Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ..

 Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για ένα νέο έγγραφο των συνδικαλιστών της «κωλοτούμπας» και οι λόγοι που χαρακτηρίζονται «κωλοτούμπες» είναι οι παρακάτω:
1ον: Ένας μόλις μήνας αρκούσε ώστε οι «κωλοτούμπες» που όταν ήταν παρόντες στη Βουλή και «πασαλείβανε» τους Βουλευτές με μόνο αίτημα να γίνει το 35 σε 40 ετών, όπως φαίνεται άλλωστε και στις τοποθετήσεις των Βουλευτών στη Βουλή και τους Βουλευτές συγκεκριμένης περιφέρειας. Άλλωστε «τυχαία» και τα Δ.Σ. των Σωματείων αυτών είναι μορφωμένοι συνάδελφοι με μόρφωση Λυκείου και είναι το πολύ έως 45 ετών!!!
2ον : Άλλο ένα αίτημα των συναδέλφων ήταν να παίρνουν περισσότερα χρήματα όσοι είναι  τελειόφοιτοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (Πελαγία) η γραφιάς των κυρίων της «κωλοτούμπας».
3ον : Στη Βουλή πριν ένα μήνα είχανε τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο στο δούλεμα. Μπράβο, η κυβέρνηση, ζήτω, ζήτω κ.λ.π. Ένα μήνα μετά υλοποιείται η ρύθμιση για τους 3.400 συναδέλφους η οποία έγινε «μια αχτίδα φωτός»!!! Δηλαδή οι 2.000 θέσεις που λέγανε οι «κωλοτούμπες» στην Κατερίνη τι ήταν συνάδελφοι; Ίχνος φωτός; Η γραφιάς αγωνίστρια κ. Πελαγία γράφει ότι έλειπε το Δ.Σ. Δεν μας είπε η αγωνίστρια της «κωλοτούμπας» πόσοι από το δικό της Δ.Σ. ήταν εκεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου; Τρεις; Από την Θεσσαλία δεν ήταν κανένας!!! Και στις προηγούμενες συνεδριάσεις στη Βουλή πάλι δεν ήταν κανείς από τα Δ.Σ. σας. Ακόμα και στην εισήγηση και στην τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ στη Βουλή ήταν παρόντες οι δύο «κωλοτούμπες» Αποστολάκης και Γιωργάκης, οι άλλοι που ήταν; Πέραν τούτου, τα μέλη της ΠΟΣΠΥΔ ήταν παρόντα πέντε άτομα και όχι δύο συνάδελφοι (Πρόεδρος, Γραμματέας, Α’ Αντιπρόεδρος, Β’ Αντιπρόεδρος και Ταμίας).
Πέραν των παραπάνω στην πλειοψηφία των καταστατικών εκπροσώπων των οργανώσεων είτε σας αρέσει, είτε όχι, είναι ο Πρόεδρος του εκάστοτε Σωματείου. Συνεπώς και παρόντες ήταν οι συνάδελφοι και ούτως ή άλλως καλύπτονταν από τον Πρόεδρο!!! Άλλωστε η παρουσία χρειάζεται για «γλάστρες»;
Αλήθεια δεσποινίς και κύριοι συνδικαλιστές της «κωλοτούμπας» ήταν καλά όταν ο Παπαντώνης όπως όφειλε «καθάριζε» για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα επιδόματα, στη Βουλή όταν πέρασε το 4μηνο σε 8μηνο, όταν το Σεπτέμβριο προεκλογικά ήταν έξω από το ντιμπέϊτ στην ΕΡΤ όπου απέσπασε και την δέσμευση Παπανδρέου και ειδικά χάρη σε αυτήν προχώρησε η ρύθμιση και τόσα άλλα; Που ήσασταν εσείς κύριοι συνδικαλιστές της «κωλοτούμπας»;
Πέραν των παραπάνω κύριοι επιλέξατε να σταθείτε απέναντι στην ΠΟΣΠΥΔ διασπώντας και ψεύδωντας όπως κάνετε και στο έγγραφό σας με αυτούς τους αγώνες της ιδιοτέλειας σας θυμούνται οι συνάδελφοι.
Ζητάτε τρία θέματα κύριοι του 15%:
1ον : Να πάει άμεσα το νομοσχέδιο για ψήφιση. Επειδή ο κ. Αποστολάκης σε μεταγενέστερο έγγραφο του Σωματείου του γράφει να μπουν οι συνάδελφοι της 2ης ευκαιρίας. Τελικά θέλετε ή δεν θέλετε να μπουν οι συνάδελφοι της 2ης ευκαιρίας; Κύριοι και δεσποινίς της «κωλοτούμπας», το «άμεσα» ήταν πιθανόν 10-12/4 να βγει η προκήρυξη. Εάν θέλετε και το 2ης ευκαιρίας πρέπει η προθεσμία να είναι 30/5 – 10/6. Δύο μήνες μετά!!! Τελικά καταλήξατε; Γιατί άλλα λ΄τε πάλι στα τηλέφωνα; Αυτοί που τελειώνουν του χρόνου τι κάνουν;
2ον : Περί ΟΑΕΔ και «παρλαπίπες» που γράφετε, το έγγραφο είναι επίσημη απάντηση του ΟΑΕΔ και τα προγράμματα του Δημοσίου ΔΕΝ ισχύουν για τον ΟΑΕΔ. Μπορούν να ψηφιστούν κάποτε!!! Αν.
3ον : Άμεση τροποποίηση του Π.Δ. 121/2007. Στις 13/09/2010 στο Ραγκούση όταν πρότεινε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ τότε τροποποίηση για νέα πενταετία για όλους!!! Τότε γιατί δεν θέλατε; Τώρα που μπήκατε «μέσα», μόνιμοι λέτε ας κάνουμε μια «κωλοτούμπα» όπως ξέρουμε καλά για το θεαθήναι για τους 2.000 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης. Τότε δεν γινόταν η τροποποίηση; Τώρα γίνεται; Θα στηρίξετε τους συναδέλφους με πράξεις; Ή φρου-φρου και αρώματα;
Οι 2.000 θέλετε να βγείτε στο δρόμο προκειμένου να δουλέψουν φέτος οι συνάδελφοι ή όχι κ. «κωλοτούμπες»; Που ήσασταν όταν προ μηνός είχαν εγκριθεί πιστώσεις για 1.000 άτομα, 5μηνο και έτρεχε η ΠΟΣΠΥΔ να το κάνει 6μηνο και για τους 2.000 κομμένους; Όπως έγινε.
Στη συνάντηση των Προέδρων στο Υπουργείο στις 29/03 δεν ακούσαμε από τους «κωλοτούμπες» να επιχειρηματολογούν για τα παραπάνω τρία θέματα που γράφουν!!!
Άλλη μια «κωλοτούμπα». Ζήτω!!
Γιατί δεν τα γράψατε πριν την ψήφιση του νόμου; Που ήταν οι προτάσεις τότες; Ε;
Μάλιστα αφού έγινε αναφορά του Υφυπουργού ότι θα βάλει το 2ης Ευκαιρίας στη ρύθμιση και στη συνέχεια τον ευχαρίστησε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ που δέχτηκε το αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ που του είχε μεταβιβάσει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ και στις 23/3 στο Νομισματοκοπείο, ο ένας «κωλοτούμπας» γύρισε και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό που μπήκε το 2ης Ευκαιρίας!!! Μα καλά προχτές δεν υπογράφατε αίτημα να βγεί άμεσα η προκήρυξη!!! Η μήπως τα κομματικά στελέχη είναι υποταγμένα; Μήπως; Μήπως;
Ο Υφυπουργός κ. Όθωνας ήταν σαφής. Το νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος, δεν επιδέχεται καμία αλλαγή τότε. Ο δε άλλος «κωλοτούμπας» τον έπιασε καημός για τους συναδέλφους του 2009 αφού ήδη είχε κάνει πριν τοποθέτηση ο Παπαντώνης για τους «κομμένους». Ζήτω η «κωλοτούμπα» και οι παρτάκηδες για να φαίνονται πολλοί μια υπογράφει το blog, η αγωνίστρια του καναπέ, μετά γράφουμε άλλο χαρτί στο Σωματείο και μετά σαν συνδυασμός, τα ίδια πρόσωπα για να φαινόμαστε πολλοί!!! Μα καλά, προχτές λέγατε ότι κανονίσατε τη συνάντηση στην Αθήνα. Και μετά λέτε η ΠΟΣΠΥΔ έκανε κουμάντο στην Αθήνα και πήγε πίσω η προκήρυξη κ.λ.π. κ.λ.π. Αλήθεια δύο από τους τρίο στούντζες γιατί κόπτονται για τα ιατρικά και τα ψυχοτεχνικά τέστ; Αχ, πάλι λεξοτανίλ βλέπω. Ειδικά αν στείλουμε τα έγγραφα από τους «κωλοτούμπες» στη ψυχίατρο κόπηκαν στο ζέσταμα!!! Αχ, ρε γέλιο που θα δούμε και μην ξεχνάτε όταν είπατε να ασχοληθείτε με τα συνδικαλιστικά. Άλλοι είχαν φτύσει αίμα για να βρείτε έτοιμα, ομοίως και κάποιοι άλλοι που δουλεύουν δεκαετίες πίσω για να βρούμε πάτημα εμείς!!! Και μένουν και εκτός ρύθμισης να στηρίξουμε τα παιδιά. Έχουμε ηθική υποχρέωση κ. διασπαστές, κ. «κωλοτούμπες». Κιχ για την πολιτική και φυσική ηγεσία. Κιχ παιδιά… Σσσς…
Τελειώνοντας θα ήθελα  να βάλω ένα κουιζ…….

