Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΣΕ ΒΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΑ

Απο πληροφορίες μου την επόμενη βδομάδα θα γίνει η ορκομοσία των ΠΠΥ που αποφοιτησαν στα Βίλια και στην Νάουσα. Απο ότι μαθαίνω γίνονται προσπάθειες απο την ΠΟΣΠΥΔ να πάνε στον τόπο συμφερόντων τους οι συνάδελφοι, και αυτό λόγο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στην χώρα.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΒΙΑΖΕΤΕ Η "ΝΤΟΡΑ" ΠΟΛΥ!!!!

Το εκλογικό συνάδελφοι πενταετείς πάει για 15 Ιουλίου για να το πάρουμε , και είναι γύρω στα 85 ευρώ.
Τα εκτός έδρας των ΠΠΥ είναι 30, άλλα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αναμένουμε το ΦΕΚ το οποίο δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Για τους συμβασιούχους προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτός έδρας, Κυριακές, υπερωρίες και νυχτερινά.
Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι όπου πέρσι εργάζονταν 15ωρο , το ίδιο ωράριο προβλέπετε  να εργάζονται και φέτος βάση διαταγής του ΑΠΣ.   
Έμαθα ότι η "Ντόρα" με τους 100(περιπου), έστειλε χαρτί μέσο του δικηγόρου τους στο ΑΠΣ σήμερα πρωί – πρωί για να της χορηγηθεί η γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τα γιώτα. Μην βιάζεσαι βρέ συναδέλφισα θα το πάρεις όταν πρέπει . Αλλά δεν μας λεει κάτι για αυτούς τους συμβασιούχους που έγινε η αιτία να μείνουν χωρίς δουλειά;;;;;;πολυ ντορο κανεις και σε βλεπω να περνας επιτροπες με τις "συναδελφισσες" και αν περασετε θα ειναι αξιο λογου..
Βλέπω μέσα από κάποια facebook , blok , κτλ κάποιους-ες  (δεν είναι πάνω από 10 αυτοί )να γράφουν ένα σορό μπούρδες εναντίον της ΠΟΣΠΥΔ, εναντίων των γιωτάδων, εναντίον των ΠΠΥ,  και να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Γυναίκες να γράφουν έχοντας αντρικά ψευδώνυμα κ.α.
ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΙΩΤΑ ΚΑΙ...............

20 συνάδελφοι έχουν εντοπιστεί έως τώρα με ποινικό και γιώτα και δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος για τους 155 περίπου συνάδελφους που δημοσιεύτηκαν στο φεκ και θα καλύψουν τις θέσεις από τους διαγραμμένους  πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ????ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ??
Τι σημαίνει αυτό: ότι στους 3400 βρέθηκαν συνολικά 155 με ποινικό και γιώτα, ενώ τώρα χωρίς να χει τελειώσει ο έλεγχος των 155 έχουν βρεθεί ήδη 20. Οπότε λοιπόν από τους 155 υπήρχαν αρκετοί που χαρακτήριζαν  τους 3400  που μπήκαν ως ΠΠΥ ανάπηρους , γιωτάδες ,και κατάδικους .  Τώρα οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους …………
Από πληροφορίες μου,  είχαμε και δύο συνάδελφους που διαγράφηκαν από ΠΠΥ να επιχείρησαν να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. Ας τα δεί το ΑΠΣ αυτά. και ας Θυμηθει το "Πνευμα του Νομου" στα Πρακτικα της Βουλης οτι εγινε για να "απορροφηθει" ο κοσμος και οχι για "πατηματακια" για απολυσεις..
Τώρα που άνοιξαν κάποιες και κάποιοι τον θέμα με τα γιώτα και αρχικά ο σπάρος πήρε τους ΠΠΥ στη συνέχεια τους Συμβασιούχους , τώρα δεν πρέπει η νέα κυβέρνηση να ελέγξει και αυτούς τους επιτυχόντες Πυροσβέστες των διαγωνισμών του  2008-09 ?
Η  «συναδέλφισα» λέει να εφαρμοστεί ο νόμος των γιωτάδων στους ΠΠΥ αλλά μόλις ο Αρχηγός έβγαλε διαταγή ώστε να εφαρμοστεί και στους συμβασιούχους τότε αυτή κατάλαβε το κράξιμο που είχε να φάει και έγραψε ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να εξαιρεθούν. ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΦΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΠΥ ΕΣΥ, ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Δεν ήταν τυχαίο το ότι στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ κάποιοι πήραν την ονομασία «διασπαστές» αφού δεν ήταν σύμπτωση το ότι κατέβασαν και δεύτερο ψηφοδέλτιο. Τώρα λοιπόν μαθαίνω ότι μαζεύουν υπογραφές για να φτιάξουν συνδικάτο ξεχωριστό εκεί πάνω κεντρική και Β. Ελλάδα. Την Κυριακή έχουν και συγκέντρωση στην Αθήνα. Πριν κάτι μέρες που ήταν να κατέβουν στης 2 πορείες δεν φάνηκαν πουθενά.  Και λέω εγώ : Όσο είχαμε το μαχαίρι και το πεπόνι η ΠΟΣΠΥΔ ήταν μια χαρά τώρα που μας τα πήραν όλα γίναμε και ΠΠΥ δεν μας κάνει η ΠΟΣΠΥΔ.         

