Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

 Τι θα ισχύει με τον εφαρμοστικό νόμο
Αυστηρότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η κατοχύρωση δικαιώματος στην επιδότηση ανεργίας για πλήθος εργαζομένων.

Σύμφωνα με το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου, ο ασφαλισμένος άνεργος που επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ογδόντα ημερομίσθια κατά έτος, στα αμέσως προηγούμενα από την έναρξη της επιδότησης τρία έτη, ενώ έως τώρα ήταν δύο έτη.
Ακόμη, για τους επιδοτούμενους που διακόπτουν την επιδότησή τους, απαιτούνται για την εκ νέου κατοχύρωση επιδότησης τουλάχιστον εκατόν πενήντα ημερομίσθια από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης, με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση, αντί 125 που ίσχυε έως τώρα.Σ.Γ Τι σημαινει αυτό μάλλον κανείς συμβασιούχος πυροσβέστης δεν θα δικαιούται ανεργία μετά το πέρας του εξαμήνου
Παράλληλα, από 1ης Αυγούστου θεσμοθετείται μηνιαία εισφορά ποσού ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους - αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του κλάδου αυτού και αυξάνονται κατά 0,5% οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου αντίστοιχα.

Ποτέ εκδίδονται οι προκηρύξεις για 4.000 πυροσβέστες, 3.771 νοσηλευτές, 500 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και 500 φρουρούς

Με καθυστέρηση αναμένεται να πραγματοποιηθούν τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό. Πρόκειται για 4.000 πυροσβέστες πενταετούς θητείας, 3.771 νοσηλευτές, 500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και 500 ειδικούς φρουρούς.
Αναλυτικά για τον κάθε διαγωνισμό:
4.000 πυροσβέστες πενταετούς θητείας
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Η καθυστέρηση οφείλεται στην αναμονή υπογραφής από τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν απο 3.440 συμβασιούχους πυροσβέστες και 600 εθελοντές πυροσβέστες με ηλικία έως 29 ετών. Όσοι προσληφθούν αναμένεται να ξεκινήσουν το 2012.
3.771 νοσηλευτές
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την ένταξη υποψηφίων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το φθινόπωρο. Από τις 3.771 θέσεις περίπου το 50% αναμένεται να καλυφθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.
500 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής
Για το 2012 μετατίθεται ο γραπτός διαγωνισμός για 500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής με επικρατέστερη εκδοχή να πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός μαζί με το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Από τις 500 θέσεις οι 300 θα καλυφτούν με γραπτές εξετάσεις και αφορούν νηπιαγωγούς και δασκάλους στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011. Οι υπόλοιπες 200 θέσεις θα καλυφθούν από τους πίνακες αναπληρωτών που διατηρεί το υπουργείο Παιδείας.
500 ειδικοί φρουροί
Το Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ. Οι 400 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο Λυκείου περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων . Οι υπόλοιπες 100 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ) ή πτυχίο β’ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ β’ κύκλου), πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου β’ κύκλου σπουδών μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΤΕΕ β’ κύκλου ΟΑΕΔ), πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑΛ.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Συνάδελφοι,
Εγκρίθηκαν οι παρακάτω ώρες για τον καθέναν μας:
1) Για Υπηρεσίες που έχουν περιπολικά που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.  Επίσης για τα πεζοπόρα τμήματα των 5ης ΕΜΑΚ, ΒΙΠΕ Βόλου, ΔΠΥ Κέρκυρας, Π.Υ Αλεξανδρούπολης, Π.Υ Αργοστολίου, Π.Υ Κοζάνης, Π.Υ Μυτιλήνης, Π.Υ Ρόδου, Π.Υ Σάμου και Π.Υ Χίου.
Υπερωρίες           συνολικά            10 ώρες
Νυχτερινή εργασία  συνολικά        105 ώρες
Κυριακές- Αργίες   συνολικά           82 ώρες
2) Για της Υπηρεσίες που δεν έχουν περιπολικά που να λειτουργούν σε 24ωρη βαση.
Υπερωρίες           συνολικά            10 ώρες
Νυχτερινή εργασία  συνολικά         45 ώρες
Κυριακές- Αργίες   συνολικά          82 ώρες
3) Για το Πεζοπόρα τμήματα της 1ης ΕΜΑΚ, 2ης ΕΜΑΚ,6ης ΕΜΑΚ, 7ης ΕΜΑΚ, και το πεζοπόρο Τρίπολης:
Υπερωρίες               συνολικά       90 ώρες
Νυχτερινή εργασία   συνολικά     165 ώρες
Κυριακές – Αργίες    συνολικά      82 ώρες
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ: 
  • Να εργαζόμαστε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.
  • Να μετακινούμαστε σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ από την υπηρεσία μας, βάση ΣΣΕ.
 # Όχι 60χλμ όπως αναφέρουν κάποια μπλοκ που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την ΣΣΕ, και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι η παραπληροφόρηση.
   Η κολοτουμπες ξαναχτύπησαν με ανακοίνωση, τελικά οι δύο συνάδελφοι που την υπογράφουν είναι μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ και βγάζουν και ανακοινώσεις σαν Ανανεωτές ;  Μυαλό μας πουλούν, Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι………

