Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ……

Από ότι δείχνουν τα πράγματα πάλι παιχνίδι για γερά νεύρα θα είναι τελικά η έκδοση της σχετικής διαταγής να πάμε την Δευτέρα για δουλειά συνάδελφοι!!!!!!
Οι υπογραφές από το Γενικό Λογιστήριο έπεσαν πριν από λίγο και η διαταγή αναμένετε να σταλεί  την Δευτέρα αργά το μεσημέρι στις Υπηρεσίες! 
Πριν ένα μήνα πήραν διαβεβαίωση τα Προεδρεία των Σωματείων από τον κ . Οθωνα ότι 1 Μαΐου θα ξεκινήσουμε εργασία παρόλα αυτά η διαταγή θα έρθει στις Υπηρεσίες την Δευτέρα το μεσημέρι. Και εμείς σαν εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουμε στα  «μπαϊ» από το πρωί της Δευτέρας στο κινητό πότε θα μας πάρουν τηλ οι Υπηρεσίες μας .
«Ελλάδα στο μεγαλείο σου.»
Την Δευτέρα θα εγκριθεί και η  οικονομική πίστωση για τους 4000 πυροσβέστες της προκήρυξης.  

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

40ωρο στο Δημόσιο

Σε 40 θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους
Σε 40, από 37,5 που ισχύουν σήμερα, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπάλληλους, όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, που υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση του διοικητικού κόστους κατά 25%.

Επίσης από το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει η απογευματινή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών Δευτέρα και Τετάρτη, ενώ εξετάζεται η ταυτόχρονη μείωση των ωρών λειτουργίας την Παρασκευή.

Το καλοκαίρι εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσει και η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως με τη θέσπιση του 40ωρου, «είναι σαν να προσλαμβάνονται 45.000 υπάλληλοι, δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω».


Σ.Γ  Οπότε συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε το 7,5ωρο θα γίνει 8ωρο και το 15ωρο θα γίνει 16ωρο αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο. 

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Επίδομα 176 ευρώ στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες !!!!

Οι πυροσβέστες που απασχολούνται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή (επίδομα) των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, έκρινε ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 588/2011 απόφασή του.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους πυροσβέστες που απασχολούνται με τη συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου), παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος). Ειδικότερα, έκρινε ότι η κατ΄ εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητες αποφάσεις του, έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναλυτικότερα, το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με παλαιότερες αποφάσεις του (νομολογία) έκανε δεκτές αγωγές εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου απασχολουμένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία, κ.λπ.) και επικύρωσε την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η ειδική παροχή των 176 ευρώ χορηγήθηκε αρχικά με το νόμο 3016/2002 και αποσκοπούσε στο να εξομαλυνθούν οι υπάρχουσες μισθολογικές διαφορές υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λαμβάνουν πρόσθετες μισθολογικές παροχές. Όμως στην συνέχεια από το 2002 και μετά το επίδομα αυτό επεκτάθηκε με σωρεία υπουργικών αποφάσεων (άνω των 55) και σε άλλες πολλές, ετερόκλητες κατηγορίες απασχολουμένων.
ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ   26-4-2011

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Νέα δίκη για τους συμβασιούχους την Πέμπτη


 Λίγες μέρες μετά τη χαρμόσυνη για αρκετούς συμβασιούχους είδηση ότι η Ολομέλεια ΑΠ δικαίωσε όσους είχαν εκκρεμείς υποθέσεις πριν από τον Απρίλιο του 2001, οι συμβασιούχοι μάλλον θα ξαναβρεθούν πάλι έξω από το ανώτατο δικαστήριο, αφού τα συνταγματικά προβλήματα στη νέα δίκη - πιλότο μπορεί να επηρεάσουν ευρύτερες κατηγορίες.

Εναν νέο «Σταυρό Μαρτυρίου» καλούνται να σηκώσουν σε λίγα 24ωρα οι συμβασιούχοι, καθώς σε νέα δίκη - πιλότο που θα γίνει την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κριθεί ουσιαστικά η συνταγματικότητα των μονιμοποιήσεων για το διάστημα μετά το 2001, οπότε και άρχισε να ισχύει η απαγορευτική συνταγματική αναθεώρηση. Οι εισηγήσεις και η σχετική παραπεμπτική απόφαση του εργατικού τμήματος είναι και πάλι δυσμενείς και αρνητικές για τους συμβασιούχους.

Ωστόσο, νέες ελπίδες δίνει καινούργια αρεοπαγιτική απόφαση που δικαίωσε πλήρως συμβασιούχους ΟΤΑ, ξεπερνώντας την αρνητική εισήγηση του αρμόδιου αρεοπαγίτη που επαναλάμβανε τη γνωστή κρίση της «τηλεφωνικής διάσκεψης» της Ολομέλειας ΑΠ (απόφαση 20/07), κατά την οποία με την αναθεώρηση του Συντάγματος (17/4/01) δεν είναι συνταγματικά ανεκτή καμία μετατροπή σύμβασης από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν στην πραγματικότητα καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τα κομβικά και σημαντικά στοιχεία στη νέα απόφαση είναι ότι τα πολιτικά δικαστήρια είναι ελεύθερα να κρίνουν και να δικαιώσουν τους συμβασιούχους, εφόσον καλύπτουν προϋποθέσεις του διατάγματος Παυλόπουλου (ΠΔ 164/04) για τις ανανεούμενες και ενεργές συμβάσεις.

Τα δικαστήρια δεν εμποδίζονται να κρίνουν τις υποθέσεις αυτές και να δώσουν τον σωστό χαρακτηρισμό της εργασιακής σχέσης από το γεγονός ότι το ΠΔ 164 προέβλεψε μια διοικητική διαδικασία (μέσω ΑΣΕΠ).

Λίγες μέρες μετά τη χαρμόσυνη για αρκετούς συμβασιούχους είδηση ότι η Ολομέλεια ΑΠ δικαίωσε όσους είχαν εκκρεμείς υποθέσεις πριν από τον Απρίλιο του 2001, οι συμβασιούχοι μάλλον θα ξαναβρεθούν πάλι έξω από το ανώτατο δικαστήριο, αφού τα συνταγματικά προβλήματα στη νέα δίκη - πιλότο μπορεί να επηρεάσουν ευρύτερες κατηγορίες.

Πρόταση. Στη δίκη στις 28/4/11 στην Ολομέλεια το εργατικό τμήμα προτείνει να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος 3051/02 που έδωσε 2μηνη παράταση στην προθεσμία για μονιμοποιήσεις που είχε δώσει ο ν. 2839/00, που ίσχυσε λίγους μήνες πριν από την απαγορευτική συνταγματική αναθεώρηση.

Το Β' τμήμα ΑΠ δέχεται ότι το Σύνταγμα σε μεταβατική διάταξη (άρθρο 118 παρ. 7) επέτρεψε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μονιμοποίησης του ν. 2839/00 που ήταν εκκρεμείς κατά τη συνταγματική αναθεώρηση.Κρίνει όμως (644/10) ότι πέρα από εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να επιτραπεί άλλη μετατροπή συμβάσεων λόγω της απαγόρευσης του αναθεωρημένου Συντάγματος (άρθρο 103 παρ. 8). Συνεπώς η παράταση που έδωσε ο ν. 3051/02 για την υποβολή σχετικών αιτήσεων είναι αντισυνταγματική.

Στην ολομέλεια
«Μάχη» για να ξεκαθαρίσουν οι αντιφάσεις

Η υπόθεση θα πρέπει λογικά να παραπεμφθεί στην πλήρη ολομέλεια ΑΠ, όπου είναι βέβαιον ότι θα δοθεί «μάχη». Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση πώς είναι δυνατό να θεωρείται αντισυνταγματικός ένας νόμος που εκδόθηκε λίγο μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος δίνοντας μικρή παράταση για μονιμοποιήσεις, τη στιγμή που έχει κριθεί συνταγματικά ανεκτό το ΠΔ 164 (διάταγμα Παυλόπουλου), που επέτρεψε (για τελευταία φορά) μονιμοποιήσεις, σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά τη συνταγματική αναθεώρηση - απαγόρευση.

Στη δίκη - πιλότο πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι αντιφατικές αυτές θέσεις που θα κρίνουν την τύχη πολλών. Στη συγκεκριμένη υπόθεση συμβασιούχος μηχανικός του ΤΕΕ αρνήθηκε αρχικά την κατάταξή του που μπορούσε να γίνει σε μόνιμη θέση βάσει του ν. 2839/00. Αργότερα το μετάνιωσε και υπέβαλε νέα αίτηση με βάση τον ν. 3051/02 (που παρέτεινε τις προθεσμίες αιτήσεων), η οποία έγινε δεκτή. Δεν μπόρεσε να πληρωθεί όμως για την εργασία σε μόνιμη πλέον θέση, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικό τον ν. 3051/02 λόγω του αναθεωρημένου Συντάγματος, άποψη που υιοθετεί και το Β' τμήμα ΑΠ παραπέμποντας την υπόθεση στην Ολομέλεια ΑΠ, λόγω αντισυνταγματικότητας.

Απο εφετείο
Δικαίωση για δύο εργαζόμενους

Τη δυνατότητα διεξόδου για πολλούς συμβασιούχους δείχνει η απόφαση 590/11 του ΑΠ που δικαίωσε δύο εργαζόμενους στον Δήμο Ανω Σύρου, που άρχισαν να εργάζονται τον Αύγουστο 2002 με συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες ΚΕΠ μέχρι τον Φεβρουάριο 2004. Στη συνέχεια καταρτίστηκαν νέες συμβάσεις σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο 2004, τον Μάρτιο 2005, τον Απρίλιο 2006 κ.ο.κ.

