Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών - 31/5/2012

Στις 30/05 και ώρα 11:00 στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε το 46ο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ.
Στις 10.00 το πρωί το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Π.Σ. κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, ο οποίος μεταξύ άλλων μας γνωστοποίησε ότι με νεότερο έγγραφο του Α.Π.Σ. στις 28/05 προς την κ. Παπαδημητρίου του ΣτΕ προτάθηκε το 5μηνο για 1.903 θέσεις. Ο Αρχηγός μας δήλωσε ότι εκκρεμεί σχετικό αίτημα στο ΣτΕ και στο Γ.Λ.Κ.
Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στα Προπύλαια και μετά μεταβήκαμε στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους όπου ζητήσαμε συνάντηση με τον Γ.Γ. του Γ.Λ.Κ. κ. Πεντάζο ο οποίος απουσίαζε και στη συνέχει ζητήσαμε και είδαμε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, Διευθυντή του Γ.Λ.Κ., ο οποίος μας επιβεβαίωσε το αίτημα για 5 μήνες και ότι δεν μπορούσε να βρει την συγκεκριμένη αλληλογραφία από το Α.Π.Σ. καθότι ήταν χαλασμένο το ηλεκτρονικό σύστημα του Λογιστηρίου!!!!
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Εισηγήτρια του ΣτΕ κ. Παπαδημητρίου οποία μας διαβεβαίωσε ότι η Τριμελής Επιτροπή του ΣτΕ συνεδρίασε εχτές και ότι η απόφαση θα καθαρογραφεί σήμερα και εφόσον πάρει και κάποιες σχετικές υπογραφές.
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ζητήσαμε συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Πλασκοβίτη, από τη στιγμή που ο Υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς απουσίαζε. Εξηγήσαμε και εκεί ότι πρέπει πάση θυσία οι συνάδελφοι να εργαστούν 6μηνο, ο Γ.Γ. δήλωσε άγνοια και ότι θα μας ενημέρωνε όταν θα ενημερωνόταν.
Στη συνέχεια ξαναμεταβήκαμε στο Γ.Λ.Κ. αργά το μεσημέρι πλέον, στο οποίο ενημερωθήκαμε από τον κ. Σπηλιωτόπουλο ότι το σύστημα «δούλεψε» και το αίτημα υπογράφηκε και στάλθηκε για 5 μήνες στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ξαναμεταβήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητήσαμε συνάντηση με τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου κ. Παλαιοδήμο και επιμείναμε στο αίτημα για 6μηνο παραμένοντας στο Υπουργείο. Αργά το απόγευμα μας πληροφόρησαν ότι το αίτημα υπογράφτηκε και είναι για 6 μήνες. Όλη την ημέρα υπήρξε ανοιχτή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και το Α.Π.Σ. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις με τους φορείς παραβρέθηκαν και συνάδελφοι συμβασιούχοι (2009, Δημοτικού, επιλαχόντες)
Γύρω στις 20:00 η ώρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ελευθ. Οικονόμου από τον οποίο ζητήσαμε να παρέμβει θετικά εκ νέου όπως έκανε και πριν στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ΣτΕ και του Γ.Λ.Κ.
Και σήμερα θα παραβρίσκονται συνάδελφοι μαζί με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και στο ΣτΕ και στο Α.Π.Σ. προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα γραφειοκρατικά.
Εκτιμούμε, εκτός απροόπτου, αφενός το Α.Π.Σ., μετά το Γ.Λ.Κ. και ΣτΕ, την Παρασκευή μεσημέρι να εκδοθεί διαταγή για ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη όπως μας αναφέρθηκε.
Λόγω πίεσης χρόνου προτείνεται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, όσο είναι εφικτό και όσο γίνεται περισσότεροι, να ολοκληρώσουνε άμεσα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των ιατρικών εξετάσεων το συντομότερο δυνατό.
Επίσης όσοι συνάδελφοι εργάζονται σε Π.Υ. ή Π.Κ. πέρυσι εργάζονταν 15ωρο και φέτος 8ωρο εφόσον και οι Διοικήσεις συμφωνούν να εργαστούν 15ωρο να ενημερώνουν άμεσα με σχετικό έγγραφο την ΠΟΣΠΥΔ ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Έχουν υπογραφεί νυχτερινά, υπερωρίες, εκτός έδρας (30) από την ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. Θα ενημερωθείτε πιο συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες.
Μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ αναμένεται να ενταχθούν στα οικονομικά πακέτα κινητής τηλεφωνίας της WIND και οι 5ετείς πυροσβέστες.
Γίνεται αναζήτηση για διπλώματα και τίτλους σπουδών για περίπου 165 άτομα επιλαχόντες (έως 3.565), όσοι έχουν 40.000 μόρια.
Τέλος, να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους που απέδειξαν την αλληλεγγύη στους συμβασιούχους πυροσβέστες παρότι οι τελευταίοι στη συντριπτική πλειοψηφία λάμψανε δια της απουσίας τους και προτίμησαν όπως και οι 5ετείς και αρκετοί τον ασφαλή δρόμο του κουτσομπολιού, του facebook, του φραπέ, της T.V. και του internet.
Ξυπνήστε συνάδελφοι, έχουμε πολλά αιτήματα όλοι μας και ο δρόμος είναι μακρύς, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, μην το ξεχνάτε.
Ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά θα ξυπνήσουν περισσότεροι συνάδελφοι από τον λήθαργο του ωχαδελφισμού, της αγνωμοσύνης, της εξυπνάδας και της ισοπέδωσης. Μπράβο στους συναδέλφους που παραβρέθηκαν από την μακρινή Θράκη έως τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, την Ρόδο, την Χίο, τη Φλώρινα και αλλού. Πάντως έστω και καθυστερημένα η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε την ευαισθησία που τη διακρίνει.
Σήμερα Πέμπτη 31/5 υπογράφηκε η σχετική έγκριση του ΓΛΚ και στάλθηκε στο ΑΠΣ και στο ΣτΕ. Αναμένεται αύριο να αποσταλεί από το ΣτΕ στο ΑΠΣ.

ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

ΑΥΡΙΟ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΦΟΥ ΡΥΘΜΗΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ  ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕΤΑ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάδελφοι χτες στην συγκέντρωση,  ορίσθηκε 4 μελής αντιπροσωπεία συναδέλφων  που σήμερα μαζί με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ θα πήγαιναν τον φάκελο στο ΑΠΣ όπως και τον πήγαν. Όμως για να βγάλει την διαταγή το ΑΠΣ για πρόσληψη χρειάζεται μία έγκριση από το Στε. Εκεί βρίσκονται οι συνάδελφοι ακόμη και τώρα, ας ελπίσουμε οτι δεν θα  κολλήσει το θέμα.    

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ !!!!!


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΣΤΑ ΜΜΕ

  

 ΣΤΙΓΜΕΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟΥ

 ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ Η ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
            
          
· Περίπου 500 Πυροσβέστες Πενταετής και Συμβασιούχοι έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΥΔ για πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στην Αθήνα. 
· Για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε ότι τα πάντα κερδίζονται στο δρόμο και όχι από το ιντερνέτ.
 · Άξιοι  συγχαρητηρίων οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν απο μακριά (Θράκη, Μακεδονία, Νησιά) ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ
· Άξιοι "συγχαρητηρίων" για τα  δύο Σωματεία από κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που έλαμψαν για άλλη μια φορά δια της  απουσίας τους.  Πρωταγωνιστούν σε άλλα πράγματα αυτά τα Σωματεία...... και είναι γνωστά σε όλους μας τα Σωματεία αυτά συνάδελφοι κυρίως τα Δ.Σ τους.
· ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΧΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

ΠΛΗΡOΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ (ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ-ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΛΠ)...!