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011, 06:37
Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επαγγελματική αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών ανακοίνωσε από τα Χανιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέλιος Στεφανίδης, γνωστοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφτεί η προκήρυξη για κάλυψη 3.400 θέσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο που θα απασχοληθούν ως εποχικοί. Μετά την επαγγελματική τους αποκατάσταση, που θα γίνει με κριτήρια που ορίζει η προκήρυξη, θα δουλεύουν όλο τον χρόνο, θα έχουν ασφάλιση και θα προσφέρουν όπως και οι μόνιμοι πυροσβέστες. Έτσι το εργασιακό θα λυθεί και θα έχουμε ειρήνη στο προσωπικό ώστε να μπορεί απερίσπαστο να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε.

Συνολικά οι εποχικοί πυροσβέστες είναι 5.375 και η προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη 3.400 από αυτούς καθώς και 600 πολιτών. ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2000 ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ;
Σ.Γ Από ταξίματα δεν χάνει κανείς Αρχηγέ μου………..
Το ότι είμαστε απλήρωτοι από 1 Μάη , το ότι μας οφείλονται χρήματα από περσινά δεδουλευμένα εκτός έδρας , το ότι οι συμβάσεις μας από 8μηνες έγιναν 6μηνες, το ότι δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε ούτε ένα μπουκάλι νερό το ότι μας καταντήσατε στο πυροσβεστικό σώμα να ζούμε σε μια εξαθλίωση  Τι έχετε να πείτε ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ομιλία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα 24 Ιουνίου 2011 ..

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, το να πούμε ότι τη διαχρονική υστέρηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις θα τη λύσουμε εν μέσω αυτής της περιόδου με τα συγκεκριμένα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, θα ήταν νομίζω πάρα πολύ ουτοπικό. Η Κυβέρνηση, επειδή ακριβώς πιστεύει ότι υπάρχουν ορισμένα ύψιστα αγαθά όπως είναι η ζωή, η περιουσία των ανθρώπων, το φυσικό μας περιβάλλον και η προστασία τους, που δεν μπαίνουν στη λογική των οριζόντιων περικοπών, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα σε σχέση με την έγκριση κάποιων προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αναφέρομαι στο μόνιμο προσωπικό.
Οι εποχικοί απασχολούνται φέτος στον ίδιον αριθμό με πέρυσι, στη διάρκεια εκείνη που καλύπτει πλήρως την αντιπυρική περίοδο μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Σε σχέση με τη μισθοδοσία τους, υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση, η οποία σχετιζόταν με την υπογραφή της συγκεκριμένης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, όμως η διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Θα πληρωθούν αναδρομικά και το Μάιο, και τον Ιούνιο, μέχρι τις 10 Ιουλίου μαζί με το επίδομα αδείας.
Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη των τεσσάρων χιλιάδων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, στις 31 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος που προβλέπει τη θεσμοθέτηση της ειδικής αυτής κατηγορίας Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Εμείς την έκθεση δημοσιονομικής δαπάνης και το αίτημα προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων το διαβιβάσαμε από τις 18 Απριλίου και αναμένουμε την έγκριση για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.
Όμως, εδώ πράγματι θα επικαλεστώ την ιδιαιτερότητα του διμήνου που μεσολάβησε σε σχέση με την ανοικτή συζήτηση που είχε η Κυβέρνηση με τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης για τη διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος της περιόδου 2012-2015 . Το σύνολο των προσλήψεων είτε μόνιμου προσωπικού είτε συμβασιούχων είτε οτιδήποτε, αποτέλεσε μια συζήτηση που πήγε χρονικά πιο πίσω οποιαδήποτε έγκριση πράξης Υπουργικού Συμβουλίου σε όλο το δημόσιο τομέα, σε όλες τις κατηγορίες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει υπαναχώρηση της Κυβέρνησης ούτε σε ό,τι αφορά την εκδήλωση και ολοκλήρωση αυτής της προκήρυξης εντός του 2011 ούτε σε ό,τι αφορά τον αριθμό της προκήρυξης. To υλάχιστον σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ούτε καμία ένδειξη σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο ότι τίθεται σε αμφισβήτηση η υλοποίηση και η εφαρμογή αυτής της απόφασης της Βουλής, που είναι νόμος του κράτους και σκοπός μας, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το Πυροσβεστικό Σώμα.

