Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ Ι,ΟΙ "ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ..

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΥΠΟΘΕΣΗ" ΤΩΝ Ι ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ". ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΨΑΞΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΘΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ,ΘΑ ΑΜΦΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ" ΚΑΙ "ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ"..+ ΟΤΙ ΤΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ (ηδη πολλα ειχαν ειπωθει και πολλες φορες χωρις στοιχεια)..ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ...




ΤΙ ΝΑ ΠΩ........
ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ


  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΔΙΑΒΑΖΩ  ΚΑΙ  ΑΚΟΥΩ  ΠΟΛΛΑ  ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ  ΚΑΙΡΟ  ΠΟΥ  ΑΦΟΡΟΥΝ
ΕΜΑΣ.  ΤΟ  ΚΑΚΟ  ΕΙΝΑΙ  ΠΩΣ  ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΛΕΓΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΕΜΑΣ.
ΓΕΛΟΥΝ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΑΣ!  ΕΝΑ  ΕΧΩ  ΝΑ  ΠΩ  ΣΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΑΝΕΓΓΕΦΑΛΟΥΣ!
ΝΤΡΟΠΗ  ΤΟΥΣ!  ΔΕΝ  ΣΕΒΟΝΤΑΙ  ΤΙΠΟΤΕ!  ΟΥΤΕ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ
ΜΑΖΙ  ΣΤΙΣ  ΦΩΤΙΕΣ  ΠΟΥ  ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ  ΣΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΒΓΟΥΝ  ΖΩΝΤΑΝΟΙ.
ΤΩΡΑ  ΤΑ  ΞΕΧΑΣΑΝ  ΟΛΑ!
ΤΩΡΑ  ΤΑ  ΒΛΕΠΟΥΝ  ΟΛΑ  ΣΤΡΑΒΑ!  ΤΑ  ΒΑΖΟΥΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΜΑΣ   ΤΟΥΣ  ΡΩΤΩ  ΕΥΘΕΩΣ!  ΤΙ  ΣΤΡΑΒΟ  ΕΙΔΑΝ?  ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΠΕΡΑΣΑΝ  ΑΥΤΟΙ?
ΟΤΙ  ΑΛΛΑΞΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΙ  ΝΟΜΙΜΑ  ΤΟ  Ι  ΤΟΥΣ?  ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ   ΤΟ  ΣΤΡΑΤΟ
ΜΑΣ?  Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΙΔΕΑ  ΠΕΡΙ  ΣΤΡΑΤΟΥ! ΑΝ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
ΝΑ  ΔΩΣΕΙ  ΟΠΛΑ  ΣΕ  ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΠΡΩΗΝ  Ι2  ΝΑ  ΦΥΛΑΝΕ  ΤΑ  ΣΥΝΟΡΑ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ
ΓΙΑ  ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΔΗΘΕΝ  Ι1  ΤΟ  ΚΑΦΕΔΑΚΙ  ΤΟΥΣ  ΣΤΑ  ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ  ΣΥΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ!  ΞΕΡΟΥΝ  ΑΡΑΓΕ  ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  Η  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ    Η  ΚΟΝΙΤΣΑ
ΤΟ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ?  ΦΘΑΝΕΙ  ΠΙΑ ,ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!
ΝΑ  ΕΙΣΤΕ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ!  ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ  ΣΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΣΑΣ   ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΕΓΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ  ΚΑΝΑΝΕ  ΕΝΑ  ΛΑΘΟΣ  ΑΣΗΜΑΝΤΟ  ΣΤΟ  ΠΑΡΕΛΘΟΝ! ΑΥΤΟΥΣ  ΚΥΝΗΓΑΤΕ?
ΕΜΕΙΝΑΝ  ΕΚΤΟΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ  ΤΑ
ΧΡΟΝΙΑ  ΜΕ  ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ  ΤΙΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΚΙ  ΟΜΩΣ  ΔΕΝ  ΓΥΡΙΣΑΝ  ΝΑ  ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ
ΚΑΝΕΝΑΝ   ΚΑ  ΑΥΤΟ  ΓΙΑΤΙ  ΞΕΡΟΥΝ  ΤΙ  ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  Η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ !
ΕΧΟΥΝ  ΗΘΟΣ  ΚΑΙ  ΑΡΧΕΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΑ  ΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΞΥΠΝΟΥΣ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΞΕΡΟΥΝ
ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΛΕΞΕΙΣ!
ΟΤΑΝ  ΣΕ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ  ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ  ΜΟΝΟ  10  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ  ΗΤΑΝ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ? ΠΟΥ  ΗΤΑΝ  ΑΥΤΟΙ  ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ  ΚΑΙ  ΜΑΓΚΙΣΕΣ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
ΝΑ  ΠΑΝΕ  ΣΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΝΑ  ΠΑΝΕ  ΣΤΟΥΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ?
ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΣΤΙΣ  ΣΧΟΛΕΣ   ΜΕΤΑ  ΑΠΟ  ΣΚΛΗΡΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ
ΤΟΥΣ  ΕΧΟΥΜΕ  ΞΕΓΡΑΨΕΙ  ΟΡΙΣΤΙΚΑ  ΑΠΟ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ! ΕΠΑΙΞΑΝ  ΚΙ  ΕΧΑΣΑΝ!  ΕΙΝΑΙ 
ΠΛΕΟΝ   ΜΟΝΟΙ  ΤΟΥΣ!


                    ΕΝΑΣ  ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΗΠΕΙΡΟ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Θυμάται κανένας μας την ενημέρωση μελών της ΠΟΣΠΥΔ στις 13/09/2010; Τι ήταν τότε; Πορεία στην Αθήνα, ντου στον Ραγκούση και πρόταση του Προέδρου για νέα 5ετία για όλους με δύο αλλαγές πάνω στο Π.Δ. 123/2004. Αλλά δεν θέλατε. Θέλατε μονιμότητες. Θυμάσαι φιλενάδα τι έγραφες «όσοι δεν μπουν μπορούν να μπουν σε προγράμματα ΟΑΕΔ». Καλορίζικη στον ΟΑΕΔ.
Εδώ ο Γιώργος σου στάθηκε όσο κανείς άλλος και τον έχεις ξεσκίσει στα βρισίδια και να φανταστείς ότι δεν σου είχε χαλάσει χατήρι για χατήρι.
Φιλενάδα, μαζί με τις άλλες φιλεναδίτσες και την παρέα σας για ρωτήστε τους δασοκομάντος στην Καβάλα, τους καμένους στην Κρήτη, στην Εύβοια, στον Πύργο κ.α. Τι γιώτα είχανε;
Βρήκατε τρεις Εισαγγελείς και είπαν δεν το κάνετε καλά Α.Π.Σ. και ΠΡΟ.ΠΟ. και μετά κάντε τα όπως θέλουμε εμείς. Αυτό δεν θέλετε; Ωραία για λύστε μου μια απορία γιατί δεν καταλαβαίνω.
Πόσες φορές και πόσα χρόνια η ΠΟΣΠΥΔ έκανε μηνύσεις στην ηγεσία για μέσα ατομικής προστασίας, για παραβίαση συλλογικής σύμβασης, για καθυστερημένες πληρωμές όπως το 2011 που πληρωθήκαμε δύο μήνες μετά την πρόσληψη, το θυμάστε; Τι έγινε; Τίποτα. Και να σκεφτείτε ο νόμος είχε αναγκαστική ισχύ ακόμα και όταν κάηκαν οι συνάδελφοι το 2007. Για τα ΜΑΠ γίνανε μηνύσεις αλλά πάπαλα!!! Εδώ προβλέπεται αυτόφωρο των εργοδοτών αν δεν πληρώσεις το δώρο. Γνωστό κανάλι δεν πλήρωσε πρόσφατα 100άδες εργαζόμενους και τίποτα. Σε ποιο πλανήτη είστε; Και όλα αυτά γιατί; Δεν θέλετε να περιμένετε 3ετία να μπείτε. Γιατί; Δεν θέλετε να βγείτε στο δρόμο.
Γιατί θέλετε να μπείτε εδώ και τώρα;
Γιατί δεν εμπιστεύεστε τους εαυτούς σας να αγωνιστείτε. Εδώ αγωνίζονται συνάδελφοι 20-25 χρόνια και εσείς με 5-6 κλατάρατε; Γιατί να λυσσάξανε να φύγουν τώρα οι συνάδελφοι; Γιατί ξέρετε ότι άπαξ και ολοκληρώσουν την εκπαίδευση μέχρι 10/04 άντε γεια. Δύσκολα απολύονται. Άλλωστε την ξέρουμε την διαδικασία, εισαγγελέας, bloco, επερώτηση, Βουλή, δικηγόρος και τούμπαλιν. Άντε, τίποτα καινούργιο;
Για θυμίστε μου τι λέει η 71085 Φ3002 14/12/07 για την πρόσληψη 1.260 πυροσβεστών; Να έχεις εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία. Ξέρετε πόσοι τα άλλαξαν. Συνεπώς πρέπει το ΠΡΟ.ΠΟ. με την θεωρία σας να απολύσει όλους τους Ι που προσέλαβε το 2007 και τα αλλάξανε και ομοίως όσους προσέλαβε στο Λιμενικό, Ειδικούς Φρουρούς και Συνοροφύλακες. Αν έχει προσλάβει συνολικά την τελευταία 5ετία 10.000, το 10% είναι 1.000 άτομα. Εμπρός ισονομία όσοι έχουν αλλάξει τα Ι1 και έχει την ίδια διατύπωση ο νόμος, σπίτια τους. Εμπρός.
Αυτοί που προσλήφθηκαν το 2007 πρόσφατα τελείωσε ο εξονυχιστικός έλεγχος, δηλ. 4 χρονάκια. Α, και ξέρετε με τις πατάτες η πρώτη 100άδα όπως και οι άλλοι δεν θα μπουν σε αυτή την εκπαιδευτική σειρά αλλά μετά και μάλλον έγκλειστοι στη σχολή και όχι κοντά στα σπίτια τους όπως προβλεπόταν. Πήγατε 100-110 άτομα στο δικηγόρο από τους 1.000 και «πηδάτε» με τις ενέργειές σας τους 900 συναδέλφους σας. Ξέρετε αυτά μένουν στην συνείδηση του κόσμου ότι χρώματα και αν αλλάξετε, ξέρετε όπως οι δασικοί το 1998, για το Πυροσβεστικό ανέκαθεν δασικοί ήταν. Το ίδιο οι 10-20 που κάνετε ότι κάνετε και στιγματίζετε τους 800-900 και εύγε όλο τον κλάδο μας κατ’ επέκταση. Άλλωστε μετά από δύο-τρία χρόνια που θα βγουν τα δικαστήρια, τότε θα απορροφηθείτε όλοι με το 50% βάσει Ν.3938 οπότε τρίχες. Για σκεφτείτε το.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΔΟΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΜΑΧΙΜΟΣ "ΓΙΩΤΑΣ"

