Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

αναδημοσίευση : firexios.blogspot.com


Αγαπητοί συνάδελφοι



Η ΠΟΣΠΥΔ, μετά από 9 σχεδόν χρόνια, δράσης και άοκνων αγώνων, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, την αποτελεσματικότητά της στην επίτευξη κάθε στόχου.



Παρά τη λογοκρισία και τον πόλεμο που δέχεται- δυστυχώς εκ των έσω- κατάφερε, 150 περίπου συνάδελφοι να φοιτούν στις σχολές πολιτών, σε Βίλια Αττικής και Νάουσα και να είναι σε σειρά επιτυχόντων, στον πίνακα για τους 725 δόκιμους πυροσβέστες.

Επίσης κατάφερε,3.400 πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, από βοηθητικό προσωπικό που ήταν μέχρι πρότινος, να μετραπούν σε προσωπικό γενικών καθηκόντων ΙΣΟΤΙΜΟ με το μόνιμο προσωπικό του Π.Σ.



Ως φυσική συνέπεια των παραπάνω, οι συνάδελφοι αυτοί θα έχουν στο εξής, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αλλά και την προοπτική ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ.



Ωστόσο ο στόχος της Ομοσπονδίας, δεν έχει επιτευχθεί στο 100%, όπως αρχικά προσδοκούσαμε, αφού η εργασιακή τύχη μιας μεγάλης μερίδας συναδέλφων βρίσκεται ακόμα, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!!



Για την αποκατάσταση αυτών των συναδέλφων η ΠΟΣΠΥΔ, συνεχίζει να προσπαθεί, προς κάθε κατεύθυνση.



ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως και αυτή η προσπάθεια της Ομοσπονδίας ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΑΙ από ένα μικρό αριθμό επιλαχόντων που κατά κύριο λόγο, ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ κάποια θέματα που μόνο ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκαλούν.



Το τελευταίο διάστημα και σε μόνιμη βάση, αυτοί οι «κύριοι»



ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, προχωρώντας σε ακυρωτικές πράξεις, των δικών τους ουσιαστικά ενεργειών, αφού οι ίδιοι, προς όφελός τους, προέτρεπαν συναδέλφους, προς αυτή την κατεύθυνση ( αλλαγή βαθμού ικανότητας, και απόκτηση διπλώματος οδήγησης) εντός (άκουσον- άκουσον) του χρονικού περιθωρίου που ΤΩΡΑ καταγγέλλουν).



-ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ, παραπλανητικά και δίχως υπόσταση δημοσιεύματα

- Συνεχίζουν να δημιουργούν εντυπώσεις, περιφερόμενοι από γραφείο σε γραφείο (βουλευτικά και αρχηγείο Π.Σ) σπέρνοντας πανικό και απογοήτευση στους συναδέλφους με αυτές τις ενέργειες, και





-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ να πάρουν με το μέρος τους άλλους επιλαχόντες, με όπλο την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και την ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ.



Δεν γίνεται όμως να μην παρατηρήσουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ στάση που τηρούν αρκετοίΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ συνάδελφοι, που κλείνουν τ’ αυτιά στις Κασσάνδρες των «γνωστών- αγνώστων», αγωνιζόμενοι ΤΙΜΙΑ και με σεβασμό στο πλευρό της ομοσπονδίας έτσι ακριβώς, όπως αρμόζει στον κλάδο μας, παραμερίζοντας και αυτούς που παρασκηνιακάστηρίζουν και υποδαυλίζουν αυτές τις ανίερες πρακτικές,





Αυτοί λοιπόν, με τακτικές που παραπέμπουν σε δοσίλογους του παρελθόντος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βάσει των οποίων ήρθαν ως επιλαχόντες, έκαναν στροφή 180ο και άρχισαν να στηλιτεύουν τις ενέργειες στις οποίες, οι ίδιοι είχαν προχωρήσει!!!



Κι έρχομαι να ρωτήσω ξανά

Προς τι αυτή η ριζική αλλαγή στάσης;;;;; ΄

Μήπως από ζήλια και φθόνο γι’ αυτούς που πέτυχαν στον διαγωνισμό;;;;;



Επίσης οι «κύριοι» αυτοί



ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και έχουν υποβάλλει αιτήσεις ακύρωσης του διαγωνισμού, παρά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, που δικαιώνει τους συναδέλφους που έχουν προβεί σε αλλαγή του βαθμού ικανότητας (Ι), μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησής τους.



Άραγε, όταν εξαντληθούν, όλα τα αθέμιτα μέσα και τα δηλητηριώδη βέλη που έχουν στην φαρέτρα τους, τι θα έρθουν να πουν;



«Συγνώμη, κάναμε λάθος…Είμαστε μαζί σας τώρα στον αγώνα» ;;;



Οι περισσότεροι απ’ αυτούς, μονίμως αδιαφορούσαν και σαμπόταραν τους αγώνες της ΠΟΣΠΥΔ (πρόταση για 2000 άτομα, αλλά και πρόσφατο σαμποτάζ στην πρόταση για κινητοποίηση της ΠΟΣΠΥΔ τον περασμένο Ιούνιο).

Τώρα ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για αγώνες και πορείες;; ΓΙΑΤΙ;;;;



( Το αυγό του φιδιού, εκκολαύθη στην χειρότερη περίοδο για τα εργασιακά μας και τα αποτελέσματα είναι εμφανή)





- Έχουν δημιουργηθεί ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ μεταξύ μας και υπάρχει το ενδεχόμενο, θιγόμενοι επιτυχόντες συνάδελφοι, λόγω πικρίας να γυρίσουν τώρα κι εκείνοι την πλάτη, στην προσπάθεια των επιλαχόντων και να μην τους στηρίξουν την επόμενη ΚΡΙΣΙΜΗ για το μέλλον τους τριετία.



- Κι ακόμα, δημιούργησαν στην κοινή γνώμη μια ανάρμοστη εικόνα για το Π.Σ που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα



Τελειώνοντας θέλω να διευκρινίσω, πως σίγουρα πρόκειται για μεμονωμένα άτομα και σ’ αυτούς ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιλαχόντων.



Απευθυνόμενος σε σας, συνάδελφοι ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ, σας καλώ



Ν’ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΕ και να ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ αυτά τα κρούσματα και να μην επιτρέψετε άλλο τον διασυρμό, του ονόματος, της ιδιότητας και της προσφοράς σας.





ΒΑΛΤΕ στο περιθώριο, αυτές τις συμπεριφορές και καταδικάστε τις.



Να θυμάστε



Η ΠΟΣΠΥΔ έχει δεσμευτεί, για ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ, σε όλα τα μέτωπα, για την επαγγελματική αποκατάσταση ΟΛΩΝ.



ΝΑΙ στον ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΝΑΙ στην ΕΝΟΤΗΤΑ

ΝΑΙ στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΟΧΙ στις κουκούλες

ΟΧΙ στην υποτίμηση και απαξίωση του κλάδου μας…και πάνω απ’ όλα


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ.
 
 
Υ.Γ επειδη τον τελευταιο καιρο υπαρχουν αυτοκλητοι "αναλυτες" μας απαντουμε οτι εδω:
  • θα γραφουν ακομα και αυτοι που δεν εχουν φωνη..
  • οτι οποιος θελει να δημιουργει εντυπωσεις με χαρακτηρισμους απελπισιας να ειναι τουλαχιστον ακριβης..
  • οτι για το πως θα πορευθουμε εχουμε αρμοδια σωματεια και οτι δεν μπορουμε να μιλαμε με ορους οικονομικων μοντελων  30ετιας αλλα με ορους στα νεα οικονομικα δεδομενα του πλανητη ΓΗ..
  • οτι γνωριζουμε τι ειναι το Σ.Τ.Ε κλπ κλπ και εχουμε και αποφασεις του !!!!!!
  •