Ερώτηση: Ποια-ος συνάδελφος Γραμματέας Σωματείου την Τρίτη δεν είχε καταλάβει ότι ο Υφυπουργός είχε καλέσει τα προεδρεία των σωματείων για ενημέρωση, και καθόταν  στο παρκάκι ποιο πάνω από το  ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ  νομίζοντας ότι θα ξεκινήσει  πορεία;

To Φ.Ε.Κ βγηκε...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΟΙ 5387 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 6ΜΗΝΟ ΦΕΤΟΣ..

Συνάντηση ύστερα από πρόσκληση του  Υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ είχαν σήμερα στις 14:00 στο Υπουργείο στην Κατεχάκη όλοι  οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματίων, και το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ. Στην  σύσκεψη ήταν επίσης ο Αρχηγός του Π.Σ και ο Γ.Γ Γραμματέας κ. Τασούλας. Ο κ. Όθωνας ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας:
·         Ότι φέτος και οι 5387 συμβασιούχοι πυροσβέστες θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως εποχικοί από 1 Μάη έως και 31 Οκτωβρίου.
·         Εκτιμάτε ότι στο πρώτο 15νθήμερο του Μάη θα εκδοθεί η προκήρυξη για 4000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης(3400απο εμάς και 600 πολίτες) η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών θα λήγει γύρω στα τέλη Ιουνίου και αυτό ώστε να προλάβουν και κάποιοι συνάδελφοι που φοιτούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό (65 άτομα είναι αυτοί).
·         Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν τέλη Καλοκαιριού.
·         Οι 4000επιτυχόντες 1 Νοεμβρίου θα μπουν στην σχολή μέχρι τέλος του 2011.
·         Από 1-1-2012 οι 4000 θα εργάζονται ως πυροσβέστες πενταετούς  Υποχρέωσης.
·         Ακόμη και ένα μήνα να έχει εργαστεί κάποιος συνάδελφος μετράει ως αντιπυρική.
·         Για τους συνάδελφους του 2009 είπε ότι δεν γίνετε να μπουν στην ρύθμιση γιατί δεν το προβλέπει το σχετικό σχέδιο νόμου
·         Στο ΦΕΚ θα δημοσιευτεί μέχρι την Παρασκευή

Βέβαια ποιο κάτω θα δείτε συνάδελφοι και το σχετικό δελτίο τύπου που έκδωσε σήμερα το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.
Όπως βλέπετε η αγωνία παρατείνετε μέχρι να βγει η προκήρυξη  να βγουν τα αποτελέσματα να μπούμε στη σχολή και τελειώνει όταν θα πάρουμε δέσμευση ότι και οι 2000 που μένουν έξω δεν θα χάσουν την δουλεία τους. 

Μερικά μπλοκ ας μην προτρέχουν ότι κάτι άσχημο θα έβγαινε σήμερα από την σημερινή συνάντηση. Ας έχουν εμπιστοσύνη στην ΠΟΣΠΥΔ και τα Προέδρεία των Σωματείων που δίνουν το δικό τους αγώνα εδώ και καιρό και ιδού τα αποτελέσματα.     

Το Δελτίο Τύπου του Υπ. Προστ. του Πολίτη σχετικά με την σημερινή ενημέρωση

Αναδημοσίευση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Παρουσίαση χρονοδιαγράμματος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για την εργασιακή εξέλιξη των εποχικών πυροσβεστών
Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης και τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από όλη την Ελλάδα είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 με σκοπό να τους ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και προσδιορίζει την εξέλιξη των εργασιακών τους σχέσεων.
Στη συνάντηση παρίσταντο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης.
Ο κ. Όθωνας τόνισε ότι αυτή η αυτή η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί μόνο ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα που αφορά την αποκατάσταση μιας εργασιακής ασφάλειας για τους εποχικούς πυροσβέστες και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Ενδυναμώνει παράλληλα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, διευκολύνοντας την αξιοποίηση ενός έμπειρου δυναμικού στην καταστολή, αλλά και την πρόληψη των πυρκαγιών.
Ο κ. Υφυπουργός ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τον σχεδιασμό και το κατ’εκτίμηση χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της αναγκαίας σχετικής απόφασης διαταγής για την πρόσληψη, και για την αντιπυρική περίοδο του 2011 των 5.387 εποχικών πυροσβεστών, για ένα εξάμηνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.
Παράλληλα, προκηρύσσονται εντός του Μαΐου, κατ’εκτίμηση το πρώτο 15ήμερο, οι 4.000 θέσεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Για να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους, λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Iουνίου.
Τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν προφανώς αρκετά πριν την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης του εξαμήνου απασχόλησης των εποχικών της αντιπυρικής περιόδου 2011. Από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη εποχικούς δασοπυροσβέστες και 1/1/2012 αναλαμβάνουν υπηρεσία ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός και το κατ’εκτίμηση χρονοδιάγραμμα, αυτή την πολιτική απόφαση θα υλοποιήσουμε, πάντα προσπαθώντας να μη χάσουμε καθόλου χρόνο και φυσικά με πνεύμα γόνιμης συνεργασίας μαζί σας».
Στο τέλος της σύσκεψης ο κ. Όθωνας ευχαρίστησε εκ μέρους του Υπουργού κου Χρήστου Παπουτσή και όλων των εμπλεκομένων την ΠΟΣΠΥΔ και όλους τους παρευρισκομένους για τη συμβολή τους στην εξέλιξη και ευτυχή κατάληξη της κοινής αυτής προσπάθειας και αυτή με τη σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την πολιτική και φυσική ηγεσία για την δικαίωση του πάγιου αιτήματός τους, που σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, γίνεται πραγματικότητα.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

  Αμάν ρε συνάδελφοι  τι κόλλημα έχεις φάει συγκεκριμένο μπλοκ με αυτήν την ΠΟΣΠΥΔ.
  Αλλά θέλω να μάθω αύριο τι θα πουν στον Υπουργό οι συνάδελφοι της Ανανέωσης  θα του πουν να κάνει  τροποποίηση του Π.Δ 121, τι θα του πουν για τον ΟΑΕΔ που μας έχουν ζαλίσει, έχω απορία να μάθω.
  Συναδέλφισα όλους τους προέδρους τους πήρε τηλέφωνο η Γραμματέας του Υφυπουργού σήμερα δεν πήρε μόνο της Θεσσαλίας.  Έτσι για να ξέρεις.  Τον δικό σου Πρόεδρο δεν τον πήρε;
   Όλο παραπληροφόρηση είναι αυτό το μπλοκ, εκείνη η διαταγή για γιατρούς που μας έγγραφες που είναι;
  Τους συνάδελφους πανελλαδικά  τους έχεις χορτάσει μπούρδες, όσους ασχολούνται με την ίντερνέτ ενημέρωση
  Μήπως πρέπει να αλλάξεις αντικείμενο  στο μπλοκ σου;
  Μήπως π.χ πρέπει να αρχίσεις να γράφεις για  αθλητικά απλά ρωτάω; Γιατί εκτίθεσαι σε μόνιμη βάση όταν γράφεις  για δικά μας θέματα.

ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Καλούνται οι Πρόεδροι των πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ να παραβρεθούν αύριο Τρίτη 29/3/2011 και ώρα 14.00 στην αίθουσα «Μπακογιάννη» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ενημερωθούν από τον Υφυπουργό κ Όθωνα για την επικείμενη προκήρυξη καθώς και για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Με αφορμή το δεύτερο έγγραφο των συναδέλφων της ανανέωσης αναγκάζομαι να κάνω αναφορά και στο παρελθόν.
Στις τελευταίες εκλογές της ΠΟΣΠΥΔ έγειραν πολλά ερωτήματα σχετικά με τους συναδέλφους «διασπαστές» όπως πολλοί επονομάζουν και συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία που φάνηκε με ανάταση των χεριών στους παρόντες του συνεδρίου με ερώτηση-πρόταση που απηύθυνε στους συνέδρους ο Πρόεδρος του Σωματείου Χαλκιδικής κ. Αναστάσιος Σαμαράς.
Έγκυρα ψηφοδέλτια των εκλογών 181, οι διασπαστές πήραν 32 ψήφους εκ των οποίων η ηγετική ομάδα των 2 απέσπασε 29 και 30 ψήφους δηλ. 90% του συνόλου των ψήφων, δεδομένου ότι ήταν συμπαγείς υποτίθεται ο πυρήνας 10% εξ αυτών δεν συμφωνούσαν με την ίδια ηγετική ομάδα που συμπορευόντουσαν «άμεσα» δηλ. εάν ήταν περισσότεροι και σε περισσότερο χρόνο πόσο θα ήταν οι απώλειες; Στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο ήταν οι περισσότεροι Πρόεδροι και εκπροσωπούσαν 3 Σωματεία, Σωματείων που άθροιζαν αριθμό συνέδρων 11+8+3+16+7. Σύνολο 45 ψήφους. Συνεπώς οι συνάδελφοι δεν πειστήκανε ούτε μεταξύ τους. Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είχαν γίνει και συναντήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και αλλού και είχαν γίνει και προσπάθειες πανελλαδικά. Η δύναμη των 3 Σωματείων επί του συνόλου των 36 Σωματείων μελών της ΠΟΣΠΥΔ αριθμούσε το ποσοστό του 10%-12% εάν ήταν σύσσωμα σε συνέδρους τα 3 Σωματεία, που ούτε αυτό έγινε. Συνεπώς το 90% και πλέον των συναδέλφων καταδίκασε την ενέργεια αυτή. Οι «συνάδελφοι» αυτοί θέλουν να δείξουν όπως διαπιστώσαμε μια άλλη «ανανέωση». Ποια ανανέωση όταν και οι 3 πάνε για 2η θητεία στα Προεδρεία; Οι δε δύο δηλωμένοι σε κομματικό μηχανισμό και ο ένας προέρχεται από χώρους (διαιτητικούς, Δημοτικός Σύμβουλος) που οι παράγοντες και η διαπλοκή (πολιτικό) ευθύνονται για τα μέγιστα στον τόπο; Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος, ο «υπερκομματικός» συνάδελφος ΔΕΝ εκλέχθηκε πρόσφατα στις εκλογές του Δήμου του παρότι ο συνδυασμός του είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή; Γιατί άραγε οι συμπολίτες του συναδέλφου τρία χρόνια μετά τις εκλογές, του γύρισαν την πλάτη άραγε; Συνεπώς είναι εμφανές ότι τα κριτήρια είναι κομματικά, είναι ιδιοτελή αν συνδυάσουμε ότι ο ένας Πρόεδρος στην πορεία στις 04/11/2010 απουσίαζε λόγω προεκλογικής εκστρατείας, ο άλλος προπηλάκιζε τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ γιατί δεν του επέτρεψε να ανέβει στο Υπουργείο επειδή είναι κομματικό στέλεχος και προηγείται των άλλων Προέδρων. Άλλωστε ο ψηλός είναι γνωστός για τα φιλοκυβερνητικά του αισθήματα αφού σε απόφαση Γ.Σ. που δεν είχε πάρει απαρτία, αποφάσισε να μην κατέβει το Σωματείο του στην πορεία στις 03/11/2010. Ο  ΜΟΝΟΣ!!! Μπράβο. Αν κοιτάξετε στα παλιά τεύχη της εφημερίδας της ΠΟΣΠΥΔ στις φωτό ήταν πρωτεργάτης στις πορείες. Παίρνονταν έτσι τα κομματικά γαλόνια. Τώρα, μην τους ψάξετε είναι με πολιτικά κάπου μέσα στο πλήθος. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι στην τελευταία πορεία κανένας από τα 3 Σωματεία που εκπροσωπούσαν δεν είχε ούτε πανό!!! Φανταστείτε ότι οι δύο συνάδελφοι είχαν και εκπροσώπηση στο Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ!!! Όλοι μαζί δεν άγγιζαν 3ψήφιο νούμερο συναδέλφων αλλά ήταν σύσσωμοι έξω από το Υπουργείο για την προβοκάτσια, βάζοντας τα τσιράκια τους. Να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι που ήταν και στο Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ είχαν «αγκύλωση» όταν δόθηκε γραμμή για ΝΤΟΥ στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 13 Σεπτέμβριο. Άρα λοιπόν μετά τα παραπάνω συνεπάγεται ότι νέα γραμμή, ανανέωση, άλλες απόψεις κ.λ.π. είναι «τρίχες κατσαρές». Πίσω από αυτό είναι ο κομματισμός και για πάρτη μας.
Στα δικά τους Σωματεία οι συνάδελφοι εκλέχθηκαν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια;
Θέλουν οι συνάδελφοι στο μέλλον να υιοθετηθεί αυτή η τακτική στο μέλλον από τα Σωματεία;
Μετά τα παραπάνω θα ξανακατέβει κόσμος στους δρόμους όταν βλέπει τα αίσχη σας;
Αυτό θέλετε;
Σας νοιάζει ο κλάδος και τα προβλήματα;
Θέλετε να κατεβαίνει ο κόσμος στο δρόμο άραγε;
Ή σας ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα;
Γιατί δεν κατεβαίνατε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο;
Μήπως γιατί ο 11ος που μπήκε στο Δ.Σ της ΠΟΣΠΥ είχε 70 ψήφους και οι βάσεις σας των Σωματείων σας δεν ξεπερνούσατε στην καλύτερη περίπτωση τους 45 ψήφους, άρα είπατε θα μείνουμε εκτός!!!
Αφού θέλετε αλλαγή γιατί δεν δοκιμάζατε να φέρετε το θέμα στη Γενική Συνέλευση των Σωματείων σας; Γιατί δεν συμφωνούσαν οι συνάδελφοι μαζί σας και το ξέρετε και γιατί δεν μπορούσατε να τους πείσετε για το αντίθετο. Αν είχατε απαρτία για τα δύο από τα τρία Σωματεία της ηγετικής ομάδας, δεν είχαν απαρτία μετά τα δύο και τρεις φορές, γιατί άραγε; Γιατί στο ένα δεν πέρασε ο οικονομικός απολογισμός; Γιατί δεν βγαίνουν στο internet τα παραπάνω Σωματεία να δηλώσουνε «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» όπως και των άλλων δύο βέβαια; Γιατί;
Στα περί διάσπασης και να δοκιμάζατε να φεύγατε εκτός ΠΟΣΠΥΔ πάλι δεν σας ακολουθούσε ο κόσμος, δεν είχατε υποψήφιους ψηφοφόρους έτοιμους δεν είχε φως η εν λόγω προσπάθεια, άλλωστε ποιο Σωματείο θα έπαιρνε απόφαση Γεν. Συνέλευσης να αποχωρήσει; ΚΑΝΕΝΑ  ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΤΗΣ  ΠΟΣΠΥΔ ΚΥΡΙΟΙ. ΟΛΟΙ  ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ  ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ Η ΠΟΣΠΥΔ ΟΛΑ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ  ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΟ  ΕΡΓΟ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ  ΚΑΙ  ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Χωρίς σουλατσαδοριλίκια στα Υπουργεία και φωτό για να καλύψουμε τα κόμπλεξ μας της αυτοπροβολής και της καρέκλας κύριοι. Σε blog σας αναφέρετε ότι καλά ήταν να υπάρξει εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και από άλλες περιφέρειες (Ήπειρο, Στερεά). Ήταν οι δύο συνάδελφοι στην 12η και 13η θέση που θα ήταν  «μέσα» αν δεν βλέπετε την πάρτη σας να πιάσετε την καρέκλα εξαιτίας σας δεν μπήκαν οι συνάδελφοι. Σε άλλο blog σχολιάσατε το νέο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ. Για θυμίστε μας τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου ποιος την είχε; Το προ 4ετίας Δ.Σ. και στην προηγούμενη διοίκηση τις θέσεις των δύο Αντιπροέδρων ποιοι τις είχαν, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε;
Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρα στον Καίσαρα θα ήταν «αγένεια» να μην αναφερθούμε στην θετική βοήθεια και τις προσπάθειες που είχαν καταβάλει οι Πρόεδροι των δύο βορειοελλαδίτικων Σωματείων, θα πρέπει όμως όλοι να θυμόμαστε ότι όλη τη δύναμη την είχαν επειδή τους την είχε δώσει η ΠΟΣΠΥΔ και σε δεύτερο λόγο το ένα κόμμα ή το άλλο, γιατί κύριοι και του κόμματος να είσαι τι έγινε; Τον έναν θα σκεφτεί ο πολιτικός ότι θα του δημιουργήσει πρόβλημα αν διαφωνήσει μαζί του ή τον κόσμο της ΠΟΣΠΥΔ όταν θα κατέβει στο δρόμο; ΚΑΙ  ΒΕΒΑΙΑ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ΜΑΣ.  ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ  Η ΔΥΝΑΜΗ  ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΜΑΣ  ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ  ΕΩΣ  ΤΩΡΑ!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ  ΚΑΙ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΗΤΑΝ ΚΑΙ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΑ  ΔΙΠΛΑ  ΣΤΗΝ  ΠΟΣΠΥΔ!!!
Στην ιδεολογική πλατφόρμα των ανανεωτών δεν είδα προτάσεις από τη μια μέλος Προεδρείου Δ.Σ. Σωματείου σας ψήφισε 3.000 και 3.500 άτομα για την ρύθμιση και μετά ερχόταν στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και ψήφιζε 4.000. ξεκαθαρίστε στον κόσμο τι θέλετε και το που πάτε, δεν το κάνετε γιατί δεν ξέρετε τι θέλετε; Και πάτε εδώ και εκεί ρίχνοντας άδεια να πιάσετε γεμάτα. Είναι αλήθεια ότι στα 3 Σωματεία τα ίδια πρόσωπα που στο Δ.Σ. είναι και αντιπρόσωποι; Γιατί άραγε; Επίσης στα δύο που είχαν πρόσφατα εκλογές δεν είδαμε κανείς να είναι πάνω από 45 ετών, σύμπτωση; Η ΠΟΣΠΥΔ δεν ιδρύθηκε προχτές συνάδελφοι. Είναι ένα λιθαράκι που έχουμε βάλει όλοι!! Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι πριν από εμάς, άλλοι μετά, άλλοι που τρέχανε μαζί μας δεν ζουν, και αυτοί που τρέχουν για όλους μας, όχι για κάποιους. Υπήρξαν πριν από εμάς και κάποιοι άλλοι που τρέχανε να ιδρυθεί και να βάλει γερές βάσεις όπως ο Πέτρος ο Ορφανός από τη Ρόδο, ο Σαμαράς από την Χαλκιδική, ο Σάλπας ο Δημήτρης από τη Σαλαμίνα, ο Πανταγάκης ο Νεκτάριος από το Ηράκλειο, ο Βασίλης ο Μπόζιος από τα Γιάννενα, ο Μάνδυλας ο Γιώργος από την Κέρκυρα, συνάδελφοι που έλιωσαν τα παπούτσια τους στην Αθήνα όταν δεν υπήρχε η ΠΟΣΠΥΔ, όταν δεν υπήρχαν ημεραργίες, έξοδα για βενζίνες κ.λ.π. και πολλοί άλλοι που είναι τώρα στην Ομοσπονδία και δεν θα τον αφήσουν αυτό τον αγώνα να πάει στράφι.
Είμαστε ένας αχταρμάς ανθρώπων με δεκάδες προβλήματα και ιδιαιτερότητες, όλοι όμως έχουμε ανάγκη για δουλειά, να ζήσουμε τις οικογένειές μας, όλοι όμως σβήνουμε φωτιές, όλοι έχουμε βγει κάποιες φορές στο δρόμο, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.
Το ζητούμενο είναι να πιέζουμε την πολιτεία να μην χάσει κανείς την δουλειά του. ΝΑΙ είναι δύσκολα τα οικονομικά της χώρας. ΝΑΙ, όμως η ΠΟΣΠΥΔ πρέπει να επιμείνει για τα μέλη της αγωνιστικά και ξεκάθαρα. Το τι θα κάνουν οι πολιτικοί είναι δικαίωμά τους και απόφασή τους. Η ΠΟΣΠΥΔ πρέπει να διεκδικήσει και έχει αποδείξει ότι το κάνει και καλά και έξυπνα και διαπραγματεύεται όσο παίρνει και στο δρόμο βγαίνει όταν βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά. ΝΑΙ λάθη έχουν γίνει και θα γίνονται, πρέπει να τα βελτιώσουμε και να προχωρήσουμε όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Αρέσει δεν αρέσει. Η συνταγή αυτή έχει αποδείξει ότι πιάνει. Το καταμαρτυρούν αυτά που κερδίσαμε, το καταμαρτυρούν οι 22 νεκροί μας και οι δεκάδες τραυματίες, το καταμαρτυρούν τα 40 συλλαλητήριά μας, οι δεκάδες μηνύσεις μας, τα δικαστήρια που έχουμε προσφύγει,                      και πολλά άλλα. Πως μπορούμε να τα ξεχάσουμε;
Άκουσα πολλά για τον Πρόεδρο. Δεν το ένα, δεν το άλλο δεν μπορούμε να διαγράψουμε και  αμφισβητούμε το έργο του ανθρώπου αυτού. Έχει ήδη κριθεί θετικά την πρώτη τετραετία, δεν μας ήξερε, καταξιωθήκαμε, την δεύτερη κάναμε το 8μηνο και την Τρίτη πάμε σε 12μηνη απασχόληση, οπότε όσο και να λασπώσετε δεν καταφέρνετε κάτι κύριοι. Λάθη δεν κάνουν όσοι δεν κάνουν τίποτα . Έχει αποδείξει όμως ότι δεν πουλάει συναδέλφους, ελίσσεται, διεκδικεί, και όταν χρειάζεται πατάει πόδι. Άλλωστε εάν είχε ακολουθήσει την πεπατημένη άλλων συνδικαλιστών θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματά του όπως έχουν κάνει και τόσοι άλλοι συνδικαλιστές, και το δημοτικό μπήκε στη ρύθμιση και την ηλικία πήγε 56 ετών και η πρόσληψη θα γίνει άμεσα, και το εν ενεργεία πέρασε, με τους γιατρούς και τόσα άλλα και οι 3 συνάδελφοί μας Π…...α, Γιώργος και ο Απ……ς αγρόν αγοράζουν ακόμα και τώρα. Είναι λυπητερό συνάδελφοι. Κρίμα συνάδελφοι!!! Θα επανέρθω γιατί δεν μπορώ να ανεχθώ την συμπεριφορά των συναδέλφων.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δικαιολογητικά που πιθανόν θα ζητηθούν κατά την προκήρυξη

