Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ !!!

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ:

Αντιδράσεις για τον διαγωνισμό

Οι αντιδράσεις για το ρεπορτάζ του «Εθνους» σχετικά με τον διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζονται.

Αντιδράσεις για τον διαγωνισμό
Οι αντιδράσεις για το ρεπορτάζ του «Εθνους» σχετικά με τον διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζονται. Μετά την αίσθηση που προκάλεσε το δημοσίευμα, εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών, η οποία ισχυρίζεται τα εξής: «Είναι ανακριβές ότι περισσότεροι από 150 επιτυχόντες προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά. (...) Σύνολο 10 ήταν οι υποψήφιοι με πλαστά δικαιολογητικά επί 27.218 αιτήσεων, ήτοι ποσοστό 0,036%. Είναι αναληθές ότι 150 επιτυχόντες πρώην συμβασιούχοι πυροσβέστες έχουν αποταχθεί από τις σχολές εκπαίδευσης. Ο ακριβής αριθμός ανέρχεται σε 92». Σημειώνουν δε πως «είναι ανακριβές ότι ο αριθμός των υποψηφίων με πλαστά δικαιολογητικά θα φτάσει τους 600 και τους 1.000».
Επίσης αναφέρουν ότι το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος» είχε αποστείλει η Ομοσπονδία τον Ιανουάριο του 2011 προς τα μέλη της, με το οποίο και τα ενημέρωνε για τη νόμιμη διαδικασία επανεξέτασης της σωματικής ικανότητας του απολυτηρίου στρατού και τα προέτρεπε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη.
Ανακοίνωση
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Πυροσβεστική, που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι αυτονόητο ότι, εάν διαπιστωθούν μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων παρόμοιες περιπτώσεις, το Πυροσβεστικό Σώμα θα ζητήσει και πάλι από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί».
Το «Εθνος» βασίστηκε σε διασταυρωμένες πληροφορίες από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές για το δημοσίευμα και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη των μελών της Ομοσπονδίας και κυρίως των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων. Καλό θα είναι, πάντως, να περιμένουμε την ολοκλήρωση του αυτεπάγγελτου ελέγχου των δικαιολογητικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΑΤΗΣΤΕ