Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1900 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Με δυναμικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο οργανώνουν οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες



Συναδέλφισσα - Συνάδελφε ...) Λες πολύ καιρό αγωνίστηκες, δεν μπορείς άλλο πια να αγωνιστείς.
Άκου λοιπόν, είτε φταις είτε όχι: Αν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις (...) οι εχθροί μας
περιμένουνε να κουραστούμε εάν ο αγώνας είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του, οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη.
ΜΠΕΡΤΟΛΝΤ ΜΠΡΕΧΤ - απόσπασμα ΑΠΟ <<Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια>>.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Επειδή το εργασιακό μέλλον όλων εμάς που έχουμε βρεθεί εκτός της ρύθμισης , 1000 επιλαχόντες + 1000 απορριπτέοι, του νόμου χειρουργείου 38/39 του 2011, τίθεται εν αμφιβόλω. Επειδή πέρα από τις αόριστες υποσχέσεις και τα ευχολόγια που εκστομίζουν υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες αναφορικά για το εργασιακό μας μέλλον και την εργασιακή μας επιβίωση καμιά ουσιαστική δέσμευση δεν υπάρχει.
Επειδή τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και το εργασιακό μας κεκτημένο - που η αλήθεια έγινε με αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου μας - όπως αυτό καθορίζεται από τα Π.Δ. 124/2003, Π.Δ. 1211.2007.
Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην εργαστούμε το καλοκαίρι του 2012 ούτε καν ως συμβασιούχοι αφού δεν υπάρχει ακόμα υπογραφή Υπουργού για πρόσληψη. Επειδή υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό (προκήρυξη εκλογών, προεκλογική περίοδος, άρση διοικητικών πράξεων κατά την προεκλογική περίοδο για προσλήψεις, μετεκλογική περίοδος, διερευνητικές εντολές , κ.λπ.) κάτι που με ήδη παραπάνω σημαίνει πως το θέμα της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών με τις γνωστές αποικιοκρατικές συμβάσεις μπορεί να παραπεμφθεί μετεκλογικά στις ελληνικές καλένδες.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους, αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες να πούμε την αλήθεια και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα.
Η αλήθεια είναι πως το εργασιακό μέλλον μας συνάδελφοι φαντάζει ζοφερό και πως η μοναδική λύση είναι να βγούμε στο δρόμο.
Το δίκιο μας είναι πάγιο και διαρκές και για αυτό το λόγο με αγώνα θα το επιβάλλουμε!!!
Λέμε λοιπόν: Ούτε ένα βήμα πίσω από το κεκτημένο που ορίζεται από τα Π.Δ. 124/03 και 121/07, καμία διολίσθηση σε συμβιβασμούς που φαλκιδεύουν το κεντρικό καθολικό αίτημα του κλάδου για μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του, και εγγυημένη απορρόφηση των 1000 επιλαχόντων του Διαγωνισμού με βάση τα όσα παραπάνω περιγράφονται αποφασίσαμε, κόντρα σε αυτούς που ελπίζουν ότι θα συμβιβαστούμε με τη μοίρα μας.
Ότι με στωικότητα και κουρασμένοι θα οδηγηθούμε στον εργασιακό καιάδα.
Θα αυτοργανωθούμε
Ιδρύσαμε την <<ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ>> που έχει ως σκοπό να εκφράσει οργανωτικά τα δίκαια αιτήματα όλων εκείνων των συναδέλφων που δεν αισθάνονται ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, και πολύ περισσότερο κουρασμένοι.
Παράλληλα βρισκόμαστε σε επαφή με συναδέλφους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να συστήσουν τοπικούς πυρήνες αυτοργάνωσης για να ενσωματωθούν με τον κεντρικό μας φορέα.
Στο λίγο χρόνο ζωής που έχει διανύσει αυτή η επιτροπή έχουν καταγραφεί μια σειρά από επαφές με το Α.Π.Σ Υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει σταλεί υπόμνημα στο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ με τα αιτήματά μας χωρίς το συγκεκριμένο υπουργείο να μας απαντήσει.
Δυστυχώς από αυτές τις επαφές αυτό που αποκομίσαμε είναι πως οι συγκεκριμένοι φορείς μας εμπαίζουν και μας παραπέμπουν ο ένας στον άλλο προκειμένου να κυλίσει ανώδυνα ο πολιτικός χρόνος.
Η ΑΝΟΧΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 2 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Καλούμε τους μόνιμους και πεντ. Υποχρ. Συναδέλφους να συμπαρασταθούνε στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνας μας.
Τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα να συνδράμουν υλικά και ηθικά στον αγώνα μας.
Την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ να δείξει έμπρακτα τις υποσχέσεις για αλληλεγγύη όπως τις εξέφρασε στη συνάντηση που είχε η επιτροπή με αντιπροσωπεία της στη Μαγούλα.
Στους παραπάνω, τους υπενθυμίζουμε ένα ιστορικό απόφθεγμα: <<Όταν κυνηγούσαν τους Εβραίους έλεγα πως δεν είμαι Εβραίος, αργότερα όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές είπα πως δεν είμαι κομουνιστής, τώρα που κυνηγάνε εμένα δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει>>.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι τους λέμε:
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ Σας ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Επίσης ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ
ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ.
Τέλος, κι εμείς με τη σειρά μας εκφράζουμε το θαυμασμό μας και την αλληλεγγύη μας στους Απεργούς Εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας καθώς και στους Απεργούς εργαζόμενους στον τύπο CALTER, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, κ.λπ. Θα ήταν τιμή να βρίσκεται αντιπροσωπεία τους στις 2 Απρίλη στην κινητοποίησή μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2011
ΩΡΑ 10:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
Σ.Π.Α ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
ΠΗΓΗ:  BLOKO.GR