Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση Σωματείου Αν. Μακεδονίας - Θράκης


Το Δ.Σ του Σωματείο το τελευταίο διάστημα είχε σειρά επαφών με βουλευτές από την περιφέρεια μας, στους οποίους και θέσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας, επίσης τους μεταφέραμε τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των συναδέλφων για τις περικοπές που υποστήκαμε, ως οι πλέον χαμηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος .
Τους θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα και τους ζητήσαμε να γίνουν επερωτήσεις στη βουλή στον αρμόδιο Υπουργό και να πάρουμε τις ανάλογες απαντήσεις ώστε να ενημερώσουμε τα μέλη μας:
Στης 19/09/2012 έγινε συνάντηση του Δ.Σ με το βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ Νομού Ξάνθης κ. Δημήτρη Σαλτούρο και του θέσαμε το θέμα της ανανέωσης πενταετίας & παράτασης της φετινής σύμβασης:
1. Ανανέωση πενταετίας για τους επιλαχόντες του διαγωνισμού βάση του
Ν. 3938/2011 μέχρι την απορρόφησή τους και τους εναπομείναντες Συμβασιούχους Πυροσβέστες που μείνανε εκτός ρύθμισης.
Βάση του Π.Δ 121/2007 στο οποίο αναφέρεται σε ορίζοντα 10ετίας και δίνει τη δυνατότητα με τη λήξη της 5ετίας του 2007-2012, επέκτασης σε νέα 5έτια δηλαδή 2013- 2017.
2. Παράταση κατά 15 ημέρες της φετινής συμβατής περιόδου, η οποία έχει περικοπεί κατά 3.5 μήνες δηλαδή (από 8μηνης διάρκειας έχει γίνει 4,5 μηνών), ώστε να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων που απαιτείται για την χορήγηση ταμείου ανεργίας.
Στης 01/10/2012 έγινε συνάντηση του Δ.Σ με το βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ Νομού Δράμας κ. Χρήστο Αηδόνη και του θέσαμε το θέμα της απορρόφησης επιλαχόντων του Ν. 3938/2011
1. Θα γίνει άμεσα η απορρόφηση των 150 περίπου συναδέλφων από τον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που είναι σε θέση διορισμού, για την κάλυψη των κενούμενων θέσεων λόγο διαγραφής αντίστοιχου αριθμού από των πίνακα διορισθέντων
2. Θα γίνει απορρόφηση σε ποσοστό μέχρι το 50% από τον κυρωμένο πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ο οποίος είναι σε ισχύει για (3) τρία έτη), των κενούμενων οργανικών θέσεων των μόνιμων πυροσβεστών που προκύπτουν από το προηγούμενο έτος.
Στης 06/10/2012 έγινε συνάντηση του Δ.Σ με το βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο και του θέσαμε το θέμα της χορήγησης του χρονοεπιδόματος στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
1. Πότε θα μας χορηγηθεί το χρονοεπίδομα το οποίο προβλέπει η (παράγραφος 15 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 ( Οι μηνιαίες αποδοχές των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είναι αυτές που λαμβάνουν ως εποχικοί πυροσβέστες ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους και την οικογενειακή τους κατάσταση), αλλά και του νόμου 4024/2011 ο οποίος ορίζει τις κατηγορίες και μισθολογικά κλιμάκια στα οποία ανήκουμε .
Στης 06/10/2012 έγινε συνάντηση του Δ.Σ με το βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Έβρου κ. Μαρίνο Ουζουνίδη και του θέσαμε το θέμα της διακοπής χορήγησης του επιδόματος οδηγών Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
1. Προτίθεται ο Υπουργός να αποκαταστήσει την περικοπή του επιδόματος "επικίνδυνης και βαριάς εργασίας" στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες, που είναι οδηγοί βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, από τη στιγμή που είμαστε ενταγμένοι στο Ενιαίο Μισθολόγιο, και πρέπει το εν λόγο επίδομα των οδηγών να συνεχίσει να χορηγείται κανονικά, όπως χορηγείται σε όλους τους οδηγούς που είναι ενταγμένοι σε αυτό και το λαμβάνουν .
Στης 08/10/2012 έγινε συνάντηση του Δ.Σ με το βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Έβρου κ. Άκη Γεροντόπουλο και του θέσαμε το θέμα της εξομοίωσης ωραρίων και καθηκόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
1. Εξομοίωση των ωραρίων με αυτά του μονίμου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών .
2. Τροποποίηση της παραγράφου 9 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 με απαλοιφή του όρου <<επικουρικά>>.
(Οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή και κατάλληλο εξοπλισμό).
3. Εξομοίωση των καθηκόντων με αυτά του μόνιμου προσωπικού ώστε να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή και όχι επικουρική σε αστικά συμβάντα και τροχαία εφόσον έχουμε εκπαιδευτεί και σε αυτά .
Οι επαφές θα συνεχισθούν με όλους τους βουλευτές τις περιφέρειας μας, και θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση, καθώς και ενημέρωση για τις απαντήσεις που θα λάβουμε στις αντίστοιχες ερωτήσεις που θέσαμε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν .