Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

  • ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 20/9 ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ  ΑΠΟ 4000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΙ. ΚΑΙ 17000 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ.

  • ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ( ΤΟ 4000) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ( π.χ του2009, με απολυτήριο δημοτικού μετά 80, κτλ)  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Σ.ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Σπανός Παναγιώτης του Ιωάννη (Νομικός Σύμβουλος του Κράτους)
Μαυρομάτης Βασίλειος (Σύμβουλος Α.Σ.Ε.Π.)
Αντιπύραρχος (9749) Απόστολος Σκρέκας (Διευθυντής, Διεύθυνσης Τεχνικών Α.Π.Σ.)
Γραμματειακή Υποστήριξη
Επιπυραγός (8047) Πέτρος Κ. Γερογιάννης

Η παραπάνω Επιτροπή να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες που προβλέπονται από τις
ανωτέρω διατάξεις καθώς και από την προκήρυξη του διαγωνισμού.
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOK ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 /9 :

1.      2800 ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ .

2.      10.000  ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

3.      ΣΥΝΟΛΟ 13000 
Τι κέρδισα από το ΠΑΣΟΚ.  ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ………….

1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)

3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σαββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)

7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η “σούμα”:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody’s: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: (.... Αξία ανεκτίμητη)
Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!! Είδατε;
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα! (κάτι ήξερε ο Γιωργάκης.....)
Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; 
  • ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ  ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ………….
  • ΕΙΧΕΣ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΜΑΘΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΟΥ!!!!!!
  • ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

06-09-2011:Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα μετά τη γενική συνέλευση του συλλόγου δασοπυροσβεστών στην Κρήτη

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσουμε τέλος σε μία εργασιακή ανασφάλεια και ομηρεία χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, των εποχικών δασοπυροσβεστών. Είναι γνωστό από την προσπάθειά τους, από τους αγώνες τους τα τελευταία 15 χρόνια ότι αναζητούσαν μία εργασιακή αποκατάσταση με όρους αξιοπρέπειας και ασφάλειας.
Μέσα σε αυτό το δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον καταφέραμε αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει εφικτό: να υπάρξει μία προκήρυξη που ενσωματώνει την εμπειρία τους, την αγάπη τους για τη δουλειά τους, την ταλαιπωρία τους τόσα χρόνια, δίνοντάς τους μία εργασιακή προοπτική με το νέο θεσμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης».

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση , «σχετικά με τον αποκλεισμό συμβασιούχων πυροσβεστών από τον Νόμο 3938/2011», της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Κυρία συνάδελφε,

δεν αποκλείονται πυροσβέστες που σε κάποια από τις απαιτούμενες αντιπυρικές περιόδους εκπλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν πραγματική εμπειρία στην πυρόσβεση τουλάχιστον για ορισμένα χρόνια, για συγκεκριμένη περίοδο.

Ο νόμος έτσι κι αλλιώς έχει υποχρέωση να ορίσει ένα κριτήριο. Αυτό το κριτήριο είναι που δημιουργεί δυσκολίες στους υποψηφίους, τους οποίους αναφέρει η κ. συνάδελφος. Ο νόμος όμως και η προκήρυξη που εξεδόθη δυνάμει αυτού, δεν κάνει σε καμία περίπτωση αρνητική διάκριση για όσους εκπλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία.

Αντιθέτως, εισάγει θετική διάκριση προς αυτούς που έχουν πραγματική εμπειρία πολλών ετών στη δασοπυρόσβεση, κάτι που προσμετρήθηκε ως κυρίαρχο προσόν βάσει των υπηρεσιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ωστόσο, ήδη κατά το στάδιο σύνταξης του νόμου, μας είχε απασχολήσει το ζήτημα αυτό. Αλλά όχι μόνο αυτό. Και άλλα παρεμφερή ζητήματα, μιας και οι εποχικοί πυροσβέστες για πολλά χρόνια προσέφεραν την εποχική τους προσφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αναφέρομαι στο παράδειγμα μίας γυναίκας που μπορεί να μην είχε εργαστεί κάποια αντιπυρική περίοδο λόγω κυήσεως.

Για να αντισταθμίσουμε λοιπόν την οποιαδήποτε αδυναμία εποχικών πυροσβεστών να συμμετάσχουν στον τρέχοντα διαγωνισμό, έχει ληφθεί η πρόνοια με μια σειρά διατάξεων.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφέρομαι πρώτα από όλα, δυνάμει του άρθρου 1 παράγραφος 4 του Π.Δ. 121/2007, όσοι από τους εποχικούς πυροσβέστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τον τρέχοντα διαγωνισμό, διατηρούν την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη και το δικαίωμα να επαναπροσλαμβάνονται ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης.

Δεύτερον, οι άνθρωποι αυτοί δυνάμει του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον τρέχοντα διαγωνισμό στην κατηγορία των ιδιωτών, η οποία αφορά σε 600 προσλήψεις. Είπατε προηγουμένως 3.400 αφορούν στους εποχικούς πυροσβέστες, αλλά μπορούν να μετέχουν και οι συγκεκριμένοι για τους οποίους έχετε καταθέσει την ερώτηση στην κατηγορία των ιδιωτών όπου προβλέπονται 600 προσλήψεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπεται ειδική μοριοδότηση για την κάθε αντιπυρική περίοδο που εργάσθηκαν.

Τρίτον και τελευταίο, ακόμη και αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμμετάσχουν ή δεν επιτύχουν στον τρέχοντα διαγωνισμό, είναι αυτονόητο ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικό διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με μοριοδότηση πάντα της εμπειρίας τους.

Με την ευκαιρία, μάλιστα, θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι τις επόμενες ημέρες στο Σχέδιο Νόμου για τον εθελοντισμό στην Πυροσβεστική και την επικουρική Ακτοφυλακή που θα καταθέσουμε στη Βουλή θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την τροποποίηση του Κανονισμού Κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο θα αφορά όλους τους μελλοντικούς διαγωνισμούς και θα προβλέπεται ειδική μοριοδότηση για τους εποχικούς πυροσβέστες.

Τούτων δοθέντων, είναι προφανές ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αδικίας.

Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, καθώς είναι διαρκής και παρούσα σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες εμφανέστατα η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και η ειδική μέριμνα του Υπουργείου μας, για μοριοδότηση των εποχικών πυροσβεστών σε κάθε διαγωνισμό που προκηρύσσει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Και αυτό όχι για να εξυπηρετήσουμε κάποιες ομάδες, αλλά για να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον που επιτάσσει στη συγκεκριμένη περίπτωση την αξιοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης.

Σας ευχαριστώ.

Δευτερολογία:

Κυρία Πρόεδρε, με την πρώτη παρέμβαση της αξιότιμου συναδέλφου της κ. Πασχαλίδου, είχα την αίσθηση ότι ομιλούμε σε πραγματικό χρόνο.

Στη δευτερολογία της όμως, έχω την αίσθηση ότι μιλούμε σε διαφορετικό πολιτικό χρόνο και με διαφορετικά δεδομένα. Και για αυτό επιτρέψτε μου να απαντήσω στο σχόλιο. Πρώτα απ΄ όλα, όχι στο ΠΑΣΟΚ και όχι στην Κυβέρνησή του η κατηγορία περί διάκρισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το αντίθετο μάλιστα μας προσάπτουν ορισμένοι. Μας προσάπτουν ακριβώς, την κατηγορία - όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται -ότι εμείς υποστηρίζουμε ορισμένες φορές εις βάρος κάποιων θεωρήσεων περί της οικονομίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όμως, όταν μιλούμε σε πραγματικό χρόνο, οφείλουμε όλοι μας να διακρίνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν προσωρινή, περιοδική σχέση εργασίας με τον οποιοδήποτε φορέα και τα δικαιώματα των εργαζομένων που αφορούν μόνιμες σχέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πρώτη διάκριση πραγματικού γεγονότος.

Το δεύτερο γεγονός όμως αφορά την παρούσα συγκυρία.

Η παρούσα είναι μια συγκυρία εξαιρετικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, αυστηρής και έντονης προσπάθειας για τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση για την κυβέρνηση, για την όποια κυβέρνηση, για την όποια πολιτική παράταξη έχει την ευθύνη της διαχείρισης της εξουσίας, να εξισορροπήσει από την μία πλευρά τη μείωση των δαπανών και από την άλλη πλευρά την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Το συγκεκριμένο όμως πεδίο το οποίο επιλέξατε για τη συγκεκριμένη ερώτηση σας, δηλαδή το Πυροσβεστικό Σώμα και τη στελέχωσή του έχω την αίσθηση ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των προθέσεών σας για την άσκηση αντιπολίτευσης. Γιατί; Γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα, εν μέσω πραγματικά σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και δύσκολης οικονομικής περιόδου, για την ενίσχυσή του, μετατρέπει 3.400 συμβάσεις εποχικών πυροσβεστών σε θέσεις 5ετούς υποχρέωσης και προσλαμβάνει 600 νέους, εξ ιδιωτών, σύνολο 4.000.

Πέραν όμως αυτών, 750 για τις Ακαδημίες, την Πυροσβεστική Ακαδημία και 50 Αξιωματικούς. Αυτή είναι πολιτική επιλογή. Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, επειδή ακριβώς από τη μία πλευρά θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς και σαφείς στις δεσμεύσεις της παράταξής μας, του κόμματος μας και του Πρωθυπουργού προσωπικά, πριν τις εκλογές όσον αφορά στους εποχικούς Πυροσβέστες. Από την άλλη πλευρά να είμαστε απολύτως συνεπείς στην επιλογή μας για τη διαρκή ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να εγγυηθούμε τη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτές τις δύο επιλογές υπηρετούμε και από την άποψη αυτή όχι απλώς καμία αδικία δεν κάνουμε, αντίθετα μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, επιχειρούμε με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα και να εγγυηθούμε για το Κράτος, για τις δημόσιες υπηρεσίες την εμπειρία και την τεχνογνωσία που εξέλαβαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της προσφοράς τους όλοι οι εποχικοί Πυροσβέστες με την μοριοδότησή τους σε όλους του διαγωνισμούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε.

Η ΚΥΡΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 35 ΣΕ 40..