Πρόσφατα τέσσερις «συνάδελφοι» από τη 2η ΕΜΑΚ και κάποιοι άλλοι που προσλήφθηκαν το 2007!!! Οι οποίοι κάποιοι είχαν προσληφθεί και μετά τη φωτιά το 2007 (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο) πήγαν και έκαναν αναφορά από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διατυπωμένη από δικηγορικό γραφείο, κατοικοεδρεύων στην Μπενάκη στην Αθήνα.
·        Αν θυμάμαι καλά οι ίδιοι συνάδελφοι αγωνιστές ήταν απόντες το 2007-2008 όταν όλοι οι συνάδελφοι πανελλαδικά αγωνιζόμαστε με μια εχθρικη ηγεσία, τότε οι συνάδελφοι, και μερικοί της 2ης ΕΜΑΚ κοίταζαν τον ποπό τους, δεν μπορούσαν να κάνουν μερικές μέρες 8ωρα όπως έκανε όλη η Ελλάδα. Τότε έστελνε και τα εξώδικα η Αλέκα σε αυτούς και τώρα είναι χεράκι-χεράκι. Αυτοί είναι οι αγωνιστές οι ίδιοι που όταν ανεβαίνουμε στην ΔΕΘ κάθε Σεπτέμβρη ήταν στα σπίτια τους με τo TV control, το playstation, το internet.
Ξεχνάμε ότι στο αρχικό σχέδιο που είχε διατυπωθεί πριν το Ν.3938 ήθελε τουλάχιστον να έχουμε εργαστεί 7, 8, 9, 10. Το θυμάστε ξεφτέρια;;;;
Πήγε τότε ο χαζός ο Παπαντώνης και τους είπε βγάλτε και το 7 και το 8 είναι 700 άτομα να μπουν μέσα και αυτοί βγάλανε το 7 και έμεινε το 8, 9, 10. Το ξεχάσατε; Εάν ίσχυε το 7, 8, 9, 10 θα μπαίνανε στην προκήρυξη όσοι είχαν προϋπηρεσία άνω των 3 ½ μηνών δηλ. ελάχιστοι. Πήγε πάλι ο χαζός ο Παπαντώνης και είπε βγάλτε τους 3 ½ μήνες να ισχύει όποτε έπιασες δουλειά.
* Αν θυμάμαι καλά και οι τέσσερις, όπως και πολλοί άλλοι, πιάσατε Ιούνιο-Αύγουστο δουλειά το 2007 και μπήκε το 8, 9, 10.
Θεωρούμε λοιπόν αυτά τα καλά παιδιά ότι είναι αδικημένα και ερωτώ αυτός που έχει προσληφθεί το 2003, 2002, 2001, 2000 με δημοτικό ή χωρίς, με Ι1 με χρόνια προϋπηρεσία είναι λιγότερο αδικημένοι από εσάς, ποιος έχει ποιο πολύ προϋπηρεσία, κάποιος με 4 χρόνια ή κάποιος με 12 ?????.
* Ποιο είναι το δίκαιο γιατί θα τρελαθώ.
* Τα ίδια αυτά παιδάκια αν θυμάστε μαζί με το Σωματείο τους και το Γιώργο διατυμπανίζανε 1.500-2.000 στην Κατερίνη να μπούνε και βλέπουμε μετά. Κάνω λάθος!?!
* Υπάρχει και η πρόταση του Σωματείου Θεσσαλονίκης 3.000 κόσμο, το ξεχάσατε στη διαβούλευση εκεί γραμμένη!!!
Η άλλη αγωνίστρια μπήκε το 2005, 2006 και ήδη και αυτή αδικημένη περισσότερο από τους άλλους με 10-12 χρόνια που είναι επιλαχών και περισσότερο από αυτούς που έχουν τα 35 χρόνια και είναι τελείως εκτός ρύθμισης; Φέρτε μου τα χαπια να συνέλθω.!
Πήγαν λοιπόν το παρεάκι αυτό και επικαλέστηκαν «πολιτικές παρεμβάσεις» και ότι το Α.Π.Σ. δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Μα καλά πως καταγγέλλεις παρεμβάσεις και από την άλλη κάνεις το ίδιο, βάζεις Υπουργούς και Βουλευτές βορειοελλαδίτες και παίρνουν τον Αρχηγό και άλλους Αξιωματικούς και του λένε πετάξτε τους έξω και πάρτε εμάς;
Παράλληλα έμαθα αρκετοί εκλεκτοί συνάδελφοί μας έστειλαν σωρεία e-mail στο Α.Π.Σ. και αλλού εμείς είμαστε Ι1, ικανότατοι, είμαστε νέοι, ψηλοί, αδύνατοι και ωραίοι, είμαστε μορφωμένοι και είμαστε το μέλλον του Π.Σ., οι 3.400 που προσλάβατε είναι ένα μάτσο χάλια. (βαρύνονται νομικα.?.) Μπράβο συναδελφικότητα.
·        Στη διαβούλευση εξυπνάκηδες γιατί δεν γράφατε για τα διπλώματα, για τα Ι1, για τα 6μηνα και τόσα άλλα;
·        Ήταν καλοί τότε, τώρα δεν είναι, γιατί τότε λέγατε είμαστε μέσα; Αυτοί λοιπόν οι παρτάκηδες είπαν ότι η προκήρυξη λέει να έχεις απολυθεί Ι1 ικανός.
·        Οι ξερόλες ξέρουν την υπόθεση «Χατζημπάρμπα» που λέει για τα γιώτα; Μέσα στη σχολή ήταν όταν το άλλαξε και δικαιώθηκε!!!
·        Το Λιμενικό και η Αστυνομία τώρα με αλλαγμένα Ι τους πέρνανε και παίρνουνε χρόνια τώρα!!! Ξυπνήστε, σας τρώνε τα λεφτά οι δικηγόροι. (Θα ριξετε ολες τις προκηρυξεις μαζι με την δικη μας ? ? ) μεγαλο θεμα..
·        Τις 8 αποφάσεις δικαστηρίων υπέρ Ι αποφάσεων, ψάχτε να τις βρείτε, τις ξέρουν; Κάποιες είναι και ΣτΕ και Νομ. Συμβ. του Κράτους; Ε; Ε; Ε; Ο Ν.3421/2005, άρθρο 36, παρ. 4 τι λέει, για διαβάστε; Διαβάστε και το άρθρο 35, παρ. 6, 7 κ.λ.π.; Ξερόλες; Για πείτε μας και το άλλο, ο πρώτος που υπέγραψε τη μηνυτήρια είναι ΓΙΩΤΑΣ!!! ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ!!! Γαμ@ τα νομικά ξέρετε. Μήπως βάλατε και την Αλέκα που είναι γυναίκα να υπογράψει;
Αλήθεια, ισονομία δεν θέλουμε, οι γυναίκες που γεννιούνται με πλατυποδία, δυσχρωματοψία, αστιγματισμό όπως οι άνδρες που χαρακτηρίζονται Ι2 τι γίνεται; Όπως η φιλενάδα από Θεσσαλονίκη, Διδυμότειχο και άλλες. Ε; Ε; Για να ρωτήσω είσαι ικανή και μπορείς να παίρνεις τα χαπια σαν καραμέλες, άσε που φωτιές βλέπεις με τα κιάλια σαν πυροφύλακας. Συγνώμη, όχι φωτιές, τους καπνούς εννοώ.
Και πάμε στο θέμα για τα αλλαγμένα Ι1.
Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις, π.χ.:
