Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση μελών - 29/12/2011

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και στα οποία μας ξεκαθαρίστηκαν τα παρακάτω:
  • Υπογραφή πρόσληψης της νέας πενταετίας θα γίνει μέσα στον μήνα Ιανουάριο και μετά τις10/01. Οι λόγοι που δεν πραγματοποιείται πρόσληψη νωρίτερα είναι οι παρακάτω:
    α) Λόγω Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) που προβλέπει πρόσληψη το 2012.
    β) Μικρή προσέλευση της κατηγορίας των πολιτών και κακών καιρικών συνθηκών.
  • Xαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα υπήρχαν χιονοπτώσεις στην Πυροσβεστική Σχολή στα Βίλλια και βροχοπτώσεις στο Δημ. Στάδιο στην Ηλιούπολη.
  • Ένας άλλος λόγος ακόμα είναι ότι οι πολίτες έχουν προσληφθεί ταυτόχρονα κα σε Λιμενικό και Ειδικού Φρουρούς και προτιμούν να προσληφθούν εκεί.
Ζητήσαμε από την ηγεσία να καλεί περισσότερους πολίτες και όντως εχτές καλέστηκαν περισσότεροι από 150 άτομα. Την Τρίτη 27/12 ειδοποιήθηκαν 20 πολίτες και προσήλθαν 2!!
Υπάρχει η σκέψη να παραστούμε και οι 4.000 σε αθλητικό χώρο στην Αθήνα ώστε να προχωρήσουμε σε ορκωμοσία.
Σχετικά με τις εναπομείναντες οφειλές του Α.Π.Σ. (εκτός έδρας κ.λ.π.) το Α.Π.Σ. έχει ήδη δώσει εντολή για εξόφληση και είναι θέμα διευθέτησης του ηλεκτρονικού συστήματος ώστε να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς.
Σε κάποιες περιοχές, όπως μας έχουν ενημερώσει συνάδελφοι, έχουν μπει ήδη.
Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. χτες έγινε αναφορά για το θέμα των διπλωμάτων και αναγνώρισε η πολιτική ηγεσία ότι «πριν τη ρύθμιση ορθώς η ΠΟΣΠΥΔ είχε ζητήσει και επιμείνει, αλλά δεν εισακουστήκατε, να ισχύσει το εξάμηνο και ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην βαθμολογία».
Ζητήσαμε από τον κ. Υφυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε αναζήτηση των ποινικών και των Ι των επιτυχόντων. Μας διαβεβαίωσε ότι θα το πράξει σήμερα και θα δοθούν οι σχετικές εντολές. Ήδη έχουν ζητηθεί από το Α.Π.Σ. ο αριθμός των προσληφθέντων ανά Υπηρεσία καθώς και τα κενά.
Επιμείναμε στο να γίνει απορρόφηση αριθμού άνω των 3.400 από την λίστα επιλαχόντων όπως έγινε σε παλαιότερο διαγωνισμό του Π.Σ. ώστε να απορροφηθούν άμεσα επιπλέον συνάδελφοι. Ο κ. Υφυπουργός είπε «άσε να γίνει η πρόσληψη πρώτα και θα δούμε».
Σχετικά με τα άτομα που είναι εκτός 5ετίας για το πόσο διάστημα θα δουλέψουν φέτος το καλοκαίρι μας είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμα αλλά στην Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) έχει μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον πιστώσεις για την απασχόληση των συναδέλφων.
Λόγω του ότι αυτές τις ημέρες εορτάζανε η πολιτική ηγεσία στο ΠΡΟ.ΠΟ. είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με συνεργάτες, νομικούς, αξιωματικούς του Α.Π.Σ. στο ΠΡΟ.ΠΟ. και μας εκφράσανε την έντονη δυσαρέσκεια για μεθοδευμένες ενέργειες που γίνονται «κατά της προκήρυξης, του Υπουργείου και κατά ημών» και εξηγούμαστε:
Μεθοδευμένες επιθέσεις από συγκεκριμένα «μπλόγκ» στα οποία μάλιστα «τυχαία» δεν υπάρχει ούτε η απάντηση του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ούτε της ΠΟΣΠΥΔ στις καταγγελίες που γίνονται και συνήθως πρόσκεινται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
  • Ομοίως και από τα ΜΜΕ.
  • Συνεπώς όλα γίνονται για «γαλόνια κομματικά» μερικών και χρησιμοποιώντας κάποιους άλλους.
  • Στο τέλος όλοι για ένα κομμάτι ψωμί πάμε, ούτε τρώμε το ψωμί αυτών που είναι, όπως σκέφτονται μερικοί. Ας σκεφτούμε όλοι μας!!
Επίσης υπάρχει και 2ο δελτίο τύπου του κ. Νάκου!! Ο κ. Νάκος δεν έγραψε τώρα για «ακύρωση» διαγωνισμών. Και 2η απάντηση του Υπουργείου που σας επισυνάπτουμε.
Πέραν των παραπάνω υπάρχει και συντονισμένη επίθεση και από Υπουργούς και Βουλευτές,
Σας επισυνάπτουμε συνέντευξη τριών Υπουργών στις 16/10 στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Πίσω από τους Υπουργούς υπάρχουν και Βουλευτές που άλλα λένε σε εμάς και άλλα κάνουν!!
Καλούμε όλα τα Σωματεία να απαντήσουν σε όλα τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ και να αποστείλουν και τις απαντήσεις τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να προωθήσουν και παντού τις απαντήσεις της ΠΟΣΠΥΔ.
Για μια ακόμα φορά επιχειρείται, λόγω και της εύθραυστης οικονομικής, κοινωνικής και προεκλογικής περιόδου, να υπάρχουν «εξιλαστήρια θύματα».
ΠΡΟΣΟΧΗ μέχρι 31/01/2012 πρέπει να καταθέσουν χαρτιά όσοι δεν έχουν κάνει αγωγές το 2003 και επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτά τα δικαστήρια. Είτε επιτυχόντες, είτε επιλαχόντες, είτε εκτός ρύθμισης μπορούν να προσφύγουν. Ήδη τον Ιανουάριο έχουμε δικαστήριο σε Πρωτοδικείο. Αναμένεται μέσα στο 2012 να υπάρξει και Εφετείο και να προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο.
Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά σε όλους. Και συνάδελφοι η προκήρυξη «προχωρά» ότι και να γίνει.

Επιστολή της ΠΟΣΠΥΔ προς τις συνδικαλιστικές ενώσεις Αξιωματικών & Πυρ/στων

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε «θερμά» την Ένωση Αξιωματικών:
  • Που ήταν μουγκή όλα τα προηγούμενα χρόνια επί Ν.Δ., τότε με τα SMS και τις προφορικές συνεντεύξεις.
  • Που ερχόταν εκπρόσωπός τους στο συνέδριό μας και διατυμπάνιζε ότι ήταν μαζί μας.
  • Που όταν πήγαιναν σε προσκλήσεις Υπουργείων και Προέδρου Δημοκρατίας ξεχνούσαν να μας ειδοποιήσουν να παραβρεθούμε.
  • Αλλά όμως πάντα θυμόντουσαν να μας «καλούν» όπου κάνανε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μια και που είναι πανελλαδικά γνωστό ότι κατεβαίνουμε σε πορείες κατά χιλιάδες και όχι κατά δεκάδες.
Ας σκεφτούν οι μόνιμοι συνάδελφοι που αντιτίθενται γιατί και η ρύθμιση θα γίνει και το ξέρουν και τα κάστανα από τη φωτιά «μαζί» θα τα βγάλουμε είτε μας αρέσει είτε όχι και τέλος να σκεφτούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μονίμων αν μας θέλουν δίπλα ή απέναντι.
  • Εμείς θα πορευτούμε είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο.
  • Μαθημένοι στα δύσκολα είμαστε τόσο καιρό, άλλοι δεν είναι, σκεφτείτε το όλοι οι συνάδελφοι.
«Όταν απλώνεις τον τραχανά πρέπει να ξέρεις να τον μαζέψεις» λέει ο λαός.
Καλούμε άμεσα οποιοσδήποτε έχει κάτι μεμπτό, συμβασιούχος, μόνιμος, αξιωματικός, πολίτης, Βουλευτής, αποτυχών, επιλαχών, να το καταθέσει στα αρμόδια όργανα επώνυμα και συγκεκριμένα και όχι να γίνονται δεκανίκι συγκεκριμένου πολιτικού χώρου για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς και μικροκομματικούς σκοπούς.
Να θυμίσουμε σε όλους τους εργαζόμενους στο Π.Σ. ότι:
«Εποχικοί» έχουν προσληφθεί σαν μόνιμοι τουλάχιστον εδώ και δύο δεκαετίες και έχουν επανδρώσει αερομεταφερόμενα τμήματα κ.λ.π.
«Εποχικοί» έχουν προσληφθεί σε όλους τους «αξιόπιστους» διαγωνισμούς στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και δύο δεκαετίες.
«Εποχικοί» ήταν πρώην δασικοί υπάλληλοι που εντάχθηκαν στο Π.Σ. μεταγενέστερα 1998 κ.λ.π.
«Εποχικοί» το 1998 έδωσαν την τεχνογνωσία για αρκετά έτη στο Α.Π.Σ. τότε (δασολόγοι, τεχνολόγοι, δασοκομάντος μέχρι απλούς οδηγούς και μάχιμους).
«Εποχικοί» έχουν απορροφηθεί στους τελευταίους διαγωνισμούς σαν μόνιμο προσωπικό.
«Εποχικοί» πρώην είναι ήδη στο Π.Σ. και κατέχουν θέσεις πυροσβεστών, αρχιπυροσβεστών, αξιωματικών και ανώτερων αξιωματικών.
Οπότε κύριοι της ΕΑΠΣ ενδεχομένως όλοι οι παραπάνω ίσως να υπερβαίνουν και το μισό της δύναμης του Π.Σ.
Συνεπώς με τον τρόπο αυτό πολεμάτε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας.
Τέλος, η προκήρυξη δεν εξυπηρετεί κανέναν να ακυρωθεί γιατί:
  1. Τα κενά στο Π.Σ. θα μεγαλώσουν υπερβολικά.
  2. Ποιος θα σβήνει φωτιές τότε κύριοι;
  3. Ούτε τους επιλαχόντες εξυπηρετεί γιατί δεν θα μπορούν να προσληφθούν στο μέλλον «πατώνοντας» στην προκήρυξη.
  4. Ομοίως και τους αποτυχόντες που δεν μπορούν δικαστικά να πατήσουν πουθενά.
  5. Το ίδιο και για τους εκτός ρύθμισης γιατί δεν θα μπορούν να απασχοληθούν γιατί η πολιτεία θα προβεί σε άλλους τρόπους.
Τέλος ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά σε όλους τους Έλληνες.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών του Π.Σ! ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ……..


Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 4000 Πυροσβεστών 5ετούς θητείας σε ολοκλήρωση της πολιτικής σας πρωτοβουλίας. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για το πρόχειρο του νομοθετήματος και του εγχειρήματος γενικότερα. Παρακολουθούμε δεκάδες δημοσιευμάτων και κοινοβουλευτικών ερωτήσεων για τα διαπιστούμενα κενά και παραλείψεις των διαδικασιών τις οποίες και προφανώς αποδέχεστε με τα πολυσέλιδα απολογητικά Δελτία Τύπου που εκδώσατε τις τελευταίες ημέρες.

Eσείς κύριοι τις ΕΑΠΣ έχετε κάτι χειροπιαστό να καταγγείλετε και αφήστε τα δημοσιεύματα.

Προσπαθείτε να ακυρώσετε τον διαγωνισμό! Και όχι να επιβάλετε την διαφάνεια!!!  

Σε κάθε περίπτωση επειδή αποτελεί και δική μας θέση, η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων Πυροσβεστών, αλλά και επειδή είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού στο ΠΣ θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία, με επανάληψη όμως των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.  Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα στελέχη του ΠΣ στο παρελθόν, προς τα τέλη της δεκαετίας του 90, πάλι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, φορτώθηκαν στην πλάτη τους δικαστικές και διοικητικές εμπλοκές, υπηρετώντας πολιτικές παρόμοιων διαδικασιών πρόσληψης, από τις οποίες βρέθηκε το ΠΣ στη δίνη των λεγόμενων τότε «ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ».

Χαρακτηριστικό των ανησυχιών της επανάληψης των ίδιων γεγονότων και σήμερα, αποτελεί και η θέση που διατυπώνεται στην από 21-12-2011 δήλωσή σας, ότι : «ο έλεγχος της εγκυρότητας των δικαιολογητικών αποτελεί αρμοδιότητα των επιτροπών παραλαβής των δικαιολογητικών». Αυτός ο έλεγχος, όπως είμαστε σίγουροι ότι καλά γνωρίζετε, δεν μπορούσε να γίνει και δεν έγινε από τους συναδέλφους που παρελάμβαναν κατά εκατοντάδες τα έγγραφα δικαιολογητικά, από τους χιλιάδες υποψηφίους, την ώρα κατάθεσης αυτών. Άλλωστε μόνο ο οπτικός έλεγχος δεν μπορεί να διασφαλίσει την γνησιότητα και την εγκυρότητα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από άλλες υπηρεσίες.

Να προσθέσουμε ότι η διαδικασία και ο τρόπος ελέγχου εγκυρότητας-γνησιότητας των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών δεν είχε προβλεφθεί. Επίσης από μόνες τους αυτές οι Επιτροπές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν δύνανται να αλληλογραφούν με τις εκδούσες, των δικαιολογητικών, Υπηρεσίες.

Γιατί δεν τα λέγατε αυτά όταν γινόταν η παραλαβή των δικαιολογητικών αλλά τα λέτε τώρα; Έπεσαν οι μάσκες κύριοι τις ΕΑΠΣ

 Κύριε Υπουργέ.

Πέρα άλλων παραλείψεων της διαγωνιστικής διαδικασίας και των όποιων αρνητικών αποτελεσμάτων της σχετικής πολιτικής σας επιλογής, για να διασφαλιστούν τα μέλη μας και συνάδελφοι που συμμετείχαν στις επιτροπές παραλαβής δικαιολογητικών του διαγωνισμού, αλλά και για να διασκεδαστούν οι όποιες αμφισβητήσεις της διαφάνειας των διαδικασιών, δώστε τώρα εντολή, να υλοποιηθούν άμεσα διοικητικές πράξεις (προς τις Εκδούσες Αρχές) ελέγχου εγκυρότητας – γνησιότητας των εγγράφων των δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν από τους φέροντες ως επιτυχόντες.


Την ευαισθησία σας κύριοι της ΕΑΠΣ δεν την δείξατε τότε με το Π.Δ 19 του 2007 με συνεντεύξεις και άλλα τέτοια παρατράγουδα αλλά  τότε ήταν τα δικά μας παιδιά εεεεεεεεεεεεεεε?????


ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δεν μας θέλετε το ξέρουμε αλλά δυστυχώς  θα μας έχετε!!”

ΠΕΡΙ "ΑΛΕΚΑΣ"!

Πληροφορήθηκα «τυχαία» στο internet συναδέλφου τις ερωτήσεις 21/12 δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στις 20/12 Δελ. Τύπου του κ. Νάκου.
1)    Απ’ ότι ξέρω η Αλέκα ήταν στην Αθήνα «τυχαία» εκείνες τις ημέρες!!
2)    Όπως λέει η Αλέκα και οι υπόλοιποι δεν θέλει να ακυρωθεί η προκήρυξη γι’ αυτό ενεργεί με τα παραπάνω πριν γίνει η πρόσληψη στις 28/12 όπως διατείνεται; Γι’ αυτό γίνεται ερώτηση ώστε να απαντήσει ο Υπουργός «τώρα»; Τυχαίο;
3)    «Τυχαία» τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες που εξετάζονται οι Ι άνω των 45 από το Α.Π.Σ.;
4)    «Τυχαία» το Δελ. Τύπου του βουλευτού που εκπροσωπεί την ΝΔ λέει στο τέλος «και κυρίως να σταματήσει τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη»;
5)    Μα καλά όλοι οι ερωτηθέντες βουλευτές είχαν ενεργή συμμετοχή στην προεργασία του Ν.3839. Τώρα το θυμήθηκαν;
6)    Το δικόγραφο και της Αλέκας και των υπολοίπων «τυχαία», όπως λέει η Αλέκα, δεν στρέφεται κατά της προκήρυξης. Γι’ αυτό δεν στέλνει αντίγραφό του σε κανέναν; Κι λέει μην διαρρεύσει προς τα έξω; Τυχαία;
7)    Περί στοιχείων του Α.Π.Σ. που επικαλούνται ξεχνάει ότι όταν ελέγχθησαν:
Α) Δεν είχαν στείλει «όλοι» τα χαρτιά του στο Α.Π.Σ.
Β) Δεν είχαν προσμετρηθεί μέσα όσοι είχαν απολυθεί το 2008, 2009, 2010 και μπορούσαν να κάνουν τα χαρτιά τους και είχαν 5 αντιπυρικές περιόδους πίσω.
Γ) Δεν είχαν προσμετρηθεί και οι έχοντες τελειώσει το σχολείο 2ης Ευκαιρίας, γεγονός που έγινε στο τέλος Ιουνίου του 2011.
Σε αυτό που υπάρχει θεωρώ δίκαιο είναι το θέμα των «διπλωμάτων» που δόθηκαν με βεβαιώσεις. ΝΑΙ, δεν έπρεπε να τα πάρουν και να αφαιρεθούν τα μόρια για όσους τα πήραν και όχι να ακυρωθεί η προκήρυξη.
Όσον αφορά με τα περί «6μηνο» δεν έγραφε κάτι η προκήρυξη, οπότε όποιοι ήθελαν πήγαν να βγάλουν. Άλλωστε είχε να γίνει συζήτηση για το θέμα μεταξύ Α.Π.Σ., ΠΡΟ.ΠΟ. και ΠΟΣΠΥΔ αλλά δεν δέχθηκαν την διαφωνία της ΠΟΣΠΥΔ καθότι η τότε ηγεσία δήλωσε ότι θέλει περισσότερους οδηγούς.
8)    Με τις παραπάνω ενέργειες των συναδέλφων στρέφονται εναντίον της προκήρυξης και τω άλλων επιτυχόντων συναδέλφων με αποτέλεσμα να έχουν απέναντί τους το Α.Π.Σ., το ΠΡΟ.ΠΟ. αλλά και την ΠΟΣΠΥΔ, οπότε όταν δαγκώνεις ένα χέρι που σε βοηθά μην περιμένετε στο μέλλον να δεχθούμε βοήθεια ώστε να υλοποιηθεί βάσει του Νόμου η απορρόφηση των επιλαχόντων βάσει 50% των κενών σε βάθος τριετίας. Για σκεφτείτε το; Μα καλά, τόσο μίσος, να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου;
9)    Συμφωνώ να ελεγχθούν όσοι έχουν κάνει παραβάσεις να πάνε στο σπίτι τους. Όχι όμως να μπαίνουν όλοι σε ένα σακί με κυριότερο σκοπό να κοπούν οι περισσότεροι και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.
Από τις 30/11 που βγήκε στη διαβούλευση ο Νόμος μέχρι που ψηφίστηκε στις 31/03 ήταν 4 μήνες. Τόσο καιρό που ήσασταν να γίνουν οι παρατηρήσεις μέσω Σωματείων και ΠΟΣΠΥΔ, να διορθώσουμε ότι μπορούσαμε;
* Γιατί από τότε κοιτάζατε την πάρτη σας κι γράφατε τα Σωματεία και την ΠΟΣΠΥΔ.
* Να τα αποτελέσματα. Και συνεχίζετε……. Μυαλό δεν βάζετε.
* Δίπλα-δίπλα θα βρούμε λύση και στον δρόμο. ΟΧΙ απέναντι ο ένας με τον άλλο.
* Πάρτε το χαμπάρι!!
Ένας επιτυχών internetάκιας από τη Ζάκυνθο