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑ...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ...ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ...

6 ΜΗΝΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ 6ΜΗΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...! (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ !!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ
ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ !!..

οτι νεοτερο θα ανακοινωθει...!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επιστολή προς Αρχηγό ΠΣ - 28/5/2012

ξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Μετά τις τελευταίες εκ νέου διευκρινίσεις που ζήτησε και παρέλαβε σήμερα (σσ: χτες, 28/5) η Εισηγήτρια του ΣτΕ ευελπιστούμε αύριο ότι η τριμελής Επιτροπή του ΣτΕ θα προχωρήσει στην έγκριση πρόσληψης των συναδέλφων.
Θεωρούμε ωφέλιμο το Α.Π.Σ. αύριο το απόγευμα, 29/05, να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής Διαταγής του Α.Π.Σ. για να περάσουν ιατρικές εξετάσεις οι συνάδελφοι.
Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει την Τετάρτη 30/05 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΠΥΔ για την κωλυσιεργία πρόσληψης των συμβασιούχων πυροβεστών.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δεν έχει φύγει ο φάκελος απο το ΣΤΕ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες  ο φάκελος για την πρόσληψη των συμβασιούχων  παραμένει ακόμη στο Στε  πιέζει η ΠΟΣΠΥΔ πιέζει το ΑΠΣ και θα δούμε θα βγει αυτή η γ….…η διαταγή να ξεκινήσουν η συνάδελφοι την Παρασκευή.  Όμως από πηγές η δουλειά πάει για 5μηνο με ότι συνεπάγετε με τον ΟΑΕΔ και την ανεργία.
   Το Σάββατο είχε συνάντηση ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ με τον Πρωθυπουργό συζητήθηκε και το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Την Τετάρτη όλοι στο δρόμο συνάδελφοι……………

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Την Τετάρτη 30 Μαΐου καλούνται ένστολοι όλα τα μέλη του Σωματείου μας 5ετης (όσοι δεν εργάζονται) και συμβασιούχοι σε πανελλήνιο  συλλαλητήριο στις 11 η ώρα το πρωί στην Αθήνα (στα προπύλαια), όλοι μαζί όπως εμείς ξέρουμε τόσα χρόνια, να διαμαρτυρηθούμε για τους παρακάτω λόγους:
  
     *     Την πρόσληψης των 1.903 συναδέλφων που εκκρεμεί η απασχόλησή τους
·          Την υλοποίηση νέας 5ετίας για τους συμβασιούχους πυροσβέστες που είναι εκτός ρύθμισης και σταδιακή απορρόφησή τους.
·          Την απορρόφηση σε βάθος τριετίας όπως προβλέπεται κα στο Ν.3938/2011 των 900 περίπου επιλαχόντων.
·          Την απορρόφηση των 150 επιλαχόντων.
·          Την εφαρμογή των ωραρίων, εκτός έδρας κ.λ.π. και αμοιβή των 5ετών πυροσβεστών όπως προβλέπεται και στο μόνιμο προσωπικό βάσει μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας των 5ετών.
·          Αξιοκρατικό σύστημα των μεταθέσεων των 5ετών.
·          Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας κ.α.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!
ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ (ΔΩΡΕΑΝ) ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 12 Η ΩΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ

Εδώ και μήνες αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και την φυσική ηγεσία του Α.Π.Σ. να προχωρήσει σε ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη των 1.903 συμβασιούχων συναδέλφων.
Εντέλει εδώ και λίγες ημέρες εκκρεμεί πάλι η σχετική διαδικασία για έγκριση του Συμβουλίου Επικρατείας που κάθε μέρα εγκρίνεται και μένει στα χαρτιά.
Την Παρασκευή 01/06 οι 1.906 συνάδελφοι πρέπει να έχουν προσληφθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και επειδή μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες.
Οι 5ετής και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιήσουν ένστολοι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα μεταβούν και όπου χρειαστεί προκειμένου να «ξεκολλήσουν» όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε Α.Π.Σ., Υπουργεία ΠΡΟ.ΠΟ., Οικονομικών, Εσωτερικών και όπου αλλού χρειαστεί. Πέραν της πρόσληψης των 1.903 συναδέλφων που εκκρεμεί η απασχόλησή τους, οι 5ετής και συμβασιούχοι πυροσβέστες διαμαρτύρονται και για:
  1. Την υλοποίηση νέας 5ετίας για τους συμβασιούχους πυροσβέστες που είναι εκτός ρύθμισης και σταδιακή απορρόφησή τους.
  2. Την απορρόφηση σε βάθος τριετίας όπως προβλέπεται κα στο Ν.3938/2011 των 900 περίπου επιλαχόντων.
  3. Την απορρόφηση των 150 επιλαχόντων.
  4. Την εφαρμογή των ωραρίων, εκτός έδρας κ.λ.π. και αμοιβή των 5ετών πυροσβεστών όπως προβλέπεται και στο μόνιμο προσωπικό βάσει μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας των 5ετών.
  5. Αξιοκρατικό σύστημα των μεταθέσεων των 5ετών.
  6. Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας κ.α.
Καλούμε όλους τους πυροσβέστες, μέλη της ΠΟΣΠΥΔ, ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ να δώσουν ένα δυνατό παρόν για την διασφάλιση των κεκτημένων και βελτίωση όλων των εργασιακών θεμάτων που απασχολούν όλα τα μέλη μας.
Άλλωστε στα 9 χρόνια συνδικαλιστικής διαδρομής της ΠΟΣΠΥΔ και τα πάνω από 45 συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί έχει αποδειχθεί ότι όλα κερδίζονται και μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους τους πυροσβέστες ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, 5ετής και συμβασιούχους την Τετάρτη 11.00 η ώρα το πρωί στα Προπύλαια.
Τα λόγια τελείωσαν, ώρα για πράξεις.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αγωνιστική κινητοποίηση

Σχετικα με το θέμα της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών, σήμερα Παρασκευή 25/5 η εισηγήτρια του ΣτΕ ζήτησε διευκρινήσεις από το ΑΠΣ για την εξέτασή του. Το ΑΠΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό σήμερα το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εντός του Σαββατοκύριακου δεν μπορεί να υπάρξει κάποαι εξέλιξη στο θέμα, επομένως το θέμα της πρόσληψης πάει ακόμη τρεις ημέρες παραπίσω.
Ως εκ τούτου και καθώς δεν διαφαίνεται άμεση διευθέτηση του ζητήματος, η ΠΟΣΠΥΔ καλεί ΟΛΑ τα μέλη της ένστολα σε αγωνιστική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στην Αθήνα. Η ακριβής τοποθεσία του συλαλλητηρίου θα ανακοινωθεί την Δευτέρα με νεώτερη ενημεωση.
ΠΗΓΗ:  pospid.gr