Παρουσιάζεσαι Ι2 οφθαλμολογικο και το αλλαζεις Ι1 μια μερα πριν την απολυση.
Παρουσιάζεσαι Ι3 λόγω παχυσαρκίας και απολύεται Ι1.
Παρουσιάζεσαι Ι1, γίνεσαι Ι3 λόγω παχυσαρκίας και απολύεσαι Ι1.
Παρουσιάζεσαι Ι3 λόγω παχυσαρκίας απολύεσαι Ι1, περικοπή γα εκπαίδευση μετά 6 μήνες και γίνεσαι Ι3, τι ισχύει, λέει ο στρατός; Η αλλαγή των τελευταίων Ι1!!!
Δεν μιλάμε για Ι5 και Ι4 που δεν γίνονται ποτέ Ι1 και δεν παίρνουν και όπλο, μην τα μπερδεύουμε. Το Σύνταγμα λέει ότι όλοι παίρνουν όπλο, εμείς σαν σήμερα, σαν Εθνοφρουρά έχουμε και παίρνουμε όπλα γιατί φυλάμε την πατρίδα. Καταλάβατε.
* Και τέλος το έχω διαβάσει και παλαιότερα, οι συνάδελφοι αμφισβήτησαν και τα Ι άνω των 45 με ποια ιδιότητα η επιτροπή του Α.Π.Σ. τους εξέτασε κ.λ.π.
* Ε, καλά εσείς δεν έχετε ιερό και όσιο.
Ετοιμάζεστε να κάνετε ένσταση για τα διπλώματα, 6μηνα κ.λ.π. μα καλά οι μισοί από εσάς πήγατε και τα βγάλατε το καλοκαίρι, απλά δεν φτάναν τα μόρια!!! Καταγγέλλετε αυτά που οι ίδιοι κάνετε!!! μπήκαν τα διπλώματα χωρίς εξάμηνο αλλά το ξέρουμε όλοι, αλλά κάναμε την παλαβή γιατί λέγαμε θα βγάλουμε δίπλωμα  και θα μπούμε μέσα!!!
·        Και όλοι την ίδια εξυπνάδα σκεφτήκατε 1.200 άτομα και τελικά κάποιοι μπήκαν και κάποιοι όχι.
·        Ας πάνε τώρα για οδηγοί όσοι μπήκανε και ας περάσουν και εκπαίδευση, αλλιώς σπίτι τους.
·        Αυτά που λέτε παρτάκηδες.
·        Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε συνδικαλιστικά, αγωνιστικά, 8μηνα, 2 1/2χίλιαρα, 5ετίες, ΜΑΠ, ωράρια, ΣΣΕ, με δικαστήρια μόνο τα 176 € είναι να πάρουμε και αυτά αφορούν και άλλους χώρους συμβασιούχων αλλιώς και αυτά με αγώνες θα τα κερδίσουμε.
·        Πρόσφατο παράδειγμα η πληρωμή των εκτός έδρας συναδέλφων και οι πληρωμές για τις moto.
·        Είναι έτσι ή κάνω λάθος συνάδελφοι;
·        Με αυτά που κάνανε οι συνάδελφοι «παγώσανε» τη διαδικασία του Α.Π.Σ. να καλέσει τους πρώτους 100 επιλαχόντες σου λέει και το Α.Π.Σ. αφού είστε κουκουρούκου περιμένετε όποτε βγάλουμε απόφαση για τα Ι1;
Μάλιστα πιάσατε Βουλευτές που έχουν ανήψια επιλαχόντες για επερώτηση μέχρι αρραβωνιάρα σε γραφείο Βουλευτή με τον αρραβωνιαστικό επιλαχών, πιάσατε αξιωματικούς του Α.Π.Σ. που έχουν συγγενείς, πιάσατε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω πόσους υγιείς ακόμα τρόπους βρήκατε. Και οι μόνιμοι ακόμα γελούν μαζί μας.
Τώρα βγαίνουν ποινικά έξω γιατί δεν λέτε τίποτα; Πολύ πριν την καταγγελία σας, βγαίνουν έξω και οι Ι1 που δεν αλλάξανε, ελέγχονται και τα διπλώματα και πτυχία γιατί δεν λέτε τίποτα; Εδώ πετάνε έξω 3 μήνες Κ.Ο.Κ. και 3 μήνες ΤΕΒΕ και ο δικός σας ο Λαμιώτης έχει το ποινικό από στρατό λερωμένο και βάζει πολιτικούς να τα σβήσουν. Εσείς είστε οι καλοί με αλλαγμένα, γιώτα, με ποινικά και με χαπια, ε; Μπουμπούκια είστε. Εσείς δεν λέτε χαμός, χαμός 500 άτομα πλαστά, Ι, διπλώματα, α, ου, α, ου και τρίχες, είναι 100, άντε να βρεθούν άλλα 100, αλλά δεν σας φτάνει η επετηρίδα γιατί με το 2007 πρέπει να πεταχτούν έξω 500-600 οπότε επιστρατεύτηκε το Ι1. Καλά μωρέ Αλέκα, εσύ δεν έγραφες στο site σου «αλλάχτε τα γιώτα συνάδελφοι»; Ζήτω η κωλοτούμπα.
Τα 600-800 ποινικά είναι η καραμέλα της Αλέκας για να παραμυθιάζει και τους μετά 200 επιλαχών, να μπει αυτή και μετά άσε τα κορόϊδα από τους 3.600 και πάνω να ψάχνονται. Καμιά μίζα παίζει παιδιά ξέρετε με δικηγόρους κ.λ.π. γνωστή η συνταγή. Το fax το πήρε το Σωματείο Αλέκα ή θα στείλεις κανένα έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ στην ΕΑΠΣ ακόμα. Συγνώμη, λάθος, στο Νάκο λέω.
* Ξέρεις ο Καράογλου είπε και συγνώμη ο άνθρωπος έπεσε σε πλάνη.
* Κάθε μέρα σας παίρνουν και περισσότεροι χαμπάρι. Εσείς θέλετε να δώσετε όρκο να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας. Εδώ κατασπαράζετε συναδέλφους, τους πολίτες θα δείτε;
* Τα μάθαμε και τα περί ακύρωσης διαγωνισμού στο ΣτΕ που πήγατε.
* Αντισυνταγματικό το 85% και 15% να πει το ΣτΕ σημαίνει 2.000 συμβασιούχοι και 2.000 πολίτες, δηλ. 1.400 συνάδελφοι στο δρόμο.
* Ψάξτε να κρυφτείτε εκτός χώρας μετά αν δεν την ακυρώσουν τελείως την προκήρυξη. Σαν τον Σαντάμ θα κρύβεστε. ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΝ..
Α, περαστικά, γιατί διάβασα στο site σου ότι το έκλεισες για λόγους υγείας. Ναι, βέβαια λόγοι υγείας δεν συντρέχουν όταν γράφει στο facebook και κατεβαίνοντας και Αθήνα, ε; Αυτό σκέφτηκες γιατί να ενημερώνω εγώ τώρα τους 3.400 συναδέλφους; Δεν έχω κανένα συμφέρον, όταν μπω θα γράψω, τότε που θα προσληφθώ.
Τέλος θεωρώ ότι όταν πετυχαίνουμε κάτι είναι ενωμένοι, έτσι έχει δείξει το παρελθόν μας, όπως έχουν γίνει και λάθη από τους συναδέλφους μας, από όλους μας.

ΕΝΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ
ΜΕ ΟΠΛΟ
ΠΟΥ ΦΥΛΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

 ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΔΕΛΦΟΙ, ΕΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ..
ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΦΗΜΩΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΕΥΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ..

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Νέα επιστολή για τις προσλήψεις: "Δεν τηρούν το νόμο και κάνουν τα στραβά μάτια στην Πυροσβεστική..."

Τρεις εισαγγελικές παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα για τον διαγωνισμό των 4.000 πυροσβεστών 5ετους υποχρέωσης για παράβαση Νόμων και Π.Δ και όμως κάνεις στο Υπουργείο και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος δεν ιδρώνει.
Από την προηγούμενη
εβδομάδα έχει πάει στο Α.Π.Σ παρέμβασηΕισαγγελέα Eφετών Θεσσαλονίκης μετά από αναφορά ενδιαφερόμενων για μη τήρηση του νόμου και των διατάξεων της προκήρυξης των Π.Π.Υ που αφορούν την στρατιωτική ικανότητα. Επίσης αυτή την εβδομάδα έχει γίνει παρέμβαση και από τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ μετά από αναφορά που του κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι για το ίδιο θέμα.
Οι αναφορές των ενδιαφερομένων και οι παρεμβάσεις των εισαγγελέων εστιάζονται στην μη τήρηση των νόμων και της προκήρυξης.  Τόσο ο Ν.3938/2011 άρθρο 15 παρ. 5 ο οποίος παραπέμπει στο Π.Δ 19/2006 άρθρο 1 παρ. 4, όσο και η Υ.Α. αριθμός 12077/15.7.2011 ΦΕΚ 1618 άρθρο 3 παρ. 1δ αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρέπει «οι άνδρες να έχουν ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1» Το ίδιο αναφέρει και η προκήρυξη ( 34671 οικ. Φ.300.2/28.7.2011) στο ΚΕΦ. Β παρ. 2 «να έχουνεκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1»
Αναφέρετε επίσης στις αναφορές η Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 που υπέγραψαν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι και λέει« Επίσης δηλώνω ότι έχω ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ τη στρατιωτική μου θητεία στο
στράτευμα ως ικανός κατηγορίας Ι1 (απολύθηκα την ........../......../........) ή έχω απαλλαγεί νόμιμα από αυτές»
Το Αρχηγείο παραβλέποντας όλα τα παραπάνω και με πολιτικές εντολές όπως αναφέρεται στις παραπάνω αναφορές, προχώρησε στην πρόσληψη υποψηφίων με αλλαγμένη την στρατιωτική ικανότητα παραβιάζοντας κάθε νόμο, π.δ. και την ίδια του την προκήρυξη.
Οι αναφερόμενοι καταγγέλλουν όλα τα παραπάνω στους εισαγγελείς λέγοντας ότι«επειδή διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από το ΑΠΣ να τηρηθεί το γράμμα του Νόμου ως προς το θέμα της στρατιωτικής ικανότητας, επειδή βλέπουμε να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στο θέμα αυτό, επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει παράβαση του Ν.3938/2011, του Π.Δ 19/2006, της Υ.Α και της Προκήρυξης, επειδή το μόνο μας καταφύγιο για να τηρηθεί η νομιμότητα στην προκήρυξη είναι η
δικαιοσύνη» ζητούν από τους εισαγγελείς να παρέμβουν προς κάθε κατεύθυνση και να τηρηθεί ο νόμος.
Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα έχει γίνει και τον Σεπτέμβριο.

Οι Εισαγγελείς έπραξαν το καθήκον τους ζητώντας από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος να τηρηθεί ο νόμος, εδώ όμως και μια βδομάδα που έχουν πάει οι εισαγγελικές παρεμβάσειςτόσο το Αρχηγείο όσο και το Υπουργείο κάνουν τα στραβά μάτια και έχουν ουσιαστικά παγώσει το θέμα παραβλέποντας και ουσιαστικά περιφρονώντας την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Το θέμα έχει και συνέχεια.

ΠΗΓΗ :  bloko.gr
 
Σ.Γ    Συνάδελφοι έβαλαν τον εισαγγέλεα να στραφεί εναντίον συναδέλφων.Μια λέξη υπάρχει ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!  Σας τα γράψαμε και προχτές αυτά. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Τί είπε ο Όθωνας για τον ενιαίο φορέα δασοπροστασίας

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012


Απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνιου Σκυλλάκου σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας με μόνιμο προσωπικό.

«Ο κύριος συνάδελφος με την
επίκαιρη ερώτησή του θέτει δύο θέματα για τα οποία θέλω εξ αρχής να τον διαβεβαιώσω ότι κρούει θύρες ανοικτές. Τόσο η διαχείριση της δασικής περιουσίας και της δασοπροστασίας όσο και η στελέχωση του πυροσβεστικού σώματος είναι θέματα στα οποία η ευαισθησία μας συμπίπτει και αποτελούν για την Κυβέρνηση θέματα μεγίστης προτεραιότητας. Βέβαια, τα δύο θέματα που τίθενται είναι θέματα διαφορετικής δυναμικής και διαφορετικής ευρύτητας.

Θα ξεκινήσω λοιπόν από το πιο ευρύ θέμα που είναι το θέμα της διαχείρισης της δασικής περιουσίας όπως το έθεσε με την ερώτησή του ο κύριος συνάδελφος. Και να δηλώσω καταρχήν κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι είναι ένα θέμα που υπερβαίνει τις στενές αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει εμπράκτως καθημερινά τη σπουδαιότητα της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας. Για το λόγο αυτό μάχεται όχι πάντα υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για τη βελτίωση συνθηκών εργασίας όσων έχουν επιφορτιστεί με αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Θέλω να είναι βέβαιος και ο κύριος συνάδελφος και η Εθνική Αντιπροσωπεία, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν πολύ πλούσιο απολογισμό για όλα αυτά, για τα δύο τελευταία χρόνια, όπου διορθώνονται πλημμέλειες, αδυναμίες και λάθη του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, ένα ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο, δύσκολο και με πολλές αντιστάσεις ενίοτε.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να στείλω για μία ακόμη φορά το σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι η αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης πραγμάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, η αλλαγή στον τρόπο αξιοποίησης της περιουσίας του λαού που αφορά τα ιδιόκτητα μέσα αεροπυρόσβεσης αλλά και τις διαδικασίες μίσθωσης, εξορθολογίζονται. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση αδιαπραγμάτευτη, ειλημμένη και θέλω αυτό να είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση, για να μην ξοδεύονται δυνάμεις και ίσως και χρήματα με τη λογική ότι ίσως είμαστε επιρρεπείς σε πιέσεις ή οποιουδήποτε είδους εκφοβισμούς.

Όσον αφορά το θέμα του ενιαίου φορέα, θέλω πράγματι να συμμεριστώ τον προβληματισμό και να πω ότι δεν είμαστε αρνητικοί. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που συνηγορούν στο να εξετάσει κανείς πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Εμείς όμως θέλω να πω ότι στην παρούσα φάση, με τα συγκεκριμένα δεδομένα και χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουν, έχουμε ως προτεραιότητα την καλύτερη δυνατή διαχείριση και αξιοποίηση του υφιστάμενου πλαισίου και του υφιστάμενου μηχανισμού για την προστασία των δασών και αυτό κάνουμε.

Ξέρει και ο κύριος συνάδελφος και νομίζω το επικαλέστηκε, ότι με το ν.2612/1998 διαχωρίστηκε η προστασία και η πρόληψη του δασικού πλούτου που παραμένει στη Γενική Γραμματεία Δασών, από την καταστολή που υπάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπήρξε όμως στη συνέχεια μία κοινή υπουργική απόφαση, το 1999, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όπου ουσιαστικά μέσω αυτής τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης τότε, αποτύπωσαν έναν οδικό χάρτη ενεργειών και συντονισμού δράσεων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Δεν θεωρώ ότι ο απολογισμός λειτουργίας αυτού του συστήματος είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μας δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα ακόμα βήμα ενοποίησης της λειτουργίας και καλύτερου συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων. Είναι στον προβληματισμό μας. Όμως, αυτό θέλει έναν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, μια ολοκληρωμένη μελέτη, γιατί όσο και αν η γοητεία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων πολλές φορές είναι ελκυστική, ίσως στις μέρες μας είναι καλύτερο να μεγιστοποιήσουμε την αξιοποίηση του πλαισίου που βρισκόμαστε και να παρέχουμε, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, την υπηρεσία που μπορούμε στους πολίτες και αυτό κάνουμε.

Κλείνω λέγοντας ότι για πρώτη φορά το 2011 και το προγραμματίζουμε και για το 2012, σε κάθε περιφέρεια έγιναν τοπικές, περιφερειακού χαρακτήρα, συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων όπως, διευθύνσεων δασών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πυροσβεστικών υπηρεσιών, δήμων, περιφερειακών ενοτήτων για να δούμε στη μικροκλίμακα των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, πώς εφαρμόζουμε τον ενιαίο σχεδιασμό πρόληψης, το επιχειρησιακό σχέδιο καταστολής για όλα αυτά που πράγματι θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο ενός ενιαίου φορέα, όπως προτείνουν πολλοί φορείς».

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

«Οι λόγοι στοιχειώδους πολιτικής ηθικής αλλά και αισθήματος δικαίου επιβάλλουν, όταν κάποιος αναφέρεται στο ζήτημα των εποχικών δασοπυροσβεστών, μετά τη ρύθμιση την οριστική του θέματος να ξεκινά από την αναγνώριση ότι αυτή η Κυβέρνηση έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα εργασιακής ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων…

Θα είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένος, αφού υπενθυμίσω ότι, όταν η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πήρε τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ρύθμισης αυτού του θέματος, τη στήριξαν -και είναι προς τιμήν τους- όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, κρατώντας όμως μια μόνιμη επιφύλαξη και δυσπιστία -δικαιολογημένη θα πω εγώ- ότι για μια ακόμα φορά εμπαίζουμε τους ενδιαφερόμενους και ουσιαστικά κάνουμε παιχνίδι με την αγωνία τους.

Σήμερα λοιπόν που τρεις χιλιάδες τετρακόσιοι άνθρωποι από αυτούς είναι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και είναι μέσα στα οριζόμενα παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και κάνουν την εκπαίδευσή τους, κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί για εμπαιγμό, αντιθέτως –επαναλαμβάνω- στοιχειώδες αίσθημα δικαίου και πολιτικής ηθικής θα επέβαλε την αναγνώριση της συμβολής της Κυβέρνησης σε αυτό το μείζον θέμα.