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

180 ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ

  1. 180 άτομα στην κατηγορία ιδιώτες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς.
  2. Έχουν ξεκινήσει και καλούνται από το ΑΠΣ ιδιώτες επιλαχόντες.
  3. Υπήρχε όμως  πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις στα Βίλλια λόγο καιρού καθώς επίσης και στο Χαλικακι Ηλιούπολης και καθυστέρησαν οι αθλητικές δοκιμασίες .
  4. Για αυτό το λόγο δεν θα υπογράψουμε συμβάσεις αυτή την εβδομάδα που σας είχαμε γράψει. Γύρω  στις 10-20 Γενάρη θα υπογράψουμε.«Και ο καιρός κόντρα μας πάει……..»
  5. Από ότι έμαθα ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νάκο ο οποίος του είπε δεν είχα σκοπό να πλήξω τον διαγωνισμό κ.α. Κολοτ--πες τα θεωρώ εγώ αυτά!!!
  6. Όσο για τον κ. Παντελεάκο έχω να πω, πως όταν ερχόταν στα συνέδρια μας και μας έλεγε: «Έχετε δίκιο», «είστε αδικημένοι», «είμαστε  μαζί σας», «συνεχίστε τους αγώνες σας» κ.α  Όλα αυτά τα έλεγε γιατί δεν πίστευε ποτέ  ότι θα έβγαινε μια τέτοια προκήρυξη. Τώρα που βγήκε η προκήρυξη βγήκε και η μάσκα του κ. Παντελεάκου και πολλών άλλων γιατί αυτός βγήκε και τα είπε επώνυμα. Πόσοι άλλοι τα λένε ανώνυμα ………….!!!!!!!
  7.  Έως το τέλος βδομάδας θα μπουν  τα εκτός έδρας ,αργίες, υπερωρίες, και γάλα του 2011. Τον Γενάρη τα εκτός έδρας του 2010 (αυτά των μηχανών και Τρίπολης)
  8. Έχει σταλεί στις Υπηρεσίες διαταγή που ζητά να ενημερώσουν το ΑΠΣ πόσοι εποχικοί εργάζονταν ανά υπηρεσία  ή κλιμάκιο το 2011 και πόσοι από αυτούς είναι στην λίστα επιτυχόντων.
Σήμερα από ότι έμαθα το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ν.Δ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή της ΠΟΣΠΥΔ προς τον Πρόεδρο της ΝΔ κ Σαμαρά

Αξιότιμε κ. Σαμαρά,
Στις 20/12/2011 λάβαμε γνώση του Δελ. Τύπου της Ν.Δ. το οποίο συνυπογράφεται από τον Τομεάρχη Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη κ. Αθ. Νάκου και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους συναδέλφους μας.
Σας γνωστοποιούμε ότι:
Α) Ο συγκεκριμένος Ν.3938/2011 υπερψηφίστηκε από τη Ν.Δ. και από τον κ. Αθαν. Νάκο.
Β) Και ο κ. Νάκος είχε βοηθήσει στην διαμόρφωση του Ν.3938/2011 και μας είχε βοηθήσει σε αρκετά σημεία τότε.
Δεν καταλαβαίνουμε την «στροφή» του πρώην Υπουργού γεγονός που εκθέτει και τον ίδιο και την παράταξη. Σας αναφέρουμε μερικά σημεία που έχουμε επισημάνει:
  1. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου ότι υπάρχουν διακρίσεις και οι παρατυπίες βγάζουν «μάτι». Δηλ. κ. Πρόεδρε κακώς μοριοδοτούμαστε, κακώς συμφώνησε το κόμμα σας και η πλειοψηφία των Βουλευτών;
  2. Αναφέρεται ότι «οι προσλήψεις γίνονται εκτός ΑΣΕΠ». Να θυμίσουμε ότι για πρώτη φορά υπάρχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συνεπώς απ’ όσο γνωρίζουμε και παρεμβάσεις από τον ΑΣΕΠ έχουν γίνει.
  3. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου «πληθαίνουν οι καταγγελίες για κατάθεση παραποιημένων δικαιολογητικών». Δηλ. κ. Πρόεδρε κατατέθηκαν 27.000 αιτήσεις, έγιναν 300 ενστάσεις και βρέθηκαν 9 πλαστά. Πράγματι, φοβερή καταγγελία!! Αν έχει κάτι συγκεκριμένο ο κ. Βουλευτής ας το καταθέσει συγκεκριμένα να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης που θα ελέγξει έτσι και αλλιώς αυτεπάγγελτα και όπως προβλέπεται και όχι να διασύρει ολόκληρο τον κλάδο μας.
  4. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου «παραπέμφθηκε σε Επιτροπή που συστήθηκε διαφορετικά από ότι ισχύει για τους εν ενεργεία πυροσβέστες». Ας κοιτάξει και ο κ. Νάκος τα Πρακτικά της Βουλής «οι μόνιμοι εν ενεργεία περνούν από εξετάσεις μόνο όταν γίνεται μνεία σε αυτό».
  5. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου ότι «ο Νόμος προβλέπει το δίπλωμα να εκδίδεται 6 μήνες πριν». Να θυμίζουμε ότι μιλάμε για το Π.Δ. 19/2007 που αναφέρουν σε «μόνιμες θέσεις» και όχι 5ετούς!! Ξέρετε κ. Πρόεδρε μιλάμε για τον τελευταίο διαγωνισμό που έγινε βάση του Π.Δ 19/2007 όπου είχαν δοθεί τα γραπτά θέματα με SMS … και προφορικά και ρωτάγανε τους υποψήφιους τότε ποιο είναι το ονοματεπώνυμό τους, πόσο κάνουν 1+1 κ.λ.π.
  6. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου «να σταματήσει τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη». Δηλ. τι ζητάει ο κ. Βουλευτής, να ακυρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί;
    Να μεγαλώσουν τα κενά στα Σώματα Ασφαλείας και να περιμένουμε άλλα 20 χρόνια κάποιο άλλο νομοθέτημα τότε; Την τελευταία παρατήρηση του κ. Βουλευτή την θεωρούμε τουλάχιστον άτοπη.
    Να θυμίσουν ότι «τρέχει» η ηγεσία την προκήρυξη προκειμένου να προλάβει να εξασφαλίσει «κοινοτική οικονομική στήριξη μέσα στο έτος 2011 για τους διαγωνισμούς αυτούς». Θέλουμε ή δεν θέλουμε τα χρήματα αυτά, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους μας;
Μπορούμε να γράψουμε πολλές αράδες και παρατηρήσεις ακόμα αλλά δεν θα το κάνουμε. Σας θυμίζουμε ότι:
  • Δουλεύουμε πάνω από 20 χρόνια στο Π.Σ.,
  • Έχουμε πάνω από 20 νεκρούς,
  • Άπειρους τραυματίες,
  • Το 87% των ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ της εργασιακής μας αποκατάστασης,
  • Έχουμε δεκάδες Πρωτόδικες, Εφετειακές αλλά και απόφαση του Άρειου Πάγου που μας δικαιώνει.
Συνεπώς οι πολίτες, η δικαιοσύνη, σύσσωμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι σύμφωνοι στο δίκαιο αίτημά μας.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, δεν είδαμε καμία παρατήρηση στο Δελ. Τύπου για τους 2.000 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης.
Από τους 5.400 θα προσληφθούν 3.400, είναι επιλαχόντες 1.000 άτομα και 1.000 εκτός ρύθμισης.
Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν άπειρες δεσμεύσεις κορυφαίων στελεχών σας για την επίλυση του εργασιακού μας όπως και την προσπάθεια του τότε Υπουργού κ. Βύρωνα Πολύδωρα να ανανεώσει την 5ετία μας το 2007 από 5 έτη και 4 ½ μήνες σε 5 έτη και 8 μήνες.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αναμένουμε μια ξεκάθαρη θέση του κόμματός σας για τη νέα 5ετία και για τους 2.000 συναδέλφους που δεν θα εργάζονται.
Επικοινωνήσαμε ήδη με δεκάδες βουλευτές της παράταξής σας, τόσο σε επίπεδο Ομοσπονδίας όσο και σε επίπεδο Σωματείων που δήλωσαν ότι διαφωνούν με τις παρατηρήσεις του κ. Νάκου.
Ξέρετε, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός και εμείς σαν συνδικάτο, μας έχουν κουράσει οι παλινωδίες και οι «κωλοτούμπες».
Να θυμίσουμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην ψήφιση του Ν.3938/2011 υπήρξε αρνητική διαφοροποίηση κορυφαίου στελέχους σας και πρώην Υπουργού και τότε ζητήσαμε συνάντηση και έγινε στα γραφεία του κόμματος μαζί με τον Γ.Γ. κ. Λυκουρέντζο ο οποίος ξεκαθάρισε και τότε ότι «η Ν.Δ. στηρίζει την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών και τον συγκεκριμένο Νόμο».
Θεωρούμε κ. Πρόεδρε τουλάχιστον υπερβολή το Δελ. Τύπου και τις καταγγελίες του κ. Βουλευτή που πιθανών να μεταφέρθηκαν από μερίδα συναδέλφων που είναι επιλαχόντες ή αποτυχόντες στο διαγωνισμό, μόνιμους, και εκφράζουν ιδιοτελείς και κομματικούς σκοπούς και έδωσαν λάθος εικόνα στον κ. Νάκο και δεν συμφωνούν ούτε τα Σωματεία, ούτε την Ομοσπονδία, ούτε το σύνολο των συναδέλφων.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε καλές γιορτές και καλή χρονιά. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

 

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΗΣ Ν.Δ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

                 ΑΡ.ΠΡ.86
                                                                           ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
                                                                           κ.   ΤΑΣΟΥΛΑ  ΚΩΝ/ΝΟ
                                                                           ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ
                                                                           ΣΩΜΑΤΕΙΑ
                 ΜΕΛΗ                            
¨ΘΕΜΑ¨:ΕΠΙΔΟΣΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ
            ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ
             ΠΤΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.

