Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

THN ΔΕΥΤΕΡΑ 28/2 Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΑΥΡΙΟ 28/2 Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.

Όπως σας είχαμε γράψει, η δεύτερη ανάγνωση του Νομοσχεδίου που μας αφορά θα γίνει αύριο, Δευτέρα 28/2/2011 στις 18.00. Σημειώνεται ότι το κείμενο του νομοσχεδίου που θα αναγνωστεί αύριο πιθανότατα θα είναι και το τελικό προς ψήφιση, επομένως αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι όποιες αλλαγές...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Απάντηση του Υπουργού προστασίας κ. Χρ. Παπουτσή σε ερώτηση Κουβέλη στις 17-2-2011.

Ο Υπουργός λέει:
Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα έχουν ως κύριο καθήκον τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. Θα επικουρούν, όμως, παράλληλα το πυροσβεστικό προσωπικό και σε όλα τα λοιπά καθήκοντά του, στην άσκηση των οποίων παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό αυτό.
 
Με τη ρύθμιση αυτή το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί έτσι να καλύψει με επάρκεια πολλές από τις ελλείψεις του, ενώ παράλληλα, θα επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και έχουν αποκτήσει πολύτιμη σχετική εμπειρία".
 
Η πρόσληψη θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια ενώ η σχετική διαδικασία θα διενεργείται υπό τον έλεγχο και την ευθύνη της ανεξάρτητης επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, αναφέρει επίσης ο κ. Παπουτσής.
  Κατόπιν των προστεθέντων είναι προφανές ότι την παρούσα χρονική στιγμή η έκδοση σχετικής πράξης του Αρχηγού του Π.Σ δεν είναι εφικτή διότι επίκειται η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή με το οποίο θα επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα του εν λόγω προσωπικού.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ ..

THN ΔΕΥΤΕΡΑ 28/2 Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:
1)      Την Δευτέρα 28/2 θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην επιτροπή της Βουλής στις 17:00 το απόγευμα .Παρότι γνωρίζουμε τις αλλαγές που έχουν γίνει θα τηρήσουμε την απόφαση της ΠΟΣΠΥΔ ώστε να μην τα βγάζουμε προς τα έξω, μέχρι να  ψηφιστεί  το σχέδιο στη Βουλή .
2)      Από το κανάλι της Βουλής μπορείτε να δείτε σε μαγνητοσκόπηση της συνεδριάσεις  της επιτροπής στη Βουλή που έγιναν την Δευτέρα 14/2, Τρίτη15/2 ,και Τετάρτη 16/2 ως εξής:
      α) Την Δευτέρα 21/2 και ώρα 08:10-11:00 θα προβληθεί η συνεδρίαση της  
      Δευτέρας 14/2.
       β) Την  Δευτέρα  21/2 και ώρα 13:55-17:00 θα προβληθεί η συνεδρίαση της
       Τρίτης 15/2.
       γ)  Την Τρίτη   22/2 και ώρα 08:00-12:30 την συνεδρίαση της Τετάρτης 16/2
        όπου γίνετε και η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επεξηγηση ..


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Aθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης του Σχεδίου Νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις»

Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή όλα τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις σας σχετικά με το άρθρο 15 που αφορά στους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
Θέλω να αρχίσω με κάποια γενικά σχόλια.
Για πολλά χρόνια απασχολούσαμε εποχικά ένα έμπειρο και ικανό προσωπικό, και μόλις τελείωνε η αντιπυρική περίοδος το στέλναμε στο Ταμείο Ανεργίας. Το προσωπικό αυτό τώρα θα απασχολείται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, το οποίο φυσικά εξυπηρετεί και τις ανάγκες του δημόσιου συμφέροντος, αλλά σημαίνει και τέλος στην ανασφάλεια ετών.
Πιστεύω ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Πιστεύω επίσης ότι με ανοιχτό πνεύμα μπορούμε να δούμε τις προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν από όλα τα κόμματα όσον αφορά στο όριο ηλικίας. Η πρόταση δηλαδή που άκουσα από πολλούς συναδέλφους από 49 ετών να το αυξήσουμε σε 54 ετών, είναι πρόταση την οποία εκτιμούμε, την αξιολογούμε, αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της και έχω την αίσθηση ότι με τη συμφωνία του συναδέλφου του κ. Όθωνα, θα την υιοθετήσουμε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης.
Αναφέρθηκε χτες από το συνάδελφο του ΚΚΕ, τον κ. Σκυλλάκο ότι το ΚΚΕ επιθυμεί να γίνουν όλοι οι συμβασιούχοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα οικονομική δυσκολία, η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για λύση του εργασιακού των εποχικών πυροσβεστών.
Μην ξεχνάμε ότι η αναλογία πλέον για προσλήψεις στο Δημόσιο είναι ένας προς πέντε αποχωρούντες.
Επιπλέον, επειδή και άλλοι συνάδελφοι το ανέφεραν, η ανανέωση της θητείας των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, θα γίνεται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου για τη συνταξιοδότηση τους χρόνου.
Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχουν 4159 κενές οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτά τα κενά προφανώς δημιουργούν ανάγκες και προβλήματα στη λειτουργία του.
Αναφέρατε επίσης ότι «από το παράθυρο προσλαμβάνουμε ανθρώπους». Νομίζω ότι αυτή η λογική αδικεί τελείως το εγχείρημα. Ένα εγχείρημα που είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλα τα κόμματα θα ήθελαν να προχωρήσουν και να υιοθετήσουν. Για το θέμα του ΑΣΕΠ θέλω να τονίσω εδώ ότι τρόπος πρόσληψης που επελέγη, οφείλεται σε πολύ συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η περίπτωση των υπηρετούντων στο πυροσβεστικό σώμα.
Κατ’αρχάς, λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για ένστολο σώμα, θα έπρεπε η περίπτωσή τους να μην περιλαμβάνεται οργανικά στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας, όπως συμβαίνει σήμερα.
Αυτή η αναντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα στη φύση των καθηκόντων των πυροσβεστών και στο νομικό καθεστώς που διέπει την εργασία τους, έχει οδηγήσει σε ερμηνευτικά προβλήματα για το κατά πόσον πρέπει ή όχι να εξαιρούνται οι πυροσβέστες από τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.
Η απάντηση εδώ είναι σαφής και προκύπτει από τη συστηματική ερμηνεία της νομοθεσίας:
Αδιαμφισβήτητα το ένστολο προσωπικό της πυροσβεστικής πρέπει να εξαιρείται από την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, καθώς προσιδιάζει η νομική του φύση σε στρατιωτικό σώμα που έχει ιεραρχία στρατιωτική και είναι ένστολο,.
Αυτό το επιχείρημα ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχει ήδη αναγνωριστεί έμμεσα η ιδιαιτερότητα της νομικής φύσεως, καθώς όλες οι προσλήψεις των μονίμων αξιωματικών, υπαξιωματικών, μάχιμων πυροσβεστών, πλοηγών του Π.Σ. γίνεται με διαγωνισμό που προκηρύσσει και ενεργεί η Πυροσβεστική και όχι το ΑΣΕΠ. Το ίδιο ισχύει και για τους δόκιμους πυροσβέστες. Επομένως, είναι αυταπόδεικτο ότι οι πυροσβέστες πρέπει να αντιμετωπίζονται από το νόμο ως μη πολιτικό προσωπικό.
Υπενθυμίζω εδώ ότι ο νόμος Πεπονή, ο πρώτος νόμος περί ΑΣΕΠ σιωπά για το θέμα της πυροσβεστικής, όπως και ο τελευταίος νόμος περί ΑΣΕΠ, ο οποίος όσον αφορά στα σώματα ασφαλείας αποτελεί αντιγραφή του νόμου Πεπονή. Από το 1994 λοιπόν μέχρι σήμερα, όσες προσλήψεις έχουν γίνει στην πυροσβεστική, έχουν γίνει με εσωτερικούς διαγωνισμούς, εξαιρουμένων μόνο όσων εισάγονται με πανελλήνιες στις αντίστοιχες σχολές. Αυτό σημαίνει ότι κατά τεκμήριο οι προσλήψεις που δεν ήταν αντίθετες στο νόμο του 1994, δεν είναι ούτε και στο σημερινό.
Περαιτέρω, να θυμίσω εδώ ότι κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην ΚΕΝΕ, δεν έγινε καμία παρατήρηση που να αφορά σε αντισυνταγματικότητα της παραγράφου 6 του άρθρου 15. Απλώς επισημάνθηκε ως πραγματικό γεγονός, η θέσπιση απόκλισης από το νόμο 3812/2009.
Αυτή την απόκλιση, η Βουλή έχει κάθε δικαίωμα να τη θεσπίσει, από τη στιγμή που ένας νέος νόμος μπορεί να τροποποιήσει έναν παλαιότερο. Δεν ερχόμαστε εδώ με διαφορετικό νομοθετικό μέσο να τροποποιήσουμε νόμο. Ο νόμος τροποποιείται με νόμο. Επιπλέον, το σχέδιο νόμου τηρεί τις δύο βασικές προϋποθέσεις που θέτει το Σύνταγμα. Αυτές είναι η ύπαρξη αντικειμενικών κριτηρίων και η άσκηση ελέγχου από το ΑΣΕΠ.
Και τα δύο αυτά κριτήρια πληρούνται από το παρόν σχέδιο νόμου και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας.
Τέλος, πρέπει να επισημάνω εδώ και πραγματικούς λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτή την επιλογή.
Σε λίγους μήνες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και είναι απολύτως κατεπείγον να μη στερηθεί το Πυροσβεστικό Σώμα των υπηρεσιών των 4000 περίπου πυροσβεστών που θα ενταχθούν με το παρόν νομοσχέδιο στο πυροσβεστικό δυναμικό.
Το δημόσιο συμφέρον εδώ είναι προφανές ότι επιτάσσει ταχείες διαδικασίες πρόσληψης, καθώς είναι επιβεβλημένη η έγκαιρη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου από την πολιτεία για την προστασία της ζωής πολιτών και της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας που μπορεί να κινδυνεύσει.

Στο Θεμα μας...

H Ομιλία Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή στη χθεσινή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης


Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται εδώ
Έρχομαι τώρα στο θέμα των πυροσβεστών. Όπως ανέφερε και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, ο κ. Δαμιανάκης, με αυτή τη ρύθμιση υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, και του ΠΑΣΟΚ, και συνιστάται στο Πυροσβεστικό Σώμα μία ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», η οποία προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του Εποχικού Πυροσβέστη.
Κύριο καθήκον αυτών, θα είναι η δασοπυρόσβεση και η δασοπροστασία. Θα επικουρούν όμως παράλληλα το πυροσβεστικό προσωπικό και σε όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά του, στην άσκηση των οποίων παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και των δυσκολιών που υπάρχουν λόγω της αναλογίας 5 προς 1 , όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης.
Με το «νέο αίμα» που θα εισέλθει στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα καλυφθούν με επάρκεια πολλές από τις ελλείψεις του, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων που έχουν ήδη υπηρετήσει ως εποχικοί πυροσβέστες.
Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι επί χρόνια οι εποχικοί πυροσβέστες έχουν προσφέρει τα μέγιστα ιδιαίτερα στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και ότι πρέπει πλέον να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την επίλυση αυτής της ιδιότυπης ομηρίας τους.
Και μιλάω για βιώσιμη λύση και όχι τακτοποίηση. Γιατί αρκετές ήταν τα τελευταία χρόνια οι εξαγγελίες για «τακτοποίηση» και για «μονιμοποίηση», η οποία ποτέ όμως δεν ήρθε.
Με τις διατάξεις όμως του παρόντος νομοσχεδίου, με αυτό το άρθρο, εμείς, μέσα σε μία πολύ δύσκολη για τη χώρα και την οικονομία μας συγκυρία, ερχόμαστε να θέσουμε ένα τέλος στην ανασφάλεια των εποχικών Πυροσβεστών, με τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας στο Πυροσβεστικό Σώμα των «Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης». Στην κατηγορία αυτή, όσοι ενταχθούν με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου, θα καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:
* Από ότι γνωρίζουμε θα γίνουν θετικές για μας αλλαγές  στις παραγράφους 3,6,7,10,16 του Αρθρου 15 του σχεδίου νόμου.
*  Επίσης για λόγους καθαρά τακτικής μαθαίνουμε ότι από την ΠΟΣΠΥΔ δεν θα υπάρχουν  επίσημες ανακοινώσεις ενημέρωσης πάνω στις τρέχον εξελίξεις .