Περί της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους «συμβασιούχους»

Ενημέρωση από τους Νομικού Συμβούλους της ΠΟΣΠΥΔ
Ανοίγει ξανά ο δρόμος για δικαστική δικαίωση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Δημοσιεύθηκαν χθες 22/6/2011 οι πολυαναμενόμενες αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους (ΟλΑΠ 7, 8/2011). Έχοντας πλέον στην διάθεσή μας το πλήρες κείμενο των αποφάσεων αυτών και ύστερα από πολύ προσεκτική μελέτη τους, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις βασικές τους θέσεις και τις κατευθύνσεις που δίνονται από αυτές.
Οι βασικές παραδοχές των αποφάσεων είναι οι ακόλουθες:
  1. Ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός των εννόμων σχέσεων αποτελεί διαχρονικά έργο του δικαστή, ο οποίος δεν δεσμεύεται από τον χαρακτηρισμό που έδωσαν σε αυτές τα μέρη, ούτε καν από τον χαρακτηρισμό που τυχόν έδωσε ο ίδιος ο νομοθέτης. Η υποχρέωση αυτή του δικαστή απορρέει ευθέως από το Σύνταγμα (άρθρα 26 § 3 και 87 § 2 του Συντάγματος.
  2. Το άρθρο 8 § 3 του Ν. 2112/1920, το οποίο παγίως έχει εφαρμοσθεί από την νομολογία για την αντιμετώπιση της καταχρηστικής σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, αποτελεί μηχανισμό ορθού νομικού χαρακτηρισμού των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου στις περιπτώσεις που οι καλυπτόμενες ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς. Η διάταξη αυτή απορρέει ευθέως από το ίδιο το Σύνταγμα, όχι μόνο από τις συνταγματικές εκείνες διατάξεις που επιβάλλουν τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό, αλλά και από τις διατάξεις του άρθρου 25 §§ 1 και 3 του Συντάγματος, που απαγορεύουν την κατάχρηση.
  3. Το άρθρο 8 § 3 του Ν. 2112/1920 δεν εφαρμόζεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν αποτελεί εμπόδιο για την εφαρμογή του, ούτε ο νομοθετικός χαρακτηρισμός των συμβάσεων ως «ορισμένου χρόνου», ούτε το άρθρο 21 του Ν. 2190/1994, που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  4. Το άρθρο 8 § 3 του Ν. 2112/1920 παρέχει πληρέστερη προστασία έναντι της παρεχόμενης από την μεταγενέστερη Οδηγία 1999/70/ΕΚ και τα ΠΔ με τα οποία ενσωματώθηκε αυτή στην ελληνική έννομη τάξη. Συγκεκριμένα με την Οδηγία αυτή και τα ΠΔ καλύπτονται μόνο οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ από το άρθρο 8 § 3 Ν. 2112/1920 καταλαμβάνεται και η πρώτη (η μία και μόνη) σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Οι παραδοχές αυτές αποτελούν τη βάση για την επίλυση των ακόλουθων ζητημάτων, για τα οποία το Δικαστήριο δεν πήρε θέση, επειδή οι κρινόμενες αγωγές είχαν ασκηθεί το 1998, δηλ. πριν τη θέση σε ισχύ της Οδηγίας (10.7.1999) πριν την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 (17.4.2001):
  1. 1)      Το ζήτημα των συμβασιούχων ρυθμίζεται από ένα πλέγμα συνταγματικών διατάξεων, οι οποίες πρέπει να εναρμονίζονται μεταξύ τους, και όχι μόνο από το άρθρο 103 §§ 7 και 8 Σ. Έτσι, το άρθρο 103 § 8 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, δεν μπορεί να απαγορεύει τον επίσης συνταγματικά επιβαλλόμενο ορθό νομικό χαρακτηρισμό των συμβάσεων αυτών, όταν με αυτές δεν καλύπτονται πρόσκαιρες, απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες, αλλά πάγιες και διαρκείς, ούτε μπορεί να οδηγεί σε καταχρήσεις τις οποίες απαγορεύει ρητά το άρθρο 25 § 1 και 3 Σ.
