Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΟΛΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ………..

·         Έμαθα πριν από λίγο ότι  το Οικονομικών και το Εσωτερικών ζητούν εκ νέου στοιχεία από το ΑΠΣ για το πόσο κοστίζουμε για την πενταετία. Τώρα αυτό τι είναι πάλι; Μάλλον για να βρισκόμαστε σε κουβέντα να τρώμε τις μέρες.
·         Κάθε 10 του Μήνα θα γίνετε η μισθοδοσία μας  στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουμε δηλώσει σύμφωνα  με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Για να δούμε θα τηρηθεί;
·         Αυτή τη εβδομάδα θα βγουν και οι μεταθέσεις και μετακινήσεις. 
·          Τι έγινε πάλι ξεκίνησαν τα χαρτιά προς τα Υπουργεία  οι ανανεωτές της  κολοτούμπας; Αλλά ναι είδαν το έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ και έπρεπε και αυτοί να στείλουν κάτι. Για πορεία όμως γιατί δεν κάνουν λόγο; Α ξέχασα πάει το γλείψιμο κάργα….

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ                                                                   
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ              Ναύπλιο     27/ 05 / 2011

ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΔΡΑ:  ΝΑΥΠΛΙΟ                                                                              

Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 126 –Τ.Κ.21100 ΝΑΥΠΛΙΟ                      

ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 209/5/10/2004            Αρ. πρωτ  14

FAX.  2753061120. ΚΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6974558853                                               

                                                                                         



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

22 συνάδελφοι από την περιοχή του Πόρου και του Γαλατά δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα ανεργίας του μήνα Απριλίου μέχρι και σήμερα και ο λόγος είναι ότι η αρμόδια υπάλληλος του ΙΚΑ Πόρου που είναι ανταποκρίτρια του ΟΑΕΔ Πειραιά στον Πόρο κρατούσε τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι συνάδελφοι μας από τις 4 Μαΐου  στο γραφείο της, ενώ έπρεπε να τα είχε στείλει εδώ και 20 μέρες  στον ΟΑΕΔ Πειραιά. Χτες και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Σωματείου μας με τον Διευθυντή ΟΑΕΔ του Πειραιά ο τελευταίος επικοινώνησε με την συγκεκριμένη υπάλληλο και τότε αυτή θυμήθηκε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να στείλει το φάκελο.

Σαν σωματείο θα θέλαμε να εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί η συγκεκριμένη υπάλληλος και στο παρελθόν έχει ξαναδημιουργήσει ανάλογα προβλήματα.        

                                            ΜΕ  ΤΙΜΗ
                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ



        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

           




Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αναξιόπιστα τα συστήματα πυρανίχνευσης στην Πελοπόννησο

Πρόβλημα παρατηρείται με την αξιοπιστία των συστημάτων πυρανίχνευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς, σύμφωνα με τους διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, τα υπάρχοντα συστήματα που είχαν προμηθευτεί οι προηγούμενες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δεν παρέχουν πλήρη στοιχεία, ειδικά για τα μεγάλα συμβάντα.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής όλων των νομών της Πελοποννήσου να αναζητηθεί άμεσα λύση, με δεδομένη την έναρξη της θερινής περιόδου.
Zoygla .gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σχετικά με την χθεσινή ενημέρωση για υπογραφή από Ραγκουση

Εχτές στις 15:45 από το τηλέφωνο 213.1313.508 που είναι τα τηλέφωνο του Υπουργού ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ και τον ενημέρωσαν ότι ο φάκελος υπογράφτηκε από τον Υπουργό και βρίσκεται στο γραφείο της κ. Μπινιάρη, Διευθύντριας της Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Μπεργελέ.
Σήμερα στις 19:45 μετά από ενόχληση του Προέδρου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της ιδιαιτέρας του κ. Υπουργού κ. Καπετάνιου Φλώρας όπου τον ενημέρωσε ότι τηλεφώνησε Πρόεδρος Πρωτοβάθμιου Σωματείου και συνομίλησε μαζί της και του είπε ότι ο φάκελος βρίσκεται στην κ. Μπεργελέ ακόμα. Σχετικά με την συνάδελφό της που ενημέρωσε τον Πρόεδρο εχτές δήλωσε ότι δεν ήξερε και εννοούσε τον πρώτο φάκελο που έχει υπογράψει ο Υπουργός σχετικά με το 6μηνο και βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα να ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρη Κουκουλόπουλο, κ. Παπουτσή Δημήτρη, κ. Μιχελογιαννάκη Γιάννη, κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, κ. Σκραφνάκη Μαρία, κ. Λίτσα Κουρουπάκη, κ. Καρύδη Δημήτρη, κ. Γιαννακοπούλου Νάντια και άλλους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι σε καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο και μας διαβεβαίωσαν και αυτοί με την σειρά τους ότι ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι θα είναι η μοναδική προκήρυξη που θα βγει κι ότι αργεί για διαδικαστικούς λόγους. Τα ίδια είπε και η κ. Καπετάνιου στον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Σωματείου. Γνωρίζουμε όλοι τις καθημερινές δυσκολίες της κυβέρνησης με τρόικα, 5η δόση, νέα μέτρα, απολύσεις στο Δημόσιο κ.λ.π. Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε. Υπάρχουν και σοβαρότερες προτεραιότητες για τους κυβερνώντες, είτε μας αρέσει είτε όχι, όπως βλέπουμε όλοι καθημερινά. Λίγο υπομονή συνάδελφοι, όχι καταστροφολογίες που εξυπηρετούν μερικούς.
Για όλες τις ενέργειες του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι ενήμεροι και η φυσική και η πολιτική ηγεσία προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Αν δεν υπάρχουν εξελίξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και αν χρειαστεί θα βγούμε πάλι στο δρόμο για το 45ο συλλαλητήριο. Ούτε πρώτη φορά θα είναι, ούτε η τελευταία.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ..


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Η Π.Υ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ
ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΚ, ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Καταγγελία του Σωματείου Αργολίδος

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 5-5-2011 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΟΥ:
Αξιοτ. κ. Δήμαρχε
« Όπως γνωρίζετε η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας έχει στο Πόρο δύο Πυροσβεστικά οχήματα που επανδρώνονται αποκλειστικά από συμβασιούχους πυροσβέστες μέλη του Σωματείου μας οι οποίοι εναλλάσσονται σε 7,5ωρες βάρδιες .
Κάθε φόρα που πηγαίνουν για βάρδια από την Υπηρεσία τους στο Πόρο και αντίστροφα, εδώ και μερικά χρόνια πληρώνουν το φεριμπότ από την τσέπη τους, και αυτό γιατί η Υπηρεσία δεν μπορεί να καλύψει τα εισιτήρια επειδή οι υπεύθυνοι του πλοίου δεν κόβουν ονομαστικές αποδείξεις.
Θα θέλαμε κ. Δήμαρχε να δείξετε ευαισθησία, και να δώσετε μια άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς στις δύσκολα οικονομικά μέρες που ζούμε για τους συναδέλφους μας είναι σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αυτό.
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την δική μας ενημέρωση».
* ΣΤΙΣ 14-5-2011 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΟΥ ΟΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΗΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ (10 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ). ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥΣ


Έγραψε η γραφιάς των άλλων δύο Πελαγία ότι 3,5 μήνες είναι στο σκοτάδι. Γιατί συνάδελφοι σας πειράζει που όλοι ενημερώνονται απευθείας και δεν μπορείτε να κάνετε τα κονέ στα Υπουργεία; Με κρυφούς φακέλους και προτάσεις; Όταν κατεβαίνατε στα Υπουργεία κυρίες και κύριοι πριν το 2010, το 2009 και 2008 ήταν καλά; Και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. σας είχαν εμπιστευτεί; Και καταχραστήκατε και την εμπιστοσύνη; Αυτά που γράφετε στα μπλογκ να παραιτηθούν οι συνάδελφοι του Δ.Σ.; Αλήθεια στο Δ.Σ. τι απόφαση θα πάρετε, ηχογράφηση με τα κινητά και λευκό σε οποιαδήποτε πρόταση; Όπως έχει γίνει πρόσφατα; Ή θα τις καταψηφίσετε όλες; Κρίνει το 15%; Από πότε το 15% θα κάνει κουμάντο στο 85%; Από πότε; Αλήθεια την προηγούμενη τριετία που ήσασταν πάλι στο Δ.Σ. γιατί δεν σας πείραξε τότε; Πότε γίνονταν τα Δ.Σ.; Μήπως επειδή τότε γυροβολάγατε στα Υπουργεία χωρίς κανένα λόγο και για συγκεκριμένο σκοπό; Και πριν κάτι μήνες ζητάγατε Δ.Σ. και τι άλλαξε που δεν έγινε; Και νόμος ψηφίστηκε για την 5ετία και δουλειά πιάσαμε  και στην Βουλή πέρασε. Μήπως σας πειράζει πλέον που δεν ασχολείται κανένας μαζί σας; Μετά το χαρτί σας υπήρξε στις 14/05 συνάντηση του Όθωνα με τον Αρχηγό με το Προεδρείο στην Κρήτη με τις γνωστές δηλώσεις. Πάλι πανικό σπέρνετε, πάλι αντιφάσκετε. Αλήθεια, για τα εκτός έδρας δεν είπατε τίποτα για τα ΜΑΠ και τόσα άλλα. Αλλά τι να πρωτογράψω εδώ Πελαγία έκανες 10ωρα φέτος αντί 15ωρα καταπατώντας την ΣΣΕ που ούτε σαν Σωματείο δεν μπορούσατε να κρατήσετε και με παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ. Παπαντώνη έγινε πάλι 15ωρο στα πυροφυλάκεια στο Ν. Θεσσαλονίκης. Αυτά γιατί δεν τα γράφεις φιλενάδα, δεν είναι έτσι; που ήταν οι κομματικοί μηχανισμοί και το τσαγανό και οι αγώνες σας; Άλλωστε το έχω ξαναγράψει, ξεπεράσατε και την πολιτική της κωλοτούμπας, δεν γράφω άλλα γιατί δεν αξίζει έχω σοβαρότερα πράγματα και ….. Α, τώρα που θυμήθηκα ο Πρόεδρός σου δεν είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά αρκετές φορές από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ πρόσφατα; Αυτό γιατί δεν το γράφεις φιλενάδα; Δεν βολεύει; Άντε να δούμε που θα πάει η εμπάθειά σας για λάσπη και ισοπέδωμα, αλλά δεν πειράζει, το καλό είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει. Α, ξεχνάω φιλενάδα πήρες και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και του έλεγες να πάει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ να υπογράψει 15ωρο σε γειτονικό Σωματείο ψηφοφόρου σας. Μα καλά δεν καταλαβαίνετε ακόμα ότι 15ωρο δεν ξαναυπογράφεται, ισχύουν τα περσινά; Το ξεχάσατε, κάνατε λάθος ή το αγνοήσατε; Οτιδήποτε από τα τρία ισχύει επικίνδυνο είναι και τελικά τι έκανες φιλενάδα την δικηγόρο και για τον άβουλο Πρόεδρο του Σωματείου;

Ξυπνήστε!!!! Σας πήρανε χαμπάρι και κιχ…κιχ εσείς να μην στενοχωρήσουμε το κόμμα και τα υπόλοιπα. Ξέρετε εσείς!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!

Πόρος: Παράπονα των συμβασιούχων πυροσβεστών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2011, 22:39
Από την τσέπη τους πληρώνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες τα ναύλα της μεταφοράς τους στον Πόρο, καθώς οι υπεύθυνοι της εταιρείας των φεριμπότ, δεν κόβουν ονομαστικές αποδείξεις.

Οι πυροσβέστες απεύθυναν έκκληση μέσω επιστολής στον δήμαρχο Πόρου προκειμένου να δοθεί μία λύση:

Διαβάστε την επιστολή: «Όπως γνωρίζετε η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας έχει στον Πόρο δύο Πυροσβεστικά οχήματα που επανδρώνονται αποκλειστικά από συμβασιούχους πυροσβέστες (μέλη του Σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων πυροσβεστικού σώματος Αργολίδας-Αρκαδίας) οι οποίοι εναλλάσσονται σε 7,5ωρες βάρδιες.

Κάθε φόρα που πηγαίνουν για βάρδια από την Υπηρεσία τους στο Πόρο και αντίστροφα, εδώ και μερικά χρόνια πληρώνουν το φεριμπότ από την τσέπη τους, και αυτό γιατί η Υπηρεσία δεν μπορεί να καλύψει τα εισιτήρια επειδή οι υπεύθυνοι του πλοίου δεν κόβουν ονομαστικές αποδείξεις.

Θα θέλαμε κ. Δήμαρχε να δείξετε ευαισθησία, και να δώσετε μια άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς στις δύσκολα οικονομικά μέρες που ζούμε για τους συναδέλφους μας είναι σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αυτό».
  ΠΗΓΗ : Zougla .gr

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Μνεια στην 5ετια απο το Υπουργειο...

Στον προϋπολογισμό του πυροσβεστικού σώματος για το 2011, έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την κάλυψη δαπάνης που θα προκληθεί από την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών από τον Μάιο και για διάρκεια έξι μηνών . Θα βγει ταυτόχρονα η προκήρυξη για να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες αυτής της περιόδου και ταυτόχρονα θα βγει η προκήρυξη για πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Έτσι, μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, αυτομάτως θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο σύστημα πενταετούς υποχρέωσης.

Τελικη Διευθετηση Ωραριων.!!!

Ξεκαθαρίζουμε εκ νέου προς τις Διοικήσεις των Σωματείων ότι όσα Σωματεία είχαν υπογράψει κοινές συμφωνίες το 2009 και 2010, ισχύουν και για το έτος 2011!!
Μόνο νέες συμφωνίες θα υπογράφονται, και αυτό θα γίνεται από την ΠΟΣΠΥΔ και όχι από Προέδρους Σωματείων! Στις νέες συμφωνίες τα ωράρια των πυροφυλακίων ισχύουν ως έχει από το 2009 και 2010 πλην των πυροφυλακίων που έχουν μόνο δύο άτομα, τα οποία θα προχωρήσουν σε δεκάωρα εφόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Η ΠΥΣ για την 5ετία βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχει υπογραφεί ακόμη.... Επίσης, απ' όσο γνωρίζουμε, εκκρεμούν προσλήψεις για 806 άτομα μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού (για τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Εθνικών Οδών, έγγραφο ΓΛΚ 2/12117, 14525, 4474, 5988 08/03/2011 που έχει κοινοποιηθεί από την ΠΟΣΠΥΔ) και υπάρχει και κάποια δικαστική εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της προκήρυξης του 2003 για τα 264 άτομα.
Εκκρεμούν ακόμα και τα εκτός έδρας, νυχτερινά κλπ...
Τέλος, καλούνται όλα τα μέλη να επικοινωνήσουν με τα Σωματεία τους για να βεβαιωθούν ότι είναι εγγεγραμμένα και οικονομικώς τακτοποιημένα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις πληρωμές μισθών του Μαΐου.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Βγηκε ανακοινωση απο το Υπουργειο με μνεια στην Προκηρυξη..

Στον προϋπολογισμό του πυροσβεστικού σώματος για το 2011, έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την κάλυψη δαπάνης που θα προκληθεί από την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών από τον Μάιο και για διάρκεια έξι μηνών . Θα βγει ταυτόχρονα η προκήρυξη για να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες αυτής της περιόδου και ταυτόχρονα θα βγει η προκήρυξη για πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Έτσι, μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, αυτομάτως θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο σύστημα πενταετούς υποχρέωσης.

Επιτελους τα ωραρια Τακτοποιηθηκαν..

Ξεκαθαρίζουμε εκ νέου προς τις Διοικήσεις των Σωματείων ότι όσα Σωματεία είχαν υπογράψει κοινές συμφωνίες το 2009 και 2010, ισχύουν και για το έτος 2011!!
Μόνο νέες συμφωνίες θα υπογράφονται, και αυτό θα γίνεται από την ΠΟΣΠΥΔ και όχι από Προέδρους Σωματείων! Στις νέες συμφωνίες τα ωράρια των πυροφυλακίων ισχύουν ως έχει από το 2009 και 2010 πλην των πυροφυλακίων που έχουν μόνο δύο άτομα, τα οποία θα προχωρήσουν σε δεκάωρα εφόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Η ΠΥΣ για την 5ετία βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχει υπογραφεί ακόμη.... Επίσης, απ' όσο γνωρίζουμε, εκκρεμούν προσλήψεις για 806 άτομα μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού (για τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Εθνικών Οδών, έγγραφο ΓΛΚ 2/12117, 14525, 4474, 5988 08/03/2011 που έχει κοινοποιηθεί από την ΠΟΣΠΥΔ) και υπάρχει και κάποια δικαστική εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της προκήρυξης του 2003 για τα 264 άτομα.
Εκκρεμούν ακόμα και τα εκτός έδρας, νυχτερινά κλπ...
Τέλος, καλούνται όλα τα μέλη να επικοινωνήσουν με τα Σωματεία τους για να βεβαιωθούν ότι είναι εγγεγραμμένα και οικονομικώς τακτοποιημένα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις πληρωμές μισθών του Μαΐου.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΒΓΗΚΕ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑ…..ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Η Π.Υ.Σ


Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Υ.Σ.( ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ.