Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση μελών - 21/9/2012

Συνάδελφοι,
Στις 19/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη.
Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των επιδόματος επικινδυνότητας και ανθυγιεινό και ζητήσαμε να διορθωθεί νομοθετικά η υπάρχουσα νομική ατέλεια χωρίς να κοπεί το επίδομα από τους συναδέλφους.
Ζητήσαμε:
* Να προβλεφτούν πιστώσεις για το 2013 για τους 1.750 συμβασιούχους συναδέλφους καθώς και να γίνει ανανέωση 5ετίας.
* Την εξομοίωση ωραρίων, εκτός έδρας και μισθολογίου με το μόνιμο προσωπικό.
* Να γίνει η απορρόφηση ων 150 επιλαχόντων και να γίνει η απορρόφηση όπως προβλέπεται των 900 περίπου επιλαχόντων.
Θίχτηκαν και τα θέματα του 2ου εκλογικού επιδόματος, των προϋπηρεσιών, των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, των ΜΑΠ, της αλληλογραφίας του Α.Π.Σ., των τηλεφωνικών συνδέσεων, εκτός έδρας 2010 και οδοιπορικών του 2010 για moto, προκήρυξη 750, τροποποιήσεις Ν.3938/2011 κ.λ.π.
Με παρέμβαση κου κ ΓΓΠΠ υπήρξε ενημέρωση από το ΑΠΣ για το θέμα των ταυτοτήτων των ΠΠΥ (2100 ταυτότητες έχουν παραδοθεί, 1300 είναι για υπογραφή στο γραφείο του Επιτελάρχη ΑΠΣ και απομένουν 600 για κατασκευή).
Υπήρξε συνάντηση και με τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Περδίκη και ολιγόλεπτο συνάντηση με τον Υπουργό κ. Δένδια.
Αναμένουμε ενέργειες για ενημέρωση της επόμενες ημέρες από την ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και αλλαγές στο Πυροσβεστικό Σώμα, στη δομή και τη λειτουργία του.
Συμμετέχουμε κανονικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 26/09.
Συνάδελφοι, τα προβλήματα μεγεθύνονται και πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα και όπως ένα ρητό που λέει «εάν αγωνιστείς μπορεί να χάσεις, εάν δεν αγωνιστείς έχεις χάσει σίγουρα».
Επαναλαμβάνουμε τα Σωματεία να αναρτούν τις ενημερώσεις μελών στους πίνακες ανακοινώσεων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι νέες αναφορές στη Βουλή για θέματά μας.