  2. Περαιτέρω, επιβάλλεται η εναρμόνιση του άρθρου 8 § 3 Ν. 2112/1920, το οποίο αποτελεί εκδήλωση συνταγματικών επιταγών, της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ και του άρθρου 103 § 8 Σ, που τέθηκε σε ισχύ ενώ έτρεχε ακόμη η προθεσμία μεταφοράς της στο Ελληνικό δίκαιο. Γι’ αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι: (α) με βάση την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την διάρκεια της προθεσμίας μεταφοράς της Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο απαγορεύεται η θέσπιση διατάξεων, ακόμη και συνταγματικών, ικανών να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υλοποίηση του επιδιωκόμενου από την Οδηγία αποτελέσματος και (β) όπως ρητά προβλέπει η Οδηγία 1999/70/ΕΚ απαγορεύεται η υποβάθμιση του γενικού επιπέδου προστασίας των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, με αφορμή τη μεταφορά της Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο. Ήδη με τις αποφάσεις 7 και 8/2011 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου διαπιστώνεται ότι με το άρθρο 8 § 3 Ν. 2112/1920 παρεχόταν πληρέστερη προστασία έναντι εκείνης που παρέχουν η μεταγενέστερη Οδηγία 1999/70/ΕΚ και τα ΠΔ, που την ενσωμάτωσαν στο ελληνικό δίκαιο. Προδήλως η προστασία αυτή δεν επιτρέπεται να υποβαθμισθεί ούτε με συνταγματική, ούτε με νομοθετική διάταξη, δηλ. οι υπάρχουσες συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις πρέπει να ερμηνεύονται κατά τρόπο που να μην αποκλείουν την εφαρμογή του άρθρου 8 § 3 Ν. 2112/1920 και μετά την συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και μετά την ενσωμάτωση της Οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο.
Συμπερασματικά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Εισηγητή –Αρεοπαγίτη  κου Δουλγεράκη και η πρόταση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κου Τέντε συνιστά τη βασικότερη επιτυχία των αποφάσεων αυτών, αφού παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο δικαστικής δικαίωσης των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κατοχυρώνοντας ρητά το αναφαίρετο δικαίωμα του δικαστή να δίνει τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της κάθε εργασιακής σχέσης ως αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα του χαρακτηρισμού που επέβαλλε ο εργοδότης είτε μέσω σύμβασης, είτε μέσω νόμου, είτε μέσω Κανονισμού Προσωπικού (όπως πχ. Συμβάσεις έργου, stage κλπ).
Είναι επιβεβλημένο να επιμείνουμε στη συνέχιση του δικαστικού μας αγώνα, χωρίς  ταυτόχρονα να αγνοούμε το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο πρέπει να αφήσει ανεπηρέαστη την κρίση της δικαστικής εξουσίας και να μην οδηγήσει σε καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ

 Αύριο Πέμπτη σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες μου κατά το μεσημεράκι  θα έχουμε νέα για την προκήρυξη από Σύνταγμα μεριά. Ελπίζω ευχάριστα.
Με παραξενεύει όμως  το γεγονός πως έχει διαφύγει αυτό και δεν το χει ανακοινώσει στο μπλοκ εκεί πάνω η συναδέλφισσα, η οποία έχει λύσει όλα τα προβλήματα του Σωματείου της και των μελών της και ασχολείται με πυρκαγιές ανά την Ελλάδα,και με τα φεριμπότ του Πόρου. Είδα και το άλλο πριν δύο μέρες κάνει και εράνους μέσω Facebook.      

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ [ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ 2-3 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΑ
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1,2 ΚΑΙ 3 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΘΕΞΗΣ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΟΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
[ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ] ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΑ 50% ΒΛΕΠΕ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
ΑΦΟΥ  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
 Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΜΨΥΧΩΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΄Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
 <ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ.
 ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΕΠΙΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΠΙΕΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ12ΜΗΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ  ΤΕΤΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ.
ΠΟΣΠΥΔ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 100% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ 1000 
ΑΥΤΑ  ΜΗΝ ΤΑ  ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 13 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΡΑΨΑΝΕ  ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤ.  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΚΟΥΣΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ  ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΓΙΝΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΑΤΤΕ
 ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η  ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΣ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΠΟΛΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΡΑΔΕΣ . ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ 

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙO ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ                               
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ              Ναύπλιο     11/ 06 / 2011
ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΔΡΑ:  ΝΑΥΠΛΙΟ                                                                              
Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 126 –Τ.Κ.21100 ΝΑΥΠΛΙΟ                      
ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 209/5/10/2004              Αρ. πρωτ  17
FAX.  2753061120. ΚΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6974558853                                               
                                                                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
   Η αντιπυρική περίοδο 2011 έχει ξεκινήσει από 1 Μαΐου, και 120 συνάδελφοι που εργάζονται στην  Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης παραμένουν απλήρωτοι από περσινά δεδουλευμένα. Περίπου είκοσι χιλιάδες ευρώ είναι συνολικά τα χρωστούμενα.
   Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες καλούνται και αυτό το καλοκαίρι να δώσουν μάχες στα μέτωπα των πυρκαγιών με το κουράγιο τους, και την όρεξη τους να βρίσκονται στο μηδέν για το λόγο ότι:
·         Οι 8μηνες  συμβάσεις μας περικόπηκαν  και πέρσι έγιναν 7μηνο και φέτος 6μηνο.
·         Δουλεύουμε ενάμιση μήνα τώρα και είμαστε απλήρωτοι. Και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούμε.   
·         Έχουμε φτάσει σε σημείο οι συνάδελφοι να μην έχουν χρήματα να βάλουν καύσιμα στο αυτοκίνητο τους να πάνε στην Υπηρεσία τους για εργασία.
·          Δεν έχουν εγκριθεί ακόμη  ώρες για Κυριακές, νυχτερινά υπερωρίες και εκτός έδρας.
·         Αρκετοί συνάδελφοι πήγαν εκπαιδεύτηκαν πέρσι στην Αθήνα για την ομάδα μοτοσικλετιστών «Ήφαιστος» και δεν τους έχουν ακόμη πληρωθεί  τα οδοιπορικά ενώ η ομάδα αυτή δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.   
·         Η προκήρυξη για εργασιακή μας αποκατάσταση  αντί να είχε βγει όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 15 Μαΐου, τώρα έχουμε φτάσει ένα μήνα μετά και ο φάκελος ξεκουράζετε  στα συρτάρια του Ραγκούση
·         1900 συνάδελφοι μας είναι εκτός νομοσχεδίου χωρίς κανείς να δεσμεύετε για εργασία για αυτούς στο μέλλον. 
·         Τα Μέτρα Ατομικής προστασίας δεν μας χορηγούνται όπως προβλέπετε εργαζόμαστε με φόρμες που ήταν χορηγία της Alpha bank εδώ και τέσσερα χρόνια.
    Το καλοκαίρι προειδοποιούμε θα είναι αρκετά θερμό, η υπομονή μας έχει φτάσει στα  όρια της, δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την εξαθλίωση και κοροϊδία .
   Δεν φταίμε εμείς, και ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος που η χώρα έφτασε σε αυτό το χάλι.
   Χτεσινό  δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χτες  αναφέρει ότι είμαστε πανέτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο 2011. Όμως εκτός από όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, τα περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα φέτος είναι καθηλωμένα  στις Υπηρεσίες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση.
   Η ομοσπονδία μας και τα 37 προεδρεία των πρωτοβάθμιων   πανελλαδικά σωματείων   έχουμε  αποφασίσει να ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις μας με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23 Ιουνίου στην  Αθήνα.