κ. Βουλευτά, μας γνωρίζετε πολύ καλά, έχουμε κάνει πολλές  συναντήσεις όλα αυτά τα χρόνια και όταν η Ν.Δ ήταν κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα μας. Μας έχετε βοηθήσει αρκετά να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ένα βήμα δηλαδή πριν την οριστική εργασιακή αποκατάσταση των περισσότερων από εμάς.
Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση τύπου του υπεύθυνου του τομέα πολίτικης ευθύνης προστασίας του πολίτη της Ν.Δ κ. Αθανάσιου Νάκου!
Αυτός ο διαγωνισμός έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια με τους πάντες αντίθετους, Αξιωματικούς ,μόνιμους .πολλούς πολιτικούς .Γιατί η Ν.Δ θέλει να σταματήσει ο διαγωνισμός;
Πρώτη φορά σε διαγωνισμό της Πυροσβεστικής συμμετέχει εκπρόσωπος του Α.Σ.Ε.Π και νομικός σύμβουλος του κράτους. Αν κάποιος έχει πλαστά χαρτιά να απορριφτεί!
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να σταματήσει ο διαγωνισμός μας. Δεν βγήκε απλά μια προκήρυξη βγήκε μετά από ψήφιση του σχετικού νομού στην ολομέλεια της Βουλής και το ψηφίσαν και οι βουλευτές της Ν.Δ.  Αυτό δεν έχει γίνει σε καμία προκήρυξη ως τώρα!
Παρακαλούμε να μας  απαντήσετε  αν η Ν.Δ έχει αλλάξει τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους πυροσβέστες που τόσο πολύ έχει βοηθήσει στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα με την ψήφιση του σχετικού νόμου. Θα θέλαμε την βοήθεια σας ακόμη μια φορά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΖΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                         ΚΑΡΑΤΖΕΝΗΣ       ΜΙΧΑΛΗΣ
         6979673887                                                             6974320892        6974320892   

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ..

ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.


Για τις πρώτες μέρες του Γενάρη τελικά πάει η υπογραφή των συμβάσεων μας σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μου. Και ο λόγος είναι ότι δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν τις διαδικασίες οι ιδιώτες (ιατρικές εξετάσεις, αγωνίσματα κτλ). Κόβονται αρκετοί και καλούνται συνεχώς επιλαχόντες. Αιτία όλων αυτών ο διαγωνισμός να τελειώσει λίγο αργότερα από ότι είχε υπολογιστεί.





51 τελικά ήταν οι «γιώτα». Δύο δεν εμφανίστηκαν καθόλου πάμε στους 49. Από αυτούς κόπηκαν 16 από την υγειονομική επιτροπή του ΑΠΣ .



ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΕ  ΝΑΚΟΣ, ΕΙΤΕ ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΣ, Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ 4000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ «ΒΑΒΟΥΡΑΣ».



Να δώσουμε συγχαρητήρια στο σωματείο Μαγνησίας που κινητοποιήθηκε αμέσως και πήγε στο πολιτικό γραφείο του Νάκου (είναι βουλευτής Μαγνησίας) για διαμαρτυρία



Έμαθα ότι το έτερο ήμισυ συναδέλφου που είναι στη λίστα επιλαχόντων  εργάζεται σε πολιτικό γραφείο τις μίας εκ των δύο Βουλευτών που κατέθεσαν ερώτηση προς τον κ. Παπουτσή πριν δύο μέρες. Τα συμπεράσματα δικά σας……….!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

23-12-2011:Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη




23-12-2011:Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάση Νάκου για τις προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάση Νάκου για τις προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Η προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις σε όλα τα θέματα που έθιξε ο κ.Νάκος. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει απτόητα την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αισθήματος ανασφάλειας στους χιλιάδες συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Προς άρση των αμφισβητήσεων που τεχνηέντως εγείρονται και προς ορθή ενημέρωση και του ιδίου, αλλά και των υποψηφίων, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

Η αναφορά της Νέας Δημοκρατίας σε δήθεν αξιοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος μάλλον εκ παραδρομής τέθηκε στο Δελτίο Τύπου. Είναι πανελληνίως γνωστό ότι η συνέντευξη και οι γραπτές εξετάσεις γενικών γνώσεων που ίσχυαν με βάση το π.δ.19/2006, αποτελούσαν – με τον τρόπο που πραγματοποιούνταν - μία από τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο. Η παντελής απουσία ανεξάρτητων επιτροπών και η διενέργεια διαγωνισμών μόνο σε ενδουπηρεσιακό επίπεδο, δεν εξασφάλιζε σε καμία περίπτωση την απαιτούμενη διαφάνεια που επιβάλλεται για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Γι’αυτό άλλωστε καταργήθηκε το εν λόγω προεδρικό διάταγμα και θεσμοθετήθηκε με το ν.4029/2011 αντικειμενικός τρόπος βαθμολόγησης με μόρια που δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης, ενώ παράλληλα η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών ενισχύθηκε με μέλη του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


Όσον αφορά στις οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, η συνολική οργανική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχεται σε 12.942 θέσεις, εκ των οποίων 4.433 είναι κενές. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λαμβάνοντας υπόψη τις αδήριτες υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος μεριμνά ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά και να υπάρχει επάρκεια δυναμικού προς όφελος των ελλήνων πολιτών. Το γεγονός ότι οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης που είχαν προηγουμένως την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη, όταν ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους, θα τοποθετηθούν στον τόπο που υπηρετούσαν και στο παρελθόν, αποτέλεσε αίτημα το οποίο έγινε ομοφώνως δεκτό από το ελληνικό κοινοβούλιο. Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι όταν ολοκληρωθούν οι προσλήψεις, θα προσδιορισθεί επακριβώς και η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, όπως ορίζει και ο νόμος, είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα καθήκοντά της ορίζονται ρητά από το νόμο και συγκεκριμένα από την παράγραφο 9 του άρθρου 15 του νόμου 3829/2011, από όπου σαφώς προκύπτει ότι τα καθήκοντα που θα ασκήσουν είναι αμιγώς επιχειρησιακής φύσεως.

Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού έχει εκ του νόμου (αρ.15 παράγραφος 6 ν.3839/2011) το καθήκον της κατάρτισης πινάκων επιτυχόντων. Η εργασία αυτή είναι προφανές ότι πραγματοποιείται μετά την παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων. Ως εκ τούτου καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι αναφορές της Νέας Δημοκρατίας ότι μέχρι να συσταθεί η εν λόγω επιτροπή, ουδείς γνώριζε πού ήταν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων. Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.3 της υπ’αρ.12077/14-7-11 απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι επιτροπές παραλαβής αιτήσεων και δικαιολογητικών, μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, υπέβαλαν τα δικαιολογητικά στο αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Προσωπικού του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο με τη σειρά του τα διαβίβασε στην αρμόδια Επιτροπή για την κατάρτιση των πινάκων επιτυχόντων. Το γεγονός ότι παραιτήθηκε στις 7-10-11 για προσωπικούς λόγους το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε δυσλειτουργία της Επιτροπής, αφού αυθημερόν ορίστηκε σε αντικατάσταση αυτού το μέλος του ΝΣΚ κ.Απέσσος ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή ξεκίνησε το μοναδικό της έργο, δηλαδή την κατάρτιση πινάκων επιτυχόντων, στις 25-10-11, οπότε και περιήλθαν σε αυτή όλες οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά από τη Δ/νση προσωπικού.

Όσον αφορά στις καταγγελίες περί πλαστών δικαιολογητικών, σας ενημερώνουμε ότι επί 27218 αιτήσεων, διαπιστώθηκαν, κατόπιν ενστάσεων που έγιναν από άλλους υποψηφίους, 9 περιπτώσεις υποβολής πλαστών δικαιολογητικών. Αυτές διαβιβάσθηκαν άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα από το Δικαστικό Τμήμα της Δ/νσης Οργάνωσης Νομοθεσίας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Συνεπώς, εκτός του ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό, η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί των περιπτώσεων αυτών. Σημειώνεται εδώ ότι, όπως παγίως προβλέπεται, σχετικά με τη διασταύρωση και αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών, αυτή θα πραγματοποιηθεί όταν οι υποψήφιοι κληθούν για πρόσληψη. Εξυπακούεται ότι ενδεχόμενες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών που θα ανακύψουν σε αυτό το στάδιο ελέγχου, θα αποσταλούν αμέσως στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και οι εμπλεκόμενοι θα αποταχθούν.


Η Ειδική Υγειονομική Επιτροπή που συστάθηκε για τους υποψηφίους της παρ.3 του άρθρου 15 του ν.3839/2011, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ.Νάκος ως εισηγητής της ΝΔ για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, συγκροτήθηκε για ένα και μόνο λόγο. Αυτός είναι οι υποψήφιοι άνω των 45 ετών, οι οποίοι είχαν αντικειμενική αδυναμία δήλωση ικανότητας Ι1, να έχουν το δικαίωμα διακρίβωσης ικανότητας που δεν τους παρέχεται πλέον από το στρατό.

Σχετικά με τις άδειες οδήγησης, ο νόμος δεν προσδιορίζει τον απαιτούμενο χρόνο απόκτησης. Αυτό σημαίνει ότι ο νομοθέτης δεν θέλησε να ορίσει χρονικά όρια, γι’αυτό και δεν κάνει παραπομπή σε κανένα άλλο νομοθέτημα ως προς το συγκεκριμένο θέμα, σε αντίθεση με ρητές παραπομπές που υπάρχουν για τα άλλα ζητήματα, όπως τα προσόντα και τις θετικές προϋποθέσεις κατάταξης.


Σχετικά με τις ισοβαθμίες, η αλήθεια είναι ότι έγινε μία και μόνο κλήρωση, όπως αναλυτικά αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση. Αυτή αφορά την κατηγορία της παρ.3 του άρθρου 15 του ν.3839/2011. Οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στους τελικούς πίνακες επιτυχόντων προέκυψαν από τις αλλαγές που έγιναν μετά την εκδίκαση των ενστάσεων.

Σχετικά με τον κανονισμό κατάταξης δοκίμων πυροσβεστών, αυτός ενσωματώθηκε στο κεφάλαιο Γ’ του νομοσχεδίου για τον εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή και τηρήθηκαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα έχει υπερψηφίσει όλα τα άρθρα, πλην ενός, του νέου Κανονισμού Κατάταξης.