Εισαγγελική «βόμβα» ανατινάζει την Πυροσβεστική

Κακουργηματικές διώξεις οι οποίες επισείουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη (!) άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα, και του πρώην αρχηγού της Π.Υ., Στέλιου Στεφανίδη, για την περιβόητη υπόθεση απόπειρας επέκτασης της μίσθωσης ενός ελικοπτέρου MI 26-T, που θα ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο κατά 730.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της εταιρείας Scorpion, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού.
Παράλληλα, οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν δίωξη και εναντίον πέντε αξιωματικών της Π.Υ. για την υπόθεση παράνομης στέγασης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής καθώς και εναντίον ενός επιχειρηματία, ο οποίος εκπροσωπεί γνωστή εταιρεία.
Εναντίον του κ. Τασούλα ασκήθηκαν διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, απόπειρας απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική διάταξη του Ν. 1608/50 και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο κ. Στεφανίδης κατηγορείται για τα κακουργήματα της απόπειρας απάτης εις βάρος του Δημοσίου, άμεσης συνέργειας στην απιστία καθώς και για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου εις βάρος του Δημοσίου. Σε ό, τι αφορά τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο, κατηγορείται για ηθική αυτουργία κατά συρροή στις ανωτέρω πράξεις.
Η υπόθεση αφορά στη σκανδαλώδη απόπειρα παράτασης της μίσθωσης (για έναν μήνα) ενός ελικοπτέρου βαρέος τύπου MI 26-T, το οποίο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου του 2011 επιχειρούσε στην Κρήτη. Το θέμα είχε αποκαλυφθεί από τη zougla.gr με πρωτοσέλιδη ανάρτηση στις 14 Οκτωβρίου και προκάλεσε τριγμούς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αποκαλύφθηκε η απόπειρα εξαπάτησης του πρώην υπουργού, κ. Χρήστου Παπουτσή.
Η εν λόγω υπόθεση, μάλιστα, συνετέλεσε στο να οδηγηθεί σε «παραίτηση» ο πρώην γ.γ. Δημόσιας Τάξης, ο οποίος από την πλευρά του δήλωνε εξαπατημένος από τον Στ. Στεφανίδη.
Το ιστορικό
Η δυσώδης ιστορία, η οποία, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, είχε ως σκοπό να συμψηφιστούν οι οφειλές της εταιρείας Scorpion προς το ελληνικό Δημόσιο, ξεκίνησε όταν απόρρητη εισήγηση, την οποία συνέταξε ο κ. Στεφανίδης και υπέγραψε ο κ. Τασούλας, έφθασε στο υπουργικό γραφείο του κ. Παπουτσή. Βάσει αυτής, προτεινόταν η επέκταση για έναν μήνα της εκμίσθωσης του ελικοπτέρου, που θα κόστιζε 730.000 ευρώ.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι κανείς υπηρεσιακός παράγοντας, πλην του κ. Στεφανίδη, δεν είχε εισηγηθεί θετικά για την επέκταση της μίσθωσης, καθώς δεν θεωρήθηκε σκόπιμο και απαραίτητο να δαπανηθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά, αφού -ούτως ή άλλως- η αντιπυρική περίοδος όδευε προς το τέλος της. Είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες (μέχρι και τον υπαρχηγό του Π.Σ.) εισηγήθηκαν αρνητικά και υπέγραψαν ανάλογα.
Ωστόσο, μέσω ενός «ταχυδακτυλουργικού» τρόπου, οι αρνητικές εισηγήσεις και υπογραφές ουδέποτε εμφανίστηκαν στην εισήγηση, η οποία τελικά παρεδόθη στον κ. Παπουτσή. Αντίθετα, ο πρώην αρχηγός της Π.Υ. εισηγήθηκε από μόνος του την επέκταση, απέσπασε την υπογραφή του κ. Τασούλα, του υφυπουργού κ. Όθωνα και προχώρησε την υπόθεση.
Η μοναδική υπογραφή που απέμενε ήταν εκείνη του υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή. Ως εκ θαύματος, όμως, ορισμένα στελέχη του υπουργείου παρατήρησαν την εμφανή απουσία των υπογραφών όλων των υπηρεσιακών παραγόντων μέχρι και αυτής του αρχηγού. Το γεγονός αυτό τους προκάλεσε την περιέργεια και ενθάρρυναν τον κ. Παπουτσή να μην υπογράψει την «περίεργη» εισήγηση, όπως και έγινε.
Οι διώξεις για τη στέγαση
Το δεύτερο σκέλος των διώξεων, που αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για πέντε αξιωματικούς της Π.Υ. (πλημμέλημα) και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό για εκπρόσωπο της εταιρείας ICSS, έχει να κάνει με τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή» σχετικά με τους διαγωνισμούς για τη στέγαση των πέντε ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Σώματος.
Σύμφωνα με αυτές, υπήρξε ευνοϊκή αντιμετώπιση μιας από τις τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε υποβληθεί στις 15 Σεπτεμβρίου προσφυγή κατά της απόφασης του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής να κατακυρώσει τον διαγωνισμό της ιδιωτικής εταιρείας ICSS A.E. που φέρεται να μην πληροί τις απαραίτητες τεχνικές προϋποθέσεις. Παρότι η προσφυγή απορρίφθηκε από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, η υπόθεση παραπέμφθηκε με πρωτοβουλία στελεχών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο «πάγωσε» την τελική επικύρωση της σύμβασης.
Όσον αφορά στην ανάθεση στέγασης των ελικοπτέρων, αυτή έγινε στην εταιρεία ICSS A.E., που μετείχε στον διαγωνισμό χωρίς να διαθέτει το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 9001, ως όφειλε με βάση την προκήρυξη. Σε προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία Aeroservices, η οποία μετείχε στον διαγωνισμό, αναφέρεται ότι η μη προσκόμιση του πιστοποιητικού συνιστά παραβίαση απαράβατου όρου και συνεπώς η προσφορά πρέπει να απορριφθεί. Την ίδια άποψη διατύπωσε το ένα από τα τρία μέλη της επιτροπής διαγωνισμού. Από τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν προκύπτει ότι οι προσφορές που παρουσιάζουν αποκλίσεις από τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Συνεπώς, θα έπρεπε να απορριφθούν οι προσφορές των εταιρειών ICSS SA και GREEK AIR. Όμως, η προσφορά όχι μόνο δεν απερρίφθη, αλλά τελικά επελέγη ως η πιο συμφέρουσα.

ΠΗΓΗ: zougla .gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νίκος Δένδιας, Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Ο Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατάγεται από τους Παξούς.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.).

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978. Υπήρξε μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, της Γραμματείας Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ και της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ «Δημοκρατική Πρωτοπορία» από το 1979 ως το 1981.

Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009 και τον Μάρτιο του 2012, κερδίζοντας τη μοναδική έδρα για τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα.

Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίσθηκε Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και ένα χρόνο αργότερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν αποφάσεων του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών Επιτροπών της Βουλής: Αναθεώρησης του Συντάγματος, Παραγωγής & Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Προστασίας Περιβάλλοντος και Παρακολούθησης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2013 και Αντιπρόεδρος για το 2012. Είναι μέλος της Επιτροπής από το 2004.

Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Από το Μάρτιο του 2008 μέχρι το Φεβρουάριο του 2009 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Κέρκυρα.

Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Επτανησίων Πολιτεία» και μέλος των περισσότερων Κερκυραϊκών σωματείων, όπως της Αναγνωστικής Εταιρείας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», της Λέσχης Προστασίας Περιβάλλοντος κλπ.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΥ

Είμαι και εγώ ένας από τα πολλά άτομα τα οποία έχουν κάνει αίτηση αλλαγής Ι μετά την θητεία τους. Όταν παρουσιάστηκα οι στρατιωτικοί Ιατροί με έκριναν Ι2 ένοπλο λόγω οφθαλμολογικού προβλήματος. Η ηλικία μου τότε ήταν 20 ετών και δεν μπορούσα να κάνω εγχείρηση, λόγω μη ωρίμανσης των οφθαλμών μου, καθώς έπρεπε να κλείσω τα 21 έτη. Αμέσως μετά την απόλυση μου από τον στρατό έκανα επέμβαση LASER. Το 2003 με έκριναν ικανό οι ιατροί της Πυροσβεστικής αφού πρώτα έλεγξαν τον ιατρικό μου φάκελο και τις γνωματεύσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Πείτε μου τώρα πως κρίνομαι έκπτωτος σε ένα Σώμα που εργάζομαι για 10 συναπτά έτη;
Γιατί με άφησαν να εργάζομαι σε ένα Σώμα στο οποίο ήμουν εξ αρχής ανεπιθύμητος; Πώς είναι δυνατόν να μου συμπεριφέρονται κάποιοι σαν να είμαι σκουπίδι από την στιγμή που έχω δώσει ψυχή και σώματι για αυτό το λειτούργημα;
Θέλω να μου πείτε τι ήμουν για εσάς όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως ήμουν ένας είλωτας τον οποίο απομυζούσατε και εκμεταλλευόσασταν όλο αυτό το διάστημα;
Μήπως ποτέ δεν θέλατε την ενσωμάτωση μας στο Σώμα και τώρα πάνω στην «αναμπουμπούλα» εκμεταλλεύεστε τις καταστάσεις που δημιουργούνται να «χτυπήσετε» το θεσμό μας και όλα αυτά που με τόσους αγώνες έχουμε κερδίσει;
Μήπως βρήκατε συμμάχους στους κόλπους μας τους οποίους «βοηθάτε» εσκεμμένα για τα δικά σας συμφέροντα;
Νομίζετε δεν γνωρίζουμε, πλέον όλοι, ότι χτυπάτε τα αλλαγμένα Ι σκοπεύοντας όμως όλη την προκήρυξη;
Χμμμ γιατί άραγε;
Μήπως γιατί εμείς κερδίσαμε έναν τόσο μεγάλο άθλο ενάντια σε πολιτικές και ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες ενώ άλλοι όχι;
Τις λεπτομέρειες τις αφήνω να τις σκεφτείτε μόνοι σας!!!

Όσο για εσάς «αγαπητοί» συνάδελφοι εσείς επιλέξατε την απομόνωση όχι εμείς.
Εσείς διαλέξατε να μας πολεμήσετε όχι εμείς. Εσείς θελήσατε να περάσετε τον Ρουβικώνα την ώρα πολλοί από εμάς προσπαθούσαμε να σκεφτούμε λύσεις και οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την γρηγορότερη απορρόφηση όλων των επιλαχόντων αυτού του διαγωνισμού. Κρίμα που οι περισσότεροι από εσάς βρήκατε την «Ρώμη» μας έτοιμη και τώρα θέλετε να κατατροπώσετε αυτούς που πάλεψαν χρόνια για την οικοδόμηση της. Μην περιμένετε όμως να την εγκαταλείψω και να φύγω σαν τον Πομπήιο τον Μέγα, για να βρω τον «θάνατο – απόλυση» κάποια στιγμή στο μέλλον. Θα μείνω να υπερασπιστώ τα ιδανικά μου, να έχω τα ίδια εργασιακά δικαιώματα χωρίς στιγματισμό και προκαταλήψεις. Ο δικός σας κύβος έχει ριφθεί, ο δικός μου ακόμη όχι!!!!!



Σ.Δ
  • ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΦΑΝΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ Ι1
  • ΓΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΠΚΛΠ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΛΕΣ..
  • ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ..
  • ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ ..
  • ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ..
ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΤΕ,,Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ..
ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΟΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ "ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ"

ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙΡΟ: "ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΔΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΝ "ΟΠΙΣΘΙΟ ΑΞΟΝΑ""

ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΒΡΗΚΕ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΘΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ι1-2-3-4-5 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ,,,

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ
http://spyth.blogspot.gr  ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ...!!!
ΤΑ "ΘΟΛΩΣΑΤΕ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ......
Συνάδελφοι,έχει προκύψει ένα θέμα σε ορισμένες μόνο υπηρεσίες αρκετά "πονηρό" και καθ' όλα ύποπτο και κατά πάσα πιθανότητα ΠΑΡΑΝΟΜΟ !




Αφορά την "απομάκρυνση" ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ που έχουν αλλαγμένη την Στρατιωτική τους Ικανότητα.


1ο ότι έχει γίνει λάθος εκ παραδρομής στη δ/γη και το Αρχηγείο πρέπει να δώσειΑΜΜΕΣΑ τις απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε να επανέλθουν στην υπηρεσία τους όσοι συνάδελφοι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ αυτές τις ημέρες.
2ο Ότι ήταν ένα μέσο για να απομακρύνουν - κόψουν συναδέλφους οπότε εγείρονται πολλά και διάφορα θέματα.