Επίσης, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία το 2012, σε σχέση με το 2011 και τα προηγούμενα χρόνια, θα έχει ως μόνιμο ετήσιας απασχόλησης προσωπικό τους τέσσερις χιλιάδες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τους πενήντα πτυχιούχους για τους οποίους ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προκήρυξης και τους επτακοσίους είκοσι πέντε μόνιμους πυροσβέστες, των οποίων τα αποτελέσματα της μοριοδότησης αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και σε λίγες μέρες ξεκινούν οι υγειονομικές και αθλητικές δοκιμασίες για την πρόσληψή τους. Θα είναι και αυτοί στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος εντός του τρέχοντος έτους.

Με το νόμο για την πειρατεία των πλοίων, που ξέρει ο κύριος συνάδελφος ότι συζητείται σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή, συνιστώνται για πρώτη φορά στο Πυροσβεστικό Σώμα θέσεις αξιωματικών ειδικών καθηκόντων.

Τώρα σε ό,τι αφορά την κατάργηση οργανικών θέσεων, δεν ξέρω πού αναφέρεται η παρατήρηση αυτή και η κριτική του κυρίου συναδέλφου. Αν αναφέρεται στο γεγονός ότι ο νόμος περί πενταετούς θητείας προβλέπει ότι συστήνονται τέσσερις χιλιάδες θέσεις, οι οποίες είναι εις βάρος των οργανικών θέσεων, αυτό είναι πράγματι έτσι, αλλά αυτή ήταν η νομοθετική ρύθμιση που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε.

Κατάργηση άλλων θέσεων στην Πυροσβεστική που να αφορά ένστολο προσωπικό δεν γίνεται. Αν έχει κάτι υπόψη του, έχει σχέση πράγματι με Προεδρικό Διάταγμα που εξεδόθη πρόσφατα, που αφορά και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα κατάργηση θέσεων πολιτικού προσωπικού, θέσεων ανενεργών επί δεκαετίες.

Υπάρχει ένα ζήτημα με τους χίλιους εννιακόσιους έξι, για να ακριβολογούμε, κύριε Πρόεδρε, που έμειναν από τους πέντε χιλιάδες τριακόσιους έξι που απασχολήθηκαν το 2012 ως εποχικοί, χοντρικά περίπου χίλιοι είναι οι επιλαχόντες και εννιακόσιοι αυτοί που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις στην προκήρυξη για διάφορους λόγους.

Σε ό,τι αφορά τους επιλαχόντες, απλά υπενθυμίζω ότι η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει πως ισχύει για τριετία ο πίνακας και κάθε χρόνο οι κενούμενες θέσεις από αποχώρηση ή συνταξιοδότηση στο Πυροσβεστικό Σώμα θα καλύπτονται κατά 50% από αυτή τη λίστα επιλαχόντων.

Όσον αφορά το ενδιάμεσο διάστημα και γι’ αυτούς και για όσους δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, θέλω να αναφέρω ότι το Προεδρικό Διάταγμα 121/2007 έχει πενταετή διάρκεια, επομένως περιλαμβάνει και την αντιπυρική περίοδο του 2012.

Με βάση αυτό, εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν, οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος επιβάλλουν και διαπιστώνουν να συνεχίσουν να απασχολούνται και δεν δημιουργήσει υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούνται ως εποχικοί, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Για το λόγο αυτό ήδη το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει διαβιβάσει σχετικό αίτημα για την εποχιακή απασχόληση και φέτος των χιλίων εννιακοσίων έξι εποχικών πυροσβεστών. Το έχει διαβιβάσει, για την αναγκαία έκδοση της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα στηρίξει πολιτικά αυτό το αίτημα για την έκδοση αυτής της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για την εποχική απασχόληση των χιλίων εννιακοσίων έξι πυροσβεστών και για αυτή την αντιπυρική περίοδο.

Κάθε χρόνο γίνεται αυτή η διαδικασία έκδοσης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου και η Κυβέρνηση και πέρυσι και πρόπερσι νομίζω εμπράκτως και αδιαμφισβήτητα έδειξε την ευαισθησία της και στο θέμα της στελέχωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και ως προς την κοινωνική διάσταση που θέσατε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΦΗΜΕΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ ???

Τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος γίνεται για όσους έχουν αλλάξει το Ι τους στο στρατό ...
Δυστυχώς υπάρχουν άτομα (γνωστά και μη εξαιρετέα ) που ενεργούν πλέον από μίσος και με δόλο να βλάψουν σοβαρά τους συναδέλφους που έχουν αλλάξει το βαθμό ικανότητας που είχαν στο στρατό με νομιμότατο τρόπο και όπως ορίζει ρητώς η Στρατολογία ...
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διαδίδεται ότι έχουν στα χέρια τους αρχεία με 400-500 ονόματα από το στρατό που δείχνουν τις μεταβολές αυτές ...
Να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η ΠΡΩΤΗ τους παρανομία που επιφέρει ποινή φυλάκισης 10 ετών και θα αναγκαστούν να δώσουν το όνομα του αξιωματικού που τους τα έδωσε παρανόμως και κατά παράβαση του Στρατιωτικού και κοινού Ποινικού Δικαίου ...
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ χρησιμοποιήσει ή επιδείξει για οποιονδήποτε λόγο τα αρχεία αυτά , με δόλο ή χωρίς ή παραπλανήσει άλλον προς χρησιμοποίηση αυτών , αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας του κοινού Ποινικού Δικαίου ...

<<<

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ??????
Η Σωματική Ικανότητα είναι καταχωρημένη στην στρατολογική μερίδα σας και μόνον εσεις μπορείτε να ζητήσετε πιστοποιητικό από το Στρατολογικό σας Γραφείο
. >>>

<< Η κατάταξη σε κάποια κατηγορία Σωματικής Ικανότητας δεν έχει καμία επίπτωση στην πολιτική ζωή του στρατεύσιμου, αφού από το τέλος του 2000 δεν αναγράφεται στα πιστοποιητικά Τύπου Α της στρατολογίας. Η σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της 29/11/2000 ορίζει ότι τα πιστοποιητικά της Στρατολογίας δε θα αναφέρονται στη Σωματική Ικανότητα του στρατεύσιμου ή στους λόγους για τους οποιούς εξαιρέθηκε από τη στράτευση. >>

<< Σύμφωνα με το άρθρο 9Α του Συντάγματος, «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει». Εξ άλλου, σύμφωνα με τα άρθρα 2, 4 § 1 & 7 § 1-3 ν. 2472/97 («Προστασία του Ατόμου από την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα»), «Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως: … “Ευαίσθητα δεδομένα”, τα δεδομένα που αφορούν … την υγεία …. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας πρέπει: Να συλλέγονται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και να υφίστανται θεμιτή και νόμιμη επεξεργασία ενόψει των σκοπών αυτών. Να είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας. … Να διατηρούνται σε μορφή που να επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας των υποκειμένων τους μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται, κατά την κρίση της Αρχής, για την πραγματοποίηση των σκοπών της συλλογής τους και της επεξεργασίας τους. … Απαγορεύεται η συλλογή και η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η συλλογή και η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία σχετικού αρχείου, ύστερα από άδεια της Αρχής, όταν συντρέχουν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: … Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εθνικής ασφάλειας, καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εγκληματολογικής ή σωφρονιστικής πολιτικής, όταν εκτελείται από δημόσια Αρχή …. Η Αρχή χορηγεί άδεια συλλογής και επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων, καθώς και άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας σχετικού αρχείου, ύστερα από αίτηση του υπεύθυνου επεξεργασίας. … Η Αρχή μπορεί να επιβάλλει όρους και προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη προστασία του δικαιώματος ιδιωτικής ζωής των υποκειμένων ή τρίτων» >>.............

<< 3. Επί πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 4 § 2 του Συντάγματος, «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
Η εγγραφή στο «Αρχείο παραπεμπομένων για εξέταση από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή» κατόπιν κοινοποίησης στοιχείων ιατρικού ιστορικού από τις στρατολογικές υπηρεσίες (ή ακόμη και κατόπιν εξαναγκασμού των ενδιαφερομένων σε προσκόμιση στρατολογικών πιστοποιητικών) στοιχειοθετεί παραβίαση της αρχής της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθ’ όσον συνδέει μιά διάκριση συνταγματικώς κατοχυρωμένη, την υποχρέωση στρατιωτικής υπηρεσίας, με ευρύτερα επαχθή αποτελέσματα σε βάρος των ανδρών.
Η γενική πρόβλεψη κοινοποίησης στοιχείων ιατρικού ιστορικού από τις στρατολογικές υπηρεσίες συνιστά διηνεκή διάκριση λόγω φύλου, διότι εισάγει, εις βάρος των ανδρών ενδιαφερομένων για απόκτηση άδειας οδήγησης, μιά πρόσθετη δυνατότητα της πολιτείας να πληροφορείται ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία οι γυναίκες, ως μη υπέχουσες στρατιωτική υποχρέωση, θα μπορούσαν ν’ αποκρύπτουν.
Το γεγονός ότι υποχρέωση στρατιωτικής υπηρεσίας υπέχουν μόνον οι άνδρες, αποτελεί μία συνταγματικώς κατοχυρωμένη διάκριση, η οποία όμως δεν είναι συνταγματικώς ανεκτό να παράγει περισσότερα και διαρκέστερα δυσμενή αποτελέσματα σε βάρος των ανδρών, πέραν του μόνου αυτονοήτου αποτελέσματός της, δηλαδή πέραν αυτής καθ’ εαυτήν της εκπληρώσεως στρατιωτικής υπηρεσίας
>>............................