Ύστερα από σχετικό ερώτημα της ΠΟΣΠΥΔ, οι νομικοί σύμβουλοι απάντησαν τα παρακάτω:
Κατόπιν επικοινωνίας με το Προεδρείο σας και από την εμπειρία μας από προηγούμενες προκηρύξεις κάλυψης θέσεων στο Δημόσιο, σας επισημαίνουμε ότι τα βασικά δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν να επισυνάψετε κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στην προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είναι τα ακόλουθα:
Α. Επικυρωμένο αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
Β. Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτήριου τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που κατέχετε τίτλο σπουδών από χώρα εκτός της Ελλάδας, θα πρέπει να υποβάλλετε το αντίστοιχο πιστοποιητικό ισοτιμίας.
Γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι πληρείτε τις προϋποθέσεις που θέτει ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος στην παρ. 3 και 5 εδ. 1 και ότι οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν υπηρετούν τώρα στις ένοπλες δυνάμεις.
Δ. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφεται ότι απασχοληθήκατε ως συμβασιούχοι πυροσβέστες είτε κατά τις αντιπυρικές περιόδους από 2008 έως και 2010 είτε σε μία από τις ως άνω αντιπυρικές περιόδους και επιπλέον σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.
Ε. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφονται οι αντιπυρικές περίοδοι που απασχοληθήκατε ως συμβασιούχοι πυροσβέστες (για όσους έχουν απασχοληθεί στην Π.Υ από το 1998 έως και το 2007).
ΣΤ. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να αναγράφεται ότι είστε εθελοντές κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Ζ. Βεβαίωση από την Δασική Υπηρεσία από την οποία να προκύπτει οι περίοδοι απασχόλησης ως εργατοτεχνίτες (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Η. Επικυρωμένο αντίγραφο επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή άδειας οδήγησης μηχανής (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Θ. Επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου Δημοσίου ΙΕΚ με την ειδικότητα «Ειδικός Δασικής Προστασίας» (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Ι. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικού ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά), το οποίο θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Κ. Πιστοποιητικό από την Στρατολογία (ΤΥΠΟΣ Α΄) στην οποία να αναγράφεται ότι υπηρετήσατε κατά τη στρατιωτική σας θητεία είτε ως Έφεδροι Αξιωματικοί είτε στην Προεδρική Φρουρά είτε στις Ειδικές Δυνάμεις είτε ως 5ετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Λ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι είστε τέκνα προσωπικού του Π.Σ. που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή ότι είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα τουλάχιστον 67% εξαιτίας τρομοκρατικής πράξης (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Μ. Βεβαίωση από τον Σύλλογο Πολυτέκνων στον οποίο ανήκετε ή από το Ταμείο Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, η οποία να έχει θεωρηθεί από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) (για όσους υπάγονται σε αυτή την περίπτωση).
Ν. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εάν είστε γονείς ή τέκνα τρίτεκνης οικογενείας.
Ξ. Συμπληρωμένη την αίτηση μαζί με μια φωτογραφία.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πιστοποιητικά ποινικού μητρώου και τα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από την Π.Υ. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της ως άνω περίπτωσης Ν μπορεί και αυτό επίσης να αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως αρκεί να το δηλώσετε στην αίτηση.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πιθανή ημερομηνία πρόσληψης των συμβασιούχων για το 2011

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΣΠΥΔ, παράλληλα με τις διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πραγματοποιούνται και οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών για την περίοδο του 2011, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Μαΐου. Αναμένονται εξελίξεις πάνω στο θέμα τις προσεχείς ημέρες, μετά την επιστροφή του Υπουργού από το ταξίδι που θα πραγματοποιήσεις στις ΗΠΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου...

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ,
Σας ευχαριστούμε θερμά για ότι κάνετε, που ακόμα και την τελευταία στιγμή λάβατε υπόψη σας και το υπ’ αριθμ. 71/12.03.2011 έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ και προχωρήσατε σε βελτίωση της ρύθμισης από 45 ετών έως 54 ετών.
Γνωρίζουμε ότι ήδη έχει συνταχθεί η Υπουργική Απόφαση και αυτές τις ημέρες αναμένεται και η δημοσίευση του ΦΕΚ και γίνονται οι ενέργειες για την έκδοση της προκήρυξης τις επόμενες ημέρες.
Θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί σας ώστε να μας γνωστοποιήσετε τα παρακάτω:
  1. Τι προτίθεται να κάνει η πολιτική ηγεσία για την απασχόληση των 2.000 περίπου συναδέλφων που μένουν εκτός ρύθμισης.
  2. Ζητάμε να βελτιώσετε σε βάθος χρόνου το νομοθέτημα με μεταβατικές διατάξεις ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι (δημοτικού, 2ης ευκαιρίας 125 συνάδελφοι περίπου παίρνουν απολυτήριο τον προσεχή Ιούνιο, οι συνάδελφοι του 2009 κ.λ.π.).
Παρακαλούμε κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ να δείτε με περίσσια ανθρωπιά, όπως μας έχετε ήδη αποδείξει ότι έχετε, τα παραπάνω αιτήματα ειδικά για τους 2.000 συναδέλφους και να κανονίσετε μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα βγει τις επόμενες 15 ημέρες.
Αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ, εκτιμάται ότι πρέπει να έχει δημοσιευτεί μέχρι 31/03/2011.
Αμέσως μετά, 02/04/2011:
  • Πρέπει να δημοσιευτεί σε πανελλαδικά έντυπα (ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.λ.π.)
  • Έπειτα, σε 10 ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
  • Συνεπώς πρέπει να υπάρξουν καταθέσεις δικαιολογητικών μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, δηλ. από 12/04-22/04 κατάθεση δικαιολογητικών (μεσολαβεί και το Πάσχα).
  • Στη συνέχεια σε πόσες ημέρες θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα; Πόσες χιλιάδες αιτήσεις θα εξετάσει η τριμελής επιτροπή;
  • Η κατηγορία των 600 ατόμων για πολίτες θα είναι μαζί με των συμβασιούχων πυροσβεστών;
  • Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν πάνω από 20.000 αιτήσεις!!!!
  • Αν υποθέσουμε ότι βγαίνουν τα αποτελέσματα σε 20 εργάσιμες ημέρες πάμε για 10 Μαῒου.
  • Μετά τα αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει προθεσμία τουλάχιστον 10 εργάσιμων ημερών για τις υποβολές ενστάσεων. Πάμε στις 20-25 Μαῒου.
  • Μετά έπονται ιατρικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικά τέστ (αγωνίσματα, γιατρούς για τους πολίτες κ.λ.π.). Οι παραπάνω ημερομηνίες είναι με τα ποιο αισιόδοξα σενάρια συνάδελφοι.
  • Τι θα γίνει με την 2μηνη σχολή;
  • Έχουμε ζητήσει να υπάρξει εκπαίδευση σε πρωϊνές βάρδιες σε Π.Υ. αντί της σχολής. Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα.
Αυτοί είναι μερικοί από τους προβληματισμούς που έχουν τεθεί από την φυσική και πολιτική ηγεσία στο Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ.
Σε όλα αυτά προστίθεται ότι οι πιστώσεις για το έτος 2011 είναι 56 εκ. ευρώ και πρέπει με αυτά τα χρήματα να δουλέψουμε οι 5.385 περίπου συμβασιούχοι πυροσβέστες για έως 7 μήνες και να φτάσουν τα χρήματα ώστε να προσληφθούν στα τέλη Οκτωβρίου οι 4.000 5ετίας και να περάσουν στη σχολή 01/11/2011 και στους οποίους ο μισθός θα είναι 300 ευρώ περίπου στη σχολή δεδομένου ότι όταν συντάχθηκε ο προϋπολογισμός δεν προβλέφθηκαν επιπλέον δαπάνες για το έτος 2011.
Η ΠΟΣΠΥΔ αγωνίζεται ώστε:
Α) ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Β) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΩΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 5.385!!! ΓΙΑ ΤΟ 2011!!!
Όσο χρόνο γίνεται περισσότερο καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει θυσίες και τα χρήματα δεν φτάνουν.
Γ) Εξετάζεται το ενδεχόμενο ΑΝ υπάρχει η δυνατότητα να προλάβουν να καταθέσουν δικαιολογητικά οι συνάδελφοι 2ης ευκαιρίας που παίρνουν απολυτήριο τον Ιούνιο χωρίς αυτό όμως να δημιουργήσει προβλήματα στην προκήρυξη. Αν δεν, θα πρέπει να προωθήσουμε μεταβατικές διατάξεις αργότερα.
Παράλληλα εξετάζονται τα θέματα που χρήζουν διευκρινήσεων, των ιατρικών, ψυχοτεχνικά, βαθμολογίες, μόρια, ποινικά κ.λ.π.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και εκτενή ενημέρωση σχετικά με την απόφαση της προκήρυξης η οποία ολοκληρώνεται και προστίθενται τελευταίες λεπτομέρειες.
Πραγματοποιήθηκε επίσης σήμερα, 23/3 ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. και το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ σε άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου είχαμε παραβρεθεί όλοι.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΕΤΟΙΜΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Η Υπουργική απόφαση είναι έτοιμη.
  • Σύντομα μες στην βδομάδα θα υπάρχει δημοσίευση του σχετικού νόμου που μας αφορά  στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
  • θα πάει στο εθνικό τυπογραφείο ας μην ανησυχεί η διαχειρίστρια μπλοκ, και θα γράφει σίγουρα μέσα ότι η ηλικία από το 35 πάει στο 40. Για αυτό μην ανησυχεί.
  • Έως το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα να έχει εκδοθεί και η σχετική προκήρυξη.

Συνάδελφοι αυτά προς το παρόν. Από ότι γνωρίζουμε η ΠΟΣΠΥΔ είναι σε διαρκεί επικοινωνία με τους αρμόδιους και έχει τα πράγματα από πολύ κοντά.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις


Η ΠΟΣΠΥΔ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο και χρονοβόρο αγώνα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.
Ανέκαθεν η πρόθεση της ΠΟΣΠΥΔ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ η μέγιστη απορρόφηση των συναδέλφων σε 12μηνη απασχόληση και παράλληλα να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του.
Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου θα απορροφηθούν άμεσα 3.400 συμβασιούχοι πυροσβέστες. Ο αριθμός αυτός είναι ο ακριβής των συναδέλφων που έχουν τις προϋποθέσεις. Συνεπώς δεν χρειάζεται να αγχώνονται οι συνάδελφοι με τα μόρια. Οι 2.000 συνάδελφοι που μένουν εκτός ρύθμισης είναι:
  • Όσοι είναι άνω των 56 ετών,
  • Όσοι δεν έχουν την προϋπηρεσία από 45 έως 56 ετών,
  • Όσοι δεν έχουν II απολυτήριο στρατού,
  • Όσοι προσλήφθηκαν το 2009,
  • Όσοι δεν έχουν απολυτήριο τίτλο γυμνασίου (μετά το 1980) ή δημοτικού (προ 1980),
  • Και όσοι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Προτεραιότητα της ΠΟΣΠΥΔ είναι η υλοποίηση του νομοσχεδίου, δηλαδή η έκδοση της προκήρυξης, καθώς και η παραμονή στο Π.Σ. όσων συναδέλφων μείνουν εκτός ρύθμισης.
Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί στο Π.Σ. η εργασία των παραπάνω, καθώς όλες οι προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο απαιτούν απολυτήριο στρατού II και λευκό ποινικό μητρώο. Για όσους δε εκκρεμεί το I και το ποινικό μητρώο επισημαίνουμε ότι μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να υπάρξει πιθανή μονιμότητα, και να μπορεί να διεκδικηθεί. Συνεπώς για τους υπόλοιπους συναδέλφους μπορεί να οριστεί από την ΠΟΣΠΥΔ συγκεκριμένο νέο διεκδικητικό πλαίσιο ώστε να πάμε σε νέες βελτιωμένες νομοθετικές διατάξεις και να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις όπως έγινε αναφορά και στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ. Παπαντώνη στη Βουλή.
Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις νομικές εισηγήσεις των νομικών της ΠΟΣΠΥΔ και θα προχωρήσουμε σε σχετική αναλυτική ενημέρωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακριβή εικόνα σχετικά με το χρόνο της προκήρυξης. Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου τις αμέσως ημέρες. Έχουμε δρόμο συνάδελφοι σε όλα τα επίπεδα.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μία αντιπυρική για δύο έτη προσαύξησης στο όριο ηλικίας


Μετά από παρέμβαση της ΠΟΣΠΥΔ, άλλη μία θετική αλλαγή έγινε στο τελικό κείμενο του νόμου για τους πενταετούς πυροσβέστες, το οποίο αναρτήθηκε πλέον και στα ψηφισθέντα νομοσχέδια στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Συγκεκριμένα, η προσαύξηση του ορίου ηλικίας στα 56 έτη απαιτεί μία αντιπυρική για κάθε δύο έτη προσαύξησης (αντί της μίας περιόδου για ένα έτος προσαύξησης που ήταν η αρχική διατύπωση.)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου κ.Ευτύχης Δαμιανάκης στην Νεα τηλεόραση Χανίων Κρήτης


Παρέμβαση του Γ.Γ. Γραμματέα τις Ομοσπονδίας και Προέδρου του Σωματείου Κρήτης κ. Φαραντάκη Αλέξανδρο και του Αντιπροέδρου τις Ομοσπονδίας και γραμματέα του Σωματείου Κρήτης κ.Κωνσταντουδάκη Διονύσιο καθως επισης και του Β Αντιπροεδρου τις Ομοσπονδιας κ.Γουρδουρακος Γεωργιος.



Παρέμβαση του Προέδρου τις Ομοσπονδίας κ.Παπαντώνη Κων/νο.



Αναδιμοσιευση απο το blog http://www.dasopyrosbestes.blogspot.com/

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Συνάδελφοι το σχέδιο νόμου και το άρθρο 15 ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή. Ήταν κάτι που το περιμέναμε εδώ και χρόνια να γίνει και τελικά έγινε.
  Βέβαια κάποιοι Συνάδελφοι μένουν έξω. Όμως επειδή γνωρίζουμε τα πράγματα πολύ καλά η ΠΟΣΠΥΔ και αρκετά Σωματεία προσπάθησαν για όλους και έδωσαν πολύωρες μάχες διαπραγματεύσεων  με τους αρμόδιους Υπουργούς από το καλοκαίρι μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ με στόχο να μπουν στην ρύθμιση όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι. Εκεί στους 3400 που έφτασε δεν το πήγε η κυβέρνηση από μόνη της εκεί το πήγε η ΠΟΣΠΥΔ μετά από κόπο. (και όχι 1500 και 2000 άτομα όπως ήθελαν κάποιοι γιατί έτσι τους βόλευε)
   Πόσοι από μας πριν από 1 χρόνο θα περίμεναν ότι θα έβγαινε σχέδιο νόμου που θα περιλάμβανε ηλικία έως 56 ετών, και απολυτήριο( έστω και πριν του 80) δημοτικού στην Πυροσβεστική;
   Και τώρα θα αναφερθώ και σε δύο μπλοκ  που το τελευταίο διήμερο κερδίζουν την μάχη της παραπληροφόρησης και θα ήταν ωφέλιμο να γράφουν κάτι όταν είναι οι ίδιοι ωτακουστές  .
   Ο διαχειριστής-τρια του πρώτου από ότι γνωρίζω, και γνωρίζω καλά είχε κατέβει από αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του σωματείου τους σάρωσε όλα τα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών με μοναδικό στόχο αυτό που βόλευε αυτήν-ον και τον Πρόεδρο  να ανέβει η ηλικία από το 35 στο 40 δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο.
  Εδώ λοιπόν η ΠΟΣΠΥΔ όντος δεν έριξε το βάρος να ανέβει η ηλικία από το 35 στο 40 γιατί προσπαθούσε να κάνει το 49 σε 56 και να βάλει 450 ακόμα άτομα μέσα όπως και τα έβαλε.
Γιατί προσπαθούσε να βάλει όλους του Δημοτικού μέσα, γιατί  προσπαθούσε να βάλει τους συναδέλφους του 2009 μέσα.
   ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.
  Ο δε διαχειριστής του δεύτερου μπλοκ (1 ΕΜΑΚ) ότι γράφει το γράφει με σκοπιμότητα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει καθώς από επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο και τον Ταμία της ΠΟΣΠΥΔ  αλλά και από έγκυρες πηγές μας δεν ισχύουν τίποτα από όλα αυτά.
  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο!

Ψηφίστηκε χτες το σχέδιο νόμου περί «Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης» από την Ολομέλεια της Βουλής. Αξιοσημείωτο είναι πως όλοι οι ομιλητές, ανεξαρτήτως κομματικής παράταξης και ιδεολογίας, αναγνώρισαν το δίκαιο των αγώνων και των χρόνιων αιτημάτων της ΠΟΣΠΥΔ και των συμβασιούχων πυροσβεστών γενικότερα και τάχθηκαν υπέρ της λύσης του εργασιακού μας ζητήματος. Συνημμένη στο παρόν μήνυμα είναι η έκθεση της Ειδικής Επιτροπής που συνοδεύει το σχέδιο νόμου. Μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ στο όνομα του αρχείου ή εδώ.
Το νομοθέτημα είναι άμεσα εφαρμόσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρητικά ακόμη και αύριο το πρωί μπορεί να βγει η προκήρυξη...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Νέα αύξηση των ορίων ηλικίας!


Προ ολίγων λεπτών η ΠΟΣΠΥΔ κατάφερε και πέτυχε νέα αύξηση των ορίων ηλικίας, η οποία θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του Νόμου. Συγκεκριμένα, το όριο ηλικίας για την μονιμοποίηση στο τέλος της πενταετίας από τα 35 ανεβαίνει στα 40 και το όριο ηλικίας για την αρχική πρόσληψη από τα 54 ανεβαίνει στα 56 έτη.
Επίσης, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για όσους φοιτούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.
Η ΠΟΣΠΥΔ θα συνεχίσει της ολονύχτιες διαβουλεύσεις στο Κοινοβούλιο, για οτιδήποτε νεώτερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Οι τελικές αλλαγές στο νομοσχέδιο!!!

Συνημμένο στην παρούσα ανάρτηση υπάρχει το κείμενο με τις τελικές αλλαγές στο Νομοσχέδιο περί «Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης», έτσι όπως αυτό θα οδεύσει προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με το κείμενο, επιβεβαιώνονται σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες της ΠΟΣΠΥΔ που αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την μοριοδότηση και τις κατηγορίες στην επικείμενη προκήρυξη.
Εδώ το κείμενο με τις τροποποιήσεις

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου - ανταπόκριση από την Βουλή


Σήμερα γίνεται η ψήφιση του σχεδίου νόμου περί «πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης» στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ΠΟΣΠΥΔ παρίσταται στο κοινοβούλιο με αντιπροσωπεία συναδέλφων. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτός απροόπτου, η διαδικασία θα προβλέπει τα εξής:
  • Σύμφωνα με την διαδικασία θα προκηρυχθούν και οι 4000 θέσεις εντός μηνός με άμεση πλήρωσή τους. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνει κατευθείαν και όχι σε βάθος τριετίας.
  • Θα υπάρξει ποσόστωση επί των προκηρυσσόμενων θέσεων ως εξής: το 85% θα προκηρυχθεί για κάλυψη από την εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες, και το 15% από πολίτες.
  • Για τις ιατρικές εξετάσεις των εποχικών πυροσβεστών θα ισχύσει ότι προβλέπεται και για τα ιατρικά των εν ενεργεία πυροσβεστών.
  • Όσοι εποχικοί εργάζονται από το 2007 έως το 2010 λαμβάνουν 25 μόρια. Όσοι έχουν επιπλέον προϋπηρεσία από το 1997 έως και το 2007 λαμβάνουν 2 μόρια επιπλέον για κάθε αντιπυρική.
  • Οι εθελοντές πυροσβέστες λαμβάνουν 2 μόρια για κάθε πλήρες έτος εθελοντικής προϋπηρεσίας, με μέγιστη μοριοδότηση τα 5 έτη. H μοριοδότηση αυτή θα δίδεται και στους εποχικούς πυροσβέστες που υπηρετούσαν και ως εθελοντές (αυτό μεταδίδεται με κάποια επιφύλαξη, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί).
  • Το 60% των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθεί από οδηγούς και το 40% από μάχιμους.
  • Ο βαθμός τους τίτλου σπουδών δεν θα αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης. Ωστόσο, μόρια θα δίδονται ανάλογα με τον τύπο του τίτλου σπουδών και συγκεκριμένα: 5 μόρια το απολυτήριο λυκείου, 3 το απολυτήριο γυμνασίου και 2 το απολυτήριο δημοτικού.
  • Οι υπηρετήσαντες στις ειδικές δυνάμεις, 5ετείς, εργατοτεχνίτες κλπ θα λαμβάνουν επιπλέον 3 μόρια.
Η συνεδρίαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μεταδίδεται ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής.. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και μέσω διαδικτύου από εδώ ή εδώ (δοκιμάστε και τους δύο συνδέσμους, ανάλογα με το σύστημά σας)
Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα επιβεβαιώνει τα παραπάνω

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ

  • Αύριο Πέμπτη το νομοσχέδιο που περιέχει και το άρθρο 15 που μας αφόρα γίνετε ανάγνωση και πιθανόν να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.
  • Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Βουλής στη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi.
          Τις ώρες 10:00 έως 16:00 και 18:00έως 22:00.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

·        Την Τρίτη 8/3/2011 και από ώρα 14:25 έως 17:00 θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής μαγνητοσκοπημένη  η συνεδρίαση της διαρκής επιτροπής που έγινε την Δευτέρα  28/2/2011 για τελευταία φορά, και εξετάζει το δικό μας 15ο Άρθρο του σχεδίου νόμου. Εκεί υπήρχε και τοποθέτηση του Πρ. Παυλόπουλου ότι θα θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας για την δική μας ρύθμιση. Από ότι μάθαμε όμως υπήρχε άμεση αντίδραση της ΠΟΣΠΥΔ προς ανώτατα στελέχη της ΝΔ από όπου πήρε και το οκ ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα το οποίο με νέα τοποθέτηση την Πέμπτη στη Βουλή θα ξεκαθαριστεί  .
         Μας δούλευε που μας δούλευε ο ΠΑΚΗΣ  τώρα μας μπαίνει και εμπόδιο  
    μπροστά. Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;
·        Το σχέδιο νόμου  την Πέμπτη  10/3/2011 θα γίνει ανάγνωση, αυτή την φορά στην ολομέλεια της Βουλής.
·        Από ότι γνωρίζουμε θα γίνουν κάποιες θετικές αλλαγές ακόμη μέχρι να πάει προς ψήφιση .  Αναμένουμε…..
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ BLOG

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ BLOG


Συνάδελφοι θα γράψουμε ορισμένα από συναδέλφους για συναδέλφους.

Όσοι από εσάς ασχολείστε με το ιντερνετ θα βλέπετε και θα ενημερώνεστε επίσημα απο το   www.pospid.gr  γιατί αυτή είναι η επίσημη σελίδα  της ομοσπονδίας μας είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν.
Δεν είναι σωστό να μας προσφέρουν ενημέρωση η να προσπαθούν να μας περάσουν τις προφητικές ιδέες τους διαχειριστές  μπλογκ του ιντερνετ που τυγχάνει να είναι και μέλη ΔΣ των Σωματείων τους και υποστηριχτές της διασπαστικής παράταξης που πήρε 32 ολόκληρους σταυρούς από τους 187 συνέδρους στις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΣΠΥΔ .
Και όλα αυτά τα γράφουμε και τα τεκμηριώνουμε ως εξής :
·        Αυτοί δεν ήταν που το καλοκαίρι έκλειναν το σχέδιο νόμου με 2000 άτομα από εμάς γιατί έτσι τους βόλευε;  Η ΠΟΣΠΥΔ  όμως το έφτασε στα 4000 άτομα.
·        Αυτοί δεν ήταν που από το μπλοκ τους πριν λίγο καιρό έπαιρναν το μέρος της ανακοίνωσης των εθελοντών πυροσβεστών που τασσόταν κατά του σχεδίου νόμου και κατηγορούσαν το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ; Τώρα τους πειράζει που θα μετέχουν οι εθελοντές σε επικείμενο διαγωνισμό;
·        Συνάδελφοι το καλοκαίρι μιλάγαμε για σχέδιο νόμου με όριο ηλικίας τα 49, και τώρα με της ενέργειες της ΠΟΣΠΥΔ μιλάμε για όριο το 54 που σημαίνει συν 400 άτομα ακόμα.
·        Το καλοκαίρι μιλάγαμε για απορρόφηση των επιτυχόντων σε βάθος τριετίας, και τώρα μιλάμε όλοι μία και έξω μέσα.
·        Το καλοκαίρι μιλάγαμε για εισφορά στο επικουρικό ταμείο, και τώρα η ΠΟΣΠΥΔ κατάφερε αυτό να είναι προαιρετικό.
·        Το καλοκαίρι μιλάγαμε για μεταθέσεις ανάλογα με τις ανάγκες του  Πυροσβεστικού σώματος, και τώρα μιλάμε ότι θα εργαστούμε εκεί που εργαζόμαστουν ως εποχικοί . Και αυτό ισχυεί μόνο για όσους είναι εποχικοί. Λάθος και αυτό της ΠΟΣΠΥΔ ;
·         Το καλοκαίρι μιλάγαμε για το εργατοτεχνικό προσωπικό, και τώρα αναιρέθηκε.
·        Οι «προφήτες – διαχειριστές» μπλοκ έγραφαν ότι το σωστό είναι στο σχέδιο νόμου να περαστεί απολυτήριο Γυμνασίου και πάνω για να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό έτσι τους βόλευε, δεν τους ένοιαζε όμως  και για τους 657 συνάδελφους που είχαν απολυτήριο δημοτικού πριν του 1980 που τώρα με πιέσεις τις ΠΟΣΠΥΔ είναι και αυτοί μέσα στο σχέδιο νόμου. Λάθος έκανε και σε αυτό η ΠΟΣΠΥΔ;
Αυτοί λοιπόν οι «προφήτες-αγωνιστές» συνεχίζουν αγαπητοί μας συνάδελφοι να γράφουν και να παραπλανούν τον κόσμο μας ότι το 20% θα είναι από εθελοντές όμως θα τους πληροφορήσουμε για να γράψουν κάποτε και μια αλήθεια ότι: οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι το 20% ,  γιατί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΠΣ ίσχυε το 20% αλλά γνωρίζουν οι «προφήτες»τελικά πόσοι εθελοντές μπήκαν ; Ελάχιστοι. 
Η δράση και το αποτέλεσμα τις ΠΟΣΠΥΔ να ξέρουν δεν μειώνετε ούτε  με προφητικές κουβέντες,  ούτε με ψευδή φλυαρία στα μπλοκ, ούτε με αντιδραστικές- διασπαστικές πισωπλατες ενέργειες. Η ΠΟΣΠΥΔ πιστεύουμε κινήθηκε και κινείτε  παρά της οικονομικά αρνητικές εξελίξεις στη χώρα με γνώμονα την εργασιακή αποκατάσταση του όσο δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συμβασιούχων πυροσβεστών.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Πρακτικά της χθεσινής δεύτερης ανάγνωσης

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα πρακτικά της χθεσινής δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου περί «πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης». Αξίζει να διαβάσει κανείς τις τοποθετήσεις όλων των εισηγητών, καθώς αυτές αντικατοπτρίζουν το πώς αντιλαμβάνεται ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του το θέμα μας. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η τοποθέτηση του Βουλευτή κ Παυλόπουλου περί «αντισυνταγματικότητας» της συγκεκριμένης παραγράφου και του θέματος που ίσως θέσει κατά την ψήφιση του νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:....
Επομένως, είναι άδικη η κριτική που ακούστηκε και κατά τη γνώμη μας δεν χρειάζεται καμία απολύτως τροποποίηση σε αυτό το σημείο.
Όσον αφορά στο άρθρο 15, για το οποίο έγιναν πολλές παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις στην επιτροπή και στην κατ' άρθρον συζήτηση, αλλά και στην ακρόαση των φορέων, εδώ όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας που καταγράψαμε τις μελετήσαμε και ορισμένες εξ αυτών τις υιοθετήσαμε. Καταρχάς, στο νόμο ορίζεται πλέον ο αριθμός οργανικών θέσεων που θα συστηθούν. Συγκεκριμένα, το δεύτερο εδάφιο της πρώτης παραγράφου 1, αντικαθίστανται ως εξής: Συνιστώνται 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών, με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. Ο αριθμός οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται με προεδρικό διάταγμα που προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.
Η επόμενη αλλαγή που θα διαπιστώσετε, αφορά στην απαλοιφή της παραγράφου 3 γ΄. Ήταν η παράγραφος που αφορούσε στο εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό. Στην ίδια παράγραφο, μετά από πρόταση συναδέλφων, για να παραμείνουν οι ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, η τελευταία φράση διατυπώθηκε ως εξής: Η πρόσληψη αυτών γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, με μόρια, ενώ δεν απαιτείται όριο αναστήματος ούτε η υποβολή του σε αθλητικές δοκιμασίες. Για τη διαπίστωση της σωματικής ικανότητας και της ψυχικής υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος. Με την αναδιατύπωση αυτή ικανοποιείται και το αίτημα των συναδέλφων που εκφράστηκε στην επιτροπή, καθώς λόγω της πολύμηνης διακοπής της συμβατικής σχέσης και της απουσίας από τις υπηρεσίες τους, δεν υπάρχει και η καθημερινή επαφή με τους προϊσταμένους τους και η συνακόλουθη δυνατότητα διαπίστωσης τυχόν προβλημάτων ψυχολογικής φύσεως.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ:

Όσον αφορά στο άρθρο 15, για το οποίο έγιναν πολλές παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις στην Επιτροπή και στην κατ’ άρθρο συζήτηση, αλλά και στην ακρόαση των φορέων.
Όλες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας τις καταγράψαμε, τις μελετήσαμε και κάποιες εξ αυτών τις υιοθετήσαμε.
Καταρχάς, στο νόμο ορίζεται πλέον ο αριθμός οργανικών θέσεων που θα συστηθούν. Συγκεκριμένα το δεύτερο εδάφιο της πρώτης παραγράφου αντικαθίσταται ως εξής: «Συνιστώνται 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. Ο αριθμός των οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται με προεδρικό διάταγμα που προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη».
Η επόμενη αλλαγή που θα διαπιστώσετε αφορά στην απαλοιφή της παραγράφου 3 γ. Ήταν η παράγραφος που αφορούσε στο εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό. Στην ίδια παράγραφο, μετά από πρόταση συναδέλφων για να παραμείνουν οι ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, η τελευταία φράση αναδιατυπώθηκε ως εξής: «Η πρόσληψη αυτών γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), ενώ δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους σε αθλητικές δοκιμασίες. Για τη διαπίστωση της σωματικής ικανότητας και ψυχικής υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό».
Με την αναδιατύπωση αυτή ικανοποιείται και το αίτημα συναδέλφων, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς λόγω της πολύμηνης διακοπής της συμβατικής σχέσης και της απουσίας από τις υπηρεσίες τους, δεν υπάρχει και η καθημερινή επαφή με τους προϊσταμένους τους και η συνακόλουθη δυνατότητα διαπίστωσης τυχόν προβλημάτων ψυχολογικής φύσεως.
Επιπλέον με τον συνάδελφο, τον Υφυπουργό κ. Όθωνα συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 49 στα 54 έτη. Όλοι οι συνάδελφοι είχαν αναφερθεί στην πιθανότητα αύξησης του ορίου αυτού και επομένως εκτιμώ ότι θα έχει και τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής.
Στην επόμενη παράγραφο, στην οποία αναφέρονται τα κριτήρια πρόσληψης, προστέθηκε και ο χρόνος προϋπηρεσίας ως εθελοντή Πυροσβέστη του Π.Σ. Πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν εκπαίδευση και εμπειρία ως εθελοντές, όπως πολλοί είναι και οι εποχικοί πυροσβέστες οι οποίοι ήταν παράλληλα και εθελοντές.
Με την προσθήκη λοιπόν αυτή, αναγνωρίζουμε όχι μόνο την εμπειρία και την πολυετή συμβολή και προσφορά τους στην πυρόσβεση και πυροπροστασία, αλλά αναγνωρίζουμε και τη σημασία του εθελοντισμού.
Παράγραφος δέκα. Αφορά στην τοποθέτηση και στις μεταθέσεις των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Με την αλλαγή που έγινε ικανοποιείται ένα αίτημα που εκφράστηκε από αρκετούς συνάδελφους.
Κρίναμε με τον κ. Όθωνα ότι αποτελεί και κοινωνική αναγκαιότητα η τροποποίηση της διάταξης αυτής ιδιαίτερα στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας αλλά και για τους πολίτες.
Η παράγραφος αναδιατυπώνεται ως εξής: «Οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, υφίστανται κατάλληλη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ανάλογη εκείνων των μονίμων πυροσβεστών. Ο τόπος, ο χρόνος, το είδος της εκπαίδευσης, τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευομένων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης τοποθετούνται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και μετατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Μεταθέσεων που ισχύει για το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Ειδικά οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που προέρχονται από τους υποψηφίους της παρ. 3 τοποθετούνται στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού όπου υπηρετούσαν ως εποχικοί πυροσβέστες».
Τέλος, στην παράγραφο 16 που αφορά στην ασφάλιση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, η ασφάλιση τους στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας θα είναι προαιρετική.
Όπως διαπιστώνετε όλοι έγιναν αρκετές και σημαντικές αλλαγές στο συγκεκριμένο άρθρο οι οποίες και υποδηλώνουν τη θέληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο εργασιακό αδιέξοδο των εποχικών πυροσβεστών και παράλληλα να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα με έμπειρο προσωπικό. Θα καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις που δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία του και παράλληλα θα αξιοποιηθούν οι εποχικοί πυροσβέστες που στέλναμε στο Ταμείο Ανεργίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα και σας καλούμε όλους να το υποστηρίξετε.