Απάντηση του ΑΠΣ για την πρόσληψη των συμβασιούχων

Υ.Γ
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Με λένε Βασίλη, είμαι γεννημένος το 1970, υπηρετώ σε Νησιωτική υπηρεσία και έχω αλλαγμένο Ι. Από το 1989-1991 εργάζομαι στη Δασική υπηρεσία, έκανα μια διακοπή για την στρατιωτική μου θητεία από τον 3ο /1991 εως και τον 6ο /1992 και επέστρεψα το 1992 - 1997 στην Δασική υπηρεσία και αμέσως μετά από το 1998 έως και σήμερα υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όπως βλέπεται πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Μέχρι και τώρα που έγινα Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με την ειδικότητα του μάχιμου ΔΕΝ είχε ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία το Ι με το οποίο απολύθηκα από το Στρατό. Ποτέ δεν με ρώτησε κανείς. Το ΜΟΝΟ που ήθελαν ήταν να είμαι πάρα πολύ καλός στη δουλειά μου και αποδοτικός στο μέγιστο βαθμό. Για την ιστορία λοιπόν θα σας αναφέρω ότι . παρουσιάστηκα στο στρατό 16-3-1991 ως Ικανός Ι1 με την ένδειξη ως ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός), μια ειδικότητα την οποία δεν αποδέχτηκα γιατί η θητεία ήταν 24 μήνες ενώ εγώ τελικά υπηρέτησα ως φαντάρος με την ειδικότητα του χειριστή Α.Τ. ΠΑΟ (Βαρυοπλίτης) για 15 μήνες. Διανύοντας τον 8ο μήνα της θητείας μου, σε μια απ τις πολλές εκπαιδευτικές βολές που κάναμε, από λάθος του αξιωματικού - μη παίρνοντας τ' απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την βολή (40μ. κενό χώρο πίσω απ' το όπλο, τόσο χρειάζεται για να γίνει η βολή) - έσπασα το υποκλείδιο στην δεξιά μου πλευρά (όπου είχα το όπλο). Αυτό με ανάγκασε να μείνω εκτός υπηρεσίας με αναρρωτική άδεια για 35 μέρες. Μετά όμως, και κατόπιν ελέγχου της επιτροπής, επέστρεψα και συνέχισα τη θητεία μου, κάνοντας ΟΛΕΣ τις ασκήσεις κανονικά (οι οποίες φαίνονται αναλυτικότατα στο ατομικό βιβλιάριο μεταβολών και εκπαίδευσης μου), χωρίς όμως ΚΑΝΕΙΣ να μ' ενημερώσει ότι γι αυτές τις 35 μέρες αναρρωτικής άδειας το απολυτήριό μου χαρακτηρίστηκε ως Ι3 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ. Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ ????? Και όμως. σαν εμένα υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι ΔΕΝ θέλουν να χάσουν την δουλειά τους για ένα περαστικό ατύχημα που είχαν στο στρατό. Δεν μπορεί συνάδελφοί μας να είναι απέναντί μας και να μας λένε βγείτε εσείς ΕΞΩ για να μπούμε ΕΜΕΙΣ. Υπάρχει περίπτωση αυτό το κοκαλάκι (υποκλείδιο) να μην έχει αποκατασταθεί? Θα με τρελάνουν? Τόσα χρόνια προϋπηρεσίας..με το ίδιο κόκαλο.έσβηνα κανονικά ΟΛΕΣ τις φωτιές σε βουνά και λαγκάδια, παντού μπροστά, ακόμα και σε κατοικίες και σε τροχαία. ΔΕΝ ήμουν απλά ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ, όπως μας χαρακτηρίζεται τώρα. Ήθελα να ήξερα όμως γιατί ΤΩΡΑ δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα ??? Γιατί τώρα οι «συνάδελφοί» μου είναι εναντίον μου??? Αυτοί έχουν περάσει επιτροπές ? ? ? Γιατί απ' ότι μαθαίνω όταν επισκέπτονται το Αρχηγείο ή κάποιο Υπουργείο ή κάποιο Βουλευτή ή κάποιο «Πρόεδρο» και δεν τους γίνετε η δουλειά τους..το ρίχνουν στις επιληψίες και στα κλάματα. Ποια επιτροπή θα τους ελέγξει αυτούς??? Τι Ι να είναι άραγε αυτοί (αν υπάγονται σ' αυτό το καθεστώς) ??? Μήπως θα πρέπει να συσταθεί άλλη μια επιτροπή για να περάσουν από εξέταση οι γυναίκες της «παρέας» ???? Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα πράξουν τα δέοντα και θα δώσουν επιτέλους ένα οριστικό τέλος σ' αυτό το πάζλ που χει δημιουργηθεί. Γιατί ΚΑΛΑ ξεκινήσαμε ΟΛΟΙ μαζί σαν ΕΝΑ και τώρα έχουμε γίνει 1000 κομμάτια. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕΠΟΠ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ TV ΣΤΗΝ ΧΙΟ



tvpatrida_ΕΠΟΧΙΚΟΙ_ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ_21-05_12 από f1485046084

Επιστολή προς πολιτική & φυσική ηγεσία για συμβασιούχους πυροσβέστες

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,
Παρότι διαμαρτυρόμαστε εδώ και 5 μήνες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 1.906 συμβασιούχων πυροσβεστών, αυτό δεν έχει ακόμα συμβεί δεδομένου ότι πριν την πρόσληψη που πρέπει να γίνει στις 01/06 οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις όπως προβλέπει το Π.Δ. 124/2003.
Συνεπώς πρέπει μέχρι την Παρασκευή 25/05 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες περί υπογραφών στο Σ.Τ.Ε., Γ.Λ.Κ. και όπου χρειαστεί ώστε να υπογραφεί η διαταγή από το Α.Π.Σ. για ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη των συναδέλφων μετά.
Σας εφιστούμε την προσοχή:
Α) Στο ότι η πρόσληψη πρέπει να αφορά και τους 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες.
Β) Να γίνει στις 01/06/2012.
Γ) Να έχει διάρκεια 6 μήνες Χ 25 ένσημα=150 ένσημα ώστε οι συνάδελφοι με 150 ένσημα να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας (ΟΑΕΔ) καθότι με ένα ένσημο λιγότερο δεν γίνεται η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
Η ΠΟΣΠΥΔ έχει αποφασίσει, σε περίπτωση μη υλοποίησης της πρόσληψης των συναδέλφων, να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις ξεκινώντας την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρακαλούμε για δικές σας άμεσες ενέργειες και ενημέρωσή μας ώστε να μην μείνουν οι συνάδελφοί μας χωρίς εργασία που βρίσκονται σε ανεργία και σε εξαιρετικά δεινή θέση. 

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στο Υπουργικό της Παρασκευής το ζήτημα των συμβασιούχων

Μετά από συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΠΥΔ, ο Αρχηγός ΠΣ παρέστη στο Υπουργικό Συμβουλιο της Παρασκευής 18/5 ώστε να ενημερωθεί η Πολιτική Ηγεσία για την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσσβεστών. Αναλύθηκε το κώλυμα που υπάρχει με τους 5 μήνες εργασίας, καθώς έτσι οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν έπειτ ανα μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Το σχετικό αίτημα της πρόσληψης έχει αποσταλεί για έγκριση στο ΣτΕ, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΙΓΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ!!!!!!!