ΜΕ  ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



      ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                              ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ !!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διευκρινίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό κατά την αντιπυρική περίοδο 2011»
Σχετικά με την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό επισημαίνονται τα εξής :
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ: Από την ένταξη των πέντε ιδιόκτητων Ε/Π στην επιχειρησιακή δύναμη του Π.Σ. τη συντήρησή τους είχε αναλάβει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ Α.Ε. μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους 2009 οπότε και ετέθη σε λύση και εκκαθάριση η συγκεκριμένη εταιρεία. Από τότε κανένας σχετικός διαγωνισμός δεν τελεσφόρησε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί έκτοτε η πλοϊμότητα των εν λόγω ελικοπτέρων, με εξαίρεση την για μικρό χρονικό διάστημα πλοϊμότητα, ενός τύπου Super Puma και ενός τύπου ΒΚ 117, στο πλαίσιο τετράμηνης σχετικής σύμβασης συντήρησης τους με διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης διαδικασία που κρίθηκε παράνομη από το ΕλΣυν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα Ε/Π τύπου Super Puma έχει καθηλωθεί από τον Αύγουστο του 2008. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠτΠ αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τόσο το μέγεθος του προβλήματος όσο και την χρησιμότητα των πέντε ιδιόκτητων Ε/Π του Π.Σ. έχει διερευνήσει σειρά εναλλακτικών λύσεων για την οριστική και μόνιμη επίλυση αυτού του προβλήματος. Από την διερεύνηση αυτή προέκυψε ως βέλτιστη επιλογή η αναζήτηση κατάλληλου φορέα συντήρησης μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του, όπως η Υπηρεσία Τεχνικής – Εφοδιαστικής Υποστήριξης του ΝΑΤΟ ( NAMSA ). Είμαστε στο τελευταίο στάδιο καθορισμού των τεχνικών λεπτομερειών που θα μας επιτρέψουν ο σχετικός δημόσιος διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσω NAMSA μέχρι τέλος του μήνα με ορίζοντα ολοκλήρωσης δύο με τρεις μήνες. Για το δε ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα αξιοποιήσουμε και πάλι τις δυνατότητες που μας παρέχει η συμμετοχή μας στους ανωτέρω διεθνείς οργανισμούς.
ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ: Έχουν ήδη υπογραφεί όλες οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην επέκταση των σχετικών συμβάσεων για τη χρήση μισθωμένων Ε/Π όπως και το 2010 και αναμένεται η τυπική υπογραφή των συμβάσεων με τις περσινές αναδόχους εταιρείες. Μάλιστα μετά από διαπραγμάτευση με τις δύο εταιρείες έγινε αποδεκτή η απαίτηση του ΥΠτΠ και δεν γίνεται χρήση της ρήτρας αναπροσαρμογής του τιμήματος των σχετικών συμβάσεων, ίσης με το μέσο ετήσιο κόστος του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή με όφελος περίπου 1.000.000 € για το Ελληνικό Δημόσιο. Επομένως σε ότι αφορά τον αριθμό, τον τύπο και την χωροταξική κατανομή των μισθωμένων ελικοπτέρων, προβλέπεται ότι ακριβώς και κατά την αντιπυρική περίοδο 2010.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ: Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι η ευθύνη για την τεχνική και πτητική υποστήριξη των αεροσκαφών ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, για την ετοιμότητα του Εθνικού εναέριου στόλου. Σήμερα η πλειονότητα των αεροσκαφών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και μόνο τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ βρίσκονται υπό επισκευή. Εξ’ αυτών τα τρία προγραμματίζεται από το ΓΕΑ ότι θα τεθούν σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα στο τέλος Ιουνίου και το ένα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.. Είναι τουλάχιστον ανακριβές και επιζήμιο για τη χώρα κάποιοι να μιλούν ανεύθυνα για εικοσιένα ανέτοιμα αεροσκάφη.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ: Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους το Πυροσβεστικό Σώμα και ύστερα από την έγκριση των σχετικών προϋπολογισμών, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτά να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Για το θέμα των ελαστικών τονίζουμε ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τρεις σχετικοί διαγωνισμοί από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς δεν έχει μεταβιβαστεί σχετική εξουσιοδότηση για την διενέργεια τους προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε κάθε περίπτωση τυχόν άμεσες ελλείψεις σε ελαστικά θα καλυφθούν μέχρι τέλος Ιουνίου με εσωτερικές διαδικασίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Είναι προφανές ότι το πάγιο και διαχρονικό έλλειμμα των υπηρετούντων σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις του Π.Σ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε περίοδο που η χώρα βρίσκεται στην γνωστή σε όλους εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε ρεαλιστική δυνατότητα στελέχωσης με το άμεσα αναγκαίο προσωπικό έτσι ώστε να μην μειωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προχώρησε ήδη στην πρόσληψη 5386 Εποχικών Πυροσβεστών οι οποίοι σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος υπερεπαρκούν για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Υπερεπαρκούν μόνο που έχουν περσινά εκτός έδρας απλήρωτα, έχουν εδώ και ενάμιση μήνα απλήρωτοι, Κυριακές ,νυχτερινά, υπερωρίες και εκτός έδρας δεν υπάρχουν, ΜΑΠ δεν τους έχουν χορηγηθεί,  τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρκαρισμένα στις Υπηρεσίες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση  ο Νόμος για  την εργασιακή τους αποκατάσταση «ξεκουράζετε»σε ένα συρτάρι του Ραγκούση, οι μισοί δεν έχουν χρήματα ούτε στην υπηρεσία τους να πάνε κατά τα άλλα είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική που τρέχει .
ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΘΕΡΜΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ………….
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ κύριοι ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. 

«ΔΑΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ»: Αυτό το οποίο αδοκίμως κάποιοι ονομάζουν «Δασικό Επίδομα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατ’ έτος αναγκαιότητα χορήγησης αποζημίωσης εκτός έδρας μετακινήσεων για εκπαιδευτικούς και επιχειρησιακούς

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ…….ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ

Αυτή η διαχειρίστρια του βόρειου μπλοκ είναι στο κόσμο της κολοτούμπας και της παραπληροφόρησης .
Πως είναι δυνατόν να βλέπει την ανακοίνωση των μονίμων «συναδέλφων» από την Σύρο να αναφέρει ότι δεν συμφωνούν με την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και να λέει  ότι δεν έγινε τίποτα και που είναι το κακό, και ότι το κάναμε θέμα χωρίς να υπάρχει.   Πως είναι δυνατόν να διαβάζεις ότι δεν συμφωνούν οι παραπάνω κύριοι με προσωρινούς πυροσβέστες στο Π.Σ και να τους χειροκροτάς.  Αλλά ξέχασα εσύ είσαι στην κατηγορία κάτω των 40 ετών με απολυτήριο λυκείου και  μετά από 5 χρόνια  θα είσαι μόνιμη συνάδελφος τους , ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα είμαστε με ημερομηνία λήξης.
Καλά δεν διαβάζεις να δεις ότι η παρ. 1 που την έχεις αναρτήσει κιόλας, αναφέρει την προκήρυξη των 4000 πυροσβεστών πενταετούς διάρκειας που δεν συμφωνούν οι εν λόγο «συνάδελφοι» και τους ευχαριστούμε για την συναδελφικότητα τους. Γιατί αυτοί ίσως εκεί στη Σύρο να μην έχουν άλλα προβλήματα στο συνδικάτο τους,  παρά μόνο την προκήρυξη των πυροσβεστών πενταετούς διάρκειας. Ερε χάλια που έχετε……
Σύναδέφισα πάρε χαμπάρι (είσαι και γραμματέας σωματείου) η ανακοίνωση αυτή καταδικάζει την προκήρυξη των 4000 πυροσβεστών πενταετούς διάρκειας και ότι δεν θέλουν πυροσβέστες με ημερομηνία λήξης στο Π.Σ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ,  ΣΕ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΛΙ ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ……..


Με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Θεσσαλονίκης απορώ πως η Γραμματέας του Σωματείου μιλά για προσεγμένες και συντονισμένες  διοικητικές ενέργειες την στιγμή που ενώ όλοι οι Πρόεδροι συνεδρίαζαν στην Αθήνα  ο πρόεδρος της ήταν απών για άλλη μια φορά. Παρόλα αυτά αυτή ενημερωνόταν κανονικά. Και προσεγμένα και συντονισμένα πήγε και ενημέρωσε ΝΤΌΜΠΡΑ τον Γενικό Γραμματέα Τασούλα που ήταν με τον Όθωνα στη Θεσσαλονίκη  ότι υπάρχει σύσκεψη των Προέδρων στην Αθήνα και επίκειται ανακοίνωση για κινητοποιήσεις  χωρίς να ρωτήσει κανένα αλλά και χωρίς να έχει βγει σχετική ανακοίνωση από την ΠΟΣΠΥΔ .