Τίθεται όμως και ένα άλλο ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα:

* Πως απομακρύνεις κάποιον που τα κριτήρια πρόσληψής του είναι ξεκάθαρα και καλύπτετε στο να εργασθεί ως εποχικός πυροσβέστης και την ίδια ώρα ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ, Π.Δ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ καθώς και ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που μιλούν ξεκάθαρα για το θέμα της Στρατιωτικής Ικανότητας ;;;;


ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ,,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΚΕΙΑ-ΥΨΟΣ-ΒΑΡΟΣ-ΚΑΙ "ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΑΤΟΥΣΑΣ "...

""ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ" ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ..
ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ  ΤΟΥΣ "ΓΙΩΤΑΔΕΣ" ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΣΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ "ΓΙΩΤΑΔΕΣ";
ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΤΟ Π.Σ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ "ΚΙΝΗΣΕΣ"..
ΕΓΩ ΛΕΩ ΤΑ ΑΠΛΑ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ι8 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΠ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΘΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα: ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ" ΓΙΑ ΤΑ Ι ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Π.Σ ΡΩΤΑ ΤΟ Σ.Τ.Ε-ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΑΝ "ΣΤΕΚΕΙ" ΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ  ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ...ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ..

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΣ
Στην προκήρυξη της πυροσβεστικής π.π.υ 4000 θέσεων. έχει γίνει πρόσληψη πυροσβέστη μη αρτιμελή, ενώ στα σώματα ασφάλειας πρέπει να είσαι αρτιμελής σε όλα τα μέρη του σώματος , μεγάλο σκάνδαλο . Και αυτό γιατί η εποχική πυροσβέστες δεν έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις .
ΠΗΓΗ: Ζoygla.gr
Σ.Γ  Αυτός η αυτή που κατήγγειλε αυτήν την περίπτωση γιατί δεν έλεγε και το όνομα του μη αρτιμελή Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης. Δεν το είπε γιατί για άλλη μια φορά προσπαθεί να γελοιοποίηση  την πρόσληψη των παραπάνω πυροσβεστών. Αυτός είναι ο σκοπός της καταγγελίας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ όλα είναι λασπολογίες από τους ίδιους "κύριους" που την Δευτέρα θα πάνε για δουλειά και θα αντικρίσουν τους συναδέλφους που λασπολογούν, που έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον τους για ακύρωση της προκήρυξης, που τους έχουν αποκαλέσει στα ΜΜΕ πρεζόνια, παππούδες, ανάπηρους, κ.α     
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...............

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΒΓΗΚΕ ???? ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!


ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ,ΠΟΛΥ!

ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ

Πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για το Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες:



- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

  • ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ
  • Για εσάς που στέλνετε e-mail και ρωτάτε

ΕΩΣ 4 μιση ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ

Τελικά  φτάσαμε στο τέλος της ταλαιπωρίας με τον φάκελο που υπογράφηκε και από τον Λύτρα και με ενέργειες του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ τον πήγαν στο Υπ Εσωτερικών και από κει στο ΑΠΣ όπου αναμένετε άμεσα η διαταγή πρόσληψης.
Τελικά  ο φάκελος μέσα έχει έγκριση για πρόσληψη 1906 Συμβασιούχων Πυροσβεστών για ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΩΣ 4μιση ΜΗΝΕΣ 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...............

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.......

Υπογράφηκε συνάδελφοι στο Οικονομικών ο φάκελος και από σήμερα βρίσκετε στον κ. Λύτρα Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης . Εκεί βρίσκετε το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα έχουμε …..
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι το ΑΠΣ εδώ και καιρό λέει ότι η διαταγή πρόσληψης θα βγει μετά τις εκλογές.
Έχω μια πληροφορία, οτι ο αρμόδιος στο ΑΠΣ που είναι να βγάλει ή να υπογράψει την διαταγή πρόσληψης είναι σε άδεια. Αν κολήσει το θέμα εκεί θα γελάσει και κάθε πικραμένος.....
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΣ)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 1906 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΣ ΝΑ:
Ειμαστε σε  επιφυλακή το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού (μόνιμο και πενταετούς υποχρέωσης) την 17η Ιουνίου 2012 από Ω/07:30΄.
Η λήξη της επιφυλακής θα διαβιβασθεί με σήμα μέσω του 199-ΣΕΚΥΠΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

TYXAIO ΑΡΑΓΕ;

Eίναι τυχαίο άραγε που  με την επίσκεψη της «αγωνίστριας» από την Σαλόνικα χτες στον συνάδελφο που έκανε απεργία πείνας έξω από το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ αυτός από ότι μαθαίνω σταμάτησε την απεργία πείνας;  Και όλα αυτά ενώ ο φάκελος βρίσκετε ακόμη στο Οικονομικών.
ΤΑ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!!!!!!!!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Συνάδελφοι άκαρπες ήταν η προσπάθειες του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ μαζί με επιτροπή απο συμβασιούχους Πυροσβέστες απο το πρωί μέχρι τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών για να υπογραφεί ο φάκελος για την πρόσληψη των 1906 συμβασιούχων πυροσβεστών.
Αναμένουμε αύριο να έχουμε θετική εξέλιξη. 

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

EXOYME ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ .....

Υπόγραψε συνάδελφοι πριν από λίγο το Υπουργείο Εσωτερικών και τώρα ο φάκελος πάει στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για μια τελευταία έγκριση. Εκτιμήσεις υπάρχουν ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες και θα τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία και θα βγει η διαταγή από το ΑΠΣ άμεσα .Μιλάμε για 1906 συναδέλφους. 
 Η εξελίξεις τρέχουν και εμείς θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μέρες αναλυτικά,  τελικά πήραν ΦΕΚ οι ώρες εργασίας των Πυροσβεστών Πενταετών Υποχρέωσης δημοσιεύτηκαν.
«Να ευχαριστήσουμε πάνω από όλα τους συναδέλφους-λφισες  γνωστούς και μη εξαιρετέους για τους αγώνες που κάνουν  αλλά μέσα από το Ιντερνετ όμως, να βγει αυτή η διαταγή».
Από τότε που οργιάζει το ίντερνετ μάλλον είναι περιττό το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και τα συλλαλητήρια που διοργανώνει αλλά και οι λίγοι συνάδελφοι που κατέβηκαν πρόσφατα στο δρόμο. 