Θα ήθελα και εγώ σαν θιγώμενο άτομο να κάνω  μερικές ερωτήσεις και να τοποθετηθώ σε κάποια ζητήματα της επικαιρότητας που με αφορούν άμεσα.

Γιατί οι κύριοι προέβησαν κατά των αλλαγμένων Ι αλλά και κατά της προκύρηξης καθεαυτής; Μήπως αν δεν δικαιώνονταν με τα Ι δεν θα ήθελαν να έβλεπαν κανέναν άλλο συνάδελφο να εργάζεται;

Τι θα γίνει αν τελικά μας δείξουν την πόρτα της εξόδου και κάποιος που έχει κάνει την ένσταση δεν καλύψει το κενό ή είναι πολύ πίσω στην κατάταξη; Ενάντια σε ποιόν θα στρέψει τα βέλη του πλέον, ώστε να καταφέρει να καταλάβει μια θέση;


Γιατί κυρίες και κύριοι δώσατε πάτημα στους εναντιωτές μας, που μας ήθελαν  παντα σαν δουλοπάροικους τους χύνοντας ενίοτε τα κροκοδείλια δάκρυα τους; Νομίζετε ότι βοηθώντας σας είχαν στο νού τους την «εξυγίανση» της Πυροσβεστικής; Γελιέστε οικτρά!!! Χρησιμοποιούν το « ο εχθρός του εχθρόυ μου είναι ο καλύτερος μου φίλος ». Εξυπηρετούν δικά τους θέλω και συμφέροντα τα οποία πολλες φορές έρχονταν σε σύγκρουση με τα δικά μας.

Σχετικά με τον νόμο θα ήθελα να τονίσω την μυωπικη πολιτική καποιων υπηρεσιών σε νομοθεσίες 30 ετιας. Ζούμε στον 21ο αιώνα δεν γίνεται να στιγματίζεται ένας άνθρωπος για ενα διαδικαστικό «παραμόρφωμα» και να τον κυνηγά σε όλη του την ζωή. Είναι κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρακτικές που θυμίζουν μεσαίωνα! Σε καμία άλλη περίπτωση δεν υπαρχει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος θεωρείται ικανός να εργάζεται κάπου 5 και 8 μήνες τον χρόνο αλλα δεν ειναι ικανός να ασκεί την ίδια εργασία για 12 μήνες. Επίσης, πως είναι δυνατόν να με έχουν κρίνει οι ιατροί κρατικών νοσοκομείων, οι ιατροί της ίδιας της Πυροσβεστικής ικανό προς εργασίαν αλλά μια διατύπωση σε ένα χαρτί όχι;
Σαν συμβασιούχος σας κάνω αλλά σαν μόνιμος στον Καιάδα να ριχτώ.. Μπράβο!!! Αλλά θυμηθείτε ότι δεν χρωστώ εγώ σε κανέναν, μέσα και έξω από την Πυροσβεστική αλλά  αυτοί χρωστούν σε εμένα και τους υπόλοιπους συναδέλφους μου.

Ένα μπράβο που χρησιμοποιήσατε μη πω καπηλευτήκατε τους αγώνες, τόσων χρόνων, συναδελφων που τώρα θέλετε να τους πάρετε την θέση. Ένα μπράβο που χρησιμοποιήσατε όλους εμάς τα «μιάσματα του σώματος» σαν δολώματα αφού κάποια φιλικά προσκείμενα σε εσάςWebsites διατυμπάνιζαν να τρέξουμε να αλλάξουμε το Ι. Ένα μπράβο που τέσσερις μήνες τώρα οι περισσότεροι από εσάς μας δείξατε την αγάπη αλλα φυσικά και το επίπεδο σας στα ιστολόγια γεμίζοντας τα υβρεολόγια, εύχες για  εξόδους και άλλα πολλά.  Αλλά πραγματικά συγχαρητήρια που καταφέρατε να γίνετε τόσο «αγαπητοί» στο υπόλοιπο σύνολο, ανεξαιρέτως ιδιότητας, συναδέλφων!


Ευχαριστώ!!!

Ενημερωση απο firefighterscycladon.blogspot.com

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Την διάλυση της αστυνομίας και του λιμενικού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Την ουσιαστική κατάργηση των σωμάτων ασφαλείας θα πραγματοποιήσει o ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

    Συγκεκριμένα ζητά να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσο αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους και να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

    Διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

    ".... Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


    Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες. 


    Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. 


    Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


    Να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις που αποσκοπούν στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων."


    Να απαγορευθεί η οπλοφορία και η παρουσία μυστικών αστυνομικών σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια. 

    http://www.vimaonline.gr

    Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

    Ενημέρωση μελών - 18/5/2012


    Προς διευκρίνιση των μελών μας σχετικά με ερωτήματα που έχει υποβάλει η ΠΟΣΠΥΔ προς το Α.Π.Σ. και έχουν απαντηθεί από το Α.Π.Σ. γραπτώς και προφορικώς από Αξιωματικούς του Α.Π.Σ:
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 34. Από υπαιτιότητα της Εισαγγελίας εκκρεμούν 25 υποθέσεις συναδέλφων που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν είχε προχωρήσει η Εισαγγελία σε διαγραφή μητρώου των συναδέλφων όπως μας είπαν από το Α.Π.Σ.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 36. Στο ερώτημα για τους 5ετείς πυροσβέστες που έχουν περάσει και στο διαγωνισμό των 725 μονίμων θα μπορούν να προσληφθούν εφόσον περάσουν στον διαγωνισμό των 725 αφού αυτό αποτελεί υπηρεσιακή μεταβολή όπως μας είπαν από το Α.Π.Σ.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 46. Σας επισυνάπτουμε έγγραφο του Γ.Λ.Κ. για πρόσληψη 1.386 συμβασιούχων πυροσβεστών για 6 μήνες. Υπάρχει έγγραφο από το Α.Π.Σ. που αποστάλθηκε τις προηγούμενες ημέρες και διευκρινίζεται ότι ζητά πρόσληψη για 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες και πρόσληψη από 01/06/2012.
    Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στις 16/05 του Αρχηγού του Α.Π.Σ. με τον πρώην Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοΐδη ώστε να υπογραφεί το σχετικό έγγραφο και να αποσταλεί στο Σ.Τ.Ε. Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, το μεσημέρι της 17/05, ο απερχόμενος Υπουργός υπέγραψε τελικά το έγγραφο με προγενέστερη ημερομηνία. Σήμερα μετέβη ο Αρχηγός ΠΣ στο Υπ.Πρ.Πο. για τις σχετικές ενέργειες.
    Σχετικά με το έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ περί Μ.Α.Π. σας επισυνάπτουμε τις απαντήσεις υπ’ αριθ. 56880/08.05.2012 και 38568 οικ. Φ.109.14/04.01.2012 ΚΥΑ.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 101 οι 5ετείς θα μπορούν να κατέχουν δελτίο εισόδου στο 251 ΓΝΑ καθώς και σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Θα εκδοθεί προσεχώς από το γραφείο προσωπικού του Α.Π.Σ.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 102 περί αδειών ισχύουν ότι ορίζεται στον ΚΕΥΠΣ, άρθρο 98, πλην παραγράφων 4 & 8.
    Άδειες λοχείας, εγκυμοσύνης, γονικές ισχύον προς το παρόν όπως ισχύουν και στους συμβασιούχους πυροσβέστες.
    Το Α.Π.Σ. επεξεργάζεται ήδη Π.Δ. σχετικό με τις άδειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Αναμένονται διευκρινίσεις από το Α.Π.Σ. σχετικά με τα επιδόματα των οδηγών ώστε να χορηγηθούν αναλόγως την κατηγορία διπλωμάτων που κατέχουν.
    Σχετικά με τα υπ’ αρ. πρωτ. 119 & 143 χρειάζονται διευκρινίσεις σχετικά με τα ωράρια των 5ετών καθώς και τις μετακινήσεις των πυροφυλάκων. Αναμένεται συνάντηση με την ηγεσία.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 120 για την υγειονομική περίθαλψη των 5ετών ισχύει ότι και στο ΙΚΑ και για τους συμβασιούχους προς το παρόν και θα γίνουν ενέργειες να ενταχθούμε στα προβλεπόμενα που ισχύουν και για το μόνιμο προσωπικό.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 123 υπαγόμαστε στο Ν. 4024/2011 και θα αναγνωριστούν έως 7 έτη προϋπηρεσίας.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 140 αναμένεται η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ώστε να αποσταλθεί στη νέα ηγεσία ΠΡΟ.ΠΟ. για να αποφανθεί για αποδοχή ή μη.
    Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 142 το Α.Π.Σ. δηλώνει ότι σχετικά με τους ΠΠΥ στη Νάουσα και στα Βίλλια στην υπεύθυνη δήλωση εκφράστηκε η επιθυμία μετάβασης των συναδέλφων.
    Στο 372.Φ.532/09.05.2012 έγγραφο του Α.Π.Σ. που επισυνάπτεται μπορούν κι οι 5ετείς με ραντεβού να προσέλθουν στο Υγειονομικό της Π.Υ. για υπερηχοραφήματα, TRIPLEX κ.λ.π.
    Σχετικά με τους 150 επιλαχόντες θα προσληφθούν με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Υπουργού μετά τις εκλογές. Έχει αποσταλεί ΦΕΚ για περίπου 130 διαγραφέντες, αναμένεται η δημοσίευση.
    Μετά από αίτημα των συναδέλφων την Τετάρτη 23/05 και ώρα 11.00 στο Εργ. Κέντρο Αθηνών καλούνται οι συνάδελφοι που έχουν αλλάξει την ικανότητα τους στο στρατό, προς ενημέρωση από την ΠΟΣΠΥΔ για θέματα που τους αφορούν. Μπορούν να ζητήσουν βραχεία άδεια από την Υπηρεσία.
    Είναι πολύ πιθανό αναλόγως τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας το συλλαλητήριο να αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί εντέλει μέσα στο 3ο 10ήμερο. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για αυτό.
    Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την εργασία των συμβασιούχων θα ενημερωθείτε άμεσα.

    Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ

    Επί των τεθέντων ζητημάτων από τα ανωτέρω έγγραφά σας, σας γνωρίζουμε ότι αναφορικά με το :
    α) Με αριθ. πρωτ. 5, με θέμα την κοινοποίηση των διαταγών ΑΠΣ στην ΠΟΣΠΥΔ, οι διαταγές του Α.Π.Σ. αναρτώνται στο εσωτερικό υπηρεσιακό δίκτυο psnet.gr, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι μέσω των Υπηρεσιών του Σώματος.
    β) Με αριθ. πρωτ. 34, με θέμα τη διαγραφή Πυροσβεστών Πενταετούς υποχρέωσης λόγω ποινικού μητρώου, τα σχετικά με τα κωλύματα κατάταξης ζητήματα που αφορούν το ποινικό μητρώο των υποψηφίων ορίζονται εξαντλητικά στο Κεφάλαιο Β΄ 3 της Προκήρυξης.
    γ) Με αριθ. πρωτ. 36, με θέμα την πρόσληψη των μονίμων πυροσβεστών, η διαδικασία πρόσληψης των 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων έχει διακοπεί κατά την τρέχουσα χρονική στιγμή, λόγω της αναστολής προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.
    δ) Με αριθ. πρωτ. 46, με θέμα την έκδοση διαταγής για την πρόσληψη πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για το έτος 2012, το εν λόγω αίτημα υπεγράφη με το υπ. αριθ. 2/22558/11-4-2012 έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 4 του Ν. 2190/1994 στο ΣτΕ για έγκριση όπως προβλέπεται για την προεκλογική περίοδο.
    ε) Στο από 21-3-2012 έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ, με θέμα τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, σας γνωρίζουμε ότι έχει απαντήσει σχετικά η Διεύθυνση Οικονομικών Α.Π.Σ. με το υπ. αριθ. 56880/8-5-2012 έγγραφο.
    στ) Με αριθ. πρωτ. 100, τα σχετικά με τις στολές των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ρυθμίζονται με την 38568/ οικ. Φ 109.14 / 4-1-2012 ΚΥΑ Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
    ζ) Με αριθ. πρωτ. 101, που αφορά την υγειονομική περίθαλψη, τα σχετικά με το θέμα περίθαλψης και εισόδου στο 251 ΓΝΑ και τα λοιπά στρατιωτικά νοσοκομεία ρυθμίζονται με σαφήνεια με την υπ. αριθ. 25421/ Φ 200.12 / 9-5-2012 Απόφαση Αρχηγού Π.Σ., η οποία θα κοινοποιηθεί σύντομα.
    η) Με αριθ. πρωτ. 102, με θέμα τις άδειες των ΠΠΥ, τα σχετικά με τις άδειες των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ρυθμίζονται από το άρθρο 15§9 του ν. 3938/2011.
    θ) Με αριθ. πρωτ. 103, με θέμα τα καθήκοντα των ΠΠΥ, τα σχετικά με τα καθήκοντα των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ρυθμίζονται από την υπ. αριθ. 13533/ Φ 105.10 / 4-4-2012 Διαταγή Α.Π.Σ.
    ι) Με αριθ. πρωτ. 104, που αφορά τους φοιτούντες σε νυχτερινά Λύκεια και είναι κάτω των 40 ετών, το εν λόγω ζήτημα είναι υπό εξέταση.
    ια) Με αριθ. πρωτ. 105, με θέμα την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΥΔ των εγγράφων του psnet, τα θέματα χειρισμού της συνδικαλιστικής ιστοσελίδας σας είναι θέμα της ΠΟΣΠΥΔ.
    ιβ) Με αριθ. πρωτ. 117, τα σχετικά με τη χορήγηση εκτός έδρας ζητήματα ρυθμίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις του ν. 2485/1999.
    ιγ) Με αριθ. πρωτ. 119 και 143, με θέμα τα ισχύοντα για το ωράριο, τα σχετικά με το ωράριο εργασίας των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ρυθμίζονται με την υπ. αριθ. 17850/ οικ. Φ 105.6 / 11-4-2012 Διαταγή Α.Π.Σ. και τους οικονομικούς περιορισμούς αναφορικά με την εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, τις υπηρεσιακές ανάγκες καθώς και την απαίτηση για ενισχυμένη απογευματινή βάρδια λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών κατά τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και για εκπομπή μεγαλύτερου αριθμού περιπολικών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
    ιδ) Με αριθ. πρωτ. 120, με θέμα την υγειονομική περίθαλψη, σχετικά με την Υγειονομική περίθαλψη των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ρυθμίζονται από το άρθρο 15 παρ. 16 του ν. 3938/2011.
    ιε) Με αριθ. πρωτ. 122, που αφορά τα θέματα των μεταθέσεων, τα σχετικά με τις μεταθέσεις των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ρυθμίζονται από το άρθρο 15&10 του ν. 3938/2011.
    ιστ) Με αριθ. πρωτ. 123, που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο μισθοδοσίας, οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης μισθοδοτούνται σύμφωνα με τα κάτωθι:
    Με την υπ’ αριθμ. οικ. 2/13917/0022 από 23-2-2012 (ΦΕΚ. 414 τ. Β΄) Κ.Υ.Α. Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι αποδοχές του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο. Αντίστοιχα έχει εκδοθεί και η υπ’ αριθμ. οικ. 2/17589/0022 από 29-2-2012 (ΑΔΑ: Β4ΠΩΗ-7Ν1) ερμηνευτική εγκύκλιος της Δνσης Μισθολογίου του Γ.Λ.Κ.
    Με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. επεκτείνονται συγκεκριμένες διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου, όπως αυτό καθορίζεται με το Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ. 226 τ. Α΄) και την σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. υπ’ αριθμ. οικ. 2/78400/0022 από 14-11-2011 (ΑΔΑ: 4577Η-5ΕΤ) και προς το προαναφερόμενο προσωπικό του Δημοσίου.
    Διευκρινίζεται ότι, οι διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου εφαρμόζονται κυρίως στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους, καθώς και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου. Με τα αναφερόμενα στην παρ. 1 του παρόντος, επεκτείνονται και εφαρμόζονται πλέον, κατά τα οριζόμενα και προς τους πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης και πενταετούς υποχρέωσης της Υπηρεσίας μας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 (ΦΕΚ. 61. τ. Α΄).
    Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. οικ. 2/13917/0022/23/02/2012 απόφαση Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών θα αναγνωρισθούν τα έτη προϋπηρεσίας του συμβασιούχου προσωπικού σύμφωνα με την παράγραφο 1 και 2. Για την μισθολογική εξέλιξη του ανωτέρω προσωπικού στα Μ.Κ. του άρθρου 12 του ν. 4024/2011 λαμβάνεται υπόψη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι επτά έτη (7), σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1,3 και 4 του άρθρου 6 του νόμου.
    ιζ) Με αριθ. πρωτ. 140, με θέμα την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τους υποψήφιους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ου έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ως ικανοί κατηγορίας Ι2, Ι3 και Ι4, αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία θα προωθηθεί στη συνέχεια στη νέα ηγεσία Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
    για αποδοχή η μή.ιη) Με αριθ. πρωτ. 141, που αφορά την παροχή εργασίας την Κυριακή 6/5/2012, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το σύνολο των πυροσβεστικών υπαλλήλων ετέθη σε κατάσταση επιφυλακής λόγω των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.
    ιθ) Με αριθ. πρωτ. 142, με θέμα την επιλογή της Υπηρεσίας για την πραγματοποίηση της πρακτικής εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που φοιτούν στις σχολές των Βιλίων και της Νάουσας υπέβαλαν Δ.Υ. προκειμένου να εκφράσουν μόνο την επιθυμία τους σχετικά με την Υπηρεσία που επιθυμούν να μεταβούν για την πρακτική εκπαίδευση τους και τη δυνατότητα ικανοποίησης αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τους εκπαιδευτικούς σκοπούς, τις υπηρεσιακές ανάγκες και την ικανοποίηση της επιθυμίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης..

    Υ.γ
    Παρακαλουμε διαβαστε την Επικεφαλιδα" Απαντηση του Α.Π.Σ στην Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ"οσοι εχουν αποριες να 
    απευθυνθουν στους ερωτωντες ή απαντωντες του Εγγραφου...
    Ευχαριστουμε....


    Συνέντευξη του Γραμματέα της ΠΟΣΠΥΔ

    Χωρίς πυροσβεστικό ελικόπτερο και με περίπου 30 λιγότερους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες ξεκίνησε την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος στα Χανιά. Την ίδια στιγμή, οι δασοπυροσβέστες τάσσονται στο πλευρό του Δήμου Σφακίων ζητώντας την επάνδρωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης, που παραμένει ανενεργό παρά την ίδρυσή του στα χαρτιά από το 2009.
    Σε συνέντευξη Τύπου χθες ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης και πρόεδρος του Τοπικού Σωματείου Περιφέρειας Κρήτης Αλέξανδρος Φαραντάκης σημείωσε ότι πανελλαδικά οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες που δεν προσελήφθησαν ανέρχονται σε 1900, ενώ τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κάλυψη των θέσεων αυτών για να υπάρχει μια αποτελεσματική δασοπροστασία.
    «Όλοι γνωρίζουμε ότι την 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και ότι φέτος δεν έχει ελικόπτερα αλλά και συγχρόνως δεν έχουν προσληφθεί ακόμα οι 1900 συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δυστυχώς δεν ευεργετήθηκαν του νόμου 3938/2011που ήταν για τους 5ετείς», τόνισε ο κ. Φαραντάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει άμεσα η Πολιτεία να μεριμνήσει να αποκατασταθούν και αυτοί και να πιάσουν δουλειά. Γνωρίζετε όλοι ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν ευνοήσει τη βλάστηση. Δεν έχουμε χρόνο αλλά και την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα συνάδελφο».
    Συνεχίζοντας ο κ. Φαραντάκης διευκρίνισε ότι από τους 1900 μη προσληφθέντες δασοπυροσβέστες οι 30 αφορούν τα Χανιά και υπογράμμισε ότι από τις 87 θέσεις για τον Νομό καλύφθηκαν οι 55.
    Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους 150 συμβασιούχους δασοπυροσβέστες που πέτυχαν στην πανελλήνια προκήρυξη αλλά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (λόγο οτι δεν είχαν απολυτήριο στρατού Ι1 παρότι στη συνέχεια και πριν την έναρξη της προκηρυξης μέτα απο επανεξέταση απο την Στρατολογία το έκαναν Ι1)έκρινε μη νόμιμη την πρόσληψή τους. «Για τους 150 συναδέλφους (που ανήκουν στην παραπάνω περίπτωση και)  έχουν πετύχει στην προκήρυξη των 5ετών πυροσβεστών είμαστε κάθετοι ότι δεν πρέπει να απολυθούν. Πρόσφατα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι κακώς προσελήφθησαν στην Υπηρεσία καθώς λέει ότι έπρεπε να είχαν απολυθεί από τον στρατό Ι1. Όμως οι συνάδελφοι αυτοί που είχαν απολυθεί με Ι2 στην πορεία το άλλαξαν σε Ι1 μέσα από νόμιμες διαδικασίες περνώντας από Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού.
    Η προκήρυξη που έγινε με τους πυροσβέστες το 2008 είχε την ίδια διατύπωση με τον δικό μας νόμο. Οι συνάδελφοι καλώς κάνανε και το άλλαξαν το Ι και δεν πρέπει να απολυθούν τώρα γιατί το άλλαξαν νόμιμα», τόνισε ο κ. Φαραντάκης και συμπλήρωσε πως εκτός των άλλων οι Πενταετεις δασοπυροσβέστες αντιμετωπίζουν και προβλήματα με τις πληρωμές τους. «Για εμάς δεν έχουν βγει ούτε νυχτερινά ούτε υπερωρίες ούτε εκτός έδρας ούτε τίποτα. Τι θα γίνει, δηλαδή, θα πάμε στη φωτιά και θα κοιτάζουμε το ρολόι και θα φεύγουμε;
    Πρέπει να βρεθούν τα λεφτά και να μπορεί ο κόσμος να δουλέψει και να ανταποκριθούμε κι εμείς στο καθήκον μας. Αλλιώς δεν μπορούμε να δουλεύουμε τζάμπα. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να ζήσουν με τα άτυπα ρεπό», είπε σχετικά ο κ. Φαραντάκης.
    Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης
    Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης, το οποίο παρότι έχει ιδρυθεί πάνω από δύο χρόνια δεν έχει στελεχωθεί με τα 12 άτομα προσωπικό που προβλέπεται.
    «Είναι αδιανόητο ολόκληρη επαρχία με ένα πάρα πολύ μεγάλο δίκτυο, με το κόσμημα της Ελλάδας που λέγεται φαράγγι Σαμαριάς και με ένα πευκοδάσος που είναι το μοναδικό που μας έχει απομείνει να μένει απροστάτευτη, ενώ περνάνε τόσες χιλιάδες τουρίστες ημερησίως», επεσήμανε ο κ. Φαραντάκης και πρόσθεσε: «Η πρόσκαιρη λύση για το καλοκαίρι που έδωσαν δεν κάνει τίποτα. Πρέπει άμεσα με μια διαταγή του αρχηγού να επανδρωθεί το κλιμάκιο της Ανώπολης της επαρχίας Σφακίων.
    Φανταστείτε ότι τον χειμώνα όταν τυχαίνει συμβάν θέλουμε μία ώρα για να πάμε στη Χώρα Σφακίων. Κι αν είναι η Ανώπολη ή ο Αγ. Ιωάννης και το Φραγκοκάστελο τι γίνεται; Σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό κ. Όθωνα αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη το βλέπουν θετικά αλλά πρέπει και όλοι οι πολιτικοί φορείς να πάρουν θέση και να πιέσουν για το συγκεκριμένο θέμα».