Επίσης  καλό είναι να συνεννοούνται με τον Πρόεδρο της γιατί αυτή δεν θέλει να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα με πορεία ενώ ο Πρόεδρος της το Σάββατο στο Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ  ψήφιζε ναι στην πορεία.

Αλλά το ποιό κουφό είναι όταν η συναδελφισά ρώτησε τον Υφυπουργό αν είναι θετικός στο να κάνουμε πορεία και αυτός της είπε οτι δεν το βλέπει σωστό ( τι θα τις έλεγε βγείτε στο δρόμο. ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΓΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΥΚΟ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ

  • ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΘΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ;
  • ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΥΜΑΤΙΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ.



  • Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΙΑ  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στον προϋπολογισμό του πυροσβεστικού σώματος για το 2011, έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την κάλυψη δαπάνης που θα προκληθεί από την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών . Θα βγει ταυτόχρονα η προκήρυξη για να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες αυτής της περιόδου και ταυτόχρονα θα βγει η προκήρυξη για πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Έτσι, μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, αυτομάτως θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο σύστημα πενταετούς υποχρέωσης.
Στο σημείο αυτό, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εξελιχθεί όλες οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις του κράτους προς την πυροσβεστική υπηρεσία, και θα είναι σε θέση τα μηχανήματα με ανταλλακτικά λάστιχα και όλα τα υπόλοιπα θέματα, προκειμένου να διατεθούν.
Εδώ, για να είμαι επίσης σαφής, γιατί υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα, αυτά τα προβλήματα δεν εντοπίζονται λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τα κονδύλια υπάρχουν και είναι εγκεκριμένα στον προϋπολογισμό.
Εκείνο το οποίο συμβαίνει, είναι ότι εφαρμόζονται οι νέοι κανόνες του δημόσιου λογιστικού, που προβλέπουν ότι η εκταμίευση των κονδυλίων χρήσεως 2011, γίνεται μόνο εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και έχουν ενταλματοποιηθεί όλες οι χρήσεις του προηγούμενου έτους.

ΠΑΛΙ Μ Ι Λ Η Σ Ε Σ;

Είπα και εγώ δεν θα μίλαγε η συνάδελφισα της κολοτούμπας αυτή τη φόρα ,αλλά που αυτή το χει πάρει σχοινί κορδόνι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω (από τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΥΔ εννοώ).
·         Όμως δεν μας λέει με τη ιδιότητα τα λέει αυτά: της γραμματέας σωματείου; Τις απλής διαχειρίστριας ενός ανεύθυνου μπλοκ όπως είμαστε όλοι οι κάτοχοι μπλοκ;  Της εκπρόσωπου της Ανανεωτικής κολοτούμπας; Ποιο από τα τρία ισχύει;
·         Όσο για τον Υφυπουργό δεν χρειάζεται ο Πρόεδρός σου να κάνει 500 χλμ για τον δει……..
·         Οι πολίτες στο δρόμο που είναι, δικαίωμα στην εργασία ζητούν αυτό θα ζητάμε και εμείς στην πορεία και δεν θα μας πετάξει κανείς ντομάτες και πέτρες που φοβάσαι εσύ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
·         Πριν από καιρό κανόνισες την συνάντηση του Υφυπουργού με τους Προέδρους των σωματείων όπως μα ς είχες πει τότε (μπούρδες)και πετάχτηκε και ο Πρόεδρος σου και είπε: «ευχαριστούμε κ. Υφυπουργέ που θα περιμένετε και τα παιδιά που τελειώνουν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας» Τώρα κολοτούμπα λέμε άλλα ;
·         Προτάσεις πάλι δεν βλέπουμε από σένα μόνο σχόλια.  Πρέπει να καταλάβεις κάποια στιγμή ότι άλλο να μιλάς υπεύθυνα και να κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος και άλλο να λες ότι σου κατέβει και συνεχώς να επιρρίπτεις ευθύνες σε χουν πάρει όμως όλοι χαμπάρι πλέον. Από διαφημίσεις πως πάμε στο μπλοκ;