συνέχεια ......>>

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 1emak-dason.blogspot.com

Υ.Γ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΙΩΤΑ

  • Έξι συνάδελφοι  από βόρεια Ελλάδα  προσέφυγαν στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και του ζήτησαν να κρίνει παράνομο το ότι προσλήφθηκαν,  όλους τους «γιωτάδες» συναδέλφους που είναι στους επιτυχόντες. Και μιλάμε και για τους συνάδελφους που έγιναν Ι1 μετά από επανεξέταση  στην Στρατολογία, αλλά και γι αυτούς που πέρασαν από επιτροπή στο ΑΠΣ.
  • Ο Εισαγγέλέας έστειλε την εντολή στο ΑΠΣ και μαζί με την εντολή κατέβηκαν  και 12 συνάδελφοι με 12θεσιο πουλμανάκι μεταξύ των 12 ήταν και η βοριεολαδίτισα συνάδελφος γνωστή και μη εξαιρετέα, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο Νομοθετικό τμήμα , στο Τμήμα Εποχικών, και στο Τμήμα Προσωπικού του ΑΠΣ.
  • Κάλο είναι λοιπόν οι συνάδελφοι επιτυχόντες «γιωτάδες» ας μην επαναπαύονται επειδή είναι στις λίστες των επιτυχόντων γιατί η περίπτωσή τους από πληροφορίες μου τείνει να γίνει θέμα. Ας κινηθεί ο καθένας πολιτικά-συνδικαλιστικά και με οποιοδήποτε άλλα νόμιμο τρόπο πριν τους έρθει η «κεραμίδα». 
  • Πολλοί συνάδελφοι επιλαχόντες σέλνουν e-mail στον Όθωνα και στο Αρχηγό οτι οι επιτυχόντες οι ποιό πολοί είναι άχριστοι. Δεν ξέρω πόσο τους οφελεί αυτό;        

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η δήλωση του Όθωνα για το διαγωνισμό της Πυροσβεστικής και τους επιτυγχόντες Ρεθυμνιώτες

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012


Σχετικά με δημοσιεύματα που διατυπώνουν δήθεν απορίες που βασίζονται σε δήθεν φήμες για δήθεν φωτογραφικές προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ή να γνωστοποιήσω τα εξής:
1.Για πρώτη φορά για προσλήψεις τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και
στην Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή η διαδικασία δεν διεκπεραιώθηκε από στελέχη των αντίστοιχων Αρχηγείων, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις από τριμελή επιτροπή από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, έναν εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και έναν Αξιωματικό Διευθυντή του αντίστοιχου Αρχηγείου, που προέκυψε μετά από κλήρωση.
2. Απαλείφθηκε η γνωστή διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων, όπως και των γραπτών εξετάσεων και οτιδήποτε μπορούσε να ενέχει ίχνος υποκειμενικής αξιολόγησης. Η κατάταξη των υποψηφίων είναι αποτέλεσμα απλού υπολογισμού κριτηρίων μοριοδότησης προσόντων που η προκήρυξη με σαφήνεια προσδιορίζει.
3. Ο πίνακας με την κατάταξη ΟΛΩΝ των υποψηφίων και όχι μόνο των επιτυχόντων (νεοδιοριζομένων) αναρτάται στο διαδίκτυο με αναλυτική παρουσίαση της μοριοδότησης ενός εκάστου υποψηφίου, όπως και του τρόπου υπολογισμού της για λόγους πλήρους διαφάνειας και ελέγχου.
4. Ο χρόνος υποβολής των δικαιολογητικών ήταν για κάθε προκήρυξη ο εύλογα απαιτούμενος δεδομένων των πολλαπλών σημείων υποβολής των αιτήσεων και το ότι η προκήρυξη που όριζε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είχε γνωστοποιηθεί εβδομάδες πριν.
5. Ειδικά για το Πυροσβεστικό Σώμα ΠΟΤΕ η γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν ήταν προϋπόθεση υποβολής αίτησης. Η αγγλική γλώσσα μοριοδοτείται ως πρόσθετο προσόν, όπως οι προκηρύξεις προβλέπουν. Αντιθέτως, και πάλι για πρώτη φορά φέτος η αγγλική γλώσσα ζητήθηκε ως προϋπόθεση υποβολής αίτησης για την προκήρυξη των 50 πτυχιούχων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όταν θα έρθει η ώρα της αποχώρησής μου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αρκετά πράγματα θα δηλώνω υπερήφανος και ικανοποιημένος. Το πιο σημαντικό ίσως θα είναι ότι διενεργήθηκαν προκηρύξεις και προσελήφθησαν 5.800 συνολικά στελέχη των Αρχηγείων των τριών Σωμάτων χωρίς να υπάρξει ουδεμία σκιά, ουδεμία υπόνοια, ουδεμία καταγγελία για όλα αυτά που μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν αποτελούσαν, δυστυχώς, όχι την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα.
Τέλος, καλό θα ήταν για οποιαδήποτε καλοπροαίρετη απορία ή διευκρίνιση να αναζητούνται οι υπεύθυνες απαντήσεις πριν επιδιδόμαστε στη δημιουργία εύκολων εντυπώσεων. Αυτό δεν το έχει ανάγκη κανείς περισσότερο από την ίδια την ελληνική κοινωνία που προσπαθεί να εμπεδώσει μια άλλη αντίληψη με μια προσπάθεια πάρα πολύ δύσκολη. Γιατί είναι άδικο να πλήττουμε αυτή ακριβώς την προσπάθεια και την εμπέδωση μιας άλλης αντίληψης, μιας άλλης νοοτροπίας, στην κοινωνία μας, στους πολίτες, για όλα αυτά τα ζητήματα.
Υ.Γ. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για όσους νέους και νέες από το Ρέθυμνο κατάφεραν ή καταφέρουν να καταταχθούν στα Σώματα Ασφαλείας, γιατί το έχουν επιτύχει με την αξία τους, χωρίς εκπτώσεις αξιοπρέπειας και κανενός είδους «υποχρέωση» και «ομηρία» αυτών και των οικογενειών τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο κ. Νάκος και η Ν.Δ δεν μπορούν να δεχθούν ακόμη ότι η διαδικασία των προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων του κομματικού κράτους. Πάγια τακτική τους είναι να επανέρχονται κατά καιρούς στο θέμα, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και πυροτεχνήματα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Ο κ. Νάκος αφού επιτέλους κατανόησε πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι:
  • Για πρώτη φορά για προσλήψεις τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και στην Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή η διαδικασία δεν διεκπεραιώθηκε από στελέχη των αντίστοιχων Αρχηγείων, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις από τριμελή επιτροπή από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, έναν εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και έναν Αξιωματικό Διευθυντή του αντίστοιχου Αρχηγείου, που προέκυψε μετά από κλήρωση
  • Απαλείφθηκε η γνωστή διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων, όπως και των γραπτών εξετάσεων και οτιδήποτε μπορούσε να ενέχει ίχνος υποκειμενικής αξιολόγησης. Η κατάταξη των υποψηφίων είναι αποτέλεσμα απλού υπολογισμού κριτηρίων μοριοδότησης προσόντων που η προκήρυξη με σαφήνεια προσδιορίζει
  • Ο πίνακας με την κατάταξη ΟΛΩΝ των υποψηφίων και όχι μόνο των επιτυχόντων (νεοδιοριζομένων) αναρτάται στο διαδίκτυο με αναλυτική παρουσίαση της μοριοδότησης ενός εκάστου υποψηφίου, όπως και του τρόπου υπολογισμού της για λόγους πλήρους διαφάνειας και ελέγχου
  • Ο χρόνος υποβολής των δικαιολογητικών ήταν για κάθε προκήρυξη ο εύλογα απαιτούμενος δεδομένων των πολλαπλών σημείων υποβολής των αιτήσεων και το ότι η προκήρυξη που όριζε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είχε γνωστοποιηθεί εβδομάδες πριν,
επιχειρεί τώρα να στοιχειοθετήσει την μικροπολιτική και στείρα αντιπολιτευτική του κριτική με δήθεν αποκαλύψεις που βασίζονται σε δήθεν συναντήσεις που αναφέρονται σε φωτοτυπημένα σημειώματα (ποιου άραγε;) και αφορούν την επίσπευση κατάταξης των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης.
Αλήθεια ο κ. Νάκος και η Ν.Δ επιθυμούσαν την καθυστέρηση κατάταξης και εκπαίδευσης των νέων πυροσβεστών, ώστε να μην είναι επιχειρησιακά διαθέσιμοι στην επικείμενη αντιπυρική περίοδο;
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί τις δεσμεύσεις του με αυστηρή προσήλωση στη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι και αποδεκτή και επιζητούμενη. Η προσπάθεια όμως για την εμπέδωση μια νέας αντίληψης στην άσκηση πολιτικής, πρέπει να στηρίζεται από τα ίδια τα μέλη μιας κυβέρνησης που έχει τη συνευθύνη στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού  περιβάλλοντος, μέσα από υγιείς αντιπαραθέσεις που παράγουν χρήσιμα αποτελέσματα και όχι επιστροφή σε παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές που μόνο σύγχυση προκαλούν

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Συνάδελφοι πριν λίγο εκδόθηκε από το ΑΠΣ διαταγή προς όλες τις Υπηρεσίες για άμεση αυτεπάγγελτη αναζήτηση ανά υπηρεσία  της εγκυρότητας των διπλωμάτων οδήγησης και των τίτλων σπουδών  όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Σ.Γ Αυτό προς απάντηση ορισμένων ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ που δημοσίευαν σε κάποια μπλοκ διάφορα για αδιαφάνεια του διαγωνισμού. Καλό είναι να προσέχουμε τι καταγγέλλουμε.   

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ & ΣΤΟΛΕΣ

1.      Ενώ η εκπαίδευση συνάδελφοι συνεχίζετε για 5η μέρα αύριο κανονικά, στο ΑΠΣ μαθαίνω ότι ετοιμάζονται η υπηρεσιακές ταυτότητες (καινούργιες  όχι αυτές που παίρναμε) που θα μας χορηγηθούν.
2.      Μέχρι τέλος της άλλης βδομάδας θα μας χορηγηθούν και οι στολές.
3.      Έχει σταλεί στις Υπηρεσίες διαταγή που λέει ότι με  αντίγραφο του εγγράφου ορκωμοσίας που υπογράψαμε με τους κατά τόπους Διοικητές ο καθένας πρέπει να μεταβούν στον ΟΑΕΔ όσοι έπαιρναν επίδομα ανεργίας ώστε να γίνει διακοπή.
4.  Διαγραφές: Εντός της εβδομάδας θα δημοσιευτούν και άλλες διαγραφές επιτυχόντων ΠΠΥ λόγω ποινικών και Ι. Ο συνολικός αριθμός των διαγραφέντων αναμένεται να φτάσει περίπου τα 70 άτομα, ωστόσο οι έλεγχοι συνεχίζονται ακόμη και το νούμερα αυτό θα διαφοροποιηθεί...ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ)
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ   ΕΔΩ 

Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα

  • Φύλλο πορείας: Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν το φύλλο πορείας πυο έλαβαν κατά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, καλούνται να απευθυνθούν άμεσα στα αρμόδια στρατολογικά γραφεία ώστε να λάβουν αντίγραφο και να το παραδώσουν στην Υπηρεσία εντός διμήνου.
  • Εποχικοί: Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η διαταγή απασχόλησης του εποχικού προσωπικού για το 2012.
  • Επιλαχόντες: Σύντομα θα βγει νέα ορθή επανάληψη της λίστας με την διαγραφή επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης λόγω μη εκπλήρωσης αντικειμενικών προσόντων. Επίσης, πιθανώς αυτή ή την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων επιλαχόντων που βρίσκονται σε θέση διορισμού, ώστε να κληθούν οι πρώτοι επιλαχόντες.
  • Ορκομωσία παραιτηθέντων Ειδικών Φρουρών: Μετά από παρέμβαση της ΠΟΣΠΥΔ, διευθετήθηκε το θέμα που είχε προκύψει με τους επιτυχόντες συναδέλφους οι οποίοι είχαν παραιτηθεί από Ειδικοί Φρουροί για να προσληφθούν ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Ήδη οι συνάδελφοι αυτοί ορκίστηκαν.
  • Διακοπή ΟΑΕΔ: Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε -εκτός απροόπτου- η διακοπή της επιδότησης ανεργίας να γίνει από το Αρχηγείο ΠΣ, χωρίς να χρειαστεί να παραστούν στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ οι συνάδελφοι.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ

Όνειρο ετών που έγινε πραγματικότητα, κάποιοι το πίστευαν ότι θα γίνει λίγοι όμως . Οι περισσότεροι το κατάλαβαν καλά όταν τους πήραν τηλέφωνο από την Υπηρεσία τους. Και αν το είχαν καταλάβει καλά εδώ και αρκετό καιρό ότι για να πετύχεις κάτι χρειάζεται αγώνας ίσως το όνειρο να είχε γίνει πραγματικότητα πολύ ποιό νωρίς από το 2012, όμως κάλιο αργά παρά ποτέ.
Αυτά τα παραπάνω πρέπει να κοιτάξουν με προσοχή οι 1900 που έμειναν έξω από τις λίστες επιτυχόντων και να καταλάβουν ότι για να πετύχεις κάτι χρειάζεται μαζικός αγώνας και υπομονή και το αποτέλεσμα θα έρθει. Ανακατέματα από τα διάφορα blog με επιστολές και ψευδή στοιχεία για να ακυρώσουμε και καλά τον διαγωνισμό είναι λάθος τακτική. Το BLOKO,  H ZOYGLA, TΟ  FACEBOOK κ.α δεν θα βοηθήσουν ποτέ να δικαιωθούν οι1900 συνάδελφοι μας. Θα τους βοηθήσουν μόνο οι μαζικοί  αγώνες και τα συνδικάτα μας.
Και τώρα που είπα τα συνδικάτα μας θέλω να τονίσω κάτι που με στενοχώρησε πολύ.
Διασταύρωσα και έμαθα ότι την Παρασκευή πρώτη μέρα εργασίας μας , οι συνάδελφοι πανελλαδικά  που αναγνώρισαν και είπαν ένα ευχαριστώ προς το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ αλλά και προς τα Δ.Σ των Σωματείων τους ήταν ελάχιστοι μα πολύ ελάχιστοι.  Λάθος τους όμως!!!!
 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ .
  • 23 είχαν δηλώσει ψευδώς το γιώτα τους. (πολύ φοβάμαι ότι θα διωχτούν και ποινικά)
  • 15 δεν είχαν καθαρό ποινικό μητρώο
  • 2 συνάδελφοι είχαν πρόβλημα και με το γιώτα αλλά και με το ποινικό μητρώο
  • 5 από το λεκανοπέδιο της Αττικής
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .
  • ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΚΟΠΟΥΝ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ.  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ..................
  •  ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΥΛΑΧΟΝΤΩΝ ΤΩΡΑ.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ .....ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

  • Σήμερα  40 συνάδελφοι τελικά διαγράφηκαν από τον κυρωμένο πίνακα προσληφθέντων λόγω στέρησης ενός προσόντος εκ των απαιτούμενων για την πρόσληψη τους. Τώρα θα καλεστούν 40 από τους πίνακες των επιλαχόντων από την θέση 3420 έως την 3460
  • Τα ωράρια εκπαίδευσης είναι τα ακόλουθα : Από Δευτέρα έως Παρασκευή. Προσκλητήριο 07.30, έναρξη εκπαίδευσης 08.00 έως 14.00.
Έναρξη μαθημάτων 10/02/2012, Εξετάσεις εξιτήριες 2/4/2012 έως 6/4/2012 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 9/4/2012 . ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 204
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ pospid.gr

Συνάδελφοι,
Αύριο ξεκινάει μια καινούργια ημέρα για 3.400 συναδέλφους και 600 πολίτες μεταξύ των οποίων είναι και συμβασιούχοι πυροσβέστες και επιτέλους ο 8χρονος αγώνας έπιασε τόπο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα 1.000 συνάδελφοι επιλαχόντες και 1.000 που είναι εκτός ρύθμισης. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για όλους.
  • Για τους επιλαχόντες να απορροφηθούν σε βάθος 3ετίας,
  • Και για τους εκτός ρύθμισης να υπάρξει νέα 5ετία. Χρειάζονται πράξεις, όπως κάνουμε χρόνιατώρα και όχι με λόγια. Έχουμε δρόμο ακόμα συνάδελφοι. Όλοι μας ξέρουμε ότι το μέλλον είναι πολύ δύσκολο για όλους μας, σαν λαός και σαν χώρα.
Στις 07/02 υπήρξε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και του θέσαμε:
  • Τα θέματα της πρόσληψης.
  • Των επιλαχόντων και,
  • Των εκτός προκήρυξης και ο οποίος με την καθοριστική του και άμεση παρέμβασή του προς την πολιτική ηγεσία επίσπευσε τα πράγματα.
Σχετικά με την αυριανή μέρα παρουσιαζόμαστε με πολιτικά προς το παρόν και στην συνέχεια θα δούμε μέχρι να πάρουμε στολές ίσως και να χρειαστεί να πάμε με τις παλιές στολές. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
* Μετά από επικοινωνία με Α.Π.Σ. και Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. όσοι έχουν χάσει το φύλλο πορείας του στρατού ας καταθέσουν το πιστοποιητικό τύπου Α. (το ειδικό φύλλο πορείας χρειάζεται ώστε να αποδεσμευτούν οι πενταετείς πυροσβέστες από πιθανές κλήσεις για μετεκπαίδευση στον στρατό)
Η αναζήτηση των ποινικών και των Ι1 έχει ήδη ξεκινήσει, είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής είναι 68 άτομα. Ο πίνακας αυτός είναι λάθος και, όπως μας ενημέρωσε το ΑΠΣ, θα διορθωθεί αύριο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ποιο συγκεκριμένη ενημέρωση.
Προσεχώς θα καλεστούνε και οι πρώτοι επιλαχόντες. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την πολιτική και φυσική ηγεσία για να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν.
* Τώρα στην αρχή ας φροντίσουν και οι συνάδελφοι να ανοίξουν και κανένα βιβλίο και να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας όπως κάνουμε εδώ και χρόνια.
Αρκετοί από τους 600 πολίτες ήδη έχουν επικοινωνήσει με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ ότι θέλουν να μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.
Τέλος οι επιλαχόντες συνάδελφοι ας κοιτάξουν να μην καταστροφολογούν και κινδυνολογούν πίσω από την ανωνυμία τους γιατί έτσι μόνο κακό κάνουν στον εαυτό τους και στους υπόλοιπους γιατί όταν τελειώσουν οι καταστροφολογίες και τα δικαστήρια θα ζητάμε να υλοποιηθεί το 50% από την πολιτική ηγεσία που τώρα βρίζουν. «Το χέρι που σου δίνει να φας, δεν το δαγκώνεις» λέει ο λαός.
Σήμερα υπήρξε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρήστο Παπουτσή, Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Εμμανουήλ Όθωνα και Αρχηγό Π.Σ. κ. Παναγιώτη Μπονάτσο για τις διευθετήσεις που υπάρχουν πάνω στην πρόσληψη καθώς και τον πίνακα με τα 68 άτομα.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ.

  • Στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος έχει χάσει το Ειδικό Φύλλο Πορείας (απολυτήριο στρατού) θα μπορεί να προσκομίσει κατά την πρόσληψή του Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης. Εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά την πρόσληψη, οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ,  και οι Διοικήσεις με το Αρχηγείο ΠΣ.        ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ
  • ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΣΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ι (γιώτα) ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΧΙΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΘΟΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ. 
  •  Έχει αρχίσει και ο έλεγχος των ποινικών .
  • Ευχαριστούμε όλους εσάς συνάδελφοι που μας προτιμάτε για την έγκυρη ενημέρωσή σας!!!!!!!  

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διευκρίνιση για την παρουσία στις Υπηρεσίες την Παρασκευή

Διευκρινίζεται ότι η υπογραφή των συμβάσεων από τους επιτυχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης την Παρασκευή 10/2 θα γίνει στους τόπους όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκπαίδευση. Επί παραδείγματι, οι προσλαμβανόμενοι των 1ης Ε.Μ.Α.Κ. – Π.Υ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - Π.Υ. ΜΕΓΑΡΩΝ & Π.Κ. ΒΙΛΛΙΩΝ θα παρουσιαστούν στη Μαγούλα Αττικής, οι προσλαμβανόμενοι των 1ου - 2ου - 4ου - 9ου - 10ου - 12ου ΠΣ Αθηνών - ΠΚ Αχαρνών - ΠΚ Καλάμου θα παρουσιαστούν στον 6ο ΠΣ Αθηνών κ.ο.κ κατά τα οριζόμενα στην διαταγή περί «Ορισμού τόπου πραγματοποίησης της εκπαίδευσης Πυροσβεστών Πενταετούς υποχρέωσης»
Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την ανωτέρω διαταγή, όλοι οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κατά την υπογραφή της σύμβασης τα εξής:
  1. Το αστυνομικό δελτίο ταυτότητας και ακριβές φωτοαντίγραφο αυτής. (σ.τ.σ επικυρωμενο)
  2. Αντίγραφο τίτλου σπουδών. (εφόσον δεν προσκομίστηκε)
  3. Τέσσερις (4) φωτογραφίες (πρόσφατες - τύπου ταυτότητας) (σ.τ.σ* εγχρωμες)
  4. Το ειδικό φύλλο πορείας (απολυτήριο στρατού) oι άνδρες.
  5. Το Υπηρεσιακό Δελτίο εποχικού Πυροσβέστη.  (σ.τ.σ(εφοσον δεν το εχετε παραδοσει ηδη)
  6. Όσοι εργάστηκαν και ήταν ασφαλισμένοι σε κύρια ασφάλιση (εκτός Ο.Γ.Α.) πριν την 01-01-1993 με την κατάταξή τους να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των ενσήμων εις διπλούν του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα.
Επίσης, την Παρασκευή 10/2 θα ξεκινήσει κανονικά και η εκπαίδευση, αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων.

Η ΕΝΤΟΛΗ

Η ΕΝΤΟΛΗ..
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ  ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟ.

 Με εντολη του ΑΠΣ προ όλες τις Υπηρεσίες την Παρασκευή 10/2/2012 καλούνται οι 4000 επιτυχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς υποχρέωσης για φοίτηση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες τους.  Το ονοματεπώνυμο του κάθενός έχει σταλεί εγγράφος  απο το ΑΠΣ στην Υπηρεσία που θα πρέπει να παρουσιαστεί την Παρασκευή.
Άντε καλή φοίτηση συνάδελφοι.... Η ώρα που περιμέναμε τόσα χρόνια ήρθε. Για ότι νεότερο έχουμε θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΕΔΩ..

Πιθανότατα την Παρασκευή η πρόσληψη!


Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει η πρόσληψη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης την Παρασκευή, 10/2/2012, οι πολίτες στις Ακαδημίες και οι εποχικοί στις κατά τόπους Υπηρεσίες τους. Αναμένεται επιβεβαίωση εντός των επόμενων ωρών...

πηγη: ΠΟΣΠΥΔ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΦΗ !


Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Α.Π.Σ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ !?! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ .. ....................

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

200.000 Hits


το forestfirefightersgreece.blogspot.com εφτασε αισιως τα 200.000 χτυπηματα..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για ΑΜΕΣΗ ενημερωση σε οποιες εξελιξεις...ΘΑ ειμαστε και ΘΑ ειστε σε επαγρυπνιση για ολα τα προβληματα και πιθανες λυσεις στον κλαδο μας..

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ 5/2/2012

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο σχεδόν των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών διαμερισμάτων των Καλλικρατικών Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου Ηλείας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 12ωρο, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολύμπιας του Νομού Ηλείας.
Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας από την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων τέθηκαν σε κατάσταση κινητοποίησης και σωστικά συνεργεία των Υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούσαν - και συνεχίζουν να επιχειρούν - στις πληγείσες περιοχές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν.
Αυτή τη στιγμή, για λόγους προληπτικούς, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των σωστικών συνεργείων για την απομάκρυνση ασθενών από το Νοσοκομείο του Πύργου, του οποίου εγκαταστάσεις έχουν πλημμυρίσει.
Ειδικότερα:
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή έθεσε σε επιφυλακή το σύνολο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 22 διασώσεις ατόμων στις περιοχές Λαμπέτι, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα και Καρούτες. Επίσης έχει δεχτεί 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών, επιχειρήσεων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 130 επιχειρήσεις για την άντληση υδάτων. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις εντοπίστηκε νεκρή η Π.Ζ. 82 ετών, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βαρβάσαινας στη θέση Λίθαρος, ενώ έγινε προληπτικά απομάκρυνση των Μοναχών της Μονής Παναγίας Κρεμαστών λόγο κατολισθήσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με το σύνολο των πυροσβεστικών υπαλλήλων της περιφέρειας, με 33 οχήματα, 2 βάρκες και 1 ερπυστριοφόρο της 6η ΕΜΑΚ.
Από την έναρξη των έντονων καιρικών φαινόμενων κινητοποιήθηκε το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ενώ παράλληλα τέθηκε σε ετοιμότητα το αστυνομικό προσωπικό των γειτονικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, υπό τις οδηγίες και τον συντονισμό του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ταξιάρχου Ιωάννη Σιάμου. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις εκτάκτων αναγκών και αιτήματα παροχής βοήθειας από πολίτες, συνέδραμαν και διευκόλυναν την κίνηση των σωστικών συνεργείων και παράλληλα έλαβαν και υποστήριξαν τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας στις πληγείσες περιοχές. Ήδη, το εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.
Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεόδωρου Μπούφη, απογειώθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας αρχικά για παροχή έργου έρευνας και διάσωσης, ενώ στην συνέχεια παρέμεινε εξαιτίας της έκτασης των πλημμυρικών φαινομένων για την υποστήριξη των σωστικών συνεργείων.
Οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Τάξης, κ.κ. Θεόδωρος Μπούφης και Ελευθέριος Οικονόμου, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Απόστολο Κατσιφάρα και με τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφάλειας, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και συντονίζουν από κοινού τις επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας στις πληγείσες περιοχές.
Στην έδρα του 199 ΣΕΚΥΠΣ βρίσκεται διαρκώς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Λόγω της παρούσας κατάστασης και των επικείμενων καιρικών φαινομένων όλος ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα.

Σ.Γ Αν είχαν προσληφθεί και οι 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα επιχειρισιακά,  στην περιοχή της Ηλείας......