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 15-20 ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

.

     Συνάδελφοι:
*    Αύριο όπως έχουμε γράψει το σχέδιο νόμου περνά σε πρώτη ανάγνωση στην επιτροπή της Βουλής.
*    Από πηγές μας πληροφορηθήκαμε ότι αύριο από τους 50 Βουλευτές που είναι στην επιτροπή το παρόν θα δώσουν 15 έως 20.
*    Πάλι παραπληροφόρηση. Τυχαίο πάλι απο συγκεκριμένο Blog που έγγραφε οτι την Παρασκευή το βράδυ θα υπήρχε συνάντηση του Υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ με το Προεδρείο
     της  ΠΟΣΠΥΔ; Αν το διασταυρώσουμε κάτι πρίν το γράψουμε δεν είναι κακό, όταν ο σκοπός μας είναι η ενημέρωση

Το Σχεδιο μετα απο αλλαγες...

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το νομοσχέδιο
Στο παραπάνω κείμενο υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς επίσης και κάποιες ενστάσεις της ΠΟΣΠΥΔ. Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση εντός ολίγου...

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΛΙΓΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ..!

Επαφές για το νομοσχέδιο

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ενημερωτικές συναντήσεις της ΠΟΣΠΥΔ με τους Βουλευτές που απαρτίζουν την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής, καθώς επίσης και με την φυσική και πολιτική ηγεσία. Η τελευταία, διαβεβαίωσε την ΠΟΣΠΥΔ ότι οι θέσεις και παρατηρήσεις της πάνω στο κείμενο του νομοσχεδίου θα υιοθετηθούν στις σχετικές συνεδριάσεις που θα γίνουν στο Κοινοβούλιο. Αναμένονται περεταίρω εξελίξεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα....

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ


Συνάδελφοι:
* Το σχέδιο νόμου που αφορά εμάς (Άρθρο  15) την Δευτέρα 14/2 περνά από επιτροπή στη Βουλή.
* Από όσο γνωρίζω ο κ. Υπουργός θα περάσει ακόμα κάποιες αλλαγές από αυτές που έχει προτείνει η ΠΟΣΠΥΔ.
Και κάτι ακόμα σε <<συναδελφικό>> blog που όλοι μας γνωρίζουμε, ο/η διαχειριστής-τρια εξακολουθεί εδώ και καιρό να σχολιάζει αρνητικά τις ενέργειες τις ΠΟΣΠΥΔ .
Ο συγκεκριμένος διαχειριστής-τρια που τόσα πολλά ξέρει γιατί στο πρόσφατο συνέδριο ενώ ήταν παρόν δεν πήρε το μικρόφωνο να μας πει δύο κουβέντες; Φοβήθηκε κάτι;
Γιατί σε πρόσφατη ανακοίνωση των εθελοντών που τάχθηκαν εναντίον του σχεδίου νόμου πήρε το μέρος τους μέσα από το Blog που έχει;
Γιατί δεν μας γράφει η να ενημερώσει την ΠΟΣΠΥΔ ποιοι είναι οι Βουλευτές αυτοί που  δίνουν αυτές τις πληροφορίες άλλα μιλά συνεχώς με υπονοούμενα;
Γιατί δεν μας γράφει κάτι για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκαν οι υποψήφιοι του διασπαστικού δεύτερου ψηφοδέλτιου στο συνέδριο μήπως ήταν υποστηρικτής-τρια
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ- ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ-ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ, ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ .
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  BLOG ΚΑΙ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ.....

 

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ανάγκη για αίμα

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ανάγκη για αίμα


Μετά από ατύχημα που του συνέβη, ο συνάδελφός μας Μπακούτης Χρήστος νοσηλεύεται σε καταστολή στο ΚΑΤ και ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ 10 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ.
Όποιος μπορεί να προσφέρει αίμα στον συνάδελφο που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 6977614536 (Μαργαρίτης Π) και 6974155137 (Στέφου Κ.)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ προς τα Προεδρεία των Σωματείων


Καλούνται τα Προεδρεία των Σωματείων που στις εκλογικές τους περιφέρειες εκλέγονται οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής (τα ονόματα των βουλευτών βρίσκονται εδώ) να επικοινωνήσουνε ΑΜΕΣΑ με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ στο τηλ. 6977522747

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το νομοσχέδιο
Στο παραπάνω κείμενο υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς επίσης και κάποιες ενστάσεις της ΠΟΣΠΥΔ. Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση εντός ολίγου...

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!

Κατατέθηκε σήμερα στο πρωτόκολλο της Βουλής το Νομοσχέδιο "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις" που αφορά και στον διαγωνισμό για τους "Πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης". Σε ενημέρωση του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ από το Υπουργείο, τονίστηκε ότι η ψήφιση του τελικού κειμένου θα γίνει από την Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, η ΠΟΣΠΥΔ έλαβε διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά της και θα απαλειφθεί τελικά η διάταξη που προβλέπει ασφάλιση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο επικουρικό ταμείο του ΠΣ, κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση των καθαρών αποδοχών κατά τουλάχιστον 110€.
Το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου βρίσκεται εδώ και η σχετική πληροφόρηση από την Βουλή βρίσκεται εδώ



Διαβάστε το κείμενο του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε πατώντας εδώ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ευχαριστουμε για το mail.Μεγαλο κειμενο!!!


Θλίψη και απογοήτευση.
Αυτά τα δύο μόνο αισθάνομαι, όσο διαβάζω και ξαναδιαβάζω την συγκρότηση «νέας κίνησης» εντός της ΠΟΣΠΥΔ και την κάθοδό της στο αυριανό συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία της Ομοσπονδίας.
Θλίψη και απογοήτευση
Ειλικρινά προσπάθησα να δω και να εκλάβω την κίνηση αυτή από την πλευρά που την παρουσιάζουν οι πρωταγωνιστές της, επειδή όμως δυστυχώς τυγχάνει να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, δεν καταφέρνω να πεισθώ από τα επιχειρήματά τους.
Κατ' αρχας, ανεξάρτητα από το αν τα επικαλούμενα επιχειρήματά τους είναι σωστά ή όχι, το γεγονός της ύπαρξης δεύτερου ψηφοδελτίου, για μένα προσωπικά, είναι τραγικό από μόνο του. Η ΠΟΣΠΥΔ, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, είχε καταφέρει πάντα να αφήνει στην άκρη κομματισμούς, προσωπικές φιλοδοξίες, μικρότερες και μεγαλύτερες έριδες Πάντα στο συνέδριο κατέβαινε ενιαίο ψηφοδέλτιο, στηριζόταν από όλα τα Σωματεία και τους Συνέδρους, και μέσα από αυτό προέκυπτε το ΔΣ, με απλές, αντιπροσωπευτικές και ξεκάθαρες διαδικασίες. Η ύπαρξη δεύτερου ψηφοδελτίου, πέρα από τον ηθικό συμβολισμό της, δημιουργεί πλέον και πρόβλημα εκπροσώπησης, αφού η συγκρότηση του ΔΣ θα γίνει αναγκαστικά με άλλη διαδικασία. Όσο κι αν διατείνονται οι δημιουργοί της «κίνησης» ότι δεν δρουν διασπαστικά, παρά κινούνται εντός της ΠΟΣΠΥΔ, αυτό δεν ισχύει: με την ύπαρξη παραπάνω του ενός ψηφοδελτίου, ο σύνεδρος που θα ψηφίσει καλείται να επιλέξει ή τον έναν συνδυασμό, ή τον άλλο. ΔΕΝ μπορεί να επιλέξει πρόσωπα ΚΑΙ από τους δύο συνδυασμούς. Κι αν εγώ επι παραδείγματι ήθελα να ψηφίσω έναν υποψήφιο από το ένα ψηφοδέλτιο και έναν από το άλλο; Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται.
Αν δεν παίζουμε με τις λέξεις, το γεγονος αυτό λέγεται ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, λέξη συνώνυμη της διάσπασης.
Από την άλλη τώρα, ας δούμε αντικειμενικά τους λόγους που υποτίθεται ότι οδήγησαν στην «κίνηση», όπως τους προβάλουν οι δημιουργοί της. Αντιγράφω και σχολιάζω:

  • «Επίσης για πρώτη φορά έχουμε ένα σχέδιο νόμου στα χέρια μας από τον Ιούλιο.Ένα σχέδιο νόμου όμως που ενώ το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ το διαπραγματευόταν στα Υπουργεία από τον Ιούλιο, στα μέλη της έλεγε ότι δεν είναι υπαρκτό. Δεν μπορέσαμε και ούτε μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμα την στάση της αυτή.»
    Αν δεν με απατά η μνήμη μου, μιας και πάντα παρακολουθώ από κοντά τα γεγονότα, το σχέδιο νόμου πήρε σάρκα και οστά και παρουσιάστηκε ως τέτοιο στο Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη του Νοεμβρίου. Μέχρι τότε δεν υπήρχε σχέδιο, αλλά ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ, αυτό που αλλιώς λέγεται και “non-paper”.Ένα προσχέδιο δεν έχει καμία αξία και νομική δέσμευση. Είναι απλά μερικές νομοθετικές ιδέες, όχι απόλυτα ελεγμένες ως προς την νομική τους ισχύ, γραμμένες σε ένα κομμάτι χαρτί. Η ΠΟΣΠΥΔ, είχε κάποιες επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο όμως το τελευταίο δεν παρουσίαζε ούτε συγκεκριμένους διαπραγματευτικούς άξονες, ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (τουλάχιστον δεν παρουσίαζε τέτοια γεγονότα στην ΠΟΣΠΥΔ. Αν άλλοι παράγοντες είχαν διαφορετικοί πληροφόρηση, αυτό είναι άλλο -υπόγειο- θέμα). Αυτό λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι δεν λέγεται «διαπραγμάτευση». Αυτό απλά λέγεται «να'χουμε να λέμε»! Και εφόσον από τέτοιες διαδικασίες σαν κλάδος έχουμε καεί (και πουληθεί) πολλάκις στο παρελθόν, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ μας «μονιμοποίησε» 3-4 φορές μέχρι να μας ξεφορτωθεί οριστικά, εγώ δεν βλέπω ποιό είναι το κακό που η ΠΟΣΠΥΔ ήταν επιφυλακτική στις συγκεκριμένες κινήσεις του Υπουργείου, το οποίο τότε με τις ενέργειές του φαινόταν ότι περισσότερο το ενδιέφερε να κερδίσει χρόνο παρά να δημιουργήσει πραγματική λύση.
    Συμπερασματικά:
    σχέδιο νόμου δεν υπήρξε πριν τις 25/11/2010, η στάση του Υπουργείου ήταν γενική και ύποπτη και η ΠΟΣΠΥΔ καλά έκανε και ήταν επιφυλακτική, χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις.

    Λυπάμαι, αλλά για μένα αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται. Πάμε στο επόμενο....
  • «Παρ’ όλες τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει αφύπνιση του Δ.Σ της αυτό δεν επετεύχθη. Από το σημείο αυτό και έπειτα η πορεία είναι γνωστή σε όλους μας.
    Μία ημέρα πριν το σχέδιο νόμου πάει προς Δημόσια Διαβούλευση στις 26/11/2010, ξαφνικά έγινε από το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ υπαρκτό αλλά και πάλι χωρίς στην πραγματικότητα να πιστεύει σε αυτό. Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος, σχεδόν 6 μηνών, για πραγματικές, ουσιαστικές και ρεαλιστικές
    λύσεις που να καλύπτουν στο σύνολό τους, τους συμβασιούχους πυροσβέστες.»

