Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΣΠΥΔ

  1. Εδώ και ένα δεκαήμερο έχει γίνει ενόχληση προς τις Ηγεσίες ΥΠτΠ και ΑΠΣ σχετικά με το θέμα των πληρωμών. Εξετάζεται η πιθανότητα προκαταβολής ενός ποσού, ωστόσο για να δοθούν τα όποια χρήματα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγραφών και επίσης να έχουν ολοκληρωθεί τα απογραφικά δελτία με τα στοιχεία κάθε υπαλλήλου (αριθμοί λογαριασμών, μητρώα κλπ)
  2. Σχετικά με τις εξετάσεις, θα εφαρμοστεί ότι προβλέπεται στην Υπουργική Απόφαση: 60 ερωτήσεις για όλα τα μαθήματα, σε διάρκεια 1,5 ώρας. Οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες. Εντός της επόμενης εβδομάδος θα πραγματοποιηθούν και οι πρακτικές εξετάσεις.
  3. Έχει ξεκινήσει η χορήγηση ρούχων και σε κάποιες υπηρεσίες έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σε πρώτη φάση χορηγείται μία μαύρη στολή 9 (χιτώνιο - παντελόνι - τζόκευ - μπλουζάκι), μία 9α (επενδύτες αστικής πυρκαγιάς) και ένα ζευγάρι μπότες ή μποτάρβυλα.
  4. Δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις προσωπικού σε διαφορετικές υπηρεσίες για εκπαίδευση.
  5. Μετά τις συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποιήθηκε από το ΑΠΣ το αίτημα προς το Υπ. Οικονομικών για την απασχόληση του συμβαιούχου προσωπικού για την φετινή αντιπυρική. Αναμένονται οι υπογραφές.
  6. Η διαδικασία ελέγχου ποινικών και Ι έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά, και τώρα ελέγχονται οι τίτλοι σπουδών. Βρέθηκαν περίπου 90 περιπτώσεις με προβλήματα σε ποινικά και Ι, άλλοι 25 παραιτήθηκαν και 15 δεν προσήλθαν για ορκωμοσία. Κυριότεροι λόγοι παραιτήσεων ήταν η ύπαρξη άλλης, καλύτερης εργασίας και οι αποστάσεις από τους τόπους διαμονής.
  7. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η ΠΟΣΠΥΔ, στο προσεχές διάστημα θα κληθούν και οι πρώτοι επιλαχόντες (πολίτες και εποχικοί)