Mαθαίνω τώρα οτι η "συνάδελφος" απο Σαλόνικα τώρα βρίσκετε δίπλα στο συνάδελφο που κάνει απεργία πείνας στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. Ρε τι γούστο έχει!!!!! Δύο συλαλητήρια πριν λίγες μέρες έλαμψε δια της απουσίας της. Αλλά ξεχνάω οτι αυτή κατεβένει Αθήνα μόνο για ιδιοτελής σκοπούς  

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

15% ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΡΟΊΚΑΣ 15% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ 1906 ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Η ΠΟΣΠΥΔ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..
ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑ 1906 ΑΤΟΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ..

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ναι του ΣτΕ για τους 406

Θετική ήταν η απόφαση του ΣτΕ για την πρόσληψη των 406 συμβασιούχων πυροσβεστών, επιπλέον των 1500 που είχε αρχικά εγκρίνει. Έτσι διασφαλίζεται η εργασία και για τους 1906 συμβασιούχους πυροσβέστες για την φετινή αντιπυρική περίοδο.
Από Δευτέρα η απόφαση θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης.


Υ.Γ
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ...



Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ενημέρωση για το συλλαλητήριο της 6/6

Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012Συλλαλητήριο 6/6/2012

πραγματοποιήθηκε το 47ο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ με σημείο συνάντησης το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
Στις 12.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παύλο Αποστολίδη. Το συγκεκριμένο Υπουργείο πρέπει να εκδώσει την Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).
Το έγγραφο για τις 1.500 θέσεις αποστάλθηκε στο Υπουργείο στις 05/06/2012 χωρίς πρωτόκολλο και αναπαυόταν στο γραφείο της κ. Γαλάνη.
Εντέλει ζητήσαμε την επίσπευση των υπογραφών των 1.500 ατόμων και του συμπληρωματικού αιτήματος των 406 ατόμων.
Η Π.Υ.Σ. για τα 1.500 άτομα απαιτεί 2-3 ημέρες γραφειοκρατική διαδικασία, δηλ. Δευτέρα έως Τρίτη θα έχει υπογραφτεί. Ζητήσαμε επίσπευση των διαδικασιών ώστε να υπογραφεί άμεσα με το ΣτΕ και το Γ.Λ.Κ. και το αίτημα των 406 θέσεων ώστε να βγουν συνολικά οι 1.906 θέσεις.
Παράλληλα με την ΠΟΣΠΥΔ παραβρέθηκαν και συμβασιούχοι συνάδελφοι στο ΣτΕ ώστε να βρεθεί η αλληλογραφία που αφορούσε τους 406 συναδέλφους.
Το αίτημα είχε αποσταλεί από το πρωί με fax και αναπαυόταν και αυτό με την σειρά του στα συρτάρια του ΣτΕ.
Εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΥΔ και συμβασιούχοι συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και τελικά το έγγραφο πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και το παρέλαβε η κ. Παπαδημητρίου και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα συζητηθεί σήμερα 07/06/2012.
Σε συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ και συμβασιούχων με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Παν. Μπονάτσο αρνήθηκε να μας χορηγήσει τα 29158 Φ401.34 και 27197 Φ401.34 έγγραφα του Α.Π.Σ. που αφορούν τους 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες και μας παρέπεμψε στην ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.
Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ και των συμβασιούχων πυροσβεστών με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ελευθ. Οικονόμου από τον οποίο ζητήσαμε συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών ώστε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουν κλείσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσει η πρόσληψη των 1.906 συμβασιούχων. Σήμερα θα ενημερωθεί προσωπικά και ο Πρωθυπουργός κ. Πικραμένος.
Σήμερα και αύριο και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει όχληση της ΠΟΣΠΥΔ και συναδέλφων στους αρμόδιους φορείς ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες.
Στην πορεία παραβρέθηκαν πάλι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα και υπήρχε μειωμένη προσέλευση πάλι των συμβασιούχων που αρκέστηκαν να λάμψουν δια της απουσίας τους περιμένοντας να τρέχουν κάποια άλλα «κορόϊδα» για αυτούς και αυτοί προτίμησαν τις «εξυπνάδες» και τις αμπελοφιλοσοφίες των γυρολόγων και ξερόλες, του internet και τις αλληλοκατηγορίες, αποδεικνύοντας οι συνάδελφοι με την αδιαφορία τους ότι δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η εργασία τους και φταίνε όλοι οι άλλοι πλην των καναπεδάτων και ωχαδελφιστών.
Αρκετοί 5ετείς έδωσαν παρόν παρότι έπρεπε να πάρουν άδεια από την βραχεία για να παραβρεθούν όσοι είχαν ρεπό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα Σωματεία στο σύνολό τους παρείχαν λεωφορεία δωρεάν μετακίνηση στους συμβασιούχους πυροσβέστες που όπως αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά στο σύνολό τους δεν είχαν και πολλή ανάγκη για εργασία.
Τις επόμενες ημέρες χρειάζεται συνεχής ενόχληση για να ξεκολλήσουν τα δύο αιτήματα για 1.500 και 406 θέσεις από Α.Π.Σ. που πρέπει να επιδείξει κάποιο στοιχειώδη ενδιαφέρον, το Γ.Λ.Κ., το ΣτΕ και το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.
Καλούμε τους συναδέλφους παράλληλα με την παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ να καλούν συνεχώς τηλεφωνικά τους αρμόδιους ώστε να μην ξεχάσουν στα συρτάρια τα αιτήματα, και είναι:
  1. Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, γραφείο Αρχηγού τηλ. 213.2157602, υπόψη κ. Κορομηλά για τον συντονισμό των παραπάνω.
  2. Γ.Λ.Κ., Διεύθυνση Προϋπολογισμών, τηλ. 210.3338258 εάν έχει προχωρήσει στην έγκριση και των 406 θέσεων και έχει επιδωθεί ανάλογο έγγραφο. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται γιατί έχουν εγγυηθεί για 1.906 άτομα για 6 μήνες.
  3. ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας), υπόψη κας. Παπαδημητρίου (Γραμματεία 213.2058302). Έγινε συνεδρίαση σήμερα, εκτός απροόπτου αύριο θα έχουμε την απόφαση.
  4. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπόψη κ. Γαλάνη, τηλ. 213.1313257.
Πάντως «συμπτωματικά» κάποιοι «συνάδελφοι», αξιωματικοί του Α.Π.Σ. στοιχηματίζουν ότι η πρόσληψη θα γίνει μετά τις 17/06 από ημέρες πριν και επιμένουν.
Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι παντογνώστες, φωστήρες, υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν προτείνει μείωση 15% στις 1.500 θέσεις (δηλ. 1.275) όπως προβλέπεται και έχει συμφωνηθεί από την τρόϊκα βάσει μνημονίου!!!

Λάβαμε την διαβεβαίωση από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. ότι δεν θα ισχύσει για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Τις επόμενες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες του Α.Π.Σ. και τις κωλυσιεργίες που έχουν προκύψει και θα προχωρήσει σε αγωγές και νόμιμες ενέργειες κατά συγκεκριμένων προσώπων που έβαλαν ή δεν έβαλαν υπογραφή να προχωρήσει όλη η διαδικασία της πρόσληψης καθώς και των επιλαχόντων, των ασφαλιστικών μέτρων κ.λ.π.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν για μια ακόμα φορά, σε ένα ακόμα συλλαλητήριο.
«Ευχαριστούμε» επίσης τους εκπροσώπους των κομμάτων και των ΜΜΕ που έλαμψαν δια της απουσίας τους (παραβρέθηκε η ΕΤ1 πήρε συνέντευξη από το Προεδρείο που ποτέ δεν προβλήθηκε).
Τέλος, καλούμε τον Αρχηγό κ. Παν. Μπονάτσο να πάρει θέση άμεσα, υπεύθυνα και σοβαρά στο θέμα της πρόσληψης των 1.906 συμβασιούχων πυροσβεστών και το Α.Π.Σ. να ενδιαφερθεί πραγματικά και ΟΧΙ να αποστέλλει καθυστερημένα έγγραφα με fax σε κάποια Υπουργεία και να περιμένει την θεία φώτιση να προχωρήσει το θέμα.
Συνάδελφοι συμβασιούχοι, πρωτίστως από την 1η ΕΜΑΚ και το λεκανοπέδιο, έχουν ξεκινήσει εχτές «απεργία πείνας» στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία.
Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες.

Σ.Γ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ,,
ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΟΚΑΤΑΣΡΟΦΟΛΑΓΝΕΙΑ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ-ΟΛΑ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ..

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Συλαλλητήριο την Τετάρτη 6/6



Καμία θετική εξέλιξη δεν υπήρξε σχετικά με την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών. Καλούμε όλους τους πυροσβέστες (5ετείς και συμβασιούχους) ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ME ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 10.00 το πρωί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Αθήνα

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 6/6


ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ 10:00 ΠΡΩΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ....

ΕΝΣΤΟΛΟΙ-ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η ΕΚΠΟΜΠΗ "στον ΤΟΠΟ του ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ" 01/06


Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΚΕΤΑ 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!1 ΩΡΑ ΚΑΙ 7 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ "ΩΣ ΕΧΟΥΝ"..
ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΑΚΟΥΜΕ"..


(ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ-ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ

   Εδώ και πολλά χρόνια το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος προσλαμβάνει Συμβασιούχους Πυροσβέστες.  
   Βάση του Π.Δ 123/2003 και του  Π.Δ 121/2007 , οι προσλήψεις αυτές ποτέ δεν θεωρήθηκαν  ούτε προεκλογικές ούτε ρουσφετολογικές. Είναι προγραμματισμένες και αναγκαίες.
  Το Π.Δ 121/2007 λέει ότι οι συμβάσεις αυτές πρέπει να έχουν 8μηνη διάρκεια από το 2007 έως και το 2012. Δυστυχώς όμως μόνο το 2008 και 2009 τηρήθηκε αυτό, αφού το 2010 τις πήρε η «κατηφόρα» αφού εργαστήκαμε 7μηνο, το 2011 έγινε 6μηνο και φέτος το Συμβούλιο Επικρατείας τις έκανε 5μηνο και αφαιρεί την εργασία ταυτόχρονα από 409 συναδέλφους.  
       Στις τάξεις των 1908 συναδέλφων πανελλαδικά επικρατεί μεγάλη σύγχυση, αναστάτωση και αβεβαιότητα, διότι κάθε χρόνο τα καλοκαίρια δίνουμε και την ζωή μας για την κατάσβεση των πυρκαγιών και αυτήν την στιγμή κατά παράβαση του Π.Δ δεν έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε ακόμη, με συνέπεια κυριολεκτικά την οικονομική μας εξαθλίωση.
 Την Τετάρτη 30 Μαΐου είχαμε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα όπου υπογράφηκε ο φάκελος από το Υπ. Οικονομικών και το Γεν Λογιστήριο για 6μηνη εργασία των 1908 ατόμων. Απέμενε μόνο η έγκριση του Στε για να ξεκινήσουμε εργασία 1 Ιουνίου. Τελικά το Στε έβγαλε απόφαση για 5μηνο και για 1500 άτομα. Αυτό είναι απαράδεκτο.
  Οι ήρωες του καλοκαιριού που μας αποκαλούν μόνο όταν βρισκόμαστε στα πύρινα μέτωπα αντί να βρισκόμαστε αυτόν τον καιρό στα περιπολικά, στα πυροφυλάκια και να συνδράμουμε  στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών , ζούμε στην  αβεβαιότητα της εργασίας.
  Επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
  Επειδή αυτή την δουλειά την έχουμε κερδίσει με θυσίες σε ανθρώπινες ζωές, με ιδρώτα και αίμα, χωρίς ρουσφέτια και λοβιτούρες.
  Επειδή δεν μπορεί  να αποφασίζουν κάποιοι πίσω από ένα γραφείο, γραβατομένοι και με την ασφάλεια των παχυλών μισθών που τους έχουμε πληρώσει όλοι μας και να παραμένουν εκεί που είναι και είναι εκτός πραγματικότητας.
  Επειδή σήμερα οι 1.906 θα γίνουν 1.500, αύριο 1.000 και μεθαύριο καθόλου.
  Επειδή οι 6 μήνες γίνονται 5 και αύριο 4 και μεθαύριο καθόλου (παρότι το Π.Δ. 121/2007 ορίζει 8 μήνες).
  Επειδή λήγοντας οι συμβάσεις φέτος μπορεί αύριο να μην υπάρχει άλλη 5ετία για τους συμβασιούχους πυροσβέστες που εργάζονται εδώ και 10ετιες.
  Επειδή και οι 5ετείς μπορεί αύριο να μην υπάρχουν καθόλου.
  Επειδή και οι 5ετείς μπήκαν στο Π.Σ αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν Κυριακές-Αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά, εκτός έδρας επειδή δεν υπάρχουν οικονομικές πιστώσεις ή «επειδή δεν πιάνουν πυρκαγιές την νύχτα και τις Κυριακές»
  Επειδή και οι 5ετείς φέτος τελειώνοντας η αντιπυρική περίοδος, με αποφάσεις των κέντρων εξουσίας κάποιων, θέλουν να βρεθούμε 500 και 600 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους με 600 ευρώ μισθό ίσως και λιγότερο.
  Επειδή σήμερα έχει 160 επιλαχόντες που δεν έχει πάρει και αύριο μπορεί να μην τους πάρει καθόλου και ποτέ.
    Επειδή αύριο το πρωί μπορεί και να τους φταίνε και οι 5ετείς επιβάλλεται την Τετάρτη το πρωί να κατέβουμε στην Αθήνα ένστολοι με μάσκες και με πλήρη εξάρτηση, και οι 5.385 πυροσβέστες, να δούμε πως αποφασίζουν και αγνοούν νόμους για την εργασία και την διασφάλιση της περιουσίας της χώρας. Και κάποιοι για να φανούν καλοί στους εγχώριους και μη τραπεζίτες.Και επειδή δεν πάει άλλο και δεν το έχουν καταλάβει, κατεβαίνουμε την Τετάρτη σε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα με πλήρη εξάρτηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Προέδρους όλων των κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΗΜ.ΑΡ., ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ κ.α.) να πάρουν θέση και να δώσουν το παρόν στην πορεία μας και να αναδείξουν το πρόβλημα μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεων πριν είναι αργά.
Ώρα να δούμε ποιοι είναι δίπλα μας με έργα και ποιοι είναι μόνο λόγια.
Καλούνται όλα τα μέλη στην Αθήνα, την Τετάρτη 06/06/2012 και ώρα 10.00 το πρωί πριν είναι αργά .Η ΠΟΣΠΥΔ αποφάσισε να μην εισπράξει καμία συνδρομή από τους 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια των συμβασιούχων πυροσβεστών δίνοντας το παρόν την Τετάρτη.
Απαιτούμε άμεσα του 6μηνη εργασία των 1.906 συναδέλφων, ούτε 1 μέρα λιγότερο καθότι οι συνάδελφοι δεν θα μπουν στο Ταμείο Ανεργίας!! Και όχι 5 μήνες ή ίσως 6 μήνες για 1.500 άτομα και βλέπουμε, και, και, και. Δεν είμαστε ούτε φακές, ούτε ρύζια, ούτε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, πολύτεκνοι, που ζούμε επί το πλείστον σε ακριτικές, παραμεθόριες περιοχές και ξέρουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά.
Σκεφτείτε το όλοι σας. Μας αφορά όλους. Έχουμε όλοι δικαίωμα στην εργασία.

  • ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6974558853 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση της Τετάρτης 6/6

Επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Επειδή αυτή την δουλειά την έχουμε κερδίσει με θυσίες σε ανθρώπινες ζωές, με ιδρώτα και αίμα, χωρίς ρουσφέτια και λοβιτούρες.
Επειδή δεν μπορεί κάποιοι να αποφασίζουν κάποιοι πίσω από ένα γραφείο, γραβατομένοι και με την ασφάλεια των παχυλών μισθών που τους έχουμε πληρώσει όλοι μας και να παραμένουν εκεί που είναι και είναι εκτός πραγματικότητας και οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε τζάκια σπίτι τους να ξέρουν τι σημαίνει φωτιά.
Επειδή σήμερα οι 1.906 θα γίνουν 1.500, αύριο 1.000 και μεθαύριο καθόλου.
Επειδή οι 6 μήνες γίνονται 5 και αύριο 4 και μεθαύριο καθόλου (παρότι το Π.Δ. 121/2007 ορίζει 8 μήνες).
Επειδή σήμερα έχει 160 επιλαχόντες που δεν έχει πάρει και αύριο μπορεί να μην τους πάρει καθόλου και ποτέ.
Επειδή σήμερα έχει 900 συναδέλφους επιλαχόντες που πρέπει να τους πάρει σε βάθος 3ετίας και αύριο μπορεί να μην τους πάρει καθόλου και ποτέ.
Επειδή λήγοντας οι συμβάσεις φέτος μπορεί αύριο να μην υπάρχει άλλη 5ετία για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Επειδή και οι 5ετείς μπορεί αύριο να μην υπάρχουν καθόλου.
Επειδή και οι 5ετείς μπορεί αύριο από 150 ώρες τον μήνα που δουλεύουν, να είναι στις 165 και αύριο μπορεί να είναι 200 και απλήρωτοι!!! Και εκτός έδρας και νυχτερινά και εξαιρέσιμα υπέρ πατρίδος.
Επειδή και οι 5ετείς φέτος τελειώνοντας η αντιπυρική περίοδος, με αποφάσεις των κέντρων εξουσίας κάποιων, θέλουν να βρεθούμε 500 και 600 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους με 600 ευρώ μισθό ίσως και λιγότερο.
Επειδή αύριο το πρωί μπορεί και να τους φταίνε και οι 5ετείς με τα διπλώματα με ή χωρίς 6 μήνες, οι ψιλοί και οι κοντοί, με ή χωρίς γιώτα, οι μεγάλοι και οι μικροί ηλικιακά, με σάκχαρο ή χωρίς, και επειδή υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι, επιβάλλεται την Τετάρτη το πρωί να κατέβουμε στην Αθήνα ένστολοι και με πλήρη εξάρτηση, και οι 5.385 πυροσβέστες, να δούμε πως αποφασίζουν και αγνοούν νόμους για την εργασία και την διασφάλιση της περιουσίας της χώρας. Και κάποιοι για να φανούν καλοί στους εγχώριους και μη τραπεζίτες.
Και επειδή δεν πάει άλλο και δεν το έχουν καταλάβει, κατεβαίνουμε την Τετάρτη σε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα με πλήρη εξάρτηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Προέδρους όλων των κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΗΜ.ΑΡ., ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ κ.α.) να πάρουν θέση και να δώσουν το παρόν στην πορεία μας και να αναδείξουν το πρόβλημα μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεων πριν είναι αργά.
Καλούμε τους υγιείς δημοσιογράφους να επιτελέσουν το έργο τους αντικειμενικά και να αναδείξουν το πρόβλημα πριν «καεί το πελεκούδι» και ψάχνουμε να δούμε ποιος, τι έφταιγε και γιατί.
Ώρα να δούμε ποιοι είναι δίπλα μας με έργα και ποιοι είναι μόνο λόγια.
Καλούνται όλα τα μέλη στην Αθήνα, την Τετάρτη 06/06/2012 και ώρα 10.00 το πρωί πριν είναι αργά .
Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την τοποθεσία.
Η ΠΟΣΠΥΔ αποφάσισε να μην εισπράξει καμία συνδρομή από τους 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια των συμβασιούχων πυροσβεστών δίνοντας το παρόν την Τετάρτη.
Απαιτούμε άμεσα του 6μηνη εργασία των 1.906 συναδέλφων, ούτε 1 μέρα λιγότερο καθότι οι συνάδελφοι δεν θα μπουν στο Ταμείο Ανεργίας!! Και όχι 5 μήνες ή ίσως 6 μήνες για 1.500 άτομα και βλέπουμε, και, και, και. Δεν είμαστε ούτε φακές, ούτε ρύζια, ούτε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, πολύτεκνοι, που ζούμε επί το πλείστον σε ακριτικές, παραμεθόριες περιοχές και ξέρουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά.
Σκεφτείτε το όλοι σας. Μας αφορούν όλους. Έχουμε όλοι δικαίωμα στην εργασία.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5ΕΤΩΝ ΠΥΡΟΒΕΣΤΩΝ

Μετά τα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι  στους συμβασιούχους πυροσβέστες έρχεται και η σειρά των Πενταετών.
Μόνιμο προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα πλέον οι Πενταετής αλλά Κυριακές –Αργίες , Νυχτερινά, Υπερωρίες, εκτός έδρας θα εργάζονται με πλαφόν . Με αυτήν την τακτική του παραλόγου δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να μπουν στις βάρδιες των μονίμων,  να εξομοιωθούν με το μόνιμο προσωπικό, και να προσφέρουν τα μέγιστα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δείτε τις ώρες που εγκρίθηκαν:
1η-2η-6η-7η- ΕΜΑΚ και Πεζοπόρο Τρίπολης θα μπορούν να δουλέψουν έως 90 ώρες υπερωρίες .
Όλοι οι υπόλοιποι μόνο 11 ώρες Υπερωρία.
1η-2η-6η-7η- ΕΜΑΚ και Πεζοπόρο Τρίπολης θα μπορούν να δουλέψουν μέχρι 158 ώρες νύχτα και 82 ώρες Κυριακές και αργίες.
Υπηρεσίες που εκπέμπουν περιπολικά σε 24ωρη βάση καθώς και η 4η ΕΜΑΚ,  3η ΕΜΑΚ, ΒΙΠΕ Βόλου, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Αργοστόλι, Χίος  θα μπορούν να εργαστούν μέχρι 98 ώρες νύχτα, και 82 ώρες Κυριακές και αργίες .
Υπηρεσίες που δεν εκπέμπουν περιπολικά σε 24ωρη βάση θα μπορούν να εργαστούν  έως 45 ώρες νύχτα, και 82 ώρες Κυριακές και Αργίες.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΉΣΕΙΣ:   30 ΜΟΝΑ η 15 ΔΙΠΛΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ

ΣΤΙΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ 5ΕΤΗΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Γ'

ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

Συνάδελφοι  η κατάσταση σχετικά με τους συναδέλφους συμβασιούχους Πυροσβέστες έχει ως εξής:
Το Στε που ήταν με μια υπόγραφούλα να λύση το θέμα με την πρόσληψη 1900 συμβασιούχων Πυροσβεστών και να βγάλει το ΑΠΣ σήμερα την διαταγή πρόσληψης αφού όλα τα υπόλοιπα ήταν έτοιμα έκανε πίσω.  Εγκρίνει για πρόσληψη 1500 συμβασιούχους πυροσβέστες για εργασία  5 έως 6 μήνες
Σύμφωνα με πληροφορίες μου η ΠΟΣΠΥΔ ετοιμάζει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Τετάρτη  6 Ιουνίου στην Αθήνα. Και τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ήρεμα όπως προχτές. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ……….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ !
ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.Τ.Ε ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ Π.Σ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΣ ΑΦΟΥ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ..