Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση μελών - 22/3/2012

Tον τελευταίο καιρό η ΠΟΣΠΥΔ έχει ζητήσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων για συγκεκριμένες δεσμεύσεις εν όψει εκλογών. Τα κυριότερα θέματα είναι απορρόφηση των επιλαχόντων σε βάθος τριετίας και νέα 5ετίας για τους εκτός ρύθμισης.
Απ’ όλα τα κόμματα μόνο το ΚΚΕ μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκε στις 05/03 και μετά από προτάσεις μας κατατέθηκε και συγκεκριμένη επερώτηση.
Μια και που όλοι αναγνωρίζουν την βαρύτητα μιας προεκλογικής δέσμευσης καλούμε όλα τα Σωματεία να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση μέσω των βουλευτών να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με εκπροσώπους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ.λ.π. προκειμένου να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Είχε υπογραφεί η σύμβαση για απασχόληση φέτος των συμβασιούχων πυροσβεστών από τον πρώην Υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία αλλά ξανασυντάχτηκε εκ νέου λόγω αλλαγής ηγεσίας του Υπουργείου.
Έχουμε ζητήσει συνάντηση και με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά λόγω της 25ης Μαρτίου και αυξημένων δραστηριοτήτων με την ΕΛΑΣ δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συνάντηση ο Υπουργός προς το παρόν.
Στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν προβλεφτεί πιστώσεις για 8μηνο για το έτος 2012 και έχουμε ζητήσει από την πολιτική και φυσική ηγεσία να ισχύσει το 8μηνο και λόγω ΟΑΕΔ κ.λ.π. πάλι φέτος φαίνεται ότι το χρονικό διάστημα απασχόλησης θα κριθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπως γίνεται κάθε χρόνο με την έκδοση της σχετικής ΠΥΣ που υπογράφεται περίπου στα μέσα Απριλίου.
* Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη εγγράφως και προφορικά στην ηγεσία την καθυστέρηση της σχετικής διαταγής για ιατρικές εξετάσεις.
Σχετικά με την κάλυψη των 150 περίπου θέσεων των επιλαχόντων έχουμε ζητήσει από την ηγεσία την άμεση κάλυψη των θέσεων αυτών ώστε οι συνάδελφοι να μην μπλέξουν στον «κυκεώνα» λόγω των υπηρεσιακών κυβερνήσεων, Πάσχα, εκλογών κ.λ.π.
Περιμένουμε σχετική απάντηση.
Τέλη της εβδομάδας ολοκληρώνεται η διαδικασία και των αυτεπάγγελτων διαδικασιών των πτυχίων και των διπλωμάτων όπως μας έχει ενημερώσει το Α.Π.Σ. Αναμένουμε επίσης και την απόφαση υπέρ των αλλαγών Ι του Ν.Σ.Κ.
Έχουν επισημανθεί ακόμα προς την ηγεσία η ανεπάρκεια των στολών και η έλλειψη σε νούμερα των μεγεθών των στολών.
Καθώς και το πρόβλημα στις στολές και έχουμε επισημάνει και την έλλειψη κάποιων ΜΑΠ που πρέπει να μας δοθούν.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τα στοιχεία των απογραφικών δελτίων και των ΑΓΜ των 5ετούς και εξετάζεται από το Α.Π.Σ. η πληρωμή δύο μισθών στα μέσα Απριλίου όπως μας έχουν πει από το Α.Π.Σ.
Υπενθυμίζουμε βάσει της Υπ. 104 οικ. Φ109.1 απόφασης εκπαίδευσης των συμβασιούχων πυροσβεστών:
1) Ο 5ετούς δεν επιτρέπεται να απουσιάζει πάνω από 5 ημέρες τμηματικά ή συνέχεια.
2) Στις 31/03 θα εξεταστούμε στις κατά τόπους, πυρ. ακαδημίες που εκπαιδευόμαστε, γραπτά μέσα σε 90 λεπτά σε 60 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
Η κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 1 μονάδα.
Για να θεωρηθεί επιτυχής θα πρέπει να απαντηθούν τουλάχιστον 20 σωστές.
Οι πρακτικές εξετάσεις θα γίνουν στις κατά τόπους περιφέρειες από 2/4 έως 6/4/2012.
3) Η πρακτική εξέταση θα γίνει στις έδρες των περιφερειών. Η εξέταση για να θεωρηθεί επιτυχής πρέπει να βαθμολογηθεί με 10 και ανώτατο όριο το 30.
4) Και τα δύο είδη εξετάσεων θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις 45 μονάδες!!
5) Ενστάσεις δεν γίνονται δεκτές!!
Μερικοί συνάδελφοι επιλαχόντες, περίπου 100, έχουν προσφύγει με αίτηση ακύρωσης της προκήρυξης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, επίσης έχουν ζητήσει να επισπευτεί και η διαδικασία του δικαστηρίου με αίτηση προτίμησης.
Όσοι συμβασιούχοι συνάδελφοι επιθυμούν μεταθέσεις όπως γίνεται κάθε χρόνο με την πρόσληψη ας υποβάλλουν την σχετική αλληλογραφία προς το Α.Π.Σ. για την μετακίνησή τους μόλις πιάσουν δουλειά.
Οι οφειλές των εκτός έδρας των συναδέλφων του νομού Αρκαδίας και τα οδοιπορικά για τις moto θα δοθούν τον Απρίλιο!!
Για άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση επισκεφθείτε το site της ΠΟΣΠΥΔ στο http://www.pospid.gr/.

Υ.Γ: ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ" ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.....!!! Ή ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ? ? ?

ΥΓ 2: ΕΛΠΙΖΩ ΚΥΡΙΟΙ "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...!!