    Σ.Γ Την παραπάνω συνεντευξη έδωσε ο Γραμματέας της ΠΟΣΠΥΔ  στα Χανιώτικα Νέα. Όμως ο δημοσιογράφος μπέρδεψε λίγο το δημοσίευμα χωρίς σκοπιμότιτα βέβαια. Προσθέτω εγώ με κόκκινο  δύο πράγματα ώστε να πέρνει την πραγματική εικόνα το δημοσίευμα. 

    Τρίτη 15 Μαΐου 2012

    Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προεδρείων - 15/5/2012


    Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔ
    Την Κυριακή 13/05 και ώρα 11.00 το πρωί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Dorian Inn, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΥΔ και παραβρέθηκαν συνάδελφοι από 32 Προεδρεία Σωματείων. Απουσίαζαν οι Πρόεδροι και ούτε στείλανε εκπρόσωπό τους από τα Σωματεία Ανατ. Μακεδονίας Θράκης (είχε προγραμματισμένη Γ.Σ.), Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Κέρκυρας, Παραμυθιάς.
    Έγινε ανάλυση από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ όλων των εργασιακών θεμάτων που μας αφορούν και τοποθετήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη συνάντηση.
    Αξιοσημείωτο ήταν το ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα της συνάντησης και η σύσσωμη αλληλεγγύη των συναδέλφων προς τους άνεργους συμβασιούχους συναδέλφους μας.
    Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
    1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ 1.903 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    2. Άμεση απορρόφηση των 150 περίπου επιλαχόντων.
    3. Ωράρια εργασίας, εκτός έδρας, νυχτερινά, υπερωρίες, ΣΣΕ και εργασιακά και οικονομικά θέματα κ.λ.π.
    4. Συνδικαλιστική κάλυψη των 600 συναδέλφων από την κατηγορία των πολιτών.
    5. Δικαστικές εξελίξεις για τα 176 €, μονιμότητα κ.λ.π.
    Αποφασίστηκαν ομόφωνα:
    1. Συλλαλητήριο στις 04/06/2012 εάν δεν υπάρξει πρόσληψη μέχρι την 01/06 για απασχόληση και των 1.903 συναδέλφων, με ενδεχόμενο αλλαγής του συλλαλητήριου σε προγενέστερη ημερομηνία λόγω εξελίξεων. Σε αυτό το διάστημα θα οριστεί και η τοποθεσία (3ο δεκαήμερο Μαΐου).
    2. Καμία απόλυση συναδέλφου που έχει αλλάξει νόμιμα το Ι του, διότι:
      • Η τελευταία προκήρυξη του Π.Σ. είχε ακριβώς την ίδια διατύπωση περί Ι1 και είχαν γίνει ακριβώς οι ίδιες προσλήψεις με την αλλαγή του Ι1.
      • Το Ν.Σ.Κ. είναι γνωμοδοτικό όργανο.
      • Πιθανών να περιλαμβάνει και τους άνω των 45 ετών.
    3. Άμεσες ενέργειες των Σωματείων με σύγκλιση Δ.Σ. και Γ.Σ. για άμεσες διαγραφές των μελών που αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τα συμφέροντα των μελών τους και κατ’ επέκταση και της Ομοσπονδίας μας.
    Μετά από παρέμβαση και συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χτες στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. υπό την εποπτεία του Υφυπουργού κ. Εμ. Όθωνα για το θέμα των 1.903 συναδέλφων. Αναμένουμε εξελίξεις.

    BLOKO.GR 15 Μαϊ 2012 09:18


    Νέα επιστολή εποχικού για τα Ι-1: "Μην βιάζεσθαι..."


    Νέα επιστολή εποχικού για τα Ι-1: "Μην βιάζεσθαι..."
    "Κατά την άποψη μου το Ν.Σ.Κ. είναι πολύ "λίγο" για αυτήν την υπόθεση οπού αναφέρονται συνταγματικά ζητήματα ισονομίας.
    Πολλές γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ. έχουν ακυρωθεί από διοικητικά δικαστήρια (υπόθεση γαλλικού κολλεγιου,χαρατσι και άλλες)ποσό μάλλον από το Σ.Τ.Ε. η τον Άρειο πάγο που κατά την γνώμη μου εκεί θα τελεσεδικησει το όλο
    θέμα αν δεν συνεχίσει τον δρόμο του και στα ευρωπαϊκά δικαστήριαΣίγουρα έχουνε πολύ δρόμο όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση......Το θέμα με την αλλαγή της σωματικής ικανότητας μετά την στρατιωτική θητεία για το  Π.Σ. είναι μια βραδυφλεγής βόμβα οπού σιγοσφυριζει εδώ και χρόνια από δικαστήριο σε δικαστήριο.
    Από ότι όλα δείχνουν η τυχόν αποδοχή της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. θα είναι ο πυροκροτητής που θα την κάνει να σκάσει και θα σκάσει σε πολλών τα χεριά.Ρωτήστε τον  νομικό κόσμο να σας  πει για το «δικαστικό προηγούμενο» που σημαίνει ότι όταν ένας θιγμένος δικαιώνεται δικαιώνονται και οι υπόλοιποι θιγμένοι.Ας υποθέσουμε ότι αποδέχονται την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και διώχνονται τα παιδιά με τα αλλαγμένα γιώτα και τις θεσειςτους θα καταλάβετε εσείς οι επιλαχόντες. Αυτοί θα κινηθούν δικάστηκα και όταν κερδίσουν όπως κέρδισαν και οι προηγούμενοι θα υποχρεωθεί η πυροσβεστική να τους ξαναπάρει όπως και έκανε με τα ήδη δικαιωμένα αλλαγμένα γιώτα που αυτήν την στιγμή υπηρετούν.Αυτοί όμως έμπαιναν ως υπεράριθμοι!! Οπότε αν τότε υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις έχει καλώς θα δουλέψετε όλοι σας. Αν δεν υπάρξουν τότε ποιος σας εγγυάται ότι δεν θα ξαναπάρουν τις κενωθείσες οργανικές τους θέσεις τις οποίες θα καταλάβετε εσείς?Δηλαδή η όλη η υπόθεση θα γίνει το ''φύγε εσύ - έλα εσύ'' και η διαφαινόμενη νίκη των επιλαχόντων ίσως είναι μια πύρρειος νίκη και ας μην συνυπολογίσουμε το γέλιο που θα κάνει πολύς κόσμος που θα δουν το προσωπικό του Π.Σ. να αλληλοφαγωνεται και να αλληλοσπαράσσεται.Οι Λατίνοι είπαν κάποτε το Dura lex, sed lex αλλά είπαν και το Da mihi factum, dabo tibi ius και η φράση που ταιριάζει στην όλη υπόθεση είναι το Finis coronat opus
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ "ΓΙΑΤΡΕΥΤΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ "ΠΑΡΑΛΟΓΟ" ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.... ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΚΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ "ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ"ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ..."

    Υ.Γ
    ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΗΔΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ..ΝΤΡΟΠΗ..


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/epistolh-epoxikoy-gia-thn-gnwmodothsh-gia-ta-i-1.html

    Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ??? ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ!!!!

    ΑΡΓΗΣΕ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΒΡΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΝΑ Μ.Μ.Ε !!
    "ΚΑΚΙΑ ΓΛΩΣΣΑ":
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ????
     ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ:
    Το να λασπολογούν κάποιοι συνάδελφοι προσλήψεις συναδέλφων μέσα απο τα ΜΜΕ εγώ το θεώρο ΚΑΤΑΝΤΙΑ - ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ.
    Και μην μου πεί κανείς οτι πίσω απο όλα αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι αυτοί που γνωρίζουμε όλοι. Γιατί οτι βλέπουμε στο μλοκ τους τα ίδια βλέπουμε αμέσως στα ΜΜΕ
    Τόσα χρόνια γίνονται προκηρύξεις στο Π.Σ είδατε ανάλογα χάλια; Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε τέτοια πάστα ανθρώπων να κάνει καταγγελίες. Γιωτάδες έχουν μπει πολλοί τόσα χρόνια στα Σώματα Ασφαλείας. Συνάδελφοι σας το λέω δεν υπήρχαν ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ τότε για να υπηρχε πρόβλημα.
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ.
    ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΩΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ - ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ. 

    Κυριακή 13 Μαΐου 2012

    ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

    • ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ  ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ "ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ".
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ
    • ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ  ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ 5ΕΤΕΙΣ..
    • ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΩΤΙΚΟ...
    • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΜΕΣΩΣ...

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ....









    ΝΕΑ

    • ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
    •  ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ....
    • ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΛΟΓΩ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ...


    LIVE
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,,,ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ....

    Χαιρεται...ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝΟΣ "ΑΝΙΚΑΝΟΥ"

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ...ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ...3 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΟΠΛΟ MEXΡΙ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ:"ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΘΑ ΡΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΝΟΠΛΟΣ ΚΑΙ "Ι1".."ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ"..
    ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ..
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ Π.Σ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ "ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ" ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ?
    ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΝΙΚΑΝΟΙ" ΓΙΑ ΤΟ Π. ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

    Υ.Γ
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....'Η ΣΤΗΝ "ΑΝΩΤΑΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ..

    Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

    ΠΑΛΙ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΧΕΡΑ ΤΟΥ

    Υπογράφηκε ο φάκελος  για 6μηνο των συμβασιούχων συναδέλφων μας  από τον Σαχινίδη αλλά με προσωπική παρέμβαση ποιανού άλλου,  του  Εμανουήλ  Οθωνα.
    Μετά τις επανωτές επιστολές τις ΠΟΣΠΥΔ προς τον Αρχηγό σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΑΠΣ για αποφάσεις . (Κάλιο αργά παρά ποτέ)
    Μπορεί το ΝΣΚ να γνωμοδότησε αυτό που γνωμοδότησε , όμως σε παλιότερους διαγωνισμούς του Π.Σ έχουν προσληφθεί  μόνιμοι Πυροσβέστες με αλλαγμένα Ι. Οι περιπτώσεις αυτές και τα ονόματα έχουν εντοπιστεί από την ΠΟΣΠΥΔ και θα έχουμε ανακατέματα πολλά. Μπορεί κάποιοι να απολυθούν μετά από 4 μήνες εργασίας , αλλά και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να  απολυθούν μετά από χρόνια εργασίας . 
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ BLOG . ΤΟ BLOK ΒΡΙΣΚΕΤΕ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ BLOG ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ.      
    Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ BLOG..   

    Πυροσβέστης πήγε να πνίξει μαθητή

    Μπορεί να έχουν ορκιστεί να σβήνουν φωτιές, δεν έχουν όμως βάλει και το χέρι στη φωτιά να μην τις ανάβουν! Ο λόγος για ένα πυροσβέστη στον Νέο Κόσμο, που έφτασε στο σημείο να πάει να πνίξει έναν μαθητή του 6ου Λυκείου της περιοχής εξαιτίας της ηχορύπανσης που προκαλούσε, τόσο εκείνος όσο και οι συμμαθητές του.

    «Τον έπνιξε, σου λέω…! Του ’βαλε τα χέρια στο λαιμό κι αν δεν είχαμε αρχίσει να ουρλιάζουμε, το παιδί σήμερα δεν θα ζούσε!», είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

    Το συμβάν έλαβε χώρα έξω από το 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών στον Νέου Κόσμο. Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο πεζοδρόμιο και μιλούσαν μεταξύ τους σε υψηλούς τόνους. Ο γείτονάς τους, και πυροσβέστης στο επάγγελμα, κατέβηκε εξαγριωμένος και, πάνω στον εκνευρισμό του, έπιασε το παιδί από το λαιμό. Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν με τις κομμένες ανάσες του μαθητή, κάτι που οδήγησε τους συμμαθητές του στα ουρλιαχτά.

    Κατά κοινή ομολογία, είναι αυτά που έσωσαν και το παιδί. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά και οι γονείς του μαθητή, που ενημερώθηκαν για τα γεγονότα.

    Τον λόγο τώρα έχει ο ιατροδικαστής. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έχει ενημερωθεί; Αν όχι, η Ζούγκλα είναι εδώ.

    «Το σχολείο έχει χτιστεί το 1950. Ο κύριος ήρθε να μείνει στην πολυκατοικία δίπλα μας το 1970. Μας ζητάει και τα ρέστα; Μας απειλεί ότι του χαλάμε τις ώρες κοινής ησυχίας; Μας βρήκε, δεν τον βρήκαμε!» λένε οι άνθρωποι του σχολείου.

    ΠΗΓΗ: zoygla.gr