Η Νέα Δημοκρατία ομιλεί περί βιασύνης προκήρυξης διαγωνισμών, αγνοώντας και πάλι τις υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος. Όσον δε αφορά στην ποσόστωση 50% πτυχιούχων αυτή έχει τηρηθεί απαρεγκλίτως. Προς ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας και παντός ενδιαφερομένου, η από 10-12-10 ΚΥΑ υπ’αριθμ.Φ 20132 που αφορά στον καθορισμό του αριθμού εισακτέων στο τμήμα ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ορίζει ότι για το 2011 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 110. Με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων και την καθ’υπέρβαση εισαγωγή έχουν εισαχθεί το 2011 στην Πυροσβεστική Ακαδημία 60 δόκιμοι ανθυποπυραγοί εκ των οποίων 50 με πανελλήνιες και 10 με καθ’υπέρβαση εισαγωγή. Υπολείπονται επομένως 50 θέσεις οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσοστό 50% που ορίζεται από το άρθρο 1 του π.δ. 203/1995.

Τέλος, στο διαγωνισμό των 50 αξιωματικών συμμετέχουν αποκλειστικά ιδιώτες και μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Αυτό προκύπτει και από τον τίτλο του διαγωνισμού, αλλά και από το υπόλοιπο κείμενο όπου γίνεται ρητή μνεία σε 2 μόνο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία θα υποβληθεί κανονικά σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, ενώ το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό εξαιρείται διότι είναι έχει ήδη υποστεί αυτές τις δοκιμασίες κατά την κατάταξή του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ.......

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σάλος με τους "ημέτερους" σε διαγωνισμό της Πυροσβεστικής


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 21:05

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Μορφή χιονοστιβάδας, ικανής να διασαλεύσει το κύρος της υπηρεσίας, λαμβάνει το σκάνδαλο με το διαγωνισμό για την κατάταξη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Τη στιγμή που η… αξιοκρατία φαίνεται να έχει πάει περίπατο και οι καταγγελίες για παραποιημένα και πλαστογραφημένα δικαιολογητικά δίνουν και παίρνουν, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δύο εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, επιδίδονται σε μάχη εντυπώσεων, ενώ οι συνδικαλιστές του Σώματος κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές «βασιλείας» του κομματικού κράτους.

Από την πλευρά τους οι Πυροσβέστες αναγκάζονται να παρακολουθούν σε ρόλο «κομπάρσου» το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στην πολύπαθη Υπηρεσία η οποία εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ανοικτές «παρτίδες» με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Νοθεία

Μια ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου νομοσχέδιο-εφεύρημα για τον Εθελοντισμό στο Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, προέβλεπε την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης κατόπιν σχετικής απόφασης που είχε εκδώσει ο πρώην Αρχηγός του Σώματος, κ. Στέλιος Στεφανίδης. Συγκεκριμένα καταργούσε το Προεδρικό Διάταγμα 19/2006 που προέβλεπε τους κανόνες μοριοδότησης και ουσιαστικά –όπως καταγγέλλεται- έδινε περισσότερες «αρμοδιότητες» στις επιλογές από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Στη συνέχεια διαδραματίσθηκαν μια σειρά από τραγελαφικά συμβάντα που αφήνουν σαφείς υπόνοιες περί βολέματος των «ημετέρων», χωρίς να ακολουθηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, σε αρκετές περιπτώσεις τα δικαιολογητικά των υποψηφίων έχουν παραποιηθεί, σε άλλες έχουν αλλοιωθεί ενώ υπάρχουν και ορισμένοι υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται να έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά μαθητών του Γυμνασίου!

 Σ.Γ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ……….

Την ίδια στιγμή η τριμελής επιτροπή, καθ’ ύλην αρμόδια για την πρόσληψη του προσωπικού, κατ’ ουσία απλά εξέδωσε τους πίνακες της βαθμολογίας καθώς δεν είχε οριστεί Πρόεδρος και επειδή συγκροτήθηκε δυο μήνες μετά την προκύρηξη του διαγωνισμού.

Κλήθηκε δηλαδή, όπως κατήγγειλε μέσω δελτίου τύπου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, «να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις διενέργειας όρων του διαγωνισμού».

 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η Ν.Δ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

 ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η Ν.Δ;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μοριοδότηση των κατόχων επαγγελματικών αδειών οδήγησης καθώς παρόλο που οι υποψήφιοι όφειλαν να έχουν το δίπλωμα οδήγησης την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος, στην Υπουργική Απόφαση προβλέφθηκε ότι μπορούν να μοριοδοτηθούν και όσοι έβγαλαν δίπλωμα οδήγησης και μετά την ψήφιση του Νόμου!

Καταγγελία Νάκου, απάντηση Παπουτσή

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, κάνει λόγο για «βιομηχανία προσλήψεων» εν’ όψει προεκλογικής περιόδου στην οποία «επιστρατεύονται πάγιες μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες, δυστυχώς, ο κ. υπουργός ομνύει πίστη και αφοσίωση με κάθε ευκαιρία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής σε απάντησή του αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία επισημαίνοντας ότι σκοπός του κόμματος της συμπολίτευσης είναι η «επιστροφή σε ένα φαύλο καθεστώς που δομήθηκε με αδιαφάνεια, με βάση τις πελατειακές σχέσεις και τα συντεχνιακά συμφέροντα».

«Επιστρέψαμε στο 1998»

Από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος παραδέχεται ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις αλλοίωσης των δικαιολογητικών και ενδέχεται να αιτηθεί ακόμα και την ακύρωση του διαγωνισμού. Με δήλωσή του στη zougla.gr ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, κ. Φίλιππος Παντελεάκος επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι και σε εμάς έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας πράξεις και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με πολιτικές εντολές. Πιθανότατα με πολιτικές εντολές οδηγούμαστε σε συνθήκες ανάλογες του 1998».
Σ.Γ  «Να ευχαριστήσουμε την Ένωση Αξιωματικών» συνάδελφοι για τα ωραία τους λόγια και κυρίως τον Πρόεδρο τους τον Παντελεάκο που τον καλούσαμε στα συνέδρια για να ακούμε τα ωραία του λόγια και τώρα δεν ντρέπεται καθόλου να κάνει αυτές της ανυπόστατες καταγγελίες για να κερδίσει τις εντυπώσεις του  κάθε πολίτη. Αυτοί είναι οι κύριοι Αξιωματικοί που συνεργαζόμαστε τόσες αντιπυρικές έπεσαν οι μάσκες τους και ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού. Και αν έχουν στοιχεία γιατί δεν τα δημοσιεύουν, αλλά έχουν μάθει αυτοί σε τέτοιες καταγγελίες εντυπώσεων. Κρίμα!!!!!!!!!!

Απάντηση της ΠΟΣΠΥΔ στο δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

Μέγαρα: 22/12/2011
Προς:
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»
1) Διευθυντή κ. Σπύρο Τρίψα
2) Αρχισυντάκτη κ. Παντελή Ζήλο
3) Υπεύθυνο ύλης Κων/νο Παπαδόπουλο
4) Δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Διονυσόπουλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Αξιότιμο Υπουργό Πρ.Πο κ Παπουτσή
2. Αξιότιμο Υπφυουργό Πρ.Πο κ Όθωνα
3. Αξιότιμο Αρχηγό ΠΣ κ Μπονάτσο
4. Ελληνικό Κοινοβούλιο
5. ΜΜΕ
6. «Bloco», «Πέτρα Σκανδάλου» κ.λ.π.
Είναι ωφέλιμο, θεωρούμε, αξιότιμε κ. Διονυσόπουλε όταν γράφετε κάτι να το διασταυρώνετε και να παίρνετε όλες τις απόψεις για κάποιο θέμα.
Έκπληκτοι διαβάσαμε στην τωρινή έκδοση του περιοδικού σας άρθρο που αφορά πρόσφατο διαγωνισμό του Π.Σ. και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
* Αναφέρατε ότι υπάρχουν 27.000 αιτήσεις και γίνανε 320 ενστάσεις και βρέθηκαν 20 περιπτώσεις πλαστών. Αυτό σημαίνει ότι ενστάσεις υπέβαλλε ποσοστό περίπου 1% των αιτούντων και οι περιπτώσεις των πλαστών αφορούν δηλ. περίπου το 0,001% των αιτήσεων. Και ερωτούμε, υπάρχει κανένας διαγωνισμός οπουδήποτε που δεν έχει ενστάσεις ή πλαστά;
* Θα μπορούσατε να αναφερθείτε και σε προηγούμενες προκηρύξεις του Α.Π.Σ. με ενστάσεις κ.λ.π. για να συγκρίνει ο αναγνώστης όπως π.χ. στο διαγωνισμό του 2007 για μόνιμο προσωπικό. Ξέρετε τότε που διακινούσαν τα θέματα με SMS, έχετε γράψει τίποτα γι’ αυτό;
* Ή το 2001 επί αρχηγίας του κ. Φούρλα που δεν εκδόθηκαν αποτελέσματα;
* Κάνατε αναφορά στις ηλικίες των 45 και 56. Γνωρίζετε ότι και συμβασιούχοι πυροσβέστες εργάζονται όπως και όλοι οι συμβασιούχοι έως την ηλικία της συνταξιοδότησης 60-65 κ.λ.π. Σε αντίθεση με το μόνιμο προσωπικό που συνταξιοδοτείται πολύ νωρίτερα; Οπότε που είναι το μεμπτό;
* Σχετικά με την σωματική ικανότητα που αναφέρετε, η πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών έχει προϋπηρεσία άνω των 5 ετών και εργάζεται συνεχώς. Τα έτη 2004, 2005, 2006 πέρασε από 14 ιατρικές εξετάσεις και μετέπειτα κάθε χρόνο από 3 γιατρούς ενώ παράλληλα προβλέπεται νομοθετικά ότι όποιος έχει πρόβλημα εξετάζεται και πάει σπίτι του οπότε άνθρακας ο θησαυρός κ. Διονυσόπουλε.
* Πέραν των άλλων, ως προς τους συναδέλφους επιτυχόντες που είναι μεταξύ 45-56 ετών δεν αναφέρετε ότι είναι κλιμακωτή η προϋπηρεσία, δηλ. η πρόσληψη δεν γίνεται για κάποιους 56 ετών που ήρθαν και μπήκαν, πρέπει να υπάρχει προϋπηρεσία τουλάχιστον δεκαετίας πίσω … και μερικοί έχουν αρκετά παραπάνω συνεπώς μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό (100 - 200 άτομα). Να σας θυμίσουμε ότι στις περιοχές που προσλαμβανόμαστε ζούμε εκεί και προστατεύουμε τον τόπο μας και αυτό το κάνουμε χρόνια τώρα με αγάπη, ζήλο και μεράκι.
* Αναφέρετε σχετικά με την Επιτροπή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της που αποτελείται από ένα εκπρόσωπο του Α.Π.Σ. , του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τι ποιο νόμιμο;
* Στο παρελθόν σε καμία προκήρυξη της Πυροσβεστικής δεν υπήρχε εκπρόσωπος ΑΣΕΠ και Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
* Προφανώς η πολιτική και φυσική ηγεσία, κ. Παππουτσής, κ. Όθωνας, κ. Στεφανίδης και κ. Μπονάτσος, αυτό το έκανε ακριβώς για να μην υπάρξουν «λοβιτούρες». Κακό ήταν και αυτό; Δείτε τα πρακτικά της Βουλής στις 14, 15, 16, 28/02/2011. Σας πληροφορούμε δε ότι ήδη έως και σήμερα, 22/12/2011, έχουν κοπεί από την προκήρυξη 15 επιτυχόντες εξαιτίας σωματικής ικανότητας (Ι), εκ των οποίων τουλάχιστον 5 υπηρετούν στην Κρήτη και μάλιστα 3 εξ αυτών εντός της εκλογικής περιφέρειας του Υφυπουργού.
* Κάνετε αναφορά σχετικά ότι προηγούμαστε αυτοί που εργάζονται στο Π.Σ. Ναι, πράγματι φωτιές θα σβήσει όποιος προσληφθεί, δεν θα κάνει δουλειά γραφείου.
* Είναι καλύτερα να προηγείται κάποιος που δεν έχει ούτε καν τζάκι στο σπίτι του να βλέπει τη φωτιά και μόλις βλέπει φωτιά να τρέχει να φύγει; Ή μήπως επειδή έχει απολυτήριο 19 και 20 θα σβήσει τις φωτιές με τα πτυχία;
* Άλλωστε ίσως να θυμάστε σε αρκετούς διαγωνισμούς ΔΕΚΟ κ.λ.π. ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π. προκηρύσσονται θέσεις μόνο για όσους εργάστηκαν στο παρελθόν, γεγονός που προϋποθέτει λόγω εξειδίκευσης οπωσδήποτε προϋπηρεσία.
* Σε τέτοια επαγγέλματα προβλέπεται οπωσδήποτε προϋπηρεσία προβλέπεται και από κοινοτική αλλά και την Ελληνική νομοθεσία.
* Αναφέρετε ότι ήταν πολλές οι αντιδράσεις των πολιτών για τους αποφοίτους Δημοτικού, Γυμνασίου, συναδέλφους εποχικούς που έχουν παραπέσει σε παραπτώματα κ.λ.π.
* Ξέρετε κ. Διονυσόπουλε όταν βρίσκεσαι σε μια φωτιά 1, 2, 3, 4, 5 και ημέρες σε πίεση και με αυξημένη καταπόνηση δεν σε ρωτάει η φωτιά αν έχεις απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου. Τσαγανό και ψυχή θέλει.
* Επίσης σχετικά με τα Ι2 και Ι3 που αναφέρετε υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες που προβλέπονται σε συγκεκριμένο κανονισμό όπου δεν υπάρχει πρόβλημα όπως π.χ. μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας πάσχει από δυσχρωματοψία, δηλ. θα πρέπει να ξεχωρίσει το κόκκινο με το πιο κόκκινο; Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η πολιτεία χορηγεί επαγγελματικά διπλώματα γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
* Και σχετικά με τις αναφορές-παραπτώματα που αναφέρετε, είναι ψευδείς γεγονός που επιβεβαιώνεται καθώς στο Π.Δ. 124/2003 οι πειθαρχικές διατάξεις που ισχύουν για τους συμβασιούχους είναι οι ίδιες που ισχύουν και για το μόνιμο προσωπικό.
* Τέτοιες παραβάσεις μαζί με λόγους υγείας κ.λ.π. εφαρμόζονται για συμβασιούχους πυροσβέστες κάθε χρόνο από τους 5.500 κάθε χρόνο απολύονται κατά μέσο όρο 3 κάθε έτος τα τελευταία 8 χρόνια περίπου 24 άτομα απολύθηκαν δηλ. το 0,0003%.
Τέλος να σας γνωστοποιήσουμε ότι πριν φτάσει η τελευταία ηγεσία στη ψήφιση του Ν. 3839/2011 υπήρξε ομάδα εργασίας που συσκεπτόταν επί 6 μήνες, απαρτιζόταν από 23 άτομα από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., Εσωτερικών, Α.Π.Σ., Πολιτική Προστασία κ.λ.π. ώστε να καταλήξουν ότι η πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών στην 5ετία στοιχίζει όσο η πρόσληψη 1 πολίτη προσλαμβάνονται 5 συμβασιούχοι πυροσβέστες καθότι κερδίζονται τα χρήματα που δίνονται από το Ταμείο Ανεργίας, την εκπαίδευση κ.λ.π. Θα προσληφθούμε χωρίς αύξηση μισθού, με μισθό 600 € συνολικά.
* Αφού υπήρξε αυτή η προεργασία και η διαβούλευση, η πολιτική ηγεσία έφερε το θέμα στη Βουλή όπου ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ που είναι παγίως αντίθετο με την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος δια του εισηγητή του κ. Σκυλλάκου δήλωσε ότι «ζητούμε όλοι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες να μονιμοποιηθούν» παρότι ίσως πάλι τυχαία σας διαφεύγει ότι από τους 5.500 συμβασιούχους πυροσβέστες θα προσληφθούν 3.400, οι άλλοι 2.000 είναι εκτός ρύθμισης και θα αγωνιστούμε για όλους !!!
