Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Nα οργανωθούμε Επιτέλους΄! Υπ.αριθ...νιοστή



ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Και μέσα στο γενικό κλίμα της άλογης λογικής και του όποιος σκεφτεί  πρώτος στο πόδι το λέει και το κάνουμε, έργο που παίζεται σε συνέχειες το τελευταίο διάστημα, ούτε να ψηφίσουμε με ησυχία μας αφήνουν.
Δεκάδες τα ερωτήματα από συναδέλφους Διοικητές και Προϊσταμένους για τη μέρα των εκλογών.
Το στορυ έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση, ως γνωστό, την τελευταία στιγμή μετά τις συννενοήσεις της προφανώς με τους γνωστούς μας πλέον αφέντες - τροικανούς, ενέκρινε για το προσωπικό  του ΥΠΡΟΠΟ  άρα και στο πυροσβεστικό προσωπικό και στους Π.Π.Υ. και εκπαιδευόμενους Π.Π.Υ.τη χορήγηση του αστρονομικού ποσού των 130 ευρώ, μεικτά γιά να μη μπερδευόμαστε, του οποίου η χορήγηση θα γίνει μάλιστα μετά τις εκλογές (να έχουμε ψηφίσει και σωστά προφανώς).
Η συνέχεια της περιπέτειάς μας  βρίσκεται στο διαδικαστικό:
Η απόφαση σαφώς αναφέρει ότι η εκλογική αποζημίωση δίνεται "για την έκτακτη εκλογική εργασία, εργασία που λόγω του φόρτου της, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί μέσα στο κανονικό ωράριο  και παρίσταται ανάγκη απασχόλησης πέραν του κανονικού ωραρίου και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές."
Από εδώ αρχίζουν και τα παράξενα, μιας και στους συναδέλφους Π.Π.Υ και στους εκπαιδευόμενους Π.Π.Υ. που δικαιούνται το επίδομα δεν έχει εγκριθεί ακόμα ούτε μία ώρα νυχτερινή και ούτε μια ώρα εξαιρέσιμη.
Και καλά το παραπάνω θα τα βρεί η Υπηρεσία. Και καλά θα κάνει να πάρει πάνω της το κόστος και να δώσει στους χαμηλόμισθους συναδέλφους το εκλογικό χαρτζιλίκι.
Απλά μας είναι δυσνόητο, γιατί ενώ ήξερε η Υπηρεσία, ότι η εκλογική περίοδος θα ήταν από 12-4-2012 έως και 6-5-2012, δόθηκε άδεια στους εκπαιδευόμενους Π.Π.Υ. στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, με αποτέλεσμα να χάσουν προφανώς, από το επίδομα το μέρος των ημερών απουσίας
Το ουσιαστικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι σύμφωνα με την σχετική διαταγή του Α.Π.Σ. ορίζεται ότι και οι συνάδελφοι Π.Π.Υ. θα τεθούν σε επιφυλακή (δηλ. υπηρεσία) τη μέρα των εκλογών (Κυριακή).
Το ερώτημα είναι όμως ότι την Κυριακή, ως εξαιρέσιμη οι συνάδελφοι Π.Π.Υ.δεν μπορούν να εργαστούν λόγω μη έγκρισης πιστώσεων
Η τυχόν χρησιμοποίηση τους, θα δημιουργήσει δικαίωμα λήψης αντίστοιχης αποζημίωσης.
Πιστεύουμε το Α.Π.Σ. να το έχει υπόψη του και να μην τρέχουν οι συνάδελφοι Διοικητές πάλι.
Τη Δευτέρα οι εκλογές θα έχουν τελειώσει, οι πολιτικοί θα είναι εκεί που θα τους έχουν στείλει οι πολίτες, και η Διοίκηση θα συνεχίζει την τήρηση της νομιμότητας.