    Θα ήταν πολύ χρήσιμο να παρατεθούν ποιές ακριβώς ήταν αυτές οι προσπάθειες αφύπνισης του ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ, πότε έγιναν και από ποιούς.
    Αυτό που εγώ θυμάμαι είναι ότι καθε φορά που η ΠΟΣΠΥΔ προσπαθούσε να συναντηθεί επισήμως με την Ηγεσία του Υπουργείου, εισέπραττε αναβολές ή κλειστές πόρτες.
    Από την άλλη μεριά, συγκεκριμένες πληροφορίες διασπείρονταν από 2-3 Σωματεία (από τα οποία παρεμπιπτόντως προέρχονται αυτοί που τώρα συγκροτούν την «κίνηση»), και οι οποίες δεν μπορούσαν να επαληθευτούν ή να διαψευστούν από την ΠΟΣΠΥΔ, καθότι συνέχιζε να βρίσκει πόρτες κλειστές. Εκ των υστέρων, πολλές από τις φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν με το κείμενο που δόθηκε στο σχέδιο νόμου.
    Αν οι υποκινητές των πληροφοριών δεν είχαν κάποιο κληρονομικό χάρισμα ώστε να προβλέψουν τα μελλούμενα, τότε με κάποιον τρόπο μάθαιναν ή ίσως και
    επενέβαιναν στην διαδικασία σύνταξης του κειμένου. Πώς γινόταν αυτό; Μήπως συμμετείχαν πίσω από τις κλειστές πόρτες σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων; Κι αν ναι, με ποιόν τρόπο; Μήπως με χρήση κομματικών ταυτοτήτων;
    Πράγματι, υπήρξε χαμένος χρόνος, Όμως, έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα εκ των υστέρων, τον χαμένο αυτό χρόνο δεν τον προξένησε η ΠΟΣΠΥΔ, αλλα αυτοί που φρόντισαν να κλείσουν τις πόρτες και να την κρατήσουν έξω από την διαδικασία διαπραγμάτευσης, δημιουργώντας έτσι τετελεσμένα γεγονότα.

    Μη υπαρκτό ούτε και αυτό το επιχείρημα.
  • «Το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ ζητούσε και ζητάει πράγματα χωρίς να κοιτάει τις επιπτώσεις αυτών και χωρίς να αξιοποιεί τις προτάσεις που του γινόταν. Αντί λοιπόν οι εξελίξεις να ακολουθούν την ΠΟΣΠΥΔ στο συγκεκριμένο θέμα, αυτή ακολουθούσε αυτές με αποτελέσματα, όπως π.χ. το μισθολόγιό μας, που θα τα βρει ο κάθε ένας μας μπροστά του στο μέλλον.»

    Αυτό δυστυχώς δεν το καταλαβαίνω, θα επιθυμούσα ο συντάκτης να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος. Πού ακριβώς υπήρξε στις προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ η υιοθέτηση του τωρινού μας μισθολογίου; Και ποιά ήταν η διαφορετική εφαρμόσιμη πρόταση των συντακτών της «κίνησης»;
  • «Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε το σχέδιο νόμου και ως συνδυασμός πλέον. Έχουμε προτάσεις για όσους πιθανών δεν τακτοποιηθούν και ως σωματεία αρχίσαμε να κινούμαστε εδώ και καιρό ώστε κανείς συνάδελφος να μην μείνει άνεργος.Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να απορρίπτουμε προτάσεις που μας γίνονται αλλά να τις εξετάζουμε διεξοδικά και έπειτα να παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Όχι να παίρνουμε αποφάσεις εν βρασμό ή χτυπώντας την πλάτη και χαϊδεύοντας αυτιά ώστε να είμαστε αρεστοί στους συναδέλφους παίζοντας ουσιαστικά με το μυαλό και την ψυχή τους.
    Λύσεις λοιπόν δόθηκαν και μπορούν να δοθούν για όσους πιθανόν να είναι εκτός μία προκήρυξης φτάνει όμως να θέλουμε πραγματικά να δοθούν !!!
    »

    Δεν θέλει δηλαδή η ΠΟΣΠΥΔ να δοθούν τέτοιες λύσεις; Από πού προκύπτει αυτό;
    Από την άλλη, αυτοί που στηρίξανε το προσχέδιο όταν ακόμη βρισκόταν στο στάδιο της φημολογίας, το στήριαξαν ενθέρμως πριν καν ακόμη δοθεί στην ΠΟΣΠΥΔ ή στην δημοσιότητα,
    πριν καν γίνει η παραμικρή διαπραγμάτευση επί τούτου!! Ακόμη και τέλειο να ήταν αυτό το κείμενο, δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί και να υπάρξουν έστω κάποιες υποτυπώδεις διαπραγματεύσεις; Η στάση του Σωμ. Θεσ/νίκης για παράδειγμα (από το οποίο προέρχεται μέρος της «κίνησης»), ήταν περίπου «περάστε το νόμο να τελειώνουμε», όταν ακόμη το κείμενο δεν είχε γίνει γνωστό, όταν δεν είχε γίνει καμία απολύτως διαπραγμάτευση! (Αλήθεια, πώς και από πού ήξερε το περιεχόμενο του κειμένου το Σωμ. Θεσ/νίκης πριν ακόμη αυτό δοθεί στην δημοσιότητα;) Για αυτό τον λόγο μάλιστα εναντιώθηκε στην πραγματοποίηση κινητοποίησης μέσα στον Αύγουστο (η οποία και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε).
    Μας λέτε λοιπόν λίγο πολύ αξιότιμοι φίλοι ότι από την μία χάθηκε χρόνος και δεν έγιναν σωστές διαπραγματεύσεις πράγμα που οδήγησε σε βεβιασμένες κινήσεις, όταν εσείς οι ίδιοι πιέζατε για άμεση και βεβιασμένη λύση εξαρχής!
  • «Κατηγορηθήκαμε επίσης ότι κατεβαίνοντας στις εκλογές με διαφορετικό ψηφοδέλτιο διασπάμε την Ομοσπονδία (;). Προφανώς όποιος το υποστηρίζει ξεχνά αυτούς που πέρση προσπάθησαν να αποσπασούν από την Ομοσπονδία σωματεία φτιάχνοντας μια διαφορετική Ομοσπονδία και μάλιστα καλώντας «συγκεντρώσεις» με κομματικό όνομα (ΠΑΣΚΕ Δασοπυροσβεστών).»