* Πέραν όλων των παραπάνω απ’ ότι ξέρουμε στο Κοινοβούλιο συμφώνησαν Βουλευτές ότι όλα τα κόμματα και αρκετά εξ αυτών διακεκριμένοι νομικοί, δικηγόροι κ.λ.π. Γεγονός που επιβεβαιώνεται γιατί από τις πολλαπλές τροποποιήσεις που έκανε ο κ. Παπουτσής και ο κ. Όθωνας προκειμένου να είναι σύμφωνα όλα τα πολιτικά κόμματα.
* Όσον αφορά την πρόσληψη των 725 θέσεων να σας θυμίσουμε ότι είναι για την κάλυψη θέσεων των εθνικών οδών, αίτημα που εκκρεμούσε 3 έτη στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους και υπάρχουν ρήτρες μεταξύ του Δημοσίου και των εταιριών εθνικών οδών.
* Πέραν τούτου αν δείτε το site του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. είχε ανακοινωθεί η συγκεκριμένη πρόσληψη προ 5 και 6 μηνών και είχε γίνει και αναφορά κατ’ επανάληψη στη Βουλή. Συνεπώς ήταν κάτι αναμενόμενο.
Τέλος, να σας θυμίσουμε ότι είχαν δεσμευτεί όλες οι πολιτικές ηγεσίες από το 1990 μέχρι σήμερα για την εργασιακή αποκατάστασή μας. Παρότι αυτό δεν συμβαίνει γιατί απλά οι άνω των 40 ετών ανανεώνουν την 5ετία και δεν μονιμοποιούνται!!! Επίσης, πράγματι ο κ. Παπουτσής και ο κ. Όθωνας προχώρησαν με περίσσιο θάρρος σε ρύθμιση στην οποία συμφώνησαν και οι προηγούμενοι Υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης στο συγκεκριμένο Υπουργείο, κ. Παυλόπουλος, κ. Βύρων Πολύδωρας, κ. Μαρκογιαννάκης κ.λ.π. που γενικά δεν ήταν αντίθετοι όπως συνήθως ενεργεί η αντιπολίτευση.
* Εφόσον διασφαλίζεται όσο γίνεται καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και με τεράστια οικονομικά οφέλη. Γι’ αυτό και συμφώνησαν όλοι.
Να σας θυμίσουμε ότι ο θεσμός του συμβασιούχου πυροσβέστη υπάρχει από το 1974 όπου έχουμε συναδέλφους που εργάζονται από τότε είχε ψηφιστεί το 1993 να ενταχθούμε στο τότε ΔΑΣΟ αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω πτώσης της κυβέρνησης τότε.
* Το 1998 η δασοπυρόσβεση πήγε στο Π.Σ.
* Και το 2003 υπήρξε η πρώτη 5ετία έως το 2007 με συμβάσεις 4 ½ μήνες.
* Από το 2007 με το Π.Δ.121/2007 ορίστηκε σε 8μηνες συμβάσεις.
* Και με το Ν.3839/2011 οι 3.400 από τους 5.500 θα εργαστούμε για 12 μήνες.
* Επίσης έχουμε δεκάδες αποφάσεις δικαστηρίων πρωτόδικες ότι πρέπει να μονιμοποιηθούμε γιατί καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες (πέραν ότι υπάρχουν άνω των 4.000 κενών στο Π.Σ.)., ενώ υπάρχουν ήδη και οι πρόσφατες υπ’ αρ. 7 και 8 /2011 αποφάσεις της Ολομελείας του Άρειου Πάγου για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
* Παράλληλα σε γκάλοπ της ΠΟΣΠΥΔ το 87% των ελλήνων πολιτών απάντησε ότι έπρεπε η πολιτεία ήδη να μας έχει προσλάβει για 12μηνη απασχόληση.
* Συνεπώς ο κ. Παπουτσής και ο κ. Όθωνας κλήθηκαν να υλοποιήσουν μόνο ό,τι είναι κοινωνικά, νομικά και, ηθικά δίκαιο και να αποκαταστήσουν μια αδικία 30 ετών για μια κατηγορία εργαζομένων που έχει 22 νεκρούς τα τελευταία 20 χρόνια και δεκάδες τραυματίες. Διορθώνοντας σφάλματα του παρελθόντος. Εσάς ποια είναι η θέση σας κ. Διονυσόπουλε;
Όσον αφορά τα περί ευνοούντων κ.λ.π. σας καλούμε να δείτε την τυχαία καταγωγή των τελευταίων φυσικών ηγεσιών του Π.Σ. καθώς και τις πολλές συνωνυμίες υπαλλήλων του Π.Σ. που εξηγούνται πολλά. Αυτοί που σας ενημέρωσαν τα ξέρουν αυτά.
* Κατανοούμε την αγωνία των άνεργων Ελλήνων συμπολιτών μας, αλλά να τονίσουμε ότι κερδίσαμε 12μηνη εργασία ύστερα από αγώνες και διεκδικήσεις ετών υπηρετώντας συγχρόνως με αυτοθυσία το Π.Σ. στην πρώτη γραμμή της μάχης.
* Σας υπενθυμίζουμε ξανά ότι ο συγκεκριμένος νόμος πέρασε από ομάδα εργασίας, διαβούλευση, Υπουργικό Συμβούλιο, Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, από την επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και επί των άρθρων και επί του συνόλου. Που ήσασταν τότε να κάνετε όλες τις παρατηρήσεις κ. Διονυσόπουλε;
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας στην επόμενη έκδοσή σας όπως ορίζεται από τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Αναφορικά τώρα με την επίκαιρη ερώτηση των Βουλευτών Αικατερίνης Φαρμάκη και Βασιλικής Τσόνογλου που σχετίζεται με τη διαδικασία της προκήρυξης καθώς και με το δελτίο τύπου της Νέας Δημοκρατίας που καταλήγει να ζητάει να σταματήσει ο εν εξελίξει διαγωνισμός επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Σήμερα 22/12/2011 ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ επικοινώνησε με την κα Τσόνογλου, την ενημέρωσε σχετικώς και της ανέλυσε την πραγματική διάσταση του ζητήματος. Αναφέρεται στην επίκαιρη ερώτηση ότι τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί από το Α.Π.Σ. τον Ιανουάριο του 2011 και αφορούσαν τους τίτλους σπουδών των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι αναντίστοιχα με όσα προέκυψαν κατά τη διαδικασία της προκήρυξης. Η αναντιστοιχία αυτή εξηγείται πολύ απλά και οφείλεται:
Α. Τον Ιανουάριο του 2011, οπότε και μας ζήτησε το ΑΠΣ να αποστείλουμε στοιχεία σχετικά με τα τυπικά μας προσόντα (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, τίτλοι σπουδών), δεν ανταποκρίθηκαν όλα τα μέλη μας. Περίπου 200 δεν απέστειλαν τίποτα.
Β. Όσοι δε απέστειλαν, δεν κοινοποίησαν στο Αρχηγείο όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.
Γ. Τον Ιανουάριο του 2011 υπήρχαν πολλά μέλη μας (περίπου 150 συνάδελφοι) που απέστειλαν, όπως τους ζητήθηκε από το Α.Π.Σ., τον τίτλο σπουδών που κατείχαν τότε, δηλαδή απολυτήριο Δημοτικού, αλλά συγχρόνως φοιτούσαν σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, από το ποίο αποφοίτησαν τον Ιούνιο. Συνεπώς κατά τη διαδικασία της προκήρυξης συμμετείχαν ως πτυχιούχοι Γυμνασίου.
Δ. Τα στοιχεία ζητήθηκαν τον Ιανουάριο του 2011. Ο Ν. 3938/2011 ψηφίσθηκε τον Μάρτιο του 2011. Στοιχεία ζητήθηκαν μόνο από όσους υπηρετούσαν τον Οκτώβριο του 2010. Όμως με τη διάταξη της παρ. 3β του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουν στην προκήρυξη και συμβασιούχοι πυροσβέστες που υπηρέτησαν στο Π.Σ. το 2009 ή το 2010 και μετά παραιτήθηκαν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι διέθεταν προϋπηρεσία πέντε αντιπυρικών περιόδων μεταξύ των ετών 2000 και 2007. Περίπου 600 συμβασιούχοι πυροσβέστες συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτή την κατηγορία, κάποιοι δε εξ αυτών συγκαταλέγονται στους επιτυχόντες της προκήρυξης. Αυτοί συνεπώς δεν είχαν αποστείλει στοιχεία στο Α.Π.Σ τον Ιανουάριο 2011.
Ως προς τους ισχυρισμούς που εμπεριέχονται στην επίκαιρη ερώτηση περί ελέγχου των πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης και ποινικού μητρώου επισημαίνουμε ότι στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε) ότι «η Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος αναζητεί αυτεπάγγελτα για τους υποψηφίους που καλούνται τελικά για πρόσληψη Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α».
Πρέπει να τονίσουμε ότι οι ανωτέρω ισχυρισμοί όσων ενίστανται κατά της διαδικασίας της προκήρυξης είναι μεμονωμένοι και δεν εκφράζουν ούτε την ΠΟΣΠΥΔ ούτε και τα σωματεία μέλη της.
Η θέση της ΠΟΣΠΥΔ είναι μία, ξεκάθαρη και έχει αποτυπωθεί πολλές φορές.
ΝΑΙ στη διαφάνεια της προκήρυξης.
ΝΑΙ στην απορρόφηση σε βάθος τριετίας των επιλαχόντων της προκήρυξης.
ΟΧΙ στην ακύρωση του διαγωνισμού για ιδιοτελείς και κομματικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ι

Από τους 49συναδέλφους, σήμερα στο ΑΠΣ πήγαν οι 47 .
Οπότε οι δύο κόπηκαν. Από τους 47 μέχρι πριν λίγο είχαν κοπεί και άλλοι 11.Η διαδικασία συνεχίζετε και είναι προς το τέλος.
Ότι νεότερο έχω θα σας το γράψω συνάδελφοι.

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

 
  • Έμαθα πως ήσουν χτες και προχτές Αθήνα οπότε δεν είναι τυχαίο η ερωτήσεις  προς τον Υπουργό από τις δύο Βουλευτίνες σήμερα …... Έτσι για να μην νομίζεις συναδέλφισα  ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αν ήσουν στους επιτυχόντες θα τα κάνες αυτά;
           Και τι περιμένεις να σου απαντήσει ο Υπουργός;
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΚΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ
Η ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…….. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2011
  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, αναφορικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ με τις δηλώσεις του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάση Νάκου, για τις προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
  • «Ο κ. Νάκος και η ΝΔ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Συνεχίζουν απτόητοι να υπονομεύουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης, εξυγίανσης και ενίσχυσης του Π.Σ.
  • Ουσιαστικά, απαιτούν να μην εφαρμοστούν οι νόμοι που ψήφισε η Βουλή και την επιστροφή σε ένα φαύλο καθεστώς που δομήθηκε με αδιαφάνεια, με βάση τις πελατειακές σχέσεις και τα συντεχνιακά συμφέροντα. Και ήταν αυτό το καθεστώς που κράτησε για χρόνια σε ομηρία χιλιάδες εποχικούς πυροσβέστες. Ενώ, με αναξιοκρατικές διαδικασίες έκλειναν την πόρτα σε ικανά στελέχη και αποδυνάμωσαν το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Όσο και αν αντιδρά ο κ. Νάκος και η ΝΔ, η εφαρμογή των νόμων, ο προγραμματισμός και οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα υλοποιηθούν με αυστηρή προσήλωση στη διαφάνεια, τη δίκαιη επιλογή, την αξιοκρατία».
  • Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τις επιμέρους αναφορές του κ. Νάκου, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζεται ότι:
  • Στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 μνημονεύεται η σύσταση 4.000 οργανικών επί θητεία θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. Στην ουσία, δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά για μεταφορά των κενών οργανικών θέσεων ως θέσεων νεοσυσταθείσας κατηγορίας προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η οποία πραγματοποιήθηκε για την κάλυψη χρονιζουσών αναγκών του Σώματος σε προσωπικό, οι οποίες αδυνατούσαν να καλυφθούν λόγω του δεδομένου κόστους πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Εξάλλου στο τελευταίο εδάφιο της παρ.6 του άρθρου 15 του ιδίου νόμου προβλέπεται η μεταφορά των κενούμενων θέσεων εποχικών πυροσβεστών οι οποίες θα προκύψουν από την πρόσληψή τους σε θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, ως θέσεων μόνιμων Πυροσβεστών με την έκδοση απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
  • Στην παρ. 6 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 προβλέπεται η σύνθεση της τριμελούς Επιτροπής που είναι αρμόδια για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Στα μέλη της συγκαταλέγεται και ένας εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού. Εξάλλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν 2190/1994, το μη πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν υπάγεται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α΄, Β΄και Γ΄ του ιδίου νόμου.
  • Οι αρμοδιότητες της Τριμελούς Επιτροπής Πρόσληψης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης καθορίζονται απευθείας από το νόμο και ειδικότερα στο τρίτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 το οποίο προβλέπει ότι η Επιτροπή καταρτίζει (και όχι απλά εκδίδει) τους πίνακες επιτυχόντων ανά κατηγορία με βάση τον αριθμό των μορίων κάθε υποψηφίου.
  • Δυνάμει της υπ’αριθ.46130 Φ. 300.2/07-10-2011 Απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την οποία ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Πρόσληψης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και ορίστηκε ως πρόεδρος αυτής ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσος .
  • Οι συγκροτήσεις των επιτροπών που είναι επιφορτισμένες με τη διενέργεια διαγωνισμών πρόσληψης προσωπικού συγκροτούνται μετά την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων. Στην προκειμένη περίπτωση η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της και αξιολόγησε όλα τα υποβληθέντα από τους υποψηφίους δικαιολογητικά, κατάρτισε τους πίνακες επιτυχόντων ανά κατηγορία υποψηφίων, δηλαδή άσκησε την απευθείας εκ του νόμου θεσμοθετημένη αρμοδιότητά της όπως προαναφέρθηκε. Όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους του διαγωνισμού, αυτά καθορίστηκαν κατά ένα μέρος απευθείας από τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 και κατά τα λοιπά από την υπ’ αριθ. 12077/14-07-2011(Β΄1618) απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η οποία εκδόθηκε δυνάμει της εξουσιοδότησης που παρασχέθηκε από τη διάταξη του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 5 του άρθρου 15 του ιδίου νόμου. Ως εκ τούτου οι αρμοδιότητες της Επιτροπής ήταν λεπτομερώς νομοθετημένες
  • Ο έλεγχος της εγκυρότητας των δικαιολογητικών αποτελεί αρμοδιότητα των επιτροπών παραλαβής των δικαιολογητικών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. β΄της παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 12077/14-07-2011(Β΄1618) απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η Επιτροπή πρόσληψης υποχρεούται να ελέγχει μόνο την πληρότητα των δικαιολογητικών βάσει των οριζομένων στην περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 5 της ίδιας απόφασης.
  • Η επιτροπή για τη διαπίστωση της σωματικής ικανότητας των υποψηφίων προβλέφθηκε από την υπ’ αριθ. 12077/14-07-2011(Β΄1618) απόφασης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (βλ σχ. άρθρο 6 παρ. 1) δυνάμει της εξουσιοδότησης της παρ.5 του ν. 3938/2011 η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση του τρόπου διαπίστωσης των προσόντων των υποψηφίων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η σωματική ικανότητα. Στην παρ. 2 του άρθρου 6 της ίδιας απόφασης προβλέπονται και οι αρμοδιότητές της.
  • Ο νόμος δεν καθορίζει ρητά το χρόνο απόκτησης της επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου προκειμένου να προσμετρηθούν τα μόρια που συνεπάγεται η κατοχή της από τους υποψηφίους. Επομένως νομίμως δεκτές οι επαγγελματικές άδειες οδήγησης οι οποίες είχαν εκδοθεί μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και των δικαιολογητικών. Δεν έγιναν δεκτές οι άδειες οι οποίες εκδόθηκαν και υποβλήθηκαν μετά την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής.
  • Όσον αφορά για τον ισχυρισμό ότι δεν περιλήφθηκε η ποσόστωση 40% και 60%, αυτός είναι απαράδεκτος δεδομένου ότι και ελήφθη υπόψη και συντάχθηκαν σχετικοί πίνακες επιτυχόντων κατά πλήρη νομιμότητα η οποία αποδεικνύεται από το 13-12-2011 πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής Πρόσληψης το οποίο προσυπέγραψε τόσο δικαστικός εκπρόσωπος όσο και μέλος του ΑΣΕΠ.
  • Όσον αφορά στην ποσόστωση κατά 30% των απολυτηρίων Τεχνικών-Επαγγελματικών Λυκείων, αυτή εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς από τα Λύκεια αυτά προέρχονται ειδικότητες όπως οι μηχανικοί αυτοκινήτων, αμαξωμάτων, ηλεκτρονικοί κ.α. τις οποίες έχει απόλυτη ανάγκη το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Διενεργήθηκε μόνο μία κλήρωση για τους ισοβαθμήσαντες του πίνακα επιτυχόντων της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν 3938/2011 από τη θέση 3363 έως και τη θέση 3433 η οποία έγινε δημόσια και παρουσία των παρουσιασθέντων σε αυτή υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 13-12-2011 πρακτικό της αρμόδιας Επιτροπής. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 2 της υπ’ αριθ. 12077/14-07-2011(Β΄1618) απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η διενέργεια των κληρώσεων γίνεται ανεξαρτήτως της παρουσίας των ενδιαφερομένων ή των εκπροσώπων τους. Ως εκ τούτου καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η αναφορά περί χιλιάδων κληρώσεων.
  • Οι διεργασίες για την ψήφιση του νόμου 4029/2011 ο οποίος καθορίζει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα πρόσληψης Δοκίμων Πυροσβεστών, είχαν ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2011 και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες, προς την ψήφισή του, κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
  • Ο τρόπος βαθμολόγησης και η μοριοδότηση των υποψηφίων προβλέπεται απευθείας από τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 4029/2011 ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και ως εκ τούτου δεν καθορίστηκε από τον Υπουργό κατά το δοκούν. Ο νόμος εφαρμόστηκε κατά γράμμα. Πέραν τούτου, ο νόμος δίνει δυνατότητα μελλοντικής τροποποίησης με προεδρικό διάταγμα, το οποίο σημειωτέον υπόκειται και στην εξέταση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι απορίας άξιον τι το αξιόμεμπτο υπάρχει ως προς αυτή την πρόβλεψη για το μέλλον.
  • Η προκήρυξη των διαγωνισμών αποβλέπει στην εξασφάλιση των θέσεων που είχαν εγκριθεί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής και δημοσιονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας κατά τα τελευταία δύο έτη αλλά και των αδήριτων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό. Επίσης, τα στενά χρονικά περιθώρια υποβολής των αιτήσεων υπαγορεύονται και από την οικονομική πρόβλεψη από το ΓΛΚ Κράτους να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού εντός του 2011 και να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2012. Ειδικότερα ως προς την προκήρυξη των 50 θέσεων αξιωματικών γενικών καθηκόντων, αυτή εκδόθηκε δυνάμει του π.δ. 203/1995 το οποίο ουδεμία πρόβλεψη περιέχει ως προς τη χρονική απόσταση δημοσίευσης προκήρυξης και έναρξης υποβολής αιτήσεων ούτε υφίσταται υποχρέωση να συμβαδίζουν οι προθεσμίες με τα όσα ισχύουν για την πρόσληψη δοκίμων πυροσβεστών.
  • Η επιμέτρηση της εμπειρίας σε καμία περίπτωση δεν καταργείται με το νέο νομικό πλαίσιο πρόσληψης των Δοκίμων Πυροσβεστών. Αντίθετα σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 4020/2011μοριοδοτείται η προϋπηρεσία των υποψηφίων ως επαγγελματιών οδηγών, η θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Εφέδρων, στις Ειδικές Δυνάμεις και την Προεδρική Φρουρά, η προϋπηρεσία ως εποχικών πυροσβεστών και ως εθελοντών στο Πυροσβεστικό Σώμα.
  • ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
  • μπήκε όπως σας είχαμε ενημερώσει το δώρο από τον ΟΑΕΔ γύρω στα 110 ευρώ!
  • Αύριο τελειώνει και η διαδικασία με τα «γιώτα» στο ΑΠΣ.  

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.


ΧΘΕΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 8ΜΗΝΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ  ΚΟΛΟΣΤΟΥΜΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ Π.Υ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ..

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2012

·     
    Όπως είχαμε γράψει από προχτες μπήκε το δώρο από το ΑΠΣ, περίπου 300 ευρώ.
·         προχτες ενημερώθηκαν Πανελλαδικά  οι 49  συνάδελφοι με τα «γιώτα» και χτές πήγαν στο ΑΠΣ για τις προβλεπόμενες από την προκήρυξη διαδικασίες. 4 βγήκαν Ι1, 15 άτομα θα πάνε την Δευτέρα χαρτί από την στρατολογία γιατί δεν αναγραφόταν η αιτία του Ι τους,  Την ερχόμενη Πέμπτη θα τελειώσει και αυτή η διαδικασία.
·         Στις 24 Τελειώνουν και οι Ιδιώτες
·         Από πληροφορίες μου είναι πολύ πιθανό να υπογράψουμε συμβάσεις πριν τις 31-12-2011, περίπου στις 28. Πάντα βγαίνουν σωστές οι πληροφορίες μου το χετε διαπιστώσει αλώστε και εσείς, και για αυτό με προτιμάτε για την ενημέρωση σας . Γιατί λοιπόν να μην βγει σωστή και αυτή.    

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ...ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ι

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΤΑ  Ι  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΣ !! 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!!!!!

1.     Τρίτη και 13 ήταν χτες αλλά τα γεγονότα τρέχουν………
  • 71 συνάδελφοι πήγαν σήμερα στο ΑΠΣ να μπουν στην κλήρωση γιατί ισοβαθμούσαν.  Τελικά γρουσουζιά; Γκαντεμιά ; Σημασία έχει ότι και η 71 θα είναι σύμφωνα από λεγόμενα των ειδικών του ΑΠΣ μέσα στους επιτυχόντες . (ένας λέει τράβηξε και βρήκε το όνομα του!!!! Πήγαινε παίξε κανά τζόκερ ρε συνάδελφε)  
  • Η νέα προκήρυξη για 700 + 50  άτομα στο ΑΠΣ βγήκε πριν λίγο. Είπαμε έως 29 ετών, και για εποχικούς και εθελοντές μόρφωσης  Λυκείου ανώτερη ηλικία το 31. Για τους πολύ μορφωμένους ΠΕ ανώτερη τα 33.
  • Από πληροφορίες μας τελικά τους γιατρούς τους αποφεύγουμε.
  • Βγήκαν σήμερα η επίσημοι πίνακες κατάταξης τους έχουμε αναρτήσει ποιο κάτω στο BLOG μας.   
2       ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ………..
  • Έχει μπει ήδη το επίδομα αδείας  περίπου 65-70 ευρώ. Πριν 4-5 μέρες.
  • Τέλος της τρέχον βδομάδας θα μπει το δώρο Χριστουγέννων από το ΑΠΣ.
  • Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πάρει νυχτερινά, Κυριακές & αργίες , Υπερωρίες, εκτός έδρας, και το γαλατάκι μας .
  • 21 Δεκεμβρίου δώρο από τον ΟΑΕΔ για όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.           

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κοινοποίηση ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ Πινάκων


Κοινοποίηση ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ Πινάκων

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ   ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΠΟΧΙΚΩΝ  ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ ΕΔΩ (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΠΟΧΙΚΩΝ  ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  ΕΔΩ
(ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ)