Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών - 31/5/2012

Στις 30/05 και ώρα 11:00 στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε το 46ο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ.
Στις 10.00 το πρωί το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Π.Σ. κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, ο οποίος μεταξύ άλλων μας γνωστοποίησε ότι με νεότερο έγγραφο του Α.Π.Σ. στις 28/05 προς την κ. Παπαδημητρίου του ΣτΕ προτάθηκε το 5μηνο για 1.903 θέσεις. Ο Αρχηγός μας δήλωσε ότι εκκρεμεί σχετικό αίτημα στο ΣτΕ και στο Γ.Λ.Κ.
Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στα Προπύλαια και μετά μεταβήκαμε στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους όπου ζητήσαμε συνάντηση με τον Γ.Γ. του Γ.Λ.Κ. κ. Πεντάζο ο οποίος απουσίαζε και στη συνέχει ζητήσαμε και είδαμε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, Διευθυντή του Γ.Λ.Κ., ο οποίος μας επιβεβαίωσε το αίτημα για 5 μήνες και ότι δεν μπορούσε να βρει την συγκεκριμένη αλληλογραφία από το Α.Π.Σ. καθότι ήταν χαλασμένο το ηλεκτρονικό σύστημα του Λογιστηρίου!!!!
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Εισηγήτρια του ΣτΕ κ. Παπαδημητρίου οποία μας διαβεβαίωσε ότι η Τριμελής Επιτροπή του ΣτΕ συνεδρίασε εχτές και ότι η απόφαση θα καθαρογραφεί σήμερα και εφόσον πάρει και κάποιες σχετικές υπογραφές.
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ζητήσαμε συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Πλασκοβίτη, από τη στιγμή που ο Υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς απουσίαζε. Εξηγήσαμε και εκεί ότι πρέπει πάση θυσία οι συνάδελφοι να εργαστούν 6μηνο, ο Γ.Γ. δήλωσε άγνοια και ότι θα μας ενημέρωνε όταν θα ενημερωνόταν.
Στη συνέχεια ξαναμεταβήκαμε στο Γ.Λ.Κ. αργά το μεσημέρι πλέον, στο οποίο ενημερωθήκαμε από τον κ. Σπηλιωτόπουλο ότι το σύστημα «δούλεψε» και το αίτημα υπογράφηκε και στάλθηκε για 5 μήνες στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ξαναμεταβήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητήσαμε συνάντηση με τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου κ. Παλαιοδήμο και επιμείναμε στο αίτημα για 6μηνο παραμένοντας στο Υπουργείο. Αργά το απόγευμα μας πληροφόρησαν ότι το αίτημα υπογράφτηκε και είναι για 6 μήνες. Όλη την ημέρα υπήρξε ανοιχτή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και το Α.Π.Σ. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις με τους φορείς παραβρέθηκαν και συνάδελφοι συμβασιούχοι (2009, Δημοτικού, επιλαχόντες)
Γύρω στις 20:00 η ώρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ελευθ. Οικονόμου από τον οποίο ζητήσαμε να παρέμβει θετικά εκ νέου όπως έκανε και πριν στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ΣτΕ και του Γ.Λ.Κ.
Και σήμερα θα παραβρίσκονται συνάδελφοι μαζί με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και στο ΣτΕ και στο Α.Π.Σ. προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα γραφειοκρατικά.
Εκτιμούμε, εκτός απροόπτου, αφενός το Α.Π.Σ., μετά το Γ.Λ.Κ. και ΣτΕ, την Παρασκευή μεσημέρι να εκδοθεί διαταγή για ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη όπως μας αναφέρθηκε.
Λόγω πίεσης χρόνου προτείνεται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, όσο είναι εφικτό και όσο γίνεται περισσότεροι, να ολοκληρώσουνε άμεσα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των ιατρικών εξετάσεων το συντομότερο δυνατό.
Επίσης όσοι συνάδελφοι εργάζονται σε Π.Υ. ή Π.Κ. πέρυσι εργάζονταν 15ωρο και φέτος 8ωρο εφόσον και οι Διοικήσεις συμφωνούν να εργαστούν 15ωρο να ενημερώνουν άμεσα με σχετικό έγγραφο την ΠΟΣΠΥΔ ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Έχουν υπογραφεί νυχτερινά, υπερωρίες, εκτός έδρας (30) από την ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. Θα ενημερωθείτε πιο συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες.
Μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ αναμένεται να ενταχθούν στα οικονομικά πακέτα κινητής τηλεφωνίας της WIND και οι 5ετείς πυροσβέστες.
Γίνεται αναζήτηση για διπλώματα και τίτλους σπουδών για περίπου 165 άτομα επιλαχόντες (έως 3.565), όσοι έχουν 40.000 μόρια.
Τέλος, να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους που απέδειξαν την αλληλεγγύη στους συμβασιούχους πυροσβέστες παρότι οι τελευταίοι στη συντριπτική πλειοψηφία λάμψανε δια της απουσίας τους και προτίμησαν όπως και οι 5ετείς και αρκετοί τον ασφαλή δρόμο του κουτσομπολιού, του facebook, του φραπέ, της T.V. και του internet.
Ξυπνήστε συνάδελφοι, έχουμε πολλά αιτήματα όλοι μας και ο δρόμος είναι μακρύς, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, μην το ξεχνάτε.
Ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά θα ξυπνήσουν περισσότεροι συνάδελφοι από τον λήθαργο του ωχαδελφισμού, της αγνωμοσύνης, της εξυπνάδας και της ισοπέδωσης. Μπράβο στους συναδέλφους που παραβρέθηκαν από την μακρινή Θράκη έως τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, την Ρόδο, την Χίο, τη Φλώρινα και αλλού. Πάντως έστω και καθυστερημένα η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε την ευαισθησία που τη διακρίνει.
Σήμερα Πέμπτη 31/5 υπογράφηκε η σχετική έγκριση του ΓΛΚ και στάλθηκε στο ΑΠΣ και στο ΣτΕ. Αναμένεται αύριο να αποσταλεί από το ΣτΕ στο ΑΠΣ.