    Μα ποιός ξέχασε την κίνηση αυτή; Το ότι η μία κίνηση ήταν διασπαστική, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και η άλλη!!! Εκτός και αν δεν μιλάμε με βάση την κοινή λογική, αλλά με βάση το πώς συμφέρουν τα πράγματα τον καθένα...
    Επιπλέον, για το αν η τωρινή «κίνηση» είναι διασπαστική ή όχι, αναφέρθηκα αρχικά, μα θα το επαναλάβω:
    με την ύπαρξη παραπάνω του ενός ψηφοδελτίου, ο σύνεδρος που θα ψηφίσει καλείται να επιλέξει ή τον έναν συνδυασμό, ή τον άλλο. ΔΕΝ μπορεί να επιλέξει πρόσωπα ΚΑΙ από τους δύο συνδυασμούς. Κι αν εγώ επι παραδείγματι ήθελα να ψηφίσω έναν υποψήφιο από το ένα ψηφοδέλτιο και έναν από το άλλο; Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται.
    Αν δεν παίζουμε με τις λέξεις, το γεγονος αυτό λέγεται
    ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, λέξη συνώνυμη της διάσπασης.
  • «Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι ξεκάθαρος: ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ του φορέα μας πέρα από κομματικά συμφέροντα.»

    Εδώ απλά θα ρωτήσω:
    μήπως έχουν συγκεκριμένες σχέσεις με μέλη της κυβέρνησης ή / και του κυβερνώντος κόμματος, και επιπλέον κομματικές ιδιότητες κάποιοι από τους πρωτοστάτες της κίνησης; Αν ναι, μήπως χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι ιδιότητες και σχέσεις για επαφές εκτός του πλαισίου της ΠΟΣΠΥΔ, κατά την αρχική διαμόρφωση του προσχεδίου νόμου, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Πώς εξηγούν οι της «κίνησης» την συνάντηση του Σωμ. Θεσ/νίκης με τον Υπουργό ΠτΠ στις 25/11/2010, και πώς απαντούν στα ερωτήματα που θέτει η κοινή λογική;

Γενικά δεν μου αρέσει όταν αισθάνομαι ότι υποτιμάται η νοημοσύνη μου. Αποδεικνύεται εύκολα από τα γεγονότα ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για την ίδρυση της «κίνησης» είναι έωλα και δεν ισχύουν, ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που οδήγησε μερίδα συναδέλφων στην διασπαστική αυτή κίνηση; Είναι μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, ή μήπως υπάρχει υποστήριξη από κάποιον συγκεκριμένο μηχανισμό που θέλει επιτέλους να βάλει χέρι στην κομματική ανεξαρτησία της ΠΟΣΠΥΔ;
Από την άλλη, θα αναρωτηθεί κανείς αν το ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ τα έπραξε όλα καλώς το τελευταίο διάστημα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι. Όποιος καταπιάνεται με μεγάλα ζητήματα, αδιαμφισβήτητα θα κάνει και μεγάλα λάθη. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω πραγματικό ενδιαφέρον, διάθεση για προσφορά, συνεχές τρέξιμο και κυρίως ΠΛΗΡΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από όλο το υπάρχον ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ.
Αντιθέτως, πώς μπορώ να αναγνωρίσω κομματική ανεξαρτησία σε συναδέλφους που
συμμετείχαν σε ψηφοδέλτιο συγκεκριμένης κομματικής παράταξης, ή που διατηρούν στενές (όχι απαραίτητα φιλικές) σχέσεις με μέλη του κυβερνώντος κόμματος; Δεν είναι καθόλου κακό να συμμετέχει κανείς σε κάποιον πολιτικό ή κομματικό χώρο και να το εκφράζει ευθέως. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να επικαλείται «κομματική αντικειμενικότητα» και με βάση αυτή να διεκδικεί την αντιπροσώπευσή μου
Εξάλλου, τρόπος ανανέωσης και εναλλαγής υπάρχει και με το ενιαίο ψηφοδέλτιο: αν η πλειοψηφία των συνέδρων πιστεύει ότι μέρος ή όλο το τωρινό ΔΣ εκφυλίστηκε ή δεν δρα σωστά, είναι ελεύθερο να το καταψηφίσει, εκλέγοντας αυτούς που πραγματικά επιθυμεί. Και μάλιστα με το ενιαίο ψηφοδέλτιο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από όλους τους υποψηφίους με βάση την ικανότητα και την αρετή τους, ενώ με τα πολλαπλά ψηφοδέλτια η επιλογή γίνεται παραταξιακά, αποκλείοντας μάλιστα τους ικανούς που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο που τελικά δεν θα πλειοψηφίσει. Αν λοιπόν τα μέλη της «κίνησης» πραγματικά ενδιαφέρονται για την ενότητα της ΠΟΣΠΥΔ, ας κατέβουν όλοι μαζί στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, κι ας τους κρίνει το συνέδριο ατομικά και επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Εκτός και αν θεωρούν τα μέλη της «κίνησης» ότι σε αυτή την περίπτωση δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, οπότε προσπαθούν με άλλους τρόπους να δημιουργήσουν πλασματικές πλειοψηφίες...
Διερωτώμαι επιπλέον αν η «νέα κίνηση» αντιλαμβάνεται πλήρως τον ρόλο που αναλαμβάνει να παίξει στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα, στην σημαντική αυτή χρονική στιγμή. Αντί να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στην ταχύτερη δυνατή καλυτέρευση, ψήφιση και εφαρμογή του σχεδίου νόμου, αναλωνόμαστε στην απόκρουση προσωπικών φιλοδοξιών μερίδας συναδέλφων. Έχουν αναλογιστεί οι συνάδελφοι αν την άνοιξη πάμε σε εκλογές (γεγονός όχι απίθανο με βάση τι διεθνείς αναλύσεις) ή αλλάξει ξαφνικά η Ηγεσία του Υπουργείο, ποιά θα είναι η τύχη της εργασιακής μας αποκατάστασης; Θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή μία διάσπαση δυνάμεων της ΠΟΣΠΥΔ, είτε αυτή προέρχεται από το εσωτερικό της είτε όχι;
Το παρελθόν έχει δείξει πως όποιος συνδικαλιστικός οργανισμός διέσπασε το ψηφοδέλτιό του, τελικώς εκφυλίστηκε χάνοντας την αντικειμενικότητα και την διαπραγματευτική του αξία. Τρανό παράδειγμα ο συνδικαλισμός στους κόλπους των επαγγελματιών πυροσβεστών: Η ΠΕΥΠΣ, αποτελώντας την πρώτη συνδικαλιστική ένωση στα ελληνικά σώματα ασφαλείας, ιδρύθηκε σχεδόν με αίμα από 70 περίπου πυροσβέστες το 1986, οι οποίοι μάλιστα διώχθηκαν ανηλεώς υπηρεσιακά από την τότε κυβέρνηση του «Σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ». Τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της εδραιώθηκε και απέκτησε δύναμη, μόλις όμως διασπάστηκε το ψηφοδέλτιό της εκφυλίστηκε σε «κομματικό όργανο». Ακόμη και σήμερα, τα πράγματα στον συνδικαλισμό των μονίμων πυροσβεστών δεν είναι καλύτερα: όταν στην ηγεσία του είναι παράταξη προσκείμενη στην κυβέρνηση, τα διεκδικητικά πλαίσια εξαφανίζονται και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία χαϊδεύεται. Όταν αντιθέτως η συνδικαλιστική ηγεσία δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση, όλα καταγγέλλονται και φυσικά οι πόρτες της πολιτικής ηγεσίας κλείνουν.
ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ; Λησμονούμε ίσως ότι η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» είναι προσφιλής στις ηγεσίες και τις κυβερνήσεις όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν...
Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, το μεγαλύτερο ίσως λάθος του τωρινού ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ ήταν ότι εμπιστεύτηκε και ανέδειξε από την συνδικαλιστική αφάνεια άτομα που -όπως έδειξε η πορεία τους- αρχικά έβαλαν μπροστά τις κομματικές τους σχέσεις και τώρα βάζουν μπροστά τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, μέσα από την δημιουργία μίας καθαρά διασπαστικής κίνησης, η οποία στον συγκεκριμένο χρόνο που γίνεται (με όλη την διαδικασία της επικείμενης προκήρυξης μπροστά μας) δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί λανθασμένη και μη ηθικά σωστή.
Ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Ας κριθούμε λοιπόν όλοι στο Συνέδριο.

