ν.Σερρών


26/08-14:40

Διάρρηξη μυστήριο στο σπίτι του Αρχηγού της Πυροσβεστικής


Διάρρηξη σημειώθηκε στην οικία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Στο σπίτι του Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου δεν βρισκόταν κανένα από τα μέλη της οικογένειας του αλλά ούτε και ο ίδιος καθώς συντονίζει από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε
εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν άγνωστοι είχαν πυροδοτήσει τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς στα αυτοκίνητα της οικογένειας.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.
.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Πύρινο μέτωπο στην Κύμη Ευβοίας.
Σε πύρινο κλοιό βρισκόταν και η Αχλαδερή, ενώ νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Ματράκι.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, επίσης, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση νότια των οικισμών Λιόσης και Αγίας Αικατερίνης, στο χωριό Αρκίτσα, κοντά στην Αταλάντη της Φθιώτιδας

25/08 23:30

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ(ΒΙΝΤΕΟ)


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σημερα ολοι ας ειμαστε σε επαγρυπνηση...


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Info


Καλως Ηλθατε Πισω !
Πληροφοριες αναφερουν οτι Σημερα ή Δευτερα αναμενουμε ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ απο το Α.Π.Σ  για τους 15 Συναδελφους ως 5ΕΤΕΙΣ που Δικαιωθηκαν ! Αναμενουμε εντος ημερων  και την Δικαιωση ΄κ ΑΛΛΩΝ..

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012


Νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα και στην Ανάβρα Μαγνησίας
Το μεσημέρι της Πέμπτης ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Όρος Κούλας στο Νομό Ξάνθης.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Νεα μετωπα..

Πυρκαγιά στην Καλαμπάκα
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στην Καλαμπάκα.  μερική εκκένωση των κατοίκων του χωριού Ορθοβούνι, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στο δάσος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Κερασιά στην περιοχή της Καλαμπάκας .

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας αναφερει οτι όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κακοπλεύρι.

Σε εξέλιξη είναι πέντε πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, σε πευκοδάσος στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο.




«Κλειδώνουν» περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια

ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ "ΕΙΔΙΚΑ" ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ "ΣΥΝΤΑΞΗΣ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ 21 ΑΙΩΝΑ..

ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ !
«Κλειδώνουν», όπως φαίνεται, οι περικοπές κατά 12% σε μέσο όρο- και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου εφέτος, όπως ορίζει ο νόμος- στα ειδικά μισθολόγια
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΑΠΟ ΤΟ protothema.gr

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012



Οι Μεσημεριανες Δηλωσεις του Υπουργου Ολοκληρωμενες..

Ενημέρωση μελών - 21/8/2012


Συνάδελφοι,
Μετά και από αίτημα των συναδέλφων συμβασιούχων-επιλαχόντων, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στις 10/08 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών.
Αναλύθηκαν και συμφώνησαν και οι παρόντες στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ 11.01.2006 και τις συναντήσεις των Προεδρείων στην Αθήνα στις 13/05, ότι κυρίως θέμα των επιλαχόντων και συμβασιούχων αυτή τη χρονική στιγμή είναι άμεσα «ανανέωση νέας 5ετίας» τροποποιώντας το Π.Δ.121/2007 «τις 10 συμβατικές περιόδους» σε «15 συμβατικές περιόδους» ώστε να μπορέσουμε μετά να πάμε σε υλοποίηση και τροποποίηση του Ν.3938/11.
Ο σκοπός της συνάντησης, δεδομένου ότι υπάρχουν Δ.Σ. Σωματείων που δεν είχαν συμβασιούχους πυροσβέστες και δεδομένου ότι χρειάζεται ενίσχυση του αγώνα ώστε να αφυπνιστούν και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες πιέζοντας τοπικά όλοι μαζί μέσω Βουλευτών, ΜΜΕ, Βουλή μαζί με τα Δ.Σ. των Σωματείων και κινητοποιώντας και τους συμβασιούχους πυροσβέστες ώστε στο επόμενο συλλαλητήριο να υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή των συμβασιούχων πυροσβεστών μπροστά στις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν εν όψει των περικοπών, της ανεργίας, του μνημονίου κ.λ.π.
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και τα ονόματα των 20 περίπου εκπροσώπων των συμβασιούχων που θα έχουν σαν κύριο όγκο τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο των συμβασιούχων πυροσβεστών, πολιτικών φορέων κ.λ.π. πάντα μαζί με τα Δ.Σ. των Σωματείων και της ΠΟΣΠΥΔ.
Επίσης:
  1. Όπως ξέρετε έχει ξεκινήσει η χορήγηση ήδη των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των 5ετών. Από ένα άτομο που ήταν στο τμήμα αυτό του Α.Π.Σ., τοποθετήθηκαν, μετά από αίτημά μας, ήδη τρία άτομα που τυπώνουν ταυτότητες.
  2. Επίσης έχουμε ενημερώσει και με παλαιότερη διαταγή του Α.Π.Σ. ότι όλοι οι 5ετής, και οι γυναίκες αυτών καθώς και παιδιά 14-18 ετών πρέπει να προβούν έκδοση ταυτοτήτων ώστε να τους παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ ιατρική περίθαλψη είτε στο 251 ΓΝΑ, είτε σε οποιοδήποτε στρατιωτικό νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα.
  3. Χορηγούνται ήδη 1.850 κράνη αστικών πυρκαγιών σε πρώτη φάση σε Π.Υ.
  4. Σχετικά με την χορήγηση των εκλογικών επιδομάτων και με το θέμα των προϋπηρεσιών 5ετών και συμβασιούχων λόγω φωτιών και αδειών θα υλοποιηθούν από Σεπτέμβρη.
  5. Οι 150 επιλαχόντες θα προσληφθούν με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου και η προκήρυξη των 750 προχωρά κανονικά απ’ ότι μας έχει διαβεβαιώσει το Α.Π.Σ.
  6. Το Α.Π.Σ. εξετάζει νομικό πλαίσιο ώστε να ενταχθούν όλες οι άδειες του πυροσβεστικού προσωπικού σε κάποιο Π.Δ. Αναμένουμε ενημέρωση.
  7. Αναμένονται απαντήσεις από το Α.Π.Σ. σε αίτημά μας σχετικά με τα οργανικά κενά και την συνολική δύναμη του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό και 5ετής πυροσβέστες ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο στο θέμα των μεταθέσεων. Είναι πολύ δύσκολη η επεξεργασία και πολλές οι ιδιαιτερότητες και οι διαφωνίες πάνω στο θέμα των μεταθέσεων.
  8. Σχετικά με τις επιφυλακές των 5ετών πρέπει οι συνάδελφοι να κάνουν Δ.Υ. για το αν έχουν καλυφθεί οι ώρες τους. Το συμβασιούχο προσωπικό καλείται σε επιφυλακή μόνο σε περίπτωση φωτιάς όπως ισχύει βάσει της συλλογικής σύμβασης.
  9. Μέσα στον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Υπουργούς και Βουλευτές των κυβερνώντων και συναντήσεις με υπεύθυνους Τομεάρχες, Βουλευτές των κομμάτων για θέματα ΠΡΟ.ΠΟ.
  10. Ανοίγει αυτή την εβδομάδα και η Βουλή και αναμένονται ανάλογες ενέργειες μέσω κοινοβουλευτικών ενεργειών για θέματα που μας αφορούν.
  11. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση και την πολιτική ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ. λόγω του ότι υπήρχε αδυναμία το προηγούμενο διάστημα για συνάντηση εξαιτίας του «Ξένιος Ζεύς» και των πυρκαγιών.
  12. Η ΠΟΣΠΥΔ συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 09/09 στη ΔΕΘ όπως όλα τα χρόνια. Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση.

Δύο νέες πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, ενώ μεγάλο είναι ακόμα το μέτωπο της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Δάριζα της Τροιζήνας. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα νότια, στην Ερμιόνη, στα όρια του νόμου Αργολίδας, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασε δασική πυρκαγιά στις Άνω Βολίμες Ζακύνθου για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης και σε δασική έκταση στην περιοχή Αυλώνας Μεσσηνίας.

Δηλωσεις του Υπουργου μας Σχετικα με τις ΦΩΤΙΕΣ που εχουν Ξεσπασει σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player