Οι συμβασιούχοι προσέφυγαν δικαστικά υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να θεωρηθεί ότι παρέχουν εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η εισήγηση του αρεοπαγίτη Σ. Δρινέα ήταν δυσμενής γι' αυτούς, κρίνοντας ότι λόγω της συνταγματικής απαγόρευσης το 2001 ήταν αδύνατη η μονιμοποίησή τους.

Ομως το τμήμα δικαίωσε τελικά ομόφωνα τους συμβασιούχους, ξεπερνώντας τα συνταγματικά προβλήματα της εισήγησης, δίνοντας άλλη διέξοδο.

Κατά τον ΑΠ ήταν δυνατή η μετατροπή των συμβάσεών τους κατ' εφαρμογή των προϋποθέσεων του ΠΔ 164/04, καθώς εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις με βάση τα περιγραφόμενα περιστατικά, παρότι η αγωγή τους δεν στηριζόταν καθόλου στις διατάξεις του ΠΔ αυτού.

«Η πρόβλεψη στο ΠΔ ότι μεσολαβεί για την αναγνώριση της σχέσης ως αορίστου χρόνου διοικητική διαδικασία (ΑΣΕΠ) δεν μπορεί να αποκλείσει τα δικαστήρια -υπογραμμίζει ο ΑΠ- κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού έργου τους, που υπαγορεύεται από το Σύνταγμα, το δικαίωμά τους να ερευνήσουν την ύπαρξη των προϋποθέσεων που προσδίδουν στη σχετική εργασιακή σχέση τον χαρακτήρα της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου»...
ΠΗΓΗ: ΗΜΗΡΕΣΙΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ      
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ                 Ναύπλιο     20 / 04 / 2011
ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΔΡΑ:  ΝΑΥΠΛΙΟ                                                                              

Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 126 –Τ.Κ.21100 ΝΑΥΠΛΙΟ                      

ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 209/5/10/2004                    Αρ. πρωτ  3

FAX.  2753061120. ΚΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6974558853                                               

                                                                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Την Κυριακή 17-04-2011 πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας παρουσία 165 μελών. Στη Γ.Σ παραβρέθηκαν ο κ. Δεσινιώτης Κωνσταντίνος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελ/σου, ο κ. Ανδριανός Ιωάννης Βουλευτής Αργολίδας,  ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ  Παπαντώνης  Κων/νος , και ο νομικός Σύμβουλος του Σωματείου μας Γαβρήλος Γεώργιος.

    Ξεκινώντας ο κ. Δεσινιώτης Κων/νος έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τα μέλη του Σωματείου και ευχήθηκε μια καλή αντιπυρική σεζόν, έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο κ. Ανδριανός και μετά ξεκίνησαν οι εργασίες της Γ.Σ .

   Αφού αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο Σοφό Γεώργιο  οι ισολογισμοί- απολογισμοί στη συνέχεια ψηφίστηκαν .

   Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση προς τα μέλη, από τον νομικό σύμβουλο του σωματείου μας και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ σχετικά με τα τελευταία νέα, αλλά και απαντήθηκαν όλες οι απορίες που τέθηκαν από τους συναδέλφους μας πάντα σε πολύ ήρεμη ατμόσφαιρα.



ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 

                                            ΜΕ  ΤΙΜΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ



        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





       

    ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

           



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Γενική Συνέλευση Σωμ. Αργολίδας και Αρκαδίας

Συνάδελφοι σύμφωνα με το καταστατικό και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 21-3-2011, πρακτικό υπ’ αρ. 23, καλείστε σε ταχτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 και ώρα 17.00 στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο με τα παρακάτω θέματα:
α) Ανάγνωση διοικητικού απολογισμού 2010
β) Ανάγνωση εκθέσεως της ελεγκτικής επιτροπής
γ) Ανάγνωση οικονομικού απολογισμού 2010 - (ψήφιση)
δ) Ανάγνωση οικονομικού προϋπολογισμού 2011 – (ψήφιση)
ε) Εξελίξεις εργασιακού μας και ενημέρωση

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ…….

  Σας είχα κάνει πριν λίγες μέρες μια γρήγορη ενημέρωση για το τι είπε ο Υπουργός τώρα θα σας πω τι είπαν και εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΥΔ και οι Πρόεδροι των Σωματείων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ μίλησε και είπε ότι στηρίζει την όλη προσπάθεια του Υπουργείου να εντάξει στο στην αναμενόμενη προκήρυξη τον Μήνα Μαΐο και τους συναδέλφους που τελειώνουν φέτος τα σχολεία 2ης ευκαιρίας(65 άτομα ). Στη συνέχεια ο Παπαντώνης Κ. αναφέρθηκε και στους 2000 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης ότι το Υπουργείο πρέπει να μεριμνήσει για τη εργασιακή τακτοποίηση τους .
   Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αν Γραμματέας της ΠΟΣΠΥΔ  Σοφός Γεώργιος που είπε στον Υφυπουργό ότι στην κατηγορία της παρ 3 (εποχικοί πυροσβέστες) στις 3400 θέσεις οι επιλαχόντες πρέπει να είναι από τους εποχικούς και όχι από τους πολίτες. Τελειώνοντας ζήτησε από τον κ. Όθωνα την δέσμευση για τακτοποίηση και των 2000 συναδέλφων που μένουν έξω.
   Ο Πρόεδρος του Σωματείου Στερεάς Ελλάδος εξέφρασε την απορία του στον κ Όθωνα για να διευκρινιστεί ποιος πίνακας θα ισχύει από τους δύο  για της Ιατρικές εξετάσεις , ποιες ιατρικές εξετάσεις θα περάσουν τελικά οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, και ζήτησε να ισχύσει ο πίνακας για το ήδη υπηρετούντα προσωπικό
   Στο τέλος τοποθετήθηκε ο β΄  Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ Γουρδουράκος Γεώργιος ότι η προκήρυξη των 4000 θέσεων στο ΠΣ να τεθεί σε εφαρμογή όσον το δυνατόν γρηγορότερα και να μην πάει πέρα των χρονικών περιθωρίων που ανάφερε ο Υφυπουργός μην συμβεί αυτό με τους 1000 Αγροφύλακες που περίμεναν 14 χρόνια να διοριστούν .
   Εδώ αλήθεια συνάδελφοι έχω μια μεγάλη απορία για τους εκπροσώπους της ανανεωτικής κίνησης πως και θυμηθήκανε τώρα τους συναδέλφους του 2009 και τους συναδέλφους που αποφοιτούν φέτος  όταν οι ίδιοι το καλοκαίρι παρότρυναν παρασκηνιακά τους αρμόδιους του Υπουργείου που είχαν αναλάβει την επίλυση του εργασιακού μας να κλείσει αρον –αρον το νομοσχέδιο με 1500 άτομα  (ηλικία 38, απολυτήριο λυκείου και πάνω)και υπόλοιποι φυσικά στα «Τάρταρα της γης».
Αν υπήρχε βέβαια βραβείο ηθοποιού πρώτου αντρικού και γυναικείου ρόλου ως κωμικοί θα ήταν σίγουρα θριαμβευτές . Υποκρισία και το θέατρο στο μεγαλείο του. Όταν προσπαθούσαν οι ίδιοι μέχρι προ ημερών να βγει η προκήρυξη ως έχει χωρίς  τους 65 συναδέλφους που τελειώνουν σε 1 μήνα τα σχολεία,  αλλά και χωρίς να νοιάζονται για τους 2000 αν προσληφθούν ως συμβασιούχοι .
Το ρητό που λέει ζήσε εσύ και ας πεθάνει ο άλλος τους πάει γάντι όπως και ο ρόλος των πρωταγωνιστών στο θέατρο σκιών θα τους τέριαζε ποιο πολύ του χατσηαβάτη  του γνήσιου πρωταγωνιστή της κολοτούμπας.
ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΛΑΒΕ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΟΣ «ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΑΣ»
ΚΑΙ ΕΣΥ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΗΣΑ» ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΟΥ ΧΩ ΠΕΙ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ……….. 

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Υποβολή ερωτημάτων προς την ΠΟΣΠΥΔ σχετικά με την ερμηνεία του νόμου

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν διευκρινήσεις πάνω στην ερμηνεία του νόμου περί πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους με e-mail στο pospid@gmail.com μέχρι την Κυριακή, 3 Απριλίου.
Ερωτήματα που μέχρι στιγμής έχουν τεθεί αφορούν στο αν θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία προς του 1997, στο αν καλύπτονται όσοι υπηρέτησαν την στρατιωτική τους θητεία ανάμεσα σε συμβάσεις, στο ποιές ιατρικές εξετάσεις θα περάσουν οι εποχικοί που θα πετύχουν ως πενταετείς, στο αν θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης που βγήκε το τελευταίο εξάμηνο κ.ά.
Προκειμένου η ΠΟΣΠΥΔ να έχει καλύτερη εικόνα για επί μέρους κατηγορίες και προβληματισμούς συναδέλφων, παρακαλούνται οσοι έχουν την οποιαδήποτε απορία να την καταθέσουν με e-mail στο pospid@gmail.com μέχρι την Κυριακή, 3 Απριλίου.