Βασίλης Γιαννάκος
Σύνεδρος της ΠΟΣΠΥΔ

ΥΓ: Για όσους πιθανόν αναρωτηθούν για την αφορμή των παραπάνω σκέψεών μου, όχι, δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος για το ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ. Δεν μπορώ όμως να βλέπω να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα σε θέματα που αφορούν όλους τους συμβασιούχους πυροσβέστες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Συνάδελφοι:

1) Αυτήν την εβδομάδα το σχέδιο νόμου φεύγει απο το  γενικό λογηστήριο.
2) Την Tρίτη 8-2-2010 υπάρχει σημαντική συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ στον Ελεύθερο Tύπο.
3) Οσοι συνάδελφοι δεν έχετε (Ι1) επιταχύνετε με τις ανάλογες διαδηκασίες την αλαγή του σε (Ι1)
4) Οσοι δεν έχετε καταθέσει τα δικαιολογιτικά στις υπηρεσίες να τα αποστείλετε άμεσα στο fax 2296029144
5) Απο πληροφορίες που έχουμε αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή θα συζητηθεί μόνο το θέμα για το Λιμενικο.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Eγγραφο απο Σωματειο Αργολιδας Αρκαδιας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ   
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ               Ναύπλιο     26 / 01 / 2011
ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΔΡΑ:  ΝΑΥΠΛΙΟ                                                                              
Ταχ. Δ/νση: Τ.Θ. 126 –Τ.Κ.21100 ΝΑΥΠΛΙΟ                      
ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 209/5/10/2004                    Αρ. πρωτ  3
FAX.  2753061120. ΚΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6974558853                                               
                                                                                         
                                                           ΠΡΟΣ
                                                 ΠΟΣΠΥΔ  &  pospid. gr  
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Συνάδελφοι :
    Με αφορμή μια επιστολή που πήραμε χτες  από το fax του Σωματείου Θεσσαλίας  σχετικά με την δημιουργία ενός καινούργιου ψηφοδελτίου για τις προσεχείς εκλογές της ΠΟΣΠΥΔ με την ονομασία «Ανανεωτική Συνεργασία Συμβασιούχων Πυροσβεστών» που την υπογράφουν οι συνάδελφοι και Πρόεδροι των Σωματείων τους  Καστανίδης Γ, Παναγόπουλος Α, Πυργιώτης Α, και μιλούν για νέες ιδέες, νέα πορεία, και ανανέωση κ.α, μας  έκανε σαν Σωματείο να σκεφτούμε κάποια πράγματα όπως:
   Πόσα  χρόνια πρόεδροι των Σωματείων τους είναι οι παραπάνω συνάδελφοι;   
   Πάνω από 2 θητείες.
   Oπότε δεν μιλάμε για νέες ιδέες και ποιες οι θετικές δραστηριότητες ως    
Αντιπρόεδροι της ΠΟΣΠΥΔ αλλά και ως  Πρόεδροι των Σωματείων τους τόσο καιρό;
   Αυτοί ήταν που δεν πήδηξαν τα κάγκελα στις 23/9 στο Υπουργείο Εσωτερικών να δουν τα ΜΑΤ, και ήθελαν στην ίδια πορεία  να πάνε με το μετρό στο Υπουργείο.
 Οι  κάποιοι άλλοι δεν μπήκαν στο κόπο να έρθουν καθόλου στην Αθήνα.
  Στις Γ.Σ των Σωματείων τους κάποιοι από αυτούς και τις πορείες δεν συγκεντρώνουν ούτε το 30% των μελών  που σημαίνει ότι συγκροτούν ψηφοδέλτιο χωρίς την συγκατάθεση των μελών τους, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό εν αγνοία της ΠΟΣΠΥΔ υπάρχουν άραγε αποφάσεις Δ.Σ του Σωματείου τους για αυτά;
Κατέβηκαν με κομματικοποιημένο ψηφοδέλτιο στις εκλογές τις ΓΣΕΕ οπότε σημαίνει ότι δεν βάζουμε στην άκρη το κομματικό συμφέρον.
Δεν τους είδαμε στη συγκέντρωση των σωματείων  στο Ναύπλιο την 1/8 το σωματείο τους ήταν απών.
Δεν τους είδαμε στο ΕΚΑ Αθηνών στις 9/12 και οι  3 τους ήταν απών.
 Με όλα αυτά και αρκετά άλλα συνάδελφοι- Πρόεδροι σωματείων και υποψήφιοι του νέου συνδυασμού δεν μπορούμε να μιλάμε για νέες ιδέες και ανανεωτική συνεργασία .
 Από την ώρα όμως που το Προεδρείο τις ΠΟΣΠΥΔ ανέλαβε πλήρως τις διαπραγματεύσεις χωρίς  την ανακατωσούρα τους επιτευχθήκαν οι δεσμεύσεις:
Α) Εργασία για όλους.
Β) θα προσληφθούν όλοι όσοι έχουν τα προσόντα και όχι  2000 και 3000 που λέγατε.
Γ)Συμπεριλήφθηκε η ρύθμιση για το δημοτικό.
Δ) Συμπεριλήφθηκε ρύθμιση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ότι δεν θα απολυθούνε.
Ε) Θα γίνει πρόσληψη ενιαία και όχι τμηματικά.
Αναρωτιόμαστε εάν από της πρόσφατες εκλογές των σωματείων σας αυτή που έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι εάν είναι κανείς πάνω από 45 ετών; Τυχαίο;
Τέλος από τα λίγα που γνωρίζουμε έχουν θέσει στο συνδυασμό σας υποψηφιότητα 6 συνάδελφοι που σημαίνει ότι για να εκλεγούν χρειάζονται 90 ψήφοι άραγε οι  4 από τους 6 γνωρίζουν ότι θα  μείνουν  εκτός;
Τελειώνοντας  να ξέρετε πολύ καλά κάτι ότι ΠΟΣΠΥΔ σημαίνει  και θα σημαίνει 5385 συμβασιούχοι πυροσβέστες ενωμένοι και το έχει αποδείξει έως τώρα αυτό, και όχι 1000 ή 2000 ή 3000 .          
                                            ΜΕ  ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       
    ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
           

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Για να δουμε,,τι λεεϊ?????

Ενημέρωση μελών για συνέδριο κλπ - 5/2/2011

Συνάδελφοι,
Στις 29/01/2011 πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα το 8ο πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Όθωνας Εμμανουήλ, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Μαρινάκης, ο Αρχηγός Π.Σ. κ. Στ. Στεφανίδης, ο Υπεύθυνος Τύπου ΓΣΕΕ κ. Στάθης Ανέστης, ο Διοικητής Π.Υ. Μεγάρων κ. Μπρούνζος, ο Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ. κ. Φιλ. Παντελεάκος κ.α.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα προωθηθεί το σχέδιο νόμου και θα καλέσει την ΠΟΣΠΥΔ να καταθέσει τις απόψεις της. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την προσπάθεια που καταβάλει και πρόσφατα μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριληφθούν στην ρύθμιση και όσοι συνάδελφοι προσληφθήκανε το 2008 και 2009 συνεπώς θα προσληφθούν και οι φαντάροι που υπηρέτησαν το 2008, 2009, 2010.
Μετά την αποχώρηση των επισήμων πραγματοποιήθηκε η ψήφιση οικονομικού και διοικητικού απολογισμού για το έτος 2010 αφού αναγνώστηκε και η ομόφωνη απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Ο οικονομικός απολογισμός πέρασε με ψήφους 152 υπέρ και 29 κατά.
Αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας κ. Καζαντζίδη Νικόλαο τα ποσά που δόθηκαν για το 2010 από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι 78.000 € σε 28 Σωματεία μέλη και το υπόλοιπο είναι 290.000 €.
Την εβδομάδα που μας πέρασε το νομοσχέδιο πέρασε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους.
Πραγματοποιήθηκε στις 04/02/2011 η 1η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε από μυστική ψηφοφορία είναι η παρακάτω:
  1. Πρόεδρος: Παπαντώνης Κων/νος
  2. Γεν. Γραμματέας: Φαραντάκης Αλέξανδρος
  3. Αναπλ. Πρόεδρος: Κωνσταντουδάκης Διονύσης
  4. Β' Αναπλ. Πρόεδρος: Γουρδουράκος Γεώργιος
  5. Ταμίας: Μουστάκας Κίμων
  6. Γρ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων: Ντόντουλος Σέλευκος
  7. Γρ. Οργανωτικού: Καζαντσίδης Νίκος
  8. Αναπλ. Γραμματέας: Σοφός Γεώργιος
  9. Αναπλ. Ταμίας: Καραδημητρίου Αντώνης
  10. Μέλη: Παπαναστασίου Γιάννης, Χατζηγιαννάκης Μανώλης, Καστανίδης Γεώργιος, Πυργιώωτης Απόστολος